PDA

Επιστροφή στο Forum : Παρακολουθηση χωρου, Ip cam η καταγραφικο..?



nimik
23-05-09, 19:21
Ιδου η απορια..? μαλλον λογω κοστους κατ'αρχην τεινω προς την λυση με Ip cam ..λεω αρχικα να μπει μια εντος του καταστηματος και αργοτερα βλεπουμε ..

Θα με ενδιεφεραν αποψεις/προτασεις απο ατομα που εχουν ασχοληθει σχετικα.
Επισης προτεινετε μου ,αν ξερετε καποια καλη ip cam με λογικο κοστος και με δυνατοτητα POE και νυχτερινης ληψης
Ευχαριστω

markos26
23-05-09, 19:38
Για IP καμερες δες http://dealnews.com/CP-Tech-Level-One-Wireless-Network-Camera-for-109-after-rebate-free-shipping/297907.html και θα παρεις μιαν ιδεα

Εχω δουλεψει λιγο μια καμερα LevelOne με εξοδο Ethernet και δυνατοτητα καταγραφής σε δικτυακό δίσκο. Με μία σχετικά μικρή δαπάνη γινεται η δουλειά σου.

Δες και εδω http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=58106 ενα σχετικό νημα

ΥΓ . Οταν λες καταγραφικό τι εννοεις ??

hemlock
23-05-09, 19:41
Αλλο ενα μικροοοο σχολιο...Θα πρεπει να βαλεις και ταμπελακια με την σημανση της καμερας και να ενημερωσεις και τους υπαλληλους σου και τους πελατες σου...;)

nimik
23-05-09, 19:49
Αλλο ενα μικροοοο σχολιο...Θα πρεπει να βαλεις και ταμπελακια με την σημανση της καμερας και να ενημερωσεις και τους υπαλληλους σου και τους πελατες σου...;)

Φυσικα..κατσε να το στησουμε πρωτα..

Μαρκο εννοω κατι κουτια που παιρνουν σκληρο μεσα κτλ ..
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.601985

hemlock
23-05-09, 19:53
Φυσικα..κατσε να το στησουμε πρωτα..
Δευτερη παροτρυνση τοτε....:p
Εχεις ιδεα πως τα στηνουν αυτα και που μπορουν/βελτιστη τοποθετηση αξιοποιηθουν στο μεγιστο ή και τι καμερες θα ηταν "κουτι" για τον χωρο σου?
Αν οχι ρωτησε οπως και δηποτε τεχνικο....;)

nimik
23-05-09, 19:57
Δευτερη παροτρυνση τοτε....:p
Εχεις ιδεα πως τα στηνουν αυτα και που μπορουν/βελτιστη τοποθετηση αξιοποιηθουν στο μεγιστο ή και τι καμερες θα ηταν "κουτι" για τον χωρο σου?
Αν οχι ρωτησε οπως και δηποτε τεχνικο....;)

Εχω ρωτησει και για τις 2 περιπτωσεις σε 3 διαφορετικα ατομα..αλλα ειμαι σιγουρος οτι θα βρω κι εδω απαντησεις..
Αυτο που με προβληματιζει ειναι ποια ip cam?
Βαση προδιαγραφων αυτη μου κανει αλλα διαβασα αρνητικα σχολια..
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.615222

hemlock
23-05-09, 19:58
Μαρκο εννοω κατι κουτια που παιρνουν σκληρο μεσα κτλ ..
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.601985
Καταγραφη μπορεις να κανει και στο pc σου αρκει να εχεις χωρο (βασικα να ψαξεις την σχεση διαρκειας εγραφης/χωρητικοτητα/αλγορυθμος συμπιεσης...

Panos Zounis
23-05-09, 20:00
Για επαγγελματικές κάμερες, αξιόπιστες ,κοιτάξτε εδώ: http://www.vivotek.com/

hemlock
23-05-09, 20:05
Εχω ρωτησει και για τις 2 περιπτωσεις σε 3 διαφορετικα ατομα..αλλα ειμαι σιγουρος οτι θα βρω κι εδω απαντησεις..
Αυτο που με προβληματιζει ειναι ποια ip cam?
Βαση προδιαγραφων αυτη μου κανει αλλα διαβασα αρνητικα σχολια..
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.615222
Ετσι οπως το σεκφτεσαι μια IP καμερα ισως να σου ειναι και αχρηστη (τετοιες καμερες χρησιμευουν σε real time παρακολουθηση)...
Παρε ¨συμβατικες" μιας και θες να παρεις και καταγραφικο...
(και προς θεου οχι απο το eshop....παρε κατι απο μαγαζι που ειδικευεται στον χωρο)

markos26
23-05-09, 20:21
Μαρκο εννοω κατι κουτια που παιρνουν σκληρο μεσα κτλ ..
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.601985

Ok. Τα κουτιά αυτά λεγοντα NAS (Network Attached Storage).
Εχω δουλεψει και με τετοια (παλι της LevelOne)

Ριξε μια ματια εδω -> http://www.levelone.eu/products_search.php. Εχει μεγαλη ποικιλια.

Σέ αυτά μπορείς να γραφεις από την καμερα, με οποια συχνοτητα θελεις εσυ, και οταν χρειασθει με ενα software που συνοδευει την καμερα να βλεπεις τις εικονες.

ΥΓ 1. Στην σελιδα που θα σου βγαλει το link γραψε NAS στο πεδιο Search και <Enter>
YΓ 2. Και για καμερες γραψε IP CAM και <Enter>

nimik
23-05-09, 21:11
Καταγραφη μπορεις να κανει και στο pc σου αρκει να εχεις χωρο (βασικα να ψαξεις την σχεση διαρκειας εγραφης/χωρητικοτητα/αλγορυθμος συμπιεσης...
Λαπτοπ εχω εδω ..γι αυτο προτιμω την λυση με Ip cam ..


Για επαγγελματικές κάμερες, αξιόπιστες ,κοιτάξτε εδώ: http://www.vivotek.com/

Ναι μου τις προτεινε γνωστος που ασχολειτε..π.χ
http://www.vivotek.com/products/cameras/network_camera_ip7133.php

Να ρωτησω κατι αλλο..με POE παιζουν ολες..?

Ευχαριστω παιδια!

........Auto merged post: nimik πρόσθεσε 37 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα αργότερα ........


Ετσι οπως το σεκφτεσαι μια IP καμερα ισως να σου ειναι και αχρηστη (τετοιες καμερες χρησιμευουν σε real time παρακολουθηση)...
Παρε ¨συμβατικες" μιας και θες να παρεις και καταγραφικο...
(και προς θεου οχι απο το eshop....παρε κατι απο μαγαζι που ειδικευεται στον χωρο)
Το realtime μ'ενδιαφερει πολυ..λογω ειδους κιολας (κοσμηματα)..εχουν συμβει στο παρελθον λιγα ευτυχως..


Ok. Τα κουτιά αυτά λεγοντα NAS (Network Attached Storage).
Εχω δουλεψει και με τετοια (παλι της LevelOne)

Ριξε μια ματια εδω -> http://www.levelone.eu/products_search.php. Εχει μεγαλη ποικιλια.

Σέ αυτά μπορείς να γραφεις από την καμερα, με οποια συχνοτητα θελεις εσυ, και οταν χρειασθει με ενα software που συνοδευει την καμερα να βλεπεις τις εικονες.

ΥΓ 1. Στην σελιδα που θα σου βγαλει το link γραψε NAS στο πεδιο Search και <Enter>
YΓ 2. Και για καμερες γραψε IP CAM και <Enter>

Τις ειδα τις L.1 ..με τα σκοταδια ομως δεν τα πανε καλα που ειναι κι αυτη μια παραμετρος..:hmm:

Panos Zounis
24-05-09, 18:41
Αν θέλεις POE πρέπει να πάρεις επίσης και τα Poe Kit ( κοστίζουν λίγο ....60- 70 euro έκαστο )

........Auto merged post: Panos Zounis πρόσθεσε 1 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Κάποιες κάμερες (της VIVOTEK ) είναι POE Ready, στις υπόλοιπες θέλεις τα Poe Kit

nimik
24-05-09, 19:23
Αν θέλεις POE πρέπει να πάρεις επίσης και τα Poe Kit ( κοστίζουν λίγο ....60- 70 euro έκαστο )

........Auto merged post: Panos Zounis πρόσθεσε 1 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Κάποιες κάμερες (της VIVOTEK ) είναι POE Ready, στις υπόλοιπες θέλεις τα Poe Kit

Ok,αυριο θα ξερω περισσοτερα και τα ξαναλεμε..μαλλον σε Vivotek

emeliss
24-05-09, 19:27
Σε τέτοια θέματα, όταν έχουμε να κάνουμε με κάτι σημαντικό το σωστό είναι να πηγαίνουμε σε εταιρίες ασφαλείας.
Η εγκατάσταση είναι το 95% και τα υλικά το 5% του τελικού αποτελέσματος.

gbil
24-05-09, 22:51
Πάντως αν πας σε IP camera + NAS μην ξεχάσεις να τα βάλεις σε καλό UPS!

29gk
24-05-09, 23:05
Υπαρχει επισης και μια αλλη λυση με κοστος γυρω στα 700€ για ενα κουτι που δεχεται σκληρο εως 320gb για καταγραφη, 5 εγχρωμες καμερες ( η 1 με ηχο ) και συνδεεται και με ρουτερ για 'live" παρακολουθηση μεσω ιντερνετ.

Σε καταστηματα ηλεκτρονικων ομως και οχι ειδων pc.

nimik
24-05-09, 23:30
Σας ευχαριστω ολους παιδια !
Ειτε σε Nas ειτε σε Ip cam συνδυαζοντας την με το λαπτοπ θα παω με προτιμηση στο 2ο οπως εχω πει..
αλλα τωρα που ειδα αυτο (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.999502) μπαινω σε σκεψεις...:hmm:
Τι λετε?

emeliss
25-05-09, 00:14
Είναι και χάλια και παράνομο.

sdikr
25-05-09, 00:23
Υπαρχει επισης και μια αλλη λυση με κοστος γυρω στα 700€ για ενα κουτι που δεχεται σκληρο εως 320gb για καταγραφη, 5 εγχρωμες καμερες ( η 1 με ηχο ) και συνδεεται και με ρουτερ για 'live" παρακολουθηση μεσω ιντερνετ.

Σε καταστηματα ηλεκτρονικων ομως και οχι ειδων pc.


οχι ρε εσύ να δώσουμε και 700 ευρώ (για κάτι απλό)
υπάρχουν λύσεις και με 200 http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=17025&cat=266&page=1

29gk
25-05-09, 00:35
οχι ρε εσύ να δώσουμε και 700 ευρώ (για κάτι απλό)
υπάρχουν λύσεις και με 200 http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=17025&cat=266&page=1

Ξεχασα να αναφερω πως συνδεεται με συναγερμο, καλει απο σταθερη γραμμη αλλα κι απο κινητο στα τηλεφωνα που του οριζεις. Αρα εχει διπλη και επαγγελματικη χρηση.

sdikr
25-05-09, 00:37
Ξεχασα να αναφερω πως συνδεεται με συναγερμο, καλει απο σταθερη γραμμη αλλα κι απο κινητο στα τηλεφωνα που του οριζεις. Αρα εχει διπλη και επαγγελματικη χρηση.

Ναι όντως είναι κάτι ποιο εξελιγμένο
Πάντως το κινήτο το βολέυεις με Mycosmos.gr

29gk
25-05-09, 00:45
Ναι όντως είναι κάτι ποιο εξελιγμένο
Πάντως το κινήτο το βολέυεις με Mycosmos.gr

Οχι εαν σε ενδιαφερει να σε καλεσει στην περιπτωση που κοπει το ρευμα και η τηλεφωνικη γραμμη. ;)

Αυτο που προτεινεις παντως ειναι ενα απο τα κομματια. Προσθετεις το δισκο, τις καμερες, τα καλωδια, την ασυρματη συσκευη και το ups. Υποθετουμε πως υπαρχει ρουτερ και pc. Στις καμερες επισης υπαρχει μεγαλο περιθωριο τιμης. Μπορεις να συμπιεσεις το κοστος τους ακομα και κατω απο το μισο με ασπρομαυρες.

sdikr
25-05-09, 00:46
Οχι εαν σε ενδιαφερει να σε καλεσει στην περιπτωση που κοπει το ρευμα και η τηλεφωνικη γραμμη. ;)


Εχεί δηλάδη gsm δυνατότητες;

billm
25-05-09, 00:54
ειναι πολυ βασικο για να καταληξεις σε καταγραφικο dvr να ξερεις τι ακριβως ζητας σε δυνατοτητες συνδεσιμοτητα και χρηστικοτητα (για να μην αναφερουμε την υποστηριξη)
οι ip καμερες ειναι μαλλον ακριβες ακομα οποτε προτιμησε υβριδικο συστημα απλες καμερες -οχι ασυρματες- σε dvr ειτε pc based ειτε compact με δικτυωση μεσω ethernet.

29gk
25-05-09, 00:54
Εχεί δηλάδη gsm δυνατότητες;

Ναι. Ενα μικρο κουτακι, λιγο μεγαλυτερο απο 1 πακετο τσιγαρα που του προσθετεις μια καρτα sim, το συνδεεις σχετικα και δουλευει. Δεν ειναι απαραιτητο σε αυτα που ζηταει ο φιλος αλλα ειναι η νεα στανταρ υλοποιηση στα συστηματα συναγερμου των χρυσοχοων.

Εε, καλα ισως οχι και τοσο νεα ουτε και απαραβιαστη αλλα χρησιμοποιειται καθως η νεα μοδα στις λιγο οργανωμενες διαρηξεις ειναι να κοβουν ρευματα και τηλεφωνα.

sdikr
25-05-09, 00:56
Ναι. Ενα μικρο κουτακι, λιγο μεγαλυτερο απο 1 πακετο τσιγαρα που του προσθετεις μια καρτα sim, το συνδεεις σχετικα και δουλευει. Δεν ειναι απαραιτητο σε αυτα που ζηταει ο φιλος αλλα ειναι η νεα στανταρ υλοποιηση στα συστηματα συναγερμου των χρυσοχοων.

Εε, καλα ισως οχι και τοσο νεα ουτε και απαραβιαστη αλλα χρησιμοποιειται καθως η νεα μοδα στις λιγο οργανωμενες διαρηξεις ειναι να κοβουν ρευματα και τηλεφωνα.


Και πόσο κάνει το κουτάκι;
είναι δηλάδη μέσα στο κόστος των 700 ευρώ;

29gk
25-05-09, 01:07
Και πόσο κάνει το κουτάκι;
είναι δηλάδη μέσα στο κόστος των 700 ευρώ;

Στο συνολικο κοστος ναι. Μονο του αν δεν το παρεις απο εταιρεια που στηνει συναγερμους που θα σου ζητησει ακομα και 1000αρικο, 150 με 200€. Δεν θυμαμαι ακριβες κοστος.

Υπαρχει παντως σε Ακτινιο στην Πατησιων αλλα και στην πλ. Λαυριου, παντα σε καταστηματα ηλεκτρονικων.

billm
25-05-09, 01:07
το κουτακι ειναι gsm link
χρησιμοποιηται κτα κορον σε υψηλου κινδυνου χωρους για να εξασφαλισει οτι τα σηματα του συναγερμου του χωρου θα φτασουν στο κεντρο ληψεως σηματων συναγερμου αν δεν υπαρχει για οποιοδηποτε λογο η τηλεφωνικη γραμμη
κατα τον ιδιο τροπο γινεται και μεταδοση εικονας στο κεντρικο σταθμο η στο απομακρυσμενο σου υπολογιστη αλλα χρειαζεται 3g συνδεση και αναλογο link

29gk
25-05-09, 01:14
Oτι λεει ο billm.

Οντως υπαρχουν 2 τυποι.

sdikr
25-05-09, 01:18
Oτι λεει ο billm.

Οντως υπαρχουν 2 τυποι.


το gsm link μπορεί να κάνει χρήση και το φθηνό των 200 ευρώ

29gk
25-05-09, 01:23
το gsm link μπορεί να κάνει χρήση και το φθηνό των 200 ευρώ

Συνηθως αυτο χρησιμοποιουν οι περισσοτεροι. Παντως σε μια προσφατη μεγαλη ληστεια στην Αθηνα, καταφεραν να το αχρηστευσουν.

billm
25-05-09, 01:36
κακος σχεδιασμος του συστηματος ασφαλειας πιθανον η χρησιμοποιησαν ειδικη συσκευη που μπλοκαρει το σημα κινητων σε καποια περιοχη τριγυρω του.
παντως ενω ειναι απλη η τοποθετηση του gsm link σε ενα συστημα συναγερμου
για μεταδοση εικονας ειναι πολυ περιπλοκη (σε ρυθμισεις)

sdikr
25-05-09, 01:38
κακος σχεδιασμος του συστηματος ασφαλειας πιθανον η χρησιμοποιησαν ειδικη συσκευη που μπλοκαρει το σημα κινητων σε καποια περιοχη τριγυρω του.
παντως ενω ειναι απλη η τοποθετηση του gsm link σε ενα συστημα συναγερμου
για μεταδοση εικονας ειναι πολυ περιπλοκη (σε ρυθμισεις)

Για εικόνα θές κάτι πολύ παραπάνω απο gprs, οι ρυθμίσεις είναι σχετικά απλές

billm
25-05-09, 01:50
με gprs θα παρακολουθεις 1frame ανα πολλα δευτερολεπτα

το προβλημα στις ρυθμισεις βρισκεται στο οτι πρεπει να ανοιξεις ports στο modem-link που θα χρησιμοποιησεις και για να το κανεις αυτο θα πρεπει να συνενοηθεις και με την εταιρια τηλεφωνιας....

nimik
25-05-09, 04:24
Το Gsm link υπαρχει απο το 2005 στον χωρο αλλα κανει αλλη δουλεια και δεν εχει να κανει αμεσα με την παρακολουθηση σε realtime η στο σκοταδι και απο παντου μεσω νετ..
Οπως και να'χει ..,χαιρομαι που ανταποκρινεστε σε αυτον τον βαθμο και παρακαλω να ποσταρετε οσοι εχετε κατι να πειτε..:)

29gk
25-05-09, 11:50
κακος σχεδιασμος του συστηματος ασφαλειας πιθανον η χρησιμοποιησαν ειδικη συσκευη που μπλοκαρει το σημα κινητων σε καποια περιοχη τριγυρω του.


Απο οσο γνωριζω δεν υπηρξε θεμα κακου σχεδιασμου αλλα πολυ οργανωμενου σχεδιου παραβιασης. Η λεια ηταν εξαιρετικα μεγαλη και η "επιχειρηση" αντιστοιχα σοβαρη.

Αυτο που θελω να πω ειναι πως η προσπαθεια γινεται για να μπορει καποιος να καλυψει οσο το δυνατον περισσοτερο τον χωρο του, παρακολουθωντας, καταγραφοντας και εχοντας την δυνατοτητα ειδοποιησης του. Τιποτα φυσικα δεν ειναι απαραβιαστο ή 100% σιγουρο, αλλα εχει να κανει και με την αξια του σημειου που θελουμε να καλυψουμε εναντι του κινδυνου. Αρα σε απλες περιπτωσεις, πχ καταστημα με 300,000 € εμπορευμα, που διαθετει και τα κλασσικα μετρα αυτοπροστασιας, η προσθηκη ενος τετοιου "συστηματος" και με τοσο μικρο κοστος, ειναι νομιζω ευκολη και αξιζει τον κοπο.

Και φιλε nimik, ολες οι περιπτωσεις που ξερω, ξεκινησαν με την δικη σου "απλη" φιλοσοφια και αναγκη αλλα κατεληξαν στην πιο συνθετη διπλη, μιας και η "αποσταση" ειναι εξαιρετικα μικρη. :)

nimik
25-05-09, 22:44
Λοιπον ,επειδη υπαρχει θεμα με τα τρυπανια και τα μερεμετια εψαχνα για POE ready Ip cam..κι εφτασα εδω..
IP cam (http://www.dlink.com/products/?sec=0&pid=364)
POE adapter (http://www.dlink.com/products/?sec=0&pid=368)

ftp://ftp10.dlink.com/pdfs/products/DWL-P50/DWL-P50_ds.pdf

Απ'οτι βλεπω στο pdf ειναι συμβατα αλλα στην φωτο εχει κι ενα Poe switch στην μεση..δεν θα κανει αραγε οποιοδηποτε νορμαλ switch..?
Πως σας φαινεται?

........Auto merged post: nimik πρόσθεσε 94 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Αντε τωρα να την αγορασω διαβαζοντας αυτα (http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16881103001) (βλ. reviews)..κριμα κι ερχοταν κουτι το κοστος..:worthy:
Τεσπα συνεχιζω να ψαχνω

Copyright © Keen Notion Co (2002-2014) Copyright Keen Notion Co.