PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα κατά την εκκίνηση του υπολογιστή



giannis 2010
21-01-10, 16:25
Γεια σας,
Πριν δυο μέρες άνοιξα τον υπολογιστή και δεν ακούστηκε το χαρακτηριστικό "μπιπ"... Απλά δούλευε μέσα ο υπολογιστής αλλά η οθόνη ήταν μαύρη και το λαμπάκι της αναβόσβηνε...
Ύστερα ξαναπροσπάθησα και ο υπολογιστής άνοιξε κανονικά! Την επόμενη μέρα πάλι μπλόκαρε χωρίς να ακούγεται το "μπιπ" 1-2 φορές αλλά μετά πάλι όταν τον άνοιξα δούλεψε κανονικότατα.
Το έψαξα πάρα πολύ το θέμα αλλά δεν βρήκα περίπτωση όπου ο υπολογιστής μια να μην ανοίγει και μια να ανοίγει κανονικά.

Ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα σε αυτή τη περίπτωση;

giannis 2010
23-01-10, 12:54
:(
Μπορείτε να με βοηθήσετε;
Σας παρακαλώ...
:(

cranky
23-01-10, 12:57
Στo Event Viewer, αναφέρει τίποτα ;

psyxakias
23-01-10, 12:58
Καλό θα ήταν να ζητήσεις από κάποιο φίλο/τεχνικό να του ρίξει μια ματιά. Έτσι όπως το περιγράφεις, το πιθανότερο είναι να είναι κάποιο hardware πρόβλημα (κάρτα γραφικών, τροφοδοτικό, μητρική, κτλ). Εγώ θα ξεκινούσα με ένα καλό καθάρισμα (αν είχα να το καθαρίσω καιρό) και να αφαιρώ/αντικαταστώ προσωρινά ένα-ένα τα hardware parts μέχρι να δω τι φταίει.

Αν ο Η/Υ είναι σχετικά καινούριος -εντός εγγύησης-, καλό θα ήταν να τον πας να τον δουν εκεί που τον πήρες.

panatas
23-01-10, 15:43
:(
Μπορείτε να με βοηθήσετε;
Σας παρακαλώ...
:(

στο bios μπορεις να μπης αν μπορεις κανε ενα load να φορτωσει της βασικες συσκευες νομιζω με το f9 και μετα f10 για save σε asrock

giannis 2010
24-01-10, 12:01
Στo Event Viewer δεν αναφέρει τίποτα.
Τον υπολογιστή τον έχω 4 χρόνια αλλά τον καθάρισα πριν 15 περίπου μέρες...

cranky
24-01-10, 12:11
Μήπως κατα τον καθαρισμό, κουνήθηκε κάτι, κάποιο καλώδιο, κάρτα, βύσμα, κλπ ;;
Είναι όλα σωστά κουμπωμένα στη θέση τους ;;
Το καλώδιο της οθόνης είναι καλά βιδωμένο καί στην κάρτα καί στην οθόνη ;;
Μήπως έχεις υπερχρονίσει τις μνήμες ή τον επεξεργαστή ;

giannis 2010
24-01-10, 12:18
Όχι δεν νομίζω. Μετά τον καθαρισμό δούλευε κανονικότατα.
Ίσως θα μπορούσα να μετακινήσω τις κάρτες αν δεν κάνουν καλή επαφή κάποιες φορές.
Τις πρίζες τι έχω τσεκάρει...

cranky
24-01-10, 12:30
Υπάρχει η δυνατότητα να τσεκάρεις την οθόνη σε άλλον υπολογιστή και μία άλλη οθόνη στον δικό σου ;

giannis 2010
24-01-10, 12:44
Δεν παίζει πρόβλημα με την οθόνη επειδή όταν τον ανοίγω και δεν ακούγετε το "μπιπ" και αναβοσβήνει περίεργα φωτάκι απ'το μόντεμ..

VAVLAS
24-01-10, 12:54
Εμένα πάντως μου φαίνεται σαν βραχυκύκλωμα.

cranky
24-01-10, 12:55
Μπορείς να αποσυνδέσεις το μόντεμ και να κάνεις μιά επανεκκίνηση ;;
Τί μόντεμ είναι ;;
USB ή Ethernet ;;

Dark-Side
24-01-10, 13:01
Μπορείς να αποσυνδέσεις το μόντεμ και να κάνεις μιά επανεκκίνηση ;;
Τί μόντεμ είναι ;;
USB ή Ethernet ;;

+1 Είχε τύχει σε έναν φίλο μου....Διορθώθηκε μόλις του έκανα update στους LAN Drivers

giannis 2010
24-01-10, 17:26
+1 Είχε τύχει σε έναν φίλο μου....Διορθώθηκε μόλις του έκανα update στους LAN Drivers

Ethernet είναι.
Αλλά όταν πατάω το κουμπί για να ανοίξει ο υπολογιστής ενώ δουλεύουν όλα τα ανενυστήρια, η οθόνη μένει μαύρη, δεν ξεκινάει, το τελευταίο λαμπάκι του μοντεμ (LAN), το οποίο πρέπει να είναι αναμένο, αναβοσβήνει ανά δευτερόλεπτο. Επίσης το λαμπάκι του πύργου, το οποίο είναι ανοιχτό όταν ο υπολογιστής δουλεύει, άλλες φορές είναι ανοιχτό και άλλες είναι σβηστό και το δεύτερο δουλεύει συνεχόμενα όπου δείχνει πως ο υπολογιστής φορτώνει.

cranky
24-01-10, 17:28
Έκανες επανεκκίνηση με αποσυνδεμένο μόντεμ ;;

giannis 2010
24-01-10, 17:36
Επίσης να προσθέσω: ποντίκι σβηστό, στα ηχεία κανένας ήχος και το πληκτρολόγιο φυσικά κλειστό.

........Auto merged post: giannis 2010 πρόσθεσε 8 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα αργότερα ........


Έκανες επανεκκίνηση με αποσυνδεμένο μόντεμ ;;

Θα το δοκιμάσω αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να παίζει ρόλο το μόντεμ στο πρόβλημα που ο υπολογιστής δεν ανοίγει.

cranky
24-01-10, 20:31
Δοκίμασε, να δούμε.

menyctas_nik
24-01-10, 21:01
κανα ελεγχο για ιο εχουμε κανει?

giannis 2010
24-01-10, 21:44
Επίσης να προσθέσω: ποντίκι σβηστό, στα ηχεία κανένας ήχος και το πληκτρολόγιο φυσικά κλειστό.

........Auto merged post: giannis 2010 πρόσθεσε 8 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα αργότερα ........



Θα το δοκιμάσω αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να παίζει ρόλο το μόντεμ στο πρόβλημα που ο υπολογιστής δεν ανοίγει.

Το δοκίμασα και έκανε επιτυχώς την επανεκκίνηση...


κανα ελεγχο για ιο εχουμε κανει?

Όσο για τους ιούς, κάνει κανονικά update το antivirus και κάνω scan και ανασυγκροτήσεις φυσικα.
Σκέφτομαι επίσης μήπως φταίει η μπαταρία της μητρικής ή και η ίδια η μητρική.
Τι λέτε;

cranky
24-01-10, 22:01
Το δοκίμασα και έκανε επιτυχώς την επανεκκίνηση...
Δεν φτάνει αυτό.
Κάνε μερικές φορές εκκίνηση-απενεργοποίηση (με δίλεπτα-τρίλεπτα κενά μεταξύ τους) για να βεβαιωθείς οτι δεν ήταν τυχαία η επιτυχής επανεκκίνηση.

Πολύ πιθανό να φταίει το μόντεμ ή το Ethernet της μητρικής.
Αν μπορείς, ξαναπέρνα τους Ethernet drivers.

Σκανάρισμα για ιούς κάνουμε σε safe mode.

H μπαταρία της μητρικής, δέν φταίει.
Αν είχε χαλάσει, θα είχες άλλα συμπτώματα.

giannis 2010
24-01-10, 22:54
Δεν φτάνει αυτό.
Κάνε μερικές φορές εκκίνηση-απενεργοποίηση (με δίλεπτα-τρίλεπτα κενά μεταξύ τους) για να βεβαιωθείς οτι δεν ήταν τυχαία η επιτυχής επανεκκίνηση.

Πολύ πιθανό να φταίει το μόντεμ ή το Ethernet της μητρικής.
Αν μπορείς, ξαναπέρνα τους Ethernet drivers.

Σκανάρισμα για ιούς κάνουμε σε safe mode.

H μπαταρία της μητρικής, δέν φταίει.
Αν είχε χαλάσει, θα είχες άλλα συμπτώματα.

Οκ! έχεις δίκιο για το safe mode!

Το δοκιμάζω και ειδοποιώ...

Ευχαριστώ.....

giannis 2010
25-01-10, 16:34
Μπήκα σε ασφαλής περιήγηση και έκανα ένα scan. Όλα ΟΚ.
Και όταν τον άνοιξα τις τελευταίες 5-6 φορές άνοιξε χωρίς κανένα πρόβλημα. Τώρα δεν ξέρω αν λύθηκε το πρόβλημα αλλά αν ξαναδημιουργηθεί... θα ενημερώσω πάλι...

Πάντως σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά σας!!! (...ελπίζω να λύθηκε το πρόβλημα)
Καλή συνέχεια σε όλους!

:):oneup::)

Copyright © Keen Notion Co (2002-2014) Copyright Keen Notion Co.