PDA

Επιστροφή στο Forum : Windows 7 - Συζήτηση, απορίες, προβλήματα



Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 [126] 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241

Erebos
18-11-10, 15:58
Μου εβγαλαν update για τους drivers της καρτας γραφικων.Στο catalyst ειχα την εκδοση αυγουστου και εξακολουθω να εχω την ιδια...κανονικα δεν επρεπε να γινει και σε αυτο αναβαθμιση μεσω των Windows update?

Όχι.
Η full suite των Catalyst περιλαμβάνει τον display driver, το CCC, τον ATI HDMI driver και τον ATI transcoder.
Το Windows Update κατεβάζει μόνο τον display driver. Αν θέλεις και τα υπόλοιπα, πρέπει να πας στην AMD (http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/downloads.aspx) και να κατεβάσεις την full suite.

kopriniotis
22-11-10, 16:09
Παιδια να ρωτησω κατρι γινεται να αλλαξουμε στα 7 την boot screen.Εχω ενα notebook και αναβαθμισα τα starter σε home premium αλλα η οθονη οταν φορτωνουν τα windows εχει παραμεινει αυτη που ηταν των vista δηλαδη.Δυστυχως το tune up utilities 2011 που εχω δεν υποστηριζει για τα 7 μονο την δυνατοτητα αλλαγης της.Υπαρχει δυνατοτητα για κατι αλλο?

Hackerman
22-11-10, 16:36
Παιδια να ρωτησω κατρι γινεται να αλλαξουμε στα 7 την boot screen.Εχω ενα notebook και αναβαθμισα τα starter σε home premium αλλα η οθονη οταν φορτωνουν τα windows εχει παραμεινει αυτη που ηταν των vista δηλαδη.Δυστυχως το tune up utilities 2011 που εχω δεν υποστηριζει για τα 7 μονο την δυνατοτητα αλλαγης της.Υπαρχει δυνατοτητα για κατι αλλο?

Ποιο λαπτοπ ειναι?

kopriniotis
22-11-10, 17:02
Notebook ειναι το Fujitsu-Siemens M2010

iakoboss7
22-11-10, 20:59
γιατι δεν κανεις νεο καθαρο format με τα premium?

geopro64
23-11-10, 00:49
Πρόσφατα έκανα φορματ και πέρασα w7 64 bit. Όπως μπορείτε να δείτε μέσα στο C έχουν εμφανισθεί διάφορα....
Εκτός από τις Εουλες υπάρχουν και εφαρμογές και επεκτάσεις εφαρμογών και ρυθμίσεις παραμέτρων και διάφορα άλλα ....
Μπορώ όλα αυτά να τα διαγράψω ,ή όχι;
Μήπως να τα όριζα σαν κρυφά αρχεία ;; (Για να μην τα βλέπω)
Ευχαριστώ και συγγνώμη αν έχει ήδη απαντηθεί στο παρελθόν...

Erebos
23-11-10, 00:58
Πρόσφατα έκανα φορματ και πέρασα w7 64 bit. Όπως μπορείτε να δείτε μέσα στο C έχουν εμφανισθεί διάφορα....
Εκτός από τις Εουλες υπάρχουν και εφαρμογές και επεκτάσεις εφαρμογών και ρυθμίσεις παραμέτρων και διάφορα άλλα ....
Μπορώ όλα αυτά να τα διαγράψω ,ή όχι;
Μήπως να τα όριζα σαν κρυφά αρχεία ;; (Για να μην τα βλέπω)
Ευχαριστώ και συγγνώμη αν έχει ήδη απαντηθεί στο παρελθόν...
http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2037430
http://support.microsoft.com/kb/950683

Μπορείς να σβήσεις όσα λέει η λίστα.

geopro64
23-11-10, 05:41
http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2037430
http://support.microsoft.com/kb/950683

Μπορείς να σβήσεις όσα λέει η λίστα.

:oneup:

kopriniotis
23-11-10, 17:21
γιατι δεν κανεις νεο καθαρο format με τα premium?Δεν εχω cd τους ενα key εχω αναβαθμισης απο starter σε premium δε νομιζω να κανει για να βαλω καθαρα premium+ειναι notebook και δεν εχω και εξωτερικο dvd recorder.

Hackerman
23-11-10, 17:55
Δεν εχω cd τους ενα key εχω αναβαθμισης απο starter σε premium δε νομιζω να κανει για να βαλω καθαρα premium+ειναι notebook και δεν εχω και εξωτερικο dvd recorder.

Δεν φταίει το λειτουργικό, αλλά η χαμηλή ανάλυση της οθόνης του υπολογιστή, η οποία δεν του επιτρέπει να εμφανίσει το boot screen των Windows 7.

kopriniotis
23-11-10, 18:27
Δε πισρευω να ειναι αυτο γιατι εχω δει σε notebook την boot screen των 7 και μαλιστα notebook παλιοτερο απο το δικο μου.Επισης μετα την αναβαθμιση εχω και ενα ακομα θεμα:δε μπορω να συνδεσω μεσω του ρουτερ pc και notebook.Ρυθμισα απο το κεντρο δικτυου και κοινης χρησης τις επιλογες στο ενεργο αλλα τιποτα.

iakoboss7
23-11-10, 19:53
λογικα το key που σου εχουν δωσει μπαινει μια χαρα σε κανονικο format αρκει να βαλεις την ιδια εκδοση windows.

kopriniotis
24-11-10, 14:42
Δεν μπαινει γιατι ειναι κλειδι αναβαθμισης και οχι της εκδοσης home preium

grande
24-11-10, 14:43
Tα 7 μπαινουν σε raw συστημα?

jim_p
24-11-10, 14:50
Σε raw filesystem εννοεις? Οχι, μονο σε ntfs.
Βασικα, raw ειναι το "ωμο" "partition" που δεν ειναι φορμαρισμενο σε κατι.

NoMoreDos
24-11-10, 14:52
Tα 7 μπαινουν σε raw συστημα?

Τι θεωρείς εσύ raw σύστημα;;
Δεν χρειάζεται πάντως να είναι φορμαρισμένος ο δίσκος για να περαστούν,αν εννοείς αυτό.

grande
24-11-10, 15:02
Το raw ειναι ενα συστημα οπως το ntfs. Δεν παιρνει win7?

jim_p
24-11-10, 15:06
Εισαι σιγουρος? Που το γραφει ετσι?
Raw ειναι ο unpartitioned και unformatted χωρος του σκληρου. Νομιζω δεν εχει καν mft (m-κατι file table).

NoMoreDos
24-11-10, 15:47
Από την στιγμή που φαίνεται ο controller του δίσκου θα σου βγάλει το πρόγραμμα εγκατάστασις τον windows 7,αν το ξεκινήσεις το σύστημα από το dvd,την επιλογή να δημιουργήσεις διαμέρισμα άσχετα με το τι σύστημα αρχείων υπήρχε πριν ή αν δεν υπήρχε καθόλου (raw), εννοείτε ότι τα windows θα τον μετατρέψουν σε ntfs και δεν μπορούν να τον αφήσουν raw.

purple1981
24-11-10, 18:28
Θέλω να ρωτήσω εάν μπορώ να βάλω κάποιο θέμα (themes) σε win7 starter ? είναι notebook .

kopriniotis
24-11-10, 22:19
Φιλε εγω που τα ειχα για κανα χρονο δε βρηκα τροπο να βαλω,γι αυτο και εβαλα τα home premium

akilleas
24-11-10, 22:54
Γίνεται να αλλάξεις και το theme και τα παντα.
Απλά πρέπει να βάλεις άλλο πρόγραμμα που κάνει την δουλειά αυτή.
Εγώ τέτοια προγράμματα δεν τα πολυεμπιστεύομαι όμως!!!

kopriniotis
25-11-10, 03:35
Ειχα δοκιμασει και εγω κατι και μετα ετρεχα γιατι ηταν δεν πετυχε σωστα και το φοντο ηταν μαυρο τελειως.Ασε καλυτερα γιατι να το ρισκαρει κανεις?!

grande
25-11-10, 10:59
Από την στιγμή που φαίνεται ο controller του δίσκου θα σου βγάλει το πρόγραμμα εγκατάστασις τον windows 7,αν το ξεκινήσεις το σύστημα από το dvd,την επιλογή να δημιουργήσεις διαμέρισμα άσχετα με το τι σύστημα αρχείων υπήρχε πριν ή αν δεν υπήρχε καθόλου (raw), εννοείτε ότι τα windows θα τον μετατρέψουν σε ntfs και δεν μπορούν να τον αφήσουν raw.

Eιχα εναν δισκο κανονικα με win7 ntfs και αρχεια μεσα, παω τωρα να τον ανοιξω και μου λεει οτι ειναι raw και πρεπει να διαμορφωθει... τα αρχεια χαθηκαν οριστικα?

jim_p
25-11-10, 11:23
Τον εκανες εξωτερικο ή τον συνδεσες σε αλλο συστημα σαν εσωτερικο?
Αν ναι, τι λειτουργικο ειχε το αλλο συστημα?

grande
25-11-10, 12:14
Δεν τον εκανα τιποτα, στη θεση του εμεινε. Για καποιον λογο που δε εχω καταλαβει ακομα, αν παω τωρα να τον ανοιξω μου λεει οτι πρεπει να διαμορφωθει πρωτα, πατα κλικ για διαμορφωση... Επισης λεει "disk not accesible", εμφανιζεται μονο με 128GB raw (ενω ειναι 500ρης), και να βεβαιωθω οτι ειναι loaded all requested file system drivers and not corrupted.
Τo θεμα ειναι, τα αρχεια χαθηκαν? Eιχε 100δες giga αρχεια video σε win7.

NoMoreDos
25-11-10, 12:31
Έπαθε ζημία το σύστημα αρχείων που έχει δοκίμασε να κάνεις ανάκτηση με κάποιο σχετικό πρόγραμμα(file recovery στο google) πριν δοκιμάσεις οτιδήποτε.

grande
25-11-10, 12:34
Σοβαρα υπαρχει τροπος να ανακτησω τα αρχεια? Ο δισκος παντως οπως ειναι τωρα ουτε μπορει να ανοιξει ανευ διαμορφωσης ουτε και εμφανιζεται κανονικα.

jim_p
25-11-10, 12:39
Πριν μπεις σε διαδικασιες για ανακτηση κλπ καντου ενα chkdsk, ειτε μεσα απο τα windows εφοσον δεν ειναι στο ιδιο partition με τα windows, ειτε με το recovery mode απο το δισκακι εγκαταστασης των 7.

grande
25-11-10, 12:45
Μπορεις να μου πεις πως ακριβως γινονται αυτα?
Ειχα την εντυπωση οτι repair με το dvd των 7 δε γινεται (σε αντιθεση με τα xp).
Δε καταλαβα κι αυτο που ειπες για το partition, παντως ενα και μοναδικο ειχε.
Αν επιλεξω "διαμορφωση" χανονται οριστικα ε?

NoMoreDos
25-11-10, 12:52
Το chkdsk μπορεί να κάνει ζημιά στα δεδομένα μπορεί και να φτιάξει το πρόβλημά σου,είναι ρίσκο.
Τα σχετικά προγράμματα είναι έτσι γραμμένα ώστε να μην κάνουν καμία ζημία απολύτως.
Από την στιγμή που εμφανίζεται στο pc σου έστω σαν μονάδα δίσκου μπορείς να κάνεις ανάκτηση,μπορείς να δοκιμάσεις δηλαδή.

nnik
25-11-10, 13:51
Μήπως να μπει με ένα live cd ubuntu να δει τι βλέπει πρώτα;

hostolis
25-11-10, 16:14
Να δοκιμάσεις με το GetDataBack να ανακτήσεις αρχεία. Google it.

akilleas
25-11-10, 16:58
Μήπως να μπει με ένα live cd ubuntu να δει τι βλέπει πρώτα;

Εϊπες την πιο σωστή κουβέντα.
Φίλε μου δοκίμασα αυτό. (http://partedmagic.com/)Απλά μπουτάρεις με το cd που θα κάψεις το πρόγραμμα και βλέπεις τι μπορεί να δει το Linux.
Εάν βλέπει αρχεία, βρίσκεις έναν εξωτερικό, τα αντιγράφεις και μετά κάνεις φορμάτ.
Εάν όχι τότε προσπάθησε για ανάκτηση.

dpa2006
25-11-10, 21:08
δες και το Ontrack® EasyRecovery™ (http://www.ontrackdatarecovery.com/file-recovery-software/)

Ontrack® EasyRecovery™ software products offer home users or businesses complete solutions for their data recovery, file repair and disk diagnostic needs.

When to Use Software
Depending on your data loss situation software is recommended only when your hardware or computer system is functioning properly. If your hard drive is making unusual noises (e.g. clicking), has been physically damaged or shows other signs of mechanical failure, Ontrack® Data Recovery services are recommended.

Do-it-Yourself Data Management Solutions
Select from one of the product categories below that best meet your needs and shop online for the version that’s right for you.

manolog3
26-11-10, 21:13
Καλησπερα, κανενα καλο προγραμμα για 3D Desktop στα Windows υπαρχει?? Το Deskspace (Virtual 3d desktop) ειναι καλο?

Οσοι εχετε ασχοληθει τι προτεινετε? (εκτος απο το Linux, εκει εχω ηδη!! :p)

mylaptop
05-12-10, 01:02
για τα win 7 εχω την εξης απορια
αγορασα το λαπτοπ το καλοκαιρι κ δν μ ειχαν μεσσα το cd των windows..
πως θα το βρω να κανω ενα φορματ ρε παιδια..
τι χαζομαρα ειναι αυτη να μην εχουν 1 cd μεσα..

Siba
05-12-10, 01:18
για τα win 7 εχω την εξης απορια
αγορασα το λαπτοπ το καλοκαιρι κ δν μ ειχαν μεσσα το cd των windows..
πως θα το βρω να κανω ενα φορματ ρε παιδια..
τι χαζομαρα ειναι αυτη να μην εχουν 1 cd μεσα..
Το λειτουργικο σου βρισκετε σε ενα κρυφο partition στον δισκο.
Οταν θελεις να ξανακανεις φορματ και reinstall το κανεις απο εκει.
Κατα το Boot σου λεει καποιο F να πατησεις για να μπεις στο σχετικο μενου.

mylaptop
05-12-10, 01:31
Το λειτουργικο σου βρισκετε σε ενα κρυφο partition στον δισκο.
Οταν θελεις να ξανακανεις φορματ και reinstall το κανεις απο εκει.
Κατα το Boot σου λεει καποιο F να πατησεις για να μπεις στο σχετικο μενου.

δεν καταλαβα που ειναι..
ελεος τοσες ωρες ψαχνω..
δν θελει αντιγραφη σε dvd??

Siba
05-12-10, 01:42
Οχι, κανεις restart και στην οθονη εκκινησης σου λεει να πατησεις καποιο F πχ F8-F10 συνηθως και σε παει σε ενα μενου οπου μπορεις να κανεις φορματ και ξαναπερασμα λειτουργικου.
Μην πελαγωνεις, με ηρεμια και λιγο διαβασμα στην σχετικη ενοτητα του manual θα το βρεις.

mylaptop
05-12-10, 01:52
εχω πελαγωσει 3 ωρες εδω...
σ ευχαριστω για την βοηθεια
θα το δοκημασω κ αν δεν τ καταφερω θα ρθω παλι να γκρινιαξω :)

Siba
05-12-10, 05:13
Εχουμε Chromium x64 για win7?

sv2evs
05-12-10, 12:09
εχω πελαγωσει 3 ωρες εδω...
σ ευχαριστω για την βοηθεια
θα το δοκημασω κ αν δεν τ καταφερω θα ρθω παλι να γκρινιαξω :)
υπάρχει και το ενδεχόμενο όταν το πήρες να σου ζήτησε να κάνεις recovery cd/dvd και με εκείνο να μπορούσε να κάνεις "επαναφορά" του συστήματος στην αρχική κατάσταση. Παίζει φυσικά περισσότερο αυτό που σου είπε ο φίλος ποιο πάνω, αλλά και αυτό που σου γράφω και εγώ, το έχω δει σε πολλά laptops.

akilleas
05-12-10, 12:48
υπάρχει και το ενδεχόμενο όταν το πήρες να σου ζήτησε να κάνεις recovery cd/dvd και με εκείνο να μπορούσε να κάνεις "επαναφορά" του συστήματος στην αρχική κατάσταση. Παίζει φυσικά περισσότερο αυτό που σου είπε ο φίλος ποιο πάνω, αλλά και αυτό που σου γράφω και εγώ, το έχω δει σε πολλά laptops.

Σίγουρα αυτό έπαιζε παλιότερα πιο συχνά από ότι σήμερα.
Tα τελευταία 5 τουλάχιστον laptop που πέσανε στα χέρια μου, ήτανε όλα με partition recovery και σε όλα αρκετά κρυφό ώστε ο απλός χρήστης να μην μπορεί απλά να το κάνει format.

euri
05-12-10, 14:52
Εχουμε Chromium x64 για win7?

Δε νομίζω. Ή, για να είμαι πιο σωστός, δεν έχω βρει.

Siba
05-12-10, 17:30
Δε νομίζω. Ή, για να είμαι πιο σωστός, δεν έχω βρει.
Και εγω τα ιδια.

........Auto merged post: Siba added 6 minutes and 20 seconds later ........

Το μονο που εχω βρει ειναι αυτο (http://www.chromium.org/developers/how-tos/build-instructions-windows) που το χτιζεις μονος σου αν εχω καταλαβει καλα.

mylaptop
05-12-10, 18:48
υπάρχει και το ενδεχόμενο όταν το πήρες να σου ζήτησε να κάνεις recovery cd/dvd και με εκείνο να μπορούσε να κάνεις "επαναφορά" του συστήματος στην αρχική κατάσταση. Παίζει φυσικά περισσότερο αυτό που σου είπε ο φίλος ποιο πάνω, αλλά και αυτό που σου γράφω και εγώ, το έχω δει σε πολλά laptops.

ναι επρεπε να κανω recovery αλλα το αμελησα...
αν εκανα θα μπορουσα να επαναφερω το λαπτοπ στην αρχικη του μορφη??
αν κανω φορματ θα μπορεσω να κανω μετα ρεκοβερυ??

........Auto merged post: mylaptop πρόσθεσε 1 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα αργότερα ........

κ κατι ακομα
το φορματ σε win 7 einai eykolo η παλουκι??????

alexis_21
05-12-10, 18:55
το φορματ σε win 7 einai eykolo η παλουκι??????

Είναι αυτοματοποιημένη διαδικασία. Τώρα για το αν είναι εύκολο ή δύσκολο, είναι σχετικό.

π.χ.
Κατάφερες να βρεις το revovery partition ή recovery cd? Αν ναι, τότε μάλλον θα σου φανεί πολύ εύκολο. Αν όχι, τότε μπορεί να σου φανεί βουνό.

mylaptop
05-12-10, 19:13
παιδια για να καταλαβω
κανω επανεκκιννηση,μπαινω στ bios κ κανω φορματ...
μετα??
εγκατασταση τουσ ντριβερσ??
δεν εχω κανει recovery
τι σημαινει αυτο??

alexis_21
05-12-10, 19:23
δεν εχω κανει recovery
τι σημαινει αυτο??

Αν δεν έχεις κανένα recovery μέσο, τότε θα πρέπει να κάνεις format όπως ακριβώς κάνεις σε ένα σταθερό υπολογιστή.

Χρειάζεσαι ένα dvd των windows 7, βέβαια, και να κατεβάσεις drivers χειροκίνητα από το site της εταιρείας του laptop αν δεν σε καλύψουν οι αυτόματες αναγνωρίσεις που θα κάνουν τα windows κατά την εγκατάσταση.

Copyright © Keen Notion Co (2002-2014) Copyright Keen Notion Co.