PDA

Επιστροφή στο Forum : ασύρματη σύνδεση δικτύου, πώς???



jadal74
28-07-06, 23:15
Καταρχάς να σας συγχαρώ για το πολύ κατατοπιστικό forum! Αυτό με βοήθησε ήδη να συνδεθώ πολύ γρήγορα με το νέο router USR9108 που αγόρασα χτες.

Τώρα προσπαθώ -διαβάζοντας τα σχετικά topics- να συνδέσω ένα laptop ασύρματα με το πρώτο (επίσης ασύρματα) συνδεδεμένο pc1 (και αυτό είναι laptop).

Όταν ζητάω στο pc2 να προβάλλει τα ασύρματα δίκτυα έχω το μήνυμα "δεν βρέθηκαν ασύρματα δίκτυα στην΄περιοχή / Βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης ασυρμάτων λειτουργιών του πολογιστή σας είναι ενεργός / για να δείτε μια ανανεωμένη λίστα, κάντε κλικ στη σύνδεση "Ανανέωση λίστας δικτύων"

Αφού έκανα ό,τι διάβασα στα σχετικά topics (έδωσα SSID, άλλαξα το ip στις ρυθμίσεις, τσέκαρα την κρυπτογράφηση κλπ κλπ.) επιμένει το pc2 να εμφανίζει το μήνυμα αυτό και να μην βλέπει το ασύρματο δίκτυο, το οποίο στο laptop που έχω συνδέσει πρώτο έχει "εξαιρετική" λήψη.

Πώς μπορώ να συνδεθώ? :hmm:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τυχόν απαντήσεις!

xena
28-07-06, 23:36
ποιο λειτουργικό χρησιμοποιείς στο μηχανακι που θες να βάλεις στο δίκτυο?

η κάρτα wireless είναι του φορητού ή κάποια pcmcia καρτα?

kanagias
28-07-06, 23:53
Στις ρυθμισεις στην wireless καρτα του pc2 εχεις το σωστο καναλι ?

dreamWeaver
29-07-06, 01:44
Ναι, λογικά πρέπει να ρυθμίσεις να δουλεύουν στην ίδια συχνότητα

kostas_thess
29-07-06, 02:24
Όταν ζητάω στο pc2 να προβάλλει τα ασύρματα δίκτυα έχω το μήνυμα "δεν βρέθηκαν ασύρματα δίκτυα στην΄περιοχή / Βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης ασυρμάτων λειτουργιών του υπολογιστή σας είναι ενεργός / για να δείτε μια ανανεωμένη λίστα, κάντε κλικ στη σύνδεση "Ανανέωση λίστας δικτύων"


Μηπως λεμε μηπως δεν ανοιξες το κουμπι του wireless που εχει το λαπτοπ ?? :whistle: Δοκιμασε να το ανοιξεις και ξανακανε "Ανανέωση λίστας δικτύων" :)

jadal74
29-07-06, 14:03
ποιο λειτουργικό χρησιμοποιείς στο μηχανακι που θες να βάλεις στο δίκτυο?

στο pc1: XP pro SP2
στο pc2: XP Home SP2

η κάρτα wireless είναι του φορητού ή κάποια pcmcia καρτα?

είναι του φορητού, όχι εξωτερική. Συγκεκριμένα είναι η Ralink RT2500 Wireless LAN Card. Να
προσθέσω ότι το pc2 είναι ένα Siemens Amilo με Celeron M και στο πακέτο software που δίνει
η Siemens μαζί με το φορητό υπήρχε πρόγραμμα για ασύρματη σύνδεση (νομίζω Odysseus
ή κάπως έτσι) το οποίο απεγκατέστησα για να κάνει τις ρυθμίσεις από τα XP αποκλειστικά


Μηπως λεμε μηπως δεν ανοιξες το κουμπι του wireless που εχει το λαπτοπ ??

ήταν το πρώτο που κοίταξα. Δεν΄έχει τέτοιο κουμπί το φορητό. Τουλάχιστον όχι εξωτερικά.
Μήπως πρέπει να ενεργοποιήσω κάτι μέσω software?

Στις ρυθμισεις στην wireless καρτα του pc2 εχεις το σωστο καναλι ?

Πώς μπορώ να δώ.να αλλάξω τις ρυθμίσεις καναλιού της κάρτας του pc2? Λέτε να φταίει
αυτό?


Μήπως πρέπει να ακολουθήσω τα βήματα εγκατάστασης του USR9108 στο pc2 (δηλ. να ξεκινήσω με το καλώδιο στον router, να δώσω ip κλπ.) όπως τα έκανα για το pc1 και συνδέθηκα σε χρόνο μηδέν, και μετά να προσπαθήσω να το λειτουργήσω χωρίς καλώδιο?

jadal74
29-07-06, 14:26
Να προσθέσω ότι όταν βάζω το καλώδιο του router, το pc2 συνδέεται κανονικότατα στο internet. Ασύρματα δεν μπορεί όμως.

xena
29-07-06, 15:49
στο πρώτο pc έχεις βάλει στατική IP ή δυναμική (Δηλαδή του την δίνει ο router, έχεις ενεργοποιήσει το DHCP )?

για να μοιράζει ο ρουτερ πηγάινεις 192.168.1.1 (απο το μηχάνημα που τον βλέπει) , στο μενού LAN και επιλέγεις enable DHCP Server
απο κάτω ορίζεις
start IP 192.168.1.2
end IP 192.168.1.254
lease time 24

στη συνέχεια από το μηχανάκι που έχεις πρόβλημα κάνε επιδιόρθωση (διπλό κλικ στη σύνδεση δικτύου ιδιότητες αν θυμάμαι καλά) για να ζητήσει νέα IP

johntzez
29-07-06, 17:43
Μηπως λεμε μηπως δεν ανοιξες το κουμπι του wireless που εχει το λαπτοπ ??

ήταν το πρώτο που κοίταξα. Δεν΄έχει τέτοιο κουμπί το φορητό. Τουλάχιστον όχι εξωτερικά.
Μήπως πρέπει να ενεργοποιήσω κάτι μέσω software?

Δεν έχεις ανοίξει το wireless. Σε αυτά τα Amilo ανοίγει πατώντας fn kai to f1 ή κάποιο άλλο νούμερο. Μετά παίζουν όλα μια χαρά.Τότε θα δεις να ανάβει και το πράσινο λαμπάκι με την κεραιούλα. Αντε, και καλώς σας βρήκα!

chriszg
29-07-06, 18:07
Και δώ περιπου το ιδιο προβλημα!

Έχω συνδέσει το pc1(desktop) μεσω ethernet στο USR9108 και το pc2(Acer 5024WLMi) ασυρματα!!
Εμένα βλέπει το δίκτυο,γίνεται η σύνδεση αλλα δεν έχω ιντερνετ ενω αμα το συνδεσω με καλωδιο ολα πανε ρολόι!!!
Καμια ιδέα για το τι μπορει να φταιει?:hmm:

dreamWeaver
29-07-06, 20:41
Μήπως έχεις ενεργοποιημένο κάποιο firewall στο laptop ή sto router σου; Το πιθανότερο πρόβλημα είναι αυτό εφόσον παίρνεις κανονικά Ip στο λαπτοπ.. Κοίτα αυτό και πες αποτέλεσμα.

gategate
29-07-06, 20:44
Για κανε ενα update driver απο το device manage.

chriszg
29-07-06, 21:40
Εχω το Panda 2005 και στα 2 pc.
Δοκιμασα και χωρις αυτό αλλα η κατασταση παραμενει ιδια.Δε φταει αυτο μιας και με ethernet καλωδιο ολα ειναι οκ,έχω ιντερνετ και βλεπω το Laptop!
Οσο για το driver ειναι ο τελευταιος!!
Απ΄το router πως μπορω να δω αν μπλοκαρει το ιντερνετ στο ασυρματο?
Έχω βάλει ΜΑC Filter την MAC Adrdress απο το Client List,αλλα στο πινακα το Authorized ειναι κενό!!Δε θα΄πρεπε να λεει ''Yes''?

xena
29-07-06, 21:59
Ποιες IP έχουν οι δυο υπολογιστές ?

start --> run -->cmd --> ipconfig

κάντο και στους δυο να δεις, θα πρέπει να είναι η ip τους 192.168.1.2 και 192.168.1.3

chriszg
29-07-06, 22:11
Έχω βαλει

pc1-> ip:192.168.1.2 Subnet mask:255.255.255.0 και Default Gateway:192.168.1.1

pc2-> ip:192.168.1.3 Subnet mask:255.255.255.0 και Default Gateway:192.168.1.1

xena
29-07-06, 22:14
απο cmd δώσε ping www.in.gr
να δεις αν απαντήσει?
Αν απαντήσει δεν έχεις πρόβλημα με το internet. Αλλά με τον browser.

chriszg
29-07-06, 22:22
Τίποται!!!!:sorry:
Οποτε το προβλημα παραμενει το ιντερνετ!
Δε μπορω να κανω ping ουτε στο 192.168.1.1 απο το Laptop!!!

ghostnik
29-07-06, 22:24
Φίλε chrisg,

1. Απο ότι καταλαβαίνω έχεις ένα laptop με 2 κάρτες δικτύου μία wireless και μία κανονική.
Στην wireless κάρτα έχεις βάλει IP ή μόνο στην κανονική ??
2. Αφού έβαλες μόνος σου τις IP προφανώς δέν έχεις ενεργοποιημένο το DHCP (άν ισχύει το προηγούμενο κακώς είναι ενεργοποιημένο ) άρα πρέπει να δώσεις και τους DNS Servers που χρησιμοποιεί ο ISP σου...

Αν κατάλαβα λάθος διόρθωσε με μήπως βοηθήσουμε ;)

chriszg
29-07-06, 22:34
Φίλε chrisg,

1. Απο ότι καταλαβαίνω έχεις ένα laptop με 2 κάρτες δικτύου μία wireless και μία κανονική.
Στην wireless κάρτα έχεις βάλει IP ή μόνο στην κανονική ??
2. Αφού έβαλες μόνος σου τις IP προφανώς δέν έχεις ενεργοποιημένο το DHCP άρα πρέπει να δώσεις και τους DNS Servers που χρησιμοποιεί ο ISP σου...

Αν κατάλαβα λάθος διόρθωσε με μήπως βοηθήσουμε ;)

Λοιπόν:
1.Έχω 1 Laptop (Acer 5024 WLMi) με ενσωματωμενη καρτα δικτυου.Ο 2oς υπολογιστης (desktop) συνδεεται
μεσω ethernet καλωδιο με το router.
2.Έχω βαλει μονος μου τις IP και στους 2 υπολογιστες,το DHCP είναι ενεργοποιημένο και εχω βαλει
και τους DNS του ISP(Tellas)

Ευχαριστω πολυ παιδια!!

xena
29-07-06, 22:39
Άσε τον ρούτερ να μοιράσει IP , μην του δίνεις εσύ

βγάλε τις IP και από cmd δώσε στο καθένα
ipconfig /release
ipconfig /renew

ghostnik
29-07-06, 22:41
Αφού έχεις βάλει IP μόνος σου δέν χρειάζεται το DHCP ! Απενεργοποίησε το ...

Επίσης στο Wireless Connection σου βάλε
IP 192.168.1.4
Subnet mask:255.255.255.0
Default Gateway:192.168.1.1
και τους DNS Servers

edit : ή κάνε αυτό που λέει ο φίλος xena... και ενεργοποιήσε το DHCP βγάζοντας τις IP σπο όλες τις κάρτες δικτύου...

axeman
29-07-06, 22:41
Για δοκιμασε να απενεργοποιησεις το DHCP..

chriszg
29-07-06, 23:07
Λοιπόν έκανα ipconfig/release και ipconfig/renew και στους 2 υπολογιστες!
Ο desktop οκ,τη πηρε,ενω το Laptop μου βγαζει μηνυμα ''Παρουσιαστηκε σφαλμα κατα την ανανεωση της
διασυνδεσης Ασύρματη συνδεση δικτυου : δεν ειναι δυνατη η επικοινωνια με το διακομιστη DHCP.το χρονικο οριο του αιτηματος εληξε''

Επισης απενεργοποιησα και το DHCP προηγουμενος αλλα και παλι τιποτα!!!!Θα μας τρελανει το μηχανημα!!!:twisted:

xena
29-07-06, 23:13
πήγαινε στο ρουτερ
wireless --> setup και ενεργοποίησε το allow wireless connections
και broadcast network name

(αν αποτύχει και αυτό βάλε ethernet καλώδιο στο laptop και τρέξε το CD του ρουτερ θα σου ρυθμίσει το ασύρματο δίκτυο)

chriszg
30-07-06, 00:11
Φιλε xena και παλι τιποτα!!
Παιρνει ip κανονικα με καλωδιο ethernet αλλα το ασυρματο τιποτα!!
Οσο για wireless->setup το ειχα ετσι απο την αρχη.
Εβαλα το EasyConfigurator ξεχωριστα για ethernet και ασυρματο και παλι τα ιδια.Στο
ασυρματο αδυνατει να συνδεθει με το router!

ghostnik
30-07-06, 00:21
Για να ανακεφαλαιώσω.

Εάν βάλεις στατικές IP στις κάρτες δικτύου σου πρέπει να απενεργοποιήσεις το DHCP απο τον router.
Εάν έχεις ενεργοποιημένο το DHCP πρέπει στην κάρτα δικτύου σου να βάλεις Obtain an IP automatically και Let Windows Configure my wireless connection.

Επίισης βεβαιώσου οτι
1. Στον router το MAC Address filtering για το wireless ειναι στη θέση Allow all όπως λέει ο xena
2. Στον router το broadcast network name είναι ενεργοποιημένο
3. H WiFi κάρτα σου είναι ανοιχτή
4. Δεν υπάρχει καμμία εγγραφή στο Internet Access Control (απίθανο αλλά ποτέ δεν ξέρεις)
5. Η WiFi κάρτα σου υποστηρίζει 802.11g (υποθέτω οτι αυτό χρησιμοποιείς)

kanagias
30-07-06, 01:13
για τον Jadal

"το pc2 είναι ένα Siemens Amilo με Celeron M και στο πακέτο software που δίνει
η Siemens μαζί με το φορητό υπήρχε πρόγραμμα για ασύρματη σύνδεση (νομίζω Odysseus
ή κάπως έτσι) το οποίο απεγκατέστησα για να κάνει τις ρυθμίσεις από τα XP αποκλειστικά"

μηπως θα πρεπει να χρησιμοποιησεις το προγραμμα της Siemens για να σεταρισματα της καρτας?? θυμαμαι καποτε ενα Usb wireless που δεν επαιζε με τις ρυθμισεις των XP.
Επισης εννοειται οτι εχετε ενεργοποιησει το wireless στο router ( περα απο τις ρυθμισεις που εχετε κανει)

Papashark
31-07-06, 00:01
Σιγά σιγά παλικάρια, προσπαθήστε πρώτα να εντοπίσετε που ακριβώς υπάρχει το πρόβλημα, γιατί από όσα διάβασα προχωράτε πολύ γρήγορα πηδώντας διάφορα βήματα.

Καταρχάς πήγαινε σβήσε την εγγραφή που έχεις κάνει στον router με την Mac του φορητού.

Δεύτερον, απεγκατάστησες το odysseus, οπότε δουλεύεις με το default των windows.

Τρίτον φρόντισε να έχεις τις default ρυθμίσεις στουν router σου, wireless ενεργοποιημένο, allow all, broadcast ssid (ή network name όπως το λένε οι bozoi), λειτουργεία b/g, κανάλι από 1 εώς 11. Εννοείτε ότι δεν βάζεις wep, wpa, mac filters κλπ

Κάνοντας δεξί κλικ στο εικονίδιο του ασύρματου δικτύου κάτω δεξιά θα σου βγάλει το "view availlable networks" (εάν δεν τον βλέπεις είτε η κάρτα σου δεν είναι ενεργή, είτε δεν δουλεύει o windows driver). Αφού το πατήσεις θα ανοίξει νέο παράθυρο με λίστα με τα διαθέσιμα δίκτυα, βρίσκεις το δικό σου και κάνεις connect. (εδώ είναι τα πρώτα 2 σημαντικά σημεία, 1) βλέπουμε αν υπάρχει το δίκτυο που θέλουμε να συνδεθούμε ~Layer 1 , 2) βλέπουμε αν συνδεόμαστε Layer 2)

Κάπου κάποιος παραπάνω είπε να είναι στο ίδιο κανάλι. Μπορεί να την ξεχάσει την παρατήρηση, τα windows επιλέγουν μόνα τους το σωστό κανάλι.

Aφού συνδεθούμε, τότε κοιτάμε τις IPs, καταρχάς να πω ότι δεν έχει σημασία αν έχεις static και dhcp στο δίκτυο ταυτόχρονα. Σημασία έχει να είσαστε στο ίδιο subnet. Πχ 192.168.1.1/24 (/24=255.255.255.0) ο wireless router, 192.168.1.51/24 εσύ. Είτε το πάρεις αυτόματα είτε όχι, δεν έχει σημασία, σημασία είναι να είσαι στο ίδιο subnet,

Μετά ανοίγεις το command prompt των windows και κάνεις ping 192.168.1.1 για να δεις αν έχεις συνδεθή στο στο ΑΡ σε επίπεδο δικτύου (3ο σημαντικό σημείο, layer 3). Αν δεν έχεις περνάει άρχισε να ψάχνεις το firewall του PC σου.

Εφόσον Pingάρεις, τότε τσεκάρεις το gateway (προεπιλεγμένη πύλη) σου να είναι σωστό, δηλαδή να έχεις την ΙΡ του router που σε βγάζει στο ίντερνετ. To τσεκάρεις πάλι με τον ίδιο τρόπο, ping www.google.com αν σου βγάλει μήνυμα uknown host τότε έχεις πρόβλημα με τον dns σου, γράψε όμως ping 66.249.93.104 για να δεις ότι βγαίνεις στα σύγουρα (4ο σημαντικό σημείο), Εδώ το πρόβλημα είναι λάθος ρυθμίσεις σε gateway & dns είτε στο φορητό είτε στο router.

Τελευταίο σημείο είναι αν βγαίνουν έξω οι εφαρμογές σου, αν δεν βγαίνει έξω ο IE, τότε μήπως έχεις ρυθμίσει κανέναν proxy ή έχεις κάνει καμιά άλλη ματσακουλιά.

Δες σε ποιό από όλα τα σημεία κωλάς, για να έχεις απαντήσεις στο σωστό πρόβλημα.

chriszg
31-07-06, 13:13
Φιλε Papashark ευχαριστω πολυ!!
Kαταφερε και συνδεθηκε το Laptop με το που εβγαλα την ασφαλεια WPA(εβαλα None)!!!Ολα γινανε αυτοματα.:oneup:
Αυτο σημαινει οτι δε μπορω να βαλω ασφαλεια γενικα?Κανονικα δε επρεπε να δεχεται WPA?:hmm:
Τωρα μπορει οποιοσδηποτε να δει το δικτυο μου και να συνδεθει!!
Αν δοκιμασω να βαλω WEP ειμαι οκ?

Ευχαριστω όλους για τη βοηθεια!

Papashark
01-08-06, 10:39
Τώρα αφού συνδέθηκες και ξέρεις ότι δουλεύει, μπορείς να αρχίσεις να κάνεις δοκιμές :)

Κανονικά θα πρέπει να δέχετε WPA, αλλά φρόντισε να έχεις το ίδιο WPA mode (pre shared key), και φυσικά ότι βάζεις το ίδιο key (κωδικό) και στα δύο.

jadal74
01-08-06, 18:11
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! Εφάρμοσα όσα γράφτηκαν και είμαι τώρα online με δύο φορητούς στο routeraki μου.

(Special thanks στον Johntzez για το tipp σχετικά με τον Amilo!):)

Copyright © Keen Notion Co (2002-2014) Copyright Keen Notion Co.