PDA

Επιστροφή στο Forum : Προβλημα γειωσης ή κατι αλλο?

kosnik
09-07-08, 17:30
Καλησπερα.

Ενας φιλος μου πηρε ενα κουτι απ το e-shop μαζι με μητρικη-τροφοδοτικο-καρτα γραφικων-μνημες,τα οποια τα συναρμολογησαν αυτοι.Μαζι βαλαμε μετα τον επεξεργαστη,σκληρους και dvd drive.

Αναβει και λειτουργει κανονικα.Οταν πηγα να συνδεσω ενα δευτερο καλωδιο στην καρτα γραφικων ακουμπωντας το χερι μου στα λαμακια πισω στο κουτι με χτυπησε ρευμα,το οποιο εχω την εντυπωση οτι ηταν εναλασσομενο.Επιπλεον οταν βαλαμε την αλλη ακρη του δευτερου καλωδιου στην τηλεοραση κ δωσαμε σημα,ενω δινει κανονικα εικονα ακουγεται απ την τηλεοραση ενας ψιλοεντονος ηχος σαν παρασιτα καπως.

Υποψιαζομενος τροφοδοτικο,βαλαμε στα γρηγορα ενα αλλο χωρις αποτελεσμα.Η πριζα του σπιτιου δε νομιζω να φταει γιατι με το προηγουμενο κουτι που ειχε δεν θα υπηρχε παλι προβλημα?

Για να το γειωσω πχ με το καλοριφερ τι καλωδιο πρεπει να χρησιμοποιησω?Υπαρχει περιπτωση να φταιει η καρτα γραφικων?

Οποιαδηποτε γνωμη/συμβουλη ευπροσδεκτη..

crypter
09-07-08, 17:33
Για να το γειωσω πχ με το καλοριφερ τι καλωδιο πρεπει να χρησιμοποιησω?Υπαρχει περιπτωση να φταιει η καρτα γραφικων?
το καλοριφερ δεν νομιζω να προσφερει γειωση (θυμαμαι ειχα ρωτησει ηλεκτρολογο και μου το ειπε :hmm:)

το προβλημα μαλλον ειναι η στην γειωση του τροφοδοτικου ειτε στην γειωση της πριζας.
δοκιμασε και με αλλο τροφοδοτικο αν μπορεις να δανειστεις απο καποιον
και δοκιμασε να βαλεις το φις στην πριζα αναποδα (δηλαδη να βαλεις αντιστροφα τους πολους)
η καρτα γραφικων μαλλον αδυνατον να φταιει :p

kosnik
09-07-08, 17:36
Τροφοδοτικο δοκιμασαμε.Καρτα γραφικων οντως για το συγκεκριμενο προβλημα δεν..

tasvar
09-07-08, 22:35
Για δοκίμασε να γυρίσεις το καλώδιο της παροχής του τροφοδοτικού από την πρίζα του τοίχου. Επίσης δοκίμασε και βγάζε συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο pc.

Raziel
10-07-08, 12:18
Αν δεν βαλεις το pc σοθ σε μπριζα με γειωση μην περιμενης να δεις χαΐρι.

kosnik
10-07-08, 13:45
Kαλως μαλλον θα πρεπει να φερει ηλεκτρολογο..Αν φταιει η πριζα ομως δεν θα ειχαν προβλημα κ τ αλλα pc?Ο χωρος ειναι γραφεια ενος περιοδικου κ υπαρχουν 3 υπολογιστες που παιρνουν ολοι απ την ιδια πριζα.

crypter
10-07-08, 14:02
?Ο χωρος ειναι γραφεια ενος περιοδικου κ υπαρχουν 3 υπολογιστες που παιρνουν ολοι απ την ιδια πριζα.
ε λογικα αυτο ειναι το προβλημα, οτι εχεις πολλες συσκευες συνδεδεμενες στην ιδια πριζα :p

kosnik
11-07-08, 11:16
Μαλλον φταινε οι πριζες..Σε ολα τα κουτια που εβαλα δοκιμαστικο κατσαβιδι αναβει το λαμπακι.Εντωμεταξυ,απ τη μια αυτη πριζα παιρνουν ρευμα: 3 κουτια,3 οθονες,ενα ρουτερ,1 πολυμηχανημα κ ενας εκτυπωτης,3 ζευγαρια ηχεια,ενας ανεμιστηρας κ ενα τεχνητο συντριβανι :p

nikoslikos
11-07-08, 11:22
Μαλλον φταινε οι πριζες..Σε ολα τα κουτια που εβαλα δοκιμαστικο κατσαβιδι αναβει το λαμπακι.

υπάρχει διαρροή κάπου στο κουτί εάν ήταν πρίζα θα είχες το πρόβλημα σε όλα τα pc's

πισω στο κουτι με χτυπησε ρευμα,το οποιο εχω την εντυπωση οτι ηταν εναλασσομενο. LOL αυτό πως το κατάλαβες

crypter
11-07-08, 11:23
κ ενα τεχνητο συντριβανι
:shock: ; κοιτα λοιπον να τα χωρισεις ολα αυτα σε περισσοτερες πριζες και οχι ολα σε μια :p

psolord
11-07-08, 11:31
kosnik, Προσπάθησε να βγάλεις το τροφοδοτικό έξω απο το κουτί και ξαναδοκίμασε. Μέτρα με ένα δοκιμαστικό απάνω στο τροφοδοτικό και απάνω στο σασί, όσο το τροφοδοτικό δέν έχει επαφή με το σασί.

kosnik
11-07-08, 11:41
LOL αυτό πως το κατάλαβες
Ο στατικος ηλεκτρισμος αν δεν κανω λαθος σου κανει ενα τσιμπημα-τιναγμα (μου χει τυχει αρκετες φορες στο αμαξι πχ οταν πιανω την πορτα),αυτο ηταν σαν εβαζα το χερι μου στη μπριζα (το δοκιμασα πολυ μικρος,δεν θα ξεχασω ποτε αυτην τη στιγμη τρομου κ αγωνιας :p).

........Auto merged post: kosnik πρόσθεσε 3 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Παιδια δοκιμασαμε κ με το τροφοδοτικο εξω, κ με αλλο τροφοδοτικο, κ το βαλαμε κ σε αλλη πριζα,τα ιδια. Γι αυτο εχω καταληξει οτι μαλλον φταινε οι πριζες του σπιτιου.Δηλαδη γιατι στο σπιτι μου οταν ακουμπαω το δοκιμαστικο κατσαβιδι δεν αναβει και εκει σε οποιο κουτι κι αν το ακουμπησω αναβει?

psolord
11-07-08, 11:41
Ο στατικος ηλεκτρισμος αν δεν κανω λαθος σου κανει ενα τσιμπημα-τιναγμα (μου χει τυχει αρκετες φορες στο αμαξι πχ οταν πιανω την πορτα),αυτο ηταν σαν εβαζα το χερι μου στη μπριζα (το δοκιμασα πολυ μικρος,δεν θα ξεχασω ποτε αυτην τη στιγμη τρομου κ αγωνιας :p).

Καλά είσαι ερασιτέχνης και σε νικάω! :pΕγώ μικρός είχα κόψει με νυχοκόπτη το καλώδιο του Portatif. Φυσικά ο νυχοκόπτης διαλύθηκε στο χέρι μου και με προστάτεψε ο Άγιος Ελευθέριος ,μεγάλη η χάρη του (και το ρελέ του πίνακα)!:oops:

nikoslikos
11-07-08, 11:52
Γι αυτο εχω καταληξει οτι μαλλον φταινε οι πριζες του σπιτιου.Δηλαδη γιατι στο σπιτι μου οταν ακουμπαω το δοκιμαστικο κατσαβιδι δεν αναβει και εκει σε οποιο κουτι κι αν το ακουμπησω αναβει?

εγώ θα προτείνω να βγάζεις μια μια συσκευή από το δίκτυο της ΔΕΗ (Δεν Έχω Ηλεκτρικό:p)

και με το δοκιμαστικό να βλέπεις πότε θα σταματήσει να ανάβει,έχω την εντύπωση ότι καπια συσκευή έχει διαρροή με την γη και περνάει σε όλες τις άλλες.

kosnik
11-07-08, 12:07
Καλά είσαι ερασιτέχνης και σε νικάω! Εγώ μικρός είχα κόψει με νυχοκόπτη το καλώδιο του Portatif

Χαχα οχι απλα ερασιτεχνης.Εσυ ησουνα ενα εξελικτικο βημα μπροστα,χρησιμοποιουσες κ εργαλεια..

jimmakosx
14-07-08, 15:18
Κάτι μου λέει ότι φταίει το συντριβάνι! για βγάλτο από τη μπρίζα να δούμε! ακου εκεί συντριβάνι. Μιλάμε για πολύ σουρεάλ καταστάσεις!:rofl:

Patentman
14-07-08, 17:10
Μαλλον φταινε οι πριζες..Σε ολα τα κουτια που εβαλα δοκιμαστικο κατσαβιδι αναβει το λαμπακι.

Το πιθανοτερο ειναι προβλημα στον ουδετερο και οχι στην γειωση.
Καπου κανει κακη επαφη στο δικτυο του κτηριου/δωματιου.

Δοκιμασε σε αλλο δωματιο/χωρο.

kosnik
14-07-08, 23:21
Κάτι μου λέει ότι φταίει το συντριβάνι! για βγάλτο από τη μπρίζα να δούμε! ακου εκεί συντριβάνι. Μιλάμε για πολύ σουρεάλ καταστάσεις!

Ναι ο εκδότης του περιοδικού (ο χωρος ειναι γραφεια ξαναλεω) ειναι φενγκ-σουι -και οχι μονο- φαση,δεν μας φταναν ολα τ αλλα,κοτσαρε κ το συντριβανι κ πλεον κανουμε ακροβατικα για να κινηθουμε..Anyway,σταματησα να ασχολουμαι, θα φερει ηλεκτρολογο (οποτε αξιωθεί),αν εχω κατι νεο θα ενημερωσω..

Thanx σε οσους ασχοληθηκαν.

jimmakosx
15-07-08, 12:05
Ναι ο εκδότης του περιοδικού (ο χωρος ειναι γραφεια ξαναλεω) ειναι φενγκ-σουι -και οχι μονο- φαση,δεν μας φταναν ολα τ αλλα,κοτσαρε κ το συντριβανι κ πλεον κανουμε ακροβατικα για να κινηθουμε..Anyway,σταματησα να ασχολουμαι, θα φερει ηλεκτρολογο (οποτε αξιωθεί),αν εχω κατι νεο θα ενημερωσω..

Thanx σε οσους ασχοληθηκαν.

Να πεις στον εργοδότη σου να βάλει και παπάκια στο συντριβάνι έτσι για άποψη!:pι

demollyon
16-07-08, 00:22
Μπρίζα με γείωση και θα λυθεί το πρόβλημά σου. Παλιά είχα πάθει το ίδιο.

pelasgian
16-07-08, 00:46
Το συντριβάνι είναι με αυτά τα κινέζικα μοτεράκια βύθισης που δουλεύουν με ... 220V και άμα ακουμπήσεις το νερό γίνεσαι ψητός; Να βάλετε παπάκια, άμα τα δείτε και τινάζονται, μην το βγάλετε ακόμα, βάλτε και ζάχαρη στο νερό και σε καμιά ωρίτσα θα έχετε πάπια ... πεκίνου!

wi fi thief
16-07-08, 09:06
αποφευγουμε να βαζουμε χερι μεσα στο pc οταν το τροφοδοτικο ειναι στη πριζα (ακομα και οταν ειναι κλειστο)

οχι μονο για τη δικη μας ασφαλεια αλλα και για την προστασια του υπολογιστη απο τυχον στατικο ηλεκτρισμο που κουβαλαμε ;)

psolord
16-07-08, 10:58
αποφευγουμε να βαζουμε χερι μεσα στο pc οταν το τροφοδοτικο ειναι στη πριζα (ακομα και οταν ειναι κλειστο)

οχι μονο για τη δικη μας ασφαλεια αλλα και για την προστασια του υπολογιστη απο τυχον στατικο ηλεκτρισμο που κουβαλαμε ;)

Συμφωνώ για το χέρι όταν είναι στο ρεύμα γενικώς.

Όμως ο στατικός ηλεκτρισμός κάνει ζημιά στο PC όπως και να έχει. Αυτο που πρέπει να κάνουμε όταν ανοίγουμε το PC, για το προστατεύσουμε απο το στατικό ηλεκτρισμό, είναι ακριβώς το αντίθετο.

Δηλαδή ενώ είναι στην πρίζα πρέπει να ακουμπήσουμε το σασί για λίγο, για να φύγουνε πιθανα φορτία που έχουμε απάνω μας, στη γείωση. Κατόπιν σβήνουμε το τροφοδοτικό απο το κουμπί του ή βγάζουμε το καλώδιο.

Εναλλακτικά χουφτώνουμε μία βρύση. Και φυσικά δεν φοράμε συνθετικά και μάλλινα όταν κάνουμε τέτοιες δουλειές.

Hengeo
17-07-08, 02:52
Χαχα οχι απλα ερασιτεχνης.Εσυ ησουνα ενα εξελικτικο βημα μπροστα,χρησιμοποιουσες κ εργαλεια..

Τσκ σας περνάω όλους :p Εγώ είχα καταφέρει το ακατόρθωτο, είχα βάλει μία τηλεφωνική συσκευή στην πρίζα του ρεύματος (σε αυτές τις πλακέ, που η τρυπούλα της γείωσης είναι από κάτω από τις δύο κανονικές)! Η συσκευή φυσικά έγινε μπάρμπεκιου, αλλά ευτυχώς για μένα, έπεσε το ρελέ, αλλιώς δεν θα έγραφα τώρα..

Για το θέμα, όπως ήδη ειπώθηκε, πρέπει να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την πρίζα (είτε η γείωση, είτε το ουδέτερο-επιστροφή).

giannhs1984
17-07-08, 08:06
υπάρχει διαρροή κάπου στο κουτί εάν ήταν πρίζα θα είχες το πρόβλημα σε όλα τα pc's

LOL αυτό πως το κατάλαβες
δηλαδη αμα ακουγε εκεινη την ωρα ac dc θα καταλαβαινε αμα ηταν συνεχες η ενναλασομενο?..:rofl:

περα απο την πλακα τραβα απο το εσωτερικο μερος του τροφοδοτικου μια γειωση στο κουτι (εφοσον ειναι γαλβανιζε) και εισαι οκ

ironfist
17-07-08, 12:24
Καλά είσαι ερασιτέχνης και σε νικάω! :pΕγώ μικρός είχα κόψει με νυχοκόπτη το καλώδιο του Portatif. Φυσικά ο νυχοκόπτης διαλύθηκε στο χέρι μου και με προστάτεψε ο Άγιος Ελευθέριος ,μεγάλη η χάρη του (και το ρελέ του πίνακα)!:oops:

Εγώ σε ρίχνω.
Πριν 4-5 χρόνια αλλάζαμε καλώδια με τον ξαδελφο μου στο φωτιστικό οροφής του σαλονιού του. Είχαμε φυσικά τον γενικό κλειστό.Γυρίζει κάποια στιγμή η γυναίκα του και πάει στο μπάνιο,βλέπει πως δεν ανάβει το φώς και πηγαίνει κατευθείαν και ανεβάζει τον γενικό χωρίς να μας δει.Έπεσα κάτω από την σκάλα,πάνω στον ξαδελφο μου που την κρατούσε, με ένα τσουρούφλισμα στο μέτωπο για 3 βδομάδες, το δε κατσαβίδι το βρήκαμε μετά από 3 μήνες στην κρεββατοκάμαρα τους.πίσω από την ντουλάπα :worthy::atom

jimmakosx
17-07-08, 17:58
Εγώ σε ρίχνω.
Πριν 4-5 χρόνια αλλάζαμε καλώδια με τον ξαδελφο μου στο φωτιστικό οροφής του σαλονιού του. Είχαμε φυσικά τον γενικό κλειστό.Γυρίζει κάποια στιγμή η γυναίκα του και πάει στο μπάνιο,βλέπει πως δεν ανάβει το φώς και πηγαίνει κατευθείαν και ανεβάζει τον γενικό χωρίς να μας δει.Έπεσα κάτω από την σκάλα,πάνω στον ξαδελφο μου που την κρατούσε, με ένα τσουρούφλισμα στο μέτωπο για 3 βδομάδες, το δε κατσαβίδι το βρήκαμε μετά από 3 μήνες στην κρεββατοκάμαρα τους.πίσω από την ντουλάπα :worthy::atom

Αυτό είναι που λέμε με βάρεσε κατακέφαλα!!!!!:rofl:

kosnik
18-07-08, 13:03
Το προβλημα λυθηκε,(δεν ξερω αν ειναι η ενδεδειγμενη λυση), ενα καλωδιο απ το κουτι (πιασμενο σε μια βιδα που βιδωνει το πλαινο καπακι,κ το αλλο ακρο του καλωδιου πιασμενο κατω απ το ποδι του γραφειου,σε επαφη με το πατωμα.
Πλεον ολα φαινονται οκ.

jimmakosx
18-07-08, 14:20
Το προβλημα λυθηκε,(δεν ξερω αν ειναι η ενδεδειγμενη λυση), ενα καλωδιο απ το κουτι (πιασμενο σε μια βιδα που βιδωνει το πλαινο καπακι,κ το αλλο ακρο του καλωδιου πιασμενο κατω απ το ποδι του γραφειου,σε επαφη με το πατωμα.
Πλεον ολα φαινονται οκ.

Επομένως έχεις πρόβλημα γείωσης!;) Δε λέτε σε κάποιο ηλεκτρολόγο να έρθει να το κοιτάξει καλύτερα μη γίνετε φλαμπέ στο τέλος!

crypter
18-07-08, 16:57
Πλεον ολα φαινονται οκ.

ακριβως, μην πω οτι δεν ξερεις τι επιπτωσεις μπορει να εχει στο hardware σου, παρε εναν ηλεκτρολογο να το κανονισεις να εισαι ησυχος

kosnik
18-07-08, 22:50
Παιδια εγω ησυχος ειμαι,δεν ειναι δικο μου!:p
Thanx σε οσους ασχοληθηκαν, αν αξιωθει κ φερει ηλεκτρολογο θα ποσταρω τη διαγνωση.

jimmakosx
19-07-08, 14:58
Παιδια εγω ησυχος ειμαι,δεν ειναι δικο μου!:p
Thanx σε οσους ασχοληθηκαν, αν αξιωθει κ φερει ηλεκτρολογο θα ποσταρω τη διαγνωση.

Όπως και να έχει προσέχετε μη δείτε καμιά λαχτάρα!:-?

Copyright © Keen Notion Co (2002-2012) Copyright Keen Notion Co.