PDA

Επιστροφή στο Forum : βοήθεια για vlc

yiannakos
04-05-10, 17:02
Mια βοήθεια για το vlc ρε παιδιά.
Το παρακάτω είναι απο παλαιότερο οδηγό για vlc που βρήκα εδώ:

* Κατεβάζουμε και εγκαθιστούμε στο PC μας την τελευταία έκδοση του VLC
* Τρέχουμε τον VLC.
* Επιλέγουμε "File/Open Network Stream" (εναλλακτικά πατάμε Ctrl-N).
* Επιλέγουμε "Stream/Save" (θα μας παρουσιάσει ένα κουμπί Settings δίπλα του).
* Επιλέγουμε το κουμπί "Settings".
* Τσεκάρουμε "HTTP"
* Τσεκάρουμε "Video Codec" και από το drop down menu δίπλα του επιλέγουμε "mp2v".
* Τσεκάρουμε "Audio Codec" και από το drop down menu δίπλα του επιλέγουμε "mpga".
* Επιλέγουμε "ΟΚ" και στο πίσω παράθυρο πάλι "OK"
* Από το menu του VLC επιλέγουμε "Settings/Add Interface/Web Interface".
* Εφ' οσον έχουμε πρόσβαση Internet στον Dreambox μας επιλέγουμε "Blue Panel" (πατάμε το μπλέ κουμπί)/Addons/download (Gemini Server)/Plugins/VLC Front end).
* Με την εγκατάσταστη τοποθετεί ένα αρχείο config στη διεύθυνση /var/tuxbox/config/vlcf_original.xml Αυτό καλό είναι να το κρατήσετε για backup σε περίπτωση λάθους. Μπείτε με FTP και κάντε το copy σαν vlc.xml Αυτό είναι το αρχείο που διαβάζει τα Settings του ο VLC Front End από το Dreambox σας.

* Ανοίξτε το με Notepad και αλλάξτε τις επιλογές για τους servers. Βασικά μας ενδιαφέρει η γραμμή server name="set1" ip="192.168.178.32" webif-port="8080" stream-port="9090" user="admin" pass="admin"

και η γραμμή
config name="set1" startdir="d:/emf" cddrive="g:"

* Θα πρέπει να αλλάξετε την IP του server ώστε να είναι η IP από το PC σας και το user/pass να ταιριάζουν με τα δικά σας. Επίσης στην επόμενη γραμμή πρέπει να ορίσετε που έχετε τις ταινίες στο PC σας ώστε να ξεκιναέι από εκεί καθώς και το CD drive σας για να μπορείτε D στο Dreambox σας.

1)To File/Open Network Stream δεν υπάρχει πουθενά στο μενού, ούτε και settings. Κατέβασα το τελευταίο , το vlc 1.0.5 Στο κεντρικό μενού έχει media-playback-ήχος-βίντεο- tools-view-βοήθεια.
Mήπως μιλάμε για διαφορετικά προγράμματα?
2)Ας παραβλέψουμε το παραπάνω, μιας και λειτουργεί κανονικά στο pc το vlc.
Απο την "έναρξη" βλέπω οτι το username μου είναι "Administrator", και pass δεν υπάρχει.Στο pass δηλ. τι να βάλω, κενό, δηλ pass="" ?
3)Απο το DCC (ftp) βλέπω οτι το pc μου έχει ip 192.168.2.3 Tο έβαλα, αλλά πατώντας το VLCF PLUGIN στον DM, μου γράφει "no connection to vlc server available".
Γιατι δεν βλέπει το pc?

Mια βοήθεια ρε παιδιά, τα έχω χάσει...:hmm:

Simpleton
04-05-10, 17:09
1) Θα πας στο Media/Άνοιγμα Ροής Δικτύου.

yiannakos
05-05-10, 05:50
Φίλε μου δεν είναι πρόβλημα ελληνικού-αγγλικού μενού. Το βλέπω το "άνοιγμα ροής κ.λ.π.".
Το "settings" ή ξέρω εγώ "ρυθμίσεις" που είναι?
και πάλι όμως αφού λειτουργεί κανονικά, δεν είναι πιστεύω αυτό το πρόβλημα.
Το πρόβλημα είναι πως δεν "βλέπει" το VLC-F του DM μου το pc.
Kάτι δεν βάζω καλά στις παραμέτρους server name,ip, κ.λ.π.
Σημειωτέον, τα έχω ήδη σε δίκτυο, DM,pc, μέσω του router.

yiannakos
06-05-10, 19:16
ιδού και το μενού που βλέπω απο το "preferences"

http://img15.imageshack.us/img15/9361/gyu1.png

και εδώ το μενού όταν πατάω (ctrl+N)

http://img100.imageshack.us/img100/691/jki.png

αν κλικάρεις π.χ. το video codec, δεν υπάρχει πουθενά η επιλογή mp2v που γράφει ο οδηγός, αλλά διάφορα άλλα,mpeg1 - mpeg2, κ.λ.π...
Επίσης, πως μπορώ να δω το web ιnterface του vlc, ποια είναι η ip του?

yiannakos
08-05-10, 17:23
Eλύθη το πρόβλημα, άλλες ρυθμίσεις χρειάζονταν, καμιά σχέση με αυτά...