PDA

Επιστροφή στο Forum : Δεν κλεινει ο Υπολογιστης...!!



eirini82
06-11-08, 19:47
Ο.Κ...αλλο προβλημα μετα απο το format που εκανα ειναι στο κλεισιμο του υπολογιστη. Οταν πανω να τον κλεισω και παω ''εναρξη'' - ''σβησιμο'' - ''απενεργοποιηση''...κανει λιγα δευτερολεπτα μεχρι να σωσει τη δουλεια μου και τα πιθανα Updates που εχω κανει και μετα αντι να κλεισει ο υπολογιστης που πεταει στη μεση της οθονης το λογοτυπο των windows και απο κατω το μηνυμα ''τωρα μπορειτε να κλεισετε τον η/υ σας με ασφαλεια''. Τι ρυθμιση πρεπει να κανω για να κλεινει μονος του και να μη χρειαζεται να περιμενω για να τον κλεισω εγω η ιδια?!

Simpleton
06-11-08, 19:49
Έχεις εγκαταστήσει όλους τους drivers; Μπορεί να σου λείπει κάτι σχετικό με το ACPI.

eirini82
06-11-08, 20:11
Ναι, τα εχω εγκαταστησει ολα νομιζω. Λογικα δεν εχει να κανει με καποια ρυθμιση στο περιβαλλον του BIOS? ΚΑπου εκει νομιζω ειχα δει ακτι για ACPI που μου ανεφερες. Ξερεις ποια πρεπει να ειναι η ενδειξη γι'αυτο για να το τσεκαρω?

Simpleton
06-11-08, 20:22
Αν πας στην «Διαχείριση συσκευών» (δεξί κλικ στο «Ο υπολογιστής μου» > Διαχείριση > Διαχείριση συσκευών), βλέπεις πουθενά κάποια συσκευή με θαυμαστικό δίπλα στο εικονίδιο της;

tempo
06-11-08, 23:20
τι μητρική έχεις? μήπως είναι κάποια πολύ παλιά?

aa144
07-11-08, 00:21
Πριν το format που έκανες, τι γινόταν; Έκλεινε μόνος του; Με ποιό λειτουργικό; Με το ίδιο που έβαλες και στο format; Ή με το "ίδιο" αλλά όχι ακριβώς το ίδιο;

Το format γιατί το έκανες; Έσβησες τα πάντα, (και το partition) ή το πέρασες πάνω από την παλιά εγκατάσταση;

gravis
07-11-08, 00:28
βγαλτον απο την μπριζα

Patentman
07-11-08, 00:53
Πηγαινε στην διαχειριση συσκευων.
Στο "Computer" ή "Υπολογιστης" και κανε διπλο κλικ, πρεπει να λεει κατι σχετικα με ACPI ταδε.
Aν δεν αναφερει το ACPI τοτε δεν θα κλεινει μονος του.
Δεν θυμαμαι πως αναφερει τον υπολογιστη οταν δεν υποστηριζει ACPI.

Τεσπα, αν δεν λεει περι ACPI τοτε κανε ανανεωση οδηγου (driver) και επιλεξε ACPI uniprocessor για μονοπυρηνο επεξεργαστη, ACPI multiprocessor για πολυπηρνο επεξεργαστη (συμπεριλαβανομενου του Pentium 4 με Hyper Threading).
Αν ειχες 64-bit λειτουργικο θα ελεγε ACPI x64 based PC.

Simpleton
07-11-08, 01:01
Αν πας στην «Διαχείριση συσκευών» (δεξί κλικ στο «Ο υπολογιστής μου» > Διαχείριση > Διαχείριση συσκευών), βλέπεις πουθενά κάποια συσκευή με θαυμαστικό δίπλα στο εικονίδιο της;

Bump..

Patentman
07-11-08, 01:06
Δεν θα εχει θαυμαστικο αλλά αυτη την περιγραφη: "Standard PC" (θυμηθηκα πως το λεει οταν το λειτουργικο δεν υποστηριζει ACPI για τοι συστημα).

eirini82
07-11-08, 11:05
SCAF : πηγα να δω αυτο που μου ειπες : πηγα στο "Ο υπολογιστης μου" - "διαχειριση" - "διαχειριση συσκευων"...ναι οντως εχει 2 ερωτηματικα. Το ενα ειναι εκει που λεει "αλλες συσκευες" και το αλλο ακριβως απο κατω που λεει "ελεγκτης αλλων επικοινωνιων PCI".

TEMPO : Ο υπολογιστης μου ειναι AMD Athlon XP 1.47 GHz 1.00 GB RAM...
Τωρα αν χρειαζεσαι καποια αλλα στοιχεια να σου πω, μαλλον θα πρεπει να μου πεις ακριβως που να κοιταξω γιατι...δεν σκαμπαζω και παααρα πολλα απο υπολογιστες!! :whistle:

αα144 : Ο υπολογιστης μου πριν το format κολλουσε απιστευτα, αργουσε, πρεπει να ειχε κολλησει και τιποτις ιους που δεν επιασε το antivirus, και επειδη ειχα να του κανω format 2-3 χρονακια, ειπα να το τολμησω! Πηρα λοιπον οδηγιες απο φιλους, εψαξα και στο internet και προχωρησα στην παρατολμη αυτη πραξη του format (δεν υπαρχει περιπτωση βεβαια να το ξανακανω ποτε εγω αυτο μονη μου!!). Πριν, ειχα Windows Xp Professional και ναι εκλεινε μονος του ο υπολογιστης. Τωρα προσπαθησα να βαλω το ιδιο ακριβως λειτουργικο, αλλα δεν επαιρνε ως εγκυρο το Product Key στην εγκατασταση (?!?) οποτε βρηκα αλλα γνησια Windows Xp Professional (ελληνικα αυτη τη φορα) και εγκατεστησα. Πριν ειχα partition (2 μερη) και κρατησα και τωρα αυτο το διαχωρισμο.

gravis : σε ευχαριστω για την επαγγελματικη σου λυση!!

patentman : χμμ...οκ...με σενα ειχα πολλες αποριες! Δυστυχως δε γνωριζω και πολλα απο τη λειτουργια του μηχανηματος και την ορολογια και τις συντομογραφιες και τα συναφι. Πως κανω ανανεωση οδηγου? Τι μονοπυρηνα και πολυπυρηνα ειναι αυτα? Πφφ...τελικα οι η/υ δεν ειναι ο τομεας μου! Βασικα δες αυτο που ειπα στον scaf. Αν ειναι να ελεγξω ολα αυτα που μου περιεγραψες εσυ...πρεπει να μου πεις πως θα τα δω!

kiko73
07-11-08, 19:12
αυτα τα ερωτηματικα ειναι το προβλημα και συμαινει πως κατι λειπει

tempo
07-11-08, 19:16
θα ήθελα να ξέρω την μητρική που έχει ο υπολογιστής σου....και όχι αυτό που έγραψες "AMD Athlon XP 1.47 GHz 1.00 GB RAM"

ας ρωτήσω και κάτι που δεν έχει αναφερθεί και ίσως παίζει ρόλο: τι Windows του έβαλες (win95, XP, vista)?
το λειτουργικό που είχε πριν το format είναι το ίδιο με αυτό που του έβαλες μετά έτσι?

eirini82
08-11-08, 11:01
Η μητρικη μου ειναι Via (VT8366-8233).

Πριν το format ειχα τα Windows XP Professional (αγγλικα) και τωρα έβαλα τα Windows XP Professional (ελληνικα - αυθεντικα).

Patentman
08-11-08, 12:34
To VT8366-8233 ειναι το chipset της μητρικης σου και συγκεκριμενα φοραει το
VIA KT266 Chipset (http://www.via.com.tw/en/products/chipsets/k7-series/kt266/index.jsp#).

Κατεβασε και εγκατεστησε το: http://www.viaarena.com/Driver/via_hyperionpro_v521a.zip

Κατι αλλο, τα ΧΡ ειχαν το SP1 (τουλαχιστον ή νεοτερο) μεσα;
Ή τουλαχιστον το εγκατεστησες μετεπειτα;

Και να δεις τι περιγραφη εχει στο Computer, αν λεει ACPI... ή Standard PC.

konc
08-11-08, 15:18
εχμ... πηγαινε πίνακας ελέγχου, επιλογές ενέργειας και τσέκαρε αν δεν είναι τσεκαρισμένο το κουτάκι στο tab "APM"...

eirini82
10-11-08, 00:38
Ο.Κ. Εγκατεστησα το chipset που μου ειπες...

Τα windows που εγκατεστησα συμπεριλαμβαναν το sp 3.

Στον υπολογιστη μου λεει "Τυπικο PC"...

arial
10-11-08, 00:42
Ειρηνη μου ειχε τυχει στο παλιο pc αυτο, να μη κλεινει , το αποτελεσμα ηταν να τον αφηνω συνεχεια ανοιχτο και αν ηθελα να το κλεισω απλως το εβγαζα απο την πριζα :p

Patentman
10-11-08, 00:48
Στον υπολογιστη μου λεει "Τυπικο PC"...

Ωραια, πηγαινε στο bios και δες αν υποστηριζει ACPI, θεσε το enabled.
Μετα εκει που λεει "Τυπικο PC" =Standard PC, κανε ενημερωση driver, χειροκινητη επιλογη και θεσε το "ACPI υπολογιστης ενος επεξεργαστη"= ACPI Uniproccessor PC (εφοσον εχεις KT266 chipset)

Ενδεχεται να μην μπαινει μετα στα windows λογω αλλαγης στον πινακα IRQ.
Καλου-κακου κανε πρωτα ενα backup τα δεδομενα σου.

eirini82
10-11-08, 13:14
O.K. Χθες το βραδυ εγκατεστησα οπως προειπα το chipset που μου ειπες Patentman και εκανα και τη ρυθμιση που μου ειπες Konc...εκλεισα τον υπολογιστη μετα (γιατι ηταν και 2 τα ξημερωματα και ειχα και πρωινο ξυπνημα!) και...εκλεισε απο μονος του!!!!! Καθομουνα 2 ολοκληρα λεπτα και τον κοιτουσα...!!!! Δε μπορει λεω...θα ξανα ανοιξει απο μονος του οπου να ναι!! Τιποτα ομως...ειχε κλεισει για τα κααλ!
Το μεσημερι που θα παω σπιτι θα το ξανα τσεκαρω. Καποια απο τις 2 συμβουλες σας φανηκε οτι επιασε...ίσως και οι δυο μαζι!! Αν παλι το χθεσινο γεγονος ηταν μεμονωμενο, και εχω παλι την ιδια κατασταση, θα δοκιμασω το τελευταιο που μου ειπες Patentman...

dimitris_edessa
10-11-08, 15:37
Ο.Κ...αλλο προβλημα μετα απο το format που εκανα ειναι στο κλεισιμο του υπολογιστη. Οταν πανω να τον κλεισω και παω ''εναρξη'' - ''σβησιμο'' - ''απενεργοποιηση''...κανει λιγα δευτερολεπτα μεχρι να σωσει τη δουλεια μου και τα πιθανα Updates που εχω κανει και μετα αντι να κλεισει ο υπολογιστης που πεταει στη μεση της οθονης το λογοτυπο των windows και απο κατω το μηνυμα ''τωρα μπορειτε να κλεισετε τον η/υ σας με ασφαλεια''. Τι ρυθμιση πρεπει να κανω για να κλεινει μονος του και να μη χρειαζεται να περιμενω για να τον κλεισω εγω η ιδια?!


Φιλε και εγω οταν κανω ΦΟΡΜΑΤ μου βγαζει και μενα αυτο ακριβως αλλα οταν γινουν τα UPDATES που λεει θα φυγει αυτο.Οχι δεν σου κλεινει το pc απλα αργει γιατι θελει να αποθικευση αυτα τα UPDATES.

eirini82
10-11-08, 16:38
dimitris_edessa : Χμμ...εσενα εκανε 2,5 ωρες να αποθηκευσει τα updates πριν κλεισει? Γιατι και γω ετσι νομιζα στην αρχη και του εκανα απενεργοποιηση και εφυγα απο το σπιτι γιατι ειχα δουλειες και οταν γυρισα 2,5-3 ωρες μετα ηταν ακομα στην ιδια φαση..."τωρα μπορειτε να κλεισετε τον η/υ σας με ασφαλεια"...!!
Anyway, τελικα το τσεκαρα...καποια ή και οι 2 συμβουλες που ακολουθησα ταυτοχρονα μαλλον δουλεψαν γιατι τωρα ο η/υ μου κλεινει μονος του οταν αποθηκευσει οτι πρεπει να αποθηκευσει.

:respekt:

Ωραια...λυσαμε το 2ο σημαντικο προβλημα που αντιμετωπιζω...
Το 1ο για να ειμαστε και τυπικοι με τον τιτλο που εχω δωσει θα το γραψω αμεσως τωρα σε αλλο post-ερωτημα...

tempo
10-11-08, 16:52
@eirini82: δυστυχώς λόγω έλλειψης χρόνου δεν μπόρεσα να σε βοηθήσω παραπάνω άλλα χαίρομαι που έλυσες τουλάχιστον το ένα πρόβλημα!!!

eirini82
11-11-08, 17:07
@tempo : Το ενα προβλημα το ελυσα...για το αλλο (το major problem) δε βλεπω να με διαφωτιζει κανεις...!

tempo
11-11-08, 17:09
@tempo : Το ενα προβλημα το ελυσα...για το αλλο (το major problem) δε βλεπω να με διαφωτιζει κανεις...!

ποιό ακριβώς είναι το major problem?

eirini82
12-11-08, 09:34
Major Problem :
Όταν παω π.χ. να μεταφερω καποιο αρχειο απο, μου δειχνει οτι αρχιζει να μεταφερει το αρχειο και μετα απο 2-3 δευτερολεπτα κανει restart απο μονος του ο H/Y!! Και αυτο συμβαινει ειτε οταν παω να κανω copy - paste ειτε αποκοπη...ειτε απο usb σε desktop, ειτε απο usb σε εξωτερικο σκληρο, ειτε απο desktop σε εξωτερικο σκληρο...ειτε ολα αυτα τουμπαλιν!! Restart restart restart συνεχεια! Εχει γεμισει full αρχεια το usb μου (4 GB) και δε μπορω να μεταφερω κανενα απο αυτα στον H/y του σπιτιου μου! Ακομα και καποιο αρχειο word 10 σελιδων π.χ.! Τιποτα!! Σαν να μην μπορει να διαχειριστει "μεγαλα" αρχεια...

Simpleton
12-11-08, 10:38
Άρα σου βγάζει μπλε οθόνη (έστω και αν δεν προλαβαίνει να εμφανιστεί). Αυτό το πρόβλημα υπάρχει με κάποιο συγκεκριμένο φλασάκι ή δίσκο;

eirini82
12-11-08, 11:39
Οχι, δε μου βγαζει καμια μπλε οθονη.
Ειτε μου βγαζει κανονικα το παραθυρακι που δειχνει οτι αρχιζει να μεταφερει ή να αντιγραφει το αρχειο και μετα απο 2-3 δευτερολεπτα κλεινει ο Η/Υ και κανει restart απο μονος του...
ειτε κανει restart με το που τηα πατησω την επιλογη "copy" ή "cut".
Αυτο συμβαινει με οποιοδηποτε φλασακι βαλω και με τον εξωτερικο σκληρο μου δισκο.
Μαλιστα καμια φορα με τον εξωτερικο σκληρο, μου κανει restart με το που τον συνδεω και τον αναγνωριζει...
Γι' αυτο σου λεω οτι μαλλον εχει προβλημα οταν αντιλαμβανεται "μεγαλα" αρχεια ή δειαχειριση πολλων αρχειων ταυτοχρονα...

tempo
12-11-08, 13:38
για ιούς έχεις ψάξει υποθέτω, έτσι;

επίσης τις αντιγραφές προσπάθησε να τις κάνεις και με ένα άλλο πρόγραμμα εκτός του explorer των windows. Ψάξε για file manager στον γουγλη για να βρεις κανένα τέτοιο πρόγραμμα.

eirini82
13-11-08, 10:37
Ναι, εχω ψαξει το φλασακι και τον εξωτερικο δισκο για ιους...βγηκαν καθαρα. Στον η/υ δε μπορω να τρεξω το προγραμμα για ιους γιατι με το που ξεκιναει...μετα απο λιγα δευτερολεπτα κλεινει και κανει Restart...οπως ειπα δε μπορει να διαχειριστει ''μεγαλα'' αρχεια ή προγραμματα...
Πφφφ...δε βγαζω ακρη...και δε μπορω και να δουλεψω καθολου χωρις Η/Υ. Πρεπει να βρω καποιον τεχνικο να του τον παω να τον δει...και συντομα μαλιστα...

tempo
13-11-08, 10:43
το εναλλακτικό πρόγραμμα διαχείρισης αρχείων που σου είπα το δοκίμασες?
ίσως φταίει ο explorer που έχουν τα windows (συνήθως απο εκεί ξεκινούν όλα τα προβλήματα)

Simpleton
13-11-08, 11:27
Ναι, εχω ψαξει το φλασακι και τον εξωτερικο δισκο για ιους...βγηκαν καθαρα. Στον η/υ δε μπορω να τρεξω το προγραμμα για ιους γιατι με το που ξεκιναει...μετα απο λιγα δευτερολεπτα κλεινει και κανει Restart...οπως ειπα δε μπορει να διαχειριστει ''μεγαλα'' αρχεια ή προγραμματα...
Πφφφ...δε βγαζω ακρη...και δε μπορω και να δουλεψω καθολου χωρις Η/Υ. Πρεπει να βρω καποιον τεχνικο να του τον παω να τον δει...και συντομα μαλιστα...

Υπάρχει ένα worm που σου κάνει επανεκκίνηση μόλις τρέξεις οποιοδήποτε αρχείο .exe. Λέγεται Brontok. Δοκίμασε να το καθαρίσεις με αυτό το εργαλείο:
http://www.sophos.com/support/disinfection/brontok.html

Και μετά κάνε και έναν έλεγχο με το rescue CD της F-secure:
http://www.f-secure.com/linux-weblog/2008/06/19/f-secure-rescue-cd-300-released/

eirini82
14-11-08, 10:46
@tempo : Το κατεβασα το προγραμμα διαχειρησης αρχειων που μου ειπες αλλα δε νομιζω οτι το προβλημα μου ειναι θεμα του explorer των windows. Δεν μπορω να μεταφερω/αντιγραψω/εκτελεσω μεγαλα αρχεια...

@scaf :Δοκιμασα το εργαλειο που μου ειπες για να καθαρισω τον υπολογιστη μου απο το worm Brontok. Ο Η/Υ βγηκε καθαρος. Το rescue CDthw F-secure δεν μπορουσα χθες να το κατεβασω (?!) θα δοκιμασω σημερα και θα το τρεξω...

tempo
14-11-08, 15:28
δηλ. το δοκίμασες και με το εναλλακτικό πρόγραμμα και πάλι σου κάνει τα ίδια?

crypter
14-11-08, 16:38
@scaf :Δοκιμασα το εργαλειο που μου ειπες για να καθαρισω τον υπολογιστη μου απο το worm Brontok. Ο Η/Υ βγηκε καθαρος. Το rescue CDthw F-secure δεν μπορουσα χθες να το κατεβασω (?!) θα δοκιμασω σημερα και θα το τρεξω...

αν δεν καταφερεις να το κατεβασεις προσπαθησε και με το αντιστοιχο iso της avira απο εδω (http://www.avira.com/en/support/support_downloads.html)

eirini82
15-11-08, 16:44
@tempo : Ναι...παλι τα ιδια...καμια διαφορα...

@crypter : το δοκιμασα και αυτο...καμια αλλαγη...

Simpleton
16-11-08, 23:11
@tempo : Ναι...παλι τα ιδια...καμια διαφορα...

@crypter : το δοκιμασα και αυτο...καμια αλλαγη...

Με ποιο πρόγραμμα κατεβάζεις τα αρχεία σου; Μήπως χρησιμοποιείς κάποιον download manager;

eirini82
24-11-08, 11:11
Λοιπον...επειδη δεν πηγαινε αλλο η κατασταση...ηρθε ενα φιλος κaι μου εκανε format στον Η/Υ (δεν το εκανα παλι εγω μηπως ξανα εκανα καμια πατατα). Επειδη τα windows xp που ειχα για να εγκαταστησει ηταν γνησια και τελευταια μαλλον εκδοση, ειχαν το s.p.3 οποτε επειδη το pc μου ειναι 5-6 ετων, μου κατεβασε και μου εγκατεστησε και καποια updates των Drivers μου (audio + modem).
Αποτελεσμα :
Το pc σταματησε τα retsart στα καλα καθουμενα. Προβλημα ομως συνεχιζει να υπαρχει. Οταν ανοιγω τον εξωτερικο σκληρο δισκο μου βγαζει τη γνωστη "μπλε οθονη"...και εκει στη δευτερη γραμμη λεει κατι για usb.
Και μου το εχει κανει και μια φορα με το φλασακι.
Κaι με το ασυρματο internet...ενω δειχνει οτι ειμαι συνδεδεμενη, δε μπορω να μπω internet...
Αλλα ενταξει, για το Internet δεν με πειραζει τοσο σε αυτην την φαση...με το σκληρο ομως και το φλασακι?! Οι θυρες usb εχουν προβλημα ή μηπως η μητρικη?

Copyright © Keen Notion Co (2002-2014) Copyright Keen Notion Co.