PDA

Επιστροφή στο Forum : Μηχανές Espresso v.2009



Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17

and64
12-08-09, 12:35
Loipon primp gia ayta ta leyta einai krima na pas se aytomati. I ierarxia gia ena kalo kafe gia aytoys pou den kseroun einai espressomixani - barista - koftis . Apo oti katalaves omos ayto den isxyei. To sosto einai barista - koftis - espressimixani. An thes vevaia kalo espresso . Gia na min aisthanesai omos oti einai tsampa leyta perna mia volta apo athinas i mpenaki sta magazia pou eipame.ego proteino me kleista ta matia to set tis rancilio silvia- rocky diladi. Einai kapou sta 700 apo ebay i coffeeitalia . Pistepse tha ta exeis mia zoi.theloun omos agapi kai ypomoni allios den aksizei pare krups. Ego dokimasei kai krups kai oles aytes kai mprosta sti silvia einai to 10% kai an. Exo dokimasei kai nespresso alla kamia sxesi ola ayta me espresso oso filotima kai an einai. Meta pame se ascaso steel pou exo akousei kala logia. Alla min ksexnas ton mylo. Ego tha sou proteina na pareis prota to mylo kai ystera tin mixani.mporei na sou akougetai koufo alla etsi prepei na ginei an den ta pareis kai ta dyo mazi.ypopsin oti sti rancilio den mpainei o kafes tou supermarket dioti douleyei se epaggelmatiki piesi (9 bar) .thelei diladi psaksimo gia to sosto kopsimo pou den mporeis na to vreis apo to kafekopteio eykola , prepei na kaneis esy tis dokimes. Thelo na po ki alla , alla pes mou apories kai ta ksanaleme.

Μην γράφεις greeklish απαγορεύεται!!! Ξαναγράψε το μηνυμά σου στα Ελληνικά αλλιώς θα σβηστεί από τους mods!!

noul
14-08-09, 19:59
Καλησπερα
ειμαι προς αναζητηση μιας μηχανης espresso και προσπαθω να κανω την καλυτερη επιλογη για δεδομενο ποσο,οπως ολοι αλλωστε :)
διαβασα αρκετα στο thread αλλα θα ηθελα να θεσω μια συγκριση στην κριση σας,αφου φαινεται πως το κατεχετε το θεμα.
ειμαι λοιπον αναμεσα στις krups 4020 και την Gaggia Evolution Silver.η τιμη ειναι περιπου ιδια με την gaggia ελαφρως ακριβοτερη αλλα με ενα χρονο μικροτερη εγγυηση (1 χρονος αντι 2 της krups)
ποια ειναι η γνωμη σας?σαν εταιρία η gaggia ειναι γενικά καλυτερη?
τελος μηπως εχετε να μου προτεινεται και καποια αλλη με περιπου 150-200Ε?

trixoptosi
21-08-09, 16:47
Mια ειναι η μηχανη εσπρεσσο.Και ειναι η RANCILIO SILVIA.Eιναι η απολυτη μηχανη για το σπιτι αλλα και κλασεις ανωτερη απο σχεδον τις περισσοτερες ημιεπαγγελματικες που κυκλοφορουν στο εμποριο.
Δωστε 500 ευρω να την παρετε και τελος.
Με καλη συντηρηση θα μεινει μια ζωη.
Μην κανετε τσιγκουνιες σε αυτο το θεμα.

Στην τελικη,αλλος παιρνει κλιματιστικο με τα διπλα,αλλος παιρνει ενα κοστουμι κλπ κλπ.

Ασε που η μηχανη παιρνει και τρελες πατεντες με timer,pid ελεγχο κλπ

Ο lavazza black δε μπορω να πω οτι ειναι τελειος.

Απλα τον συστηνω διοτι ειναι παρα πολυ ιδιαιτερος και το αρωμα του δεν υπαρχει πουθενα μα πουθενα.Και γι αυτο τον κανει τον αγαπημενο μου καφε.

Μολις πηρα και τον lavazza crema e gusto.3.6 ευρω τα 250 γραμμαρια,αποτελειται απο robusta καφε μονο.Αλλα μου φαινεται καλος!!

http://images.smarter.com/300x300x15/34/47/647747.jpg

........Auto merged post: trixoptosi πρόσθεσε 4 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα αργότερα ........


Γεια σας κι από μένα. Με αυτό το post κάνω πρεμιέρα στο forum. Αφορμή γι αυτό ήταν η αναζήτηση πληροφοριών για μηχανές espresso, μιας και ενδιαφέρομαι για μια τέτοια αγορά.

Πραγματικά έμεινα έκπληκτος διαβάζοντας προσεκτικά και τις 30 (!) σελίδες του θέματος με τις γνώσεις σας και φυσικά με την άγνοιά μου. Έβγαλα λοιπόν πάνω στο γραφείο μου το σημειωματάριο και κράτησα ό,τι θεώρησα σημαντικό, με σκοπό να μου μείνουν 4-5 βασικά πράγματα (και να μην επαναλαμβάνω ίδιες ερωτήσεις...).

Το μπάτζετ μου είναι περίπου στα 500 € με το σκεπτικό ότι η μηχανή που θα διαλέξω θα έχει διάρκεια ζωής min 5 χρόνια. Καταλαβαίνω εξ' αρχής ότι το καλό είναι σχετικό (και μάλλον πολύ πιο ακριβό από 500 €) απλά κοιτάζω για το καλύτερο δυνατό "value for money" που λένε και στο χωριό μου...

Μάλλον κλείνω προς της υπερ-αυτόματες για λόγους ευκολίας και ασχετοσύνης σε σχέση με τους "γκουρού" του forum. Η Krups έχει κάποια μοντέλα (ψηφιακά) που δε με άφησαν ασυγκίνητο, αν και μετά από τις 30 σελίδες σας, έχω σοβαρές αμφιβολίες.

Οπότε η άποψη "επιστημόνων" του espresso όπως πχ Theodore41 θα μου ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστική. Η πρόταση μπορεί να αφορά και ηλεκτρονικά καταστήματα.

Ευχαριστώ για τις μελλοντικές απαντήσεις και για την παροχή γνώσεων!!!


Φίλε μου με τα 500 ευρω που δινεις οπως ανεφερα και πριν η λυση ειναι μια rancilio silvia.
Απο ebay και σου ερχεται σφαιρα.Πιστεψε με δε θα το μετανιωσεις.Απλα διαβασε στο νετ τα reviews που εχει η μηχανη και θα παθεις ζημια.Σε αυτη την τιμη συναγωνίζεται μηχανες των 1500-2000 ευρω ανετοτατα.Ασε που οταν τον κανεις τον καφε σπιτι θα τον κανεις 3 φορες καλυτερο απο οτι σου σερβρουν εξω.

George_Prix
21-08-09, 17:37
...Δωστε 500 ευρω να την παρετε και τελος...

Φιλε δεν αμφιβαλω καθολου για την ποιοτητα της μηχανης... :nono:

Απλα μην ξεχνας οτι ελαχιστοι ειναι διατεθειμενοι να δωσουν 500€ για να φτιαχνουν καφε στο σπιτι τους. ;)

Theodore41
21-08-09, 19:33
Ο μονος Lavazza που πινεται,ειναι αυτος που δινει στα μπαρ-καφετεριες.Οχι αυτος που πωλειται στα σουπερ μαρκετ.
Εγω παιρνω πρασινο,(ακαβουρδιστο),καφε,σε 7 ποικιλιες, απο ενα καφεκοπτη του κεντρου,και τον καβουρδιζω μονος μου,ωστε να ειναι φρεσκος.
Εχω γραψει αλλοτε για καφεδες.
Αμα θελεις,σου δινω μια δ/νση στην Αγγλια,που στελνει πολυ φρεσκο καφε υψηλης ποιοτητος.Θα μεινεις πολυ ευχαριστημενος.
Με την ισοτιμια της Λιρας-Ευρω,συμφερει.
Για τη Σιλβια,με το pid και αλλες πατεντες που της κανουν,φαινεται οτι ειναι πολυ καλη για τα λεφτα της.

G.S
21-08-09, 22:36
Φιλε δεν αμφιβαλω καθολου για την ποιοτητα της μηχανης... :nono:

Απλα μην ξεχνας οτι ελαχιστοι ειναι διατεθειμενοι να δωσουν 500€ για να φτιαχνουν καφε στο σπιτι τους. ;)
Πολλοί δίνουν περισσότερα για ζάντες αυτοκινήτου, για ηχοσυστήματα, για ένα βράδυ στα μπουζούκια και πάει λέγοντας... Ο καθένας τα διαθέτει εκεί που του αρέσει, άρα δεν είναι τρελό να δώσει κάποιος πολλά χρήματα για να κάνει απλά έναν ωραίο εσπρέσο, αν αυτό τον ευχαριστεί. ;)

George_Prix
21-08-09, 22:47
Πολλοί δίνουν περισσότερα για ζάντες αυτοκινήτου, για ηχοσυστήματα, για ένα βράδυ στα μπουζούκια και πάει λέγοντας... Ο καθένας τα διαθέτει εκεί που του αρέσει, άρα δεν είναι τρελό να δώσει κάποιος πολλά χρήματα για να κάνει απλά έναν ωραίο εσπρέσο, αν αυτό τον ευχαριστεί. ;)

Απο οσο βλεπω εγω και αυτα που περιγραφεις.... last year. :p
Πλεον ολοι πανε απο το κακο στο χειροτερο. :(

Κατα την αποψη μου, εχεις δικιο.
Μια καλη εσπρεσιερα αξιζει.

Απλα εχω την εντυπωση οτι παρουσιασες αυτο το 500αρικο σαν μια πολυ απλη υποθεση. :whistle:

Theodore41
21-08-09, 23:15
Καποτε,πριν απο πολλα χρονια ,ενας γνωστος,ειχε αγορασει ενα πικαπ,που εκανε καποια εκατομμυρια,(σε δρχ βεβαια).
Οταν του ελεγαν λοιπον καποιοι,ωστε εδωσες τοοσα λεφτα,για ενα πικαπ,εκεινος απαντουσε.
Οταν εσυ αγορασες τη Μερσεντε,και εδωσες τοοσα λεφτα,εγω σου ειπα γιατι ταδωσες;
Αρα,περι ορεξεως,κολοκυθοπιττα.
Εγω πχ,εδωσα μονο για μυλο καφε,...μονο 1800 Ευρα.Ναι τοσα.Μονο για μυλο.
Το οτι τα λεφτα τα αξιζει,δεν το συζηταω.Ο καφες ειναι εντελως διαφορετικος με το μυλο αυτο.

George_Prix
21-08-09, 23:25
Καποτε,πριν απο πολλα χρονια ,ενας γνωστος,ειχε αγορασει ενα πικαπ,που εκανε καποια εκατομμυρια,(σε δρχ βεβαια).
Οταν του ελεγαν λοιπον καποιοι,ωστε εδωσες τοοσα λεφτα,για ενα πικαπ,εκεινος απαντουσε.
Οταν εσυ αγορασες τη Μερσεντε,και εδωσες τοοσα λεφτα,εγω σου ειπα γιατι ταδωσες;
Αρα,περι ορεξεως,κολοκυθοπιττα.
Εγω πχ,εδωσα μονο για μυλο καφε,...μονο 1800 Ευρα.Ναι τοσα.Μονο για μυλο.
Το οτι τα λεφτα τα αξιζει,δεν το συζηταω.Ο καφες ειναι εντελως διαφορετικος με το μυλο αυτο.

Φιλε μαλλον δε με καταλαβες...

Δωσε οσα θελεις για μυλο και ο γνωστος σου ας αγορασει και Ferrari.

Αλλα αν γυρισει και μας πει... "ρε αγοραστε μια Ferrari να βρειτε την υγεια σας", ακουγεται καπως. :rtfm:
Δε νομιζεις? :hmm:

Theodore41
22-08-09, 11:23
Μωρε κριτικη δεν κανω εγω σε κανενα,μη ν το νομιζεις.
Να σου πω τωρα και κατι αλλο;
Αμα σκεφτεις,οτι με δυομισυ ευρω την ημερα,η και με πεντε καμια φορα,που δινει καποιος,για να πιει εναν συνηθως μετριο καφε σε καποιο μαγαζι,αν δεν το κανει για 3 μηνες, και μαζεψει τα λεφτα,να η μηχανη.Βγηκε το κοστος της.
Και με τα λιγα και με τα πολλα,μπορει να γινει η δουλεια.

trixoptosi
22-08-09, 12:55
Κοιταξτε.Συμφωνω σε αυτα που λετε ολα.Εγω απλα ειπα τη γνωμη μου.
Και συμφωνω με τον φιλο παραπανω πως ο καθενας δινει τα λεφτα του εκει που θελει.
Πχ εγω για να παρω μια καλη εσπρεσσιερα ειμαι διατεθειμενος να μην παω διακοπες για ενα καλοκαιρι.
Η πχ να θυσιασω πολλα πραγματα για να την αποκτησω.

Για τις απαιτησεις μας κακα τα ψεματα, καλο εσπρεσσο μπορεις να κανεις και με πολυ φθηνοτερες μηχανες.Αυτη ειναι η αληθεια.Με 100 ευρω ανετα βρισκεις μηχανη που να σου κανει αξιοπρεπη καφε.
Ειδικα ψαχνοντας ebay.

Ωστοσο,για να φτιαξεις ζεστο αφρογαλα,η ο εσπρεσσο να εχει την ιδανικη θερμοκρασια,η να εχει το καλυτερο καιμακι κλπ κλπ τοτε θελεις μια πραγματικα καλη μηχανη.Και αυτην περιεγραψα πιο πανω

Εγω να φανταστειτε,εχω μια ARIETE HOLLYWOOD και την πηρα 49 ευρω.Ναι καλα ακουσατε.Την ειχε βγαλει σε προσφορα ο Κωτσοβολος απο 129 ευρω.

Ωστοσο η μηχανη δεν κανει αφρογαλα(με τι πιεση-δυναμη αλλωστε να το κανει) και ο εσπρεσσο που κανει ειναι μετριος προς το καλο.

Ωστοσο δεν εχω τρελες απαιτησεις.Και επειδη η κοπελα μου δουλευε χρονια σε καφε οπου ειχαν LA CIMBALI επαγγελματικες μηχανες αποφασισα:να παρω LA CIMBALI,που ομως ειναι εντελως απογορευτικο για το σπιτι μιας και θελει τεραστιο χωρο,συνδεση με υδρευση κλπ κλπ.

Και ετσι λεω:θα παρω την καλυτερη για το σπιτι η οποια θα παιρνει και εμφιαλωμενο νερο και ουτε θα μυριζει ουτε τιποτα και θα χει και timer και θα χει και pid ελεγχο θερμοκρασιας.

Για τους καφεδες τωρα τους LAVAZZA που ειπε ο φιλος πιο πανω δε συμφωνω.Ειναι αρκετα καλοι καφεδες.Και ο κοκκινος και ο μαυρος(κορυφαιος με ιδιαιτερη γευση) και ο απλος αλλα και ενας που πηρα τωρα και λεγεται CREMA E GUSTO.

Ωστοσο δε συγκρινονται με το να κοψεις με τη μηχανη σου τον καφε.Βγαζεις πραγματικα φρεσκο καφε..Καμια σχεση με τον αλεσμενο που σου προσφερουν σε συσκευασιες 250 γραμ

Theodore41
22-08-09, 14:03
Υπαρχουν επαγγελματικες μηχανες,με ενα γκρουπ,που δεν πιανουν καθολου χωρο.Δες πχ,τη δικη μου.
http://home.planet.nl/~rjeroenv/brewing/espresso/reneka_techno_review.html
Αμα την αλλαξω,με το νεο μοντελο,που θα βγαλει σε μερικους μηνες η εταιρια,θα το γραψω,οποτε ελα να τη δεις,και αμα σου αρεσει,αγορασε τη.
Δε θα μετανοιωσεις.

Cubaneros
23-08-09, 04:10
Θελω να βοηθησω τα παιδια που ενδιαφερονται για μπουν στο club του εσπρεσσο και εκανα μια μικρη ερευνα σε εσπρεσσομηχανες low budget που ομως εχουν ικανοποιητικα αποτελεσματα που βεβαια χρειαζονται και μυλο μαζι. Υπαρχουν αρκετες τετοιες μηχανες οι οποιες βεβαια δεν φτανουν τη silvia πρεπει ομως να φερουμε τους καινουριους ποιο κοντα διοτι αν τους λεμε silvia , mazzer θερμοστατες και pid στο τελος δεν θα πεισουμε κανενα διοτι δεν εχει κανεις διαθεση να δωσει ετσι το 1000ρικο. Καταρχην να πω οτι με 50€ και τον αλεσμενο καφε του supermarket βγαινει πολυ καλος καφες για τα λευτα του ειλικρινα . Για τα λευτα του ομως . Για να γραφει ομως καποιος εδω η εστω να διαβαζει αυτες τις γραμμες δε νομιζω οτι θελει κατι τετοιο αλλα ο καφες του να εχει την ποιοτητα καφετερειας εστω. Παρεπιπτοντως η silvia μπορει να σου προαφερει καφε πολυ καλυτερο απο πολλες καφετερειες εκει εξω και βγαζει καφε καλυτερο και απο μηχανη με 3 φορες τα λευτα της. Βρηκα λοιπον τις
gagia evolution
ascaso dream
saeco classico.
Επειδη διαβασα για καποια διληματα περι gaggia με krups κτλ λοιπον μιλαμε για μια εταιρια που φτιαχνει ηλεκτρικες σκουπες ή τηλεφωνα οπως η delοnghi και μια εταιρια που φτιαχνει μονο εσπρεσσο μηχανες για 100 χρονια . Εσεις τι λετε να ειναι καλυτερο ; Οι μυλοι για αρχη που εχουν παει καλα ειναι της gaggia , της rancilio και ο le lit. Ειναι αναγκαιοι παιδια για αυτο που ζηταται πιστεψτε μας, το λεω γιατι και εγω νομιζα το ιδιο αλλα την πατησα. Πατε απο ebay να τις βρειτε και μπορω να βοηθησω και οτι θελετε απο ebay . Οι επωνυμοι καφεδες τελος συνηθως δεν πιανουν τιποτα εκτος σπανιων περιπτωσεων και αυτο μονο γιατι ειναι καιρο καβουρδισμενοι . Πατε taf , mokka ή παραγγελτε απ εξω . Ειναι τα ιδια εως λιγοτερα τα λευτα που κανουν. Ειναι κριμα που δεν το ξερει ο κοσμος και αυτο. Τους πλασαρουν τον illy για καλο που για μενα παιρνει 3 στα 10. Αυτα για τωρα.

Υ.γ. Τσεκαρετε στο coffeegeek ,εχει ολες τις μηχανες με σχολια απο χρηστες.

alexasso
23-08-09, 04:32
Θελω να βοηθησω τα παιδια που ενδιαφερονται για μπουν στο club του εσπρεσσο και εκανα μια μικρη ερευνα σε εσπρεσσομηχανες low budget που ομως εχουν ικανοποιητικα αποτελεσματα που βεβαια χρειαζονται και μυλο μαζι. Υπαρχουν αρκετες τετοιες μηχανες οι οποιες βεβαια δεν φτανουν τη silvia πρεπει ομως να φερουμε τους καινουριους ποιο κοντα διοτι αν τους λεμε silvia , mazzer θερμοστατες και pid στο τελος δεν θα πεισουμε κανενα διοτι δεν εχει κανεις διαθεση να δωσει ετσι το 1000ρικο. Καταρχην να πω οτι με 50€ και τον αλεσμενο καφε του supermarket βγαινει πολυ καλος καφες για τα λευτα του ειλικρινα . Για τα λευτα του ομως . Για να γραφει ομως καποιος εδω η εστω να διαβαζει αυτες τις γραμμες δε νομιζω οτι θελει κατι τετοιο αλλα ο καφες του να εχει την ποιοτητα καφετερειας εστω. Παρεπιπτοντως η silvia μπορει να σου προαφερει καφε πολυ καλυτερο απο πολλες καφετερειες εκει εξω και βγαζει καφε καλυτερο και απο μηχανη με 3 φορες τα λευτα της. Βρηκα λοιπον τις
gagia evolution
ascaso dream
saeco classico.
Επειδη διαβασα για καποια διληματα περι gaggia με krups κτλ λοιπον μιλαμε για μια εταιρια που φτιαχνει ηλεκτρικες σκουπες ή τηλεφωνα οπως η delοnghi και μια εταιρια που φτιαχνει μονο εσπρεσσο μηχανες για 100 χρονια . Εσεις τι λετε να ειναι καλυτερο ; Οι μυλοι για αρχη που εχουν παει καλα ειναι της gaggia , της rancilio και ο le lit. Ειναι αναγκαιοι παιδια για αυτο που ζηταται πιστεψτε μας, το λεω γιατι και εγω νομιζα το ιδιο αλλα την πατησα. Πατε απο ebay να τις βρειτε και μπορω να βοηθησω και οτι θελετε απο ebay . Οι επωνυμοι καφεδες τελος συνηθως δεν πιανουν τιποτα εκτος σπανιων περιπτωσεων και αυτο μονο γιατι ειναι καιρο καβουρδισμενοι . Πατε taf , mokka ή παραγγελτε απ εξω . Ειναι τα ιδια εως λιγοτερα τα λευτα που κανουν. Ειναι κριμα που δεν το ξερει ο κοσμος και αυτο. Τους πλασαρουν τον illy για καλο που για μενα παιρνει 3 στα 10. Αυτα για τωρα.

Υ.γ. Τσεκαρετε στο coffeegeek ,εχει ολες τις μηχανες με σχολια απο χρηστες.

εχεις πολυ μεγαλο δικιο σε αυτο που λες , κανενας πρωταρης δεν θα δωσει ετσι απλα το χιλιαρικο για να πιει ενα καφε οχι της προκοπης αλλα πολυ καλυτερο μαλιστα.

Σιγα σιγα ξεκινησαν ολοι πιστευω και αυτοι σε αυτο το νημα που εχουν φτασει τωρα να εχουν μηχανηματα στο σπιτι τους χιλιαδων ευρω.

Παρακολουθω το νημα πολυ καιρο σχεδον απο την αρχη μιας και ο εσπρεσσο ειναι μια απο τις αδυναμιες μου ( ναι ειχα και το χωριο μου εσπρεσσο μαις και ειμαι απο την ιταλια).

Στο σπιτι χρησιμοποιω οτι και οι περισσοτεροι ιταλοι στο δικο τους , μια ταπεινη καφετερια Biaetti (10 ετιας) που κανει εναν αξιοπρεπει εσπρεσσο , βεβαια εχω και γω μυλο μιας και θα συμφωνησω μαζι σου εχει πολυ μεγαλη σημασια στην γευση και στην ποιοτητα του τελικου προιοντος.Για το μονο που αιθανομαι τυχερος ειναι οτι λογο της εργασιας μου βρισκομαι πολλες φορες το μηνα στην Ιταλια οπου απολαμβανω τους εσπρεσσο μου σε συγκεκριμενα μαγαζια παντα μιας και σε αυτο εχουν μεγαλη διαφορα καποια καταστηματα μεταξυ τους ( μαρκα μηχανης και εταιρια καφε ).

Theodore41
23-08-09, 12:09
Οσοι αγοραζετε online,δοκιμαστε απο δω.http://shop.squaremilecoffee.com/
Ειναι στην Αγγλια,κανει εξαιρετικο καφε,που ειναι φρεσκοτατος,(εχει ημερομηνια ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΑΤΟΣ,και οχι ληξεως,οπως οι αλλοι),και με την ισοτιμια ευρω-λιρας,ερχεται στα ιδια λεφτα με τους εδω πωλουμενους σαν γκουρμέ.
Εχω παρει αρκετες φορες,και εμεινα πολυ ευχαριστημενος.
(Αμα θελετε,με το που θα ελθει,σε αλουμινενια σακουλακια με βαλβιδα,τον βαζετε κατευθειαν στην ΚΑΤΑΨΥΞΗ,και βγαζετε λιγο λιγο,για την ημερησια καταναλωση.Αμα ανοιξετε το σακουλακι,βαζετε τον καφε σε καποιο δοχειο.Γυαλινο καλυτερα,η και μεταλλικο.
Με σκεπασμα βεβαια.
Για περισσοτερα,ρωτηστε.
Παντως,μη ρωτατε ανθρωπους,που δεν εχουν ιδεα για το σπορ.
Και πιαστε φιλιες με καλους καφετζηδες, εννοω αυτο,που οι Ιταλοι,λενε barista,σε καφετεριες.Θα σας δειξουν πολλα κολπα.

trixoptosi
23-08-09, 21:18
Φρεσκα νεα εχω:
Δοκιμασα να κανω αφρογαλα κρυο με το γαλα της δελτα το 0% το φρεσκο!Επαναλμβανω το φρεσκο!

Αποτελεσμα απλα εκπληκτικο μαγκες.Το καλυτερο αφρογαλα που εχω φτιαξει στη ζωη μου.Το εχω εδω και 1 ωρα και δεν εχει πεσει ακομα απο τον φρεντο καπουτσινο!!Απιστευτο!!

Μονο αυτο απο δω και περα.Κι εγω που νομιζα οτι μονο το family κανει.
Οσο δοκιμαζεις μαθαινεις!!

Cubaneros
24-08-09, 03:42
Να ξερεις οτι το 0% εχει full αφρο αλλα χανει σε γευση στο ζεστο παντα, αλλα μαλλον ειναι το ιδιο και στο κρυο. Αν μπορεις να φτιαξεις παντως με 3,5% καλυτερο θα ειναι σε γευση . Για πες την τεχνικη σου. Εγω βαζω και παγακι μεσα αλλα σε 200 ml γαλα τουλαχιστον για να μην νερουλιασει καο φυσικα το μπρικι στη καταψυξη. Α και το γαλα το βαζω στην καταψυξη για οση ωρα φτιαχνω τον καφε. Το δυνατο μιξερ παντως νομιζω ειναι το πιο σημαντικο οπως και το ακροφυσιο για το ζεστο.

odys2008
24-08-09, 23:51
Μόλις πήρα την gaggia evolution μετά απο αυτά που διάβασα και ένα πακετάκι μαύρο lavanza. Για τον πρώτο μου εσπρέσο μου άρεσε! Για καπουτσίνο βάζω μια μερίδα καφέ και απλά αφήνω περισσότερο νερό ώστε να γεμίσει η κούπα του καπουτσίνο ? Μετά προσθέτω και το ζεστο αφρόγαλλα που κάνω βάζοντας το ακροφύσιο μέσα σε μια κούπα με γάλα. Σωστά?

Theodore41
25-08-09, 00:15
Η καλυτερη συμβουλη που θα μπορουσα να σου δωσω,ειναι να πας σε ενα πολυ καλο μαγαζι,που να μπορεις να εχεις προσβαση στον ανθρωπο που κανει τους καφεδες,και να παραγγειλεις ενα καπουτσινο,ρωτωντας τον πριν,οτι θελεις να μαθεις μερικα πραματα για το σπιτι.
Πρακολουθα τον λοιπον,και ρωτα τον,και θα μαθεις.
Αμα πας κανα δυο φορες,θα γινεις καλυτερος.
Εννοω βεβαια,να πας σε μαγκα καφετζη.Οχι ασχετο.
Πηγαινε στο ever green στην Κοραη,η στην καφετερια Ευριπιδου και στον πεζοδρομο,γωνια.
Η στου Ζοναρς.
Αυτοι εχουν πολυ καλους μπαριστες,και θα μαθεις.

Cubaneros
25-08-09, 04:13
@odys

Εξηγησε λιγο καλυτερα το προβλημα σου. Η ποσοτητα του καφε ειναι 50-60 ml για διπλο και 25-30 ml για μονο. Στο διπλο βεβαια τα λαθη συγχωρουνται πιο ευκολα. Το αλλο με το γαλα φεν το καταλαβα. Αν εχεις δυνατοτητα να σου δειξει μπαριστας καλυτερο ειναι. Δες και βιντεο στο youtube εχει παρα πολλα καλα .

odys2008
25-08-09, 12:18
Αυτό έκανα προς το παρόν, είδα μερικά βίντεο στο youtube γιατί αυτό που έγραφα πιο πάνω είταν τελείως λάθος. ΑΥτό που κατάλαβα είναι ότι ο cappucino είναι 1/3 εσπρεσο 1/3 ζεστο γάλα και 1/3 αφρός. Είδα μερικές τεχνικές και τώρα πάω να πειραματιστώ πίνοντας ένα καφεδάκι για να ξεκινήσω και διάβασμα για την εξεταστική. Θα δω πως θα πάνε στην πράξη αυτά που είδα.

Απορία: γιατί πρέπει κατά την προθέρμανση να βάζουμε το φίλτρο μαζί με την θήκη του ώστε να ζεσταθούν? Μάλιστα λένε ότι στην gaggia είναι τοσο βαρύ και παχύ ώστε να κρατάει την θερμοκρασία όση όρα το βγάζεις για να βάλεις καφε.

Theodore41
25-08-09, 18:55
Αυτό έκανα προς το παρόν, είδα μερικά βίντεο στο youtube γιατί αυτό που έγραφα πιο πάνω είταν τελείως λάθος. ΑΥτό που κατάλαβα είναι ότι ο cappucino είναι 1/3 εσπρεσο 1/3 ζεστο γάλα και 1/3 αφρός. Είδα μερικές τεχνικές και τώρα πάω να πειραματιστώ πίνοντας ένα καφεδάκι για να ξεκινήσω και διάβασμα για την εξεταστική. Θα δω πως θα πάνε στην πράξη αυτά που είδα.

Απορία: γιατί πρέπει κατά την προθέρμανση να βάζουμε το φίλτρο μαζί με την θήκη του ώστε να ζεσταθούν? Μάλιστα λένε ότι στην gaggia είναι τοσο βαρύ και παχύ ώστε να κρατάει την θερμοκρασία όση όρα το βγάζεις για να βάλεις καφε.
Επειδη εχεις περιεργεια,αρα εισαι φιλομαθης,αμα θελεις,να σου βαλω καμια 100στη λινκ, να αρχισεις να διαβαζεις σχετικα με τον εσπρεσσο,γιατι αν δεν το ξερεις,ειναι επιστημη τελικα αυτος ο περιεργος καφες.Σιγα σιγα,θα αρχισεις να μπαινεις στο πνευμα.

odys2008
25-08-09, 19:39
Εννοείται αν δεν σου είναι κόπος θέλω λινκ για να δω. Θα προσπαθήσω βέβαια να πω και κάποιον σωστό μπαρίστα να μου δείξει μόλις μπορέσω. Τα μαγαζιά που αναφέρεις πρέπει να είναι καλά, αλλά δυστυχώς δεν μένω αθήνα. Οπότε θα πάω εκεί που μου έχει αρέσει περισσότερο ο cappuccino και θα προσπαθήσω να μάθω πως τον κάνει.
Ωστόσο προς το παρόν αν μπορείς να βάλεις βίντεο θα με βοηθούσε πάρα πολύ :oneup:

trixoptosi
25-08-09, 21:07
Να ξερεις οτι το 0% εχει full αφρο αλλα χανει σε γευση στο ζεστο παντα, αλλα μαλλον ειναι το ιδιο και στο κρυο. Αν μπορεις να φτιαξεις παντως με 3,5% καλυτερο θα ειναι σε γευση . Για πες την τεχνικη σου. Εγω βαζω και παγακι μεσα αλλα σε 200 ml γαλα τουλαχιστον για να μην νερουλιασει καο φυσικα το μπρικι στη καταψυξη. Α και το γαλα το βαζω στην καταψυξη για οση ωρα φτιαχνω τον καφε. Το δυνατο μιξερ παντως νομιζω ειναι το πιο σημαντικο οπως και το ακροφυσιο για το ζεστο.



Βαζω στην καταψυξη για 10 λεπτα ενα ποτηρι με γαλα περιπου 50-60ml δηλαδη ακριβως οσο αφρογαλα θελω να κανω.Σε γυαλινο ποτηρι το βαζω ετσι ωστε να το χτυπησω κατ ευθειαν στο σεικερ.Αν το βαλω σε αλουμινιου τοτε παγωνει το γαλα ελαφρως πιο γρηγορα!!Καποιες φορες βαζω και 2 σταγονες βοτκα στο γαλα.

Κατοπιν το βγαζω και το χτυπαω στο σεικερ.Σταθερο σεικερ 100 watt.Τα 75 για σεικερ ειναι λιγο.Τι σεικερ δεν ειναι και τιποτα ιδιαιτερο,8 ευρω το πηρα αλλα ειναι δυνατο σεικερ.

Το χτυπαω κανα 40δευτερολεπτα και γινεται αφρογαλα!Αυτο ηταν
Παγο δε βαζω σε κανενα σημειο.Εκτος αν βιαζομαι παρα παρα πολυ.
Αλλα οταν ξεκιναω να κανω τον εσπρεσο τοτε κατευθειαν η πρωτη μου δουλεια ειναι να βαζω γαλα στην καταψυξη ετσι ωστε μολις βγει και ο εσπρεσσο το γαλα να ειναι παγωμνεο!!





Μολις δοκιμασα με 1,5% λιπαρα πληρες γαλα.Τζιφος.Αν και παγωσε στην καταψυξη μετα δεν εγινε αφρογαλα.Επεσε αμεσως.

........Auto merged post: trixoptosi πρόσθεσε 6 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα αργότερα ........


Μόλις πήρα την gaggia evolution μετά απο αυτά που διάβασα και ένα πακετάκι μαύρο lavanza. Για τον πρώτο μου εσπρέσο μου άρεσε! Για καπουτσίνο βάζω μια μερίδα καφέ και απλά αφήνω περισσότερο νερό ώστε να γεμίσει η κούπα του καπουτσίνο ? Μετά προσθέτω και το ζεστο αφρόγαλλα που κάνω βάζοντας το ακροφύσιο μέσα σε μια κούπα με γάλα. Σωστά?


Ο καπουτσινο γινεται με διπλη ποσοτητα εσπρεσσο.Δηλαδη βαζεις διπλη ποσοτητα εσπρεσσο και τον κανεις.Προσεξε ομως.Δεν το αφηνεις διπλασιο χρονο!!

Σου προτεινω την επομενη φορα που θα πας να πιεις εναν καφε,να παρεις μια κουπα!!Πχ illy lavazza,segafredo,portioli κλπ.

Θα αφησεις να τρεξει εσπρεσσο στην κουπα αυτη μεχρι αυτη να γεμισει λιγοτερο απο τη μεση της κουπας.Αυτος ειναι ενας διπλος εσπρεσσο.Οχι περισσοτερο διοτι θα ειναι νερωμενος.

Και κατοπιν θα κανεις το αφρογαλα.Δες βιντεακια στο youtube.Αλλα θελει χρονο μεχρι να μαθεις να κανεις αφρογαλα ζεστο.Μη φανταστεις πολυ χρονο αλλα μετα απο κανα 1-2 βδομαδες θα μαθεις να φτιαχνεις καλα αφρογαλα και εσπρεσσο.Με την προυποθεση να εξασκηθεις.Να σου φυγει δηλαδη κανα κιλο καφε απο τις δοκιμες!!!

Αλλα οταν μαθεις πιστεψε με θα απολαμβανεις περισοτερο τον καφε σου. :cool:

........Auto merged post: trixoptosi πρόσθεσε 1 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα αργότερα ........


Αυτό έκανα προς το παρόν, είδα μερικά βίντεο στο youtube γιατί αυτό που έγραφα πιο πάνω είταν τελείως λάθος. ΑΥτό που κατάλαβα είναι ότι ο cappucino είναι 1/3 εσπρεσο 1/3 ζεστο γάλα και 1/3 αφρός. Είδα μερικές τεχνικές και τώρα πάω να πειραματιστώ πίνοντας ένα καφεδάκι για να ξεκινήσω και διάβασμα για την εξεταστική. Θα δω πως θα πάνε στην πράξη αυτά που είδα.

Απορία: γιατί πρέπει κατά την προθέρμανση να βάζουμε το φίλτρο μαζί με την θήκη του ώστε να ζεσταθούν? Μάλιστα λένε ότι στην gaggia είναι τοσο βαρύ και παχύ ώστε να κρατάει την θερμοκρασία όση όρα το βγάζεις για να βάλεις καφε.


Ασε τις μεριδες και τα ml και τα 1/3!!
Mε το ματι να τα κανεις ολα!!!

Theodore41
25-08-09, 22:53
Εννοείται αν δεν σου είναι κόπος θέλω λινκ για να δω. Θα προσπαθήσω βέβαια να πω και κάποιον σωστό μπαρίστα να μου δείξει μόλις μπορέσω. Τα μαγαζιά που αναφέρεις πρέπει να είναι καλά, αλλά δυστυχώς δεν μένω αθήνα. Οπότε θα πάω εκεί που μου έχει αρέσει περισσότερο ο cappuccino και θα προσπαθήσω να μάθω πως τον κάνει.
Ωστόσο προς το παρόν αν μπορείς να βάλεις βίντεο θα με βοηθούσε πάρα πολύ :oneup:
Αυτα,φτανουν;:p

> > http://groups.google.com/group/alt.coffee/topics?hl=en
> > http://www.cs.su.oz.au/~bob/Coffee/timeline.html
> > http://best-of-italy.com/cgi-bin/ncommerce3/ExecMacro/new_store.d2w/search?SearchBy=Category&SHOP=31895&ProductCategory=61769&lang=E&mall=B
> > http://www.singleservecoffee.com/archives/005385.php
> > http://www.coffeeresearch.org/
> > http://home.planet.nl/~rjeroenv/links.html
> > http://www.coffeeguide.com/
> > http://www.coffeeparts.com/accessories/tampers.html
> > http://forum.coffeed.com/index.php?sid=ec1401f6565e3a817a34bfd374f1e021
> > http://www.coffeegeek.com/
> > http://www.coffeekid.com/espresso
> > http://coffeesnobs.com.au/
> > http://www.espressomadeinitaly.com/
> > http://espressosupply.com/Merchant2/merchant.mv?
> > http://www.espressofactory.de/
> > http://www.espressovivace.com/archives.html Paara poly kala arxeia me
> > arthra tou Somer.
> > http://home.surewest.net/frcn/Coffee/Coffee.html
> > http://www.espressomachine.ws/
> > http://www.sweetmarias.com/
> > http://www.sweetmarias.com/roasting-VisualGuideV2.html
> > http://www.home-barista.com/ To kalytero forum.
> > http://www.ehow.com/how_5359_choose-espresso-machine.html
> > http://www.internetto.de/katalog_internetto-de.html
> > http://www.wholelattelove.com/articles/espresso_making_rituals.cfm
> > http://www.xpressivo.com/theespressoguide/recomended_aroma_espresso.asp
> > http://www.thecoffeeresource.com/
> > http://www.toomuchcoffee.com/index.php
> > http://www.espressocoffeeshop.com/
> > http://thirdwavebarista.blogspot.com/
> > http://nio.pblogs.gr/
> > http://www.baristaexchange.com/video/video/listForContributor?screenName=2lw1uiq2thjyu
> > http://www.illy.com/wps/wcm/connect/it/illy/cultura-del-caffe/universita-del-caffe/
> > http://www.coffee-world.gr/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=7&Itemid=55&vmcchk=1&Itemid=55
> > http://www.flickr.com/photos/httpstefanespresso123hotmailcom/page2/
> > http://www.cosic.org/
> > http://www.casabarista.nl/
> > http://baristachampion.wordpress.com/
> > http://shop.squaremilecoffee.com/ Apo do,agorazo kafe apo thn Agglia.Tora
> > phra ton Spring Espresso.Teleios.
> >
> > http://home.surewest.net/frcn/Coffee/HowToTaste.html Poly kalo.
> > http://home.surewest.net/frcn/Coffee/HowToTaste.html
> > http://www.homeclick.com/1/1/292903-trudeau-bianca-cappuccino-cup-6-oz-084271.html
> > http://www.greatinfusions.com/italian_espresso_cup.html
> > http://www.coffeeratings.com/cup-listings.php?page=1
> > http://www.essentialespresso.com/Macap-CPS-Dynamometric-Tamper-P1107.aspx

Καλα διαβασματα.

Cubaneros
26-08-09, 17:06
Η παραγωγη του εσπρεσσο πρεπει να γινεται με οσο το δυνατον μικροτερη αποκλιση θερμοκρασιας. Ακομα και οι καλες μηχανες εχουν αποκλιση απλα ειναι πιο ακριβες γιατι η αποκλοση τους ειναι μικροτερη. Για αυτο το λογο ζεστενεις και το κλειστρο και το φιλτρο και τα φλιτζανακια σου. Αν φτιξεις εσπρεσσο σε χαρτινο ποτηρακι θα δεις διαφορα στα αρωματα και το καιμακι θα κρατησει λιγοτερο. Αν θες ακομη και τα γυμνα κλειστρα που εχουν αρχησει να κυκλοφορουν επειφη ακριβως αποφευγεται η επιφανεια που κοβετε να ερθει σε επαφη με τον καφε εχεις καλυτερο αποτελεσμα στο καιμακι χωρια που ελεγχεις βεβαια καλυτερα τα λαθη σου. Συνοψιζοντας στο κυνηγη του καλου εσπρεσσο δεν χωρανε παραλειψεις οπως το ζεσταμα της μηχανης και ΟΛΕΣ τις επιφανεις που ερχετε σε επαφη ο εσπρεσσο. Ο κλασσικος capuccino και βεβαια ειναι αυτος που λεει ο odys . Οπως αρεσει στον καθενα!

Theodore41
26-08-09, 19:48
Για τους εχοντες και κατεχοντες,η καλυτερη μηχανη για το σπιτι,ειναι η La Marzocco GS/3,που στοιχιζει γυρω στα 4500 Ευρω.Μονο.
Βρειτε κανα βιντεακι στο youtube,να καταλαβετε.
Εχει αποκλιση,+/-0.5 βαθμους.

odys2008
27-08-09, 00:32
Theodore41 σε ευχαριστώ πολύ για τα άρθρα :oneup:

Σίγουρα έχω αρκετό διάβασμα!

nvel
27-08-09, 23:32
Καλησπέρα σε όλους,

μόλις αγόρασα μια AEG EA130 από το carrefour με 43ευρω, τιμή που υπολείπεται σημαντικά των ανταγωνιστών σύμφωνα με το skroutz (http://www.skroutz.gr/s/32978/AEG-EA130.html). Από τα tests που είδα έχει καλή απόδοση και για την τιμή της είναι σίγουρα bestbuy. Αν έχει κάποιος εμπειρία από την μηχανή ας απαντήσει, επίσης με παραξενεύει για τεράστια διαφορά τιμής και να προσθέσω ότι δεν είναι προσφορά ή demo.

hamilcar
29-08-09, 12:19
Κατοπιν το βγαζω και το χτυπαω στο σεικερ.Σταθερο σεικερ 100 watt.Τα 75 για σεικερ ειναι λιγο.Τι σεικερ δεν ειναι και τιποτα ιδιαιτερο,8 ευρω το πηρα αλλα ειναι δυνατο σεικερ.

Για πες περισσότερες πληροφορίες για το σεικερ όπως μαρκα και από που το πήρες

Mouse Potato
29-08-09, 22:04
Guys μια ερώτηση. Χθες αγόρασα αυτό (http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=106851):

http://www.kotsovolos.gr/site/datafiles/catalog/c106851-1l.jpg

Οδηγίες η συσκευασία δεν έχει και δεν ξέρω πως να το χρησιμοποιήσω...

Καμία ιδέα;

Theodore41
29-08-09, 22:18
Guys μια ερώτηση. Χθες αγόρασα αυτό (http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=106851):

http://www.kotsovolos.gr/site/datafiles/catalog/c106851-1l.jpg

Οδηγίες η συσκευασία δεν έχει και δεν ξέρω πως να το χρησιμοποιήσω...

Καμία ιδέα;

Και τοτε,γιατι τ αγορασες βρε ανθρωπε του Θεου;
Που θα το βαλεις;Ξερεις αν ταιριαζει αυτο,με τη συσκευη που θα το υποστει;

Mouse Potato
29-08-09, 22:27
Και τοτε,γιατι τ αγορασες βρε ανθρωπε του Θεου;
Που θα το βαλεις;Ξερεις αν ταιριαζει αυτο,με τη συσκευη που θα το υποστει;

Αφού το γράφει καθαρά πάνω και πίσω... Κάνει για καφετιέρες.... Αλλά δεν έχει οδηγίες :(

and64
29-08-09, 22:30
Αυτά συνηθως τα κάνεις μίγμα με κάποια αναλογία νερού αλλά αν δεν λέει τπτ πάνω πως να σου πούμε να το στρίψουμε;;;:what: Πως θα ξέρεις πόσο να βάλεις;; Το λίγο μπορεί να μην κάνει δουλειά, το πολύ ενδεχομένως να σου δημιουργήσει πρόβλημα...:confused:

Mouse Potato
29-08-09, 22:33
Κλαψ δηλαδή τσάμπα τα 6 μου ευρώ; έψαξα και στο google αλλά δεν βρήκα τίποτα

Theodore41
29-08-09, 23:10
Σημασια εχει και ποιο μηχανημα θα το υποστει.Το καθε μηχανημα,εχει δικες του προδιαγραφες,γι αυτο,δεν αγοραζουμε ετσι,στα κουτουρου.
Το πολυ πολυ,να δεις πανω στο κουτι,αν γραφει ποιος τα φερνει,και να παρεις τηλ,να ρωτησεις τι περιεχει.
Μετα,ρωτα και στην εταιρια που εχει την καφετιερα,και τοτε αποφασισε.

Mouse Potato
30-08-09, 19:19
Guys μια ερώτηση. Χθες αγόρασα αυτό (http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=106851):

Οδηγίες η συσκευασία δεν έχει και δεν ξέρω πως να το χρησιμοποιήσω...

Καμία ιδέα;

Λοιπόν. Οι οδηγίες ήταν κρυμμένες τελικά απ' την πίσω μεριά κάτω απ' το χαρτί.

Το προϊόν είναι της whirlpool και στις οδηγίες δεν αναφέρει ότι κάνει για συγκεκριμένες μηχανές espresso. Αναφέρει χαρακτηριστικά:


Η WPRO professional αποσκληρυντική φόρμουλα εξουδετερώνει αποτελεσματικά τα ίχνη αλάτων από τις καφετιέρες, τις μηχανές εσπρέσσο και τις κατσαρόλες. Η ειδική σύνθεσή του βοηθά στη βελτίωση της απόδοσης των συσκευών και στην επιμήκυνση της ζωής τους. Επίσης είναι κατάλληλο για μαχαιροπίρουνα, μεταλλικά μπολ κλπ.


Οδηγίες Χρήσης

Καφετιέρες, μηχανές εσπρέσσο: Βάλτε στο δοχείο 1 λίτρο νερού και το μισό της φιάλης (125ml). Βάλτε την συσκευή σε λειτουργία περνώντας όλο το υγρό. Επαναλάβετε τη διαδικασία 4 έως 5 φορές μόνο με νερό για να ξεπλύνετε καλά τη συσκευή

Λογικά λοιπόν δεν θ' αντιμετωπίσω πρόβλημα

Cubaneros
31-08-09, 14:09
θελω να μοιραστω μαζι σας ενα πολυ απλο κολπο που δεν το εχει πει κανεισ εδω. Οι περισσοτεροι απο εμας βαζουμε νερο απο τη βρυση του σπιτιου μας ή εστω απο εμφιαλομενο. Δοκιμαζουμε λοιπον το νερο αυτο πριν το βαλουμε στην μηχανη και υστερα που ζεσταθει η μηχανη γεμιστε ενα σφηνακι με νερο απο αυτο που περιμενε για να διαχυθει μεσα στον καφε σας. Περιμεντε κανα τεταρτακι και δοκιμαστε απο αυτο το νερο που στο εξης θα εχει κρυωσει. Δειτε ποση διαφορα εχει απο αυτο που ηπιατε πριν και αναλογως εκτιμησε αν θελει descaling η μηχανη ή οχι. Προσοχη ομως ,αφηστε να περασει νερο απο την μηχανη αναλογα με το μεγεθος του boiler διοτι αν δεν περασει αρκετο θα δοκιμασετε το νερο που ηταν απο πριν μεσα στο boiler και ξαναζεσταθηκε. Ολα αυτα τα καθαριστικα των αλατων να ξερετε οτι εχουν κιτρικο οξυ ,μην νομιζετε οτι ειναι τιποτα σπουδαιο τεχνολογικα. Το λεω αυτο διοτι ολα την ιδια δουλεια κανουν πανω κατω με μικρη διαφορα στην συγκεντρωση τους και γι αυτο θελουν και διαφορετικο ογκο νερουν για να διαλυθουν. Κιτρικο οξυ ειναι αυτο που εχει το λεμονι .

trixoptosi
03-09-09, 17:37
Για πες περισσότερες πληροφορίες για το σεικερ όπως μαρκα και από που το πήρες


Aπο σουπερ μαρκετ το πηρα.Απο ασχετο σουπερ μαρκετ.Δεν εχει μαρκα πανω να φανταστεις αλλα ειναι σταθερο και ειναι λευκο απο εξω.
ΝΑ ειναι 100 watt το ελαχιστο να προσεξεις

George_Prix
03-09-09, 18:01
Παιδια εδω και λιγες μερες αγορασα μια Gaggia Evolution.

Οι πρωτες εντυπωσεις ειναι ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΑΤΕΣ.

Με την ιδια μαρκα καφε και την ιδια ακριβως διαδικασια που εφτιαχνα τοσα χρονια το καφεδακι μου με την Crups, η Gaggia δεν κανει καθολου καιμακι.

Με την Crups εφτιαχνα τετοιο καιμακι, που η ζαχαρη στεκοτανε πρωτα καμποσα δευτερολεπτα στην επιφανεια και μετα αρχιζε να βυθιζεται.

Υποψιαζομαι πως μπορει να θελει πιο ψιλοκομμενο καφε, οποτε θα παω να αγορασω το Σαββατο και θα σας ξαναπω εντυπωσεις. Μακαρι να ειναι αυτο, γιατι την πηρα με μεγαλη χαρα και μεχρι τωρα δεν την εχω χαρει καθολου. :(

odys2008
03-09-09, 19:35
Και εγώ μόνο μια φορά κατάφερα να βγάλω espresso με ωραίο παχύ καιμάκι. Πρόσεξα όμως ότι εκείνη την φορά η ροή ήταν σαφώς μικρότερη και πήρε περισσότερη ώρα για να βγεί. Τι μπορεί να φταίνει που ο καφές μου βγαίνει σχετικά γρήγορα?

George_Prix
03-09-09, 21:14
Και εγώ μόνο μια φορά κατάφερα να βγάλω espresso με ωραίο παχύ καιμάκι. Πρόσεξα όμως ότι εκείνη την φορά η ροή ήταν σαφώς μικρότερη και πήρε περισσότερη ώρα για να βγεί. Τι μπορεί να φταίνει που ο καφές μου βγαίνει σχετικά γρήγορα?

Μιλας και εσυ για την Gaggia φιλε?

Γιατι και εγω καπως ετσι κατεληξα οτι πρεπει να θελει πολυ ψιλοκομενο καφε.
Για να στουμπωνει λιγο και να εχει αργη ροη.

Τις πρωτες φορες δεν εκανε καθολου καιμακι. (και ο καφες ετρεχε σα να ανοιγεις τη βρυση).

Στη συνεχεια αρχισα να παταω υπερβολικα τον καφε και ειδα καποια βελτιωση στο καιμακι. (πλεον οπως καταλαβενετε εσταζε και λιγο πιο αργα).

Ελπιζω με τον ψιλοκομενο να φτασω στο επιθυμητο επιπεδο. (και αν φτασω θα βαλω αλλο ενα εξοδο στη ζωη μου γιατι θα πρεπει να παρω και μυλο μετα :p)

odys2008
03-09-09, 23:21
Ναι george και εγώ την gaggia evolution πήρα πριν 1-2 βδομάδες. Ήδη πήρα άλλο καφέ ελπίζοντας ότι είναι πιο ψιλοκομμένος, και θα τον πατάω πιο πολύ.

Έχω την υποψία ότι το tamper που έχει μέσα είναι μικρό. Θα πάρω ένα μεταλλικό μάλλον που θα είναι 2mm μεγαλύτερο για να πατάει ακριβώς όλη την επιφάνεια.

George_Prix
03-09-09, 23:59
Έχω την υποψία ότι το tamper που έχει μέσα είναι μικρό. Θα πάρω ένα μεταλλικό μάλλον που θα είναι 2mm μεγαλύτερο για να πατάει ακριβώς όλη την επιφάνεια.

Παντως σιγουρα δεν ειναι αυτη η αιτια για το κακο καιμακι. :(

odys2008
04-09-09, 00:39
Κοίτα μην κρίνεις από μένα γιατί είμαι άσχετος ακόμη, και γιατί έχω δοκιμάσει μόνο lavazza μαύρο.

Πάντως σαν αιτία για το κακό καιμάκι αναφέρεται το ότι θέλει περισσότερο πάτημα. Ίσως να ευθύνεται ότι δεν πατιέται ομοιόμορφα παντού και ειδικά στις άκρες. Ας περιμένουμε και τους άλλους να δούμε τι θα μας πουν

Eimai
04-09-09, 01:02
ρε παιδια υπαρχουνε πολλοι παραγοντες που μπορουν να φταινε για την ποιοτητα του καιμακιου.
το να πατας με πολυ δυναμη τον καφε δεν καταφερνεις τιποτα!
την δυναμη του πατιματος του καφε πρεπει να την υπολογιζεις γυρο στα 6 κιλα (λεει η illy),απο εκει και πανω,δεν καταφερνεις τιποτα! εαν εισαι σιγουρος για τον καφε που βαζεις,δηλαδη,εαν σου εβγαζε καλο καιμακι,και τωρα δεν σου βγαζει,δεν φταιει ο καφες ουτε η δυναμη που τον πατας,πολυ πιθανον να φταιει το gpoup. ολα αυτα με την προυποθεση οτι χρησημοποιεις ετοιμο αλεσμενο καφε!

επισης δοκιμασε τον illy,ειναι ο πιο ψιλλοκομενος καφες που θα βρεις στο super market.

Cubaneros
04-09-09, 01:12
Παιδια ο εσπρεσσο εχει διαφορα απο τουσ αλλους καφεδες διοτι φτιαχνετε με πιεση.Αυτο που πρεπει να πετυχετε ειναι σε 25 sec να βλαλετε 50-60 ml . Φυσικα και πρεπει να χτιζετε την πιεση ετσι ωστε να δυσκολευται το νερο να περασει . Αλλα οχι πολυ γιατι θα τον καψετε . Αν δεν εχετε μυλο αλεσης πατε απο το καφεκοπτειο της γειτονιας που εχει καποια δυνατοτητα να κοψει ψιλοτερο τον καφε. Ο εσπρεσσο ουσιαστικα ειναι μια διαδικασια εκχυλισης του καφε επιστημονικα. Η υψηλη πιεση εκχυλιζει τα αρωματα και την καφεινη που δεν εχουν αλλοι καφεδες. Γι αυτο λοιπον αν βλεπετε οτι τρεχει πολυ νερο σταματατε και πατε στον επομενο καφε. Συγκεκριμενα πρεπει να τρεχει σαν ζεστο μελι ο εσπρεσσο απο το κλειστρο. Το σωστο ειναι να διατηρητε το ιδιο πατημα με το tamper και να αλλαζετε το κοψιμο του καφε. Αν ειναι χοντροκομμενος ο καφες οσο και να τον πατησετε δεν αλλαζει κατι. Εγω θα σας το λεω παντα παρτε ενα μυλο κι ας ειναι ο πιο φτηνος. Υπαρχουν και χειροκινητοι zassenhaus με 50 € που δεν υστερουν καθολου σε ποιοτητα κοπης.

George_Prix
04-09-09, 08:40
ρε παιδια υπαρχουνε πολλοι παραγοντες που μπορουν να φταινε για την ποιοτητα του καιμακιου.
το να πατας με πολυ δυναμη τον καφε δεν καταφερνεις τιποτα!
την δυναμη του πατιματος του καφε πρεπει να την υπολογιζεις γυρο στα 6 κιλα (λεει η illy),απο εκει και πανω,δεν καταφερνεις τιποτα! εαν εισαι σιγουρος για τον καφε που βαζεις,δηλαδη,εαν σου εβγαζε καλο καιμακι,και τωρα δεν σου βγαζει,δεν φταιει ο καφες ουτε η δυναμη που τον πατας,πολυ πιθανον να φταιει το gpoup. ολα αυτα με την προυποθεση οτι χρησημοποιεις ετοιμο αλεσμενο καφε!

επισης δοκιμασε τον illy,ειναι ο πιο ψιλλοκομενος καφες που θα βρεις στο super market.

Φιλε αν δεν ημουν σιγουρος για κατι δε θα το ελεγα. :nono:

Με την ιδια ακριβως μαρκα καφε και το ιδιο πατημα, τοσα χρονια με την Krups εφτιαχνα απιθανο καιμακι.

Στην πρωτη μου προσπαθεια με την Gaggia, ηταν λες και εφτιαξα Γαλλικο καφε, δηλαδη σχεδον καθολου καιμακι. Στη συνεχεια πατουσα ολο και παραπανω τον καφε και η κατασταση εγινε απλα υποφερτη.

Οπως σου ειπα, σε επομενη φαση θα δοκιμασω με πολυ ψιλοκομμενο καφε, γιατι εχω την υποψια οτι ετσι θα στρωσει ακομα παραπανω. Παιζει ρολο το group της καθε μηχανης και τα bar στα οποια δουλευει. Πρεπει να προσαρμοζουμε το κοψιμο του καφε και το πατημα του μεσα στο group.

Α, και κατι αλλο. Το 99% των μηχανων, λενε οτι παιζουν στα 15 bar πιεση. Εγω ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν μεγαλες αποκλισεις απο αυτο που λενε. Απλα εχει βγει συμπερασμα οτι στα 15 bar γινεται ο τελειος espresso και το λενε ολες οι εταιριες τυφλοσουρτι.

Οσο για τον illy που λες στο τελος του μηνυματος σου, δε μου ταιριαζει καθολου καλα στη γευση. Μια φορα τον δοκιμασα και δε σκοπευω να ξαναπαρω. Σε πρωτη φαση θα παρω εναν πολυ ψιλοκομμενο απο ενα μαγαζι και αν δω οτι κανει δουλιτσα σε επομενη φαση μπορει να παρω ενα grinder. :)

Cubaneros
05-09-09, 15:26
Παιδια μην αγχωνεστε ολα θα γινουν .
Αρχηστε απο εδω

https://www.espressotec.com/store/pc/catalog/pdf2/How_To_Espresso.pdf

και αυτο

http://www.49thparallelroasters.com/pdfs/49PFinalEspressoWeb.pdf

μικρα και ωραια

two ounces ειναι 60 ml

George_Prix
05-09-09, 15:39
Παιδια μην αγχωνεστε ολα θα γινουν .
Αρχηστε απο εδω

https://www.espressotec.com/store/pc/catalog/pdf2/How_To_Espresso.pdf

και αυτο

http://www.49thparallelroasters.com/pdfs/49PFinalEspressoWeb.pdf

μικρα και ωραια

two ounces ειναι 60 ml

Φιλε μου, τι σημαινει μην αγχωνομαστε ?

Αυτα που λενε τα links που μας εδωσες τα εχουμε διαβασει και τα εχουμε κανει 100αδες φορες.
Απο εκει και περα η συγκεκριμενη μηχανη απλα θελει αλλο παχος αλεσματος του καφε σε σχεση με την προηγουμενη μου. Τωρα θα πεταχτω να παρω λιγο και θα σας πω τα αποτελεσματα αργοτερα.

Τα πραγματα ειναι απλα για να βρεις τον τελειο συνδιασμο για την καθε μηχανη...

Δοκιμαζεις διαφορετικη ποσοτητα καφε, με διαφορετικο αλεσμα καφε και με διαφορετικη πισεη του καφε στο group.

Απλα δεν περιμενα τοσο μεγαλη διαφορα απο τη μια μηχανη στην αλλη. :(

Copyright © Keen Notion Co (2002-2014) Copyright Keen Notion Co.