PDA

Επιστροφή στο Forum : Πώς προσθέτω επιπλέον κενό μεταξύ των λέξεων στο Word 2007?



nikosl
25-02-09, 02:50
Ότι στυλ και να βάλω το κενό μεταξύ των λέξεων είναι πολύ μικρό. Πώς μπορώ να το αυξήσω?

Δλδ από "Το κενο μεταξυ των λεξεων είναι μικρό"
να το κάνω "Το...κενό... μεταξύ... των... λέξεων... είναι... μικρό"




Edit: Ας διορθώσει κάποιος mod το "επιπλέον" στον τίτλο. Το έγραψα με ω.

ZORO
25-02-09, 12:11
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι όταν τελειώσεις το κειμενό σου να επιλέξεις το μενού Επεξεργασία -> Αντικατάσταση. Και εκεί να επιλέξεις να αντικαταστήσει το ένα κενό με 4 ή όσα θέλεις.
Δηλαδή βάζεις όπου ευρεσή του ένα κενό, αντικατάσταση με 4 κενά.

aria
25-02-09, 12:35
Εννοείς ότι πατάς π.χ. 4 spaces ανάμεσα στις λέξεις και αυτομάτως μπαίνει μόνο ένα; :confused:

Μήπως γίνεται ήδη αυτό που λέει ο ZORO, δηλαδή στις Word Options --> Proofing --> Auto Correct Options έχει μπει ρύθμιση για τα spaces;

Πάντως, βάσει των κανόνων δακτυλογράφησης να πω ότι είναι λάθος να υπάρχουν περισσότερα από 1 spaces μεταξύ των λέξεων.

Ένας άλλος τρόπος που μπορείς να το κάνεις είναι να φτιάξεις Table μίας γραμμής και στηλών τόσων όσων οι λέξεις σου, να γράψεις τις λέξεις που θέλεις στα κελιά και να επιλέξεις να μην υπάρχουν περιγράμματα πίνακα.

nikospara
25-02-09, 12:37
Εκτός από αυτό μπορείς να κάνεις και το εξής (έχω Word 2003, μάλλον θα είναι παρόμοιο σε 2007):

Υπάρχει στην τυπογραφία και στις unicode γραμματοσειρες το μεγάλο κενό, "Em space". Μπορείς να το αντιστοιχίσεις σε έναν συνδυασμό πλήκτρων (πχ Alt+Ctrl+Space) από Εργαλεία->Προσαρμογή->Πληκτρολόγιο (κουμπί κάτω), Κατηγορία: Εισαγωγή, Εντολή: InsertEmSpace και ορίζεις συνδυασμό. Μάλλον θα είναι καλύτερο να πείς για το τρέχον έγγραφο μόνο και όχι αποθήκευση στο Normal.dot.

Λογικά θα σε κουράζει να πατάς Alt+Ctrl+Space για κάθε κενό, οπότε μπορείς να αντικαταστήσεις τα κανονικά κενά σου με EM στο τέλος. Φρόνισε να κάνεις COPY ένα EM, γιατί ο διάλογος αντικατάστασης δεν καταλαβαίνει τον συνδυασμό.

Υπάρχουν και άλλα είδη κενού, πχ το (νομίζω μικρότερο) "EN space".

VasilisTheGreek
25-02-09, 13:28
Άνοιξε το κείμενο που θέλεις να αλλάξεις. Κάνε κλικ οπουδήποτε μέσα στο κείμενο. Πήγαινε "Επεξεργασία" -> "Αντικατάσταση". Μέσα στο πρώτο κουτάκι ("Εύρεση του") κάνε κλικ. Πάτα μια φορά την μπάρα διαστήματος. Στο αποκάτω κουτάκι ("Αντικατάσταση με") κάνε κλικ. Πάτα μια φορά την μπάρα διαστήματος. Στο ίδιο πινακίδιο, πιο κάτω, πάτα στην επιλογή "Λεπτομέρειες", ώστε να αναπτυχθεί το κρυμμένο μενού. Πήγαινε κάτω-κάτω και εντόπισε την καρτέλα "Μορφή". Πάτα εκεί και πάτα "Γραμματοσειρά". Στο νέο πινακίδιο που θα ανοίξει, πάτα "Απόσταση χαρακτήρων". Στο δεύτερο κουτάκι ("Απόσταση") πάτα δεξιά να αναπτυχθεί το μενού. Επέλεξε "Εκτεταμένη". Αμέσως δίπλα ("Κατά") γράψε έναν αριθμό (3 ή 4, ανάλογα με τι απόσταση είσαι ικανοποιημένος. Δοκίμασε τις αποστάσεις στο κείμενό σου, "παίξε" με τους αριθμούς, μέχρι να βρεις τι ακριβώς απόσταση θέλεις). Πάτα Ok. Στο προηγούμενο πινακίδιο ("Εύρεση και Αντικατάσταση") πάτα "Αντικατάσταση όλων". Δες το αποτέλεσμα.

Σημείωση: Αποθήκευσε το έγγραφο κάθε φορά που μετατρέπεις την απόσταση των διαστημάτων. Για να μπορέσεις να αλλάξεις πάλι την απόσταση αυτή, θα χρειαστεί να ανοίγεις και να κλείνεις το έγγραφο κάθε φορά. Δεν μπορείς να αλλάξεις δυο φορές συνέχεια την απόσταση μεταξύ των λέξεων στο ίδιο έγγραφο. Απλώς, άλλαξε, αποθήκευσε, κλείσε και άνοιξέ πάλι και άλλαξε πάλι κ.λ.π.

aria
25-02-09, 15:09
VasilisTheGreek, στο 2007 δεν υπάρχει μενού Επεξεργασία, η ρύθμιση για Find and Replace είναι στην πρώτη ομάδα εργαλείων, στο Home ;)

Πάντως εξακολουθώ να έχω την απορία για ποιο λόγο δεν σου κρατάει τα πέντε spaces π.χ. ανάμεσα στις λέξεις, nikosl, δεν μου φαίνεται λογικό και από ό,τι είδα δεν ισχύει η αλλαγή με αυτό που λέγαμε πριν, δηλαδή με αυτόματη διόρθωση, δεν πιάνει στα spaces... :hmm:

nikosl
25-02-09, 16:52
Βασικά με όποια γραμματοσειρά ή στυλ διαλέξω, όταν πατάω το spacebar κατα τη διάρκεια που γράφω αφήνει πάρα πολυ μικρό κενό, τόσο που δεν διακρίνεις τις λέξεις. Φανταστείτε ότι είναι το μισο από το κενό που έχει το κείμενο που διαβάζετετε τώρα.

Δεν θυμάμαι στο 2003 να άφηνε τόοοσο μικρό κενό ρε γμτ.

VasilisTheGreek
25-02-09, 17:32
VasilisTheGreek, στο 2007 δεν υπάρχει μενού Επεξεργασία...


Σε μένα γιατί υπάρχει;


52304

aria
25-02-09, 18:32
Σε μένα γιατί υπάρχει;


52304

Α, σωστά, μπερδεύομαι με τα ελληνικά μενού :mrgreen: και ήθελα να τονίσω το διαχωρισμό του ότι δεν υπάρχει πια καρτέλα Επεξεργασία όπως νομίζω ότι υπήρχε με τις προηγούμενες εκδόσεις :)

Νίκο, μήπως φταίει η γραμματοσειρά που χρησιμοποιείς ή το μέγεθός της; Αν εκτυπώσεις τη σελίδα σού φαίνεται το ίδιο; Δεν μας ανεβάζεις ένα screenshot; :hmm:

Copyright © Keen Notion Co (2002-2014) Copyright Keen Notion Co.