PDA

Επιστροφή στο Forum : ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ WIRELESS ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΟΡΜΑΤ



r_line
14-04-10, 22:41
γεια σας παιδια,εκανα φορματ σε ενα λαπτοπ fujitsu siemens amilo.ειχε βιστα και τωρα εβαλα τα 7! μετα το φορματ ομως εχω ενα προβλημα με το wireless. ενω στη διαχειρηση συσκευων μου δειχνει οτι το wireless λειτουργει κανονικα και απο τον πινακα ελεγχου μπορω να το ενεργοποιησω και να το απενεργοποιησω,αυτο δεν γινεται με το κουμπι του πληκτρολογιου.επισης κατω δεξια μου βγαζει "δεν υπαρχουν διαθεσιμες συνδεσεις" με ενα κοκκινο x. δεν γινεται ουτε αναζητηση δικτυων και γενικα ειναι νεκρο. τι μπορει να φταιει? βοηθεια πλιζ!

gfevran
15-04-10, 00:22
Κατέβασε τούς Drivers απο τη Fujitsu της κάρτας Wireless!.

r_line
15-04-10, 00:28
η καρτα wireless μου λεει οτι λειτουργει σωστα παντως.στη διαχειρηση συσκευων τη γραφει ως "Ralink 802.11n Wireless LAN Card" και το λινκ με τους drivers αυτο

http://ts.fujitsu.com/support/downloads.html

για win7 θα μπορουσες να με βοηθησεις τι πρεπει να κατεβασω?

r_line
15-04-10, 16:15
κανεις καποια βοηθεια? μου ειναι απαραιτητο το wireless. :worthy:
εχω περασει τον driver και τα windows λενε πως η συσκευη λειτουργει κανονικα, ωστοσο ουτε το λαμπακι του wireless αναβει ουτε μπορω να κανω αναζητηση.

eagle13
16-04-10, 10:34
Δες αυτό !! :rtfm:

http://www.radarsync.com/drivers/d176829-ralink_802.11n_wireless_lan_card

mirtiano
16-04-10, 11:22
Σιγουρα δεν ειναι κλειστο το wireless απο καποιο τυχαια πατημενου συνδυασμου πληκτρων ή την λαθος θεση καποιου εξωτερικου διακοπτη μικρων διαστασεων ή κουμπιου που εχουν μερικοι φορητοι;

Παραδειγματα:
Στον δικο μου πατωντας ταυτοχρονα τα πληκτρα Fn + F3 ανοιγει ενα μενου οπου τσεκαρω το on/off του wireless ή του bluetooth.
Στον φορητο ενος φιλου υπαρχει εξωτερικο διακοπτακι στο δεξιο πλαϊνο του φορητου που ανοιγει/κλεινει το wireless.

Για κοιτα τον καλα και κοιτα και τα χαρτια του μηπως παιζει κατι απο τα παραπανω ισως με συνδυασμο πληκτρων γιατι την υπαρξη εξωτερικου διακοπτη μαλλον θα την ειχες αντιληφθει.

ghbgr
16-04-10, 11:32
διευκρίνισε αν δουλεύει το wireless όταν το ενεργοποιείς από τα windows (επειδή είπες πως τα win τη βλέπουν κανονικά τη κάρτα).
αν το προβλημά σου είναι ότι δεν ενεργοποιείται από τα κουμπάκια του laptop τότε δεν είναι θέμα drivers της κάρτας λογικά, αλλά software το οποίο είναι υπέθυνο για τα επιπλέον κουμπιά του laptop.

r_line
16-04-10, 13:30
δεν εχει διακοπτακι,ενεργοποιειται και απενεργοποιειται με το συνδυασμο Fn+F1,το οποιο στην περιπτωση μας δεν κανει τιποτα. παρατηρησα επισης πως ολοι οι παρομοιοι συνδυασμοι που εχουν να κανουν με το Fn και καποιο πληκτρο F οπως πχ της εντασης κλπ λειτουργουν σωστα εκτος απο το συνδυασμο που αυξομειωνει τη φωτεινοτητα της οθονης.:hmm:

απο τα win στη διαχειρηση συσκευων αναγνωριζει πως λειτουργει σωστα,ενω και στις συνδεσεις δικτυου ο προσαρμογεας φαινεται κανονικα, κανοντας ομως δεξι κλικ ενεργοποιηση/απενεργοποιηση φαινεται να ανοιγει και να κλεινει αλλα ουτε το λαμπακι λειτουργει ουτε εχω τη δυνατοτητα αναζητησης ασυρματων δικτυων.

ghbgr
16-04-10, 14:56
αφού δεν λειτουργούν ούτε τα Fn κουμπιά που σχετίζονται με τη φωτεινότητα.. δεν πρέπει να είανι πρόβλημα των drivers. λογικά δεν έχεις εγκατεστημένο κατάλληλο software για το pc σου .

το ότι την βλέπεις στις συνδέσεις δικτύου μάλλον λειτουργεί κανονικά. γιατί όμως δεν σου δείχνει δίκτυα στην εύρεση :hmm:

mirtiano
16-04-10, 15:13
Αν ειναι κλειστο το wifi σαν default και πρεπει να ενεργοποιηθει με λογισμικο τοτε δικαιολογειται οτι δεν βρισκει δικτυα (ειναι off η καρτα).

Πιθανως μερινα υποπρογραμματα που υποστηριζουν τις αντιστοιχες λειτουργιες,για καποιο λογο ''χαθηκαν'' απο το πακετο και σιγουρα θα τα βρεις στο site της εταιρειας αναλογα βεβαια με το μοντελο του φορητου σου.Εκτος και τα συγκεκριμενα προγραμματα εχουν προβλημα με τα 7-αρια...

ΟΠως και ναχει,τη λυση,αν οντως ετσι συμβαινει,θα την βρεις στο site της εταιρειας...

Δεν χανεις και τιποτα να κανεις ενα τηλεφωνο στην αντιπροσωπεια μηπως και σου πουν την λυση να μην παιδευεσαι...

r_line
16-04-10, 18:09
το μοντελο ειναι το fujitsu siemens amilo Pa3553 αλλα δεν εχω βρει κατι στο site του κατασκευαστη που να σχετιζεται :hmm:

mirtiano
16-04-10, 18:27
Το βρηκα :up:


7, After New Install of Windows 7, Fn + F1 to enable Atheros wireless card will not work, so go to the Drivers folder you saved from your C Drive, Open, then open Software, Open Launch PA folder and install the launch manager.
Now you can enable your wireless card.

http://forum.ts.fujitsu.com/forum/viewtopic.php?f=90&t=40716#p131208

nikoslikos
16-04-10, 18:35
το μοντελο ειναι το fujitsu siemens amilo Pa3553 αλλα δεν εχω βρει κατι στο site του κατασκευαστη που να σχετιζεται :hmm:

ποια από τις παρακάτω είναι ξέρεις;

AW-NE771(H) miniCard WLAN
WN6301L miniCard WLAN
WN6600R 13ch. miniCard WLAN

τα win 7 είναι 32 και ΟΧΙ 64

mirtiano
16-04-10, 18:37
Λοιπον για να δουλεψανε σε αυτον οι παλιοι drivers στα 7,αρα θα δουλεψουν και σε σενα αν τους ξαναεγκαταστησεις απο το cd με τους drivers που σου ειχε δωσει ο πωλητης,ας ηταν για τα xp.Kata τα φαινομενα δουλευουν και στα 7.Για δοκιμασε να τους ξαναπερασεις.Ελπιζω οι drivers να ηταν σε cd διαφορετικο απο αυτο των win xp.Aλλοιως δοκιμασε να τα περασεις χειροκινητα.

r_line
16-04-10, 18:44
ποια από τις παρακάτω είναι ξέρεις;

AW-NE771(H) miniCard WLAN
WN6301L miniCard WLAN
WN6600R 13ch. miniCard WLAN

τα win 7 είναι 32 και ΟΧΙ 64

τα 7 ειναι 64:sorry:
και η καρτα αυτη Ralink 802.11n Wireless LAN Card

........Auto merged post: r_line πρόσθεσε 6 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα αργότερα ........


Λοιπον για να δουλεψανε σε αυτον οι παλιοι drivers στα 7,αρα θα δουλεψουν και σε σενα αν τους ξαναεγκαταστησεις απο το cd με τους drivers που σου ειχε δωσει ο πωλητης,ας ηταν για τα xp.Kata τα φαινομενα δουλευουν και στα 7.Για δοκιμασε να τους ξαναπερασεις.Ελπιζω οι drivers να ηταν σε cd διαφορετικο απο αυτο των win xp.Aλλοιως δοκιμασε να τα περασεις χειροκινητα.


το λαπτοπ απ τη μαμα fujitsu siemens ειχε vista οχι xp:hmm:

mirtiano
16-04-10, 19:00
akyro tote

θα παμε στο site τησ raling τωρα που ξερουμε το μοντελο να δουμε αν εχει για αυτο driver για 7.
Τσαμπα οι χαρουλες ...

........Auto merged post: mirtiano πρόσθεσε 11 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα αργότερα ........

ξαναπηγα στο φορουμ αυτο λαθος δικο μου τα χρ. δεν λεει για χρ εκει.για δοκιμασε να χρησιμοποιησεις το ιδιο driver και εγω ψαχνω αν εχει η raling νεο γα 7.

r_line
16-04-10, 19:04
εχω δοκιμασει πολλους drivers,νεες και παλιοτερες εκδοσεις.με ολους φαινεται να λειτουργει σωστα αλλα ουτε το λαμπακι αναβει ουτε ο συνδυασμος Fn+F1 λειτουργει. :worthy:

mirtiano
16-04-10, 19:34
http://www.ralinktech.com/support.php?s=1

απο επανω ο 2-ος και ο 4-ος driver

θα σε παει σε μια σελιδα που ζηταει name και email κλπ και δεν μπορουσα εγω πηγαινε δωστα για να σε αφησει να τον κατεβασεις. οπου βλεπεις mPCI

r_line
16-04-10, 19:51
εχω δοκιμασει και αυτους αλλα τιποτα.μαλιστα ο 4ος ειναι αυτος που εβαλαν τα win απο μονα τους,και στη συνεχεια δοκιμασα και τον 2ο. εχω απογοητευτει!

mirtiano
16-04-10, 19:57
παρε ενα τηλ στην αντιπροσωπεια να σου πουν τι να κανεις γιατι με αυτα που μου λες μαλον ειναι αυτο που σου ελεγα εγω και το αλλο παιδι για το ειδικο λογισμικο της αντιπροσωπειας που χειριζεται ον/οφ της καρτας οπως και την φωτεινοτητα.

r_line
16-04-10, 19:59
θα το επιχειρησω απο δευτερα! σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια και την προσοχη που δωσατε!:)

nikoslikos
17-04-10, 00:32
τα 7 ειναι 64:sorry:
και η καρτα αυτη Ralink 802.11n Wireless LAN Card


στο site πάντως έχει μόνο αυτές τις 3 που σου έγραψα! :hmm:
και λέει ότι δεν έχει drivers για 64bita win7

foto

r_line
17-04-10, 01:44
στο site πάντως έχει μόνο αυτές τις 3 που σου έγραψα! :hmm:
και λέει ότι δεν έχει drivers για 64bita win7

το χω προσεξει αυτο με τις καρτες που εχει,απο θεμα driver ομως λεει πως αναγνωριζεται και λειτουργει σωστα η καρτα.

nikoslikos
17-04-10, 13:23
το χω προσεξει αυτο με τις καρτες που εχει,απο θεμα driver ομως λεει πως αναγνωριζεται και λειτουργει σωστα η καρτα.

το ότι τα win7 αναγνώρισαν την κάρτα σαν κάτι άλλο που λέει ότι λειτουργεί και καλά, ενώ δεν λειτουργεί με προβληματίζει, ιδικά εάν δεν έχεις κάνει κάποια αλλαγή εσύ ή κάποιος άλλος και το site λέει ότι πρέπει να έχει άλλη κάρτα.
εαν τα 64bita είναι καινούργια εγκατάσταση και δεν βαριέσαι δοκίμασε τα τα 32bita.

Mr_Wizard
17-04-10, 13:36
Ψάξε εδώ πέρα για τον driver σου!
Βάζοντας την κάρτα δικτύου σου, έβγαλα αυτά (http://www.microsoft.com/windows/compatibility/windows-7/en-us/Search.aspx?type=Hardware&s=Ralink%20802.11n%20Wireless&page=1)τα αποτελέσματα!

Οπότε αν δεις.. κάτι λείπει, δλδ το μοντέλο! (κάποιος αριθμός)

dfoust
20-04-10, 12:47
έκανες κανένα bios update?? στο 1.16

r_line
24-04-10, 20:36
bios update δεν εκανα γιατι δεν εχω ξανακανει και το φοβαμαι λιγο!αν βαλω δοκιμαστικα τα win7 32bit καποιου φιλου λετε να δουλεψει κανονικα το wireless?

Copyright © Keen Notion Co (2002-2014) Copyright Keen Notion Co.