PDA

Επιστροφή στο Forum : How to - Παρουσίαση του Thomson TG585 v7 (ασύρματο)



Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19

deniSun
26-04-10, 22:11
Απ όσο θυμάμαι όχι δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως repeater.

tsiouficto
27-04-10, 00:06
Η WDS λειτουργία τι ακριβώς κάνει? Νόμιζα ότι είναι για να δουλέψει σαν repeater

dpa2006
27-04-10, 15:26
Wireless Distribution System (http://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_Distribution_System)
A Wireless Distribution System (WDS) is a system that enables the wireless interconnection of access points in an IEEE 802.11 network. It allows a wireless network to be expanded using multiple access points without the need for a wired backbone to link them, as is traditionally required. The notable advantage of WDS over other solutions is that it preserves the MAC addresses of client frames across links between access points.[1]

An access point can be either a main, relay or remote base station. A main base station is typically connected to the wired Ethernet. A relay base station relays data between remote base stations, wireless clients or other relay stations to either a main or another relay base station. A remote base station accepts connections from wireless clients and passes them on to relay or main stations. Connections between "clients" are made using MAC addresses rather than by specifying IP assignments.

All base stations in a Wireless Distribution System must be configured to use the same radio channel, method of encryption (none, WEP, or WPA) and encryption keys. They can be configured to different service set identifiers. WDS also requires that every base station be configured to forward to others in the system.

WDS may also be referred to as repeater mode because it appears to bridge and accept wireless clients at the same time (unlike traditional bridging). It should be noted, however, that throughput in this method is halved for all clients connected wirelessly.
Τρόποι λειτουργίας: Γέφυρα & WDS (http://www.hellascams.gr/grc/wi_fi_calculators/knowledge_base/bridge_wds.html)

giannisgt
08-05-10, 02:48
Χαιρετω την παρεα.. Εχω το συγκεκριμενο ρουτερ περιπου 8-9 μηνες και τωρα εχω προβλημα με το wifi
Αποφασισα λοιπον, να αλλαξω κωδικο στο wifi..Απλα οπως ηταν αυτος που ειχαν βαλει απτη φορθνετ αλλαξα τα δυο τελευταια ψηφια.(wpa). Τον αλλαξα και στο λαπτοπ και ολα καλα.. Το απογευμα ομως που πηγα να ξαναμπω δεν εκανε συνδεση.Το λαμπακι που γραφει wireless μενει σβηστο (αφου κανω ον οφ το ρευμα) ομως συνεχιζει το λαπτοπ να βλεπει το ρουτερ χωρις να συνδεεται.αν πατησω το κουμπι που εχει το ρουτερ για το wireless αναβει κοκκινο,μετα αμεσως πρασινο αλλα και παλι δν μπαινω.Με ον-οφ ξανα,ξαναμενει σβιστο το λαμπακι αλλα το λαπτοπ βλεπει το δικτυο. Απο αλλο λαπτοπ,οταν βαζω τον κωδικο για να κανει συνδεση, μου βγαζει αμεσως διαγνωση κ επιδιωρθωση(που λεει τα windows δν μπορουν να λυσουν κτλ κτλ) Τι να κανω? Να το σπασω?
Το θεμα ειναι πως δεν εχω καλωδιο ethrnet να το δοκιμασω,οποτε δεν νομιζω να γινει κατι..

deniSun
08-05-10, 14:38
Ποιο fw έχει επάνω.
Στη χειρότερη περίπτωση περνάς ξανά το fw ή το αναβαθμίζεις.
Κάποια fw έχουν πρόβλημα ή bug με το ασύρματο.

giannisgt
09-05-10, 02:48
To εκανα reset και το εφτιαξα.Ολα καλα :)
To software που εχει ειναι το 7.4.2.7 . Υπαρχει νεοτερο, καλυτερο?

deniSun
09-05-10, 09:16
Από την σειρά 7 θα σε πρότεινα το 7.4.4.7
Στην σειρά 8 υπάρχει το 8.2.6 που είναι και το πιο πρόσφατο γενικά αλλά δοκιμάζεται ακόμα...

12killer12
11-05-10, 02:17
Ξέρει κανείς αν μπορώ να το χρησιμοπιήσω για να συνδεθώ σε άλλο ασύρματο δύκτιο?

ikaros
11-05-10, 09:24
Από την σειρά 7 θα σε πρότεινα το 7.4.4.7
Στην σειρά 8 υπάρχει το 8.2.6 που είναι και το πιο πρόσφατο γενικά αλλά δοκιμάζεται ακόμα...

Μπορείς σε v7 να βάλεις firmware από v8?

Υπάρχει κάποιος οδηγός για το πως κάνεις port forwarding, MAC Address Filtering?

stamka
11-05-10, 17:55
ναι μπορεις να πας σε ν8
για το port forwarding, MAC Address Filtering δεν ξερω

ckyr
16-05-10, 13:38
Καλησπέρα παιδια

Το δικό μου router έχει firmware εκδοση 7.4.2.7.

Προσπάθω να αλλάξω τις IP διευθύνσεις του εσωτερικού δικτύου από 192.168.1.x σε 172.168.1.x
Εχοντας αλλάξει και την IP του gateway σε 172.168.1.x με subnet mask 255.255.255.0 βγαίνει μήνυμα Validation Failed Subnet mask.
Οτι ρυθμίσεις υπήρχαν στον router έχουν σβηστεί.
Μήπως χρείαζεται κάποιο firmware update για να ξεπεραστεί το πρόβλημα;

Ευχαριστω

deniSun
16-05-10, 13:48
Καλησπέρα παιδια

Το δικό μου router έχει firmware εκδοση 7.4.2.7.

Προσπάθω να αλλάξω τις IP διευθύνσεις του εσωτερικού δικτύου από 192.168.1.x σε 172.168.1.x
Εχοντας αλλάξει και την IP του gateway σε 172.168.1.x με subnet mask 255.255.255.0 βγαίνει μήνυμα Validation Failed Subnet mask.
Οτι ρυθμίσεις υπήρχαν στον router έχουν σβηστεί.
Μήπως χρείαζεται κάποιο firmware update για να ξεπεραστεί το πρόβλημα;

Ευχαριστω

To 7.4.2.7 έχει πολλά προβλήματα.
Δοκίμασε ή το 7.4.4.7 ή το 8.2.6.5

ckyr
16-05-10, 14:25
Σε ευχαριστώ,

Μπορείς να μου πεις που μπορώ να βρώ τα firmaware που μου ανέφερες;

Ευχαριστώ,

deniSun
16-05-10, 14:33
http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=3462359&postcount=88
http://leoforeia.gr/thomson/

KeRMiT75
16-05-10, 14:57
Καλησπέρα παιδια

Το δικό μου router έχει firmware εκδοση 7.4.2.7.

Προσπάθω να αλλάξω τις IP διευθύνσεις του εσωτερικού δικτύου από 192.168.1.x σε 172.168.1.x
Εχοντας αλλάξει και την IP του gateway σε 172.168.1.x με subnet mask 255.255.255.0 βγαίνει μήνυμα Validation Failed Subnet mask.
Οτι ρυθμίσεις υπήρχαν στον router έχουν σβηστεί.
Μήπως χρείαζεται κάποιο firmware update για να ξεπεραστεί το πρόβλημα;

Ευχαριστω

Μήπως φταίει το γεγονός ότι για το εσωτερικό δίκτυο πρέπει να διαλέξεις από το διάστημα 172.16.0.0 – 172.31.255.255 με subnet mask 255.240.0.0 όπως αναφέρει στο private network (http://en.wikipedia.org/wiki/Private_network);

ckyr
17-05-10, 23:06
Καλησπέρα,

Χρειάστηκε να γίνει Firmware Upgrade στη έκδοση 7.4.4.7 και λύθηκε το πρόβλημα.

Εξάλλου σε private δίκτυο μπορέις να χρησιμοποιήσεις ότι διεύθυνση θέλεις.

Από τα Upgrade της έκδοσης 8 ποια συστήνεται ;

deniSun
18-05-10, 12:57
Η 8.2.6.5 είναι η τελευταία.

tolis124
29-05-10, 09:05
ευχαριστώ πολυ χρήσιμο.....

prosolotaxos
29-05-10, 09:23
Να προστεθει οτι το username πρεπει να ειναι Administrator (για αποφυγη προβληματων)

d3mme
02-06-10, 15:20
Να κανω και εγω μια ερώτηση. Μετα απο δυο χρόνια αναγκάστηκα να κάνω format και δυστηχώς έχασε απο τη μνήμη το user kai pass. Δ μπορω να τα θυμηθω με τιποτα.. Υπαρχει καποιος τροπος να κανω recover αυτα τα στοιχεια η να μπορεσω να τα αλλαξω με κάποιο τρόπο? Γιατι ειναι απόλυτη αναγκη να συνδεθω στο modem και στη παρουσα φάση δ μπορώ καθόλου... ευχαριστώ.

Mouse Potato
02-06-10, 15:22
Το format στον υπολογιστή σου δεν εξαρτάται απ' το router... Μήπως εννοείς πως έκανες reset στο router;

d3mme
02-06-10, 15:33
οχι εννοω οτι με το format σβηστικε απο τη μνημη το user kai to pass. το χα βαλει να κανει απομνημονευση και τωρα ειναι κενα και τα δυο.

Mouse Potato
02-06-10, 15:43
Εννοείς δηλαδή το user & pass για να μπεις στο User Interface του router...;

Αν είχες αφήσει τα default που είχε τότε θα είναι εύκολο.

d3mme
02-06-10, 15:56
Ναι αυτο ακριβως εννοώ και νομιζω πως ναι, πρεπει να το εχω αλλάξει και να χω βάλει δικά μου. υπαρχει κάποιος τρόπος να το παρακάμψω? Τι μπορώ να κάνω?

Mouse Potato
02-06-10, 16:06
Στο 585v6 που έχω αν είχες κάνει backup το user.ini του router μ' ένα resolve του md5 ίσως να μπορούσες να βρεις το user και το pass (μάλιστα κάπου υπάρχει εδώ μέσα post μου).

Δυστυχώς το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι reset και μετά όλα απ' την αρχή.

Μην βιαστείς όμως ίσως κάποιος άλλος να γνωρίζει κάποιον τρόπο

d3mme
02-06-10, 16:12
Και εγω το μονο που έχω σκεφτεί είναι reset και αυτό ακριβώς θέλω να αποφύγω. Ευχαριστώ πάντως!
Ελπίζω μόνο να μήν ειναι ο μόνος τρόπος...

trelaras1w
19-06-10, 11:11
Καλησπερα σας... οταν ανοιγω τα κτ πορτεσ στο ρουτερ μου στο τελος δεν μου βρισκει το Device το Η/Υ μου.! μονο το σετ απ εχο κανει μεσα απο το ρουτερ μου,μηπος παιζει καπιο ρολο το Σιντι... Το Σιντι δν το εχω αν χρειαζετε πως μπορω να το αποκτησω! :hmm:

deniSun
19-06-10, 14:31
Τις ρυθμίσεις τις κάνεις πάντα μέσω web interface και ποτέ μέσω cd.
Αυτό ισχύει για όλα τα ρούτερ.

kathy_
26-06-10, 19:46
geis sas paidia!!... im new here :)
tha ithela katarxas na rwtisw g to 585v7.. exei erthei apo cyprus k sigekrimena apo tn etairia tis cyta.kserei kaneis na m pei an mporw na to egatastisw k an einai simvato edw stin ellada?? gt to prospathisa,alla tlk dn mpainei internet.
mipws na to petaksw k na parw allo??? :rofl:

deniSun
26-06-10, 19:57
α) Καλώς όρισες
β) Διόρθωσε το μήνυμά σου σε ελληνικά (οι λατινικοί χαρακτήρες απαγορεύονται)
γ) Για τις ρυθμίσεις δες εδώ
http://www.forthnet.gr/templates/supportPosting.aspx?c=10011799

kathy_
26-06-10, 20:05
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!!.. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΔΩ :rolleyes:
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ 585... ΕΧΩ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ,ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Γ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΑΛΛΑ ΜΑΤΑΙΑ.ΔΕΜ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΠΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ,ΟΥΤΕ ΑΣΥΡΜΑΤΑ. ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΡΟΥΤΕΡ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ Κ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΤΑ.ΜΗΠΩΣ ΤΛΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΟ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Κ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΡΟΧΕΑ???... ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΚΕΙ??
ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ 1 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ.. ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΕΤΑΞΩ ΤΛΚ ΚΑΙ ΠΑΡΩ ΑΛΛΟ!!! :rofl:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!!!

deniSun
26-06-10, 20:08
Ποιο fw φοράει;
Συγχρονίζει η γραμμή;
Στο Log τι σου βγάζει;
Έχεις setάρει username/password;

kathy_
26-06-10, 20:13
ΚΑΛΑ Κ ΕΓΩ ΔΝ ΚΑΤΕΧΩ Κ ΠΟΛΛΑ ....
ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΚ ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΓΡΑΜΜΗΣ.ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΡΟΥΤΕΡ ΜΕ ΤΟ ΛΑΠΤΟΠ,ΑΛΛΑ ΔΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΝ ΠΑΡΟΧΕΑ.ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΟΥ ΡΟΥΤΕΡ Κ ΟΤΑΝ ΠΑΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΔΝ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΧΕΤΑΙ.ΜΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΝΑ ΒΑΛΩ ΠΑΛΙ ΚΩΔΙΚΟΥΣ Κ ΠΑΛΙ ΔΝ ΜΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΠΤ.ΟΥΤΕ ΟΤΑΝ ΠΑΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΕΤ ΑΠ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ.Κ ΡΩΤΑΩ... ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ Κ ΔΝ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ??

deniSun
26-06-10, 20:18
Πως πέρασες του κωδικούς και τις ρυθμίσεις;
Από CD;
Θα δώσεις την ΙΡ (192.168.1.254) του ρούτερ για να μπεις στο web interface του.
Στους κωδικούς θα δώσεις:
usr: Adminitrator
psw: τον κωδικό που έδωσες ή αυτόν που έχει πολλές φορές σε αυτοκόλλητο κάτω από το ρούτερ
Μετά θα ακολουθήσεις τις οδηγίες από εδώ:
http://www.forthnet.gr/templates/supportPosting.aspx?c=10011799
Σε ποια εταιρεία είσαι;

ΥΓ
Μη γράφεις με κεφαλαία.
Είναι σαν να φωνάζεις

kathy_
26-06-10, 20:45
σορυυυυυ για τα κεφαλαια δεν ηξερα :sorry:
καταρχας,οταν παω να μπω στην σελιδα του ρουτερ με το ip 192.168.1.254 δεν με αφηνει, και μπαινω με το 192.168.10.254.
οταν παω μετα στο μενου thomson gateway για να πατησω το setup μου βγαζει τοτε το παραθυρο με τους κωδικους τους οποιους δεν γνωριζω.δοκιμασα το administrator και password κενο αλλα παλι δεν το δεχεται.
το λαμπακι του internet στο royter δεν αναβει.. παιζει ρολο αυτο??? του broadband ειναι σταθερα αναμενο.
κατω απο το router εχει:
- SSID:
- WEP:
- WPA:
- WIRELESS PIN
αυτα ειναι ολα.δεν ξερω ποιο εννοεις...

deniSun
26-06-10, 20:49
Ζητάει 2 φορές κωδικούς.
Ο πρώτος είναι για την σύνδεσή σου και ο δεύτερος για να μπαίνει στο ρούτερ.

kathy_
26-06-10, 21:00
εχω δοκιμασει τα παντα.ουτε τους δικους μου δεχεται ουτε του ρουτερ. (στο παραθυρο που μου πεταει ποιους κωδικους βαζω ??... αν και δοκιμασα κ τα 2)
τλκ για το λαμπακι παιζει κατι?? κ επισης,εχω τα φιλτρα απο το προηγουμενο μοντεμ μου.. μηπως θελουν αλλαγη ή δεν παιζει ρολο αυτο?? το προηγουμενο ηταν το 536

deniSun
26-06-10, 22:58
Φίλτρα βάζεις μόνο στις τηλεφωνικές συσκευές και ποτέ στο ρούτερ.
Το ρούτερ το συνδέεις είτε απευθείας στη γραμμή είτε μέσω splitter.
Δεν μπορώ να καταλάβω ποιους κωδικούς εννοείς.
Πες μου τι γράφει στο παράθυρο αυτό.
Για το λαμπάκι που λες; Ποιο λαμπάκι;
Πίσω από το ρούτερ υπάρχει ένα μικρό κουμπάκι.
Αυτό αν το πατήσεις με ένα λεπτό συρματάκι (συνδετήρα ή καρφίτσα) για λίγα δευτερόλεπτα θα κάνει reset το ρούτερ στις αρχικές του ρυθμίσεις.

kathy_
27-06-10, 12:16
βαζω splittter επειδη εχω τηλεφωνο συνδεδεμενο στην γραμμή. αυτο με το συνδετηρα το εχω κανει κ δεν εχω δει κανένα αποτελεσμα.
το λαμπακι που λεει internet στο router δεν αναβει, εχω ακουσει οτι οταν δεν αναβει αυτο δεν μπορω να κανω τπτ, αληθεύει; οταν παω να το κανω set-up το router μου λεει οτι θελει κωδικους.

deniSun
27-06-10, 12:20
Αν δεν σου ανάβει το internet σημαίνει ότι δεν κάνει login στον πάροχό σου.
Άρα δεν δίνει σωστά τους κωδικούς σου.

kathy_
27-06-10, 12:29
δεν πρέπει να ανάψει το λαμπάκι του internet για να μπορέσω να βάλω τους κωδικούς;
ότι κωδικούς και να δώσω δεν τους δέχεται. ίσως να είναι ελλαττοματικο το router.. :(

deniSun
27-06-10, 13:52
Το λαμπάκι του internet απλά δηλώνει αν έχεις μπει στο δίκτυο ή όχι.
Αν έχεις κάνει δηλαδή login στον πάροχό σου.
Για να κάνεις login πρέπει να δώσεις τους κωδικούς που σου έδωσε ο πάροχός σου.
Όχι τους κωδικούς που χρησιμοποιείς για να μπεις στο ρούτερ.

Galactica
28-06-10, 19:56
Για σας
Μπορει καποιος να μου πει τι τροφοδοτικο εχει το 585 και που μπορω να το αγορασω γιατι μου εδωσαν το ρουτερ χωρις τροφοδοτικο (χαθηκε).

deniSun
28-06-10, 20:58
Έψαχνα και εγώ πριν 2 εβδομάδες.
Το συγκεκριμένο θέλει 22V, 0.818A
Τέτοια τροφοδοτικά κοστίζουν ~35-40ε.
Το θεωρώ πολύ ακριβό όταν το συγκεκριμένο ρουτεράκι καινούργιο κοστίζει 50ε.
Τα τροφοδοτικά αυτά είναι σαν των φορητών.
Μπορείς να αγοράσεις κάποιο απλό φτηνιάρικο από αυτά που πουλάνε στα super market και υποτίθεται πως κάνουν για όλα τα φορητά.

Galactica
29-06-10, 21:28
βρηκα ενα στα 24ε

deniSun
29-06-10, 21:32
Πρόσεχε και Ampere.

Galactica
29-06-10, 22:09
ειναι ενα switching-mode ac/dc απο 15ν εως 24ν 4--4.5α

deniSun
29-06-10, 22:11
Με 0.818A δουλεύει.
Τα 4Α είναι πάρα πολλά.
Θα το κάψεις.

Galactica
29-06-10, 22:18
αυτο ειναι το max ampere που μπορει να δωσει το τροφοδοτικο λογικα στον ρουτερ δινει οτι του ζηταει επισης εχει και protection functions .Τελος παντων ελπιζω να κανει αυτα που δηλωνει.

maDDim
05-07-10, 23:20
πως μπορώ να απενεργοποιήσω / ενεργοποιήσω το Wireless χωρίς να κλείσω το router? To κουμπί εμπρός τι ακριβώς κανει? Το πατάω και δεν βλέπω να κάνει τιποτα.

Copyright © Keen Notion Co (2002-2014) Copyright Keen Notion Co.