PDA

Επιστροφή στο Forum : Ισχύς σήματος ψηφιακής τηλεόρασης

cas
26-12-07, 20:40
Καλησπέρα και χρόνια πολλά!
Εχω μόλις αγοράσει μία TV LCD (Samsung LE32S86B) με ενσωματωμένο δέκτη ψηφιακής τηλεόρασης και όταν μπαίνω στο Dmenu της για την πληροφορία σήματος ψηφιακών καναλιών, μου βγάζει στην ισχύ σήματος έναν αριθμό από 0-100 υποθέτω. Σε εμένα η τιμή είναι 80-86. Μερικές μέρες, πέφτει στα 60-75 αλλά δεν βλέπω διαφορά στην εικόνα. Μπορεί να φτάσει στο maximum, δηλαδή στο 100? Υπ' όψιν, ότι έχω εσωτερική κεραία με ενισχυτή για DVB-T και συγκεκριμένα την Digiality DA 6000. Θα έχω καλύτερο σήμα με εξωτερική κεραία ή θα πρέπει να είμαι ευχαριστημένος? Ολα πάντως τα ψηφιακά κανάλια -ιδίως το SPORT+ (και τα αναλογικά), τα λαμβάνω αρκετά καθαρά με ελάχιστες εξαιρέσεις (είμαι σε περιοχή με πολύ μεγάλη ένταση σήματος-ύψωμα).

Πύρρος
27-12-07, 00:02
Άμα δεν έχεις artifacts είσαι ΟΚ, δεν υπάρχει λόγος να το ψάξεις παραπάνω.

cas
27-12-07, 23:22
Άμα δεν έχεις artifacts είσαι ΟΚ, δεν υπάρχει λόγος να το ψάξεις παραπάνω.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Ομως, τι είναι τα artifacts?:what:

Πύρρος
27-12-07, 23:36
Τεχνουργήματα :p, ή απλούστερα, ψηφιακά σκουπίδια: τετραγωνάκια στην εικόνα, παγώματα στο video, κοψίματα στον ήχο κλπ.

cas
28-12-07, 00:10
Τεχνουργήματα :p, ή απλούστερα, ψηφιακά σκουπίδια: τετραγωνάκια στην εικόνα, παγώματα στο video, κοψίματα στον ήχο κλπ.

Τέτοια δεν έχω. Μόνο καμμιά φορά σπανίως στο Sport+ κάνει κάτι αποσυντονισμούς αλλά πρέπει να οφείλονται στην ΕΡΤ. Με τον ήχο, μου το κάνει μόνο στον ΑΝΤ1 όταν δεν έχω βάλει σωστά την κεραία. Δεν περιμένω και το τέλειο από μιά εσωτερική κεραία. Δεν ξέρω άν αυτά τα μικροπροβληματάκια θα έπρεπε να με οδηγήσουν στην εγκατάσταση εξωτερικής, που καί πάλι μου έχουν πεί ότι έν μέρει θα τα έχω.

@ ADSLgr.com All rights reserved.