PDA

Επιστροφή στο Forum : Μηχανές Espresso



Σελίδες : [1] 2 3 4 5

katafitos
26-11-07, 16:44
Αν γνωριζετε καποια καλη μηχανη espresso (home user) ας το αναφερετε σ αυτο το θεμα για να μαζεψουμε τις καλες.

Ξεκινω εγω μιας και προχωρησα στη αγορα της AEG EA150 Crema (145 ευρώ) σημερα και εχω μεινει αρκετα ευχαριστημενος μεχρι στιγμης για τα χρηματα που εδωσα.
Ζεσταινει τα φλυντζανακια και εχει ακροφυσιο για ατμο. Δεχεται και αλεσμενο καφε και αμπουλα.
Το καιμακι του ειναι καλο, απλα θελουν καλη προθερμαση τα φλυτζανακια για να μην κρυωσει γρηγορα ο καφες.

25727

aria
26-11-07, 17:03
Εγώ έχω αυτή (http://www.krupsusa.com/All+Products/Coffee+Machines/Espresso+coffee+machines/Products/XP2010/XP2010.htm) από αρχές Ιουνίου. Την αγόρασα 200 ευρώ. Απολύτως ευχαριστημένη από την ποιότητα του καφέ και από την κατασκευή της.

Gordito
26-11-07, 17:29
E βαλτε και καμια οδηγια πως να φτιαξουμε καλο Εσπρεσο......... Και πως κανα Freddo :)

hulkmania
26-11-07, 17:48
δεν θελω να κατηγορησω καποιους απο εσας μην παρεξηγηθω εξαλλου κι εγω στο ιδιο καζανι βραζω αλλα ρε γαμω το οταν ακους 200 ευρω για μια μηχανη για να φτιαξεις εναν απλο καφε ενω καποιοι αλλοι με 200 ευρω ζουνε την οικογενεια τους ακουγεται βαρυ...σορρυ για το off topic αλλα ωρες ωρες ειμαστε πολυ εγγωκεντρικοι και απληστοι εμεις οι ανθρωποι.και ξαναλεω βαζω και τον εαυτο μου μεσα.

katafitos
26-11-07, 17:55
E βαλτε και καμια οδηγια πως να φτιαξουμε καλο Εσπρεσο......... Και πως κανα Freddo :)
Περα απο την προθερμανση των φλυτζανιων με ζεστο νερο και την αποφυγη της εντονης πιεσης του αλεσμενου καφε στο φιλτρο με τον πρεσαδορο δεν γνωριζω κατι αλλο...

Αρια για πες μας κανενα αλλο μυστικο :)

papakion
26-11-07, 17:56
Εχω μια Krups σε παρακαταθηκη. Πολύ δυνατή, φτιαχνει πολύ καλό espresso αλλα μαγκα μου!... βαριεμαι την διαδικασία!!! :crazy: ετσι μπήκε στην ακρη του πάγκου και ηρθε μπροστα η φραπεδιέρα που στο λεπτό π΄νεις καφεδακι!

Lord_British
26-11-07, 18:02
Παιδια επειδη ασχολουμαι και επαγγελματικα με τον καφε και τις μηχανες του Espresso θα σας δωσω 2 συμβουλες.

1. Χρησιμοποιειτε ΠΑΝΤΑ καλο εμφυαλωμενο νερο.Ειναι το σημαντικοτερο αν θελετε να απολαυσετε τη γευση και τη μυρωδια της ποικιλιας του καφε που εχετε στα χερια σας.

2.Δοκιμαστε πολλες ποικιλιες μεχρι να βρειτε αυτη που σας ταιριαζει ΑΠΟΛΥΤΑ.


Φιλικα

aria
26-11-07, 18:04
Περα απο την προθερμανση των φλυτζανιων με ζεστο νερο και την αποφυγη της εντονης πιεσης του αλεσμενου καφε στο φιλτρο με τον πρεσαδορο δεν γνωριζω κατι αλλο...

Αρια για πες μας κανενα αλλο μυστικο :)

Δε νομίζω ότι υπάρχουν μυστικά...:hmm:

Ο σύζυξ που θέλει πολύ βαρύ τον καφέ του, βάζει αρκετή ποσότητα καφέ εσπρέσο (Illy, τον αλεσμένο) και τον πατάει πάρα πολύ καλά (δεν μένει πόρος αέρα λέμε :p) κι έτσι το νερό περνάει αργά και βγάζει τον καφέ πλούσιο σε άρωμα και με πολύ καϊμάκι. Εννοείται ότι ακόμα και τα φλυτζανάκια του εσπρέσο δεν τα γεμίζουμε ως επάνω αλλά μέχρι τη μέση, άντε λίγο παραπάνω.

Εγώ που δεν αντέχω τον εσπρέσο έτσι σκέτο, φτιάχνω (μόνο το καλοκαίρι) καπουτσίνο φρέντο παγωμένο:

ετοιμάζω κανονικά τον εσπρέσο, μισό φλυτζανάκι και όχι τόσο βαρύ, δηλαδή δεν πατάω τον καφέ πολύ

χτυπάω σε ένα απλό μιξεράκι (αυτό του φραπέ) φρέσκο γάλα μισή κούπα για αρκετή ώρα μέχρι να πάρει κρεμώδη υφή και να αυξηθεί ο όγκος του

γεμίζω ένα ψηλό ποτήρι με μικρά παγάκια

ρίχνω πρώτα τον ζεστό εσπρέσο, δύο κουταλιές ζάχαρη (:sneer: τι να κάνω, μ' αρέσουν τα γλυκά) και καπάκι την κρέμα

Δείτε και εδώ (http://www.illyespresso.gr/illy/suntages.htm) :)

Gordito
26-11-07, 18:12
Πωπω με εφτιαξες, :respekt:
τρεχει για Freddo λεμεεεεε

katafitos
26-11-07, 18:18
Παιδια επειδη ασχολουμαι και επαγγελματικα με τον καφε και τις μηχανες του Espresso θα σας δωσω 2 συμβουλες.

1. Χρησιμοποιειτε ΠΑΝΤΑ καλο εμφυαλωμενο νερο.Ειναι το σημαντικοτερο αν θελετε να απολαυσετε τη γευση και τη μυρωδια της ποικιλιας του καφε που εχετε στα χερια σας.

2.Δοκιμαστε πολλες ποικιλιες μεχρι να βρειτε αυτη που σας ταιριαζει ΑΠΟΛΥΤΑ.


Φιλικα
Παντα ειχα απορια για τις μηχανες espresso μιας και ποικιλουν απο 100 - απειρα ευρω. Ποιες θεωρουνται γενικα καλυτερες? Οι αυτοματες, οι ημιαυτοματες ή οι χειροκινητες?


Δε νομίζω ότι υπάρχουν μυστικά...:hmm:

Ο σύζυξ που θέλει πολύ βαρύ τον καφέ του, βάζει αρκετή ποσότητα καφέ εσπρέσο (Illy, τον αλεσμένο) και τον πατάει πάρα πολύ καλά (δεν μένει πόρος αέρα λέμε :p) κι έτσι το νερό περνάει αργά και βγάζει τον καφέ πλούσιο σε άρωμα και με πολύ καϊμάκι. Εννοείται ότι ακόμα και τα φλυτζανάκια του εσπρέσο δεν τα γεμίζουμε ως επάνω αλλά μέχρι τη μέση, άντε λίγο παραπάνω.
Α δεν το ξερα για το πατημα... Απλα ειχα διαβασει τις οδηγιες που ελεγε γενικα να μην το παταμε πολυ. Και ελεγα κι εγω για μου βγαινει ελαφρυς... Thanx!!

Οβελίξ
26-11-07, 18:26
Στη δική μου μηχανή έχει αρχίσει και περνάει κόκκος προς το φλυτζάνι. Φυσικά, ούτε λόγος για καϊμάκι. Αλλά, κάποιες φορές, τον φτιάχνει πάλι τέλεια. Είναι πρόβλημα φίλτρου? (αυτό το πλαστικό που μπαίνει ενδιάμεσα στον καφέ και τα ακροφύσια). Είναι κάτι άλλο?

(Μιλάμε, φοβερό αυτό το φόρουμ. Εδώ λύνεις όλα σου τα προβλήματα. Από DSL μέχρι τον εσπρέσσο). :)

best71
26-11-07, 23:31
Η δικη μου προταση για εσπρεσο ειναι αυτη :whistle: http://www.cookshop.gr/index.asp?a_id=31&p_id=20&c_id=69&item=575

wintech2003
26-11-07, 23:43
Εγώ πήρα την δικιά μου από το γερμανικό Amazon.de και μου την έστειλαν κάτι γνωστοί μου.
Είναι της Saeco παίρνει κόκκους εσπρέσο και είναι αυτή:
http://www.amazon.de/Saeco-Espresso-Vollautomat-Incanto-ehemalige/dp/B00008WX55
την είχα αγοράσει πριν 1,5 χρόνο 410 ευρώ.

Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος! ;)

baldrick
27-11-07, 00:18
Επειδή τυγχάνει να είμαι καψούρης με τον espresso και επειδή είναι μεγάλη κουβέντα ο καλός καφές σας δίνω το παρακάτω site για να μάθετε εκεί όλα τα μυστικά του.
http://coffeegeek.com/
Απο κει και πέρα εν συντομία:
* Αποφύγετε τις γνωστές εταιρίες ηλεκτρονιών ειδών, υπάρχουν ειδικές. Οι pavoni είναι κορυφαίες αλλά και πανάκριβες. Επίσης αν θέλετε να αγοράσετε μην σκεφτείτε καν να αγοράσετε οποιαδήποτε δεν έχει σύστημα ESE (easy serving) που χρησιμοποιεί κάψουλες συμπιεσμένου καφέ και βγάζει το καλύτερο espresso.
* Illy και μόνον Illy και όπως είπα παραπάνω κάψουλες.
* Η ποσότητα πρέπει να είναι συγκεκριμένη (9γρ αν δεν κάνω λάθος) όπως και ο χρόνος από την στιγμή που θα αρχίζει να στάζει (νομίζω 18"). Αυτά όμως είναι όλα στην θεωρία μιας και η κάθε εταιρία καφέ ανάλογα με το πόσο χοντροκόβει τον καφέ και η κάθε εταιρία μηχανών με το πόση πίεση διαθέτει, τα κάνουν μπάχαλο.

Για αυτό το λόγο επισκεφτείτε το ειδικό site όπου θα αντλήσετε πολύτιμες πληροφορίες για οτιδήποτε αφορά τον καφέ, ακόμα και το πως να τον διακοσμήσετε με το αφρόγαλο.... :oneup:
25743

Στην υγειά σας...!

jefferson
27-11-07, 00:26
εγώ έχω αυτήν εδώ (http://www.italiankitchenaids.com/proddetail.php?prod=f-gaggia)
όλη την διαδικασία την κάνει μόνη της ακόμα και τα απορρίματα
την πήρα 300 ευρώ σε πολύ καλή προσφορά έκανε γύρω στα 650
Διότι έχω μεγάλη ψώρα με τον espresso fredo
την έχω γύρω στα 3 χρόνια και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος αλλά λόγω των κινούμενων εξαρτημάτων βρήκα ένα γράσσο λιθίου για πλαστικά και την συντηρώ


(Μιλάμε, φοβερό αυτό το φόρουμ. Εδώ λύνεις όλα σου τα προβλήματα. Από DSL μέχρι τον εσπρέσσο).
ή καταλήγεις να αλληλοκατηγορείς για αθλητικά ή πολιτικά

katafitos
27-11-07, 00:41
Ενδιαφερουσες οι προτασεις παιδια :oneup:
Η αγορα των μηχανων espresso ειναι πραγματικα χαοδης
Με την μηχανη που πηρα σημερα νιωθω οτι χτυπησα celeron :whistle: :p

baldrick
27-11-07, 01:23
Παιδιά αν θέλετε να φτιάχνετε freddo αγοράζετε την πιο φθηνή που υπάρχει...

Η διαφορά είναι αν θες προβλεπόμενο espresso ή καπουτσίνο. Από την στιγμή που νερώνει ο καφές το μηχάνημα ότι και να σου κάνει μια από τα ίδια θα σου βγει.

Πάντως katafite για την τιμή της μια χαρά είναι. Αν έχει και σύστημα ese τότε είσαι αρχηγός. Όλα τα άλλα είναι θεωρίες, μιας και οι άνθρωποι που έχουν τα λεφτά να αγοράσουν καφετιέρα espresso των 1000+ ευρώ δεν πρόκειται να φτιάξουν ούτε μια φορά εκτός και αν έχουν οικιακή βοηθό... ;)

katafitos
27-11-07, 01:37
Ναι δεν εχω παραπονο. Ηταν συνειδητή επιλογη. Ηθελα value for money και την συγκεκριμενη μου την προτειναν
και μολις δοκιμασα τον καφε της, αποφασισα την παρω ως οικονομικη και στην πορεια βλεπουμε.
Απλα εχω καλομαθει με τα κτηνη που εχουν τα μαγαζια εξω.
Ειναι απιστευτος καφες ο ατιμος ο espresso
Στο φιλτρο μπαινει και καψουλα αρα πρεπει να υποστηριζει το ESE.

megahead13
27-11-07, 03:03
Η δικη μου προταση για εσπρεσο ειναι αυτη :whistle: http://www.cookshop.gr/index.asp?a_id=31&p_id=20&c_id=69&item=575
Χα! Μην το γελάς καθόλου! Η μάνα μου με ένα τέτοιο, που το έχει κι εγώ δεν ξέρω πόσα χρόνια, φτιάχνει καφέ. Έχει και ένα ακόμη παρόμοιο. Μάλλον από τη συγχωρεμένη τη γιαγιά μου θα έχουν ξεμείνει :lol:

Εγώ πάντως το καλοκαίρι έφτιαχνα freddo με κάτι φακελάκια που βρήκα κατά τύχη σε κάποιο ντουλάπι. Μόνο το γάλα χτύπαγα (:hammered: :wall: :crazy: :lol:) με το μιξεράκι και σε δυο λεπτά είχα (ή καλύτερα περίπου είχα) freddo. Που να μπλέκεις τώρα με εσπρεσσιέρες, όταν μόλις έχεις ξυπνήσει από το μεσημεριανό ύπνο... :whistle: :p

kyrnikos
27-11-07, 03:32
Κανένας που να έχει ζήσει Ιταλία , έχει Ιταλίδα γυναίκα-άνδρα ή εν πάσει περιπτώσει ξέρει καλά
πως φτιάχνουν οι γείτονες το εσπρεσάκι τους δεν υπάρχει να μας το πει ;
Έχω την εντύπωση (αν και δεν πίνω αφού απεχθάνομαι αυτό τον μικρόοο πικρό βαρύ καφέ)
ότι στο σπίτι τους χρησιμοποιούν αυτό το μπρικι-καφετιέρα .

jefferson
27-11-07, 03:48
Χα! Μην το γελάς καθόλου! Η μάνα μου με ένα τέτοιο, που το έχει κι εγώ δεν ξέρω πόσα χρόνια, φτιάχνει καφέ. Έχει και ένα ακόμη παρόμοιο. Μάλλον από τη συγχωρεμένη τη γιαγιά μου θα έχουν ξεμείνει :lol:

Εγώ πάντως το καλοκαίρι έφτιαχνα freddo με κάτι φακελάκια που βρήκα κατά τύχη σε κάποιο ντουλάπι. Μόνο το γάλα χτύπαγα (:hammered: :wall: :crazy: :lol:) με το μιξεράκι και σε δυο λεπτά είχα (ή καλύτερα περίπου είχα) freddo. Που να μπλέκεις τώρα με εσπρεσσιέρες, όταν μόλις έχεις ξυπνήσει από το μεσημεριανό ύπνο... :whistle: :p

Αυτός ο έτοιμος Freddo είναι άθλιος καφές χειρότερος και από τον φραπέ περυσι πήρα ένα της Νestle και τον πέταξα την ίδια μέρα


Από την στιγμή που νερώνει ο καφές το μηχάνημα ότι και να σου κάνει μια από τα ίδια θα σου βγει.
Ποιός σου είπε ότι νερώνει στο Fredo διπλός espresso και παγάκια χτύπημα και είναι Οκ:)

megahead13
27-11-07, 04:47
Αυτός ο έτοιμος Freddo είναι άθλιος καφές χειρότερος και από τον φραπέ περυσι πήρα ένα της Νestle και τον πέταξα την ίδια μέρα
Βρε δίκιο έχεις, αλλά άμα δεν έχεις εσπρεσσιέρες, θες κάτι διαφορετικό από φραπέ και προσπαθείς να συνέλθεις από το μεσημεριανό ύπνο και βρίσκεις αυτό μπροστά σου, μια χαρά είναι! :lol:

alexandrozz
27-11-07, 10:21
2 tips

Τον καφέ αν τον έχετε έτοιμο αλεσμένο να τον φυλάτε πάντα στο ψυγείο

Ο καφές που μόλις τον έχετε αλέσει είναι πολύ καλύτερος από οποιονδήποτε άλλο, άρα συμφέρει ίσος η αγορά ενός μύλου (όχι μήλου-apple :P)

k_koulos
27-11-07, 10:32
ο εσπρέσο είναι τέχνη, και δυστυχώς ακόμα και καφετέριες εδώ που χρεώνουν όσο θέλουν, δεν τον πετυχαίνουν πάντα [ή το χειρότερο στον σερβίρουν λόγω φόρτου εργασίας αφού έχει κόψει....]

τέσπα εγώ προτείνω double εσπρέσο για πρωί [με μια υποψία εβαπορέ μέσα αν δεν τον αντέχετε σκέτο] , λάτε για μεσημέρι/απόγευμα [πιο χαλαρός απο τον καπουτσίνο αν ξέρει ο μπουφετζής να τον φτιάχνει], και εσπρεσσάκι μονό σκέτο βράδυ, μετά από φαγητό πάνω στην χαλάρωση/χώνεψη και πριν αρχίσετε ένα καλό μαλτ/και ίσως ένα πούρο.

Corto
27-11-07, 11:50
ο εσπρέσο είναι τέχνη, και δυστυχώς ακόμα και καφετέριες εδώ που χρεώνουν όσο θέλουν, δεν τον πετυχαίνουν πάντα [ή το χειρότερο στον σερβίρουν λόγω φόρτου εργασίας αφού έχει κόψει....]

τέσπα εγώ προτείνω double εσπρέσο για πρωί [με μια υποψία εβαπορέ μέσα αν δεν τον αντέχετε σκέτο] , λάτε για μεσημέρι/απόγευμα [πιο χαλαρός απο τον καπουτσίνο αν ξέρει ο μπουφετζής να τον φτιάχνει], και εσπρεσσάκι μονό σκέτο βράδυ, μετά από φαγητό πάνω στην χαλάρωση/χώνεψη και πριν αρχίσετε ένα καλό μαλτ/και ίσως ένα πούρο.

...και φυσικά το φουλάρι και η robe-de-chambres να είναι από μετάξι του Σετσουάν :rofl:

Κι εγώ, μετά από 25 (τουλάχιστον) χρόνια φραπεδιάς, βαρέθηκα και πήρα μια Krups XP4020 http://www.krups.gr/All+Products/Pump+Espresso+Machines/Products/XP4020/XP4020.htm
Είναι αλήθεια ότι είναι λίγο φασαρία η όλη παρασκευή αλλά το αποτέλεσμα αποζημειώνει.

best71
27-11-07, 13:42
Ρωτησα ενα πωλητη στα Coffeeway για μια καλη ποιοτικη οικιακη μηχανη εσπρεσο και μου προτεινε μια La Pavoni στα 329 ευρω-μοντελο δεν θυμαμαι :hmm: αλλη επιλογη στη κατηγορια αυτη υπαρχει;

demian_
27-11-07, 14:21
Εγω παλι με 39.90 χτυπησα τρελλο espresseomachina απο τα Jumbo και πινω καλο καφεδακι...
Ισως ομως να μην ειμαι τοσο γευσιγνωστης και ειδικος του καφε...

jefferson
27-11-07, 16:32
Η ιστορία με τον καφέ ειναι
2 ποικιλιες arabica και robusta
η arabica ειναι η καλυτερη και πιο αρωματική
για τον espresso απο το δένδρο του καφέ παίρνουν απο την κορυφή που βγάζει τους καλύτερους σπόρους
Καλυτερη περιοχή για καφέ espresso λένε οτι ειναι Η Αιθιοπία
γενικά στην Ελλάδα ο espresso είναι ανεξήγητα ακριβός απο 20 ευρώ το κιλό και πάνω

και αν σας πω για τον ακριβότερο δεν θα το πιστέψετε
είναι ένα είδος πιθήκου που τρώει τους σπόρους και επειδεί δεν μπορεί να τους χωνέψει τους παίρνουν απο τα κόπρανα των πιθήκων και τους κάνουν καφέ κοστίζει εώς και 800 ευρώ ανα κιλό

baldrick
28-11-07, 01:10
Ρωτησα ενα πωλητη στα Coffeeway για μια καλη ποιοτικη οικιακη μηχανη εσπρεσο και μου προτεινε μια La Pavoni στα 329 ευρω-μοντελο δεν θυμαμαι :hmm: αλλη επιλογη στη κατηγορια αυτη υπαρχει;

Φίλε μου ότι Pavoni κι αν είναι τσίμπα την χωρίς δεύτερη σκέψη.


Αυτός ο έτοιμος Freddo είναι άθλιος καφές χειρότερος και από τον φραπέ περυσι πήρα ένα της Νestle και τον πέταξα την ίδια μέρα


Ποιός σου είπε ότι νερώνει στο Fredo διπλός espresso και παγάκια χτύπημα και είναι Οκ:)

Jeff η διπλή ποσότητα δεν σημαίνει ότι κάνει τον καφέ πιο βαρύ. Απλώς γίνεται διπλή δόση. Τώρα η μόνη περίπτωση για να μην νερώσεις είναι να το αφήσεις στο ψυγείο και να κρυώσει το espresso αλλά ο fredo που έχουμε ανακαλύψει δεν γίνεται έτσι. Άσε που το να περιμένεις πότε θα κρυώσει είναι ολόκληρη ιστορία. Και πάλι όμως κι έτσι να το κάνεις από την στιγμή που μπαίνει παγάκι νερώνει. Στον freddo δεν απολαμβάνεις το καλό espresso απλά είναι για όσους δεν την παλεύουν με τον φραπέ. Αν θες να απολαύσεις αληθινό espresso ζεστό κ μόνον ζεστό έτσι όπως τον πίνει όλος ο υπόλοιπος κόσμος εκτός των ελληνικών συνόρων.


Κανένας που να έχει ζήσει Ιταλία , έχει Ιταλίδα γυναίκα-άνδρα ή εν πάσει περιπτώσει ξέρει καλά
πως φτιάχνουν οι γείτονες το εσπρεσάκι τους δεν υπάρχει να μας το πει ;
Έχω την εντύπωση (αν και δεν πίνω αφού απεχθάνομαι αυτό τον μικρόοο πικρό βαρύ καφέ)
ότι στο σπίτι τους χρησιμοποιούν αυτό το μπρικι-καφετιέρα .

Από την εμπειρία μου φίλε σε ταξίδι στο Μιλάνο, το καπουτσίνο εκεί διαφέρει στα εξής:
* Καταρχή το γάλα είναι κρεμώδης και όχι αφρώδης, μεγάλη διαφορά.
* Δεν καίνε το γάλα
* Και δεν γίνεται εξ ολοκλήρου με αφρόγαλο. Μπαίνει 1 δόση espresso, 1 δόση ζεστό γάλα (όπως το latte ένα πράγμα) και πάνω πάνω μια στρώση αφρόγαλου.

Μην φανταστείτε ότι υπάρχει καμιά τρελή διαφορά από το να πιεις ένα καπουτσίνο σε ένα καλό καφέ στην Αθήνα (πχ Dacapo) αλλά υπάρχουν διαφορές. Και η μεγαλύτερη είναι η τρίτη που σας είπα. Γιατί εδώ από ένα σημείο και μετά γίνεται ο καφές λες και πίνεις σαπουνάδα... :down:

no_logo
28-11-07, 08:55
χρησιμοποιώ μια izzy moulinex που είχα πάρει παλιότερα
κάνει espresso, καπουτσίνο και freddo.
η καλύτερη λύση πάντως είναι αυτή που προτείνει ο best 71 (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=1596218&postcount=12) ειναι πολύ φθηνή λύση με ικανοποιητικό αποτέλεσμα και εύκολομεταφερόμενη (διακοπές κοκ)
Ιταλοί γνωστοί πάντως χρησιμοποιούν την μόκα ως σπιτική λύση

euri
29-11-07, 00:53
Εγώ πάλι προτίμησα τη λύση του 9120*

*9120 - το εσωτερικό τηλεφωνικό νούμερο του κυλικείου - με 1,50 € και το πολύ σε 10 λεπτά έχω ό,τι εσπρέσους, καπουτσίνους, βενεδικτίνους κλπ θελήσω :crazy:

katafitos
29-11-07, 11:20
Εγώ πάλι προτίμησα τη λύση του 9120*

*9120 - το εσωτερικό τηλεφωνικό νούμερο του κυλικείου - με 1,50 � και το πολύ σε 10 λεπτά έχω ό,τι εσπρέσους, καπουτσίνους, βενεδικτίνους κλπ θελήσω :crazy:
Να σου δωσω το δικο μου τηλεφωνο να σου φερνω εγω τους εσπρεσους να κανω την αποσβεση στο πιτς φιτιλι ? :p

euri
29-11-07, 12:57
Να σου δωσω το δικο μου τηλεφωνο να σου φερνω εγω τους εσπρεσους να κανω την αποσβεση στο πιτς φιτιλι ? :p

Αμέ! Αλλά μόνο αν έχεις αριθμό 800 :whistle:

aria
29-11-07, 12:59
Αμέ! Αλλά μόνο αν έχεις αριθμό 800 :whistle:

Τσιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιφούτηδεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε ες :p

euri
29-11-07, 13:01
Τσιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιφούτηδεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε ες :p

Moiiiiiiii ????

:innocent:

best71
01-12-07, 01:51
Αξιζει να Ριξετε και μια ματια εδω http://moosis.blogspot.com/2007/10/o-espresso.html λεει πολλες αληθειες....;)

giwrgosth
07-12-07, 11:48
Μιας και τώρα το είδα, να σας γράψω την συνταγή για πραγματικό freddo? Γιατί αυτό που λένε εδώ freddo είναι κάτι άλλο άσχετο. Συνταγή όπως τον κάνουν σε Σικελία και Καλαβρία και μου την είπαν στο Gerace της Καλαβρίας στο cafe ΙΕΡΑΞ (ναι, γραμμένο έτσι στα ελληνικά), όπου ήπια και έπαθα πλάκα!
Ετοιμάζουμε τον καφέ και σφού κρυώσει τον βάζουμε στο ψυγείο. Εννοείτε σχέτο χωρίς ζάχαρη. Ένα μέρος του το βάζουμε την κατάψυξη να γίνει πάγος.
Όταν θέλουμε να τον σερβίρουμε βάζουμε σε ένα ποτηράκι τον κρύο καφέ από το ψυγείο και θρυματίζουμε τον πάγο μαζί με κρέμα γάλακτος έτσι ώστε να γίνει σαν γρανίτα και αυτό το ρίχνουμε από πάνω χωρίς να το ανακατέψουμε και το σερβίρουμε μαζί με κουταλάκι. Μπορούμε να βάλουμε όση γρανίτα θέλουμε, τρώγετε και με το κουταλάκι και είναι φανταστική. Αν θέλουμε βάζουμε και ζάχαρη στο μίγμα. Φυσικά θέλει δοκιμές για να το πετύχεις τέλεια, αλλά είναι κάτι φανταστικό! Είναι ο μοναδικός λόγος που αγόρασα μηχανή.

octap
09-02-08, 12:40
Πήρα πρόσφατα μια AEG 120 Crema.
http://images.ciao.com/ide/images/products/normal/907/product-2265907.jpg

Αυτό που με παρεξένεψε είναι ότι ενώ στο manual λέει ότι έχει "3 θήκες"...εγώ βρήκα 2.
1 για μονή δόση και 1 για διπλή. Αυτή που λείπει είναι αυτή που δέχεται τα φακελάκια :mad:

Ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ ανταλλακτική θήκη? Να φανταστώ ότι αυτές είναι ψίλο-universal σε μέγεθός?

Manolis_karas
10-02-08, 20:10
Δε νομίζω ότι υπάρχουν μυστικά...

Υπάρχουν πολλά όχι ακριβώς μυστικά , αλλά τεχνικές. Αυτό διακρίνεται όταν πίνεις σκέτο καφέ (ο εσπρέσσο σκέτος δεν είναι πικρός όπως ο γαλλικός ή ο ελληνικός, ο στιγμιαίος είναι σκέτο κώνιο).

therion
24-04-08, 01:51
Σκεφτομαι και εγω να παρω μια καλή μηχανή για εσπρεσσο και καπουτσινο.Μπορειτε να μου προτεινεται μια καλή εως 150ευρω;Kαι επισης που μπορω να βρω σκονη καφε ή καψουλες για την εσπρεσιερα;Πουλάνε στα σουπερμαρκετ;

Dr.CHaNaS
25-04-08, 14:05
www.nespresso.gr (http://www.nespresso.gr)
Εχει και ωραιες ποικιλιες, και φτιαχνεις και εσπρεσσο χωρις πολλα πολλα. Εχουμε τετοια στο γραφειο :)

SyMpToM
26-04-08, 19:46
Μεταξύ μιας από τις φτηνές στο site της nespresso (http://www.nespresso.gr/displayBlueMachineDetails.asp?MID=545) και της AEG EA120 Crema (http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=9577) , τι θα προτείνατε;

ariadgr
26-04-08, 21:28
Μεταξύ μιας από τις φτηνές στο site της nespresso (http://www.nespresso.gr/displayBlueMachineDetails.asp?MID=545) και της AEG EA120 Crema (http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=9577) , τι θα προτείνατε;

Με τη Nespresso είσαι δέσμιος των δικών τους αναλωσίμων (κάψουλες καφέ (http://www.nespresso.gr/displayBlendDetails.asp?ITMID=200)), μιάς και μόνο με τις δικές τους κάψουλες δουλεύει η μηχανή.

Σε περιορίζει ως προς τις ποικιλίες καφέ, και φυσικά είσαι αναγκασμένος να παίρνεις τις συγκεκριμένες κάψουλες ακόμα και αν π.χ. αύριο αποφασίσουν να διπλασιάσουν την τιμή τους.

Οπότε εγώ θα σου πρότεινα οτιδήποτε μη-Nespresso ώστε να μπορείς να χρησιμοποιείς ό,τι καφέ θέλεις (είτε συσκευασμένο π.χ. Illy από το supermarket, είτε από καφεκοπτείο).

Στα ίδια χρήματα με την ΑΕG που προτείνεις, θα προτιμούσα τη Saeco (http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=32211), που είναι μια εταιρία με εξειδίκευση στον καφέ.

Χρήσιμο στην αναζήτησή σου θα σου φανεί και το Skroutz (http://www.skroutz.gr/).

Επίσης μπορείς να περάσεις μια βόλτα από ένα Coffeeway (http://www.coffeeway.com/shops/index.html) να δεις από κοντά μερικές μηχανές (δεν ξέρω αν είναι φθηνότερα από καταστήματα τύπου Κοτσώβολο, πάντως θα έχει πιο εξειδικευμένες μάρκες)

alexandrozz
27-04-08, 16:18
Στα ίδια χρήματα με την ΑΕG που προτείνεις, θα προτιμούσα τη Saeco (http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=32211), που είναι μια εταιρία με εξειδίκευση στον καφέ.

Αυτή έχω :p και για τα λεφτά της δεν πιστεύω να υπάρχει καλύτερη. Το επόμενό μου βήμα είναι η αγορά μηχανής που θα αλέθει το καφέ επιτόπου.

therion
09-05-08, 15:55
Ρε παιδια εχω μια απορια.Πηρα πριν απο τρεις εβδομαδες την Krups xp4020.Πολή καλή καφετιερα και πολύ δυνατη!Διαβασα στο βιβλιαράκι της οτι πρέπει να της κανεις αφαλατωση συχνα,για να ισχυει η εγγύηση.Γιατι αν δεν κανεις σου λένε οτι την χάλασες!Αγορασα λοιπον την σκόνη της krups,η οποια έχει 7 ευρω και ειναι για δυο φορες καθάρισμα.Ειχε μεσα και μια ράβδο που μετράς την σκληρότητα του νερου.Η απορία μου ειναι πως δουλευει αυτη η ράβδος.Η ράβδος εχει πανω 4 τετραγωνακια.Στις οδηγιες λεει βαζεις την ραβδο σε ενα ποτηρι νερο για ενα λεπτο. αν απο τα 4 τετραγωνακια μαυρισει το 1,σημαινει πως θες αφαλατωση κάθε ενα μηνα.Αν μαυρισουν τα 2,καθε 2 μήνες.αν μαυρισουν ολα,θες μια φορα το μήνα.Η ραβδος ομως εχει πανω 4 μαυρα τετραγωνακια,και οταν την εβαλα στο νερο,γιναν ολα ροζ.Αυτο σημαινει πως εχω αλατα;Oi οδηγιες οι οποιες ηταν και ψιλοακαταλαβίστικες,λεγαν οτι αμα υπαρχει αλας μαυριζουν τα κουτακια,Και αναλογα με την αλατοτητα του νερου μαυριζουν απο 1 εως 4.Αν δεν υπαρχουν αλατα μενουν ολα ασπρα.Ετσι εδειχνε η εγχρωμη φωτογραφια πανω στην σκόνη αυτη.Ομως στην πραγματικοτητα η ραβδος ειχε ηδη 4 μαυρα τετραγωνακια,τα οποια γιναν ροζ.Τελικα σε τη κατασταση ειναι το νερο στο σπίτι μου.Συγνωμη αν σας κουρασα,αλλα πιστευω αυτοι που θα εχετε αγοράσει παρομοια σκόνη η την ιδια,μπορειτε να μου απαντησετε.ευχαριστω!

gkimonas
09-05-08, 15:59
Να πάρετε μηχανή από αντιπρόσωπο καφέ πχ Illy, lavaza κλπ
Σου δίνουν την μηχανή η οποία είναι καταπληκτική και μια κούτα ταμπλέτες με τις οποίες έχεις κάνει απόσβεση την μηχανή χαλαρά θα έλεγα.

Για οικιακή χρήση ταμπλέτα και μόνο,
για να πάρεις καλή η οποία παίρνει κανονικά καφέ θα πρέπει να σκάσετε αρκετά.;)

yiapap
09-05-08, 16:06
Με τη Nespresso είσαι δέσμιος των δικών τους αναλωσίμων (κάψουλες καφέ (http://www.nespresso.gr/displayBlendDetails.asp?ITMID=200)), μιάς και μόνο με τις δικές τους κάψουλες δουλεύει η μηχανή.Σωστό αλλά η ποιότητα των δικών τους κάψουλων είναι ανεπανάληπτη (Ristretto rulez :p).
Εγώ αγόρασα Nespresso μηχανή (http://www.nespresso.gr/displayBlueMachineDetails.asp?MID=641)χωρίς να υπάρχει κατάστημα στη Θεσσαλονίκη!

therion
09-05-08, 16:07
Αυτη που πήρα κανει 150 ευρω.Παιρνει και μεριδες ese,και σκόνη.Μονο καψουλες δεν παιρνει.Τωρα αυτο που ρωτησα σχετικα με την αφαλατωση ξερεις να μου απαντησεις;

dslfan
09-05-08, 16:54
Λοιπον θα σας πω τον δικο μου πονο.


Πριν 2 1/2 χρονια πηρα μια la pavonni η οποια θεωρειται μια απο τις καλυτερες.
Μολις ληγει η εγγυηση + 1 μηνα, χαλαει η πρωτη φορα.
Την παω στην εταιρεια και μου την κρατανε ενα μηνα.
Πληρωνω 45 ευρα επισκευη.

Ξαναχαλαει με τα απο 2 μηνες.
Μου την φτιαχνουν αλλα δεν μου παιρνουν λεφτα.
Ενταξει λεω τυχαινει.
Πριν 2 βδομαδες ξαναχαλασε!!!

Τα παιρνω κρανιο και τους την παω και λεω παρτε την και μην ξαναενοχλησετε παω να παρω αλλη.

Οντως πηρα καινουρια καφετιερα και θα σας πω τα μυστικα.

αυτο που παιζει ρολο ειναι να εχει υψηλη πιεση (15 bar min) και καμποση ισχυς - κοντα στα 1000w ειναι καλα.
Ξεμπερδεψα με 70 ευρω.



Και στην εταιρεια τους ρωτησα το εξης:
Γιατι να δωσω 350 ευρω που ακουμπησα στην λαπαβονι για να εχω την σουπερ καφετιερα και να μην παιρνω καθε διετια μια 70 ευρω να την βγαλω ετσι μια δεκαετια???
Το βουλωσαν και δεν μου απαντησαν τιποτα.

Τελος θα στειλω email στην la pavonni ειτε οτι εχουν μαπα μηχανες ειτε το σερβις στην ελλαδα ειναι για να μην πω γιατι.

BELIS
09-05-08, 17:06
Krups XP 2070!!Φίλτρου και espresso-cappucino.Πολύ καλή μηχανή και προγραμματιζόμενη, ώστε το πρωϊ που θα ξυπνήσεις να σου έχει ετοιμάσει και το καφεδάκι σου (για τον φίλτρου μιλάω!!!)

Copyright © Keen Notion Co (2002-2014) Copyright Keen Notion Co.