PDA

Επιστροφή στο Forum : Φουρνος μικροκυματων: πώς, τι και γιατι;



Σελίδες : [1] 2

manoulamou
11-04-08, 20:36
Υστερα απο κατι περιπετειες με την υγεια μας οικογενειακως, κι επειδη δεν εχω πλεον
ουτε διαθεσιμο χρονο ουτε σωματικη αντοχη να περναω πολλες ωρες στην κουζινα,
(αστε που θ αρχισω να μπαινοβγαινω σε νοσοκομεια, κλινικες και ιατρεια)
αποφασισα και αγορασα μεσω perfectshop τον Sharp R26ST (χωρις γκριλ) φουρνο μικροκυματων!

Ειναι ο πρωτος μου και παρ ολο που ηδη κατεβασα απ το Ιντερνετ ενα μερος του manual με εκτεταμενες οδηγιες
θα ηθελα οσους εχουν μεγαλη πειρα να με καθοδηγησουν, τι πρεπει να προσεξω απο αποψη ασφαλειας,
τι σκευη απαγορευονται και γενικα πριν ξεκινησω να ξερω καποια βασικα!

Βεβαια εννοειται πως γινονται δεκτες υποδειξεις, πού ειναι προτιμοτερη η χρηση του
και LINKS πολλα λινκς:p για να μην παρουν φωτια τα πληκτρολογια...

ΑΑΑ ναι και για συνταγες για 2 ατομα ο,τι εχετε ευχαριστηση.
Προς το παρον λεω να στοκαρω στον καταψυκτη, κατι προμαγειρεμενα σε ταπερ του μπαρμπα-Σταθη;)

:worthy:Χιλια ευχαριστω εκ των προτερων :worthy: θα σωσετε την τσεπη και το στομαχι μιας μαστιζομενης οικογενειας:lol:

euri
11-04-08, 21:06
Αποφεύγεις διά ροπάλου τα μεταλλικά αντικείμενα (σκεύη, μαχαιροπήρουνα, αλουμινόχαρτα, προμαγειρεμένα φαγητά σε αλουμινένια συσκευασία). Μοναδική εξαίρεση όταν θέλεις να ζεστάνεις νερό, μέσα στο δοχείο με το υγρό να υπάρχει και ένα κουτάλι (αν και γενικότερα θα πρότεινα να αποφύγεις το ζέσταμα νερού στο φούρνο μικροκυμάτων).

Όσο για μαγείρεμα...μην περιμένεις και πολλά πράγματα, δεν είναι η κατάλληλη συσκευή. Κι εννοώ για κανονικό μαγείρεμα. Με τα προμαγειρεμένα τα πάει καλούτσικα.

teacake
11-04-08, 21:07
Ποτέ μέσα στο φούρνο μεταλλικά σκεύη ή αλουμινόχαρτο ή ακόμη πιάτα με μεταλλική διακόσμιση. Επίσης μόνο σκεύη που έχουν πάνω τους ένδειξη κατάλληλη για μικροκύματα. Να αποφεύγεις όμως τα πλαστικά σκεύη. Μην προσπαθήσεις να ζεστάνεις ψωμί, θα γίνει αηδία! Γενικά διάβασε με προσοχή τις οδηγίες του φούρνου σου και ακολούθα τες ευλαβικά.

turbo3hp
11-04-08, 21:21
Προσοχή σε φαγητά που έχουν κάποιας μορφής υγρασία στο κέντρο ενώ απ' έξω είναι στεγνά. Όταν τα ζεστάνεις, απ' έξω είναι ζεστά, και όταν τα δαγκώσεις καίγεσαι. Π.χ. ποτέ doughnuts με μαρμελάδα στο microwave! Επίσης, μία βόλτα στο γιουτιούμπ θα σου δείξει τι δεν πρέπει να βάζεις στον φούρνο μικροκυμάτων.

Επίσης, έχε υπ' όψιν ότι οι φούρνοι μικροκυμάτων προκαλούν σοβαρές παρεμβολές σε wifi συσκευές όταν είναι σχετικά κοντά.

Εγώ πιστεύω ότι τέτοιοι φούρνοι είναι εναλλακτική λύση του delivery. Θεωρώ ότι είναι για κάτι έκτακτο/γρήγορο ή για ξεπάγωμα μαγειρεμένου φαγητού.

no_logo
11-04-08, 21:24
μην τον χρησιμοποιείς για μαγείρεμα
ο φούρνος μικροκυμάτων δεν κατανέμει την θερμοκρασία ομοιόμορφα στο φαγητό με αποτέλεσμα να υπάρχουν κομμάτια του που δεν θερμαίνονται αρκετά. Το παραπάνω τον καθιστά ακατάλληλο μια και πχ μικρόβια που πιθανόν υπάρχουν δεν θα σκοτωθούν.
Επίσης από την στιγμή που δεν έχει γκριλ το φαγητό θα βγαίνει σαν βραστό, το αποτέλεσμα θα είναι άσχημο

Είναι καλός για κατεψυγμένα φαγητά και ζέσταμα σπιτικού φαγητού από το ψυγείο

voger
11-04-08, 21:31
Εγώ πάντως όταν ζεσταίνω χτεσινή μπριζόλα στο μικροκυμάτων αποκτά μία απαίσια γεύση σαν ψάρι ένα πράγμα. Για αυτό το λόγο πάντα την μπριζόλα την ζεσταίνω σε τηγάνι.

k_koulos
11-04-08, 22:42
εδώ και 8 χρόνια χρήστης, για ζέσταμα είναι οτι καλύτερο, για μαγείρεμα δεν ....

και το ψωμί το ζεσταίνει, απλά αν δεν το φάς αμέσως μετά γίνεται χάλια, άρα ζεσταίνουμε όσο θέλουμε να φάμε, όχι περισσότερο

giannhs1984
12-04-08, 00:22
Αποφεύγεις διά ροπάλου τα μεταλλικά αντικείμενα (σκεύη, μαχαιροπήρουνα, αλουμινόχαρτα, προμαγειρεμένα φαγητά σε αλουμινένια συσκευασία). Μοναδική εξαίρεση όταν θέλεις να ζεστάνεις νερό, μέσα στο δοχείο με το υγρό να υπάρχει και ένα κουτάλι (αν και γενικότερα θα πρότεινα να αποφύγεις το ζέσταμα νερού στο φούρνο μικροκυμάτων).

Όσο για μαγείρεμα...μην περιμένεις και πολλά πράγματα, δεν είναι η κατάλληλη συσκευή. Κι εννοώ για κανονικό μαγείρεμα. Με τα προμαγειρεμένα τα πάει καλούτσικα.
ποτε αυτο το λαθος με το νερο εκει μεσα παναγια μου σωσε μας
μια φορα ειχαν ξεχασει ενα κομματι αλουμινοχαρτο μεσα και σε 30 δευτερα ακουγα μπαμ μπα και στο τελος πριν προλαβω να το ανοιξω καηκε και επεσε το ρευμα:rofl::rofl:

flamelab
12-04-08, 02:45
1) Προτίμησε να βάζεις τα φαγητά μεσα σε μπολ ή πιάτα απλά και σκέπαζε απο πανω το φαγητο με ενα καπάκι πλαστικό για να μην στάζουν οι υδρατμοί πανω στο φαΐ

2) Οπως λενε και οι αλλοι , μεσα μην βαλεις κατι μεταλλικό

3) Για να ζεσταθεί καλα , μην το βαζεις στο full ποτε . Στο μεσαιο προς χαμηλό , για αρκετούτσικη ώρα , ωστε το φαΐ να ζεσταθεί ομοιόμορφα όσο γίνεται . Γι'αυτό καλύτερο είναι να βαζεις το φαΐ όσο δυνατόν πιο απλομένο στο πιάτο μεσα στο φούρνο μικροκυμάτων

4) Είναι ότι πρεπει για απόψυξη (έχουν ρύθμιση για απόψυξη )

5) Οτι πρέπει για ξαναζεσταμμένο φαγητό

6) Μην βάλεις τίποτα πατάτες τηγανητές μεσα , θα γίνουν σκ@τέ ολέ σε γεύση

Δες και αυτό : http://www.bigmamasrecipes.com/microwave/micrwavecookingtips

manoulamou
12-04-08, 09:09
Ευχαριστω και παλι οσους ηδη απαντησαν.:worthy:

Για να συνοψισω απ τα μεχρι τουδε:
ΟΧΙ σε ο,τιδηποτε μεταλλικο, ακομη και στολισμα σκευων.
Αφου δεν εχει γκριλ, ειναι κυριως για αποψυξη, ξεπαγωμα και ξανα-ζεσταμα.
Κατι ουσιαστικο: τι μπορει να μαγειρευτει/ψηθει εξ αρχης, χωρις να ειναι εντελως μπλιαχ
πχ γαλα, λαχανικα, σαλτσες, ωμο ψαρι, λεμε τωρα;

john dubi
12-04-08, 09:34
Κανε και το τεστ με το κινητο για να δεις αν εχει καλη θωρακιση ακτινοβολιας! Το βαζεις μεσα (Ο φουρνος οχι σε λειτουργια! :p) και το καλεις! Αμα χτυπησει αυτο σημαινει οτι δεν ειναι και απ τα καλυτερα φουρνακια σε θωρακιση!

mgp
12-04-08, 10:01
Κανε και το τεστ με το κινητο για να δεις αν εχει καλη θωρακιση ακτινοβολιας! Το βαζεις μεσα (Ο φουρνος οχι σε λειτουργια! :p) και το καλεις! Αμα χτυπησει αυτο σημαινει οτι δεν ειναι και απ τα καλυτερα φουρνακια σε θωρακιση!
Δεν είμαι ειδικός αλλά νομίζω ότι παρά του οι συχνότητες λειτουργίας κινητών/wifi και φούρνου μικροκυμάτων είναι ~2GHz λόγω κατασκευής οι τελευταίοι δεν είναι δυνατόν να πετύχουν πλήρη μόνωση (κλωβό faraday). BTW μόλις το έκανα και απέτυχε σε φούρνο whirlpool. Κάποιος Ηλεκτρολόγος ας μας φωτίσει!

Θάνος
12-04-08, 10:04
...και το δικό μου καλεί κανονικά!!!!!!!:hmm:

Φωτιές μας άναψες @john dubi! :rolleyes:

manoulamou
12-04-08, 10:50
Μην με μπερδευετε με τεστ: τεχνικες μαγειρεματος
και tips ασφαλειας οπως προαναφερθηκε θελω.
Ας πουμε πχ δεν βαζεις ποτέ αυγά με το τσόφλι, θα εκραγουν.





Πολλα εχουν ηδη γραφτει εδω (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=714125&postcount=23) απο τον aggelos_85
σ αυτο (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=44495) το παλιοτερο νημα!

Manolis_karas
12-04-08, 19:10
manoulamou γειά σου,
έχουμε Φούρνο Μικροκυμάτων περίπου 12 χρόνια, μας είναι πολύ χρήσιμος κυρίως γιά ζέσταμα.
1. [QUOTE]ο φούρνος μικροκυμάτων δεν κατανέμει την θερμοκρασία ομοιόμορφα στο φαγητό με αποτέλεσμα να υπάρχουν κομμάτια του που δεν θερμαίνονται αρκετά. Το παραπάνω τον καθιστά ακατάλληλο μια και πχ μικρόβια που πιθανόν υπάρχουν δεν θα σκοτωθούν.[/QUOTE
πολύ σωστό, έτσι απόφευγε να μαγειρεύεις κρέας και κυρίως κοτόπουλα.
2. Άφηνε το φαγητό έπειτα από την χρήση του Φ. Μ. 2 περίπου λεπτά γιά να απλωθεί ομοιόμορφα η θερμοκρασία του (και να σταματίσουν πιθανόν οι μικροκινήσεις των μορίων του νερού που έχει το φαγητό), δηλαδή μέχρι να σερβίρεις.
3. Μην κοιτάζεις τον Φ.Μ. όταν δουλεύει και να είσαι σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 cm.
4. Το μπαγιάτικο φωμί και διάφορα παρόμοια γλυκά γίνονται τέλεια αν ζεσταθούν 20΄΄ - 30΄΄ στα 500, (θέλει δοκιμές).
5. Μην δοκιμάσεις να ψήσεις πίτσα ή πίτες (γίνονται αηδία), εκτος αν έχει λειτουργεία grisp.
6. Ψήσε πατάτες, γίνονται πολύ καλύτερες από τις βραστές σε 10΄στο 500, (δοκιμές για ακριβή χρόνο και ένταση).Πλύνουμε τις πατάτες καλά (δεν χρειάζεται να στεγνώσουν), τις τρυπούμε με ένα πηρούνι σε 2-3 μεριές και τις βάζουμε στον Φ.Μ.
7. Ψήσε κάστανα 6΄8΄στο 500 (δοκιμές για ακριβή χρόνο και ένταση) αφού προηγουμένως τα χαράξεις πολύ προς-πίσω.
8. Ζέστανε γάλα και παρόμοια, π.χ. σούπες, από 30΄΄ και πάνω στην μεγαλύτερη ένταση.
9. Όπως πολύ σωστά αναφέρεις γιά τα αυγά το ίδιο συμβαίνει και σε όλα τα τρόφιμα στα οποία η υγρασία τους είναι κλεισμένη δεν μπορεί να βγεί έξω. Για να διατηρήσεις καθαρό τον Φ.Μ. αγόρασε ένα ειδικό καπάκι από πλαστικό να σκεπάζεις τα σκεύει που βάζεις μέσα, προσοχή ΟΧΙ μεταλικά.

ZackNV
12-04-08, 20:02
Απέφυγε τα μεταλλικά αντικείμενα, όπως λένε όλοι παραπάνω, καθώς και μπολάκια και πλαστικά καλύματα-ταινίες (wrappers). Παρόλο που δεν δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής, όταν θερμένονται απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες στο φαγητό. Από σκεύη, τα πυρεξ είναι ό,τι καλύτερο, καθώς και τα ειδικά πλαστικά που πιθανόν να σου δίνονται με τον φούρνο. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, δεν είναι για μαγείρεμα, αλλά κυρίως για ζέσταμα φαγητό και για ξεπάγωμα (εκεί δίνει ρέστα). Ο πατέρας μου τον χρησιμοποιεί συχνά για οφτές πατάτες (τις οποίες τις κάνει σε 5-8 λεπτά, ενώ στον συμβατικό φούρνο θέλουν αρκετή ώρα). Αυτά που λέγονται για την μη ομοιόμορφη θέρμανση είναι λίγο-πολύ μπαρούφες, μια και αν βάλεις χαμηλή ισχύ και περισσότερο χρόνο, το φαγητό ζεσταίνεται μια χαρά. Επίσης, είναι χρήσιμο αν ξεπαγώνεις / ζεσταίνεις μεγάλη ποσότητα φαγητού, να διακόψεις στη μέση τη λειτουργία του φούρνου για να το γυρίσεις (το φαγητό, όχι το φούρνο). Τέλος, καλό είναι να αποφεύγεις να κάθεσαι μπροστά από τον φούρνο όταν αυτός λειτουργεί.

Manolis_karas
12-04-08, 20:26
Το πλαστικό στους Φ.Μ. αν δεν έρχεται σε επαφή με το φαγητό ή νερό δεν ζεσταίνεται, όπως και το γυαλί και η πορσελάνη, γιατί δεν έχουν ελεύθερο νερό, η αύξηση της θερμοκρασίας (ζέσταμα -ψήσιμο) στους Φ.Μ. γίνεται με την ταλάντωση των ελευθέρων μορίων ύδατος.

nmakry
12-04-08, 21:46
Φαγητά που μπορείς να μαγειρέψεις, είναι κυρίως αφυδατομένες τροφές που υπάρχουν σε σακουλάκια, και έχουν οδηγίες για το πώς γίνονται σε ΦΜ (λ.χ. ρυζότο). Επίσης, να ζεστάνεις έτοιμες τροφές του εμπορίου, που προορίζονται για ζέσταμα πριν την κατανάλωση από ΦΜ.

Άλλα φαγητά που μπορείς να φτιάξεις χωρίς γκριλ ή αντιστάσεις, δεν μου πάει κάπου αλλού το μυαλό.

Από πλευράς σκευών, θα σου φανούν χρήσιμα πιάτα από πορσελάνη. Μπορείς να τα βάζεις άφοβα, μέσα, να ζεσταίνεται το φαγητό, κι αυτά να μην σπάνε (κανονικά παραμένουν κρύα, γιατί τα διαπερνούν οι ακτίνες και δεν τις απορροφούν). Όμως, πρόσεξε, γιατί εάν ζεστάνεις σούπα για παράδειγμα, ναι μεν δεν ζεσταίνεται το πιάτο από την ακτινοβολία, αλλά ζεσταίνεται από τη σούπα που θερμαίνεται, με αποτέλεσμα να κινδυνεύεις να καείς καθώς θα πας να πιάσεις το πιάτο! Δεν πρέπει να βάζεις κεραμικά πιάτα και σκεύη, γιατί απορροφούν την ακτινοβολία -μάλλον λόγο του υγρού που έχουν κρατήσει από την κατασκευή τους- θερμαίνονται και σπάνε!

Τα πλαστικά που είναι για φούρνο μικροκυμμάτων, συνήθως αναφέρουν ότι προορίζονται για συγκεκριμένη ένταση (λ.χ. 400w). Μην την ξεπεράσεις γιατί θα αλλοιωθεί το πλαστικό και να φας κάμποσα μόριά του μαζί με το φαγητό σου. Γενικά, αν μπορείς να αποφύγεις τα πλαστικά, κάντο. Προμηθεύσου 2-3 πυρέξ (κάποια και με καπάκι) και είσαι ΟΚ.

Εμένα που μου αρέσει το φαγητό προηγουμένων ημερών, τον θεωρώ κορυφαία επιλογή στο ζέσταμα. Για παράδειγμα, οι πατάτες τηγανητές δεν ζεσταίνονται (IMHO) με τίποτα άλλο καλύτερα, όπως επίσης και το κρέας κλπ. Στα υπόλοιπα είναι απλά πρακτικότερος.

Όπως είπαν και τα άλλα παιδιά, ξεκίνα με το μεσαίο ή το αμέσως επόμενο επίπεδο έντασης. Στο full ζεσταίνουμε μόνο νερό ή υγρά (υπολόγιζε 2 λεπτά για να φτάσει στους 90 βαθμούς μία κούπα νερό στο full).

Εάν ζεσταίνεις φαγητό με πολλά λύπη ή που έχει εγκλωβίσει λύπη μέσα του, εάν το βάλεις δυνατά θα αρχήσει τα -ακίνδυνα κατά τα άλλα- μπαμ μπουμ και θα σου κάνει το φούρνο μέσα μια αηδία. Οπότε, εάν αρχίσει τα μπαμ μπουμ, χαμήλωσε την ένταση.

Τέλος, διάβασε τις υποδείξεις ασφαλείας για τις αποστάσεις που πρέπει να τηρείς, αναφορικά με την απόστασή του από τοίχο και άλλες επιφάνειες, ώστε να γίνεται σωστά η απαγωγή της θερμότητας (μην τον κλείσεις σε κανένα ντουλάπι).

Δεν θα μαγειρεύει για σένα, αλλά θα σε διευκολύνει αρκετά στο να τρώτε, αυτά που μαγειρεύεις εσύ για τους άλλους... ;)

manoulamou
12-04-08, 22:26
Εαν τον ηθελα πιο πολυ για μαγειρεμα καποιου ειδους
θα αγοραζα εναν ΚΑΙ με γκριλ...
Κυριως για οκονομια χρονου/χρηματος στο ξεπαγωμα και για ευκολια στο ξαναζεσταμα ηδη μαγειρεμενων θα το εχω!
Τα μονα που θα μαγειρευω στο ΦΜ ισως να ειναι κατι κεσεδακια τυπου μπαρμπασταθη (http://www.barbastathis.com/index.asp?a_id=45&c_id=12)
σε ατομικες ή διπλες μεριδες για καποιες πολυ δυσκολες καταστασεις...

evantigger
13-04-08, 00:45
Αυτό που κάνει η γιαγιά μου είναι το εξής: Μαγειρεύει 2 μέρες φαγητά για 5-6 άτομα, όχι όμως τηγανητά, δεν βάζουμε τηγανητά στο Φ.Μ., και μετά τρώει μια μερίδα και κρατάει άλλη μια για βραδινό στο ψυγείο ενώ τις υπόλοιπες τις βάζει στην κατάψυξη κι έτσι έχει φαγητό για αρκετές μέρες.
Να συμπληρώσω ότι συνήθως τα φαγητά τα φυλάει σε κουτιά από βούτυρο ή μαργαρίνη. Προφανώς δεν κάνει για τόσο κοτόπουλο ή μοσχάρι αλλά για μακαρόνια με κιμά, φασολάκια, -όρυζα, μπιφτέκια, ψητές πατάτες είναι καλά.

manoulamou
13-04-08, 11:59
Προφανως η γιαγια σου με την πειρα ετων
εφαρμοζει στην πραξη το OAMC/Once a month cooking (http://busycooks.about.com/od/makeaheadrecipes/Make_Ahead_Recipes_and_OAMC.htm)!:)
Αυτο (http://www.frugalmom.net/once_a_month_cooking.htm) σε συνδυασμο με τον ΦΜ μπορει να αποδειχτει σωτηριο (http://www.realfood4realpeople.com/oamc.html)
για πολλες κατηγοριες καθημερινων ανθρωπων...

wireless_surfer
13-04-08, 13:36
Εγω στο πατρικό μου, είχα αγοράσει 450 ευρώ (σε δραχμες, αλλα κάνω την μετατροπή για οσους δεν θυμούνται την δραχμούλα) τον "καλυτερο" φουρνο που έπαιζε, με γκριλ, που εψηνε και εκανε και παπάδες και 50 προγράμματα, για ψάρι, για κ΄ρεας, για πιτσες κλπ.
Οτι κι αν προσπάθησα να ψήσω, το έκανα μπισκότο ή λαπά, θέλει ίσως αρκετή εμπειρία και συχνή παρακοούθηση, άσε που μισή ώρα έστω να δουλεύει, σου "κάνει κεφάλι" με τον θόρυβο που κάνει. Δεν ξέρω αν έχετε εντοπίσει κάποιον αθόρυβο, θα με ενδιέφερε. Τεσπά, εν ολίγοις τα έκλαψα τα λεφτάκια μου, όσον αφορά το θέμα μαγειρέματος..

Απο την άλλη, εδώ και 6 χρόνια που συζούμε με την γυναίκα μου, αν και αρχικά εκείνη είχε ενδοιασμούς, σαν καλος (και τεως) εργένης, ήξερα οτι σπίτι χωρις φουρνο μυκροκυμάτων (και χωρίς πλυντηριο πιάτων βασικά, αλλα αυτό είναι άλλο θέμα), είναι "γυμνο" , κάτι σαν να μην έχεις black and decker τρυπάνι... :lol: Έτσι πήραμε έναν καλό-απλό, χωρίς gril και μας έχει λυσει χέρια

Το ψωμί το ζεσταίνει μια χαρά, το ξεπαγώνει επίσης τρίκαλα, φτάνει να το κάνεις σε χαμηλη-μέτρια θερμοκρασία και για τον χρόνο που πρέπει. Εχω να φάω κρύο ψωμί εδω και 10 χρόνια.
Το θέμα σε ότι βάζεις, είναι να μην το "στεγνώσεις", οτι ζέσταμα κάνει ο φουρνος, το κάνει στην υγρασία που έχει το κάθε φαγητό. Εχω το κόλημα να τα αφήνω λίγο μετα, να "ηρεμίσουν" αλλά δεν το τηρώ και ευλαβικά...
Ένα καλό τιπ είναι να ανακατεύεις το φαϊ, μία μεσα στον φούρνο και μία όταν το βγάλεις.
Δεν χρησιμοποιώ επίσης τις μεγάλες θερμοκρασίες, παρα μόνο λιγα δευτερόλεπτα στο τέλος. Συνήθως στα 450W για κανα 3λεπτο και αν βιάζομαι και στα 600 αλλα το τσεκάρω αναλογα ογκου και συνθεσης, συνήθως κανα 1,5-2 λεπτά. Τα 900 τα αφήνω για το τέλος, 10-15" και/'η για "γρήγορες" καταστάσεις, αλλα δεν το θεωρώ "σωστό".

Μετά για όσυς έκαναν το πείραμα με το κινητό και απέτυχε, θα έλεγα να πετάξουν τον φουρνο τους. Μου ακούγεται περίεργο, γιατί έχω κάνει το τεστ ακόμα και σε φουρνάκια των 40-50 ευρώ και δεν είχα πρόβλημα.
Αλλα αν περνάει το σήμα του κινητού που είναι κάτι παραπάνω απο 100 φορές χαμηλότερο, δεν θέλω να υποψιαστώ τι γίνεται με τα 900-1000W...
Eπίσης αν και χρησιμοποιώ αρκετες wi-fi συσκευές, σε απόσταση 5 μέτρων θεωρητικά απο την κουζίνα και αφου αυτή είναι ενιαια με το καθηστικό και με εκτενείς μετρήσεις ακόμα, δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα στα κανάλια που με απασχολούν. Θα μπορούσα να το κοιτάξω και εκτενέστερα σε όλο το φάσμα των 2.4 και για τους ελάχιστους θορύβους, αλλά αφου δεν εντόπισα κάτι εμφανές, δεν ασχολήθηκα (παρτάκιας)

Αυτά τα ολιγα απο εμένανε... :)

Patentman
13-04-08, 19:06
Για τα μεταλλικα αντικειμενα:

Εχω εναν Samsung που δεχεται δυο πιατα, το ενα πανω απο το αλλο, και η σχαρα-βαση για την δημιουργια των δυο "πατωματων" ειναι μεταλλικη.

Κανενα προβλημα, αλλωστε ηταν και το παρεχομενο ειδικο εξαρτημα.

Αρα παιζει ρολο ο τυπος του ΦΜ.

Manolis_karas
13-04-08, 19:17
Έχω βάλει για ζέσταμα γάλα σε φλιτζάνι από πορσελάνη με χρυσή λουρίδα διακοσμητική και είδα αστραπόβροντα, καταστράφηκε (κάηκε) και ο χρυσός.

nmakry
13-04-08, 19:23
Για τα μεταλλικα αντικειμενα:

Εχω εναν Samsung που δεχεται δυο πιατα, το ενα πανω απο το αλλο, και η σχαρα-βαση για την δημιουργια των δυο "πατωματων" ειναι μεταλλικη.

Κανενα προβλημα, αλλωστε ηταν και το παρεχομενο ειδικο εξαρτημα.

Αρα παιζει ρολο ο τυπος του ΦΜ.

Να υποθέσω ότι ο φούρνος σου έχει και γκριλ?

Γενικά, αν και η θεωρία λέει όχι μεταλικά, εντούτοις, μία σχάρα (σαν κι αυτή που λες) ή ένα κουτάλι μέσα σε μία κούπα, δεν δημιουργεί πρόβλημα (τα έχω κάνει και τα δύο πολλάκις, χωρίς ούτε ένα σπινθύρισμα...

Πάντως, υποθέτω ότι ο φούρνος σου έχει γκριλ και η σχάρα που παρέχεται προορίζεται για το γκριλ. Οι ΦΜ που δεν έχουν γκριλ, δεν έχουν σχάρες...

........Auto merged post: nmakry added 1 Minutes and 6 Seconds later........


Έχω βάλει για ζέσταμα γάλα σε φλιτζάνι από πορσελάνη με χρυσή λουρίδα διακοσμητική και είδα αστραπόβροντα, καταστράφηκε (κάηκε) και ο χρυσός.

Ναι, το λένε οι οδηγίες ασφάλειας:

Πορσελάνινα είδη, χωρίς διακοσμητικά σαν κι αυτό που αναφέρεις... αλλιώς, έχεις τσαφ τσουφ!

manoulamou
13-04-08, 20:20
Επειδη αναφερθηκε πολλακις: Τελικα τα τσαφ-τσουφ στα σκευη με διακοσμηση
καταστρεφουν μονο την εμφανιση τους
ή
μπορει να επηρεασουν και τον ιδιο τον Φ/Μ ;;;
Ρωταω καθως μπορει κανεις απροσεκτος να βαλει εν αγνοια μου
ενα τετοιο πιατο πχ του Κεραμεικου απ το σερβιτσιο της manoulas mou!:rolleyes:

nmakry
13-04-08, 20:39
Επειδη αναφερθηκε πολλακις: Τελικα τα τσαφ-τσουφ στα σκευη με διακοσμηση
καταστρεφουν μονο την εμφανιση τους
ή
μπορει να επηρεασουν και τον ιδιο τον Φ/Μ ;;;
Ρωταω καθως μπορει κανεις απροσεκτος να βαλει εν αγνοια μου
ενα τετοιο πιατο πχ του Κεραμεικου απ το σερβιτσιο της manoulas mou!:rolleyes:

Σίγουρα καταστρέφουν τη διακόσμιση (εάν τα αφήσεις), ενώ εάν είναι πολύ μεγάλη σε έκταση (λ.χ. μπορεί να έχεις πολλά χρυσά πιάτα ;) ) κινδυνεύει και ο φούρνος...

Γενικά, ό,τι κάνει τσαφ - τσουφ, το αποφεύγουμε (εκτός από το τρένο :p )

alefgr
13-04-08, 20:50
Να υπενθυμίσω επίσης ότι ο ΦΜ είναι ένας πολύ καλός και ασφαλής καταστροφέας γιά "ανεπιθύμητα" CD καί DVD... :oneup:

wireless_surfer
13-04-08, 22:43
Για τα μεταλλικα αντικειμενα:

Εχω εναν Samsung που δεχεται δυο πιατα, το ενα πανω απο το αλλο, και η σχαρα-βαση για την δημιουργια των δυο "πατωματων" ειναι μεταλλικη.

Κανενα προβλημα, αλλωστε ηταν και το παρεχομενο ειδικο εξαρτημα.

Αρα παιζει ρολο ο τυπος του ΦΜ.

γιατί δεν βάζεις ένα αλουμιν΄χαρτο, να μας πεις αν ήρθε το πάσχα απο σήμερα :lol:
θέλω να πω, δεν οφείλεται στον τύπο του φρούρνου, αλλα σε πιο πολύπλοκα φυσικά και ηλεκτρικά φαινόμενα
πάντως όταν δεις σπινθήρες, να ξέρεις πως έχεις ξεπεράσει την διηλεκτρική αντοχή του αέρα, δηλαδή τα 30.000V :shock: και βέβαια έχεις και πηγή φωτιάς (St. Elmo's fire)

Patentman
13-04-08, 22:47
Ναι εχει και γκριλ.

Την σχαρα την εχει για να βαζεις δυο πιατα, το ενα απο κατω και το αλλο απο πανω απο την σχαρα (βαση).

goevra55
14-04-08, 00:38
Ο φουρνος μικροκυματων διαθετει λυχνια μαγνητρον f=2450 mhz.Η ακτινοβολια που παραγεται θερμαινε τ ο φαγητο σε ολο του το παχος και επιφανεια.Τα σκευη πρεπει να ειναι πυρεξ η πορσελανη και οχι μονωτικα. Γιανα δοκιμασουμε ενα σκευος αν ειναι καταλληλο βαζουμε το σκευος αδειο και διπλα ενα ποτηρι γυαλινο με νερο και βαζουμε το φουρνο να λειτουργησει για ενα λεπτο.Το νερο θερμαινεται αν το σκευος παραμενει κρυο τοτε ειναι καταληλλο.Ο φουρνος δεν πρεπει να λειτουργει αδειος διοτι η ακτινοβολια επιστρεφει στα τοιχωματα και καταστρεφεται η λυχνια.Υλικα συμπαγη πρεπει να τρυπουνται για την εκτονωση των αναδυομενων ατμων.Δεν επιτρεπεται η χρηση σκευων που περιεχουν μεταλλο η χρωμα.

Aurelia144
14-04-08, 03:28
Manoulamou, ελπίζω να ξεπερασες τα προβλήματα υγείας που ταλαιπωρούσαν εσένα και τον συζυγό σου. Απ' όσα γράφεις καταλαβαίνω ότι δεν έχεις καθόλου χρόνο για μαγείρεμα και χρονοβόρες διαδικασίες στην κουζίνα.
Σκέψου όμως ότι τα περισσότερα προβλήματα υγείας που μας βασανίζουν έχουν ως προέλευση την διατροφή μας. Επειδή λοιπόν εγώ δεν έχω φούρνο μικροκυμάτων θα σου δώσω άλλες συμβουλές.

1. Πέταξε τα τηγάνια σου. Οι τηγανισμένες τροφές είναι ότι χειρότερο για όσους υποφέρουν από στομαχικές
ή εντερικές διαταραχές. Αν επιμένεις να τα χρησιμοποιείς βάζε πάντα φρέσκο λάδι, και τηγάνιζε στην
χαμηλότερη για κάθε τρόφιμο θερμοκρασία.

2. Τα τρόφιμα που είναι κατεψυγμένα δεν έχουν τις ίδιες βιταμίνες με τα φρέσκα. Αν δεν έχεις καιρό για
μαγείρεμα φτιάξε μία σαλάτα και συνόδεψέ τη με μαύρο ψωμί και λίγο τυράκι της αρεσκείας σου.

3. Μην τρώτε πολύ κρέας. Δεν είναι ότι καλύτερο. Μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετό. Αντί γι' αυτό
πρόσθεσε γιαούρτι και φρούτα.

4. Πήγαινε σε κάποιο κατάστημα με υγειινά τρόφιμα και εκεί θα βρεις βιβλία για θρεπτική και θεραπευτική
διατροφή.

5. Θυμήσου, οτι πιο απλό, φυσικό και λιγότερο μαγειρεμένο-επεξεργασμένο είναι και το καλύτερο.

Αυτά τα λίγα για αρχή. Να είσαι καλά!!!

ermis333
14-04-08, 07:58
Manoulamou, ελπίζω να ξεπερασες τα προβλήματα υγείας που ταλαιπωρούσαν εσένα και τον συζυγό σου. Απ' όσα γράφεις καταλαβαίνω ότι δεν έχεις καθόλου χρόνο για μαγείρεμα και χρονοβόρες διαδικασίες στην κουζίνα.
Σκέψου όμως ότι τα περισσότερα προβλήματα υγείας που μας βασανίζουν έχουν ως προέλευση την διατροφή μας. Επειδή λοιπόν εγώ δεν έχω φούρνο μικροκυμάτων θα σου δώσω άλλες συμβουλές.

1. Πέταξε τα τηγάνια σου. Οι τηγανισμένες τροφές είναι ότι χειρότερο για όσους υποφέρουν από στομαχικές
ή εντερικές διαταραχές. Αν επιμένεις να τα χρησιμοποιείς βάζε πάντα φρέσκο λάδι, και τηγάνιζε στην
χαμηλότερη για κάθε τρόφιμο θερμοκρασία.

2. Τα τρόφιμα που είναι κατεψυγμένα δεν έχουν τις ίδιες βιταμίνες με τα φρέσκα. Αν δεν έχεις καιρό για
μαγείρεμα φτιάξε μία σαλάτα και συνόδεψέ τη με μαύρο ψωμί και λίγο τυράκι της αρεσκείας σου.

3. Μην τρώτε πολύ κρέας. Δεν είναι ότι καλύτερο. Μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετό. Αντί γι' αυτό
πρόσθεσε γιαούρτι και φρούτα.

4. Πήγαινε σε κάποιο κατάστημα με υγειινά τρόφιμα και εκεί θα βρεις βιβλία για θρεπτική και θεραπευτική
διατροφή.

5. Θυμήσου, οτι πιο απλό, φυσικό και λιγότερο μαγειρεμένο-επεξεργασμένο είναι και το καλύτερο.

Αυτά τα λίγα για αρχή. Να είσαι καλά!!!

Εγώ θα διαφωνήσω με το 2 και με το 3.:p


Τα κατεψυγμένα τρόφιμα δεν χάνουν βιταμίνες...ίσα ίσα πλέον με τις πολύ βαθιές καταψύξεις των 4άρων και 5 αστέρων επιτυγχάνεται πολύ καλή ψύξη και σχεδόν πλήρης διατήρηση των φυσικών θρεπτικών συστατικών. Αυτό με το χάσιμο των βιταμινών ίσχυε κάποτε......


Τώρα όσων αφορά το κρέας πάλι δεν ισχύει, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες....γενικά το κόκκινο κρέας πρέπει να τρώγεται μία φορά την εβδομάδα αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα υγιής, από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν και τα πουλερικά τα οποία είναι και χρήσιμα και ελαφριά κρέατα

manoulamou
14-04-08, 08:50
Ευχαριστω ολους για τις συμβουλες ακομη κι αυτους που βγηκαν
λιγο οφ τοπικ μιλωντας περι υγιεινης διατροφης και κατεψυγμενων/τηγανητων.
Ειδικα αυτα τα θεματα τα εχω καταξεσκισει στο ψαξιμο, επειδη ο συζυγος ειχε απο παλια αυξημενη χοληστερινη.
Το κοκκινο κρεας μπαινει πολυ σπανια στο πιατο μας, οσο για τηγανητα, εχω παθει στερητικο ειδικα με τις πατατες!
Εαν χρησιμοποιησω τηγανι ειναι αντικολλητικο με νερο ή
ελαχιστο Ε/Π ελαιολαδο και αυτο ποτε πανω απο δυο φορες το μηνα!
Αγοραζουμε ο,τιδηποτε σχεδον ειναι βιολογικο, αρκετα ψαρια και τα μονα ζωϊκης προελευσης
που καταναλωνουμε τακτικα ειναι τα γαλακτοκομικα σε light εκδοση και τα πουλερικα...
Οσο για τα κατεψυγμενα τροφιμα εξαρταται απ τον χρονο και την ποιοτητα τους.

Σχετικα με τα μεταλλικα αντικειμενα παντως ειχα δει LG Φ/Μ με ανοξειδωτο σκευος ατμου
αυτο παλι τι σκοπο εξυπηρετουσε και πώς δεν δημιουργουσε προβλημα αραγε;
Επαναλαμβανω ο δικος μου δεν εχει γκριλ και προοριζεται κυριως
για ξεπαγωμα και ξανα-ζεσταμα, μονο σε ωρα αναγκης θα μαγειρευεται κατι εκει!

babality
14-04-08, 09:23
O φουρνος μικροκυμματων ειναι η καλυτερη συσκευη για να μετατρεψεις ενα σπιτικο φαγητο σε τζανκφουντ. Ζεστανετε φαγητο, αφηστε το να κρυωσει και φατε το να δειτε ποσο ωραιο ειναι. Απλα ειναι σαν την μπριζολα που τηλεφετεφερε ο Γκολντμπλαμ στη Μυγα...
Επισης...Οταν δουλευει και καθεσαι μπροστα ειναι σαν να τρως την ακτινοβολια μιας ακτινογραφιας στο νοσοκομειο. Οποτε απαγορευεται at all costs.

manoulamou
14-04-08, 09:27
Καλα υιε μου ειδικα εμενα απ εδω και περα (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=1959033&postcount=267)
το μονο που δεν με προβληματιζει ειναι τα επιπεδα ακτινοβολιας
των οικιακων συσκευων!:rofl:







εννοειται. κανω βλακ χουμορ και δεν θα καθομαι κολλημενη στο Φ/Μ
να μην πω θα ειμαι εκτος σπιτιου εκεινη την ωρα....;)

anon
14-04-08, 10:18
Επίσης να προσφέρω και τα δικά 2σεντς. Οχι κεραμικά (φαγιάνς). Σχεδόν όλα, λόγω ότι περιέχουν μεταλλικά στοιχεία μέσα τους, θερμαίνονται υπερβολικά. Οπότε στην καλύτερη περίπτωση το πιάτο θα καίει περισσότερο απο το περιεχόμενο του ή μπορεί και να σας σπάσει μέσα στον Φ.Μ. Κάποια κεραμικά μοιάζουν με πορσελάνη, χωρίς να είναι όμως. Γιαυτό εαν δεν είστε σίγουροι, κάντε την δοκιμή που είπε ο goevra55.

Patentman
14-04-08, 17:26
Οχι κεραμικά (φαγιάνς). Σχεδόν όλα, λόγω ότι περιέχουν μεταλλικά στοιχεία μέσα τους, θερμαίνονται υπερβολικά. Οπότε στην καλύτερη περίπτωση το πιάτο θα καίει περισσότερο απο το περιεχόμενο του ή μπορεί και να σας σπάσει μέσα στον Φ.Μ. Κάποια κεραμικά μοιάζουν με πορσελάνη, χωρίς να είναι όμως.

Ενδιαφερον αυτο λογω οτι προσφατα μια φιλη μου αγορασε κατι πανακριβα πιατα φαγιανς (νομιζω δηλαδη, παντως δεν ειναι πορσελανη) και αυτο που ρωτησε ηταν αν μπαινουν στον ΦΜ και αν μπαινουν σε πλυντηριο πιατων (που τα ζεσταινει πολυ).
Ευτυχως ειχαν μαρκαρισμενο το microwave & dishwasher safe.

Manolis_karas
14-04-08, 20:03
Οταν δουλευει και καθεσαι μπροστα ειναι σαν να τρως την ακτινοβολια μιας ακτινογραφιας στο νοσοκομειο.


Πρόσφατα παρακολούθησα μια διάλεξη για τις ακτινοβολίες και κατέτασσε την κοσμική ακτινοβολία (ηλιοθεραπεία) ειδικά το μήνα Μάρτιο σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με τα κινητά τηλέφωνα, ενώ την ακτινοβολία του Φ.Μ. πολύ χαμηλότερα.

[PHP]Εγώ θα διαφωνήσω με το 2

Πολύ σωστό, η βαθειά κατάψυξη -18 είναι μέχρι τώρα ο καλύτερος τρόπος συντήρησης των τροφίμων και αν τηρείται η αλυσίδα ψύξης οι βιταμίνες διατηρούνται αναλλοίωτες, πόσο μάλλον τα άλλα θρεπτικά συστατικά.


φτιάξε μία σαλάτα και συνόδεψέ τη με μαύρο ψωμί και λίγο τυράκι της αρεσκείας σου.

Συνταγή: Ντομάτες + αγγούρι+Πατάτες στον Φ.Μ. όπως έγραψα πιο πάνω+τόνος κονσέρβα (προαιρετικά)+ελιές+τυρί φέτα (όχι λευκό τυρί εξωτερικού έχουν τα ίδια λιπαρά)+παξιμάδι ολικής άλεσης +ελαιόλαδο=Εξαιρετικό και υγιεινό καλοκαιρινό φαγητό.

manoulamou
14-04-08, 20:16
Ωι ωι manoulamou (εαν αφαιρεσουμε τον τονο απο κονσερβα + πατατες Φ/Μ)
μιλαμε για την καθαρα πατροπαραδοτη μεσογειακη μας διατροφη!
Η οπως εμφανιζεται στην Μασαμπουκα ο χαμογελαστος ντακος/κουκουβαγια (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=626267&postcount=782)!
:respekt:
Πληρες και σχετικα ελαφρυ γευμα...

Manolis_karas
14-04-08, 20:38
Ω ρε manoulamou! Ηταν ανάγκη να το στείλεις αυτό!

babality
15-04-08, 10:13
Οταν δουλευει και καθεσαι μπροστα ειναι σαν να τρως την ακτινοβολια μιας ακτινογραφιας στο νοσοκομειο.[php]
Πρόσφατα παρακολούθησα μια διάλεξη για τις ακτινοβολίες και κατέτασσε την κοσμική ακτινοβολία (ηλιοθεραπεία) ειδικά το μήνα Μάρτιο σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με τα κινητά τηλέφωνα, ενώ την ακτινοβολία του Φ.Μ. πολύ χαμηλότερα.


μανωλη καρα θελω λινκ

giannhs1984
15-04-08, 12:59
Ευχαριστω ολους για τις συμβουλες ακομη κι αυτους που βγηκαν
λιγο οφ τοπικ μιλωντας περι υγιεινης διατροφης και κατεψυγμενων/τηγανητων.
Ειδικα αυτα τα θεματα τα εχω καταξεσκισει στο ψαξιμο, επειδη ο συζυγος ειχε απο παλια αυξημενη χοληστερινη.
Το κοκκινο κρεας μπαινει πολυ σπανια στο πιατο μας, οσο για τηγανητα, εχω παθει στερητικο ειδικα με τις πατατες!
Εαν χρησιμοποιησω τηγανι ειναι αντικολλητικο με νερο ή
ελαχιστο Ε/Π ελαιολαδο και αυτο ποτε πανω απο δυο φορες το μηνα!
Αγοραζουμε ο,τιδηποτε σχεδον ειναι βιολογικο, αρκετα ψαρια και τα μονα ζωϊκης προελευσης
που καταναλωνουμε τακτικα ειναι τα γαλακτοκομικα σε light εκδοση και τα πουλερικα...
Οσο για τα κατεψυγμενα τροφιμα εξαρταται απ τον χρονο και την ποιοτητα τους.

Σχετικα με τα μεταλλικα αντικειμενα παντως ειχα δει LG Φ/Μ με ανοξειδωτο σκευος ατμου
αυτο παλι τι σκοπο εξυπηρετουσε και πώς δεν δημιουργουσε προβλημα αραγε;
Επαναλαμβανω ο δικος μου δεν εχει γκριλ και προοριζεται κυριως
για ξεπαγωμα και ξανα-ζεσταμα, μονο σε ωρα αναγκης θα μαγειρευεται κατι εκει!
ειναι μερικοι φουρνοι που εχουν επιστρωση απο αλουμινιο+ που και να χτυπαει δεν παθαινει τιποτα.. το νεο μου φουρνακι εχει μια τετοια επιστρωση ;)

manoulamou
07-05-08, 12:26
Εαν καποιος πεπειραμενος το διαβασει να μου πει:
Πηρα ενα πακετο Λαχανοντολμαδες σε ειδικη συσκευασια για ψησιμο και σε Φ/Μ.
Επειδη δεν λεει να ανοιξω τρυπουλες στο καπακι
τι με συμβουλευετε να κανω,
γιατι φοβαμαι μηπως σκασει και γινει ενα ματσο χαλια...:hmm:

flamelab
10-05-08, 15:10
Εαν καποιος πεπειραμενος το διαβασει να μου πει:
Πηρα ενα πακετο Λαχανοντολμαδες σε ειδικη συσκευασια για ψησιμο και σε Φ/Μ.
Επειδη δεν λεει να ανοιξω τρυπουλες στο καπακι
τι με συμβουλευετε να κανω,
γιατι φοβαμαι μηπως σκασει και γινει ενα ματσο χαλια...:hmm:

Σε πλαστικό ταπεράκι, ή πιατάκι που δεν έχει πρόβλημα (ξερεις, τίποτα χρυσά επανω και λοιπά ) . Δεν εμπιστεύομαι τα κουτιά τους.

pelasgian
10-05-08, 16:09
Ποτέ ωμό αυγό μέσα στο φούρνο, γιατί ανατινάζεται.
Επίσης, αν θέλεις να «φρεσκάρεις» κάτι, (π.χ. ψωμί) ΒΡΕΞΤΟ.
Κανονικά, κάτω από τη βρύση!
Ένα απλό πέρασμα όμως, όχι μούσκεμα εντελώς.
Βάλτο το φούρνο και γίνεται φρέσκο.

Επίσης, είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ για ολόκληρες πατάτες. Με τα φλούδια με όλα. Γίνονται με 10 λεπτά ψήσιμο σαν βραστές.

Φούρνοι που το κινητό δεν απαντάει μέσα τους, έχουν εξαιρετική μόνωση. Αν απαντάει δεν σημαίνει ότι είναι απαραιτήτως κακοί, απλά εγώ δεν θα αγόραζα έναν.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΗΠΟΤΕ να έχεις καλή ΓΕΙΩΣΗ.

Δεν λειτουργεί ο κλωβός φαραντέη (αυτό που μετατρέπει τα μικροκύματα σε δινορεύματα) αν δεν είναι γειωμένος. Δεν αρκεί απλά να έχεις γείωση στο σούκο πρίζα/φίς, πρέπει να έχει και το σπίτι γείωση.

Κατά τα άλλα είναι ακίνδυνος, αλλά μην κάθεσαι κοντά όταν λειτουργεί. Όχι καραγκιοζιλίκια να τρέχουμε μακρυά μόλις πατήσουμε το κουμπί, αλλά μην βάζουμε το σώμα μας δίπλα.

Manolis_karas
27-02-09, 12:43
μανωλη καρα θελω λινκ

Δεν δίδω λίνκ αλλά επιτέλους βρήκα τους πίνακες που παρουσίασε στη διάλεξη η Dr Β. Τσαπάκη φυσικός στον Δημόκριτο. Τους επισυνάπτω.

manoulamou
27-02-09, 20:00
Δεν ξερω τι λετε για ακτινοβολιες ομως
προσωπικα λογω επανειλημμενων εξετασεων με ακτινογραφιες και αξονικες
(να μην αναφερω το σπινθηρογραφημα) μεχρι και για λαμπατερ προσφερομαι...:rofl:

Το δικο μου φουρνακι μεχρι τωρα μια χαρα τα παει
αλλά δεν το χρησιμοποιω για μαγειρεμα, κυριως για ξεπαγωμα,
ξανα-ζεσταμα ηδη ετοιμων απ τα χερακια μου φαγητων
και πολυ σπανια ημι-ετοιμων (gourmetcuisine κλπ)...

Manolis_karas
28-02-09, 19:19
Τους πίνακες αυτούς, τους έγραψα γιατί μόλις τώρα τους βρήκα, φαίνεται εκεί ότι η κοσμική ακτινοβολία (ήλιος) δεν είναι καθόλου αμελητέα.
Τον φούρνο μκ, τον χρησιμοποιούμε και εμείς περίπου με τον ίδιο τρόπο, συν όπως έχω γράψει και ποιό πάνω.

noname85
28-02-09, 19:25
εγω δεν τον που χρησιμοποιω, δεν εχω συνηθισει, τα τρωω κρυα!!!

Copyright © Keen Notion Co (2002-2014) Copyright Keen Notion Co.