PDA

Επιστροφή στο Forum : Windows 7 - Συζήτηση, απορίες, προβλήματα



Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 [182] 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236

Seitman
20-12-11, 09:21
Για το εικονίδιο του δικτύου θα κάνεις δεξί κλικ στον κενό χώρο της επιφάνειας εργασίας -> εξατομίκευση -> αλλαγή εικονιδίων επιφάνειας εργασίας -> επιλέγεις ποια θέλεις να εμφανίζονται.

jim_p
20-12-11, 09:32
Στα starter δεν εχει εξατομικευση στο δεξι κλικ! Ετσι ηξερα και γω να το κανω :P
Τον υπολογιστη μου και το φακελο του χρηστη τα εβαλα βαζοντας τα πρωτα στο start menu και μετα δεξι κλικ > show on desktop.

biggeo65
20-12-11, 13:21
Μπορείς να δεις στην διαχείριση εργασιών πόση μνήμη δεσμεύει το κάθε πρόγραμμα. Το θέμα είναι ότι ένα μέρος της μνήμης δεσμεύεται και από το hardware.

Πόση μνήμη έχει το laptop;

button
20-12-11, 15:17
1GB θα πρέπει να έχει..

Rempetis
20-12-11, 16:45
Συντόμευση για το Δίκτυο:
Δεξι κλικ στην Taskbar-->Properies-->Start Menu-->Customize
και τσεκάρεις το Network.
Ετσι θα το έχεις στο Start και με δεξί drag'drop στο Desktop φτιάχνεις συντόμευση

nio25
20-12-11, 21:43
Έχω ένα προβληματάκι με τα usb sticks άνω των 4gb.Ενώ απο vitrual machine τα βλέπω κανονικά μέσα απο τα windows 7 (64bit sp1 professional) δεν μπορώ να τα δω..μου βγάζει ότι λείπει ο driver.Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να φταίει ; (υποψιάζομαι κάποιος driver της μητρικής...αλλά ενώ έχω κάνει update δεν έχω δει να αλλάζει κάτι - η μητρική μου είναι η abit ip35 pro (p35/ich9r) )

jim_p
21-12-11, 14:29
Υπαρχει ενα προγραμμα το οποιο σου αναλυει τι γινεται στην εκκινηση των iwndows κλπ ωστε να ξερεις τι να κλεισεις κλπ.
Θυμαστε πως λεγεται?

Seitman
21-12-11, 15:01
Το msconfig εννοείς;

euri
21-12-11, 15:03
To Autoruns (http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963902) εννοείς; :hmm:

jim_p
21-12-11, 20:04
Αυτα τα ξερουν και οι πετρες :D
Το soluto ελεγα, το οποιο παραδοξως θελει .net για να τρεξει.
http://www.soluto.com/

biggeo65
21-12-11, 23:22
Γιατί χρειάζεσαι third party προγράμματα ,αφού τα Windows τα έχουν όλα.
Κι αν θέλιες περισσότερες λειτουργίες, κατέβασε από την microsoft Sysinternals Suite (http://technet.microsoft.com/el-gr/sysinternals/bb842062)

jim_p
22-12-11, 09:09
Ποιο προγραμμα των windows σου λεει τι ΑΚΡΙΒΩΣ εκκινει στο συστημα και ποση ωρα κανει?

Το ετρεξα και εβγαλε τα teamviewer, live essentials, .net framework client profile και ms antimalware. Ειδικα αυτο το τελευταιο ειναι σκετος θανατος στο χρονο που τρωει στην εκκινηση και στη χρηση μνημης που κανιε μετα!

Και ολα τα παραπανω με ΚΕΝΑ τα hkcu-hklm/software/microsoft/windows/currentversion/run και το start > startup, δηλαδη με το συστημα να μην τρεχει "απολυτως" τιποτα!

dpa2006
22-12-11, 11:57
το autoruns σου δείχνει ποια προγράμματα εκκινούν μαζί με τα "παράθυρα".

biggeo65
22-12-11, 14:52
Ποιο προγραμμα των windows σου λεει τι ΑΚΡΙΒΩΣ εκκινει στο συστημα και ποση ωρα κανει?

Το ετρεξα και εβγαλε τα teamviewer, live essentials, .net framework client profile και ms antimalware. Ειδικα αυτο το τελευταιο ειναι σκετος θανατος στο χρονο που τρωει στην εκκινηση και στη χρηση μνημης που κανιε μετα!

Και ολα τα παραπανω με ΚΕΝΑ τα hkcu-hklm/software/microsoft/windows/currentversion/run και το start > startup, δηλαδη με το συστημα να μην τρεχει "απολυτως" τιποτα!

Γιατί το MS σκέτος θάνατος;
Μόλις 4 δευτερόλεπτα για να φορτώσει, και μόλις 51 ΜΒ μνήμης, στον δικό μου υπολογιστή .
Από τα πιο ελαφριά anti-virus. Πιο καταναλώνει λιγότερο από 50 MB μνήμης;

jim_p
22-12-11, 15:06
Το autoruns (νομιζω οτι) δειχνει οτι φορτωνεται απο τα 2 registry keys που λεω παραπανω και στο start > startup. Σε μενα και τα 2 ειναι εντελως κενα, οποτε τι θα μου εδειχνε το autoruns?

Το ms antimalware μου πιανει (επιανε για την ακριβεια) 150ΜΒ και σιγουρα εκανε πανω απο 4 δευτερα να ξεκινησει. Το πεταξα.

biggeo65
22-12-11, 15:38
Από ένα registry key φορτώνεται ο client.
ΗΚLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run.

Δεν ξέρω γιατί στο έβγαζε διπλό και με τόση χρήση μνήμης.
Προς το παρόν δεν είχα τέτοια προβλήματα. Εννοείται πως αν κάνει και σε μένα τέτοια θα φύγει.
7 ultimate έχεις; Ή μιλάς για τα starter;

DJTaurus
26-12-11, 22:56
Τις τελευταίες μέρες μου συμβει το εξης κουφό 2 φορές. Μετά απο power on ψιλοαργεί να ακουστεί το μπιπ που ταυτοχρονα ξεκινα η λειτουργία του fan και bootarei το pc... οταν με το καλο ξεκινησει το μπουτάρισμα με βγάζει σε μαύρη οθονη. Την πρώτη φορά με force shut down και ξανα power on ενιωσε...την δεύτερη ηθελε 2-3φορες για να νιώσει αλλα με πέταξε σε αυτόματη διαδικασία repair των windows που κάνει restore σε προηγούμενη state.... εγινε οκ και όταν bootaran τα windows με έβγαλε σε κατάσταση πριν κάνω το τελευταίο update του catalyst...λέτε να έχει σχέση?...ή επειδη ανοιγω συχνα το pc και το καθαρίζω με πιεσμένο αέρα λέτε να έχω κανει καμια ζημια στο fan?

biggeo65
26-12-11, 23:27
Συνήθως όταν κολλά σε μαύρη οθόνη, αφού έχει διαβάσει την οθόνη του POST,
(αρχική οθόνη του BIOS) κάποιος driver φταίει ,που δεν φορτώνει σωστά και τα Windows τον ψάχνουν.

Το παρακάτω είναι άλλο πρόβλημα και δεν σχετίζεται με τα Windows.

Η καθυστερημένη έναρξη του POST (αρχικό μπιπ) μπορεί να οφείλεται στο ότι το BIOS δεν διαβάζει σωστά κάποια συσκευή, ή καθυστερεί να την αναγνωρίσει.

Και πριν το πρώτο μπιπ μόνο τρείς συσκευές αναγνωρίζονται συνήθως, επεξεργαστής, μνήμες και κάρτα γραφικών.

Αν και πάλι καθυστερεί να ακουστεί το πρώτο μπιπ, δες μήπως μνήμες και κάρτα γραφικών δεν πατάνε καλά.

akilleas
27-12-11, 08:56
Εάν όμως κάτι από τα 3 δεν πατάει καλά δεν θα ανοίγει καθόλου.
Μήπως είναι πιο πιθανό κάποιο ''στιγμιαίο'' λάθος τροφοδοσίας;

ThyEvanRocks
27-12-11, 12:54
Απενεργοποίησα καταλάθος τα ηχεία του λάπτοπ (ενα hp dv7). Τι να κανω για να τα ξαναενεργοποιήσω;


EDIT άκυρο το εφτιαξα.

Seitman
27-12-11, 13:00
Κάπου στο πληκτρολόγιο υπάρχει ένα πλήκτρο function (συνήθως με μπλε γράμματα). Σε κάποια πλήκτρα υπάρχουν επίσης και κάποια σύμβολα με μπλε χρώμα.

Κάποιο από αυτά (ένα από τα F keys, αν θυμάμαι καλά) έχει το σύμβολο του ηχείου. Κρατάς πατημένο το μπλε function και πιέζεις στο πλήκτρο που αντιστοιχεί στην ενεργοποίηση των ηχείων.

button
27-12-11, 20:13
χμμ Σε μένα ανα βάλω σε αναμονή μετα βγάζει μαύρη οθόνη και μερικές φορές οταν έκανα εκκίνηση ηταν μαύρη με 2-3 shut down εληνε το πρόβλημα. Τελευταία δεν ξέρω γιατι πέρασα νέους drivers

tiffany
04-01-12, 23:28
Έχω σαν username το πραγματικό μου ονοματεπώνυμο πχ "Foo Bar" με λατινικούς χαρακτήρες. Πως μπορώ να το δώσω σαν login name σε smb shares? Δεν μπορώ να συνδεθώ με τίποτα από το κινητό μου. Μπορώ να δημιουργήσω κάποιο alias?

button
07-01-12, 18:50
Για δώστε λίγο τα φώτα σας

Είχα κάνει εγγραφή video πέρσι με wmc επειδή ήταν αρκετές ωρες ο αγώνας Καναδα Formula 1 το έκανα σε 2 κομμάτια και λοιπόν το ενα το έβαλα τώρα και δεν μπορώ να προχωρήσω μπροστά με wnc ούτε wmp ενω το 2ο κομμάτι μπορώ

Τι στο καλο ειναι αυτο

Gus
07-01-12, 19:23
Μόλις έκανα clean install στον ssd που αγόρασα!!!Έκανα τα εξής:


Απενεργοποίηση Defragmentation
Απενεργοποίηση Indexing
Απενεργοποίηση page file
Απενεργοποίηση System Restore & delete restore points
Disk Cleanup

Το ερώτημά μου είναι πως θα μπορώ να διαγράφω ότι σκουπίδι δημιουργείται όχι μόνο από τους installers αλλά και από τα ίδια τα προγράμματα.

Γιατί όπως και να το κάνουμε ο χώρος στους ssd είναι περιορισμένος :P

ownagE_
07-01-12, 19:31
Μόλις έκανα clean install στον ssd που αγόρασα!!!Έκανα τα εξής:


Απενεργοποίηση Defragmentation
Απενεργοποίηση Indexing
Απενεργοποίηση page file
Απενεργοποίηση System Restore & delete restore points
Disk Cleanup

Το ερώτημά μου είναι πως θα μπορώ να διαγράφω ότι σκουπίδι δημιουργείται όχι μόνο από τους installers αλλά και από τα ίδια τα προγράμματα.

Γιατί όπως και να το κάνουμε ο χώρος στους ssd είναι περιορισμένος :P

Καθάρισμα που και που στον φάκελο Temp.
Μην είσαι και υπερβολικός. :p

Κάνε και disable το hibernate: http://www.mydigitallife.info/how-to-enable-or-disable-hibernate-in-windows-7/
..γιατί το αρχείο hibernate.sys έχει το μέγεθος της RAM σου.

Gus
07-01-12, 19:50
Καθάρισμα που και που στον φάκελο Temp.
Μην είσαι και υπερβολικός. :p

Κάνε και disable το hibernate: http://www.mydigitallife.info/how-to-enable-or-disable-hibernate-in-windows-7/
..γιατί το αρχείο hibernate.sys έχει το μέγεθος της RAM σου.

χαχαχα!!!:p απλά είναι η πρώτη φορά που είμαι ίσα ίσα σε χώρο + ότι κράτησα 20Gb για εγκατάσταση linux ;)

senkradvii
07-01-12, 22:38
Μόλις έκανα clean install στον ssd που αγόρασα!!!Έκανα τα εξής:


Απενεργοποίηση Defragmentation
Απενεργοποίηση Indexing
Απενεργοποίηση page file
Απενεργοποίηση System Restore & delete restore points
Disk Cleanup

Το ερώτημά μου είναι πως θα μπορώ να διαγράφω ότι σκουπίδι δημιουργείται όχι μόνο από τους installers αλλά και από τα ίδια τα προγράμματα.

Γιατί όπως και να το κάνουμε ο χώρος στους ssd είναι περιορισμένος :P

To 1o και το τελευταίο το καταλαβαίνω. Τα άλλα 3 ενδιάμεσα πόσο δηλαδή σε γλιτώνουν από GB? Επίσης το page file και το indexing τι ακριβώς κάνουν και άρα πως ακριβώς κερδίζεις με την απενεργοποίησή τους;

ownagE_
07-01-12, 23:00
To 1o και το τελευταίο το καταλαβαίνω. Τα άλλα 3 ενδιάμεσα πόσο δηλαδή σε γλιτώνουν από GB? Επίσης το page file και το indexing τι ακριβώς κάνουν και άρα πως ακριβώς κερδίζεις με την απενεργοποίησή τους;

Κερδίζεις εκτός από χώρο, κυρίως χρόνο ζωής του SSD, αφού και τα 2 (indexing + page file) γραφοσβήνουν συνεχώς στο δίσκο. ;)

biggeo65
07-01-12, 23:24
Μόλις έκανα clean install στον ssd που αγόρασα!!!Έκανα τα εξής:

•Απενεργοποίηση Defragmentation
•Απενεργοποίηση Indexing
•Απενεργοποίηση page file
•Απενεργοποίηση System Restore & delete restore points
•Disk Cleanup
Το ερώτημά μου είναι πως θα μπορώ να διαγράφω ότι σκουπίδι δημιουργείται όχι μόνο από τους installers αλλά και από τα ίδια τα προγράμματα.

Γιατί όπως και να το κάνουμε ο χώρος στους ssd είναι περιορισμένος :P




Το γράψε σβύσε στον δίσκο γίνεται έτσι κι αλλοιώς μέσω TRIM.

Για το Ιndexing το καταλαβαίνω, άχρηστο όταν έχεις SSD.
Δεν χρειάζεσαι υπηρεσία ευρετηρίου. Η αναζήτηση εκ των πραγμάτων πλέον είναι γρήγορη.

Το page file όμως καλύτερα να μεταφερθεί σε άλλο δίσκο ,παρα να απενεργοποιηθεί.

Κι αυτό γιατί με απενεργοποιημένο το page file, δεν μπορείς να έχεις dub files, σε περίπτωση μπλε οθόνης, άρα λίγο δύσκολο να δείς τι πήγε λάθος.

Επίσης κάποιες εφαρμογές ίσως να χρειάζονται το page file για να δουλέψουν.

Και καλύτερα σβυσιμο των restore points και κράτημα μόνο του τελευταίου, κι όχι απενεργοποίηση, γιατί αν κάτι πάλι πάει στραβά, δεν μπορείς να κάνεις επαναφορά συστήματος.

Κι αν θέλεις να έχεις το system restore απενεργοποιημένο, μετά την εγκατάσταση, κι αφού ολοκληρώσεις όλες τις ρυθμίσεις και περάσεις όλα τα προγράμματα που θέλεις, πάρε ένα disk image σε άλλο δίσκο.

Ώστε να μπορείς να τα ξαναέχεις όλα έτοιμα γρήγορα, χωρίς να χρειάζεται να τα περνάς από την αρχή, αν κάτι πάει στραβά.

Gus
07-01-12, 23:39
Το γράψε σβύσε στον δίσκο γίνεται έτσι κι αλλοιώς μέσω TRIM.



Το page file όμως καλύτερα να μεταφερθεί σε άλλο δίσκο ,παρα να απενεργοποιηθεί.

Κι αυτό γιατί με απενεργοποιημένο το page file, δεν μπορείς να έχεις dub files, σε περίπτωση μπλε οθόνης, άρα λίγο δύσκολο να δείς τι πήγε λάθος.

Επίσης κάποιες εφαρμογές ίσως να χρειάζονται το page file για να δουλέψουν.


Ωραία... πως ορίζω το pagefile σε άλλο σκληρό; :hmm:



Κι αν θέλεις να έχεις το system restore απενεργοποιημένο, μετά την εγκατάσταση, κι αφού ολοκληρώσεις όλες τις ρυθμίσεις και περάσεις όλα τα προγράμματα που θέλεις, πάρε ένα disk image σε άλλο δίσκο.

Ώστε να μπορείς να τα ξαναέχεις όλα έτοιμα γρήγορα, χωρίς να χρειάζεται να τα περνάς από την αρχή, αν κάτι πάει στραβά.

Με ποιο πρόγραμμα να πάρω το img Και πως γίνεται η επαναφορά!!! Ξέρω ότι αυτή τη δουλειά κάνουν το acronis και το Norton ghost αλλά και τα 2 είναι επί πληρωμή.

Ακόμη και με αυτά δεν γνωρίζω βέβαια πως γίνεται η επαναφορά...:hmm:

tiffany
08-01-12, 00:05
Ανόητη ερώτηση. :hmm:

Το windows search ψάχνει στα περιεχόμενα των αρχείων και όχι μόνο στα ονόματα άρα γιατί να το απενεργοποιήσουμε; Δεν μας ενδιαφέρει τέτοιου είδους αναζήτηση σε SSD?

Επίσης πώς δίνω windows username με κενό σαν login σε smb shares?

biggeo65
08-01-12, 00:45
Kαι για τα δύο χρειάζεσαι Windows 7 ,τα έχεις άρα δεν πληρώνεις.

Για να ορίσεις το page file σε άλλο σκληρό δίσκο:

Εναρξη δεξι κλικ στο υπολογιστής /Ιδιότητες (properties)

Στο παράθυρο που θα ανοίξει κάνε κλικ στα αριστερά στο Ρυθμίσεις συστήματος για προχωρημένους (advanced system settings )

Στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει ,πάτα την καρτέλα "για προχωρημένους" (advanced) από επάνω, Και κάτω από το επιδόσεις (performance), πάτα το κουμπί ρυθμίσεις (settings) Δες φώτο (http://img607.imageshack.us/img607/1271/sys1d.png)

Στο νέο παράθυρο, πάλι καρτέλα "για προχωρημένους" και το κουμπί "Άλλαγή..."
Δες φωτο (http://img28.imageshack.us/img28/5301/sys2s.png)

Στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει, αν ο C: είναι ο SSD τον επιλέγεις
κι έχεις τις ρυθμίσεις όπως στην φωτό (http://img268.imageshack.us/img268/3161/sys3.png)

Επιλέγεις τον δίσκο που θιες να είναι το αρχείο σελιδοποίησης ( D: ) στο παράδειγμα κι έχεις τις ρυθμίσεις όπως στην φωτό (http://img7.imageshack.us/img7/2498/sys4.png)

Πάτα ΟΚ να κλέίσεις όλα τα παράθυρα.

Για πληροφορίες για το είδωλο συστήματος δες εδώ (http://windows.microsoft.com/el-GR/windows7/What-is-a-system-image)
Για το πως να πάρεις Image και να κάνεις επαναφορά με το εργαλείο των Window 7, δες εδώ (http://windows.microsoft.com/el-GR/windows7/Restore-your-computer-from-a-system-image-backup)

Επίσης και μια έκδοση του Acronis είναι δωρεάν αλλά δεν ξέρω αν ισχύει μόνο για Western digital δίσκους.



Ανόητη ερώτηση. :hmm:

Το windows search ψάχνει στα περιεχόμενα των αρχείων και όχι μόνο στα ονόματα άρα γιατί να το απενεργοποιήσουμε; Δεν μας ενδιαφέρει τέτοιου είδους αναζήτηση σε SSD?

Επίσης πώς δίνω windows username με κενό σαν login σε smb shares?

Δεν είπ[αμε απενεργοποίηση του Search ,αλλά απενεργοποίηση του Indexing, που επιταχύνει το Search.
Έτσι κι αλλοιώς το search είναι γρήγορο στον SSD, ακόμη κι αν ψάχνεις μέσα στα αρχεία.

Για το δεύτερο δεν ξέρω, :sorry: δεν μου έτυχε ποτέ.

Gus
08-01-12, 01:19
Kαι για τα δύο χρειάζεσαι Windows 7 ,τα έχεις άρα δεν πληρώνεις.

Για να ορίσεις το page file σε άλλο σκληρό δίσκο:

Εναρξη δεξι κλικ στο υπολογιστής /Ιδιότητες (properties)

Στο παράθυρο που θα ανοίξει κάνε κλικ στα αριστερά στο Ρυθμίσεις συστήματος για προχωρημένους (advanced system settings )

Στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει ,πάτα την καρτέλα "για προχωρημένους" (advanced) από επάνω, Και κάτω από το επιδόσεις (performance), πάτα το κουμπί ρυθμίσεις (settings) Δες φώτο (http://img607.imageshack.us/img607/1271/sys1d.png)

Στο νέο παράθυρο, πάλι καρτέλα "για προχωρημένους" και το κουμπί "Άλλαγή..."
Δες φωτο (http://img28.imageshack.us/img28/5301/sys2s.png)

Στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει, αν ο C: είναι ο SSD τον επιλέγεις
κι έχεις τις ρυθμίσεις όπως στην φωτό (http://img268.imageshack.us/img268/3161/sys3.png)

Επιλέγεις τον δίσκο που θιες να είναι το αρχείο σελιδοποίησης ( D: ) στο παράδειγμα κι έχεις τις ρυθμίσεις όπως στην φωτό (http://img7.imageshack.us/img7/2498/sys4.png)

Πάτα ΟΚ να κλέίσεις όλα τα παράθυρα.

Για πληροφορίες για το είδωλο συστήματος δες εδώ (http://windows.microsoft.com/el-GR/windows7/What-is-a-system-image)
Για το πως να πάρεις Image και να κάνεις επαναφορά με το εργαλείο των Window 7, δες εδώ (http://windows.microsoft.com/el-GR/windows7/Restore-your-computer-from-a-system-image-backup)

Επίσης και μια έκδοση του Acronis είναι δωρεάν αλλά δεν ξέρω αν ισχύει μόνο για Western digital δίσκους.


Είσαι φοβερός! Ευχαριστώ για την βοήθεια :oneup:

Αυτό που θα ήθελα να κάνω είναι αν πάθει κάτι ο σκληρός να μπορώ να τοποθετώ το image στον άλλο και να παίζει. Χωρίς να χρειάζεται να εγκατάσταση το λειτουργικό πάλι. Γίνεται κάτι τέτοιο;

alexis_21
08-01-12, 01:23
Είσαι φοβερός! Ευχαριστώ για την βοήθεια :oneup:

Αυτό που θα ήθελα να κάνω είναι αν πάθει κάτι ο σκληρός να μπορώ να τοποθετώ το image στον άλλο και να παίζει. Χωρίς να χρειάζεται να εγκατάσταση το λειτουργικό πάλι. Γίνεται κάτι τέτοιο;

Μα αυτό είναι και ο βασικός λόγος ύπαρξης του image. Φυσικά γίνεται.

Gus
08-01-12, 01:31
Μα αυτό είναι και ο βασικός λόγος ύπαρξης του image. Φυσικά γίνεται.


Είσαι φοβερός! Ευχαριστώ για την βοήθεια :oneup:

Αυτό που θα ήθελα να κάνω είναι αν πάθει κάτι ο σκληρός να μπορώ να τοποθετώ το image στον άλλο και να παίζει. Χωρίς να χρειάζεται να εγκατάσταση το λειτουργικό πάλι. Γίνεται κάτι τέτοιο;

Τι σου κάνει η προχωρημένη ώρα... ήταν στα λινκ του biggeo65!!! ωραία... μια χαρά :)

:oneup::oneup::oneup:

biggeo65
08-01-12, 01:33
Είσαι φοβερός! Ευχαριστώ για την βοήθεια :oneup:

Αυτό που θα ήθελα να κάνω είναι αν πάθει κάτι ο σκληρός να μπορώ να τοποθετώ το image στον άλλο και να παίζει. Χωρίς να χρειάζεται να εγκατάσταση το λειτουργικό πάλι. Γίνεται κάτι τέτοιο;

Να΄σαι καλά. Απάντησε ο alexis_21, φυσικά και γίνεται.
Να συμπληρώσω μόνο ότι τα Windows κατα την δημιουργία του Image σε ρωτάνε αν θέλεις να δημιουργήσεις DVD αποκατάστασης,

Δημιούργησε το, ώστε ότι και να γίνει ,απλά κάνεις boot από το DVD, κι επαναφέρεις το Image σε όποιον δίσκο θέλεις, αρκεί να είναι ίσος η μεγαλύτερος από τον δίσκο που πήρες Image,

Aυτός είναι και ο μόνος περιορισμός του Windows Image tool.

Aν πάρεις Image τον SSD που είναι 120 GB, θα πρέπει η επαναφορά να γίνει σε partition δίσκου ή δίσκο που έχει 120 GB τουλάχιστον ελεύθερο χώρο, ανεξάρτητα από πόσο χώρο πιάνουν τα δεδομένα.

Tiven
09-01-12, 14:13
Κερδίζεις εκτός από χώρο, κυρίως χρόνο ζωής του SSD, αφού και τα 2 (indexing + page file) γραφοσβήνουν συνεχώς στο δίσκο. ;)

θεωρητικό είναι αυτό

όσο τον έχεις ΔΕΝ πρόκειται να πεθάνει "όσο" και να γράφεις όλη μέρα ακόμα και με MLC


μην αγχώνεσαι φίλε μου, χαλαρά

Revolution
09-01-12, 14:34
Αυτο με το χρονο ζωης των SSD και ο "φοβος" του γραψε σβησε ειναι υπερτατη μ@λ@κι@ πλαι πλαι με τις ωρες ζωης των plasma.
Ημαρτον πια.

jjokeris
09-01-12, 14:57
Εδω ειναι ενας πικακας για intel ssd (τυχαια επιλογη μαρκας)

95205

blade_
10-01-12, 01:54
καλησπερες :)

θελω να κρατησω καπως τα notes που εχω ανοιξει κ ειναι πολλα..υπαρχει τροπος?

biggeo65
10-01-12, 02:01
Νοtes; Aυτα που έκανες με το OneNote;

blade_
10-01-12, 02:52
εννοω τα sticky notes σαν αυτοκολλητακια που ειναι..ειναι αποθηκευμενα καπου στον δισκο?

biggeo65
10-01-12, 03:16
Υπάρχει ένα αρχείο με όνομα StickyNotes.snt Αυτό πρέπει να σώσεις.

Στην γραμμή έναρξης γράψε %appdata% κι από την λιστα επάνω πάτα Roaming.
Στην εξερεύνηση των Windows που θα ανοίξει βρες τον φάκελο Microsoft\Sticky Notes.

blade_
10-01-12, 03:28
εισ'ωραιος!ευχαριστω! :oneup:

-21grams
10-01-12, 17:50
Είμαι βέβαιος πως θα έχει τύχει σε αρκετούς από εσάς:
Αδυναμία Ασφαλούς Απομάκρυνσης Συσκευής aka "Safely remove hardware and eject media".

95247

Έχω τον παραπάνω Samsung σε ένα *Συρταράκι* που καταλαμβάνει ένα 5,25" bay.
Δεν υπάρχει λόγος να καταναλώνει ρεύμα (είναι αποθήκη) και έτσι τον θέτω σε λειτουργία για μερικά λεπτά, το πολύ ώρες και μετά τον κλείνω.
Ε, ενώ έχω κλείσει (το διπλοτσεκάρισα) κάθε πρόγραμμα που έκανε access στα αρχεία που βρίσκονται εκεί αποθηκευμένα, μου πετάει -εσφαλμένα- ότι "a program is still using it".
Ποιο program ρε μάστορα, μόνο τον browser έχω ανοιχτό τώρα.
Αλλά και προηγουμένως, απλώς έκανα extract κάτι RAR, τίποτα άλλο.

Τώρα τι κάνουμε, θα περιμένω να κάνω shut down το PC γενικώς και ΜΕΤΑ να πατήσω το off button του caddy;

Tiven
10-01-12, 18:15
αμα δεν κάνεις καμία εργασία με τον δίσκο γιατί τόσο άγχος με το "safely remove";

Προσωπικά δεν το έχω πατήσει ΠΟΤΕ σε κανένα υπολογιστή που έχω βρεθεί και ΠΟΤΕ δεν έχω συναντήσει κάποιο πρόβλημα.

-21grams
10-01-12, 18:40
αμα δεν κάνεις καμία εργασία με τον δίσκο γιατί τόσο άγχος με το "safely remove";

Προσωπικά δεν το έχω πατήσει ΠΟΤΕ σε κανένα υπολογιστή που έχω βρεθεί και ΠΟΤΕ δεν έχω συναντήσει κάποιο πρόβλημα.Εννοείς ότι απλώς πατάς το off button;
Θεωρητικά (και πρακτικά) ο δίσκος είναι idle, απ' όσο θυμάμαι όμως, κάνοντας χρήση του safely remove "παρκάρουν" οι κεφαλές ή κάτι τέτοιο.
[έχει αναλυθεί στο forum, αλλά δεν θυμάμαι την ακριβή ορολογία]

Σε αντίστοιχη περίπτωση αλλά με flash disk δεν υπάρχει πρόβλημα, για τους μηχανικούς δίσκους όμως δεν είναι ό,τι καλύτερο...

Αν ήταν καλοκαίρι, θα είχα ήδη κάνει shut down το PC προκειμένου να τον κλείσω.
Το caddy δεν παρέχει επαρκή ψύξη στον σκληρό που φιλοξενεί [αν και υπάρχει ένα υποτυπώδες ανεμιστηράκι, η θερμοκρασία είναι +10 σε σχέση με τους υπόλοιπους δίσκους που βρίσκονται στο cage]
Τώρα απλώς μένει ανοιχτός ενώ δεν χρειάζεται...
Ανεξάρτητα απ' αυτό, ξέρεις πως λύνεται το πρόβλημα;

tiffany
10-01-12, 19:14
@ -21grams πολλές φορές υπάρχει προσπέλαση στο δίσκο από κάποιο άλλο πρόγραμμα που δεν το περιμένεις. Για παράδειγμα κάποιος thumbnail generator ο οποίος δρα μέσω του windows explorer. Αν θες "απόλυτο" έλεγχο βάλε τον process explorer ή τον process hacker και κάνε αναζήτηση στα handles. Ίσως βρεις τον ένοχο. ;)

-21grams
10-01-12, 19:31
@ -21grams πολλές φορές υπάρχει προσπέλαση στο δίσκο από κάποιο άλλο πρόγραμμα που δεν το περιμένεις. Για παράδειγμα κάποιος thumbnail generator ο οποίος δρα μέσω του windows explorer. Αν θες "απόλυτο" έλεγχο βάλε τον process explorer ή τον process hacker και κάνε αναζήτηση στα handles. Ίσως βρεις τον ένοχο. ;)Thanks, είχα την εντύπωση πως για μια τέτοια δουλειά θα αρκούσε ο (παραδοσιακός) task manager, αλλά αφού το προτείνεις, θα το δοκιμάσω.
Βλέπω είναι και *official* Micro$oft utility...

Copyright © Keen Notion Co (2002-2014) Copyright Keen Notion Co.