PDA

Επιστροφή στο Forum : Προβλημα με τον υπολογιστη,δεν ανοιγει κανονικα



and1dr
04-12-08, 04:46
Εδω και καμια 15αρια μερες εχω το εξης προβλημα με τον υπολογιστη μου...Ξεκινησε αρχικα ενα ωραιο πρωι...Παω να τον ανοιξω, κανει πως φορτωνει και ξαφνικα η οθονη μαυριζει και μπαινει stand by...και μενει εκει...Κανω reset και φορτωνει κανονικα.Το ιδιο εγινε και την επομενη μερα. Την τριτη μερα τα πραγματα δυσκολεψαν...μου εμφανιζε στην οθονη ενα μηνυμα που ελεγε πανω κατω: Τα windows δεν ξεκινησαν επιτυχημενα, μπορει να οφειλεται σε προσφατη αλλαγη λογισμικου ή υλικου...κλπ κλπ και μου δινει τη δυνατοτητα να ξεκινησω σε safe mode,safe mode με δικτυο,safe mode με γραμμη εντολων ή τελευταιες γνωστες σωστες ρυθμισεις...Οποια επιλογη και αν πατησα δε γινοταν τιποτα...ξεκινουσε να φορτωνει αλλα με εβγαζε παλι στην ιδια οθονη...

Επειδη ο σκληρος στον οποιο ηταν εγκατεστημενα τα windows ειχε ενα προβλημα απο παλια(εδω και κανα χρονο) θεωρησα οτι εφταιγε αυτο...Και λεω καιρος να τον πεταξω..Για να επιβεβαιωσω οτι το προβλημα ηταν απο εκει συνεδεσα το σκληρο με τον υπολογιστη ενος φιλου, σαν εξωτερικο δισκο. Το αποτελεσμα ηταν να κρασαρει το λειτουργικο του παιδιου..Ε, λεμε αυτο εφταιγε...Εγκαθιστω τα windows στον αλλο σκληρο μου, ανοιγει μια χαρα, λειτουργει ωραια και λεω ολα καλα...Αμ δε...Την επομενη μερα αρχισε τα ιδια...Καθως φορτωνει ξαφνικα μαυριζει η οθονη και μπαινει stand by. Μετα απο reset ομως συνηθως εμπαινε στα windows(πατωντας την επιλογη να ξεκινησω με τις τελευταιες γνωστες σωστες ρυθμισεις)...

Ενιοτε μου εμφανιζει και αλλα μηνυματα οπως να κανει check disk(οπου μου εμφανιζει κατι κατεβατα που λεει deleting index entry και κατι ακαταλαβιστικα διπλα, μετα recovering orphaned file κλπ). Μια δυο φορες επισης μου εχει εμφανισειι το εξης: BIOS ROM checksum error.... detecting floppy drive A media...insert system disk and press enter....

Επισης καμια φορα οταν φορτωνουν τα windows ακουγονται απο το κουτι διαφοροι ηχοι...σαν διακοπτομενο μακροσυρτο κουδουνισμα να το πω...? Και πριν λιγο ειχα την τυχη να ακουσω και εναν ηχο σα συναγερμο...

Ενα αλλο περιεργο ειναι οτι το προβλημα που περιγραφω εμφανιζεται μονο οταν ανοιγω τον υπολογιστη μετα απο πολυωρη παραμονη σε απενεργοποιημενη κατασταση.. Δηλαδη αν τον κλεισω τωρα και τον ξανανοιξω σε 5 λεπτα θα φορτωσει κανονικα...

Να σημειωσω οτι το συστημα ειναι pentium 4 στα 2GHz, 1,25 GB Ram, με windows XP sp3.

Αυτα...ευχαριστω για την υπομονη σας(να διαβασετε το κατεβατο μου) και για την οποια βοηθεια μπορειτε να μου προσφερετε...επισης να σημειωσω οτι δεν ειμαι και πολυ σχετικος(ισως να φανηκε απο την περιγραφη...)

NoYmErOs
04-12-08, 08:34
Welcome για αρχή...

θα σου το πώ όσο απλά γίνεται....ήρθε ο καιρός να αλλάξεις PC. :p

crypter
04-12-08, 09:59
Για μητρικη φαινεται αν και δυσκολο να καταλαβει κανεις:hmm: .
Για αρχη βγαλε μνημες και καρτα γραφικων απο το κουτι και ξαναβαλτες για να βεβαιωθεις οτι εφαπτονται σωστα οι επαφες τους με τις θυρες. Ακομα καλυτερα θα ηταν αν τα εβγαζες ολα απο το κουτι και δοκιμαζες να το λειτουργησεις εξω απο το κουτι με την μητρικη πανω σε μια σταθερη-στεγνη επιφανεια για να εισαι σιγουρος οτι δεν βραχυκυκλωνει κατι στο εσωτερικο.
Επειτα δοκιμασε και να ξεκινησεις χωρις να εχεις συνδεδεμενα περιττα περιφερειακα η οτιδηποτε αλλο, και ξεκινα μονο με τα απολυτως απαραιτητα να δεις αν συμπεριφερεται ομοιως.
Αν ναι, τοτε δοκιμασε να επαναφερεις το bios στις αρχικες του ρυθμισεις κανωντας clear cmos(βγαζωντας το pc απο το ρευμα και αφαιρωντας την μπαταρια της μητρικης για μερικα δευτερολεπτα, και τελος ξαναβαζωντας την και δοκιμαζωντας παλι) .
:)

Patentman
04-12-08, 20:18
Κοιταξε αν η μητρικη εχει φουσκωμενους πυκνωτες. Kοιταξε εδω πως θα ξεχωρισεις τους φουσκωμενους πυκνωτες απο τους κανονικους.
http://en.wikipedia.org/wiki/Capacitor_plague

Μπορει να ειναι και τροφοδοτικο.

NoYmErOs
05-12-08, 11:13
Τι του λέτε του παιδιου ? τι πυκνωτες μνήμες κτλπ..... σας λέει οτι δεν ξέρει απο pc και τους λέτε να δει το psu την gpu..

Πήγαινε φίλε το pc σου σε ενα γειτονικό μαγαζί να στο δούν μήπως και βγάλουν άκρι, έτσι όπως τα λές πολλά μπορει να είναι μητρική PSU κτλπ...

frnk
05-12-08, 16:38
: BIOS ROM checksum error.... detecting floppy drive A media...insert system disk and press enter....


@NoYmErOs αφου εβγαλε το δισκο ξερει να βγαλει μνημες κτλ..

@and1dr κανε οτι σου ειπε ο crypter
κ μετα ενα φορματ να δεις αμα σταματαει κολλαει η φορμαρει κανονικα
βαλε ξεχωρισα τις μνημες μια τη φορα(κατα το φορμαρισμα)
σιγουρα κοιτα το δισκο κ μνημες
(οταν βαλεις τη μνημη κτυπα τηνελαφρα με κανα πλαστικο απο πανω )
βγαλε κ την πριζα μετα μπαταρια για κανα10λεπτο η οσο θελει να αποφορτιστη το BIOS

μη το πας με την πρωτη ευκαιρεια σε τεχνικο κριμα
ι:nono: 99%θα σου πει -πεταμα κ αλλαγη- καποιου εξαρτηματος ,να πουλησουν
κ 99% μπορεις να το παλεψεις;)

nimik
05-12-08, 17:49
Μπορει να φταινε ολα μαζι η και χωριστα..:p
Κανε το απλο και δοκιμασε με αλλο τροφοδοτικο κατ'αρχην και δες..σιγα σιγα θα αποκλειεις το ενα μετα το αλλο και θα φτασεις στον φταιχτη..αν εχεις ορεξη φυσικα ;)

frnk
05-12-08, 19:54
..αν εχεις ορεξη φυσικα ;)
k να πληρωνει...! μπρε συ;:nono::nono::nono:
δες τι παιζει:oneup:

and1dr
06-12-08, 13:50
Κατ αρχην ευχαριστω ολους οσοι εκαναν τον κοπο να απαντησουν! Τις μνημες τις ειχα βγαλει(με τη βοηθεια ενος φιλου μου...) μια μια και εβλεπα αν ανοιγει κανονικα...Η μητρικη απ οσο μπορουσαμε να δουμε δεν εχει φουσκωμενους πυκνωτες...Απο κει κ περα το να βγαλω ολα τα εντοσθια του υπολογιστη και να τον λειτουργησω ετσι μου ακουγεται δυσκολο να το κανω μονος μου(φοβαμαι μην κανω κ καμια μαλακια..) οποτε θα πρεπει να αγγαρεψω καποιο φιλο παλι...:p Θα σας ενημερωσω για τις εξελιξεις(αν οχι θα καταλαβετε οτι εκανα χοντρη μαλακια....):medic:

pyautg
08-12-08, 05:00
Με προβληματίζει πολύ το BIOS ROM checksum error. Σε 2 μητρικές που το έχω δει πήγαν για αλλαγή...

frnk
08-12-08, 17:52
Με προβληματίζει πολύ το BIOS ROM checksum error. Σε 2 μητρικές που το έχω δει πήγαν για αλλαγή...

κ΄ εμενα:p:p:p:p:p:p
:hmm::band:

and1dr
12-12-08, 15:08
Λοιποον..πηγα χθες τον υπολογιστη στο πλαισιο και μου ειπαν οτι φταινε τα windows και οτι πρωτα πρεπει να φτιαξω μια δισκετα(για να αναγνωρισει τη μητρικη..καπως ετσι μου ειπαν...)..και οτι αυτο θα το κανω απο το cd της μητρικης και θα φτιαξω απο εκει μια δισκετα...μετα οταν θα κανω φορματ θα μου ζητηθει καποια στιγμη να βαλω τη δισκετα και θα πατησω F6...εκει θα κανει κατι μαγικα και μετα θα ειναι ολα ενταξει...ελα ομως που ψαχνω στο σιντι της μητρικης και δε μπορω να βρω κατι τετοιο...τωρα??

crypter
12-12-08, 15:14
Για τα sata drivers σου ελεγαν (αν και προσωπικα δεν νομιζω να φταιει αυτο :hmm:)
ουσιαστικα γινεται:
-Πας και βλεπεις το ακριβες μοντελο της μητρικης σου (με κατι σαν το cpu-z)
-Ψαχνεις στο google και βρισκεις την σελιδα του κατασκευαστη της μητρικης και σε αυτην βρισκεις το μοντελο της μητρικης σου.
-Πας στο υπομενου της σελιδας "downloads" και κατεβαζεις τους sata drivers για το λειτουργικο σου.
-τους ξεσυμπιεζεις σε μια δισκετα
-τους φορτωνεις στα windows κατα την εγκατασταση τους πατωντας F6 οπως σου ειπαν.
Αλλα δυσκολο να αλλαξει κατι.

frnk
12-12-08, 21:02
Λοιποον..πηγα χθες τον υπολογιστη στο πλαισιο και μου ειπαν οτι φταινε τα windows και οτι πρωτα πρεπει να φτιαξω μια δισκετα(για να αναγνωρισει τη μητρικη..καπως ετσι μου ειπαν...)..και οτι αυτο θα το κανω απο το cd της μητρικης και θα φτιαξω απο εκει μια δισκετα...μετα οταν θα κανω φορματ θα μου ζητηθει καποια στιγμη να βαλω τη δισκετα και θα πατησω F6...εκει θα κανει κατι μαγικα και μετα θα ειναι ολα ενταξει...ελα ομως που ψαχνω στο σιντι της μητρικης και δε μπορω να βρω κατι τετοιο...τωρα??
δηλ οταν κανεις φορματ σου γραφει κατι κ...
κολλαει;;;!!!
_κ τι; 3αν κ οχι να σωσεις τα αρχεια λενε
εσυ κανε ενα φορματ να τελειωνει γιατι το (κολπο) που λενε δε
νομιζω να ποιανει

...σε ποιο πλαισιο πηγες;

προσεχε μονο σημερα http://news.pathfinder.gr/periscopio/biggest-full-moon.html

and1dr
13-12-08, 17:20
Στο πλαισιο στη βουλιαγμενης πηγα..Εκανα το φορματ και φανηκε πως εφτιαξε, οταν τον ξανανοιξα ομως αρχισε τα ιδια..δηλ αρχικα να μπαινει η οθονη σταντ μπάι, μετα να παταω ρισετ για να ξεκινησει, να με βγαζει στην οθονη που επιλεγω safe mode κλπ κλπ και μετα μου εμφανισε το: BIOS ROM checksum error.... detecting floppy drive A media...insert system disk and press enter

Παρεπιπτοντως εψαξα στο σαιτ της μητρικης, αλλα ειχε τοσα αρχεια εκει και ηταν και λιγο μπερδεμενα που δεν ηξερα ποιο απ ολα θα πρεπει να κατεβασω για να φτιαξω τη δισκετα που λεμε...:hmm::sorry:

kmike
13-12-08, 17:28
Η ημερομηνία στο BIOS είναι σωστή; Υπάρχει ενδεχόμενο να τα έχει φτύσει η μπαταρία της MB και σε περίπτωση που κλείνεις την τροφοδοσία ρεύματος να "χαλάνε" οι ρυθμίσεις στο BIOS.
Γενικώς πάντως και εμένα μου φαίνεται για πρόβλημα της μητρικής...

crypter
13-12-08, 20:51
Στο πλαισιο στη βουλιαγμενης πηγα..Εκανα το φορματ και φανηκε πως εφτιαξε, οταν τον ξανανοιξα ομως αρχισε τα ιδια..δηλ αρχικα να μπαινει η οθονη σταντ μπάι, μετα να παταω ρισετ για να ξεκινησει, να με βγαζει στην οθονη που επιλεγω safe mode κλπ κλπ και μετα μου εμφανισε το: BIOS ROM checksum error.... detecting floppy drive A media...insert system disk and press enter

Παρεπιπτοντως εψαξα στο σαιτ της μητρικης, αλλα ειχε τοσα αρχεια εκει και ηταν και λιγο μπερδεμενα που δεν ηξερα ποιο απ ολα θα πρεπει να κατεβασω για να φτιαξω τη δισκετα που λεμε...:hmm::sorry:
Τον σκληρο δισκο τον εχεις ελεγξει για σφαλματα; Καντου εναν ελεγχο σφαλματων με δεξι κλικ πανω του/ιδιοτητες/ εργαλεια και ελεγχος (με τικαρισμενες τις 2 επιλογες)

frnk
13-12-08, 21:48
κ ξανακανε φορματ με το ενα αρθρωμα μνημης

and1dr
25-12-08, 17:14
Μετα απο καιρο επανερχομαι με τις εξελιξεις...Πηγα τον υπολογιστη για δευτερη φορα στο πλαισιο(υπενθυμιζω την πρωτη φορα μου ειπαν οτι φταινε τα windows...). Χωρις να τον κοιταξουν μου λεει ενας υπαλληλος οτι κατα 99% ειναι τα windows παλι...Αλλα θα το ελεγξουν...Με παιρνουν τηλ την αλλη μερα οτι φταιει ο σκληρος δισκος(bad sector αν θυμαμαι)..Ευτυχως ηταν στην εγγυηση και τον αντικαθιστουν...Τον φερνω σπιτι,παω να περασω windows...τιποτα...δεν ξεκιναει καν η διαδικασια...λεω θα περασω Linux...τιποτα και εκει...

Τους τον ξαναπαω...Ο ιδιος υπαλληλος (του 99% φταινε τα windows) να επιμενει οτι ο ιδιος ειχε δει να περνανε τα windows κανονικα και εκαναν 30 επανεκκινησεις και δεν ειχε προβλημα...Εγω να αρχιζω να φοβαμαι οτι ειναι καταραμενο το σπιτι μου και οτι τα χαλαει ολα...Με ειδοποιουν τελικα οτι ειναι χαλασμενος ο σκληρος που οι ιδιοι μου εβαλαν και οτι θα τον αντικαταστησουν και θα μου αφησουν vista περασμενα για να πεισθω οτι ειναι ενταξει...Ετσι, απο ενα σκληρο 250GB βρεθηκα με 500GB και περασμενα vista(και μια βδομαδα χωρις πισι), αλλα πρεπει να τα ενεργοποιησω εντος ενος μηνος...

and1dr
30-12-08, 19:45
Συνεχεια...ουφ...μετα απο 2 μερες με τα vista παω να κανω ρισταρτ που ζηταγε για κατι updates που ειχε κατεβασει..τιποτα..το γνωστο μηνυμα οτι η εκκινηση των windows απετυχε και οτι ισως να οφειλεται σε καποιο υλικο ή λογισμικο και να τοποθετησω το δισκο εγκαταστασης των windows και να κανω επιδιορθωση του υπολογιστη...και επισης αν θελω να ξεκινησω με safe mode,κανονικη εκκινηση κλπ κλπ...φυσικα δε γινοταν τιποτα και το cd δε το ειχα...οποτε περασα τα xp...ωραιιαααα...περναω τα βασικα μονο, ολα καλα...την επομενη παω να ανοιξω τον υπολογιστη..τα ιδια, το ιδιο μηνυμα...ξανα φορματ(δεν ηξερα τι αλλο να κανω πια...).

Τωρα σε μενα τον ασχετο μου χει καθισει οτι κανει τα τρελα καθε φορα που κατεβαζει κατι updates εκει μονο του...οποτε αυτη τη φορα δε το αφησα να βαλει τιποτα...σημερα παω να τον ανοιξω..μπαινει η οθονη stand by...παταω ρισετ, βγαζει στιγμιαια μια μπλε οθονη με κινεζικα και ανοιγει(δε θυμαμαι αν παρεμβληθηκε η κλασικη οθονη για safe mode κλπ)...εγω εχω σηκωσει τα χερια ψηλα, απλα θελω να ξερω πού οφειλεται αυτο το πραγμα και αν μπορει να φτιαχτει ή ειναι χαμενη υποθεση...στο πλαισιο παντως 3 φορες μεχρι τωρα δεν εβγαλαν ακρη...

ring0
30-12-08, 20:15
σκληρος δεν ειναι ...στον αλλαξαν....
τα drives τα εχεις ελεγξει?? απο τη στιγμη που εχει μεσα λειτουργικο ο σκληρος αποσυνδεσε τα να δουμε μηπως υπαρχει καποιο προβλημα με αυτα....
;)

l_satsok
30-12-08, 22:25
βρε παιδι μου χαρας το κουραγο σου.

το επαναλαμβανομενο μυνημα BIOS ROM checksum error ειναι προβλημα μητρικης,στο ειπαν 30 φορες τα παιδια πιο πανω.
τουλαχιστον εκει στο πλαισιο που το πηγες την κοιταξαν καθολου τη μητρικη και τη μπαταρια του BIOS,η απλα αλλαξαν ενα δισκο και σου το εδωσαν να ξεμπερδευουν;
δισκο αλλαξες,τροφοδοτικο το ιδιο,τι το παιδευεις και παιδευεσε τωρα;
βαλε μια αλλη μητρικη (αν βρεις για P4) η ειναι καιρος να αλλαξεις pc.

frnk
30-12-08, 23:56
παιρνει την εμπειρια του oπως ολοι μας ετσι δεν πρεπει;
… απο το να του λεει οκαθενας τα δικα του…
_να τα δει κ μονος του
εγω ας πουμε αν τους ακουγα
θα ειχα αλλαξει 40 μητρικες αν ακουγα τι μου λενε (στο καθε πλαισιο)
…γιατι είναι γνωστη η τακτικη τους –
αμα κατι εχει προβλημα παρε καινουργιο
ετσι δεν απασχολουν προσωπικο κ τεχνικους κ πουλανε- τους συμφερει


sorry φιλε θα προσθεσω αργοτερα η αυριο για το θεμα γραφω βιαστικα τωρα...

and1dr
31-12-08, 15:09
Υπο αλλες συνθηκες δε θα το σκεφτομουν καν και θα αλλαζα πισι..Απλα το φεβρουαριο μπαινω στρατο και θεωρω μαλακια να αγορασω εναν υπολογιστη και να τον εχω να καθεται ενα χρονο χωρις να τον αξιοποιω...Οποτε προσπαθω να παρατεινω οσο γινεται τη ζωη του υπαρχοντος(αν γινεται) και να μαθω τελικα που ειναι το προβλημα..Στο πλαισιο ειπαν οτι το ελεγξαν γενικα το πισι..δεν ξερω...

l_satsok
31-12-08, 15:25
παντως μητρικη για s478,για τον παλιο P4 περιεργως εξακολουθει να υπαρχει.
εδω (http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%CC%C7%D4%D1%C9%CA%C7+%CA%C1%D1%D4%C1&category2=SOCKET%20478)

frnk
02-01-09, 00:11
Υπο αλλες συνθηκες δε θα το σκεφτομουν καν και θα αλλαζα πισι..Απλα το φεβρουαριο μπαινω στρατο και θεωρω μαλακια να αγορασω εναν υπολογιστη και να τον εχω να καθεται ενα χρονο χωρις να τον αξιοποιω...Οποτε προσπαθω να παρατεινω οσο γινεται τη ζωη του υπαρχοντος(αν γινεται) και να μαθω τελικα που ειναι το προβλημα..Στο πλαισιο ειπαν οτι το ελεγξαν γενικα το πισι..δεν ξερω...


βγαλε τη μητρικη κ βαλτη πανω σε κανα χαρτονι
πριν δες που κουμπωνει το καλωδιο του on off
αν το –χασεις-
βραχυκυκλωσε τις ακιδες με κατι μεταλλικο πχ κανα κατσαβιδι
κανε κ αυτο οσο παραξενο κ αν ακουγετε
ελα καλη τυχη;) κ καλη χρονια:)

Copyright © Keen Notion Co (2002-2014) Copyright Keen Notion Co.