PDA

Επιστροφή στο Forum : Τώρα με την κρίση, επιστρέφετε τις λάθος χρεώσεις?

karavagos
20-02-09, 15:33
Έχετε πάει σε κάποιο μαγαζί (σουπερμάρκετ, μπακάλικο, κλπ) και ζητάτε Χ ποσότητα φέτας (ή οτιδήποτε άλλο φαντάζεστε).
Λόγω λάθους, είτε σαν δίνουν Χ ποσότητα φέτας στη μισή τιμή απ'ότι κοστίζει πραγματικά, είτε σας δίνουν X*2 ποσότητα φέτας στη τιμή της Χ. Τι κάνετε?

........Auto merged post: karavagos πρόσθεσε 5 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Ας διορθώσει κάποιος την ερώτηση της δημοσκόπησης σε "Τι κάνετε αν σας χρεώσουν λιγότερο απ'οτι κοστίζει?"

mpirarxos
21-02-09, 09:43
αναλογα φιλε μου.Στο ψιλικατζη της γειτονιας που τον ξερω και τα λεμε θα το πω γιατι τον ξερω και τα λεμε,στο σουπερμαρκετ θα προσπαθησω να παρω κι αλλα αν γινεται

gi0rg0s21
21-02-09, 09:56
ειμαι απο τους ανθρωπους που μου αρεσουν οι καλοι λογαριασμοι...οποτε αν γινει λαθος ακομη και αν ειναι υπερ μου ενημερωνω το καταστημα.

gagtzer
21-02-09, 14:02
αναλογα φιλε μου.Στο ψιλικατζη της γειτονιας που τον ξερω και τα λεμε θα το πω γιατι τον ξερω και τα λεμε,στο σουπερμαρκετ θα προσπαθησω να παρω κι αλλα αν γινεται

+1 :oneup:

DSLaManiaC
21-02-09, 15:49
Σε super market ποτέ.

Θα φόρτωνα.

emeliss
21-02-09, 15:52
Πλέον δεν γίνεται. Η τιμούλα μπαίνει αυτόματα στην ζυγαριά.

DSLaManiaC
21-02-09, 15:53

Θεωρητικά μιλάμε :p

sdikr
21-02-09, 15:58
Στο supermarket να πω την αλήθεια δεν το προσέχω δυο τρεις φόρες που πήρα λίγα (2-3 πράγματα) και υπήρχε διαφορά απο το καρτελάκι με την απόδειξη τους το είπα

Αλλά γενικός αν κάνουν λάθος τους το λέω, ή αν μου χρεώσουν λίγα ή αν μου χρεώσουν πολλά

πχ του εδώσα 10ευρώ και μου έδωσε ρεστά απο 20ευρω του το λέω, όπως του το λέω όταν δίνω 20ευρω και μου δίνει απο 10ευρω

emeliss
21-02-09, 16:03
Θεωρητικά μιλάμε :p
Ούτε στην θεωρία δεν υπάρχει να σε χρεώσει λιγότερο το s/m :p

no_logo
21-02-09, 16:42
Ούτε στην θεωρία δεν υπάρχει να σε χρεώσει λιγότερο το s/m :p

περισσότερο πάντως μπορεί, άνετα :whistle:

karavagos
21-02-09, 23:16

Βασικά μου έχει τύχει η απόδειξη να είναι σωστή, αλλά τα ρέστα να είναι παραπάνω.

emeliss
21-02-09, 23:17
Η επιχείρηση δεν χάνει. Η ταμίας τον πίνει...

Δυσκολεύομαι όμως να πιάσω την λογική "ενημερώνω το μαγαζί για το λάθος, μόνο αν κρίνω ότι έχει και αυτό οικ. δυσκολίες"

value_
21-02-09, 23:21

΄Ετσι είναι...

karavagos
21-02-09, 23:34

Δυσκολεύομαι όμως να πιάσω την λογική "ενημερώνω το μαγαζί για το λάθος, μόνο αν κρίνω ότι έχει και αυτό οικ. δυσκολίες"

Αν σου τύχει κάτι τέτοιο σε ένα μεγάλο πολυκατάστημα θα πράξεις διαφορετικά από το αν σου τύχει στο μπακάλικο της γειτονιάς σου? Το "κρίνω" είναι λίγο εώς πολύ υποκειμενικό.

emeliss
22-02-09, 00:00
Στο μεγάλο πολυκατάστημα είτε πάει καλά, είτε κακά, θα την πληρώσει ο/η ταμίας. Στο μπακάλικο που το δουλεύει ο ιδιοκτήτης θα την πληρώσει ο ίδιος.

Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το είδος και την οικονομική κατάσταση εγώ θα έπραττα το ίδιο.

Antonis94
22-02-09, 00:11
Αν το δω εγκαίρως το λέω.

Εκτός αν είναι από το περίπτερο μιας γριούλας που το μοναδικό της εισόδημα είναι αυτό το περίπτερο που γυρίζω όποτε το καταλάβω.

Xouzouris
23-02-09, 09:58
Στο μεγάλο πολυκατάστημα είτε πάει καλά, είτε κακά, θα την πληρώσει ο/η ταμίας. Στο μπακάλικο που το δουλεύει ο ιδιοκτήτης θα την πληρώσει ο ίδιος.

Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το είδος και την οικονομική κατάσταση εγώ θα έπραττα το ίδιο.

Ετσι ακριβως.

Αν θα επρεπε να διαλεξω παντως, πιο ευκολα θα την εκανα στον μαγαζατορα της γειτονιας.

Στο πολυκαταστημα την μαγκια σας θα την πληρωσει ο υπαλληλακος που δουλευει για 600 ευρω το μηνα, στο μπακαλικο θα περασει κατ'ευθειαν στον ιδιοκτητη που σιγουρα δουλευει για περισσοτερα.

opener
23-02-09, 10:25
Η σωστη δημοσκοπηση θα ηταν =
Εχετε παρατηρησει στις συναλλαγες σας τα οποια λαθη και "λαθη" ποσες φορες ηταν υπερ σας και ποσες εναντιον σας;
:whistle:

Fusmoker
25-02-09, 00:50

Το "ενημερώνω το μαγαζί για το λάθος, μόνο αν κρίνω ότι έχει και αυτό οικ. δυσκολίες" είναι περίεργα διατυπωμένο αλλά θα στο πω ως εξής που ισχύει πχ. για μένα.
Κάτι σαν και αυτό που ανέφερε προηγουμένως ο mpirarxos.

Στην ψιλικατζού δίπλα στο σπίτι μου πχ. που ξέρω την φάση της ή σε κάποιον άλλο που τον γνωρίζω και ξέρω ότι είναι στενεμένος εκεί δεν μου πάει και δεν θέλω να του τα "φάω".
από το super market δεν το συζητάω καν αν και ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να γίνει τέτοιο λάθος υπέρ του πελάτη.
Και αν γίνει (από λάθος ρέστα ή κάτι άλλο) είναι σίγουρο ότι ο υπάλληλος του αρμόδιου τμήματος θα την πληρώσει τη ζημιά.
Όπως πολύ σωστά έφερες σαν παράδειγμα την ταμία.