PDA

Επιστροφή στο Forum : Linksys Phone Adapter PAP2



lacie
24-04-05, 02:21
Linksys Phone Adapter PAP2

Για ακούστε να μαθαίνετε ...τι μπορεί να πάθει κάποιος άσχετος ..

Το πήρα μόνο και μόνο γιατί έχει 2 Ports αλλά ....

Αχ.. Μάλιστα επιτέλους ήρθε ...

χμ... ωραίο κουτάκι , και τι ωραία ΜΠΛΕ Led'ακια !!

πω πω ρε συ , έχει και ένα web interface λες και ρυθμίζεις διαστημόπλοιο.

Μα τι καλό που είναι ...
.... Μα τι καλά που θα τανε νά ήξερα να το ρυθμίζω !!
..... Μα τι καλά που θα τανε να έμενα στο χωρίο μου ....

αν κάποιος έχει εμπειρία ας βάλει το χεράκι του..

εν ας χαζοχαρούμενος μου νομίζει ότι καταλαβαίνει την τεχνολογία, μπούρδες ...

στατιστικά : ADSL/386
HOL – Grandstream HandyTone-486

++++
+++
++
+

Δείτε το αρχείο για να καταλάβετε....

sdikr
24-04-05, 13:40
Εχω ακούσει οτι το συγκεκριμένο είναι σαν το sipura 2000
ρίξε μια ματιά σε αυτό http://faq.nikotel.com/index.php?sid=635080&aktion=artikel&rubrik=017008&id=173&lang=en

euromedi
03-05-05, 03:59
Linksys Phone Adapter PAP2
Μα τι καλό που είναι ...
.... Μα τι καλά που θα τανε νά ήξερα να το ρυθμίζω !!


Άν τυχόν έβγαλες άκρη , κάνε ένα post τις ρυθμίσεις που έκανες , σίγουρα θα ενδιαφέρονται και άλλοι χρήστες και εγώ φυσικά

BoGe
03-05-05, 10:35
http://www.sipura.com/Documents/SPA-2000.pdf

Λέει κάτι παραάνω από το εγχειρήδιο της Linksys

euromedi
04-05-05, 18:31
Έβγαλα επιτέλους άκρη με το ΡΑΡ2 και την σύνδεση του με το evoice. ετοιμάζω ένα post με όλη την διαδικασία ρύθμισης

Wolverine
04-05-05, 18:39
Από ότι έμαθα η Sipura αγοράστηκε από την Linksys (βλέπε μαμά Cisco). Αφού χρησιμοποιούσε τα chip της ήταν λογικό να γίνει κάποια στιγμή.

edit: Και το σχετικό link (http://www.infoworld.com/article/05/04/26/HNciscosipura_1.html?source=rss&url=http://www.infoworld.com/article/05/04/26/HNciscosipura_1.html)

euromedi
04-05-05, 18:57
Διαδικασία ρύθμισης του LINKSYS ΡΑΡ2 voip adaptor για την λειτουργία του με την υπηρεσία EVOICE της HOL.
1. Ενεργοποιούμε την υπηρεσία evoice κάνοντας εγγραφή στον site, Αν έχουμε εγγραφεί ,επιβεβαιώνουμε ότι ότι έχουμε επιλέξει σαν τρόπο σύνδεσης το modem : Cisco 7960 (SIP) , λειτουργεί άψογα με την ρύθμιση αυτή.
2. Συνδέουμε το adaptor στο δίκτυο και βάζουμε Static IP σύμφωνα με τo user guide.
3. Αν έχουμε “πειράξει” τον adaptor , είναι προτιμότερο να του κάνουμε ένα system reset ( περιγράφεται μέσα στο user guide).
4. Πάμε στο παράθυρο του browser , βάζουμε την IP διεύθυνση του adaptor . Eπιλέγουμε πρώτα system. Bάζουμε τα data για το Netmask , το Gateway ( αν συνδεόμαστε με router), τα DNS του παροχέα μας και δεν πειράζουμε τίποτε άλλο.
5. Πάμε στο provisioning και επιλέγουμε provision enable : NO
6. Από το πεδίο SIP και regional δεν πειράζουμε κάτι
7. Πάμε στο πεδίο LINE1 και βάζουμε τα εξής
· Sip port : 5061
· Proxy : sip.hol.gr
· User id : Το όνομα χρήστη του evoice
· Password : Το password του evoice
Δεν χρειάζεται να ρυθμίσουμε κάτι άλλο.

Αν έχουμε firewall ανοίγουμε τα UDT ports 69,5060,5004. (Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω αν χρειάζονται να ανοίξεις όλα αυτά τα ports)

Κάνουμε save setting και …αυτό είναι όλο!!!
αν για κάτι από τα παραπάνω δεν είναι σαφές , στείλτε μου pm

antonis4
28-06-05, 21:04
εμενα με ενδιαφερει το συγκεκριμενο κομματι για να το στησω με babble.net.
πως τα παει απο ποιοτητα ηχου?
ειναι συμβατο με dect?
με isdn τηλεφωνο ειναι συμβατο ή μονο με αναλογικο?

sdikr
29-06-05, 21:09
πως τα παει απο ποιοτητα ηχου?
αν το dslam σου ειναι εντάξει δεν θα έχεις πρόβλημα !


ειναι συμβατο με dect?
Ναι

με isdn τηλεφωνο ειναι συμβατο
οχι έχει υποδοχή μονο για κλασικό rj11 αναλογικό τηλέφωνο

sdn
29-06-05, 21:47
Με τι ταχύτητα σύνδεσης είσαι και πως είναι η ποιότητα?

Βρήκα λεπτομερέστατο manual του SPA2000 το οποίο είναι ίδιο με το PAP. To μέγεθος του αρχείου είναι 1.5 ΜΒ και δεν ανεβαίνει με τίποτα. Όποιος ενδιαφέρεται ας το ζητήσει και θα το στείλω με email. Αν υπάρξει πρόβλημα και δεν βρείτε άκρη με το manual δεν θα βρείτε με τίποτα.

Σημ. Το μόνο κενό που έχω βρει στο manual είναι ότι δεν αναφέρει τίποτα για τον πΟΤΕ και έτσι το ωραίο μου ΑΤΑ κάθεται και περιμένει την βιβόντι μιας και με τον πΟΤΕ ποτέ δεν θα παίξει.

Σημ 2η. Τι firmware έχεις στο PAP?

euromedi
04-07-05, 00:23
Με τι ταχύτητα σύνδεσης είσαι και πως είναι η ποιότητα?



Σημ 2η. Τι firmware έχεις στο PAP?
Σύνδεση έχω την κλασσική ADSL 384/128 από OTENET , η σύνδεση γίνεται με router CISCO SOHO 96.
η ποιότητα που έχω είναι σχεδον άριστη , ( από ότι καταλαβαίνω παίζει σημαντικό ρόλο και ο όρτος του DSLAM , το έχω παλέψει να " παίξει" μεταξύ Αθήνα-Θεσ/κη αλλά μερικές φορές δεν θέλει να "παίξει" , Μεταξύ Αθηνών σε διαφορετικά DSLAM παίζει άψογα.
Ως αναφορά το firmware δεν ξέρω την έκδοση που έχω και δυστυχώς τώρα που σου απαντάω δεν είμαι κοντά στο PAP για να το δω.

antonis4
07-08-05, 11:18
Εγω χθές το πήρα στα χέρια μου και δουλεύει μια χαρα.Είμαι πολυ ευχαριστημένος απο την ποιότητα του ήχου.

lacie
07-08-05, 15:24
Linksys Phone Adapter PAP2

Για ακούστε να μαθαίνετε ...τι μπορεί να πάθει κάποιος άσχετος ..

Το πήρα μόνο και μόνο γιατί έχει 2 Ports αλλά ....

Αχ.. Μάλιστα επιτέλους ήρθε ...

χμ... ωραίο κουτάκι , και τι ωραία ΜΠΛΕ Led'ακια !!

πω πω ρε συ , έχει και ένα web interface λες και ρυθμίζεις διαστημόπλοιο.

Μα τι καλό που είναι ...
.... Μα τι καλά που θα τανε νά ήξερα να το ρυθμίζω !!
..... Μα τι καλά που θα τανε να έμενα στο χωρίο μου ....

αν κάποιος έχει εμπειρία ας βάλει το χεράκι του..

εν ας χαζοχαρούμενος μου νομίζει ότι καταλαβαίνει την τεχνολογία, μπούρδες ...

στατιστικά : ADSL/386
HOL – Grandstream HandyTone-486

++++
+++
++
+

Δείτε το αρχείο για να καταλάβετε.... Δεν μπορώ να το ρυθμίσω το ρημάδι.

Τι κάνω λάθος ?

HOL 384 + PAP2 + ZoomX5v

antonis4
07-08-05, 18:01
Σου κανει registration στην υπηρεσια σου?

lacie
08-08-05, 12:57
Α μάλιστα ... έπρεπε να βάλω τους DNS servers ..

τώρα μπορώ να κάνω τηλεφωνήματα αλλά δεν χτυπάει σε μένα ..

πια λεπτομέρεια ξέχασα ?

antonis4
08-08-05, 17:23
Tι εννοεις δεν χτυπαει?
εχεις αριθμο που τον καλεις? και δεν σου χτυπάει?

No-Name
21-08-05, 04:46
Η ποιότητα μέσω του ΡΑΡ2 είναι καλή???επίσης όποιος το έχει δοκιμάσει ας αναφέρει ταχύτητα και παροχέα voip...

antonis4
21-08-05, 12:14
Η ποιοτητα ειναι αρκετα καλη ,ακους και ακουγεσαι ανετα.
384 ταχυτητα δεν χρειαζονται πανω απο 7κbs αναλογα με το codec που χρησιμοποιεις φυσικα.
Παροχέας www.babble.net

No-Name
21-08-05, 14:11
Να σε ρωτήσω κάτι εγώ έχω 512 με παροχέα vivodi και δεν έχω παράπονα γενικά θα ήθελα να ρωτήσω το κατάλληλο codec ποιό είναι???

lacie
21-08-05, 14:45
Το evoice από την HOL είναι μια χαρά.

Έχω πρόβλημα να σεταρω το LINKSYS με τα FREE VoIP Accounts – voiptalk.org

στο σιτε λέει ότι είναι online

καμιά βοήθεια κανείς ?

No-Name
21-08-05, 15:31
Φίλε lacie τι πρόβλημα έχεις ακριβώς???

lacie
21-08-05, 15:40
Φίλε lacie τι πρόβλημα έχεις ακριβώς??? δεν κουδουνίζει το IP τηλέφωνο

θέλω να καλέσω από Evoice τo PAP2

ούτε μπορώ να καλέσω από το linksys

τι κάνω λάθος ?

No-Name
21-08-05, 15:47
όταν ανοίξεις web interface πας στην επιλογή proxy and registration και ρυθμίζεις

proxy:voiptalk.org
register expires:3600
display name:βάζεις το voipTalk ID σου
userID:βάζεις το voipTalk ID σου επίσης
password: ε ξέρεις το password σου voipTalk

Aν όλα είναι οκ και δουλεύει ενημέρωσε με.....

lacie
21-08-05, 15:52
Το evoice της HOL ( 618060 ) είναι εντάξει παίρνω και δέχομαι κλήσεις

τώρα θέλω να κάνω και τα άλλα 2 free accounts ( 83028064 - 83028101 )
να δουλέψουν μέσω linksys PAP2

στο τεστ της σύνδεσης λέει ότι είναι οκ

( To test that the phone has been set up correctly, dial 902 and you should hear a confirmation message.)


παρακάτω δεν ξέρω τι να κάνω

έχω 3 συσκευές αναλογικές

( πήρα το τελευταίο email σου έτσι έχω κάνει τη ρύθμιση )

+++++++++++++++++++++++++==


Να σου πω ότι όταν έβαλα την αρχή το λογαριασμό της HOL στο PAP2 μπορούσα να κάνω κλήσεις άλλα δεν κουδούνιζε το τηλέφωνο μου όταν με καλούσαν

περίεργο.

No-Name
21-08-05, 16:02
Να σε ρωτήσω εφόσον το τεστάκι δείχνει πως όλα είναι οκ για πες μου σε παρακαλώ έχεις δοκιμάσει να καλέσεις pstn αριθμούς και δεν καλεί?διότι απόσο ξέρω θέλει να έχεις αγοράσει κάποια credits.από voip talk για δοκίμασαι να καλέσεις την δεύτερη γραμμή σου....απλά δεν μπορώ να καταλάβω τι σκάλωμα τρώει με τις ρυθμίσεις την voip talk το pap2...και με το evoice είναι όλα καλά κατα τα λεγόμενα σου.

lacie
21-08-05, 16:10
voip talk

μα ΔΕΝ θέλω να καλω pstn αριθμούς ΜΟΝΟ FREE INTERET της HOL

από το evoice παίρνω κανονικά άλλους φίλους και αυτοί το ίδιο

όταν από evoice παίρνω voip talk δείχνει ότι καλεί άλλα δεν κουδουνίζει το τηλέφωνο.\\

lacie
21-08-05, 16:16
Δες τα συνημμένα αρχεία

No-Name
21-08-05, 16:20
χεχε οκ χαλάρωσε :) δικό μου λάθος που δεν το κατάλαβα εξαρχής... :p απλώς νόμιζα πως το πρόβλημα εστιαζόταν στο ότι δεν μπορούσες να κάνεις κλήσεις.όσο αφορά το κουδούνισμα γράφει και το user guide στο appendix A (troubleshooting) διάφορα άν σε βοηθάνε καλώς.Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να φταίει.

lacie
21-08-05, 16:35
Μα χαλαρός είμαι, πάρα πολλή μάλιστα και γ'αυτο εδώ και 2 μίνες που το έχω δεν κατάφερα να το ευχαριστηθώ ( χε χε )

κάτι μου διαφεύγει άλλα τι ?

Από evoice καλώ για τεστ

**1 8302 8064 ( τίποτα )
**2 8302 8064 ( τίποτα )
**3 8302 8064 ( τίποτα )

από voip talk καλώ για τεστ


71 618060 ( τίποτα )
72 618060 ( τίποτα )
*467 618060 ( τίποτα )
*472 618060 ( τίποτα )
**747 618060 ( τίποτα )

μπα ..τζίφος

δεν πήγα και διακοπές και είμαι πηγμένος

αυτά !!!

////

No-Name
21-08-05, 16:39
Να πώ κάτι τελευταίο μπάς και γίνει τίποτα για δοκίμασαι να καλέσεις από voiptalk αλλά να έχεις απενεργοποιήσει το auth id πρώτα.

sdikr
21-08-05, 16:59
ποιές πόρτες έχεις ρυθμίσει ;

απο όσο ειδα έχει την 5060
αυτην την έχει και το zoom και το grandstream;

lacie
21-08-05, 17:06
Μηνύματα: 12.813 χαρά στο κουράγιο σου !!

το grandstream ναι !
το zoom ?

sdikr
21-08-05, 17:12
Μηνύματα: 12.813 χαρά στο κουράγιο σου !!

το grandstream ναι !
το zoom ?

αν έχεις και στο granstream και στον linksys την 5060 σαν πόρτα μονο το ένα θα δουλέψει ;)

το zoom x5 αν δεν κάνω λάθος έχει και αυτό voip


θα πρέπει να αλλάξεις την πόρτα σε ενα απο τα δυο

εγώ εχω ενα grandstream στην 5061 και ενα άλλο ατα στην 5062 και δουλέυουν και τα δυο για εισερχόμενα

lacie
21-08-05, 17:21
Κάτσε γιατί ....$#%^^

τη βάζω μπροστά ?

Από το evoice για VoIPtalk
και από VoIPtalk για evoice ?

Μήπως εκεί γίνετε το μπέρδεμα ?

sdikr
21-08-05, 17:24
η εικόνα έχει ανοίξει πόρτες μόνο για το 10.0.0.8

υπόθετω για το grandstream

θα πρέπει να βάλεις και πχ 5062 για το 10.0.0.9 (αν αυτό ειναι το linksys) Και να ρυθμίσεις το Linksys στο sip port το 5062

antonis4
21-08-05, 18:43
Να σε ρωτήσω κάτι εγώ έχω 512 με παροχέα vivodi και δεν έχω παράπονα γενικά θα ήθελα να ρωτήσω το κατάλληλο codec ποιό είναι???

G711U χρησιμοποιω εγω...

No-Name
23-08-05, 13:04
Ρε παιδιά στο pap2 γιατί χάνω τη γραμμή ένα κάθε πόση ώρα????Μετά από κάποιο διάστημα γράφει "cannot connect to login server".Υπάρχει κανείς να βοηθήσει?

vmanolis
26-08-07, 18:38
Εγώ προσπαθώ να σετάρω το PAP2 για eVoice μέσω του Siemens CL-110 modem που έχω από την Forthnet. :closed:
Δεν μπορώ να το κάνω να συνδεθεί. Τι πρέπει να ρυθμίσω και που; Δεν βγάζω άκρη από τις καρτέλες του. :hmm:

antonis4
27-08-07, 10:44
Αν εισαι στο range 77.49.xxx.xxx τοτε εχεις προβλημα....

chrismasgr
29-08-07, 01:40
Έχω το PAP2 και έχω ένα πρόβλημα. Μόλις γύρισα από διακοπές και ενώ πριν φύγω όλα ήταν μια χαρά σήμερα το μόνο λαμπάκι που ανάβει στο PAP2είναι το power και αυτό αναβοσβήνει. Κάλεσα το cc της altec και μου είπε να το αφήσω 10 λεπτά εκτός ρεύματος την γνωστή μπούρδα πράγμα που το είχα κάνει πριν τους καλέσω αλλά επέμενε .Το έκανα αλλά δυστιχώς δεν έγινε τίποτα. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;

nontasaggelis
29-08-07, 14:16
Έχω το PAP2 και έχω ένα πρόβλημα. Μόλις γύρισα από διακοπές και ενώ πριν φύγω όλα ήταν μια χαρά σήμερα το μόνο λαμπάκι που ανάβει στο PAP2είναι το power και αυτό αναβοσβήνει. Κάλεσα το cc της altec και μου είπε να το αφήσω 10 λεπτά εκτός ρεύματος την γνωστή μπούρδα πράγμα που το είχα κάνει πριν τους καλέσω αλλά επέμενε .Το έκανα αλλά δυστιχώς δεν έγινε τίποτα. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;

ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ROUTER ΜΕΣΩ ETHERNET.ΚΑΝΕ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟΝ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ADSL, ΜΕΤΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΕTHERNET,ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ UTP ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟ PAP2 ME TON ROUTER.

chrismasgr
29-08-07, 16:48
ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ROUTER ΜΕΣΩ ETHERNET.ΚΑΝΕ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟΝ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ADSL, ΜΕΤΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΕTHERNET,ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ UTP ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟ PAP2 ME TON ROUTER.

Έχεις δίκιο .Τελικά ήτανε το καλώδιο που για κάποιο λόγο δεν ήταν κουμπωμένο καλά .Τώρα πως έγινε όταν για 9 ημέρες λείπω εκτός Ελλάδος ενώ πριν δεν είχα πρόβλημαδεν ξέρω.Πάντως κανένας δεν μπορούσε να με βοηθήσει .Η μεν altec την γνωστή μπούρδα με τα 10 λεπτά εκτός ρεύματος. Η linksys εξωτερικού με παρέμπεμψε στην στον provider ή στο μαγαζί που το αγόρασα που για μένα είναι το ίδιο. Και η linksys εσωτερικού (intersys) έχει 1 τεχνικό και αυτός λείπει. Αυτό το μπάχαλο με την linksys.Τι να την κάνω την καλή μάρκα όταν δεν έχω τεχνική υποστήριξη.

greece_gus
29-08-07, 21:49
Δηλαδή έπρεπε να γνωρίζει η altec ότι δεν ήταν καλά κουμπωμένο το καλωδιό σου...

chrismasgr
29-08-07, 22:17
Δηλαδή έπρεπε να γνωρίζει η altec ότι δεν ήταν καλά κουμπωμένο το καλωδιό σου...

Δεν είπα αυτό. Είπα ότι δεν έκανε τίποτα για να με βοηθήσει.

luxuriousgr
01-09-07, 10:36
kalimera exw kai egw to linksys pap2t-EU to sindesa mporw na kalesw alla otan me kaloun den ethizete to dect wste na koudounisei kai koudounizei o pc ,kalo omws apo dect alla den xtypa ekana reset alla meta mou vgale ta panta kena .xrisimopoiw ipiresia i-call easy box kserei kanis na me voithisei na episinapsi kapoio arxeio poies einai oi rithimiseis gia pap2t kai icall .vevea exw kai to vigor alla me periorizei se polla pragmata pou ekana prin na min kanw me to vigor .

sas eyxaristw poli

Copyright © Keen Notion Co (2002-2014) Copyright Keen Notion Co.