PDA

Επιστροφή στο Forum : Εχω ADSL(CONN-X) αλλα το σταθερο μου ειναι νεκρο!



loiterer
15-01-09, 14:24
ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ,ΤΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΜΟΥ ΣΙΓΗΣΕ(PSTN ΓΡΑΜΜΗ),ΕΝΩ ΤΟ INTERNET ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!ΟΣΟΙ ΚΑΛΟΥΝ ,ΑΚΟΥΝ ΗΧΟ ΚΛΗΣΗΣ,ΑΛΛΑ ΕΓΩ RIEN!OI TEXNIKOI TOY OTE EIΠΑΝ ΟΤΙ Η ΓΡΑΜΜΗ ΩΣ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Κ Η ΒΛΑΒΗ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΩΣ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ Κ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ.Ο ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ ΒΛΑΒΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ-ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΣΗΣ Κ.Τ.Λ. Κ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΟΤΕ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΝΕΑ ΤΗΛ.ΑΙΤΗΣΗ-ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ-ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΗΡΘΑΝ ΑΛΛΕΣ 2 ΦΟΡΕΣ,ΟΠΩΣ ΕΜΑΘΑ,ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΚΟΥΔΟΥΝΙ Η ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΛ.ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑ.Ο ΟΤΕ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ-ΧΩΝΕΥΤΗΣ Η ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.ΟΣΟΥΣ ΡΩΤΗΣΑ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΝΑΙ ΘΕΜΑ ΟΤΕ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟ ΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΣΟΥΧΤΕΡΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ,ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?ΝΑ ΦΩΝΑΞΩ 5-6 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ,3-4 ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Η 2-3 ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ???:rolleyes::mad::(

antreas9
15-01-09, 14:31
μη γράγεις κεφαλαία καταρχήν, γιατί δε διαβάζονται!!!
ως τώρα, δεν είχες προβλήματα με τη γραμμή, το σαββατο ξεκίνησαν?

loiterer
15-01-09, 14:37
Πριν από μερικά χρόνια είχαμε πάλι πρόβλημα με το σταθερό,αλλά τότε μετά τη 2η επίσκεψη επιδιορθώθηκε.

k_koulos
15-01-09, 14:45
κοιτάς την πλευρά σου άλλη μια φορά [τηλέφωνο-splitter-modem-καλώδια], δοκιμάζεις το τηλεφώνο σε κάπιο φιλικό σπίτι να δεις οτι όντως δεν φταίει ο εξοπλισμός σου, και αν όντως είσαι κομπλέ, βάλε τον ηλεκτρολόγο [ή τον οτετζη όποιον έρθει πρώτος ή μόνο σου αν κατέχεις] να συνδέσουν το τηλ κατευθείαν στον κατανεμητή. αν είναι βλάβη ΟΤΕ τότε και εκεί δεν πρέπει να δουλευει.

έτσι την επόμενη φορά που θα έρθει τεχνικός του ΟΤΕ βάλτον να βάλει το καλωδιοακουστικό του στον κατανεμητή και να σου αποδείξει οτι δουλεύει!

emeliss
15-01-09, 14:45
Λογικά είναι κομμένο το ένα από τα δύο καλώδια κάπου στην εσωτερική καλωδίωση.

nikoslikos
15-01-09, 17:50
Λογικά είναι κομμένο το ένα από τα δύο καλώδια κάπου στην εσωτερική καλωδίωση.

σε καμία περίπτωση ,γιατί δεν θα είχε και Internet τότε.

ariadgr
15-01-09, 17:57
σε καμία περίπτωση ,γιατί δεν θα είχε και Internet τότε.

Κι'όμως, δουλεύει και με το 1 καλώδιο το DSL σε χαμηλές ταχύτητες. ;)

iq200
15-01-09, 18:15
Αφού λες ότι έχεις Internet κανονικά αλλά όχι τηλέφωνο, αυτό σημαίνει ότι πράγματι το σήμα του ΟΤΕ (που είναι εννιαίο για ADSL και τηλέφωνο) φτάνει στο σπίτι.

Οπότε, το πρόβλημα είναι στο splitter ή στα καλώδια μετά από αυτό προς την μεριά του τηλεφώνου.

Δοκίμασε άλλο splitter (ή φίλτρο). Επίσης σύνδεσε το τηλέφωνο (μήπως είναι πρόβλημα της συσκευής; έλεγξε την συσκευή σε άλλο σπίτι.) απευθείας πάνω στο splitter για να δεις αν είναι θέμα καλωδίωσης.

loiterer
15-01-09, 20:48
Κατ'αρχάς να ευχαριστήσω όλους τους προλαλήσαντες για την άμεση απάντησή τους.:)Θα ήθελα να επισημάνω ότι αφενός η συσκευή είναι λειτουργική κ επιπλέον δοκίμασα και άλλες με αλλά κ χωρίς φίλτρο,αφετέρου δεν έχω splitter,μόνο φίλτρο στην τηλεφωνική συσκευή(συνδεσμολογία PSTΝ με υπολογιστή-modem να είναι συνδεδεμένα σε άλλο δωμάτιο).Οψόμεθα...:(

ariadgr
15-01-09, 20:58
Κατ'αρχάς να ευχαριστήσω όλους τους προλαλήσαντες για την άμεση απάντησή τους.:)Θα ήθελα να επισημάνω ότι αφενός η συσκευή είναι λειτουργική κ επιπλέον δοκίμασα και άλλες με αλλά κ χωρίς φίλτρο,αφετέρου δεν έχω splitter,μόνο φίλτρο στην τηλεφωνική συσκευή(συνδεσμολογία PSTΝ με υπολογιστή-modem να είναι συνδεδεμένα σε άλλο δωμάτιο).Οψόμεθα...:(

Ο ηλεκτρολόγος που υποστηρίζει ότι δεν φταίει η εσωτερική καλωδίωση, δοκίμασε να συνδέσει τηλεφωνική συσκευή απευθείας στον κατανεμητή και δεν δούλεψε; :whistle:

Επίσης έχεις δοκιμάσει να συνδέσεις για δοκιμή τηλεφωνική συσκευή απευθείας στην πρίζα (χωρίς φιλτρο/splitter);

loiterer
16-01-09, 01:18
Ο ηλεκτρολόγος που υποστηρίζει ότι δεν φταίει η εσωτερική καλωδίωση, δοκίμασε να συνδέσει τηλεφωνική συσκευή απευθείας στον κατανεμητή και δεν δούλεψε; :whistle:

Επίσης έχεις δοκιμάσει να συνδέσεις για δοκιμή τηλεφωνική συσκευή απευθείας στην πρίζα (χωρίς φιλτρο/splitter);
Ναι και μάλιστα με διαφορετικές συσκευές,όπως ανέφερα.Ο ηλεκτρολόγος απλά μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κώλυμα από τον κατανεμητή προς το διαμέρισμα,αλλά χωρίς να δοκιμάσει τηλεφωνική συσκευή στον κατανεμητή-αυτό το έκανε μόνο ο τεχνικός του ΟΤΕ,ελπίζω με το σωστό ζεύγος καλωδίων.Αύριο,ελπίζω να λυθεί το μυστήριο του σιωπηλού τηλεφώνου και να βρεθεί το αίτιο.Ευχαριστώ κ πάλι!!!:)

jack1987
16-01-09, 01:59
Ναι και μάλιστα με διαφορετικές συσκευές,όπως ανέφερα.Ο ηλεκτρολόγος απλά μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κώλυμα από τον κατανεμητή προς το διαμέρισμα,αλλά χωρίς να δοκιμάσει τηλεφωνική συσκευή στον κατανεμητή-αυτό το έκανε μόνο ο τεχνικός του ΟΤΕ,ελπίζω με το σωστό ζεύγος καλωδίων.Αύριο,ελπίζω να λυθεί το μυστήριο του σιωπηλού τηλεφώνου και να βρεθεί το αίτιο.Ευχαριστώ κ πάλι!!!:)

Aπο τα συπτώματα που αναφέρεις(ιντερνετ ναι.τηλ. νεκρό) μάλλον διακοπή στο δίκτυο είναι.Κατά πάσα πιθανότητα να είναι ευθύνη του οτέ.Αν ο ηλεκτρολόγος κάνει μέτρηση-ελεγχο απο εισαγωγή με απομονομένη την καλωδίωση σου και το πρόβλημα υφίσταται και απο εκεί τότε είναι θέμα οτέ.Αν δεν υφίσταται απο την εισαγωγή το πρόβλημα τότε θα πρέπει να βρείς το πρόβλημα στην καλωδίωση σου

johntsot
16-01-09, 03:28
Μαλλον δεν θα βοηθησω κ ιδιαιτερα αλλα την τεταρτη 7 ιανουαριου ειχα το ιδιο προβλημα. Την επομενη μερα μετα απο επισκεψη τεχνικου του οτε ολα οκ! (Δεν γνωριζω ποιο ηταν το προβλημα, ημουν στην δουλεια).

maik
18-01-09, 18:21
Στο σημειο που βαζεις το ρουτερ δοκιμασες να δεις αν δουλευει το τηλεφωνο;

Ο ηλεκτρολογος προφανως ειναι ασχετος αν δεν μπορει να βρει στην εισοδο της πολυκατοικιας ποια ειναι η γραμμη σου για να δοκιμασει εκει.

Αν εκει , στην εισοδο δηλαδη, δοκιμαζει ο ΟΤΕ και βλεπει οτι δουλευουν και τηλεφωνο και ιντερνετ τοτε ειναι 100% προβλημα εσωτερικης καλωδιωσης.
Συμβουλη...παρε ηλεκτρολογο που κατεχει το αθλημα.

loiterer
19-01-09, 22:07
Στο σημειο που βαζεις το ρουτερ δοκιμασες να δεις αν δουλευει το τηλεφωνο;

Ο ηλεκτρολογος προφανως ειναι ασχετος αν δεν μπορει να βρει στην εισοδο της πολυκατοικιας ποια ειναι η γραμμη σου για να δοκιμασει εκει.

Αν εκει , στην εισοδο δηλαδη, δοκιμαζει ο ΟΤΕ και βλεπει οτι δουλευουν και τηλεφωνο και ιντερνετ τοτε ειναι 100% προβλημα εσωτερικης καλωδιωσης.
Συμβουλη...παρε ηλεκτρολογο που κατεχει το αθλημα.
Όπως υποψιαζόμουν,το "πρόβλημα" ήταν του ΟΤΕ!!!Μετά από αμέτρητα τηλέφωνα,λίγα παρακάλια,την υπενθύμιση καταγγελίας και ένα γενναίο φιλοδώρημα-φαίνεται αυτό της πρώτης επίσκεψης ήταν αμελητέο-,ο ίδιος τεχνικός που είχε διαγνώσει ηλεκτρολογική βλάβη έφτιαξε το τηλέφωνο,αφού "στόλισε"τον ηλεκτρολόγο και τον κλάδο του και τον κατηγόρησε για κακούς χειρισμούς,τόσο στον κατανεμητή,όσο και στη σύνδεση των καλωδίων με την τηλεφωνική συσκευή στο διαμέρισμα!!!Φυσικά,δεν χρειάστηκε να αντικαταστήσει το"υπεύθυνο καλώδιο",αφού θέμα καλωδίωσης δεν υπήρξε ποτέ!!!Απλά,με τα μαγικά του χέρια,συνέδεσε "σωστά" την συσκευή και το σήμα ξαφνικά επανεμφανίστηκε!!!ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ :7 ημέρες χωρίς τηλέφωνο,35 ευρουλάκια για άσκοπη επίσκεψη ηλεκτρολόγου και άλλα τόσα στο παλικάρι που έκανε τα μαγικά του!!!ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ!!!:clap::clap::clap:

k_koulos
19-01-09, 22:12
το πρόβλημα, αν ήταν απο το κουτί [ή και στο ίδιο το κουτί], δεν λέμε οτι είναι του ΟΤΕ, άλλο αν ο ΟΤΕτζής με το αζημίωτο στο έλυσε.....

αν πάλι δεν κατάλαβα σωστά και το πρόβλημα ήταν πριν το κουτί της πολυκατοικίας και προς τα έξω, τότε sorry

loiterer
19-01-09, 23:18
Αφού πρόβλημα στην εσωτερική καλωδίωση σίγουρα δεν υπήρχε και το κουτί της πολυκατοικίας ήταν οκ-καμία επιδιόρθωση δεν έγινε!!!-το όλο ζήτημα εντοπίζεται εκτός πολυκατοικίας(αναφέρω ότι το ΚΑΦΑΟ είναι κλειστό με ένα πρόχειρο σύρμα) και ο monsieur le president μας δούλεψε ψιλό γαζί για το ότι το σήμα του τηλεφώνου έφτανε στην είσοδο της πολυκατοικίας!Χωρίς να θέλω να γενικεύσω,υπάρχουν πολλοί κουτοπόνηροι υπάλληλοι που εκμεταλλεύονται παρόμοιες καταστάσεις.Δυστυχώς...:nono:

emeliss
19-01-09, 23:54
Που ακριβώς ήταν το πρόβλημα; Δεν έμαθες. Πως λες ότι ότι δεν έφτανε το σήμα δεν έφτανε στην πολυκατοικία;

Μου φαίνεται ότι απλά ο τεχνικός έφτιαξε το πρόβλημα στο εσωτερικό της πολυκατοικίας γιατί δεν ήθελε να παιδεύεσαι άλλο.

ps. Καλό είναι να καλούμε τεχνικούς από εταιρείες που βάζουν τηλεφωνικά κέντρα και όχι απλούς ηλεκτρολόγους.

olympus
20-01-09, 00:57
και ένα γενναίο φιλοδώρημα-φαίνεται αυτό της πρώτης επίσκεψης ήταν αμελητέο-,

:shock: πλήρωσες δλδ τον τεχνικό του ΟΤΕ ... (δις κιόλας!!)

maik
20-01-09, 02:27
Απλά,με τα μαγικά του χέρια,συνέδεσε "σωστά" την συσκευή και το σήμα ξαφνικά επανεμφανίστηκε!:

Αν καταλαβα καλα το προβλημα ηταν μεσα στο σπιτι.

Copyright © Keen Notion Co (2002-2014) Copyright Keen Notion Co.