PDA

Επιστροφή στο Forum : Windows XP Service Pack 3



Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11

oidarvt
13-05-08, 01:32
xp slipstreaming με το nlite Και format - εγκατασταση - activation - τελειωσατε.

Υπαρχει γενικα δυσκολια στην εγκατασταση xpsp3 πανω σε ηδη υπαρχοντα εγκατεστημενα xpsp2,
γι αυτο προτεινεται καθαρη εγκατασταση της ενσωματωμενης εκδοσης sp3

Επισης μπορειτε να εγκαταστησετε xpsp3 αγγλικα ενσωματωμενα, και στη συνεχεια να προσθεσετε το GRMUI ωστε να γινουν τα μενου ελληνικα.
--------

Σε ηδη υπαρχοντα εγκατεστημενα vista , σε αντιθεση με τα xp, μπαινει ευκολα κανονικα το sp1 απο πανω, αλλα κάνει πάνω απο μια ώρα. Παντως αξιζει να κανετε μια φορα slipstream το vista sp1 χρησιμοποιωντας το vlite, και ξεμπερδευετε μετα. υποψιν μετα απο εγκατασταση vistasp1 ζηταει activation μεσα σε 15 μερες. ( ενεργοποιηση κατα τα γνωστα ... ).

tsigarid
13-05-08, 01:59
Ρε συ opel5 το διάβασα αυτό, αλλά δεν έχουμε 30 Ιουνίου ακόμα!

........Auto merged post: tsigarid πρόσθεσε 2 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα αργότερα ........

@oidarvt: Απ' όσο ξέρω δεν γίνεται slipstream το sp1 στα vista

oidarvt
13-05-08, 02:27
Vista πακετο με sp1 Γινεται κανονικα , με το vlite ( προσοχη: ειπα VLITE και όχι NLITE).

opener
13-05-08, 09:17
Ρε συ opel5 το διάβασα αυτό, αλλά δεν έχουμε 30 Ιουνίου ακόμα! ...

Σωστα, αλλα ποσο απεχουμε?
Νομιζω οτι μιλα για τις 30 Ιουνιου του 2008, οχι του 2018. :p

dc_alex
13-05-08, 12:12
Καλημερα. Ερωτηση: Στο υπολογιστη μου ειναι εγκατεστημενο το sp2 (en). Το microsoft update δε μου βγαζει καμμια νεα αναβαθμιση. Τι παιζεται; Πρεπει να το κανω μονος μου το update η να περιμενω κι αλλο;

turbo3hp
13-05-08, 12:26
Εγώ ανέκαθεν αντιμετώπιζα το εξής πρόβλημα: Το εικονίδιο μπαταρίας/AC στο taskbar εξαφανιζόταν παρόλο που είχα επιλέξει "Always show icon on the taskbar". Με το SP3 αυτό το πρόβλημα λύθηκε. Το εικονίδιο δεν εξαφανίζεται ποτέ.

opener
13-05-08, 12:35
Καλημερα. Ερωτηση: Στο υπολογιστη μου ειναι εγκατεστημενο το sp2 (en). Το microsoft update δε μου βγαζει καμμια νεα αναβαθμιση. Τι παιζεται; Πρεπει να το κανω μονος μου το update η να περιμενω κι αλλο;

Μηπως εχεις τον IE8 Beta 1, γιατι αν ναι =



XP SP3 Demands IE7, Microsoft Warns
...
However, users who have installed IE8 Beta 1 -- a preview of its newest browser that hit the streets two months ago -- will not be offered Windows XP SP3, according to Maliouta, again because of possible instability problems.
...
http://www.pcworld.com/businesscenter/article/145726/xp_sp3_demands_ie7_microsoft_warns.html

adolf
13-05-08, 13:08
Καλημερα. Ερωτηση: Στο υπολογιστη μου ειναι εγκατεστημενο το sp2 (en). Το microsoft update δε μου βγαζει καμμια νεα αναβαθμιση. Τι παιζεται; Πρεπει να το κανω μονος μου το update η να περιμενω κι αλλο;
Aν ΔΕΝ εχεις βάλει τον I.E. 8 beta τότε ζήτα το εσύ!!!!!!!( Όπως σου γράφει & ο Opel5 )
Θα στο δώσει σίγουρα.Και μην ξεχάσεις να απενεργοποιήσεις το όποιο antivirus+ Firewall εχεις.
Εκτός και αν τα απεγκαταστήσεις τελείως.
Προσωπικά σε 2 μηχανήματα που το εβαλα ΚΑΙ το ζήτησα ΚΑΙ εκανα disable το F-Secure Internet Security 2008.Διαφορετικά υπάρχει πάντα η πιθανότητα να σου κάνει το μηχάνημα μπάχαλλο.
Kαι οπωσδήποτε ΔΕΝ θα πρέπει να κάνεις κάτι άλλο εκείνει την ώρα ( εννοώ σερφάρισμα αφου θα εισαι χωρίς προστασία ).:oneup:

Mythos
13-05-08, 13:26
Εχει δει κανεις διαφορες (πιο συχνα κολληματα) στην αναπαραγωγη αρχειων .mkv (720p.x264) μετα την εγκατασταση του SP3?

dimsi
13-05-08, 13:55
Γεια σας και απο εμενα.Προχθες κατεβασα απο τις ενημερωσεις της microsoft το sp3.Εκανα επανεκινηση και μετα δεν ξεκινουσαι με τιποτα(δεν φορτωνε καθολου τα windows) και μου εβγαζαι μηνυμα να κανω επιδιορθωση τοποθετοντας το αρχικο cd εγκαταστασης του λειτουργικου,γιατι δεν εβρισκε το αρχειο WINDOWS\inf\biosinfo.inf.Οσο και αν προσπαθησα να κανω επιδιορθωση δεν γινοταν τιποτα.Το προβλημα εξακολουθουσαι να υπαρχει δεν γινοταν η επιδιορθωση και παρα την γνωμη φιλου με πολυ πιο εξηδηκευμενες γνωσεις απο μενα κατεληξε στο format.Το αναφερω για να το εχουν υπ οψην και αλλοι φιλοι .Εγω δεν προκειται να κανω εγκατασταση το sp3.

opener
13-05-08, 14:39
Ειναι και αυτο το προβλημα επισης=


XP SP3 Bug Makes Some AMD PCs Crash: Is Your PC at Risk?
http://blogs.pcworld.com/staffblog/archives/006932.html

Does your AMD-based computer boot after installing XP SP3?
http://msinfluentials.com/blogs/jesper/archive/2008/05/08/does-your-amd-based-computer-boot-after-installing-xp-sp3.aspx

Rempetis
13-05-08, 14:54
Μετά από τόσα χρόνια που υπάρχουν τα Windows XP δε βλέπω λόγο και τρόπο για κάποια ουσιαστική αύξηση των επιδόσεων, μιας και ό,τι ήταν να γίνει έχει ήδη υλοποιηθεί με τα προηγούμενα service packs. Το SP3 ενσωματώνει όλες τις ενημερώσεις από το SP2 και μετά, και επίσης καθιστά το λειτουργικό "συμβατό" με κάποια χαρακτηριστικά που εμφανίζονται σε "νέες" πλατφόρμες (Server 2008).

Προσωπικά δεν περιμένω κάποια αύξηση επιδόσεων.


Προσωπικά θεωρώ το sp 3 περισσότερο σαν "διευκόλυνση" για μελλοντικές εγκαταστάσεις - format αφού ενσωματώνει τα updates από το sp 2 μέχρι σήμερα, παρά σαν πακέτο ουσιαστικών βελτιώσεων του λειτουργικού.;)

Είναι σωστό αυτό βρε παιδιά?
Η microsoft (http://download.microsoft.com/download/a/f/1/af1317ef-4171-405d-a7cf-d9526915ffee/Windows%20XP%20Service%20Pack%203.pdf) λέει οτι το sp3 περιεχει όλες τις προηγούμενες ενημερώσεις για το λειτουργικό,δεν αναφερει πουθενά ή δεν το ειδα εγώ οτι το sp3 περιέχει τις ενημερώσεις μετά το sp2.
Ρωτάω γιατί θέλω να κάνω slipstreaming τα windows xp sp1a που έχω με το sp3.
Ψάχνοντας στο google,αλλοι λένε οτι δεν χρειάζεται κανένα service pack για ενσωμάτωση του sp3 και άλλοι προτείνουν να έχει το sp2.
Ποιό είναι τελικά το σωστό? Είχα φτιάξει ήδη από όταν βγήκε το sp2 slipstreamed CD.
Να ενσωματώσω σ' αυτό το sp3 ή στο αρχικό μου CD των windows με το sp1a?

Υ.Γ. BTW κανένα πρόβλημα σε μένα μετά την εγκατάσταση του sp3.Το κατέβασα από τη σελίδα της microsoft και το πέρασα αν και είχα ενημερωμένο λειτουργικό.

razorblade1100
13-05-08, 15:03
Είναι σωστό αυτό βρε παιδιά?
Η microsoft λέει οτι το sp3 περιεχει όλες τις προηγούμενες ενημερώσεις για το λειτουργικό,δεν αναφερει πουθενά ή δεν το ειδα εγώ οτι το sp3 περιέχει τις ενημερώσεις μετά το sp2.
Ρωτάω γιατί θέλω να κάνω slipstreaming τα windows xp sp1a που έχω με το sp3.
Ψάχνοντας στο google,αλλοι λένε οτι δεν χρειάζεται κανένα service pack για ενσωμάτωση του sp3 και άλλοι προτείνουν να έχει το sp2.
Ποιό είναι τελικά το σωστό? Είχα φτιάξει ήδη από όταν βγήκε το sp2 slipstreamed CD.
Να ενσωματώσω σ' αυτό το sp3 ή στο αρχικό μου CD των windows με το sp1a?

Υ.Γ. BTW κανένα πρόβλημα σε μένα μετά την εγκατάσταση του sp3.Το κατέβασα από τη σελίδα της microsoft και το πέρασα αν και είχα ενημερωμένο λειτουργικό.

θα κοιταξεις στις προηγουμενες σελιδες αυτου του thread και θα βρεις ενα λινκ για το SP3 που ειναι γυρω στα 300 MB αυτο θα το κατεβασεις και θα το ενσωματωσεις στα XP SP2 που εχεις και δεν θα εχεις προβλημα.
απο οτι εχω διαβασει και εγω πρεπει η εγκατασταση να εχει τουλαχιστον το SP1 για να της κανεις slipstream και το SP3. εγω το εκανα σε SP2 και δεν εχω κανενα προβλημα σε 3 pc που το εχω εφαρμοσει. :)

dc_alex
13-05-08, 15:12
Μηπως εχεις τον IE8 Beta 1, γιατι αν ναι =

Ευχαριστω πολυ φιλε. Αυτο ακριβως ηταν το προβλημα. Να'σαι καλα

Simpleton
13-05-08, 16:40
Καλημερα. Ερωτηση: Στο υπολογιστη μου ειναι εγκατεστημενο το sp2 (en). Το microsoft update δε μου βγαζει καμμια νεα αναβαθμιση. Τι παιζεται; Πρεπει να το κανω μονος μου το update η να περιμενω κι αλλο;

Κανονικά θα έπρεπε να σου το βγάζει αμέσως μόλις μπείς στην σελίδα του MU. Αν δεν βαριέσαι να περιμένεις λίγο, καλύτερα να κατεβάσεις το πλήρες πακέτο και να κάνεις με αυτό την εγκατάσταση. Θα το έχεις και πρόχειρο αν χρειαστεί στο μέλλον.

pok
13-05-08, 20:48
Παιδια καποια βοηθεια?
μετα απο update στα win xp pro .κατεβηκε το sp3 και αρχισε η εγκατασταση,και οταν τελειωσε ,μου λεει restart
Απο τοτε το pc κανει συνεχεια restart ,και δεν μπαινει σε windows με τιποτα.

adolf
13-05-08, 20:56
Παιδια καποια βοηθεια?
μετα απο update στα win xp pro .κατεβηκε το sp3 και αρχισε η εγκατασταση,και οταν τελειωσε ,μου λεει restart
Απο τοτε το pc κανει συνεχεια restart ,και δεν μπαινει σε windows με τιποτα.

Μπες με Safe Mode και βγάλτο απο την προσθαφαίρεση προγραμμάτων το SP3.

pok
13-05-08, 21:03
Μπες με Safe Mode και βγάλτο απο την προσθαφαίρεση προγραμμάτων το SP3.

Ουτε safemode δεν μπαινει. Φορτωνει bios ,και μετε restart..

dimsi
13-05-08, 22:23
Αυτο μου εκανε και εμενα.Δεν φορτωνε τα WINDOWS με καμμια επιλογη,ωσπου εκανα format.

pok
13-05-08, 22:48
Τωρα βρηκα αυτο http://forums.microsoft.com/TechNet/ShowPost.aspx?PostID=3151626&SiteID=17
Μαλλον αυτη εινια η λυση.

opener
13-05-08, 22:49
Κανονικά θα έπρεπε να σου το βγάζει αμέσως μόλις μπείς στην σελίδα του MU. Αν δεν βαριέσαι να περιμένεις λίγο, καλύτερα να κατεβάσεις το πλήρες πακέτο και να κάνεις με αυτό την εγκατάσταση. Θα το έχεις και πρόχειρο αν χρειαστεί στο μέλλον.

Αλλο ηταν (IE8 Beta 1) που του δημιουργουσε το προβλημα =


Μηπως εχεις τον IE8 Beta 1, γιατι αν ναι =


Ευχαριστω πολυ φιλε. Αυτο ακριβως ηταν το προβλημα. Να'σαι καλα

adolf
14-05-08, 02:04
Iσως αξίζει να ρίξεις μιά ματιά & εδώ :

http://support.microsoft.com/kb/936929

oidarvt
14-05-08, 02:15
Χτες , hp pavilion dv6000, ειχε μεσα vista.

Εγινε εγκατασταση με xpsp3 slipstreamed με ενσωματωμενους και τους f6 drivers ICH8. ( χρησιμοποιήθηκε nlite )

H hp δεν κυκλοφορει τελευταια drivers για xp, και έτσι
χρησιμοποιηθηκαν:
Απο drivers acer5720:
intel 965 vga
intel wireless

usb camera την βρηκαν τα xp μονα τους.

Κάρτες SD κλπ, απο drivers vista.

modem motorola 56 , εγκατασταση απο inf drivers vista του pavilion dv6000

bluetooth απο hp.com

realtek high definition XP ( το κλασικο), ( σημειωνεται οτι το xpsp3 έχει ήδη εγκατεστημενο το KB για το high definition audio, και επομενως χρειαζεται μονο το setup)

LAN realtek gigabit 8169

Ολα πήγαν κανονικα, και το pavilion με τα Xp ειναι πύραυλος.
Γενικα θα προτεινα αν ειναι να βάλετε xpsp3 να ξεκινήσετε με format, και με ενσωματωμενο sp3 στο cdrom

fits79
19-05-08, 22:31
Καλησπέρα παιδιά μήπως γνωρίζετε αν έχει βγει το service pack 3 και για την 64bit έκδοση των windows xp??
Τέλος γνωρίζει κανείς από εσάς που μπορώ να βρω τα ελληνικά windows xp 64bit.

Σας ευχαριστώ πολύ.

dpa2006
20-05-08, 00:24
Καλησπέρα παιδιά μήπως γνωρίζετε αν έχει βγει το service pack 3 και για την 64bit έκδοση των windows xp??
Τέλος γνωρίζει κανείς από εσάς που μπορώ να βρω τα ελληνικά windows xp 64bit.

Σας ευχαριστώ πολύ.

νομιζω θα αργησει λίγο.
64-Bit Windows XP Service Pack 3 (http://news.softpedia.com/news/64-Bit-Windows-XP-Service-Pack-3-73982.shtml)
δεν γνωριζω αν κυκλοφορησε καποια αλλη ανεπισημη εκδοση

21century
20-05-08, 11:48
Να δουμε ποτε θα ερθει το πατσακι για τα προβληματα εκκινησης στο νεο πακετο

euri
20-05-08, 12:06
Καλησπέρα παιδιά μήπως γνωρίζετε αν έχει βγει το service pack 3 και για την 64bit έκδοση των windows xp??
Τέλος γνωρίζει κανείς από εσάς που μπορώ να βρω τα ελληνικά windows xp 64bit.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Η 64bit έκδοση των XP δεν ακολουθεί την 32bit, επειδή στην ουσία βασίζεται σε άλλο kernel (αυτόν των Windows Server).

treli@ris
20-05-08, 18:03
Η δικια μου παρατηρηση ειναι οτι εδω και 1 εβδομαδα που ειναι εγκατεστημενο το sp3 η εκκινηση του συστηματος αργει 2-3 δευτερολεπτα με τα ιδια ακριβως στοιχεια και χωρις να φορτωνεται τιποτα περιττο.

NT1G
21-05-08, 21:07
Γίνεται να περαστεί το service pack και να μην κάνει backup τα αρχεία που κάνει? Γίνεται να τα σβήσω μετά χωρίς να έχω πρόβλημα? Πιος ο λόγος να το κάνει αφού δεν νομίζω να θέλει κάποιος να το βγάλει μετά:)

famous-walker
22-05-08, 16:16
Αντιμετωπίζω πρόβλημα κατά την εγκατάσταση του SP3, λίγο πριν την ολοκλήρωση της αναβάθμισης, δηλαδή αφού έχει κάνει backup όλα τα αρχεία και τελειώσει την εγκατάσταση - αναβάθμιση αρχείων, μου λέει σε μια στιγμή Access Denied και κάνει unistall. Tι φταίει; Έχω Windows XP EN, PRO SP2.

Simpleton
22-05-08, 17:28
Αντιμετωπίζω πρόβλημα κατά την εγκατάσταση του SP3, λίγο πριν την ολοκλήρωση της αναβάθμισης, δηλαδή αφού έχει κάνει backup όλα τα αρχεία και τελειώσει την εγκατάσταση - αναβάθμιση αρχείων, μου λέει σε μια στιγμή Access Denied και κάνει unistall. Tι φταίει; Έχω Windows XP EN, PRO SP2.

http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=2027272&postcount=376

hellenicsun
22-05-08, 17:29
Αντιμετωπίζω πρόβλημα κατά την εγκατάσταση του SP3, λίγο πριν την ολοκλήρωση της αναβάθμισης, δηλαδή αφού έχει κάνει backup όλα τα αρχεία και τελειώσει την εγκατάσταση - αναβάθμιση αρχείων, μου λέει σε μια στιγμή Access Denied και κάνει unistall. Tι φταίει; Έχω Windows XP EN, PRO SP2.


Δύο ερωτήσεις:


Το λειτουργικό είναι αυθεντικό;
Έχεις δικαιώματα διαχειριστή;

famous-walker
22-05-08, 19:05
Σαν administrator είχε πρόβλημα στην registry, αλλά δεν παίζει ρόλο αυτό, γιατί σαν χρήστης έχω πλήρης δικαιοδοσία στο PC, updates έκανα κανονικά, άρα είναι αυθεντικά...

........Auto merged post: famous-walker πρόσθεσε 76 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Το πρόβλημα λύθηκε ευχαριστώ!

fits79
31-05-08, 11:15
Καλησπέρα σας.
Αν φτιάξω ενα bootable windows xp pro sp3 Greek cd θα υποστηρίζει και sata δίσκους ή πρέπει πάλι να βάλω τα αρχεία πατώντας F6 στην διαδικασία εγκατάστασης των windows xp.

adolf
31-05-08, 11:44
Λογικά θα πρέπει να κάνεις ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ έκανες και με το CD των XP SP2.
Eγώ χρησιμοποιούσα και Φλοπυ.Με το F6.

Droidlock
31-05-08, 12:54
Δεν μπορω να καταλαβω τι εκανε η microsoft με το service pack 3. Ενω με την προηγουμενη εκδοση το συστημα ηταν σταθεροτατο με το που βαζω τους drivers τις Ati ( catalyst 8.5 ) , δειχνει την εισαγωγικη εικονα του λειτουργικου συστηματος και κολλαει εκει. Ειναι πιθανον βεβαια να φταει και η Ati με τους συγκεκριμενους drivers αλλα δοκιμασα με την εκδοση των catalyst 8.4 και παλι τα ιδια κανει. Υπομονη και βλεπουμε...

Hunter 85
31-05-08, 19:34
Παιδια εχω κα εγω κάαποιοες αποριες. Καταεχην να εξηγησω οτι εχω ενα laptop acer το οποιο το πηρα με εγκατεστημένα τα XP Home SP2 και δυστυχως χωρις να μου δωσουν ενα cd να τα εχω εαν θελήσω να κάνω φορματ. Οι απορίες μου ειναι οι εξης: Εαν το sp δημιουργει σημειο επαναφορας η θα πρέπει να κάνω εγω;
Πρεπει υποχρεωτικα να απεγκαταστήσω το Panda Internet Security 2008 που έχω ωστε να γίνει σωστά η εγκατάσταση? Δυστυχως οπως ανέφερα αν κατι παει στραβα το μονο που μπορώ να κάνω ειναι κατι που έχει η acer εγκαταστειμένο και λεγεται reformat απο ένα πρόγραμμα το empowering technology.
Αναμένω τις προτάσεις σας :oneup:

Simpleton
31-05-08, 19:44
Παιδια εχω κα εγω κάαποιοες αποριες. Καταεχην να εξηγησω οτι εχω ενα laptop acer το οποιο το πηρα με εγκατεστημένα τα XP Home SP2 και δυστυχως χωρις να μου δωσουν ενα cd να τα εχω εαν θελήσω να κάνω φορματ. Οι απορίες μου ειναι οι εξης: Εαν το sp δημιουργει σημειο επαναφορας η θα πρέπει να κάνω εγω;
Πρεπει υποχρεωτικα να απεγκαταστήσω το Panda Internet Security 2008 που έχω ωστε να γίνει σωστά η εγκατάσταση? Δυστυχως οπως ανέφερα αν κατι παει στραβα το μονο που μπορώ να κάνω ειναι κατι που έχει η acer εγκαταστειμένο και λεγεται reformat απο ένα πρόγραμμα το empowering technology.
Αναμένω τις προτάσεις σας :oneup:

Αυτή η πρακτική δυστυχώς αποτελεί συνηθισμένη γυφτιά από αρκετούς κατασκευαστές. Στην περίπτωση της Acer μάλιστα, καλείσαι εσύ να επενδύσεις ένα DVD, μόνο και μόνο για να έχεις ένα αντίγραφο του προϊόντος που αγόρασες. Στη θέση σου, θα ζητούσα ένα κανονικό CD εγκατάστασης από την Acer ή από την MS. Πρώτα από την Acer, γιατί από αυτήν αγόρασα και αυτή είναι υπεύθυνη για ζητήματα με τα προϊόντα της.
Το Panda δεν νομίζω ότι χρειάζεται να απεγκαταστήσεις. Στα service pack όμως συνιστά η MS να απενεργοποιήσεις κάθε antivirus για να μην υπάρξει πρόβλημα στην εγκατάσταση.
Το SP3, όπως και κάθε προηγούμενο SP, θα φτιάξει ενα σημείο επαναφορά πρίν την εγκατάσταση. Επειδή αυτό μπορεί να μην φτάνει σε περίπτωση που γίνει η μεγάλη στραβή και για να αποφύγεις το φορμάτ, καλύτερα να κάνεις ένα αντίγραφο του δίσκου σου, π.χ. με το DriveImage XML.

Hunter 85
31-05-08, 19:52
Αυτή η πρακτική δυστυχώς αποτελεί συνηθισμένη γυφτιά από αρκετούς κατασκευαστές. Στην περίπτωση της Acer μάλιστα, καλείσαι εσύ να επενδύσεις ένα DVD, μόνο και μόνο για να έχεις ένα αντίγραφο του προϊόντος που αγόρασες. Στη θέση σου, θα ζητούσα ένα κανονικό CD εγκατάστασης από την Acer ή από την MS. Πρώτα από την Acer, γιατί από αυτήν αγόρασα και αυτή είναι υπεύθυνη για ζητήματα με τα προϊόντα της.
Το Panda δεν νομίζω ότι χρειάζεται να απεγκαταστήσεις. Στα service pack όμως συνιστά η MS να απενεργοποιήσεις κάθε antivirus για να μην υπάρξει πρόβλημα στην εγκατάσταση.
Το SP3, όπως και κάθε προηγούμενο SP, θα φτιάξει ενα σημείο επαναφορά πρίν την εγκατάσταση. Επειδή αυτό μπορεί να μην φτάνει σε περίπτωση που γίνει η μεγάλη στραβή και για να αποφύγεις το φορμάτ, καλύτερα να κάνεις ένα αντίγραφο του δίσκου σου, π.χ. με το DriveImage XML.

Τωρα φιλε ειναι αργα.Την εκανα την μαλακια, ασε που κ πριν 2 χρόνια περιπου που αγόρασα το laptop επεμενα κ στο πλαισιο κ στην αντιπροσωπεια η καλυτερα σερβις της acer και δεν μου έδωσαν σημασια. xxxx:mad:
Αυτο που προτείνεις για το DriveImage XML πως γίνεται? Οσον αφορά το dvd που λεει η acer το εχω φτιάξει σύμφωνα με τις οδηγιες αλλα δεν ξερω ουτε αν ειναι σωστο, ουτε αν εχει τα Windows ekei? :hmm:

Simpleton
01-06-08, 00:29
Τωρα φιλε ειναι αργα.Την εκανα την μαλακια, ασε που κ πριν 2 χρόνια περιπου που αγόρασα το laptop επεμενα κ στο πλαισιο κ στην αντιπροσωπεια η καλυτερα σερβις της acer και δεν μου έδωσαν σημασια. xxxx:mad:
Αυτο που προτείνεις για το DriveImage XML πως γίνεται? Οσον αφορά το dvd που λεει η acer το εχω φτιάξει σύμφωνα με τις οδηγιες αλλα δεν ξερω ουτε αν ειναι σωστο, ουτε αν εχει τα Windows ekei? :hmm:

Το DriveImage XML παίρνει ένα αντίγραφο ενός διαμερίσματος του συστήματος σου και το αποθηκεύει σε ένα αρχείο, που συνήθως το βάζεις σε εξωτερικό δίσκο. Κανεί disk imaging δηλαδή. Αν γίνει κάποια στραβή, μπορείς να επαναφέρεις το διαμέρισμα που αντέγραψες, όπως ακριβώς ήταν. Βοηθάει αρκετά αν έχεις το λειτουργικό και τα προσωπικά σου αρχεία σε χωριστά διαμερίσματα, ώστε να μειώνεται ο όγκος των δεδομένων που πρέπει να αντιγραφεί. Το πρόγραμμα χρειάζεται βέβαια κάποιο περιβάλλον Windows για να τρέξει, π.χ. ενα live CD BartPE. Υπάρχουν πολύ πιο εξελιγμένα προγράμματα, αλλά προσωπικά κάνω την δουλειά μου με αυτό.

Το DVD το έφτιαξες με ένα εργαλείο που λέγεται eRecovery (ή κάπως έτσι); Αν ναι, λογικά θα είναι το σωστό. Είναι καθαρά DVD επαναφοράς, δηλαδή αν το χρησιμοποιήσεις, σου σβήνει ό,τι υπάρχει στο σύστημα και το επαναφέρει στην εργοστασιακή κατάσταση.

Hunter 85
01-06-08, 00:34
Το DriveImage XML παίρνει ένα αντίγραφο ενός διαμερίσματος του συστήματος σου και το αποθηκεύει σε ένα αρχείο, που συνήθως το βάζεις σε εξωτερικό δίσκο. Κανεί disk imaging δηλαδή. Αν γίνει κάποια στραβή, μπορείς να επαναφέρεις το διαμέρισμα που αντέγραψες, όπως ακριβώς ήταν. Βοηθάει αρκετά αν έχεις το λειτουργικό και τα προσωπικά σου αρχεία σε χωριστά διαμερίσματα, ώστε να μειώνεται ο όγκος των δεδομένων που πρέπει να αντιγραφεί. Το πρόγραμμα χρειάζεται βέβαια κάποιο περιβάλλον Windows για να τρέξει, π.χ. ενα live CD BartPE. Υπάρχουν πολύ πιο εξελιγμένα προγράμματα, αλλά προσωπικά κάνω την δουλειά μου με αυτό.

Το DVD το έφτιαξες με ένα εργαλείο που λέγεται eRecovery (ή κάπως έτσι); Αν ναι, λογικά θα είναι το σωστό. Είναι καθαρά DVD επαναφοράς, δηλαδή αν το χρησιμοποιήσεις, σου σβήνει ό,τι υπάρχει στο σύστημα και το επαναφέρει στην εργοστασιακή κατάσταση.

Ελπίζω! ΟΧΙ τιποτα άλλο αλλα σκέφτομαι αν κατεβάσω το SP3 να τελειώνουυμε :cool:

fits79
01-06-08, 07:59
Για να κάνεις backup το διαμέρισμα που είναι τα windows υπάρχει ένα ΠΟΛΥ καλύτερο πρόγραμμα από το "DriveImage XML" που προτείνει ο skaf και αυτό είναι το "acronis true image 11 (http://eu.acronis.com/homecomputing/products/trueimage/)" και λέω ότι είναι καλύτερο για ένα από τους πολλούς λόγους ότι αν πάθει το οτιδήποτε ο υπολογιστής σου και δεν ξεκινάει καν τα windows με το συγκεκριμένο backup ξεκινάς το σύστημα σου από το dvd και απλά κάνεις επαναφορά στο δίσκο και μετά από ένα 10-15 λεπτό έχεις έτοιμο το pc όπως ήταν την ημέρα που έκανες το backup.

Το "DriveImage XML" απ' ότι κατάλαβα για να δουλέψει πρέπει να ξεκινανε τα windows αλλιώς δεν...

Simpleton
01-06-08, 13:12
Το DriveImage θέλει περιβάλλον Windows, αλλά όχι απαραίτητα αυτό που έχεις στο σύστημα σου και δεν ξεκινά πλέον. Το live CD με BartPE φτάνει για να κάνεις επαναφορά από το μηδέν. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι ότι δεν έχει μεθόδους αντιγραφής incremental και differential, πρέπει δηλαδή κάθε φορά να αντιγραφούν όλα τα αρχεία, έστω κι αν δεν έχουν αλλάξει.

dpa2006
01-06-08, 15:25
Παιδια εχω κα εγω κάαποιοες αποριες. Καταεχην να εξηγησω οτι εχω ενα laptop acer το οποιο το πηρα με εγκατεστημένα τα XP Home SP2 και δυστυχως χωρις να μου δωσουν ενα cd να τα εχω εαν θελήσω να κάνω φορματ. Οι απορίες μου ειναι οι εξης: Εαν το sp δημιουργει σημειο επαναφορας η θα πρέπει να κάνω εγω;
Πρεπει υποχρεωτικα να απεγκαταστήσω το Panda Internet Security 2008 που έχω ωστε να γίνει σωστά η εγκατάσταση? Δυστυχως οπως ανέφερα αν κατι παει στραβα το μονο που μπορώ να κάνω ειναι κατι που έχει η acer εγκαταστειμένο και λεγεται reformat απο ένα πρόγραμμα το empowering technology.
Αναμένω τις προτάσεις σας :oneup:

καλησπερα,το acer σου δεν προσφερει καποιο utility το οποίο να σου δημιουργήσει Image?ρωτω γιατι συνηθιζεται απο όλες (:hmm:) να δινουν ενα Utility το οποίο μπορεις να εκτελεσεις μια και μονο φορα,συνηθως οταν αγοραζεις το laptop.μπορεις να εγκαταστησεις καποιοα προγραμματα και να το τρεξεις μετα,αν λειτουργει ακομα το pc;)(αστειευομαι).
Δλδ να εγκαταστησεις,π.χ. καποια εφαρμογη αυτοματισμου γραφειου και να παρεις backup επειτα.
βεβαια αν θελεις πλήρη υποστηριξη σε μορφη Image θα πρεπει να καταφυγεις σε εμπορικες εφαρμογες:Acronis True Image 11 (http://eu.acronis.com/homecomputing/products/trueimage/)(συνισταται),Norton Ghost 14 (http://www.symantec.com/norton/products/overview.jsp?pcid=br&pvid=ghost14)

Hunter 85
01-06-08, 19:08
Για να κάνεις backup το διαμέρισμα που είναι τα windows υπάρχει ένα ΠΟΛΥ καλύτερο πρόγραμμα από το "DriveImage XML" που προτείνει ο skaf και αυτό είναι το "acronis true image 11 (http://eu.acronis.com/homecomputing/products/trueimage/)" και λέω ότι είναι καλύτερο για ένα από τους πολλούς λόγους ότι αν πάθει το οτιδήποτε ο υπολογιστής σου και δεν ξεκινάει καν τα windows με το συγκεκριμένο backup ξεκινάς το σύστημα σου από το dvd και απλά κάνεις επαναφορά στο δίσκο και μετά από ένα 10-15 λεπτό έχεις έτοιμο το pc όπως ήταν την ημέρα που έκανες το backup.

Το "DriveImage XML" απ' ότι κατάλαβα για να δουλέψει πρέπει να ξεκινανε τα windows αλλιώς δεν...


καλησπερα,το acer σου δεν προσφερει καποιο utility το οποίο να σου δημιουργήσει Image?ρωτω γιατι συνηθιζεται απο όλες (:hmm:) να δινουν ενα Utility το οποίο μπορεις να εκτελεσεις μια και μονο φορα,συνηθως οταν αγοραζεις το laptop.μπορεις να εγκαταστησεις καποιοα προγραμματα και να το τρεξεις μετα,αν λειτουργει ακομα το pc;)(αστειευομαι).
Δλδ να εγκαταστησεις,π.χ. καποια εφαρμογη αυτοματισμου γραφειου και να παρεις backup επειτα.
βεβαια αν θελεις πλήρη υποστηριξη σε μορφη Image θα πρεπει να καταφυγεις σε εμπορικες εφαρμογες:Acronis True Image 11 (http://eu.acronis.com/homecomputing/products/trueimage/)(συνισταται),Norton Ghost 14 (http://www.symantec.com/norton/products/overview.jsp?pcid=br&pvid=ghost14)
Το μονο που έχει ειναι το empowering technologyΑναφέρομαι 2 με 3 μην πιο πάνω. Το acronis true 11 πωλείται στο εμπόριο?(πλαισιο κτλ)

fits79
01-06-08, 20:03
Nixori Γιατί δεν μπορώ να σου στείλω ένα ιδιωτικό μήνυμα?

turboirc
01-06-08, 20:09
Και το Hiren's boot CD είναι μια χαρά για αυτές τις δουλείες.

x64 ακόμα στο SP2 - σας κοιτάμε αφ' υψηλού :P

Hunter 85
01-06-08, 23:56
Nixori Γιατί δεν μπορώ να σου στείλω ένα ιδιωτικό μήνυμα?

Δεν γνωρίζω.

nnn
02-06-08, 00:11
Δεν γνωρίζω.
Έχεις αποκλείσει την λήψη προσωπικών μηνυμάτων στον Πίνακα ελέγχου.

Hunter 85
02-06-08, 00:19
Έχεις αποκλείσει την λήψη προσωπικών μηνυμάτων στον Πίνακα ελέγχου.

Ναι αλλα εχθες μου ηρθε κανονικα προσωπικο μνμ για μια ποινη. πως το ρυθμιζω?

Copyright © Keen Notion Co (2002-2014) Copyright Keen Notion Co.