Επιστροφή στο Forum : e-shop απο Κίνα και Τελωνείο
dimitrish81
10-08-08, 23:18
Σκέφτομαι να αγοράσω ένα κινητό απο κατάστημα e shop της κίνας και ποιο συγκεκριμένα απο το χχχχχχχχχχχχχχχ ή το χχχχχχχχχχχχχχχχ
Στο δεύτερο η αποστολή γίνεται με UPS και κοστίζει 13 περίπου ευρω με αξία προιόντος στα 114 ευρώ.
Πρόκειται για πολυκατάστημα και όχι ιδιώτη ενώ η πληρωμή θα γίνει με paypal στην οποία αύριο θα ενσωματώσω την κάρτα WE BUY της Πειραιώς (προπληρωμένη κάρτα και όχι πιστωτική)
Ξέρει κάποιος να μου πει τι γίνεται με το τελωνείο???????
Θα περάσω????
Πως μπορω΄να το γλυτώσω και αν δεν είναι αφικτό πως θα υπολογίστεί το τι θα πληρώσω επιπλέον???
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Φιλε ριξε μια ματια εδω στο φορουμ να δεις τι παιζει με τα e-shop του εξωτερικου γιατι πολλα ατομα την πατησανε και κλαινε τα λεφτα τους...μην το βιαζεσαι..κατσε να το τσεκαρουν και αλλοι και βλεπεις...
dimitrish81
10-08-08, 23:29
Φιλε ριξε μια ματια εδω στο φορουμ να δεις τι παιζει με τα e-shop του εξωτερικου γιατι πολλα ατομα την πατησανε και κλαινε τα λεφτα τους...μην το βιαζεσαι..κατσε να το τσεκαρουν και αλλοι και βλεπεις...
τα συγκεκεριμένα που αναφέρω έιναι κάτι παραπάνω απο αξιόπιστα....Μια ματιά στη δομή αλλά και στα φόρουμ που διατηρούν έιναι αρκετή.......
Απλά με ενδιαφέρει να μάθω τι γίνεται με το τελωνείο........εκεί κολλάω και δεν κάνω αγορα ακόμη.
Απο προσωπικη εμπειρια εχω να σου πω το εξης..Δεν παραγγελνεις ποτε με UPS...Εκει πληρωνεις τα παντα,τελωνεια,δεσμους και λοιπα.
Δευτερον τετοιου ειδους αγορες μονο με paypal και σε καμια περιπτωση με western union..γιατι εκει τα λεφτα σου ειναι σιγουρα χαμενα κατα 90%...
Τωρα για τα υπολοιπα ας μιλησουν αυτοι που εχουν παραγγειλει απο κινα...εγω μονο απο Αμερικη εχω παραγγειλει και εκει δουλευουν με USPS..τωρα με κινα δεν ξερω τι γινετε:)
dimitrish81
11-08-08, 00:05
Απο προσωπικη εμπειρια εχω να σου πω το εξης..Δεν παραγγελνεις ποτε με UPS...Εκει πληρωνεις τα παντα,τελωνεια,δεσμους και λοιπα.
Δευτερον τετοιου ειδους αγορες μονο με paypal και σε καμια περιπτωση με western union..γιατι εκει τα λεφτα σου ειναι σιγουρα χαμενα κατα 90%...
Τωρα για τα υπολοιπα ας μιλησουν αυτοι που εχουν παραγγειλει απο κινα...εγω μονο απο Αμερικη εχω παραγγειλει και εκει δουλευουν με USPS..τωρα με κινα δεν ξερω τι γινετε:)
Για Αμερική έχω διαβάσει σχετικά παρόμοια πράγματα ωστόσο απο κίνα δεν ξέρω τι παίζει...
Ελπίζω κάποιος να μας διαφωτίσει...
Ωστόσο η αγορά θα γίνει απο shop και όχι ιδιώτη οπότε το as a gift δεν ξέρω κατα πόσον είναι εφικτό.......
Γενικώς, εγώ έχω θετική εμπειρία!
Προσωπικά, όπως είχα γράψει και σε άλλο ένα ποστ στο παρελθόν, πήρα το mp3 player του αυτοκινήτου μου (ένα pioneer) πριν 5-6 περίπου χρόνια από e-shop του Hong Kong το οποίο όμως βρήκα στο e-bay (όχι ιδιώτη...είχε μια σελίδα που έλεγε ότι είναι το site του καταστήματός του, και στο ebay είχε 100άδες θετικά σχόλια για αυτόν).
Πλήρωσα με paypal. ΠΡΙΝ το παραγγείλω έστειλα mail και ρωτησα (όποιον έκανε την πώληση) για το αν θα χρειαστεί να πληρώσω τελωνείο, και πως θα το χειριστούμε αυτό. Μου απάντησε ότι κάτω από 30 δολάρια (περίπου, δε θυμάμαι ακριβώς) ΔΕΝ πληρώνεις τελωνείο και ότι θα το φροντίσει αυτός κι ότι το κάνει συνέχεια αυτό.
Εμένα το mp3 player κόστιζε περίπου 200 ευρώ + 50 τα ταχυδρομικά (στην ελλάδα είχε περίπου 400-450 εκείνη την εποχή το ίδιο..). Μου το έστειλε με κάποια courrier, ΝΟΜΙΖΩ DHL, η αλήθεια είναι ότι δε θυμάμαι και ιδιαίτερα, και έβαλε μέσα απόδειξη 25 ευρώ!
Όλα πήγαν μια χαρά, και η συσκευή ήρθε αφορολόγητη και ακριβώς στην τιμή που είχαμε συμφωνήσει από την αρχή, με 0 φόρο... και το ίδιο κάναν και άλλοι 2-3 γνωστοί μου με πράγματα που ψωνίσαν έτσι από το ebay..
Οπότε κατ'εμένα αν συμφωνήσει ο άλλος να σου γράψει πολύ μικρή απόδειξη (κάτω από το όριο) είσαι οκ!
Μια μικρή προσθήκη-παρατήρηση : το πακέτο μου το περίμενα μες τις γιορτές Χριστουγέννων και τελικά έμεινε κοντά 1 μήνα στο τελωνείο, κι εκεί τα χρειάστηκα λίγο γιατί θεώρησα ότι κάτι πήγε στραβά, κι άρχισα τον άλλο στα mail να μου εξηγήσει τι γινόταν, αλλά τελικά τέλος καλό-όλα καλά..
To 99.99% των eshop από Κίνα είναι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ....(Yπάρχουν για διάστημα 40-60 ημερών και μετά..."χάνονται")
Μόνο εαν υπάρχει και παρουσία στο e-Bay εισαι σχετικά εξασφαλισμένος....
θα τους στείλεις το παρακάτω μήνυμα με mail ώστε να γλιτώσεις τελωνεία κλπ, αλλά γνώμη μου είναι να το πάρεις από ebay και να πληρώσεις με paypal.
Αν γίνει στραβή όπως σε μένα μια μόνο φορά που πήρα κάτι αλλά δεν ήρθε ποτέ, μ' ένα mail που τους έστειλα (στο paypal) μου δώσαν πίσω τα λεφτά χωρίς ερωτήσεις κλπ
Dear Sir/Madam,
Please DO NOT INCLUDE any INVOICES or RECEIPTS inside the package and DECLARE
the value of the package LESS THAN $40 because if you declare it more than $40
I will have to pay double money in order to get the package from the Greek customs.
Thank you.
Για να μην ανοίξω άλλο thread, ξεθάβω αυτό το σχετικό με την ερώτησή μου...
Έχω βρει έναν power seller από Hong Kong με Positive Feedback: 99.4% και Feedback score: 28268, τον θεωρώ αξιόπιστο...
Αυτά που θέλω να παραγγείλω είναι μικρής αξίας, γύρω στα 15-20€. Υποθέτω ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα με τελωνείο, αλλά έστω ότι κάθεται στραβή και κάποιος τα σταματάει. Αν κολλήσουν στο τελωνείο και πρέπει να περάσουν τη διαδικασία εκτελωνισμού, θα μπορούσα να τα παρατήσω και να μην τα πάρω ποτέ; Υπάρχει περίπτωση να ζητηθεί υποχρεωτικά ο εκτελωνισμός;
Thanx!
manoulamou
05-01-09, 13:27
Υπαρχει μια πολυ αναλυτικη συζητηση εδω για
Online αγορές & εκτελωνισμός (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=64014)
μεταξυ αλλων διαβαστε τα posts του takisch! :oneup:
Εγώ πάντως είμαι πολύ ικανοποιημένος απο τις αγορές μου απο κίνα.
Τα προϊόντα έρχονται σε χρόνο dt (4 ημέρες) και χωρίς κόστοι τελωνείου.
Αν το site σου φαίνεται αξιόπιστο και υπάρζει αρκετό καιρό μην φοβάσαι.
Για κινητά απο κίνα τσέκαρε και εδώ πάντως : http://www.ebw.gr/store/Default.aspx?tabid=140&CatID=305
RASTAVIPER
09-01-09, 14:14
Και εγώ έχω πάρει 10αδες αντικέιμενα από honk kong όπως μπαταρίες, bluetooth και λοιπά αξεσουάρ κινητών και πάντα έρχονται χωρίς προβλήματα από τελωνείο.
manoulamou
09-01-09, 17:46
Εαν δεν εχετε παει ή δεν εχετε ζησει απο κοντα τις κολοσσιαιες διαφορες και αποκλισεις
συμπεριφορων ιδιως σε οικονομικα θεματα μεταξυ πολεων οχι περιοχων απλα,
αυτης της κολοσσιαιας χωρας, μονον να υποθεσετε μπορειτε
πόσο επωδυνες ειναι μερικες φορες οι εμπορικες δοσοληψιες ακομη και με εταιριες...
:twisted:
@ ADSLgr.com All rights reserved.