PDA

Επιστροφή στο Forum : x64 x32



petsisx
29-07-07, 02:23
ρε παιδια ειμαι λιγακι ασχετος.Πως καταλαβαινω αν το συστημα μου ειναι χ64 η χ32?

Kapnos
29-07-07, 02:38
Αν έχεις 64bit λειτουργικό σύστημα ή αν έχεις επεξεργαστή που υποστηρίζει 64bit;

petsisx
29-07-07, 02:40
λειτουργικο δεν εχω χ64 παντως τωρα επεξερξαστη δεν ξερω εναν AMD δθπηρινο εχω

argosholos
29-07-07, 02:59
64 bit

Kapnos
29-07-07, 11:53
Ε αφού είναι AMD διπύρηνος είναι σίγουρα 64bit, μπορείς να το δεις τρέχοντας το CPU-Z, στα χαρακτηριστικά του επξεργαστή θα λέει AMD64.

petsisx
29-07-07, 14:13
amd athlon 64x2.Μπορω να βαλω και λειτουργικο χ32?Η αναγκαστικα μονο χ64?

Iannis
29-07-07, 14:36
amd athlon 64x2.Μπορω να βαλω και λειτουργικο χ32?Η αναγκαστικα μονο χ64?


Οτι θελεις βαζεις

netlag
30-07-07, 13:40
προτιμας 64bit

wi fi thief
30-07-07, 13:43
Βαλε 64-ΒΙΤ
και βιστα (αν εχεις 1GB+ ram) και λινουξ
;)

Director CrisAK
30-07-07, 13:44
προτιμάς 32bit αν βάλεις XP.

netlag
30-07-07, 13:55
προτιμάς 32bit αν βάλεις XP.

για ποιο λογο?

τα XP Pro x64 Edition SP2 ειναι αριστα.

Ministry
30-07-07, 16:29
Δεν υπαρχουν drivers για vista σε πολλες συσκευες δεν προτιενεται η εγκατασταση των 64 Bit
Γενικοτερα τα 64 bit προβληματικα ητανε και στα xp με Drivers γιαυτο δεν περπατησανε ;).
Μεινε σταθερα στα 32 Bit

netlag
30-07-07, 17:21
Δεν υπαρχουν drivers για vista σε πολλες συσκευες δεν προτιενεται η εγκατασταση των 64 Bit
Γενικοτερα τα 64 bit προβληματικα ητανε και στα xp με Drivers γιαυτο δεν περπατησανε ;).
Μεινε σταθερα στα 32 Bit

σοβαρο/ποιοτικο/επωνυμο hardware εχει drivers για xp και vista 64bit.

Επομενως αν διαθετουμε AMD64 cpu σε συστημα "σοβαρο" συνετο ειναι να εχουμε και 64bitο λειτουργικο

WAntilles
30-07-07, 18:18
Δεν υπαρχουν drivers για vista σε πολλες συσκευες δεν προτιενεται η εγκατασταση των 64 Bit
Γενικοτερα τα 64 bit προβληματικα ητανε και στα xp με Drivers γιαυτο δεν περπατησανε ;).
Μεινε σταθερα στα 32 Bit

Τα 64-bit περπατάνε σε χρήστες που τους κόβει και έχουν ποιοτικό hardware και όχι hardware 11880.

Ministry
30-07-07, 18:22
Τα 64-bit περπατάνε σε χρήστες που τους κόβει και έχουν ποιοτικό hardware και όχι hardware 11880.


θα σου προτεινα να σταματησεις το πολυ διαβασμα και να το γυρισεις στο πρακτικο ;)
Το πολυ διαβασμα βλαπτει :p:p:p , πρακτικα δεν προσφερει τιποτα τα 64 συστηματα μονο στα χαρτια και στη θεωρια

ownagE_
30-07-07, 18:27
θα σου προτεινα να σταματησεις το πολυ διαβασμα και να το γυρισεις στο πρακτικο ;)
Το πολυ διαβασμα βλαπτει :p:p:p , πρακτικα δεν προσφερει τιποτα τα 64 συστηματα μονο στα χαρτια και στη θεωρια


Εγω απ'οσο ξερω σε εφαρμογες που αξιοποιουν 64bitα CPUs + OS υπαρχει μια αξιοσημειωτη αυξηση επιδοσεων :hmm:

Director CrisAK
30-07-07, 18:33
Καμιά φανερή διαφορά από 32Βit XP σε 64Βit XP.

WAntilles
30-07-07, 18:42
Το πολυ διαβασμα βλαπτει :p:p:p , πρακτικα δεν προσφερει τιποτα τα 64 συστηματα μονο στα χαρτια και στη θεωρια


Καμιά φανερή διαφορά από 32Βit XP σε 64Βit XP.

- +20-30% μόνο σε AMD K8
- τα Windows NT 5.2 έχουν πολύ βελτιωμένη SMP συμπεριφορά και αποκρισιμότητα, σωστό prefetch κλπ.
- σε Linux το πλεονέκτημα απόδοσης είναι ακόμα μεγαλύτερο γιατί τα πάντα (όλες οι εφαρμογές) έχουν περάσει πλήρως σε 64-bit

Kapnos
30-07-07, 19:29
Μια χαρά είναι τα 64bit ΧΡ, σε X2 s939[K8 δηλαδή] που τα έχω δουλέψει έχω δει μεγάλη διαφορά, ειδικά σε προγράμματα animation και τέτοιες φάσεις πχ. 3ds max 9+VRay Render, AutoCad 2008, Maya 8 κλπ κλπ.

petsisx
03-08-07, 01:03
με καταμπερδεψατε.Θα βαλω τα βιστα 32 και οτι θελει ας γινει.Αντε να δουμε πως θα τρεχουν με 1 GB ram...
ευχαριστω για τις απαντησεις!

memix
03-08-07, 01:42
Ειχα βαλει τα vista64 σε amd X2 ( 939 ) με 1GB μνημη δουλευανε ενταξει αλλα οταν επαιζα κανενα παιχνιδι ή πολλες εφαρμογες μαζι ψιλοκρεμουσε το μηχανημα ( λογω μη αρκετης μνημης ) .
Γιαυτο και γυρισα σε xp ( 32bit )

grgz
03-08-07, 02:25
Καμιά φανερή διαφορά από 32Βit XP σε 64Βit XP.

Έχεις απόλυτο δίκιο, στην καθημερινή χρήση δεν βλέπεις καμία διαφορά.

Άσε που δεν υπάρχει firewall που να συνεργάζεται απρόσκοπτα...

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων AMD K8 έχω..

WAntilles
03-08-07, 03:12
Ναι-ναι σωστά.

Καμμία απολύτως διαφορά δεν έχουν τα NT 5.2 από τα NT 5.1.

Καμμία απολύτως.

Gordito
03-08-07, 03:14
- σε Linux το πλεονέκτημα απόδοσης είναι ακόμα μεγαλύτερο γιατί τα πάντα (όλες οι εφαρμογές) έχουν περάσει πλήρως σε 64-bit

Nαι αλλα δεν υπαρχει flash ή εχει μπει πια?

giorgosts
03-08-07, 11:46
- +20-30% μόνο σε AMD K8
- τα Windows NT 5.2 έχουν πολύ βελτιωμένη SMP συμπεριφορά και αποκρισιμότητα, σωστό prefetch κλπ.
- σε Linux το πλεονέκτημα απόδοσης είναι ακόμα μεγαλύτερο γιατί τα πάντα (όλες οι εφαρμογές) έχουν περάσει πλήρως σε 64-bit

Τα φώτα σας λίγο γιατί μπερδεύτηκα. Έχω τον 3600+ 64X2 (AM2) Αυτός είναι K8, ή πιό καινούργιος; Κοιτάω πχ τα binaries του Swiftweasel http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=195473&package_id=230717 και δεν ξέρω ποιο είναι το πιο κατάλληλο. Το σύστημά μου είναι Kubuntu feisty 64bit.

giorgosts
03-08-07, 11:57
Nαι αλλα δεν υπαρχει flash ή εχει μπει πια?

Flash plugin, java plugin και real plugin με τον 32-μπιτο FF. Μπορείς όμως και με το extension Media Player Connectivity (https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/446) κάθε φορά που βλέπει αντικείμενο, πες real video να κάνει launch τον real player, αντί να βλέπει το video μέσα από την ιστοσελίδα. Δυστυχώς όμως για το flash υπάρχει standalone player μόνο για την έκδοση 7. Για flash9 μόνο 32μπιτο plugin. (Τα real streams παίζουν και από τον 64μπιτο mplayer και mplayer plugin).

Υπάρχει η λύση με 2 κουμπάκια στο panel, ένα για τον 64, και ένα για τον 32. Το history, extensions, κλπ είναι τα ίδια. Απλώς όταν θες να δεις κάποιο flash ανοίγεις τον 32μπιτο.

Εγώ έχω συνέχεια τον 64, και να σου πω δεν χάνω και τίποτε. Όταν θέλει να παίξει κάποιο παιχνίδι ο μικρούλης, του βάζουμε τον 32.

netlag
03-08-07, 13:09
Ειχα βαλει τα vista64 σε amd X2 ( 939 ) με 1GB μνημη δουλευανε ενταξει αλλα οταν επαιζα κανενα παιχνιδι ή πολλες εφαρμογες μαζι ψιλοκρεμουσε το μηχανημα ( λογω μη αρκετης μνημης ) .
Γιαυτο και γυρισα σε xp ( 32bit )

δηλαδη εσυ λες οτι τα 64bit εφταιξαν, οχι τα svista που τρωνε 3,5φορες περισσοτερη μνημη απο τα xp (clean install και τα δυο).

@grgz

οταν τρεχεις 32bitη εφαρμογη απο 64bit windows δεν βλεπεις καμμια διαφορα.
οταν τρεχεις 64bitη εφαρμογη απο 64bit windows ισχυουν οι τιμες αυξησης επιδοσεων που αναφερε ο WAntilles.

Επομενως με την σωστη επιλογη software, εχουμε ραγδαια αυξηση επιδοσεων. Αν ομως βαλουμε 64bit windows o 32bit firefox δεν θα εχει καμμια διαφορα και θα λεμε:



Έχεις απόλυτο δίκιο, στην καθημερινή χρήση δεν βλέπεις καμία διαφορά.

Άσε που δεν υπάρχει firewall που να συνεργάζεται απρόσκοπτα...

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων AMD K8 έχω..

andreasp
03-08-07, 13:21
οταν τρεχεις 32bitη εφαρμογη απο 64bit windows δεν βλεπεις καμμια διαφορα.
οταν τρεχεις 64bitη εφαρμογη απο 64bit windows ισχυουν οι τιμες αυξησης επιδοσεων που αναφερε ο WAntilles.

Επομενως με την σωστη επιλογη software, εχουμε ραγδαια αυξηση επιδοσεων. Αν ομως βαλουμε 64bit windows o 32bit firefox δεν θα εχει καμμια διαφορα και θα λεμε:

Και που θα τι βρούμε τις 64bit εφαρμογές?
Γιατι εγώ δεν έχω δει καμία...

wi fi thief
03-08-07, 13:40
αν το ιδιο το O/S και οι εφαρμογες του δεν σου ειναι αρκετες (και δεν σε ενδιαφερει να κερδισεις σε επιδοσεις του λειτουργικου σου συστηματος πρωτα-πρωτα) ενα μικρο δειγμα εδω : http://www.64xsoft.com/

(σημειωτεον οτι οι περισσοτερες εφαρμογες 64-bit για xp τρεχουνε και στα vista μεσω compatibility mode)

αναμενεται (επιτελους!!! :evil:) αρση της δυσπιστιας και του φοβου απο περισσοτερους χρηστες στο μελλον, οποτε :

Α) και αυτοι θα αξιοποιησουνε την προηγμενη τεχνολογια των επεξεργαστων AMD64 (και συμβατων ιντελ)

Β) αναγκαστικα οι εταριες θα ασχοληθουνε και περαιτερω με την αναπτυξη 64-bit software...
;)

prodromosfan
03-08-07, 13:48
τωρα δηλαδη να πω οτι και εγω εχω x64??
Pentium 4 630 @ 3MHz

wi fi thief
03-08-07, 13:54
τωρα δηλαδη να πω οτι και εγω εχω x64??
Pentium 4 630 @ 3MHz

ναι! ο P4 630 ειναι amd64 συμβατος.

http://www.intel.com/products/processor/pentium4/index.htm

http://www.intel.com/products/processor_number/chart/pentium4.htm

Memory 64 Technology (http://www.intel.com/technology/64bitextensions/index.htm)Φ (Intel® EM64T) can improve performance by allowing the system to address more than 4 GB of both virtual and physical memory. Intel EM64T also provides support for 64 bit computing to help handle the applications of tomorrow

netlag
03-08-07, 14:28
ναι! ο P4 630 ειναι amd64 συμβατος.


μη βαζεις και το χερι σου στη φωτια. Κανεις δεν ξερει...:whistle:

αλλα κατα τα αλλα, ναι μπορει να φορεσει 64bitο λειτουργικο.

prodromosfan
03-08-07, 14:34
μη βαζεις και το χερι σου στη φωτια. Κανεις δεν ξερει...:whistle:

αλλα κατα τα αλλα, ναι μπορει να φορεσει 64bitο λειτουργικο.

win xp pro 64bit εχω
απλα ανυπερβλητα
χωρις firewall, χωρις ιωσεις, :oneup:
και χωρις drivers για καρτα γραφικών (παλαιο μοντελο):down:

απλα το ειπα γιατι θα φαω πειραγμα απο wantilles:respekt:

netlag
03-08-07, 14:46
Και που θα τι βρούμε τις 64bit εφαρμογές?
Γιατι εγώ δεν έχω δει καμία...

η συντριπτικη πλειοψηφια των εταιριων software που ειναι σοβαρες εχουν 64bitες εκδοσεις των εφαρμογων τους. Τωρα αν δεν υπαρχει το Ultimate Total X 15in1 video/audio/.../file converter σε 64x its not a big deal.

αλλα στα 64bit παιζει και πολυ freeware και opensource. Οποτε δεν εχει να ζηλεψει τπτ απο τα 32bit ακομα και τωρα που τα 64 θεωρουντε ανωριμα...
Επομενως αν διαθετουμε AMD64 επεξεργαστη, δεν το σηζηταμε. βαζουμε 64bit.

εκτος και αν το συστημα μηχανογραφησης του γραφειου που εχει γραφτει το 1995 δεν μας τρεχει.

Director CrisAK
03-08-07, 14:49
win xp pro 64bit εχω
απλα ανυπερβλητα
χωρις firewall, χωρις ιωσεις, :oneup:
και χωρις drivers για καρτα γραφικών (παλαιο μοντελο):down:

απλα το ειπα γιατι θα φαω πειραγμα απο wantilles:respekt:

κοίταξε να βάλεις κανένα firewall και κανένα αντιιικό γιατί σε βλέπω να σε τρώνε τα σκουλήκια...αμέσως να το παρεξηγήσετε...και να το πάτε στα γήπεδα...για τα warms λέω...

prodromosfan
03-08-07, 14:54
κοίταξε να βάλεις κανένα firewall και κανένα αντιιικό γιατί σε βλέπω να σε τρώνε τα σκουλήκια...αμέσως να το παρεξηγήσετε...και να το πάτε στα γήπεδα...για τα warms λέω...

τι ειναι τα warms?

giorgosts
03-08-07, 15:39
Τα σκουλήκια είναι κακά προγράμματα που δεν χρειάζονται ενέργειες του χρήστη για να τρέξουν. Βασίζονται σε αδυναμίες του λειτουργικού, που είτε δεν το έχει ενημερώσει ο χρήστης, είτε δεν το έφτιαξε ακόμη η Microsoft. Σκουλήκια για win64 υπάρχουν πάρα πολύ λίγα, εως ανύπαρκτα.

Το πρόβλημα είναι αλλού, ότι και τα win64 τρέχουν κώδικα win32. Γι'αυτό καλά είναι να ακολουθούμε ασφαλή συμπεριφορά, όπως προτείνεται στα sticky νήματα σε αυτό το forum, http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=14350 και σε αυτό το καινούργιο που άνοιξε κάποιος φίλος εχθές http://adslgr.com/forum/showthread.php?t=119878

Director CrisAK
03-08-07, 15:39
τι ειναι τα warms?

Ιοί...:cool:


Τα σκουλήκια είναι κακά προγράμματα που δεν χρειάζονται ενέργειες του χρήστη για να τρέξουν. Βασίζονται σε αδυναμίες του λειτουργικού, που είτε δεν το έχει ενημερώσει ο χρήστης, είτε δεν το έφτιαξε ακόμη η Microsoft. Σκουλήκια για win64 υπάρχουν πάρα πολύ λίγα, εως ανύπαρκτα.

Το πρόβλημα είναι αλλού, ότι και τα win64 τρέχουν κώδικα win32. Γι'αυτό καλά είναι να ακολουθούμε ασφαλή συμπεριφορά, όπως προτείνεται στα sticky νήματα σε αυτό το forum, http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=14350 και σε αυτό το καινούργιο που άνοιξε κάποιος φίλος εχθές http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=14350

Εννοείται ότι πρέπει να έχουμε πάντα firewall (των Windows είναι πολύ καλο) και antivirus εφόσον έχουμε Windows.
Εκτός και αν κάποιος έχει Mac και είναι χαλαρός...

prodromosfan
03-08-07, 15:51
αρα worms

Director CrisAK
03-08-07, 15:53
αρα worms

ουπς...μπράβο νέε μου...:)

Μη δει το μήνυμα η κυρά γιατί είναι και αγγλική φιλόλογος και θα φάμε ξύλο...:p

wi fi thief
03-08-07, 16:12
τι ειναι τα warms?

οι ζέστες μηπως???

παραδειγμα : wait 'till the warms get tight = που να σφιξουνε και οι ζεστες... :p:p:p

τι ωραια που τα δουλευω τα αγγλικα...:oops:

:sneer:

dkarko
03-08-07, 16:21
οι ζέστες μηπως???

παραδειγμα : wait 'till the warms get tight = που να σφιξουνε και οι ζεστες... :p:p:p

τι ωραια που τα δουλευω τα αγγλικα...:oops:

:sneer:

:lol::lol::lol::worthy:

grgz
03-08-07, 16:30
Για δείτε εδώ: http://www.start64.com/index.php?option=com_content&task=view&id=94&Itemid=117&limit=1&limitstart=0
και εδώ:http://www.start64.com/index.php?option=com_content&task=view&id=194&Itemid=1

prodromosfan
03-08-07, 17:12
έλα δε θελω χαζά
ειπα μηπως ειχε βγει τιποτα καινουριο και δεν το ειχα ακουσει.

και απο σκουληκια παντως καλα παμε
ξερω τι τρεχει στο pc ανα πασα στιγμη
βεβαια windows ειναι αυτά

memix
04-08-07, 04:40
δηλαδη εσυ λες οτι τα 64bit εφταιξαν, οχι τα svista που τρωνε 3,5φορες περισσοτερη μνημη απο τα xp (clean install και τα δυο).

:

Αν προσεχες τι γραφω θα εβλεπες οτι λεμε το ιδιο πραγμα.
ο petsix ειπε με καταμπερδεψατε.Θα βαλω τα βιστα 32 και οτι θελει ας γινει.Αντε να δουμε πως θα τρεχουν με 1 GB ram...

και του ειπα Ειχα βαλει τα vista64 σε amd X2 ( 939 ) με 1GB μνημη δουλευανε ενταξει αλλα οταν επαιζα κανενα παιχνιδι ή πολλες εφαρμογες μαζι ψιλοκρεμουσε το μηχανημα ( λογω μη αρκετης μνημης )

Καμια σχεση οτι φταει αν το σvista ειναι 64 (ή 32 bit )αλλα οτι 1gb μνημη γιαυτο το λειτουργικο δεν φτανει.

George978
04-08-07, 05:10
θα σου προτεινα να σταματησεις το πολυ διαβασμα και να το γυρισεις στο πρακτικο ;)
Το πολυ διαβασμα βλαπτει :p:p:p , πρακτικα δεν προσφερει τιποτα τα 64 συστηματα μονο στα χαρτια και στη θεωρια

επειδη πρακτικη εχω κανει νομιζω εδω και ~7 μηνες με τα Χ64 ΧΡ μπορω να σου πω και αν θες με πιστευεις οτι το λειτουργικο δεν επρεπε να το λενε ΧΡ , δεν εχει ΟΥΔΕΜΙΑ σχεση .

Copyright © Keen Notion Co (2002-2014) Copyright Keen Notion Co.