PDA

Επιστροφή στο Forum : Φουρνάκι Ρομπότ



Σελίδες : [1] 2

Manolis_karas
27-08-09, 12:53
Σκέφτομαι να αγοράσω ένα φουρνάκι για ψήσιμο μικρών ποσοτήτων φαγητού (1-2 μερίδες) και ψάχνοντας βρήκα φουρνάκια Ρομπότ (NEW WAVE, PRC101, HALOGEN OVEN, Rohnson Φουρνάκι-Ρομποτάκι R-298 MASTER CHEF, Sitram SC0616 Ρομποτ μαγειρεματος ηλ.φουρνακι 1300W, κ.α.) μήπως κάποιος έχει πείρα από τα παραπάνω ή κάποιο άλλο παρόμοιο;

no_logo
27-08-09, 13:05
κανένα

Είναι άχρηστα
Κάνουν ουσιαστικά μόνο για ζέσταμα που τελικά μπορείς να το πετύχεις σε καλύτερα και γρηγορότερα μέσα πχ τα μικροκύμματα
Σε εμάς το «ρομπότ» έγινε ωραίο σημείο να κρεμάμε πετσέτες κουζίνας

karajohn85
27-08-09, 15:18
Έχουμε παρόμοιο φουρνάκι στην (4μελή) οικογένειά μου εδώ και περίπου 12 χρόνια. Τότε δεν κυκλοφορούσαν στο εμπόριο αλλά το είχαμε προμηθευτεί απο μια (αμερικανικη) εταιρεία που τα προωθούσε μέσω πλασιέ. Είχαμε μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένοι κυρίως απο την ευκολία του. Πρίν 1,5 χρόνο εκείνο μας χάλασε και πήραμε της Rohnson. Είναι πανομοιότυπα στη λειτουργία. Γενικά είμαι ευχαριστημένος, κάνει αρκετά ωραία φαγητά και ενδύκνειται για ζέσταμα. Μην περιμένεις χρόνους φούρνου μικροκυμάτων, αλλά σε γενικές γραμμές λόγω του μικρού όγκου του ζεσταίνεται άμεσα. Πολλά ψητά τα κάνει απίστευτα νόστιμα αλλά πρέπει να το μάθεις γιατι μερικά τρόφιμα ο αέρας τα ξεραίνει (λειτουργεί με επανακυκλοφορία θερμού αέρα). Το Rohnson που πήραμε τελευταία έχει επιπλέον ένα εξάρτημα σαν δακτύλιο που σου υπερυψώνει το πάνω μέρος αυξάνοντας τον όγκο. (Πετάς 2 κατεψυγμένες πιτσούλες και σε 20' το πολύ, έτοιμες, χωρις προθέρμανση κτλ - άρα και πιο οικονομικό). Γενικά είναι σχεδόν το ίδιο με το αερόθερμο του φούρνου. Αν το χρησιμοποιούσες και σε έχει βολέψει, θα σε βολέψει και αυτό. Εξαρτάται απο τις διατροφικές σου συνήθειες. Απλά να αναφέρω οτι σε αυτό που έχω τώρα, μετά απο αρκετά καθαρίσματα, γύρω απο τα χειριστήρια έχουν ξεβάψει κάποιες ενδείξεις. Το είχα πάρει όμως τόσο φθηνά που άξιζε.

ranger
27-08-09, 16:09
Για ζέσταμα χειρότερο από φούρνο μικροκυμάτων, στο μαγείρεμα όμως πολύ καλύτερο και πιο υγιεινό ακόμα και από φούρνο (και οικονομικότερο σίγουρα). Φτάνει να το μάθεις λίγο γιατί οι χρόνοι σε αυτό είναι πολύ μικρότεροι.
Δε ξέρω για μοντέλα, αλλά να κοιτάξεις να έχει αυτόν τον μεταλλικό δακτύλιο που λέει και ο karajohn85. Αυξάνει πολύ τη χωρητικότητα και μπορεί να απομακρύνει την πηγή θέρμανσης αν θες. Και αν εκτός του μεγάλου γυάλινου έχει και δεύτερο μεταλλικό και πιο ρηχό πάτο, ακόμα καλύτερα.

Manolis_karas
28-08-09, 10:44
Με ενδιαφέρει αν μπορεί να ψήνει και πατάτες τύπου τηγανιτές με λίγο λάδι, δηλαδή όπως η φριτέζα Tefal με μία κουταλία λάδι. Τι θερμοκρασία πιάνει;

ranger
28-08-09, 13:28
Θεωρητικά μπορεί, έχει τη συνταγή στο βιβλίο που τον συνοδεύει.
Ο θερμοστάτης του έχει μέγιστη τους 250C αλλά μην ξεχνάς ότι είναι αερόθερμο και όχι φούρνος.

telumentil
28-08-09, 14:06
H μητέρα μου το χρησιμοποιεί χρόνια, εγώ λόγω χώρου (πολύ μικρή κουζίνα) δεν έχω πάρει.
Ωστόσο το χρησιμοποιούσα για διάφορα μεζεδάκια πχ ένα παχουλό κομμάτι φέτα ή χαλούμι, λάδι, πιπέρι και ντομάτα πακεταρισμένα σε αλουμινόχαρτο. Έβγαινε πολύ καλό. Οσο για τις πατάτες εννοείται πως τις τηγανιτές δεν τις φτάνει σε γεύση, αλλά είναι σχετικά παρόμοιες.

Manolis_karas
01-09-09, 09:58
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, σκέφτομαι να το αγοράσω τελικά.

oriale12
20-11-09, 23:21
Φίλε μου αγόρασα και εγώ χτες το ίδιο φουρνάκι και έχω μια απορία : Λέει ότι είναι αυτοκαθαριζόμενο και στην περιγραφή της διαδικασίας λέει γυρίστε τον θερμοστάτη στη θέση "wash". Δεν υπάρχει τέτοια ένδειξη στο θερμοστάτη. Που να τον γυρίσω; Μόνο θερμοκρασίες έχει. Μήπως μπορείς να βοηθήσεις?

Manolis_karas
22-11-09, 21:59
oriale12 γεια σου μόλις τώρα είδα το σημείωμα σου.Και το δικό μου δεν έχει αυτή την ένδειξη ενώ το αναφέρει στις οδηγίες και δεν ξέρω να σου απαντήσω, το έχουμε όμως δύο μήνες με εντατική χρήση και δεν έχει λερωθεί καθόλου, φαίνεται αχρησιμοποίητο.

oriale12
23-11-09, 12:03
Ευχαριστώ για την απάντηση :). Η φάση είναι ότι δεν ξέρω και που αλλού μπορούμε να ρωτήσουμε. Το χρησιμοποίησα και εγώ και όντως δεν λερώθηκε καθόλου, αλλά αφού υπάρχει αυτή η λειτουργία καλό είναι να το ξέρουμε γιατί κάποια στιγμή θα το χρειαστούμε.

elise
23-11-09, 14:13
η καλυτερη ηλεκτρικη συσκευη του σπιτιου μου τα τελευταια 10 χρονια....

oriale12
24-11-09, 13:02
Λοιπόν παιδιά πήρα την εταιρία και μου είπαν πως η ένδειξη wash υπήρχε στα παλιότερα μοντέλα. Σε αυτά αρκεί να γυρίσουμε στους 30 - 50 βαθμούς τον θερμοστάτη και είναι το ίδιο πράγμα.:rofl:

ranger
24-11-09, 15:03
Ναι, στο thaw (αν έχει)

oriale12
24-11-09, 16:25
Τώρα να κάνω και μια χαζή ερώτηση: η πλαστική βάση με τα χερούλια φαντάζομαι πως είναι μόνο για την μεταφορά της συσκευής και όχι να το αφήνουμε εκεί όταν μαγειρεύουμε, σωστά;

Manolis_karas
24-11-09, 22:01
Ευχαριστώ και εγώ με τη σειρά μου. Την πλαστική βάση δεν τη βγάζουμε, είναι για μόνωση και για να μπορούμε να το μεταφέρουμε όταν είναι ζεστό, ώστε να μην καούμε, αλλά και να μη σπάσει το γυαλί, αν κατά λάθος το ακουμπήσουμε ζεστό σε κρύο μέρος, εγώ δεν βγάζω ούτε τη μεταλλική προέκταση που είναι απ΄έξω.

oriale12
25-11-09, 00:12
Δεν υπάρχει κίνδυνος να λιώσουν τα ποδαράκια τα πλαστικά που έχει από μέσα που έρχονται σε επαφή με το τζάμι όταν ζεσταίνεται; Μακάρι να ισχύει αυτό που λες γιατί το θεωρώ και εγώ καλό να είναι πάνω στη βάση.

ranger
25-11-09, 04:11
Όχι, κανένας κίνδυνος.

Μη σας μπερδεύει το ότι είναι πλαστικά, δε λιώνουν όλα τα πλαστικά σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες. ;)

Manolis_karas
25-11-09, 13:15
Όχι, κανένας κίνδυνος.
Αντιθέτως θα σπάσουν σίγουρα από το βγάλε - βάλε.

oriale12
25-11-09, 14:02
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ. Δυο φορές που το έχω χρησιμοποιήσει το έβγαλα από τη βάση. Καλά που μου το είπατε. Άντε και καλά μαγειρέματα σε όλους:lol:

Manolis_karas
25-11-09, 21:07
Ψήνει όπως ο κοινός φούρνος με αέρα τα πάντα, αρκεί να το μάθεις, έχει ελάχιστη απώλεια νερού, αγόρασε ένα ανοξείδωτο ταψάκι βαθύ, τόσης διαμέτρου όση η διάμετρος του γυάλινου σκεύους μείον 1-2 εκατοστά για να κυκλοφορεί ο αέρας και να χρησιμοποιείς ΠΑΝΤΑ τις σχάρες. Με ευχαρίστηση θα σου γράψω ότι άλλες λεπτομέρειες θέλεις. Καλά μαγειρέματα.

oriale12
27-11-09, 16:13
Να είσαι καλά, σε ευχαριστώ. Έχω τέτοιο ταψί που μου λες. Ώστε όλα τα φαγητά στις σχάρες, ε; Το βιβλιαράκι τους δεν είναι καλογραμμένο, καλά που υπάρχετε και εσείς που το έχετε χρόνια. Πάντως ένα πράγμα που με χαλάει και λέω να μην το κάνω είναι αυτό που λέει για το μαγείρεμα στο αλουμινόχαρτο. Δεν το θεωρώ και πολύ υγεινό και αν χρειστεί να ψήσω κάτι τυλιγμένο θα προτιμήσω χαρτί ψησίματος. :oneup:

Manolis_karas
27-11-09, 20:43
και εσείς που το έχετε χρόνια
Δύο μήνες περίπου, αλλά το έχουμε χρησιμοποιούμε αρκετά.
Τις σχάρες τις βάζουμε για να κυκλοφορεί ο αέρας,

Ψήνει όπως ο κοινός φούρνος με αέρα
Υποθέτω ότι το χαρτί είναι πιο υγιεινό. Με αλουμινόχαρτο σκεπάζουμε το φαγητό στην αρχή, για να ψηθεί καλά και από κάτω.
Και οι δικές μας οδηγίες είναι πολύ φτωχές.

sofdim
17-04-11, 12:53
Καλή μέρα σε όλους τους φίλους . Ήθελα να ρωτήσω το εξής: Μου χάρισαν ένα ρομποτάκι η μάρκα του κατά πάσα πιθανότητα είναι NEWEST DESIGN GERMANY ολοκαίνουριο αλλά χωρίς όμως τις οδηγίες χρήσης και δεν έχω ιδέα πως λειτουργεί, μήπως ξέρει κάποιος που μπορώ να βρω τις οδηγίες; Γιατί φοβάμαι να το βάλω στη πρίζα.
:worthy:

........Auto merged post: sofdim πρόσθεσε 9 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Καλή μέρα σε όλους τους φίλους . Ήθελα να ρωτήσω το εξής: Μου χάρισαν ένα ρομποτάκι η μάρκα του κατά πάσα πιθανότητα είναι NEWEST DESIGN GERMANY ολοκαίνουριο αλλά χωρίς όμως τις οδηγίες χρήσης και δεν έχω ιδέα πως λειτουργεί, μήπως ξέρει κάποιος που μπορώ να βρω τις οδηγίες; Γιατί φοβάμαι να το βάλω στη πρίζα. :worthy:

Arkady
17-04-11, 16:00
Για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο ένα ρομποτάκι που είχαμε,ποτέ δεν το "συμπάθησα" για μαγείρεμα και γι'αυτό σπανίως το χρησιμοποιούσα.Κυρίως για ζέσταμα φαγητών το είχα.

Αντίθετα έχω βολευτεί πάρα πολύ το κλασικό τετράγωνο ηλεκτρικό "γκριλάκι" με αντίσταση που ψήνει σε δυο επίπεδα, πάνω και κάτω από την αντίσταση.Βρίσκω απίστευτα γρήγορο κι εύκολο τον καθαρισμό του, που είναι απο τα βασικά χαρακτηριστικά που ζητάω να έχει μια συσκευή συχνής χρήσης στην κουζίνα. Βέβαια δεν μπορεί να ψήσει κανείς ότι σε ένα ρομποτάκι, αλλά για μπριζόλες,φιλέτα,ψάρια κλπ είναι ασυναγώνιστο...

ranger
17-04-11, 17:18
Καλή μέρα σε όλους τους φίλους . Ήθελα να ρωτήσω το εξής: Μου χάρισαν ένα ρομποτάκι η μάρκα του κατά πάσα πιθανότητα είναι NEWEST DESIGN GERMANY ολοκαίνουριο αλλά χωρίς όμως τις οδηγίες χρήσης και δεν έχω ιδέα πως λειτουργεί, μήπως ξέρει κάποιος που μπορώ να βρω τις οδηγίες; Γιατί φοβάμαι να το βάλω στη πρίζα.
:worthy:


Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες οδηγίες. Απλά το βάζεις στην πρίζα και ρυθμίζεις θερμοκρασία και χρόνο, ανάλογα με το τι θα βάλεις μέσα.


Για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο ένα ρομποτάκι που είχαμε,ποτέ δεν το "συμπάθησα" για μαγείρεμα και γι'αυτό σπανίως το χρησιμοποιούσα.Κυρίως για ζέσταμα φαγητών το είχα.

Αντίθετα έχω βολευτεί πάρα πολύ το κλασικό τετράγωνο ηλεκτρικό "γκριλάκι" με αντίσταση που ψήνει σε δυο επίπεδα, πάνω και κάτω από την αντίσταση.Βρίσκω απίστευτα γρήγορο κι εύκολο τον καθαρισμό του, που είναι απο τα βασικά χαρακτηριστικά που ζητάω να έχει μια συσκευή συχνής χρήσης στην κουζίνα. Βέβαια δεν μπορεί να ψήσει κανείς ότι σε ένα ρομποτάκι, αλλά για μπριζόλες,φιλέτα,ψάρια κλπ είναι ασυναγώνιστο...

Συνήθεια είναι. Στο ζέσταμα το ρομποτάκι δεν είναι τόσο καλό αλλά για ψήσιμο είναι μια χαρά. Στη σχάρα και πολύ πιο νόστιμα/υγιεινά/γρήγορα από τα άλλα

Manolis_karas
17-04-11, 18:41
Το ηλεκτρικό γκριλάκι κάνει μόνο ψητά το ρομποτάκι τα ψήνει όλα και έχει και χρονοδιακόπτη.
Γράφω πιό πάνω ότι σκεπάζουμε τα φαγητά στην αρχή είναι λάθος γιατί καθυστερούν πολύ στο ψήσιμο.

moxsen
06-07-11, 23:17
Παιδιά εγώ το χρησιμοποιώ 4 χρόνια...τα φτιάχνω όλα με αυτό, το μοναδικό μου πρόβλημα ειναι οτι οι πατατες δεν εχουν σχεση με τις τηγανιτές...όμως το λύνεις με μια φρυτεζούλα το πρόβλημα.Μηπως ξερει κανεις που μπορουμε να βρουμε συνταγές για τα συγκεκριμένα φουρνάκια;

xfol
07-07-11, 05:43
Παιδιά εγώ το χρησιμοποιώ 4 χρόνια...τα φτιάχνω όλα με αυτό, το μοναδικό μου πρόβλημα ειναι οτι οι πατατες δεν εχουν σχεση με τις τηγανιτές...όμως το λύνεις με μια φρυτεζούλα το πρόβλημα.Μηπως ξερει κανεις που μπορουμε να βρουμε συνταγές για τα συγκεκριμένα φουρνάκια;

Εδω λεει δεν υπαρχουν ειδικες συνταγες:
http://www.sintagespareas.gr/forum/8-koubenta-stin-kouzina/59092-gnwrizei-kaneis-na-xeirizete-rompotaki?limit=6&start=12
και μαλλον θα συμφωνησω

...Ειναι και θεμα γουστου... Ας πουμε εμενα οι πατατες μου αρεσουν ετσι που τις κανει, και τις προτιμω απο τις κλασικες τηγανητες
αρα...

Manolis_karas
07-07-11, 15:00
Έχω ξαναγράψει και πιο πάνω γιατί εμείς το χρησιμοποιούμε πολύ. Αν στο σπίτι μένουν 2-3 άτομα συμφέρει αντί την μεγάλη κουζίνα και δεν χρειάζεται προθέρμανση, καθώς έχει μικρό όγκο ζεσταίνεται άμεσα.
Ψήνουμε τα πάντα, μπιφτέκια, μπριζόλες, παστίτσιο, μανιτάρια, γεμιστά, ψάρι φούρνου (χθες ψήσαμε γαύρο με λάδι, σκόρδο, πατάτες, υπέροχο) και σχάρας, πατάτες τύπου τηγανητές, κλπ. Ο φούρνος της ηλ. κουζίνας κάνει λίγο πιο καλύτερο ψήσιμο, αλλά είναι για τετραμελή οικογένεια και πάνω.
Προσοχή, η απώλεια του νερού κατά το ψήσιμο είναι ελάχιστη.
Οι συνταγές θέλουν μικρή διαφοροποίηση, την οποία μαθαίνεις με τη χρήση.

blade_
07-07-11, 15:08
τοσο καλα ειναι αυτα ρε παιδια?σχεδον με πεισατε να παρω..απο τα αλλα τυπου τεπανγιακι,ειναι καλυτερο?

Manolis_karas
07-07-11, 15:20
Στο σπίτι μας έχουμε μείνει 2 άτομα, πριν πάρουμε το ρομποτάκι, είχαμε αρκετό καιρό να φάμε φαγητό φούρνου, τώρα το χρησιμοποιούμε πολύ συχνά.
Διάβασε όλο το θέμα, γιατί υπάρχει και άνθρωπος που το χρησιμοποιεί για να απλώνει τις πετσέτες, δεν τον ειρωνεύομαι, αλλά θέλω να τονίσω ότι υπάρχουν και αρνητικά σχόλια.
Το τεπανγιακι δεν το ξέρω παρά μόνο ακουστά το έχω.

blade_
07-07-11, 15:23
τα διαβασα γι αυτο κ ρωταω :)

psyxakias
07-07-11, 15:29
Αυτό το "ρομποτάκι" (δε θυμάμαι μάρκα/μοντέλο) με γυάλινο δοχείο, πλαστική άσπροη βάση με ποδαράκια και καπάκι που ζεσταίνει με αέρα... το έχουμε και εμείς. Είναι αρκετά καλό για ζέσταμα, αλλά και για ψήσιμο μερικών φαγητών (πχ μπριζόλες). Παρατήτησα ότι έχει κάνει μια ρωγμή το γυαλί όμως και σκέφτομαι ότι σιγά-σιγά πρέπει να αντικατασταθεί.

Επειδή προφανώς κάποιοι θα το έχουν ψάξει παραπάνω, υπάρχει κάποιο που προτείνετε; τιμές;

psyxakias
15-09-11, 05:47
Aφού τελικά κατέληξα ότι δε θέλω μικροκυμμάτων, σκέφτομαι να πάρω αυτό εδώ:
BOMANN HLO 2207 1300W (http://www.getitnow.gr/prod/me-and-home/ilektrikes-mikrosyskeyes/atmomageires/polymageiras-bomann-hlo-2207-1300w/prod1070009pp/) (€57-65)

Καμιά γνώμη; :hmm:

91112

xfol
15-09-11, 14:57
Aφού τελικά κατέληξα ότι δε θέλω μικροκυμμάτων, σκέφτομαι να πάρω αυτό εδώ:
BOMANN HLO 2207 1300W (http://www.getitnow.gr/prod/me-and-home/ilektrikes-mikrosyskeyes/atmomageires/polymageiras-bomann-hlo-2207-1300w/prod1070009pp/) (€57-65)

Καμιά γνώμη; :hmm:

91112

Το ανταλλακτικό δοχείο του παλιού (αυτο δεν ράγισε);;; πόσο κάνει;

Τώρα σε αυτο που δείχνεις -αφού έχεις πείρα απο το παλιό- δες το και απο κοντά μην είναι κανα φτηνιάρικο ... skroutz (http://www.skroutz.gr/s/347805/Bomann-HLO-2207-CB-Convection-Oven.html)
το έχει βλέπω και στο getitnow (http://www.getitnow.gr/prod/me-and-home/ilektrikes-mikrosyskeyes/atmomageires/polymageiras-bomann-hlo-2207-1300w/prod1070009pp/)


edit
αμα δεν σου κάνει το πολύ πολύ να το δώσεις δώρο εδω.... :p

psyxakias
15-09-11, 15:00
Το ανταλλακτικό δοχείο του παλιού (αυτο δεν ράγισε);;; πόσο κάνει;

Τώρα σε αυτο που δείχνεις -αφού έχεις πείρα απο το παλιό- πανε δες το και απο κοντά μην είναι φτηνιάρικο)... skroutz (http://www.skroutz.gr/s/347805/Bomann-HLO-2207-CB-Convection-Oven.html)
το έχει βλέπω και στο getitnow (http://www.getitnow.gr/prod/me-and-home/ilektrikes-mikrosyskeyes/atmomageires/polymageiras-bomann-hlo-2207-1300w/prod1070009pp/)Το πέταξα ήδη ολόκληρο διότι είχε ψιλοχαλάσει το καλώδιο (το είχαμε ακουμπήσει κάπου και είχε καεί λίγο), έκανε έναν εκνευριστικό θόρυβο ο ανεμιστήρας κλπ. Μια χαρά δούλεψε για 7 χρονάκια οπότε δεν έχω παράπονο.

Αυτό που βρήκα το Bomann υποτίθεται ότι είναι καλή μάρκα, το έψαξα λίγο στο internet από specs είναι όλα πάνω κάτω το ίδιο (1300W, παρόμοιο δοχείο, μερικά έχουν επέκταση κλπ). Θα δω μήπως πάω και από κοντά, αν και εντάξει είναι σχετικό... το να έχει καλύτερη εμφάνιση και τα πλαστικά μέρη να είναι πιο ωραία, δε σημαίνει ότι το δοχείο ή τα μηχανικά μέρη εσωτερικά είναι καλύτερα.

Manolis_karas
19-09-11, 21:53
...δες το και απο κοντά μην είναι κανα φτηνιάρικο...
Νομίζω ότι λίγο - πολύ είναι περίπου τα ίδια όλα.Βγαίνουν νομίζω σε 2 μεγέθη. Όταν έκανα έρευνα αγοράς, εγώ κατέληξα να πάρω το φτηνότερο, δεν είχε ταψάκι, αγόρασα ένα ανοξείδωτο 5-6 ευρώ. Μιά χαρά δουλεύει. Κοίταξε μόνο τα watt να είναι όσο πιο πολλά γίνεται.

frixosb
08-02-12, 15:39
δεν είχα δει ότι έχουμε τέτοιο θέμα στο φόρουμ μας. Πολύ καλά βέβαια.
Είμαι κάτοχος εδώ και 2 μήνες περίπου, ως εργένης, και ομολογώ πως τώρα ξεκινάω να το "μαθαίνω".
Έχω προμηθευτεί το ρομποτάκι της CROWN , από Κωτσόβολο (59€). Μάλιστα την 2η φορά μάλλον κάποια θερμική αντίσταση "κολλησε" και δεν άναβε, αλλά με επίσκεψη στο σερβις σε 4 ημέρες ξαναέψησα, ακόμα πιο αποφασισμένος.
Το μόνο μου παράπονο είναι ότι δεν έχει περάσει ακόμα το "τεστ" για τις "τηγανιτές" πατάτες. Όποια διαδικασία/οδηγίες και αν ακολουθώ , μου βγαίνουν λίγο ωμές.
Επιμονή...

Manolis_karas
10-02-12, 14:44
220-250 Co θερμοκρασία, σχεδόν μονή στρώση οι πατάτες και 20΄ ή και παραπάνω χρόνος.
Σήμερα θα ψήσω τσιπούρες με πατάτες.
Θερμοκρασία 250 Co, χαμηλή σχάρα, ταψάκι.
Κόβω τις πατάτες λεπτές φέτες, τις βάζω στο ταψάκι και τις ανακατεύω με λίγο λάδι, ρίγανη, αλάτι. Αλείφω τα ψάρια μέσα έξω με λάδι, βάζω αλάτι, ρίγανη και τα τοποθετώ πάνω από τις πατάτες.
Όταν ψηθούν από τη μία πλευρά τα γυρίζω από την άλλη.
Αφού ψηθούν τα βγάζω και περιμένω να ψηθούν και οι πατάτες.
Χρόνος ψησίματος περίπου 30΄στο ψάρι + 10 λεπτά στις πατάτες.
Η ρίγανη προαιρετικά, λεμόνι βάζω στο ψάρι μετά το ψήσιμο.

psyxakias
24-11-12, 01:46
Μια που το θυμήθηκα ας το αναφέρω, ανακάλυψα πρόσφατα ότι το φουρνάκι της Bomann σκούριασε μέσα (1 έτους, χωρίς κακή χρήση, χωρίς περίεργα καθαρίσματα με σύρμα κτλ). Όχι στην σχάρα που έχει στο πάνω μέρος που ζεσταίνεται αλλά πιο πάνω σε ένα "δακτυλίδι" μεταξύ του γυάλινου δοχείου και του "μηχανήματος". Κανονική σκουριά που βγάζει υπολείμματα καφέ στο δοχείο, όχι απλά αλλοίωση της ασημένιας επικάλυψης.

Εννοείται ότι έχει πάει στην άκρη χωρίς να το λειτουργώ μέχρι να τους πάρω κάποια στιγμή τηλέφωνο να το δουν. Κρίμα καθώς είναι πολύ εύχρηστο.

stefan_city
24-11-12, 01:53
οριστε, στο θυμησα κιολας, για να ενημερωσεις τον κοσμο. αφου εχει εγγυηση βρε, γιατι δεν το κανονιζεις; κανονικα, θα πρεπει να σου δωσουν καινουριο.

Manolis_karas
25-11-12, 16:18
Χρησιμοποίησε το χωρίς το "δακτυλίδι", εμείς βάζουμε "δακτυλίδι" μόνο για πολύ ψηλά (π.χ. ολόκληρο κοτόπουλο) φαγητά. Τελευταία το ολόκληρο κοτόπουλο το κόβουμε στο στήθος και το ανοίγουμε, γίνεται σαν σουβλιστό.
Το ρομποτάκι πρέπει να καθαρίζεται με ένα σκούπισμα όταν είναι ακόμη ζεστό, όχι καυτό βέβαια.

psyxakias
25-11-12, 16:21
Χρησιμοποίησε το χωρίς το "δακτυλίδι", εμείς βάζουμε "δακτυλίδι" μόνο για πολύ ψηλά (π.χ. ολόκληρο κοτόπουλο) φαγητά. Τελευταία το ολόκληρο κοτόπουλο το κόβουμε στο στήθος και το ανοίγουμε, γίνεται σαν σουβλιστό.
Το ρομποτάκι πρέπει να καθαρίζεται με ένα σκούπισμα όταν είναι ακόμη ζεστό, όχι καυτό βέβαια.Δίκιο έχεις αλλά δεν αναφέρομαι στο δακτυλίδι αυτό, που είναι για να αυξήσεις το μέγεθος του δοχείου. Αυτό δε το χρησιμοποίησα ποτέ. Αναφέρομαι στο δακτυλίδι σύνδεσης του πλαστικού μέρους με το γυαλί πάνω στο καπάκι, το οποίο είναι μόνιμο και δεν αφαιρείται.

Το έχω αμελήσει, θα καλέσω από Δευτέρα να δω τι μπορεί να γίνει. Αν εξαιρέσουμε αυτό το πρόσφατο περιστατικό, έχω μείνει γενικότερα πολύ ευχαριστημένος από την ευχρηστία της συγκεκριμένης συσκευής σε σχέση με το φούρνο της κουζίνας που παίρνει περισσότερη ώρα να ζεστάνεις / μαγειρέψεις μικρές ποσότητες φαγητού.

sdikr
25-11-12, 16:22
Μια που το θυμήθηκα ας το αναφέρω, ανακάλυψα πρόσφατα ότι το φουρνάκι της Bomann σκούριασε μέσα (1 έτους, χωρίς κακή χρήση, χωρίς περίεργα καθαρίσματα με σύρμα κτλ). Όχι στην σχάρα που έχει στο πάνω μέρος που ζεσταίνεται αλλά πιο πάνω σε ένα "δακτυλίδι" μεταξύ του γυάλινου δοχείου και του "μηχανήματος". Κανονική σκουριά που βγάζει υπολείμματα καφέ στο δοχείο, όχι απλά αλλοίωση της ασημένιας επικάλυψης.

Εννοείται ότι έχει πάει στην άκρη χωρίς να το λειτουργώ μέχρι να τους πάρω κάποια στιγμή τηλέφωνο να το δουν. Κρίμα καθώς είναι πολύ εύχρηστο.

Μάλλον κάτι δεν κάνουν καλά εκεί στην bomann, μια επαγωγική εστία που έχω, έχουν ραγίσει και φύγει όλα τα πλαστικά γύρω απο την κεραμική βάση, και μια ζυγαριά μετά απο λίγη χρήση έχασε την μια πατούρα (απο τις 4 που είχε απο κάτω)
Μάλλον δεν θα ξαναπάρω Bomann :p

Manolis_karas
25-11-12, 16:31
Δεν το είχα καταλάβει γιατί το δικό μας 4+ ετών είναι σχεδόν σαν καινούριο. Μην αμελήσεις να τους πάρεις τηλέφωνο, όσο είναι στην εγγύηση.

frixosb
27-11-12, 13:20
εγώ πάλι γιατί χρειάστηκε να το "αποδεσμέυσω" γενικότερα από την χρήση? όσες φορές και να προσπάθησα να το αξιοποιήσω, απογοητεύτηκα. Μήπως σε αυτά τα φουρνάκια, οι θερμοκρασίες πρέπει να είναι πιο χαμηλές από ότι σε κλασσικούς φούρνους και ίσως η ώρα ψησίματος περισσότερη? Μπιφτέκια προσπαθησα, είτε θα ήταν άψητα με την προκαθορισμένη ώρα και θερμοκρασία, είτε θα ψιλοκαίγονταν, το ίδο και μπριζόλες. Καλά για πατάτες δεν το συζητώ. Τα ίδια και εκεί. Επίσης και το κοτόπουλο. Στο πάνω μέρος που είναι η αντίσταση καίγεται μεχρι να ψηθεί ολόκληρο. Για πείτε καμιά ιδέα.... παραδίδει κανείς μαθήματα; :closed:

Manolis_karas
27-11-12, 21:20
Παίρνουμε ένα κοτόπουλο (ορνιθοτροφείου), το καθαρίζουμε, το ανοίγουμε στο στήθος (αν δεν έχουμε κατάλληλο μαχαίρι ζητούμε να το ανοίξει ο κρεοπώλης), το ξεπλένουμε, το αλείφουμε με λάδι, λίγο πιπέρι , λίγο αλάτι, το τοποθετούμε πάνω στη χαμηλή σχάρα με τη ράχη προς τα πάνω και ανοικτό όσο γίνεται το στήθος από κάτω και το ψήνουμε στους 250° βαθμούς για 55' λεπτά περίπου.
Επειδή το μαγείρεμα στο ρομποτάκι είναι διαφορετικό από τον φούρνο της κουζίνας, προσέχουμε τι δεν θα πάει καλά την πρώτη φορά που ψήνουμε ένα φαγητό και δοκιμάζοντας διάφορες αλλαγές βελτιωνόμαστε.

frixosb
28-11-12, 02:35
Παίρνουμε ένα κοτόπουλο (ορνιθοτροφείου), το καθαρίζουμε, το ανοίγουμε στο στήθος (αν δεν έχουμε κατάλληλο μαχαίρι ζητούμε να το ανοίξει ο κρεοπώλης), το ξεπλένουμε, το αλείφουμε με λάδι, λίγο πιπέρι , λίγο αλάτι, το τοποθετούμε πάνω στη χαμηλή σχάρα με τη ράχη προς τα πάνω και ανοικτό όσο γίνεται το στήθος από κάτω και το ψήνουμε στους 250° βαθμούς για 55' λεπτά περίπου.
Επειδή το μαγείρεμα στο ρομποτάκι είναι διαφορετικό από τον φούρνο της κουζίνας, προσέχουμε τι δεν θα πάει καλά την πρώτη φορά που ψήνουμε ένα φαγητό και δοκιμάζοντας διάφορες αλλαγές βελτιωνόμαστε.

σε ευχαριστώ για την ανάλυση, θα του δώσω μία ακόμα ευκαιρία, αλλά παρολα αυτά έχω δοκιμάσει και μπιφτέκια και μπριζολες και κεϊκ... συνήθως αν τηρησω τις θερμοκρασιες και τους χρονους που λένε σε συνταγες ή στο βιβλιαρακι, θα καουν απεξω θα ειναι ωμά από μέσα :(

nyannaco
28-11-12, 12:48
εγώ πάλι γιατί χρειάστηκε να το "αποδεσμέυσω" γενικότερα από την χρήση? όσες φορές και να προσπάθησα να το αξιοποιήσω, απογοητεύτηκα. Μήπως σε αυτά τα φουρνάκια, οι θερμοκρασίες πρέπει να είναι πιο χαμηλές από ότι σε κλασσικούς φούρνους και ίσως η ώρα ψησίματος περισσότερη? Μπιφτέκια προσπαθησα, είτε θα ήταν άψητα με την προκαθορισμένη ώρα και θερμοκρασία, είτε θα ψιλοκαίγονταν, το ίδο και μπριζόλες. Καλά για πατάτες δεν το συζητώ. Τα ίδια και εκεί. Επίσης και το κοτόπουλο. Στο πάνω μέρος που είναι η αντίσταση καίγεται μεχρι να ψηθεί ολόκληρο. Για πείτε καμιά ιδέα.... παραδίδει κανείς μαθήματα; :closed:Μήπως είναι grill και όχι με αέρα;

Copyright © Keen Notion Co (2002-2014) Copyright Keen Notion Co.