PDA

Επιστροφή στο Forum : Multi-ISDN και τηλ. κέντρο Panasonic



Samael_667
04-06-10, 19:50
Καλησπέρα σε όλους!

Στη δουλειά έχουμε 4 PSTN γραμμές, από τις οποίες οι 3 είναι συνδεδεμένες σε ένα τηλεφωνικό κέντρο Panasonic KX-TES824,
και μία είναι αυτόνομη επάνω στην οποία είναι το Fax και το ADSL modem.
Για να μειώσουμε το κόστος αλλά και για να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα προγράμματα Business του ΟΤΕ είδα πρόσφατα
τη λύση Multi-ISDN (http://oteshop.ote.gr/storefront/-/isdn-bra-/multi-isdn/prodmulti_isdn_bundle.html). Αυτό δίνει 3 MSN αριθμούς από τους οποίους απ' ότι καταλαβαίνω μπορούν να δουλεύουν παράλληλα οι 2.

Στο ζουμί λοιπόν, μίλησα με την Intertech κι έμαθα ότι το τηλεφωνικό κέντρο δεν υποστηρίζει ISDN, αλλά ο τεχνικός μου είπε
ότι μπορούμε να πάρουμε τις "αναλογικές εξόδους" και να συνδέσουμε αυτές πάνω στο τηλεφωνικό κέντρο.
Χωρίς να είμαι σίγουρος για το πως μπορεί να δουλέψει το παραπάνω, σκέφτομαι ότι θα μπορούσαμε
-να μετατρέψουμε τη μία PSTN σε Multi-ISDN,
-να κρατήσουμε και τους 3 αριθμούς ως MSN καταργώντας τις άλλες 2 PSTN
-να χρησιμοποιήσουμε το Business πρόγραμμα στον κεφαλικό αριθμό

Τη συνδεσμολογία τη σκέφτομαι κάπως έτσι ->
http://img697.imageshack.us/img697/7892/schema1g.png (http://img697.imageshack.us/i/schema1g.png/)

Το παραπάνω σε περίπτωση που καλυπτόμαστε με 2 από τις 3 γραμμές.
Τώρα, σε περίπτωση που χρειαζόμαστε 3 γραμμές να δουλεύουν παράλληλα, θέλουμε 2 ISDN, αλλά το Fax είναι σε συγκεκριμένο αριθμό,
άρα πρέπει με κάποιο τρόπο να μην "πέφτει" πάνω στο τηλεφωνικό κέντρο (σωστά?)

Σε αυτήν την περίπτωση η συνδεσμολογία θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι? ->
[/URL][URL="http://img227.imageshack.us/i/schema2.png/"]http://img227.imageshack.us/img227/3852/schema2.png (http://img227.imageshack.us/i/schema2.png/)


Οι ερωτήσεις μου είναι
1) Μπορεί αυτό να συμβεί με τον εξοπλισμό που παρέχει ο ΟΤΕ για το ISDN και το τηλεφωνικό κέντρο που έχουμε?
Δλδ, βγάζει ο εξοπλισμός του ΟΤΕ "αναλογικές εξόδους" για να συνδεθούν πάνω στο τηλεφωνικό κέντρο?
(αυτό φαντάζομαι ότι είναι το ερώτημα)
2) Ποια λύση θεωρείτε πιο συμφέρουσα?
(η αλλαγή του ADSL modem δεν είναι σημαντική γιατί μπορούμε να βρούμε μεταχειρισμένο με 30 ευρώ περίπου)
3) Οτιδήποτε άλλο έχετε να προτείνετε

Τα φώτα σας, παρακαλώ! Οποιαδήποτε παρατήρηση δεκτή!

Ευχαριστώ :)

ariadgr
04-06-10, 21:42
Αν σου αρκουν 2 γραμμές για κλήσεις, ασε το φαξ στην pstn με τη dsl και βάλε την άλλη γραμμή isdn, με κεφαλικό τον αριθμό της pstn1 που έζερε τώρα, και MSN τον αριθμό της Pstn2.
Χρησιμοποιείς κανονικά τις 2 αναλογικες εξοδους του santis.

........Auto merged post: ariadgr πρόσθεσε 2 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Αν θελετε 3 γραμμές για κλήσεις, γυρνάς και τη φραμμή του φαξ σε isdn, και στη 1 αναλογική συνδέεεις απευθείας το φαξ, ενώ την άλλη αναλογική (νεό msn) την έχεις για εξερχόμενες από το κέντρο.

Samael_667
07-06-10, 14:12
Από τον ΟΤΕ μου είπαν ότι είναι καλύτερο να αγοράσουμε ένα ISDN τηλεφωνικό κέντρο,
και σε τέτοια περίπτωση, όλες οι ρυθμίσεις του δικτύου θα γίνουν από αυτούς χωρίς κόστος.
Μου ανέφεραν δε, ότι στη σύνδεση που σκέφτομαι μεταξύ Santis και Panasonic θα υπάρξουν
πάρα πολλά προβλήματα, θα κολλάει, δεν θα ανοίγει γραμμή κτλ

Πέραν του προφανούς λόγου της πώλησης νέου κέντρου, είχε κανείς παρόμοια εμπειρία στο παρελθόν?
Δλδ να έχει προβλήματα με παρόμοια συνδεσμολογία με αυτή που σκέφτομαι.

ariadgr
07-06-10, 16:58
Από προσωπική δοκιμή με τηλεφωνικό κέντρο Panasonic PSTN, λειτουργεί απροβλημάτιστα.

Οπότε βαλτο, και ΑΝ έχεις κάποιο πρόβλημα, το συζητάμε...

Samael_667
09-06-10, 19:45
Thanx για την προσωπική ενασχόληση με το ζήτημα :-)

Έχω 2 τελευταίες ερωτήσεις και μετά θα πάω να κάνω την αίτηση, αρκεί να μην πέσω στις φούριες όταν θα μείνουμε χωρίς τηλέφωνο.. :p

1) Υπάρχει πιθανότητα να χρησιμοποιούνται όλες οι MSN χωρίς προεπιλογή από το Santis να περνάει τις εξερχόμενες από τον κεφαλικό αριθμό, αλλά παρόλα αυτά να χρεώνεται μόνο ο κεφαλικός?
Αυτό με ενδιαφέρει όχι για το ζήτημα των ρυθμίσεων, αλλά για το κόστος, δλδ αν ο ΟΤΕ σου δίνει τη δυνατότητα να χρεώνεται μόνο ο κεφαλικός, ενώ χρησιμοποιούνται και οι MSN.

Σε συνέχεια του ερωτήματος αυτού, να ρωτήσω αν σε περίπτωση που συνδεθούν 2 ISDN μπορεί ο ΟΤΕ να χρεώνει μόνο τον κεφαλικό της πρώτης (απίθανο φαντάζομαι, μ@λάκες είναι?)

2) Στη σελίδα 23 του Santis manual είδα ότι αναφέρεται σε PΒΧ τηλεφωνικά κέντρα, όπου γράφει:
"Σε περίπτωση σύνδεσης PBX, μία εισερχόμενη κλήση μπορεί να κατευθύνεται μόνο σε μία διεπαφή ab".
Όπερ μεθερμηνευόμενον, να μην φαίνεται ότι χτυπάνε 2 γραμμές στο τηλεφωνικό κέντρο (ενώ στην πραγματικότητα είναι μία)
Δλδ, σε περίπτωση που δεν έχεις ρυθμίσει ποιο MSN σε ποια ab, να χτυπάει μόνο μία από τις 2 κάθε φορά.

Στην τελική γλυτώνουμε τα διπλά πάγια, κι αυτό από μόνο του είναι κέρδος, μάλλον.

ariadgr
10-06-10, 08:47
1) Πρέπει να ρυθμίζεται αυτό στο Santis.
Για τα υπόλοιπα δε γνωρίζω να σου απαντήσω, ρώτα στο ISDN helpdesk του ΟΤΕ (800-11-26000) ή στο 134.

tabe69
10-06-10, 14:51
δεν νομιζω το Business του ΟΤΕ να συμφερει και πολυ
εφοσον μιλας για μειωση του κοστους

και εχω ακουσει οτι αν δεν καλεις απο το κεφαλικο
χρεωνεσαι κανονικά
οποτε πρεπει να ρυθμισεις καταλληλα
το κεντρο
γιαυτο σου πεταξαν για isdn κεντρακι.
προσεχε μην σου ερθει ο λογαριασμος φουσκωμενος πολυ

κανε αλλαγη κεντρου
και βαλε voip για τις εξερχομενες απλα

Samael_667
20-07-10, 14:29
Update!

Έγινε η μετατροπή της PSTN σε Multi-ISDN, καταργήθηκε η μία PSTN και μπήκε ως MSN.
Τι δουλεύει? Όλα!
Όπως μου είχαν πει και ο ariadgr και ο the_ar, τους οποίους κι ευχαριστώ πολύ,
δουλεύει κανονικότατα η αναγνώριση κλήσεων χωρίς προβλήματα,
δεν "χτυπάνε και οι 2 γραμμές στο κέντρο" όπως υποστήριζαν οι τεχνικοί του ΟΤΕ,
δεν έχει κολλήσει ούτε το Santis, ούτε το κέντρο μέχρι στιγμής.

Έβαλα τον κεφαλικό στην ab1, το MSN στην ab2, μόνα τους, χωρίς τα υπόλοιπα MSN,
κι έκανα καλού-κακού και τη ρύθμιση του manual για το τηλεφωνικό κέντρο.
Μου πήρε το πολύ 10 λεπτά. :)

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδια! :oneup:

Copyright © Keen Notion Co (2002-2014) Copyright Keen Notion Co.