PDA

Επιστροφή στο Forum : Σύνδεση ps3 στο internet



gavrinos
22-02-10, 14:18
θέλω να συνδέσω το ps3 στο internet. έχω ένα ρουτερ σφραγισμένο στο κουτί το οποίο προτίθεμαι να χρησιμοποιήσω.

1. χρειάζεται να κάνω κάποιες ρυθμίσεις στο ρούτερ ώστε να γίνει η σύνδεση;
2. χρειάζεται να κάνω κάποιες ρυθμίσεις στο ps3;
3. ο τρόπος σύνδεσης ειναι απλά τηλεφωνικο καλωδιο απο την πρίζα του τοίχου στο ρουτερ και απο το ρουτερ καλώδιο ethernet στο ps3;

Executor
22-02-10, 14:26
Θα συμπεριφερθείς στο PS3 σαν να είναι ένα ακόμα PC που βάζεις στο δίκτυο σου.

Θα το συνδέσεις με το router και θα του δώσεις μέσα απο το menu του PS3 μια IP που αντιστοιχεί στο range του router σου (αν παίζεις με dhcp ίσως είναι πρόβλημα γιατί στην δική μου περίπτωση δεν δούλεψε ποτέ με dynamic ip οπότε η static ip ηταν μονόδρομος), π.χ αν το δίκτυο σου έχει το κλασσικο 192.168.1.1-255 θα δώσεις κάποια μέσα απο αυτές.

Μετά πάιρνεις αυτήν την ΙP και ανοίγεις ports σε NAT κλπ μέσα στο router και είσαι έτοιμος.

gavrinos
22-02-10, 14:43
ευχαριστώ για την απάντηση.

αυτές τις ρυθμίσεις τις κάνω δλδ μέσω της tv όπου έχω συνδεδεμένο το ps3; χρειαζεται να βαλω καπου και τα username/password της συνδεσης που έχω;

αν παρω εναλλακτικά το ρουτερ που χρησιμοποιω τώρα στο pc (και στη θέση του σετάρω το καινούργιο) και το συνδεσω στο ps3, χρειάζεται πάλι να κάνω όσα είπες;

Manos29
22-02-10, 14:50
Το Manual τα λέει όλα αλλα ώς έλληνες ποτε δεν τα διαβάζουμε

http://manuals.playstation.net/document/gr/ps3/current/settings/connectadvance.html

εχουμε ολοι την εντυπωση πως οταν αγοραζουμε μια συσκευη ολο το manual καταχωρειτε στο κεφάλι μας.

gavrinos
22-02-10, 14:54
manos29, θα το διαβασω το manual οταν γυρίσω σπιτι γιατι τωρα δεν εχω προσβαση σε αυτό ούτε μπορω να μπω στο λινκ που δίνεις. απλα, όντας ανυπόμονος, είπα να ρωτήσω κι εδώ.

σε ένα άλλο σαιτ, βρήκα αυτό και δείχνει πολύ απλό:

Step 1: Set Up the Internet
You'll need a router, first and foremost. All connected up to the Internet. If you have a wireless-capable router, you could watch videojug's film about getting your PS3 online wirelessly, and have one less cable to trip over.

Step 2: Set up the Connection
Plug an Ethernet cable into the back of the PS3, and the other end into the back of your router – NOT the PC.
Turn on your router, and let it get up and running enough to connect to The Internet. On the PS3, head to Settings -> Network Settings-> Internet Connection Settings and Easy
From there, select Wired.
Everything should all be entered automatically for you, so you don't need to do a thing. Just scroll through, and test the connection to make sure it works.
Boot up the Internet Browser to check the connection.

darksoho
06-03-10, 14:34
καμια συνδεση δεν θα κανεις με το που βαλεις το καλωδιο του ethernet Ολα κομπλε στο ps3

Executor
07-03-10, 04:15
καμια συνδεση δεν θα κανεις με το που βαλεις το καλωδιο του ethernet Ολα κομπλε στο ps3

Μήπως κατά τύχη είσαι τεχνικός του ΟΤΕ? :p

darksoho
08-03-10, 16:17
ναι που το καταλαβες:oneup:

Executor
08-03-10, 20:26
Από τις άκρως αναλυτικές οδηγίες και την σιγουριά ότι όλα θα δουλέψουν. :p

gavrinos
10-03-10, 10:28
παντως ακομα δεν τα εχω καταφερει να το κανω να δουλεψει. το εχω δοκιμασει να το συνδεσω με 2 ενσυρματα ρουτερ και δεν ειχα καμια τυχη. μου βγαζει ως αποτελεσμα οτι βρηκε μεν ip αλλα εχει dns server error (80710102). το δοκιμασα να το αφησω να κανει μονο του, αυτοματως, τις ρυθμισεις αλλα τζιφος. εχω δοκιμασει να βαλω τις ρυθμισεις για τα ip, dns server, submask κλπ κλπ (όπως τα βρήκα μέσω του υπολογιστή μου) και χειροκινητα αλλα παλι δεν εβγαλα ακρη.

αυτο που δεν εχω καταλαβει ακομα ειναι αν πρεπει να εχω ηδη περασει απο πριν στις ρυθμισεις της συνδεσης (username και password) στο ρουτερ ή οχι οπως επισης και αν θα εχω καλυτερη τυχη αν το δοκιμασω να το συνδεσω με ασυρματο ρουτερ.

οταν ρυθμιζεις την ip, καπου εχει την επιλογη για pppoe κι εκει ζηταει καποιο username και password. δοκιμασα εκει να βαλω τα στοιχεια της συνδεσης μου αλλα μετα δεν εβρισκε ουτε την Ip.

σημειωνω οτι εχω conn-x. οταν μιλησα με την οτενετ, μου ειπαν οτι δεν κανουν υποστηριξη και να απευθυνθω στη σονι. οταν μιλησα με τη σονι, μου ειπαν να μιλησω με τον παροχο μου. επομενως, ειμαι σε αδιεξοδο......

εχει κανεις καμια ιδεα;

Seitman
10-03-10, 21:42
Απορία... Γιατί να βάλεις και 2ο ρούτερ??? :hmm:

gavrinos
10-03-10, 21:59
γιατι θελω να συνδεσω το ps3 στην τηλεοραση στο σαλονι. το αλλο ρουτερ ειναι επισης ενσυρματο και ειναι στο pc, σε άλλο δωματιο.

Seitman
10-03-10, 22:17
χμ... Δοκίμασες το σεταρισμένο ρούτερ όπως ανέφερες παραπάνω? Έχεις ενεργοποιήσει το universal plug and play στο ρούτερ?

gavrinos
11-03-10, 09:05
δοκίμασα το ρουτερ που χρησιμοποιούσα στο pc χωρίς να κοιταξω αν εχει ενεργοποιημενο firewall, τι εχει περασμενα ως dns server, αν εχει ενεργοποιημενο το dhcp ή το universal plug and play. δεν δουλεψε. φανταζομαι οτι μονο οι κωδικοι προσβασης ηταν σωστα περασμενοι. υποτιθεται ομως οτι βασει των οδηγιων δεν υποδεικνυεται να περασεις ουτε καν τους κωδικους, ποσω μαλλον ολα τα υπολοιπα. σου λεει "συνδεσε το ρουτερ, βαλε τις αυτοματες ρυθμισεις και θα παιξει". κανω λαθος;

Seitman
11-03-10, 09:56
Στο δικό μου με ασύρματη δικτύωση δεν έχω πρόβλημα... Το dhcp και το UPnP τα έχω ενεργοποιημένα. Με τον αυτόματο οδηγό ρυθμίσεων του ps3 τους μόνους κωδικούς που έδωσα ήταν για να συνδεθεί στο ασύρματο δίκτυο, πράγμα που δεν θα κάνεις αφού χρησιμοποιείς καλώδιο. Όσο για "το σύνδεσε, βάλε αυτόματες ρυθμίσεις και παίξε" ισχύει υπό προϋποθέσεις ;) Δηλαδή dhcp & UPnP ενεργοποιημένα στο router :oneup:

PS. Άσχετο, άλλα τι router χρησιμοποιείς?

gavrinos
11-03-10, 11:52
μου συστήνεις δλδ να δοκιμάσω να αγοράσω κι ενα ασυρματο και να κανω τον σταυρο μου οτι θα παιξει;

χρησιμοποιησα ενα siemens speedstream 4200 που ειχα απο μια παλια συνδεση με την τελας κι ενα Comtrend CT-5611T που πηρα απο το conn-x.

τελικά χρειαζεται στο setup του ρουτερ να εχω εισαγει απο πριν (δλδ να το συνδεσω πρωτα στο pc και να κανω εκει τις ρυθμισεις) τους κωδικους προσβασης, να εχω απενεργοποιησει το firewall και να εχω ενεργοποιησει τα dhcp - upnp?

Seitman
11-03-10, 11:56
Δε σου λέω φίλε μου να αγοράσεις ασύρματο... Απλά σου είπα τι setup έχω εγώ. Τις ρυθμίσεις φίλε μου θα τις κάνεις στον υπολογιστή σου. Αλλά δε χρειάζεται να απενεργοποιήσεις το firewall. Σε εμένα δουλεύει με το firewall άψογα

gavrinos
11-03-10, 12:19
οκ. ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον. κατι μου λεει οτι παλι δεν θα παιξει:)

Seitman
11-03-10, 12:44
Αν δεν παίξει (πράγμα που δε σου εύχομαι) δοκίμασε να αλλάξεις καλώδιο. ;) ΑΑΑ μπορεί να σου φανεί "κάπως" αλλά δε φαντάζομαι να έχεις και τα δύο router ενεργοποιημένα ταυτόχρονα ε??? :oneup:

gavrinos
11-03-10, 12:49
το σκεφτηκα κι εγω αυτο και το δοκίμασα και με το pc κλειστό αλλά τζίφος:)

Seitman
11-03-10, 12:54
Τεχνολογία σου λέει μετά. Σου κάνει τη ζωή εύκολη... :bless:
Δοκίμασε τα dhcp & UPnP ανοιχτά και πες μου. Λογικά θα "παίξει"

gavrinos
11-03-10, 12:56
οκ! θα το ψαξω ξανα και θα επανελθω! ευχαριστώ!

darksoho
11-03-10, 19:06
παρε το ρουτερ σου και βαλτο διπλα στο ps3 και συνδεσετο με καλωδιο. αυτοματα παιρνει ip και δεν χρειαζεται να κανεις ρυθμισεις

gavrinos
11-03-10, 20:12
το εκανα, το ειπα και στην αρχή. αλλα δεν κανει τιποτα. μου βγαζει το error που ανεφερα.

Seitman
11-03-10, 20:23
Δεν δούλεψε φίλε μου???

Manos29
11-03-10, 21:21
Το Δικο μου Ps3 Το εχω συνδεσει επιτυχως ασυρματα

Τηλεόραση και Ps3 βρίσκονται στο σαλονι και το Pc μου ειναι στο δωματιο μου

Αρα εχω κανει το εξης εχω συνδεσει τον υπολογιστη μου ενσυρματα στο Ρουτερ και μετα εχω μπει στο διαχειριστικο του ρουτερ οπου πηγα και ανοιξα την Ασυρματη συνδεση και εβαλα WPA2 Key ο κλειδι αυτο το σημειωσα σε ενα χαρτι επισης ανοιξα απο το ρουτερ προσωρινα το SSID Broadcast και του εβαλα ενα ονομα πχ μανος μετα save ολα αυτα και τωρα πηγαινουμε στο Playstation οπου παμε στις συνδεσεις και του λεμε να το κανει αυτοματα ψαχνει και βρισκει το manos οταν μας ρωταει για το κλειδι το βαζουμε το WPA2 και μετα μπορει και συνδεεται

Για να ειμαστε ομως ποιο σιγουροι οτι μονο εμεις θα μπαινουμε στο ρουτερ και οχι και κανας γειτονας παμε ξανα στο Pc και ξαναμπαινουμε στο ρουτερ κα ιτωρα βαζουμε και MAC Address την Address-a του PS3 και κανουμε OFF το SSID Broadcast

Αυτο εχω κανει εγω και το PS3 Συνδεεται μια χαρα στο ιντερνετ δεν φαινετε το δικτυο μου και απο το ρουτερ μου μπορει να εχει ιντερνετ μονο το PC , το PS3 και το Κινητο μου και ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ.

OrderlordTank
11-03-10, 23:10
Αν εχεις βαλει κωδικο δεν εχει σημασια αν γινεται broadcast το SSID αφου χωρις αυτον δεν μπαινει κανενας...

gavrinos
12-03-10, 08:58
Δεν δούλεψε φίλε μου???


δεν το δοκίμασα ακόμα...

darksoho
15-03-10, 18:05
ελα ρε συ δεν σου δουλευει γιατι εχεις βαλει τους Default Κωδικους του ρουτερ, πηγαινε και βαλε δικους σου

gavrinos
17-03-10, 09:50
τελικά, με τα πολλά, χθες βραδυ μπόρεσα και συνδέθηκα! θαύμα!:)

ευχαριστώ τα παιδιά που ασχολήθηκαν και με βοήθησαν.

μια τελευταία ερώτηση: το ότι οι κινήσεις στο παιχνίδι (έπαιξα μονο λιγο απο το virtua tennis 2009) είναι μάλλον αργές, οφείλεται μόνο στη σύνδεση που έχω (conn-x 8 Mbps) ή μπορεί να φταίει και το ρούτερ (siemens speedstream 4200) ?

Seitman
17-03-10, 09:58
Αντε καλά παιχνίδια φίλε μου :oneup:
Κινήσεις??? Δηλαδή?

gavrinos
17-03-10, 14:44
ως "κινήσεις" εννοώ τις κινήσεις του παίκτη μου, του αντιπάλου ή της μπάλας και το πώς φαίνονται στην οθόνη μου - σε σχέση με όταν παίζω σε offline περιβάλλον, όταν παίζω μέσω internet είναι σαν να παίζω λίγο σε slow motion - αν το ποσοτικοποιούσα, θα έλεγα ότι π.χ. η ταχύτητα της μπάλας είναι κατά 20% μικρότερη)...

Seitman
18-03-10, 16:08
Μάλλον είναι θέμα της σύνδεσης και των pings... Όταν είχα την 8αρα conn-x, τέτοια "κολλήματα" είχε και ο αδερφός μου. Τώρα όχι ότι εξαφανίστηκαν, αλλά είναι κάπως καλύτερη η κατάσταση

darksoho
18-03-10, 19:25
Παντα ειναι θεμα με ποσα ping ΜΠαινεις. απεφευγε ωρες αιχμης

Αλεξης σαφαριδης
18-03-10, 22:30
Εγω ειμαι μια χαρα.......Κλεβω απο τον απεναντι μου ασιρματο εχει....Και δεν εχει βαλει κοδικους........Κανεσ ΧΑΖΟΣ ειναι,....................

gavrinos
19-03-10, 12:22
ναι, μαλλον η συνδεση και η ωρα παιζουν σημαντικό ρόλο. αν και, απο ο,τι διαπιστωνω, μαλλον φταιει και η ρακετα:)

darksoho
23-03-10, 12:36
δυστυχως αν μπαινεις με μεγαλο Ping Καλυτερα ειναι να μην παιξεις καθολου, ειναι full σπαστικο

Copyright © Keen Notion Co (2002-2014) Copyright Keen Notion Co.