Επιστροφή στο Forum : Κατάργηση υποχρεωτικής στράτευσης
πιστέυεις οτι έχω το χώσιμο μέσα μου; ;)
Αυτός που δεν έχει χωθεί στο στρατό για να δει την γλύκα, και κάνει τα πάντα να χώσει την σειρά του ,με επιτυχία σαν νέος , μόλις παλαιώσει στατιστικά θα δείξει ότι είναι ο χειρότερος όλων αν του δοθεί την ευκαιρία.
Το έχει μέσα του, δεν το μαθαίνει στο στρατό... αυτό λέω και όχι για εσένα
Οι περισσότεροι όμως αλλάζουν νοοτροπία εκεί μέσα, και προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι, χωρίς να κοιτάνε πως θα γλυτώσουν τα πάντα.... αυτό είναι το καλό.
αυτός που δεν έχει χωθεί στο στρατό για να δει την γλύκα, και κάνει τα πάντα να χώσει την σειρά του με επιτυχία σαν νέος , μόλις παλαιώσει στατιστικά θα δείξει ότι είναι ο χειρότερος όλων αν του δοθεί την ευκαιρία.
το έχει μέσα του, δεν το μαθαίνει στο στρατό... αυτό λέω .
Και εγώ αυτό που λέω ειναι, με ξέρεις, με έχεις δεί να κάνω χώσιμο σε άλλους;
Διάβασε λίγο πάλι όσα έγραψα, έκανα και κάποια edit που ίσως έχασες... δεν είπα πουθενά για εσένα, γενικά εξηγούσα γιατί ο στρατός δεν σε μαθαίνει να χώνεις τον δίπλα, (με την κακή έννοια του όρου πάντα ), αλλά σε βελτιώνει.
To 6μηνο σαν προοπτικη θητειας δεν ειναι το ζητουμενο. Το προβλημα ειναι οτι βγαζεις καποιους ανθρωπους απο την κοινωνια (εστω και για 10 μερες) και πας να τους βαλεις στη στρατιωτικη νοοτροπια η οποια ειναι τελειως αντιθετη με την πολιτικη νοοτροπια. Αυτοματως αυτοι μετα θελουν περιοδο επαναπροσαρμογης στην πολιτικη νοοτροπια. Αν βαλεις το διαστημα πριν και μετα που αναγκαστικα παραμενουν εργατικα ανενεργοι λογω της επικειμενης στρατευσης εχουμε μια περιοδο 10-12 μηνων. Αλλα απο αποψη κοστους ειναι πολυ χειροτερο αυτο το ενδεχομενο. Γιατι πρεπει να επενδυσεις ενα σημαντικο ποσο σε ενα στελεχος του στρατου για την εκπαιδευση του το οποιο θα μπορεσεις να εκμεταλλευτεις μονο για 4 μηνες. Αν παρεις και αυτους που εχουν παιδια η πεφτουν σε κατηγοριες μειωμενης για διαφορους λογους ξεφευγεις. Ετσι οχι μονο δεν υπαρχει οφελος, αλλα αντιθετα υπαρχει μεγαλυτερο πραγματικο κοστος.
Ποια στρατιωτική νοοτροπία? Εγώ επιμένω ότι ο στρατος είναι μικρογραφία της Ελληνικής κοινωνίας. Εσύ δεν ανέφερες χασικλήδες πριν? Ε, αυτοι οι χασικληδες είναι οι ίδιοι με αυτούς που βγαίνουν έξω και αύριο μεθάυριο θα πουλάνε χασίσι στα παιδιά μας. Μήπως κλεφτρόνια? Οι ίδιοι που θα μπουκάρουν στον ηλεκτρικό και θα σου βουτάνε το πορτοφόλι και το κινητό. Μήπως πρέπει να αντέξεις κάτω από την διοικηση καραβανάδων? Η υποτέλεια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι να δουλεύεις σαν ρομπότ για άχρηστους εργοδότες που τα τσεπώνουν ενώ εσύ πληρώνεσαι σκατά (και τους λες ευχαριστώ και πάντα χαμογελάς ενώ από μέσα σου βράζεις) γιατί χρειάζεσαι τα χρήματα να ξεπληρώσεις τα 2 δάνεια, τις 10 πιστωτικές και τα κινητά των παιδιών. Μπορώ να σου αναφέρω παραδείγματα μέχρι αύριο. Στρατιωτική νοοτροπία θα ήταν αν ήταν όπως ήταν το αγγούρι που φάγαμε στην ΣΕΑΠ 4 μήνες. Ξέρεις όμως κάτι. Αυτοί οι 4 μήνες, έστω και αν διαλυθηκα, ήταν και οι καλύτεροι. Αλλά αν μερικοί γκρινιάζουν για τον στρατό, φαντάζομαι τι θα λέγανε αν όντως πήγαιναν σε ΣΤΡΑΤΟ.
Ειναι απειρως καλυτερο να πηγαινουν εθελοντικα λιγοτεροι φανταροι αποτι πανε τωρα να αμειβονται κανονικα (π.χ. μισθος ανειδικευτου εργατη) κατα τη διαρκεια της θητειας τους για 1 χρονο οι οποιοι θα ειναι και σαφως πιο αποδοτικοι και πιο προθυμοι για την θητεια απο καποιους που δεν θελουν να πανε και ταλαιπωρουν το στρατευμα. Και ο στρατος θα διατηρησει αριθμητικα τον αριθμο του, θα υπαρχει εφεδρεια και ολοι θα ειναι ικανοποιημενοι.
Το θέμα είναι τι θα γινόταν αν δεν καλύπτονταν οι θέσεις; Μήπως μετα θα λέγανε ότι με πήραν επειδή είμαι πράσινος ή μπλε ή κόκκινος; Μήπως θα πρέπει να πάνε στον στρατό οι Σκυφτούληδες και ο κάθε μπασμένος που καίει την σημαία και ρίχνει μολότωφ στα γήπεδα και στο πολυτεχνέιο; Να πάνε να πήξει το .........!
Το οτι υπαρχουν 300000 καπου ανυποτακτοι στο εξωτερικο με αυξητικες τασεις σημαινει οτι αρκετοι φευγουν για το λογο του στρατου. Επισης αρκετοι Ελληνες του εξωτερικου (2ης, 3ης γενιας) εχουν ενα κινητρο να γυρισουν στην Ελλαδα, οι οποιοι εκτος απο το προβλημα της μετεγκαταστασης σε αλλη χωρα εχουν το αρνητικο της 6μηνης θητειας.
Κοίταξε τι θα σου πω. Είμουν 6 χρόνια στην Σκωτία. Είχα δουλειά, αρραβωνιαστικιά. Για καθαρά προσωπικούς λόγους και για λόγους υγείας (θυροειδή) γύρισα πίσω και υπηρέτησα κανονικά. Δεν σκέφτηκα να μείνω έξω για τον στρατό. Ήθελα να μείνω έξω γιατί εκεί είχα αυτά που υπολογίζω ότι άξιζα (και που δεν τα έχω εδώ σε θέματα δουλειάς). Τον στρατό τον είχα γραμμένο, πάντα έλεγα ότι δεν είναι τίποτε και αν και υπηρέτησα 23 μήνες πάντα θα το θυμάμαι σαν κάτι ξεχωριστό, σαν μια εμπειρία (καλή ή κακή). Ισως να πρεπει να κάνω post κάποιες φωτό για να καταλάβεις τι εννοώ...
Μερικα πραγματα ειναι δεδομενα. Αν σπουδαζες 4 χρονια πολιτικος μηχανικος δεν θα πας να δουλεψεις στην οικοδομη μπετατζης. Αναμφισβητητα καποιοι θα φυγουν μια και δεν υπαρχουν απειρες θεσεις για πολιτικους μηχανικους/οικονομολογους/... στα Γιαννινα. Αλλα αυτα που αναλυω εχουν κανει τους νεους να μην θελουν να γινουν εργατες. Αν ηξερε ο (μελλοντικος) εργατης οτι θα παιρνει 1200 € το μηνα και δεν θα δουλευει ανασφαλιστος θα εβλεπες αρκετους να θελουν να γινουν εργατες. Αλλα βλεποντας τους εργατες που παιρνουν 550 το μηνα και συχνα ειναι ανασφαλιστοι ποιος θελει να γινει εργατης?
Το παραδειγμα του φιλου σου δειχνει οτι υπαρχουν δυνατοτητες και στον αγροτικο τομεα. Το ξερεις οτι απο τα καλυτερα επαγγελματα στο εξωτερικο θεωρειται ο αγροτης? Απλα δεν ειναι σαν τους δικους μας που περιμενουν να παρουν λεφτα απο τις επιδοτησεις, παραγουν οτι πραγματικα πουλιεται.
Ξέρεις πόσα παίρνει ο ταμίας στην τράπεζα Κύπρου στα Γιάννινα? €600! Όλοι εργάτες είμαστε. Όσο για τους αγρότες, επειδή η αδερφή μου είναι γεωπόνος, σου λέω ότι οι γεωπόνοι τους λένε "Μην βάζετε Μερλιν πορτοκάλια, βάλτε Βαλέντσια" και αυτοί απαντάνε "Θα μου πεις εσύ τι θα βάλω, 50 χρόνια αγρότης είμαι". Όταν τα Μερλιν δεν τα παίρνει κανείς και τα πετάνε στους νομάρχες φταίνε οι άλλοι. Ασφαλώς υπάρχουν δυνατότητες στον αγροτικό τομέα, αρκεί να ανοίξουν τα αυτιά τους μερικοί.
Το φαινομενο συμβαινει και λογω της δομης της Ελληνικης οικογενειας αλλα και της αγορας εργασιας. Δεν ειναι σαν το εξωτερικο που με το που τελειωνεις το σχολειο δεν σε ξεχνανε, αλλα θεωρουν αυτονοητο να βρεις δουλεια. Αλλα το να παει καποιος να δουλευει για 600 (το οποιο ειναι αστειο ποσο) ενω απο το σπιτι θα του δινουν ουτως η αλλως σχεδον τα ιδια μαλλον τους βολευει περισσοτερο. Να μην πω για αλλους που εργαζονται για 1 χρονο, μετα κανουν μια εικονικη απολυση και συνεχιζουν να δουλευουν στην ιδια δουλεια ανασφαλιστοι για να παιρνουν και επιδομα ανεργιας το οποιο οταν ληξει επαναπροσλαμβανονται! Εχω δει πολλα παλαβα :-k
Οπως παντως λες εσυ θα πηγαινες, οπως και θα πηγαιναν πολλοι αλλοι μια και ετσι δεν θα επιβαρυνεις και κανεναν.
Ούτε στο εξωτερικό βρίσκεις δουλειά με το που τελειώνεις. Έχω φίλους στην Αγγλία με πτυχεία που πουλάνε μπλούζες, μεταναστεύουν στον Καναδά από την Πορτογαλία, φεύγουν από την Γαλλία και πάνε Αγγλία και καθαρίζουν σταύλους (!) ή καθαρίζουν τους δρόμους στην Γερμανία. Δυστυχώς, σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν προβλήματα, όχι μόνο στην Ελλάδα. Μην ακούς μερικούς που λένε "Εκεί έχουν αυτό, εκείνο, το άλλο". Παντού τα ίδια χάλια είναι. Απλά αν σου κάτσει καλή δουλειά έξω (και πρέπει να προσπαθήσεις πολύ και, ναι, χρειάζεσαι κι ένα χέρι βοηθείας) τότε πληρώνεσαι αλλά όταν φτάσεις να πληρώσεις ασφάλειες και να πάρεις σπίτι, τότε γίνεσαι άνδρας καθώς σου φεύγει η μαγκιά...
Οι περισσότεροι όμως αλλάζουν νοοτροπία εκεί μέσα, και προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι, χωρίς να κοιτάνε πως θα γλυτώσουν τα πάντα.... αυτό είναι το καλό.
και γω συμφωνω σε αυτο, ας μου επιτρεπει ο αδοκιμος ορος, αυτο που γραφει ο blizard ειναι μια απο τις ελαχιστες θετικες "παρενεργειες" της θητειας. Στο κατω κατω ειναι γνωστο οτι στα δυσκολα οι ανθρωποι ερχοντα κοντα. Μακαρι οι ανθρωποι να γνωριζαν τη συναδελφικοτητα χωρις να χρειαζεται να πανε στα δυσκολα
Ποια στρατιωτική νοοτροπία? Εγώ επιμένω ότι ο στρατος είναι μικρογραφία της Ελληνικής κοινωνίας. Εσύ δεν ανέφερες χασικλήδες πριν? Ε, αυτοι οι χασικληδες είναι οι ίδιοι με αυτούς που βγαίνουν έξω και αύριο μεθάυριο θα πουλάνε χασίσι στα παιδιά μας. Μήπως κλεφτρόνια? Οι ίδιοι που θα μπουκάρουν στον ηλεκτρικό και θα σου βουτάνε το πορτοφόλι και το κινητό. Μήπως πρέπει να αντέξεις κάτω από την διοικηση καραβανάδων? Η υποτέλεια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι να δουλεύεις σαν ρομπότ για άχρηστους εργοδότες που τα τσεπώνουν ενώ εσύ πληρώνεσαι σκατά (και τους λες ευχαριστώ και πάντα χαμογελάς ενώ από μέσα σου βράζεις) γιατί χρειάζεσαι τα χρήματα να ξεπληρώσεις τα 2 δάνεια, τις 10 πιστωτικές και τα κινητά των παιδιών. Μπορώ να σου αναφέρω παραδείγματα μέχρι αύριο. Στρατιωτική νοοτροπία θα ήταν αν ήταν όπως ήταν το αγγούρι που φάγαμε στην ΣΕΑΠ 4 μήνες. Ξέρεις όμως κάτι. Αυτοί οι 4 μήνες, έστω και αν διαλυθηκα, ήταν και οι καλύτεροι. Αλλά αν μερικοί γκρινιάζουν για τον στρατό, φαντάζομαι τι θα λέγανε αν όντως πήγαιναν σε ΣΤΡΑΤΟ.
Κατσε ρε manicx. Οι χασικληδες και τα κλεφτρονια δεν υπαρχουν τωρα στο στρατο?
Σκοπος του στρατου δεν ειναι να αναμορφωσει την κοινωνια.
Σιγουρα χειροτερα απο το στρατο ειναι η μετεπειτα δουλεια. Γιαυτο ακριβως πρεπει να μπαινουν ολοι στη δουλεια για να αναμορφωνονται. Δεν ειναι αναγκη να πας στο στρατο για προετοιμασια!
Επισης δεν εχουν ολοι τα προσοντα να πανε στη ΣΕΑΠ (η στις ειδικες δυναμεις η οπου ναναι). Οπως και να το κανουμε, ειτε σωματικα ειτε ψυχικα.
Το θέμα είναι τι θα γινόταν αν δεν καλύπτονταν οι θέσεις; Μήπως μετα θα λέγανε ότι με πήραν επειδή είμαι πράσινος ή μπλε ή κόκκινος; Μήπως θα πρέπει να πάνε στον στρατό οι Σκυφτούληδες και ο κάθε μπασμένος που καίει την σημαία και ρίχνει μολότωφ στα γήπεδα και στο πολυτεχνέιο; Να πάνε να πήξει το .........!
Τι δεν θα καλυπτονταν οι θεσεις? Αφου λεω θα ειναι ανοιχτος για ολους οπως ειναι και τωρα. Δεν θα υπαρχει ζητημα να κοπεις αν πληρεις τις προδιαγραφες που πληρει και τωρα καποιος σωματικα ικανος.
Οι Σκυφτουληδες και ο μπασμενος που καιει τη σημαια το πιθανοτερο ειναι και τωρα που πανε να παιρνουν απαλλαγη. Η θα κλαφτουν στο μπαμπα που εχει και τους υποστηριζει και θα πανε στην Ορεστιαδα σε ενα γραφειο και θα ειναι καθε μερα σπιτι τους. Αλλα πιο επικινδυνο ειναι αν ειναι τετοιοι ψυχοπαθεις να πετανε μολοτωφ να σε καθαρισουν εκει που δεν το περιμενεις, ειδικα αν χρειαστει πουθενα ο στρατος.
Κοίταξε τι θα σου πω. Είμουν 6 χρόνια στην Σκωτία. Είχα δουλειά, αρραβωνιαστικιά. Για καθαρά προσωπικούς λόγους και για λόγους υγείας (θυροειδή) γύρισα πίσω και υπηρέτησα κανονικά. Δεν σκέφτηκα να μείνω έξω για τον στρατό. Ήθελα να μείνω έξω γιατί εκεί είχα αυτά που υπολογίζω ότι άξιζα (και που δεν τα έχω εδώ σε θέματα δουλειάς). Τον στρατό τον είχα γραμμένο, πάντα έλεγα ότι δεν είναι τίποτε και αν και υπηρέτησα 23 μήνες πάντα θα το θυμάμαι σαν κάτι ξεχωριστό, σαν μια εμπειρία (καλή ή κακή). Ισως να πρεπει να κάνω post κάποιες φωτό για να καταλάβεις τι εννοώ...
Δηλαδη αν δεν ειχες τα προσωπικα και της υγειας το πιθανοτερο ειναι να ησουν ακομα εκει. Ακριβως αυτοι ειναι οι λογοι που κρατανε καποιους εξω, και ο στρατος (ειδικα 23 μηνες που πηγες εσυ) το καλυτερο αντικινητρο για να μεινουν εκει που ειναι.
Ξέρεις πόσα παίρνει ο ταμίας στην τράπεζα Κύπρου στα Γιάννινα? €600! Όλοι εργάτες είμαστε. Όσο για τους αγρότες, επειδή η αδερφή μου είναι γεωπόνος, σου λέω ότι οι γεωπόνοι τους λένε "Μην βάζετε Μερλιν πορτοκάλια, βάλτε Βαλέντσια" και αυτοί απαντάνε "Θα μου πεις εσύ τι θα βάλω, 50 χρόνια αγρότης είμαι". Όταν τα Μερλιν δεν τα παίρνει κανείς και τα πετάνε στους νομάρχες φταίνε οι άλλοι. Ασφαλώς υπάρχουν δυνατότητες στον αγροτικό τομέα, αρκεί να ανοίξουν τα αυτιά τους μερικοί.
Ούτε στο εξωτερικό βρίσκεις δουλειά με το που τελειώνεις. Έχω φίλους στην Αγγλία με πτυχεία που πουλάνε μπλούζες, μεταναστεύουν στον Καναδά από την Πορτογαλία, φεύγουν από την Γαλλία και πάνε Αγγλία και καθαρίζουν σταύλους (!) ή καθαρίζουν τους δρόμους στην Γερμανία. Δυστυχώς, σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν προβλήματα, όχι μόνο στην Ελλάδα. Μην ακούς μερικούς που λένε "Εκεί έχουν αυτό, εκείνο, το άλλο". Παντού τα ίδια χάλια είναι. Απλά αν σου κάτσει καλή δουλειά έξω (και πρέπει να προσπαθήσεις πολύ και, ναι, χρειάζεσαι κι ένα χέρι βοηθείας) τότε πληρώνεσαι αλλά όταν φτάσεις να πληρώσεις ασφάλειες και να πάρεις σπίτι, τότε γίνεσαι άνδρας καθώς σου φεύγει η μαγκιά...
Στον αγροτικο τομεα χρειαζεται να γινουν πολλα. Αλλα πρεπει πρωτα να αλλαξουν μυαλα οι αγροτες. Για τις χωρες που λες δεν εχω ιδια εμπειρια, αλλα αποτι μου λενε ατομα Αγγλια βρισκουν δουλεια πολυ ευκολα (στις περισσοτερες περιπτωσεις που πανε 1 χρονο για δουλεια σε εταιρεια οταν ακομα σπουδαζουν μετα τους κρατανε), αλλα τουλαχιστον εκει και ο εργατης εχει καποιο καλυτερο βιοτικο επιπεδο απο τα 550 € που δεν σου φτανουν ουτε για να φας. Στην Αυστραλια παντως που ξερω τι γινεται, ξερω οτι οταν παω θα βρω δουλεια αμεσως και με καλα χρηματα. Χωρις χερια βοηθειας. :thumbsup1
Κατσε ρε manicx. Οι χασικληδες και τα κλεφτρονια δεν υπαρχουν τωρα στο στρατο?
Σκοπος του στρατου δεν ειναι να αναμορφωσει την κοινωνια.
Σιγουρα χειροτερα απο το στρατο ειναι η μετεπειτα δουλεια. Γιαυτο ακριβως πρεπει να μπαινουν ολοι στη δουλεια για να αναμορφωνονται. Δεν ειναι αναγκη να πας στο στρατο για προετοιμασια!
Επισης δεν εχουν ολοι τα προσοντα να πανε στη ΣΕΑΠ (η στις ειδικες δυναμεις η οπου ναναι). Οπως και να το κανουμε, ειτε σωματικα ειτε ψυχικα.
Αυτό θέλω να πω; Γιατί να χρησιμοποιούμε επιχειρήματα και να λέμε ότι στον στρατό θα φάω στην μάπα υποκείμενα από την στιγμή που τα υποκείμενα τα τρωμε στην μάπα χειρότερα εδώ έξω; Αυτό θέλω να πω. Ασφαλώς και δεν αναμορφώνονται στον Στρατό αλλά εδώ έξω είναι ο παράδεισός τους. Όσους βλέπουμε εκεί μέσα, τους βλέπουμε κι εδώ έξω.
Δηλαδη αν δεν ειχες τα προσωπικα και της υγειας το πιθανοτερο ειναι να ησουν ακομα εκει. Ακριβως αυτοι ειναι οι λογοι που κρατανε καποιους εξω, και ο στρατος (ειδικα 23 μηνες που πηγες εσυ) το καλυτερο αντικινητρο για να μεινουν εκει που ειναι.
Ναι, δεν είναι ο Στρατός όπως ανέφερες. Σου είπα ότι δεν με ενδιαφέρει αν θα πήγαινα στρατό. Δεν θα πάθαινα κάτι και αυτό το απέδειξα στον εαυτό μου. Αυτό που σου λέω ότι δεν σκεφτόμουν καν το Στρατό.
Για τις χωρες που λες δεν εχω ιδια εμπειρια, αλλα αποτι μου λενε ατομα Αγγλια βρισκουν δουλεια πολυ ευκολα (στις περισσοτερες περιπτωσεις που πανε 1 χρονο για δουλεια σε εταιρεια οταν ακομα σπουδαζουν μετα τους κρατανε), αλλα τουλαχιστον εκει και ο εργατης εχει καποιο καλυτερο βιοτικο επιπεδο απο τα 550 € που δεν σου φτανουν ουτε για να φας. Στην Αυστραλια παντως που ξερω τι γινεται, ξερω οτι οταν παω θα βρω δουλεια αμεσως και με καλα χρηματα. Χωρις χερια βοηθειας. :thumbsup1
Στην Αγγλία πιθανόν να βρεις δουλειά σε μεγάλα αστικά κέντρα. Το πρόβλημα για όσους μένουν σε μικρές πόλεις (και όταν λέω μικρές πόλεις εννοώ <100k), όχι απλώς δύσκολο είναι αλλά υπερβολικά δύσκολο και δεν συζητάω τι γίνεται αν δεν είσαι Βρετανός. Μην πάω και στην Σκωτία, όπου τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα καθώς μιλάμε για μισθούς <£12k το χρόνο για άτομα με προυπηρεσία. Όσο για το πόσο σε κρατάνε οι εταιρίες το έφαγα στην μάπα καθώς 'δούλεψα' στην Motorola...
:haha δηλαδή επειδή τρώμε το αγγούρι της έξω ζωης ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να φάμε κ του κωλο-στρατού?
σκεφτε΄΄ιτε λίγο πριν τα πετάξετε έτσι... :thumbsup1
Φανταρακι φανταρακι , σας το αφιερωνω :rotfl: :respekt:
Αυτό θέλω να πω; Γιατί να χρησιμοποιούμε επιχειρήματα και να λέμε ότι στον στρατό θα φάω στην μάπα υποκείμενα από την στιγμή που τα υποκείμενα τα τρωμε στην μάπα χειρότερα εδώ έξω; Αυτό θέλω να πω. Ασφαλώς και δεν αναμορφώνονται στον Στρατό αλλά εδώ έξω είναι ο παράδεισός τους. Όσους βλέπουμε εκεί μέσα, τους βλέπουμε κι εδώ έξω.
Σωστα, γιατι να χρησιμοποιείται το επιχείρημα ότι στο στρατό θα πας για να μάθεις τι γίνεται στη ζωή αφού ούτως ή αλλως στη ζωή θα μπεις! :thumbsup1
Βασικά, στον στατό δεν πας για να μπεις νωρίτερα στην ζωή αλλά για να μην μπεις νωρίτερα. Ο στρατός είναι κολέγιο με αυτό που βιώνουμε καθημερινά. Στον στρατό εγώ πήγα για να να 'πουσάρω' λίγο το σώμα (ΣΕΑΠ), να 'σπρώξω' Ολλανδέζες και Δανέζες στην Κω :D και να κάνω διακοπές όλη την τουριστική σεζόν (ενώ τώρα έχω 24 μέρες για έναν γ.....ο χρόνο) , να ασχοληθώ λίγο με τα λογιστικά και τις ΔΟΥ (διαχειριστής σε λέσχη αξιωματικών)... Σε τελική ανάλυση, έβγαλα και μερικά φράγκα τα οποία τα έδωσα σαν προκαταβολή για το αυτοκίνητο που πήρα. Όπως την δει ο καθένας παίδες. Πάντως ο Στρατός δεν δαγκώνει. Η τράπεζα όμως δαγκώνει... :mad:
Βασικά, στον στατό δεν πας για να μπεις νωρίτερα στην ζωή αλλά για να μην μπεις νωρίτερα. Ο στρατός είναι κολέγιο με αυτό που βιώνουμε καθημερινά. Στον στρατό εγώ πήγα για να να 'πουσάρω' λίγο το σώμα (ΣΕΑΠ), να 'σπρώξω' Ολλανδέζες και Δανέζες στην Κω :D και να κάνω διακοπές όλη την τουριστική σεζόν (ενώ τώρα έχω 24 μέρες για έναν γ.....ο χρόνο) , να ασχοληθώ λίγο με τα λογιστικά και τις ΔΟΥ (διαχειριστής σε λέσχη αξιωματικών)... Σε τελική ανάλυση, έβγαλα και μερικά φράγκα τα οποία τα έδωσα σαν προκαταβολή για το αυτοκίνητο που πήρα. Όπως την δει ο καθένας παίδες. Πάντως ο Στρατός δεν δαγκώνει. Η τράπεζα όμως δαγκώνει... :mad:
Aν ψάχνεις για δικαιολογίες για να μην μπεις στη ζωή μπορείς να τις βρεις.
Θες να πουσάρεις το σώμα? Μπορείς να πας σε γυμναστήρια κλπ. (οκ ο στρατός στο κάνει δωρεάν έχουμε ένα +)
Θες να κάνεις διακοπές όλο το χρόνο? Μπορείς οικονομική διαφορά δεν είναι τα 980 αλλά αν βρεθείς σε κανένα μέρος ότι νάναι και σε βάζουν να κάνεις δουλειές δεν πρόκειται να κάνεις διακοπές!
Θες να βγάλεις φράγκα? Δούλεψε!
Aν ψάχνεις για δικαιολογίες για να μην μπεις στη ζωή μπορείς να τις βρεις.
Θες να πουσάρεις το σώμα? Μπορείς να πας σε γυμναστήρια κλπ. (οκ ο στρατός στο κάνει δωρεάν έχουμε ένα +)
Θες να κάνεις διακοπές όλο το χρόνο? Μπορείς οικονομική διαφορά δεν είναι τα 980 αλλά αν βρεθείς σε κανένα μέρος ότι νάναι και σε βάζουν να κάνεις δουλειές δεν πρόκειται να κάνεις διακοπές!
Θες να βγάλεις φράγκα? Δούλεψε!
Τα γυμναστήρια είναι της πλάκας μπροστά σε αυτά που κάναμε. Διακοπές και να σε πληρώνουν δεν κάνεις ποτέ. Όπως και το να κάνεις διακοπές γενικά ή να δουλεύεις 2 ωρίτσες την ημέρα (Δημόσιος υπάλληλος κανείς?) και να σε πληρώνουν. Χώρια ότι είναι φθηνό και το παγωτό και το καλοκαίρι έτρωγα 2 κιλά την ημέρα! :lol:
μόλις έμαθα ότι γνωστός μου έπαθε οξεία οσφυαλγία και δεν μπορεί να κουνηθεί ρούπι γιατί πιστεύανε ότι κάνει λούφα όταν τους παρακάλαγε να φύγει για να πάει σε γιατρό. τον μπουκώνανε χάπια και του λέγανε ότι από τη σάμο θα φύγεις σε κανένα δίμηνο, μετά κάνε ότι θές.
και μενα μια σειρουλα μου κουφαθηκε 50% απο το ενα αυτι γιατι0 "εδω ειμαστε μοναδα οχι κεντρο να σας δινουμε μπαμπακια"...
και ενας αλλος σκοτωθηκε σε περιπολο
και ο αλλος σκοτωτοθηκε στο κεντρο
και τις σειρουλες τις τεζαρε το ρευμα, γιατι καποιος παλιικαραβανας τους ειπε να τη σηκωσουνε...
και οταν πατησε 2 ανθυπολοχαγους το αρμα, ειχαμε μεσιστια σημαια ...
το οτι οι ανθρωποι ειναι ανευθυνοι και επικινδυνοι στη συντριπτικη πλειοψηφια τους ειναι γνωστο απο παλια
(απο τοτε στο τεξας ;) -για τους παλιους- |)
και οταν πατησε 2 ανθυπολοχαγους το αρμα, ειχαμε μεσιστια σημαια ...
Οχι (κρίμα) δεν ειμουν εγώ ο οδηγός!, εμένα με προσέχαν και οταν ειμουν στο άρμα κρατούσαν αποστάσεις!
Και σε εμάς σκοτώθηκε μια σειρά όταν ανατράπηκε το τζίπ , και 1 χρόνο πριν να πάμε εμείς είχε εκραγεί ένα άρμα με ένα νεκρό.
(αν και είχαμε νεκρό και 2 σοβαρούς τραυματίες , σε επιστροφές από έξοδο και άδειες... ο δρόμος είναι και αυτός επικίνδυνος)
Αλλά η μεγάλη πλάκα είναι ότι κινδυνεύεις πραγματικά από τα βύσματα που έχουν κάνει θητεία σε νοσοκομεία και γραφεία ,και ξαφνικά έρχονται για λίγο πάνω από σπόντα.
Ο ένας δεν έβγαλε την σφαίρα από το όπλο και εκπυρσοκρότησε δίπλα στο κεφάλι του παιδιού που το έβαζε στον οπλοβαστό , του άλλου μέσα στο στάγιερ και έκανε τρύπα στο πάτωμα, του άλλου όταν περπατούσε κάτω από το παρατηρητήριο, άλλος κατάφερε να βάλει φωτιά σε άρμα από αδιανόητη ασχετοσύνη και μαγκιά , και πράγματα απίστευτα από πολύ μορφωμένα και κανονικά έξυπνα άτομα , αλλά κίνδυνος θάνατος για τον στρατό .
Δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί συμβαίνει αυτό, μιλάμε για απλά πράγματα έτσι και αλλιώς, αλλά το διαπίστωσα πεντακάθαρα.
Αλλά η μεγάλη πλάκα είναι ότι κινδυνεύεις πραγματικά από τα βύσματα που έχουν κάνει θητεία σε νοσοκομεία και γραφεία ,και ξαφνικά έρχονται για λίγο πάνω από σπόντα.
Ο ένας δεν έβγαλε την σφαίρα από το όπλο και εκπυρσοκρότησε δίπλα στο κεφάλι του παιδιού που το έβαζε στον οπλοβαστό , του άλλου μέσα στο στάγιερ και έκανε τρύπα στο πάτωμα, του άλλου όταν περπατούσε κάτω από το παρατηρητήριο, άλλος κατάφερε να βάλει φωτιά σε άρμα από αδιανόητη ασχετοσύνη και μαγκιά , και πράγματα απίστευτα από πολύ μορφωμένα και κανονικά έξυπνα άτομα , αλλά κίνδυνος θάνατος για τον στρατό .
Δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί συμβαίνει αυτό, μιλάμε για απλά πράγματα έτσι και αλλιώς, αλλά το διαπίστωσα πεντακάθαρα.
Γιατί απλά δεν θέλουν να είναι εκεί και το δείχνουν σε κάθε τους κίνηση.
Διότι δεν είναι άτομα ηλήθια να πεις ότι τόσο καταλαβαίνουν τόσο κάνουν. Αν κάτι δεν σε ενδιαφέρει δεν πρόκειται να το μάθεις. Επειδή στο στρατό υπάρχουν όπλα πρέπει να τηρούνται πάρα πολύ καλά οι κανόνες ασφαλείας. Τους οποίους αν δεν σε ενδιαφέρει γενικά αυτό το πράγμα που λέγεται στρατός δεν θα τους μάθεις.
Ενα άτομα που δεν θέλει να πάει στρατό και κίνδυνος θάνατος είναι για τους υπόλοιπους, και άχρηστος θα είναι. Το να επενδύουμε σε άχρηστους είναι παντελώς ηλήθιο. Οι άχρηστοι όμως αυτοί στη δουλειά τους και χρήσιμοι και αποδοτικοί είναι γιαυτό θα έπρεπε να είναι εκτός στρατού όσοι δεν θέλουν να πάνε.
Σχεδόν κανείς μας δεν ήθελε να πάει στρατό... εγώ σκεφτόμουν μόλις βγω από το τραίνο για Αυλώνα να πάω προς την άλλη μεριά, αλλά μας περίμεναν εκεί :)
και φωναζανε ΕΕΕΕΛΛΑΑΑΑΑ-ΕΕΕΕΛΛΛΛΑΑΑΑΑ-ΕΕΕΕΛΑΑΑΑΑΑΑ :thumb_dup
Μπορούσες πάντα να πεις ότι ήρθες να αποχαιρετήσεις το φίλο σου :P
To ζήτημα όμως είναι να μην περάσουν αυτά και οι επόμενοι και να ξεφύγουμε από τη λογική οτι εφόσον εμείς δεν θα πάμε ξανά να πάνε οι άλλοι.
και φωναζανε ΕΕΕΕΛΛΑΑΑΑΑ-ΕΕΕΕΛΛΛΛΑΑΑΑΑ-ΕΕΕΕΛΑΑΑΑΑΑΑ
Ωχ dejavu!!
ετσι θα γινει και με σενα Αντρεα , θα φωναζουνε ΕΕΕΕΛΛΛΑΑΑΑΑ και θα γουσταρεις. Ξερεις ειναι να μαθουνε οτι δε γουσταρεις , οταν το μαθουνε....:thumb_dup :yahoo:
μαυροσκούφη πρόσεχε!!!! (κορυφαια ταμπελα)
ετσι θα γινει και με σενα Αντρεα , θα φωναζουνε ΕΕΕΕΛΛΛΑΑΑΑΑ και θα γουσταρεις. Ξερεις ειναι να μαθουνε οτι δε γουσταρεις , οταν το μαθουνε....:thumb_dup :yahoo:
George για εμάς τους Ελληνες του εξωτερικού είναι αν δεν το ξέρεις εθελοντική η θητεία.
Οπότε η μοναδική περίπτωση να με δεις με παραλλαγή είναι να ντυθώ φαντάρος στις απόκριες :cool:
Tις απόψεις μου στο thread τις λέω χωρίς να έχω προσωπικό όφελος από την κατάργηση της θητείας. Αυτοί που πήγατε κιόλας θα έπρεπε να ασχοληθείτε παραπάνω με το θέμα αντί να το βλέπετε με μια προοπτική ότι εφόσον εγώ δεν πρόκειται να ξαναπάω ας πάνε οι άλλοι.
μα καλα εισαι κατοικος εξωτερικου και εχεις Vivodi? και αμα εισαι κατοικος εξωτερικου τοτε τι χωλοσκας?
μα καλα εισαι κατοικος εξωτερικου και εχεις Vivodi? και αμα εισαι κατοικος εξωτερικου τοτε τι χωλοσκας?
Είδες πως εξαπλώθηκε η vivodi? Στην Αυστραλία έφτασε :D :haha
Στη Θεσσαλονίκη βρίσκομαι τώρα και για τα επόμενα 3 χρόνια αν όλα πάνε καλά.
Από εκεί και πέρα δεν σκάω και ας γίνει και 3 χρόνια η θητεία όπως έκαναν και οι παλιότεροι. Το ζήτημα είναι αν μας συμφέρει να καταργηθεί η υποχρεωτική θητεία ή οχι. Τώρα αντί να απαντάτε με επιχειρήματα λέτε θα πας φαντάρος (προσωπικά σε μένα) και δεν θα γλυτώσεις, ότι εμείς πήγαμε και δεν πάθαμε τίποτα και πηγαίντε για να γίνετε άντρες πείτε κάτι ουσιαστικό. Γιατί με το 6μηνο που θέλουν να κάνουν τώρα μόνο άχρηστη θητεία θα υπάρχει.
Επειδή ξέρω να προβλέπω απαντήσεις μην πείτε ότι εσύ θα φύγεις μην μας λες τι να κάνουμε εμείς εδώ. Σας λέω τις απόψεις μου για να μην φύγουν και άλλοι και μείνετε μόνο με τους Αλβανούς σε λίγα χρόνια.
Γιατί με το 6μηνο που θέλουν να κάνουν τώρα μόνο άχρηστη θητεία θα υπάρχει.
Θα συμφωνούσες σε 6μηνη θητεία-εκπαίδευση?
στην αυστραλια απο οσο ξερω εχει και σκοπιανους αρα καλυτερα εδω με τους αλβανους μονο. Και παλι δε καταλαβαινω ηρθες εδω για λιγο και κανεις ολοκληρο θεμα τη θητεια ΕΝΩ εχουμε τα ενα εκατομμυρια προβληματα ? αυτο σε πειραξε, οκ καλα. over and out.for good
... για εμάς τους Ελληνες του εξωτερικού είναι αν δεν το ξέρεις εθελοντική η θητεία...
Απλά για ενημέρωση, αν θέλετε διορθώστε με, για τους έλληνες του εξωτερικού (μόνιμοι κάτοικοι, ομογενείς) δεν είναι εθελοντική η θητεία στην Ελλάδα. Σαν μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού εφόσον επαναπατριστούν - μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα - υποχρεούνται 6 μήνες θητεία η οποία, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση, μπορεί να μειωθεί ή να εξαγοραστεί μετά τα 35 (με τον παρόν νομοσχέδιο). Διαφορετικά δικαιούνται 6 μήνες "ελεύθερη" είσοδο/διαμονή στην Ελλάδα.
Φυσικά το καθεστός του Μόνιμου Κατοίκου Εξωτερικού (ΜΚΕ), σύμφωνα με το προς κατάθεση νομοσχέδιο, αναπροσδιορίζεται, και μεταξύ άλλων προστίθεται η 7ετή (συνεχή) εργασιακή απασχόληση ή η 12ετή (συνεχή) διαμονή στο εξωτερικό, για να εξαλειφθούν τα φαινόμενα "ανισότητας" μεταξύ ΜΚΕ Αμερικής, Ευρώπης, ανυποτάκτων, κλπ.¨
Edit: ο ΜΚΕ ενδέχεται να μην κάνει θητεία στην Ελλάδα (μερος ή ολόκληρους τους 6 μήνες) εφόσον έχει υπηρετήσει σε ΝΑΤΟ-ικό στρατό. Αναγνωρίζεται μέρος της θητείας, εφόσον έχει διπλή υπηκοότητα.
Και για να δείτε την παράνοια του μηχανισμού διοίκησης του ελληνικού στρατού...
Τον κάλεσαν να υπηρετήσει, ενώ του είχαν προ πενταετίας αφαιρέσει την ελληνική ιθαγένεια. Οταν μετά από 13 χρόνια τού την ξανάδωσαν, τον κήρυξαν αμέσως ανυπότακτο, χωρίς καν να τον καλέσουν στο στράτευμα.
http://www.enet.gr/online/online_text?c=112&id=64168448
Θεωρώ - για να είμαι και στο πνέυμα του θέματος - ότι ο στρατός πρέπει να είναι επαγγελματικός, εθελοντικός για όποιον θέλει (να μην γίνει επαγγελματίας). Το ότι είμαστε Έλληνες δεν το αποδεικνύουμε με 6-10-12 μήνες θητεία. Η θητεία είναι χάσιμο χρόνου, δημιουργική λογιστική για να κρύβουμε τους ανέργους (όπως και τα πανεπιστήμια με τους "αιώνιους φοιτητές") και αρνητικός παράγοντας για την ανάπτυξη της χώρας. Είτε από τις στρατιωτικές επενδύσεις (η 1η χώρα στην ΕΕ και η 3η Παγκοσμίως αναλογικά με τον πληθυσμό) είτε με την συντήρηση στρατοπέδων σε περιοχές που θα μπορούσαν να είχαν αναβαθμιστεί με ένα μικρό μέρος των εξοπλισμών.
Γιατί με το 6μηνο που θέλουν να κάνουν τώρα μόνο άχρηστη θητεία θα υπάρχει.
Γιατί τώρα που είναι μεγαλύτερη (ή παλιότερα που ήταν ακόμα μεγαλύτερη) είναι χρήσιμη;
ΥΓ: Και εγώ ξέρω ότι κάνεις 6μηνο, αλλά με επιλογή εδώ ή έξω.
στην αυστραλια απο οσο ξερω εχει και σκοπιανους αρα καλυτερα εδω με τους αλβανους μονο. Και παλι δε καταλαβαινω ηρθες εδω για λιγο και κανεις ολοκληρο θεμα τη θητεια ΕΝΩ εχουμε τα ενα εκατομμυρια προβληματα ? αυτο σε πειραξε, οκ καλα. over and out.for good
Εχει αρκετους σκοπιανους ειναι αληθεια, αν θες να αναλυσουμε για αυτο σε αλλο θεμα. Αλλα το πρωτο που μαθαινουμε εκει στο σχολειο ειναι να σεβομαστε τη διαφορετικοτητα στην εθνικοτητα και στα πιστευω του αλλου οσο και αν διαφωνουμε με αυτα. Τωρα δεν εκανα εγω θεμα τη θητεια, αυτο βρηκα εδω σε αυτο απανταω. Αλλα σαν προβλημα ειναι ενα προβλημα το οποιο το αντιμετωπιζουν ολοι και συνεχως μια και ολοι εχουν παιδια, πανε στρατο οι ιδιοι και οι γυναικες εχουν αντρες/γκομενους/παιδια που πανε στρατο. Δηλαδη δεν ειναι κατι ασημαντο.
Το οτι δεν εχεις επιχειρηματα φαινεται απο το οτι αποφευγεις την συζητηση και λες για αλλα ασχετα πραγματα οπως οτι ειμαι εδω για λιγο. Δηλαδη αν σου ελεγα οτι ειμαι 40 χρονων εχω παει και εγω στρατο εχω γεννηθει και μεγαλωσει στην Ελλαδα θα αλλαζε κατι επι των επιχειρηματων? Γιατι οπως βλεπω υπερ της καταργησης ειναι και ατομα που εχουν παει στρατο.
ναι το ειδα ποσο σεβεστε την διαφορετικοτητα του καθενος , το τι ξυλο πεφτει καθε φορα που αντικρυζετε ο ενας τον αλλο , ρε αντρεα μηπως εισαι λιγο υποκριτης? πολυ θεωρια !!!
Το οτι δεν εχεις επιχειρηματα φαινεται απο το οτι αποφευγεις την συζητηση και λες για αλλα ασχετα πραγματα οπως οτι ειμαι εδω για λιγο. Δηλαδη αν σου ελεγα οτι ειμαι 40 χρονων εχω παει και εγω στρατο εχω γεννηθει και μεγαλωσει στην Ελλαδα θα αλλαζε κατι επι των επιχειρηματων? Γιατι οπως βλεπω υπερ της καταργησης ειναι και ατομα που εχουν παει στρατο.
1.αφησες να εννοηθει οτι εισαι εδω με ημερομηνια φυγης
2.αν ησουνα 40 χρονων δεν θα ελεγες τα πραματα που λες ουτε θα σε ενοιαζε πια
3.υπερ της καταργησης ειναι μερικοι , οπως μερικοι αλλοι νομιζουνε οτι πρεπει να πας.
4. εγω ειπα οτι θα πηγαινες στρατο , και αν πας τελικα , θα πας γιοτι ετσι ειναι , ΠΑΣ ετσι απλα.
5. το οτι πιστευεις οτι πρεπει να καταργηθει δεν σημαινει οτι εχεις και δικιο
Απλά για ενημέρωση, αν θέλετε διορθώστε με, για τους έλληνες του εξωτερικού (μόνιμοι κάτοικοι, ομογενείς) δεν είναι εθελοντική η θητεία στην Ελλάδα. Σαν μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού εφόσον επαναπατριστούν - μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα - υποχρεούνται 6 μήνες θητεία η οποία, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση, μπορεί να μειωθεί ή να εξαγοραστεί μετά τα 35 (με τον παρόν νομοσχέδιο). Διαφορετικά δικαιούνται 6 μήνες "ελεύθερη" είσοδο/διαμονή στην Ελλάδα.
Φυσικά το καθεστός του Μόνιμου Κατοίκου Εξωτερικού (ΜΚΕ), σύμφωνα με το προς κατάθεση νομοσχέδιο, αναπροσδιορίζεται, και μεταξύ άλλων προστίθεται η 7ετή (συνεχή) εργασιακή απασχόληση ή η 12ετή (συνεχή) διαμονή στο εξωτερικό, για να εξαλειφθούν τα φαινόμενα "ανισότητας" μεταξύ ΜΚΕ Αμερικής, Ευρώπης, ανυποτάκτων, κλπ.¨
Edit: ο ΜΚΕ ενδέχεται να μην κάνει θητεία στην Ελλάδα (μερος ή ολόκληρους τους 6 μήνες) εφόσον έχει υπηρετήσει σε ΝΑΤΟ-ικό στρατό. Αναγνωρίζεται μέρος της θητείας, εφόσον έχει διπλή υπηκοότητα.
Η θητεια ειναι εθελοντικη με την εννοια οτι για αυτους που ειναι και παραμενουν στο εξωτερικο εχουν αναβολη επ αοριστο. Στα 45 παυεις να εχεις υποχρεωση θητειας και απαλλασεσαι αν κανεις στο μεταξυ 3 παιδια (και τα δηλωσεις στην Ελλαδα) για εξαγορα δεν ξερω τι παιζει. Προφανως αν εχεις γεννηθει και ζεις ολη σου τη ζωη στο εξωτερικο δεν μπορουν να σε υποχρεωσουν να κανεις θητεια στην ελλαδα. Παρολα αυτα αν και η θητεια ειναι εθελοντικη ερχονται αρκετοι να κανουν θητεια (η οποια ειναι 6 μηνες) αρκετοι δεν ξερουν και Ελληνικα και το βρισκουν σαν μια ευκαιρια να μαθουν. Στην Ελλαδα μπορεις να μεινεις μεχρι 6 μηνες το χρονο, εκτος αν συντρεχουν καποιες αλλες προυποθεσεις που μπορεις να μεινεις μεχρι 12 χρονια.
Στην Αυστραλια δεν εχουμε υποχρεωτικη θητεια παντως. Αλλα αποτι ξερω οποιος κανει θητεια (6 μηνες και πανω) σε αλλο στρατο απαλλασεται απο τον Ελληνικο.
Για θητεια 6/4/2/1 μηνων εχω γραψει σε προηγουμενο ποστ οτι διαφωνω. Ειναι καλυτερα να εχεις μεγαλυτερη θητεια και εθελοντικη παρα 6 μηνες που μονο απο τη ζωη/δουλεια σου σε βγαζουν και δημιουργουν ενα τεραστιο κοστος εκπαιδευσης χωρις αντικρυσμα.
1.αφησες να εννοηθει οτι εισαι εδω με ημερομηνια φυγης
2.αν ησουνα 40 χρονων δεν θα ελεγες τα πραματα που λες ουτε θα σε ενοιαζε πια
3.υπερ της καταργησης ειναι μερικοι , οπως μερικοι αλλοι νομιζουνε οτι πρεπει να πας.
4. εγω ειπα οτι θα πηγαινες στρατο , και αν πας τελικα , θα πας γιοτι ετσι ειναι , ΠΑΣ ετσι απλα.
5. το οτι πιστευεις οτι πρεπει να καταργηθει δεν σημαινει οτι εχεις και δικιο
1. Ναι ειμαι εδω με ημερομηνια (πιθανης αν ολα πανε καλα) αποχωρησης.
2. Δεν ειμαι ακομα 40 αλλα εχω περασει τα 30. Δεν νομιζω να αλλαξω σε λιγα χρονια.
3. συμφωνω οτι ο καθενας εχει την αποψη του για το θεμα. Το θεμα ειναι να την στηριζει με επιχειρηματα.
4. Το ξερω οτι σε χαλαει που δεν θα παω. :cool: Αλλα ο καθενας κανει τις επιλογες του για τον εαυτο του. Το οτι υπαρχουν τοσοι ανυποτακτοι η απαλλαγες δειχνει οτι αρκετοι την κανουν.
5. Σιγουρα δεν ειμαι ο Θεος να εχω παντα δικιο.
Οσο για το ξυλο που επεσε πριν απο μερικο καιρο στην Αυστραλια εδω στην Ελλαδα γινονται χειροτερα στα γηπεδα μεταξυ Ολυμπιακων Παναθηναικων ΠΑΟΚτσηδων Αρειανων. Ειναι αληθεια οτι οι Ελληνες ειναι οι πιο ρατσιστες στην Αυστραλια. Οι Σκοπιανοι που λες το γνωριζουν και προκαλουν την κατασταση για τους δικους τους λογους. Αλλα αν θες να αναλυσουμε το θεμα ανοιξε νεο τοπικ να μην γινουμε :offtopic:
1. υπεθεσα σωστα
2. σιγουρα δεν αλλαζεις με τιποτα , το εχεις δειξει με τα ποστ σου
3. τα επιχειρηματα μου οποια και να ειναι αυτα δεν εχουν νοημα οταν υπ[οχρεωτικα θες δεν θες θα πασ, εκτος και αν εισαι τραγουδιστης ή βουλευτης
4. δεν μου καιγεται καρφι που δεν θα πας, αληθεια. το οτι πολλοι την κανουν αποδυκνυει περιτρανα την ωφελιμιστικη και εγωιστικη πλευρα του νεο ελληνα , την λουφαδορικη και γκρινιαρικη πλευρα. βλεπω οτι εισαι γνησιος νεο-ελληνας, ευγε.
5. σιγουρα ομως εισαι θεος οταν εχεις δικιο.ετσι νομιζεις ομως.
εδω στην ελλαδα μπορουμε να ριχνουμε οσο ξυλο θελουμε , γιατι τουλαχιστον στα σχολεια μας μαθανε να ειμαστε καφροι , ενω εσενα τον "πολιτισμενο" που παρολο σου μαθανε να σεβεσαι τον αλλο παραδεχεσαι οτι εισαι και ρατσιστης εφοσον λες οι ελληνες ειναι ρατσιστες.
τελος , εισαι 30 χρονων και ασχολεισε με το στρατο και αν πρεπει να πας? σοβαρα προβληματα εχεις , α ξεχασα εισαι περαστικος...
1. υπεθεσα σωστα
2. σιγουρα δεν αλλαζεις με τιποτα , το εχεις δειξει με τα ποστ σου
3. τα επιχειρηματα μου οποια και να ειναι αυτα δεν εχουν νοημα οταν υπ[οχρεωτικα θες δεν θες θα πασ, εκτος και αν εισαι τραγουδιστης ή βουλευτης
4. δεν μου καιγεται καρφι που δεν θα πας, αληθεια. το οτι πολλοι την κανουν αποδυκνυει περιτρανα την ωφελιμιστικη και εγωιστικη πλευρα του νεο ελληνα , την λουφαδορικη και γκρινιαρικη πλευρα. βλεπω οτι εισαι γνησιος νεο-ελληνας, ευγε.
5. σιγουρα ομως εισαι θεος οταν εχεις δικιο.ετσι νομιζεις ομως.
εδω στην ελλαδα μπορουμε να ριχνουμε οσο ξυλο θελουμε , γιατι τουλαχιστον στα σχολεια μας μαθανε να ειμαστε καφροι , ενω εσενα τον "πολιτισμενο" που παρολο σου μαθανε να σεβεσαι τον αλλο παραδεχεσαι οτι εισαι και ρατσιστης εφοσον λες οι ελληνες ειναι ρατσιστες.
τελος , εισαι 30 χρονων και ασχολεισε με το στρατο και αν πρεπει να πας? σοβαρα προβληματα εχεις , α ξεχασα εισαι περαστικος...
Τα επιχειρηματα εχουν νοημα οταν εχουμε δημοκρατια, δυστυχως η χουντα περασε που ολα ηταν υποχρεωτικα και δεν μπορουσαμε να τα αλλαξουμε. Τωρα πως συνδεεται το 3 με το 4 δεν μπορω να καταλαβω, ολοι τραγουδιστες και βουλευτες ειναι που την κανουν? Μια και δεν εχω ωραια φωνη οταν θα κατεβω στις εκλογες να με ψηφισεις :cool:
Παντως το οτι δεν θα παω δεν εχει να κανει ουτε με τη λουφαδορικη ουτε με την ωφελιμιστικη πλευρα του Ελληνα οπως λες. Ειναι καθαρα λογω του οτι δεν εχω σκοπο να υπηρετησω ενα σαπιο κατασκευασμα που λεγεται ελληνικος στρατος. Εθελοντικη αμισθη εργασια εχω κανει αρκετες φορες, εσυ αν ο στρατος ηταν εθελοντικος θα πηγαινες? Ωφελιμισμος και λουφαδορικη νοοτροπια ειναι που ασχολουμαι με το θεμα χωρις να εχω προσωπικο οφελος? Αλλα τι να κανουμε δεν φταιω εγω που η νομοθεσια εμενα με αφηνει να μην παω και εσενα σε υποχρεωνει να πας.
Μπορεις να μου υποδειξεις τι ηλικια θα επρεπε να ειμαι για να ασχολουμαι με το στρατο και το αν θα επρεπε να πας η οχι? Η νομιζεις οτι οι αλλοι που λενε την αποψη τους εδω ειναι 15χρονα παιδακια?
Προσωπικα δεν πιστευω να ειμαι ρατσιστης παντως. Το οτι υπαρχουν καποιοι Ελληνες ρατσιστες δεν σημαινει οτι ειναι και ολοι οι υπολοιποι. Ουτε Θεος πιστευω οτι ειμαι, αλλα για να λες οτι νομιζω οτι ειμαι οταν εχω δικιο... μαλλον στη συζητηση αυτη εχω δικιο.
Ωφελιμισμος και λουφαδορικη νοοτροπια ειναι που ασχολουμαι με το θεμα χωρις να εχω προσωπικο οφελος?
ολοι μας εδω στο φορουμ ποσταρουμε ασχολουμαστε με διαφορα αφιλοκερδος. Κανενας δε σου ζητησε να ασχολειθεις και δεν θα παρεις και κανα μεταλλιο που ασχολεισε , απο χομπυ το κανουμε. Λοιπον αυτα ειχα να σου πω , κουραστηκα πολυ .
Κοιτα που σαι , κοιτα μην σε παρουνε φανταρο οι αυστραλλοι σε στειλουνε σε κανα ΙΡΑΚ και δεν ξερεις απο που σου ηρθε :haha :thumb_dup
ολοι μας εδω στο φορουμ ποσταρουμε ασχολουμαστε με διαφορα αφιλοκερδος. Κανενας δε σου ζητησε να ασχολειθεις και δεν θα παρεις και κανα μεταλλιο που ασχολεισε , απο χομπυ το κανουμε. Λοιπον αυτα ειχα να σου πω , κουραστηκα πολυ .
:-k :-k :-k
Ακριβως επειδη δεν μπορεις να απαντησεις με επιχειρηματα σε αυτα που σου λεω λες αυτο και πετας το αλλο στο τελος για να με προκαλεσεις να απαντησω επι αυτου.
Μην ανυσυχεις! Οσοι διαβαζουν το thread εβγαλαν τα συμπερασματα τους.
ΜΕ ΝΙΚΗΣΕΣ , ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ , ΜΕΓΑΛΕ!!! :clap :clap :clap :clap
Αλλα τι να κανουμε δεν φταιω εγω που η νομοθεσια εμενα με αφηνει να μην παω και εσενα σε υποχρεωνει να πας.
Καλά ρε, αν ο νόμος σου επιτρέπει να μην πάς, αλλάζει το πράγμα..
Υπάρχουν ένα σωρό εξαιρέσεις για άτομα που δεν πάνε στρατό, και δεν είναι κακό να τα εκμεταλλευτείς αν πραγματικά ανήκεις σε αυτά...
Το κακό είναι να προσποιηθείς ότι είσαι αδερφή, να φύγεις για να γλυτώσεις , κλπ κλπ
Πάντως αν δεν φύγεις τελικά από την χώρα, δεν θα το μετανιώσεις που θα πας στρατό.
Και ελπίζω να κατάλαβες γιατί δεν πρέπει να διαλέξεις μονάδα σαν αυτή που πάνε οι Ρουβάδες και άλλοι διάσημοι... καλύτερα κανονικά, για να κερδίσεις και κάτι.
Το κακό είναι να προσποιηθείς ότι είσαι αδερφή, να φύγεις για να γλυτώσεις , κλπ κλπ
Για σκέψου με πόσες "αδερφες" που δεν ήξερες εισουν στον ίδιο θάλαμο!
Κατα τα άλλα ανοιχτό μυαλό!! ;)
Καλά ρε, αν ο νόμος σου επιτρέπει να μην πάς, αλλάζει το πράγμα..
Υπάρχουν ένα σωρό εξαιρέσεις για άτομα που δεν πάνε στρατό, και δεν είναι κακό να τα εκμεταλλευτείς αν πραγματικά ανήκεις σε αυτά...
Πάντως αν δεν φύγεις τελικά από την χώρα, δεν θα το μετανιώσεις που θα πας στρατό.
Και ελπίζω να κατάλαβες γιατί δεν πρέπει να διαλέξεις μονάδα σαν αυτή που πάνε οι Ρουβάδες και άλλοι διάσημοι... καλύτερα κανονικά, για να κερδίσεις και κάτι.
Γενικα υπαρχει ενα κολλημα σε αυτο που λεμε καταργηση. Προτιμαται στην Ελληνικη κοινωνια η στρατευση να θεωρειται υποχρεωτικη αν και μπορεις να την αποφυγεις με καθολα τιμιο τροπο κανοντας 3 παιδια. Αν σταδιακα αυτο γινει στα 2 παιδια και μετα στο 1 παιδι θα ειμαστε ολοι χαρουμενοι οτι θα υπαρχει υποχρεωτικη στρατευση (αλλα στην ουσια εθελοντικη). Γιαυτο και θελουν να καθιερωθει το 6μηνο το οποιο απο στρατιωτικη αποψη ειναι αχρηστο, αλλα και οι περισσοτεροι δεν θα το θεωρουν πολυ χρονο (και θα παιρνεις απαλλαγη με 2 παιδια αν κρινουμε οτι παλια ηταν 4 και τωρα απαλλασεσαι στα 3).
μαρέσει η διακιολογία 'ειναι υποχρεωτικη'..
αν άυριο οι πολιτικάντηδες κανουν υποχρεωτικο να ξεπαρθενέυουν τις κόρες,αδελφές,κοπελες μας θα το δεχτειτε?
τελεια κ παυλα οσοι έχετε αντιρρήσεις το κάνετε επειδή σκέφτεστε όπως ο μεσοέλληνας 'αφου πηγα,να πανε ολοι'....
δεν μπορω να καταλάβω γιατι τοσοσ φανατισμος υπερ ενός κουφαριού με το όνομα ελληνικος στρατος...
βασικά σπάει την νοοτροπία του νεοελληνα που έχει μάθει να φορτώνει τις δικές τους υποχρεώσεις στους άλλους, και είναι έτοιμος για κάθε δικαιολογία .
τα ίδια με το στρατό λένε και για τους φόρους μερικοί ... πως είναι κάτι άχρηστο που πρέπει να καταργηθεί , το έβαλαν οι πολιτικάντηδες , οπότε ας μην πληρώνουμε μέχρι να καταργηθεί .
και άσε τους φτωχούς να τους πληρώνουν, εγώ είναι ο έξυπνος και βρήκα το παράθυρο.
βασικά σπάει την νοοτροπία του νεοελληνα που έχει μάθει να φορτώνει τις δικές τους υποχρεώσεις στους άλλους, και είναι έτοιμος για κάθε δικαιολογία .
τα ίδια με το στρατό λένε και για τους φόρους μερικοί ... πως είναι κάτι άχρηστο που πρέπει να καταργηθεί , το έβαλαν οι πολιτικάντηδες , οπότε ας μην πληρώνουμε μέχρι να καταργηθεί .
και άσε τους φτωχούς να τους πληρώνουν, εγώ είναι ο έξυπνος και βρήκα το παράθυρο.
μπα κάνεις λάθος...δεν το έχει πει κάποιιος αυτό...εγώ τουλάχιστον δεν ξέρω κάποιον που να μην πληρώνει τους φόρους του...
Ξέρω όμως πολλόυς που πληρώνονται αδρά για να ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ πολίτες αν υπηρεσία και δεν σέβονται το οτι είναι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ...
ευτυχώς άκουσα παρενέβει η αρχή πδ για να μην φανούν τα ονόματα των 28 παιδιών πλουσίων οικογενειών που γλύτωσαν τον στρατό .
μαθημένοι αγωνιστές τα παιδιά .... μια ζωή τέτοια θα μας κάνουν, ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί.
ευτυχώς άκουσα παρενέβει η αρχή πδ για να μην φανούν τα ονόματα των 28 παιδιών πλουσίων οικογενειών που γλύτωσαν τον στρατό .
μαθημένοι αγωνιστές τα παιδιά .... μια ζωή τέτοια θα μας κάνουν, ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί.
σαυτό συμφωνώ κ εγώ .....
να βγούν στα ίσα να ΔΙΑΤΥΠΩΣΟΥΝ τις διαφωνίες τους με το σύστημα αλλιώς να ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ κανονικά ...
οι ίδιοι βγαίνουν κ το παίζουν πατριωτάρες..
@ ADSLgr.com All rights reserved.