PDA

Επιστροφή στο Forum : Λύση στο NAT Strict των TG585 v7 router

DrSavvas
24-01-11, 18:32
http://is02.thegumtree.com/image/big/36266194.jpg
Μετά από 5 ώρες από πειραματισμό και σπάσιμο νεύρων επιτέλους βρήκα την λύση. Την λύση για το Strict στο NAT του router TG585 v7 ό,τι firmware και να έχετε. Με λίγα λόγια επιτέλους το NAT θα γίνει open.
1) Κάντε login στην σελίδα του router.
2) Ανάλογα το firmware μπορείτε να βάλετε on ή off το firewall. Κοιτάξτε το και άμα είναι on απενεργοποιήστε το, επίσης να βγάλετε και το UPnP.
3) Μην βάλετε να κάνετε port-forwarding στην εφαρμογή που θέλετε να ανοίξουν οι πόρτες.
4) Μετά πηγαίνετε στο pc σας και στον Πίνακα Ελέγχου και μετά στις Θέσεις Δικτύου και Κοινής χρήσης κάντε κλικ στο Τοπική Σύνδεση. Μετά κλικ στο Ιδιότητες. Κλικ στο Προτόκολλο Internet Έκδοση 4 (TCP/IPv4) και βάλτε static ip
π.χ. ip στο pc: 192.168.1.60, μάσκα ότι βάλει μόνο του και προεπιλεγμένη πύλη την ip του router. δλδ εδώ το 192.168.1.254. DNS βάλτε την ip του router πάλι και πατήστε ΟΚ για να κλείσουν τα παράθυρα.
5) Τώρα πρέπει να ενεργοποιήσετε το telnet στον υπολογιστή σας. Για όσους έχουν Windows 7 και Vista η διαδικασία είναι η ακόλουθη:
Πίνακας Ελέγχου και μετά Προγράμματα και Δυνατότητες. Μετά κλικ αριστερά στο Ενεργοποίηση ή Απενεργοποίηση Δυνατοτήτων των Windows. Επιλέξτε το Πρόγραμμα-Πελάτες Telnet και πατήστε OK. Θα τον βάλει στο pc σας σε λίγο.
6) Τώρα στην μπάρα αναζήτησης στην Έναρξη γράφουμε cmd και enter. τώρα γράψτε την εντολή: telnet %router-ip%" (όπου "%router-ip%" είναι η ip του router σας, όπως 192.168.1.254) δλδ telnet 192.168.1.254.
7) Βάλτε το login name του router. Αν δεν το αλλάξατε είναι Administrator με A κεφαλαίο και enter.
8) Pass του router. Άμα δεν το αλλάξατε απλά πατάτε enter χωρίς να γράψετε τίποτα.
9) Τώρα ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ γράφτε την εντολή nat tmpladd intf=Internet type=nat outside_addr=0.0.0.1 inside_addr=%pc-ip%" (όπου "%pc-ip%" είναι η ip του pc σας, πχ 192.168.1.60. Αυτήν που βάλατε πριν στα Windows και πατήστε enter.

Παράδειγμα εντολής: nat tmpladd intf=Internet type=nat outside_addr=0.0.0.1 inside_addr=192.168.1.60
10) Γράψτε saveall. μετά γράψτε exit και μετά πάλι exit.
11) Απολαύστε το nat-open.

Sudavar
24-02-11, 20:35
Χίλια ευχαριστώ!!!! Δούλεψε άψογα σε TG585v8!!

iiGalfezZ0R
02-03-11, 14:59
στο βημα 9 που το γραφουμε αυτο ? επισης εχω windows 7 και conn-x

Sudavar
02-03-11, 18:22
Τα βήματα απο το 6 μέχρι και το 10 είναι σε cmd.

84687

Αυτό πρέπει να βλέπεις (λογικά πάντα) όταν κάνεις log-in μέσα απο το cmd.
Εκεί που γράφω 192.168.1.30, όπως γράφεται και πιο πάνω στις οδηγίες, βάζεις την ip που δήλωσες στις ρυθμίσεις δικτύου του υπολογιστή σου.
Εμένα μου δούλεψε σε Windows 7 με σύνδεση Forthnet και με το V8 router.
Ελπίζω να τα καταφέρεις.

hammerd
06-03-11, 18:52
τι ακριβως κερδιζουμε απο αυτο ? με ενδιαφερει και μενα μιας και το εχω το μηχανακι αυτο..

Sudavar
06-03-11, 19:08
Το πρόβλημα μου εμένα ήταν ο,τι μονίμως το Call of Duty Modern Warfare 2 μοθ έδειχνα το NAT:Strict. Μετά απο αυτό το tutorial έφτιαξε. Αυτο που κέρδισα ήταν να έχω μεγαλύτερη γκάμμα server για να μπορώ να μπώ και αν τύχει να μπορώ να γίνω και εγώ ο host του game.

Αυτά απο εμένα. Δεν ξέρω αν πρέπει να το χρισιμοποιίσεις αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα αλλά μπορείς να δοκιμάσεις και να μας πεις αν συνάντησες καπου διαφορές. :)

rexdimos
08-03-11, 23:44
συνεχίζει να δουλεύει και μετά απο επανεκκίνηση του ρουτερ?η πρεπει να το κανουμε συνεχεια?
γιατί σαν dns να βάλουμε του ρουτερ αφου το telnet περνάει και με dns πχ forthnet

Frontier
09-03-11, 19:17
Εφόσον δίνεται η εντολή :saveall, οι ρυθμίσεις αποθηκεύονται στη flash και ισχύουν και μετά από επανεκκίνηση. ;)

chrkon
14-03-11, 17:51
Προτείνω να γίνει sticky!!!

septagram
15-03-11, 14:11
Επρεπε να ειχε γινει ηδη πιστευω.

valde
03-04-11, 11:34
παιζει να εχω κανει κατι λαθος?οταν δινω την εντολη telnet με την ip του router μού λεει 'Δεν ηταν δυνατο το ανοιγμα συνδεσης με τον κεντρικο υπολογιστη, στη θυρα 23: Η συνδεση απετυχε'

vlnikos
13-04-11, 13:21
Γεια σας οταν γραφω saveall. μου βγαζει invalid option τι κανω λαθος?

Pandelas
27-05-11, 01:57
παιζει να εχω κανει κατι λαθος?οταν δινω την εντολη telnet με την ip του router μού λεει 'Δεν ηταν δυνατο το ανοιγμα συνδεσης με τον κεντρικο υπολογιστη, στη θυρα 23: Η συνδεση απετυχε'

Ακριβώς το ίδιο σφάλμα βγάζει και σε εμένα..Αν ξέρει κάτι κανείς ας ποστάρει μπάς και παίξουμε κανένα company of heroes, γιατί το nat μας έχει τρελάνει :(

thanasis1996
02-06-11, 18:40
Eυχαριστω παρα πολυ για ολες τις πληροφοριες και τις οδηγιες!!! Εχω thomson tg585 v8 και το nat μου επιτελους ειναι ανοιχτο!!! ευχαριστω και παλι!!! :D;)

Gregorypeg1000
12-07-11, 23:38
Σόρρυ για το ξέθαμα παίδες αλλα έκανα ότι λένε οι οδηγίες με το τελευταίο firmware εγκατεστημένο και παρόλα αυτά δεν αλλάζει το NAΤ και τρώω συνέχεια disconnects στο Bfbc2.Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος?

EDIT: Τελικά τα κατάφερα.Έκανα ρεσετ στο modem.Πάτησα always use the same ip για το pc στις ρυθμίσεις του modem και μετά έκανα όλα τα βήματα και έφτιαξε.Ty a lot

nikosvrouch
01-08-11, 11:46
Και εγω εχω το ιδιο προβλημα με τον valde και τον pandelas. Να σημειωσω οτι συνδεομαι με WiFi. Μηπως χρειαζεται καλωδιο?

RoyBatty
04-08-11, 21:28
Τέτοιες δουλειές καλύτερα να τις κάνεις με καλώδιο.
Από την άλλη,η συγκεκριμένη συμβουλή που παρέχεται για την παράκαμψη του NAT strict του Thompson δεν είναι και πολύ ασφαλής γιατί ουσιαστικά βάζει το μηχάνημα με την δοθείσα ip σε DMZ άρα και εκτεθειμένο στον έξω κόσμο.
Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε και εδώ:
http://npr.freei.me/forwardports.html

kloklo
15-08-11, 09:54
Θα το δοκιμάσω.

Κάνει και για Speedtouch 585v6 ?

Κάτι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: η συγκεκριμένη διαδικασία είναι αναστρέψιμη?

Ευχαριστώ

aSMiLoN
17-08-11, 15:02
Στο δικο μου TG585 v7 ειχα λυσει το προβλημα του Strict NAT με προταση που ειχα διαβασει να ρυθμισω τo XBOX360 μου να παιρνει αυτοματη ΙΡ και ορισω απο το ρουτερ να δινει συνεχεια την ιδια. Μετα οριζοντας τις απαραιτητες ρυθμισεις για το XBOX Live μπορεσα να εχω Open NAT.

alexis4p
15-10-11, 23:04
gia sou file:)) eimai apo kipro kai exw to idio provlima kai to rooter mou einai sta agglika!! mporis na me voi8isis giati den katalavw ta vimata poli kala kolisa sto 3!! euxaristo..!!

vladimir rus
16-10-11, 09:18
Στην κονσόλα xbox 360 πως γίνετε;WiFi

wint3r
17-10-11, 20:10
Με τον ίδιο ρούτερ για PS3 τι πρέπει να κάνω ρε παιδιά???

Phaethon
20-10-11, 22:07
Να είσαι καλά , τέλειο !

John Skywalker
08-11-11, 18:10
Εμένα μου βγάζει πως το ΝΑΤ δεν αναγνωρίζεται ως εσωτερική ή εξωτερική εντολή, εκτελέσιμο πρόγραμμα, ή αρχείο δέσμης ενεργειών.

xkandreas
13-11-11, 18:29
το έκανα και άνοιξε το NAT για το 1 pc, γίνεται να ανοίξω το ΝΑΤ και για το 2 pc που έχει άλλη ip?

septagram
14-11-11, 19:31
Για την υπηρεσία XBOX Live τα κατάφερα μετά από κάποιες δοκιμές. Στο Network Settings της κονσόλας βάζουμε να πέρνει automatic ip - subnet mask κτλπ. Πάμε τώρα στο Speedtouch ( το v6 έχω και Όχι το v7) , μόλις βρεί την συσκευή το modem βάζουμε μια καρφωτή ip και επιλέγουμε να δίνει συνέχεια την ίδια ( always use the same ip address ) . Upnp - Enabled , Firewall - Disabled , DHCP - Enabled και κάνουμε port forward την υπηρεσία του Live ( έχει έτοιμα τα ports για το Xbox Live ) στην καρφωτή IP της κονσόλας που έχουμε δώσει μέσα από την σελίδα του router. Restart ( στο modem και στην κονσόλα ) και OPEN NAT! Η παραπάνω διαδικασία έχει γίνει στο SpeedTouch 585v6 και δεν ξέρω εάν δουλεύει και στο v7 ρε μάγκες.

nikos_kag
17-11-11, 16:09
έχετε βρεί κάποια λύση? έχω το ίδιο πρόβλημα.

........Auto merged post: nikos_kag πρόσθεσε 2 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Ακριβώς το ίδιο σφάλμα βγάζει και σε εμένα..Αν ξέρει κάτι κανείς ας ποστάρει μπάς και παίξουμε κανένα company of heroes, γιατί το nat μας έχει τρελάνει :(

έχετε βρεί κάποια λύση? έχω το ίδιο πρόβλημα.

Kotsovolos
08-12-11, 00:18
Ωραίος φίλε, δούλεψε κανονικά σε v8.

Στο Garena είχα πρόβλημα με τα pings και τώρα είναι μια χαρά, 1000 ευχαριστώ!!:worthy:

mondeo
13-12-11, 00:24
Ο σωστός τρόπος είναι:

nat tmpladd group=wan outside_addr=0.0.0.1 inside_addr=192.168.1.64 protocol=udp outside_port=80 inside_port=80

nat tmpladd group=wan outside_addr=0.0.0.1 inside_addr=192.168.1.64 protocol=tcp outside_port=80 inside_port=80

και saveall

Και οι στατικές ΙΡ δεν χρειάζονται.
Οσοι έχουν πρόβλημα με το Telnet στο CMD ας χρησιμοποιήσουν το Putty.

kaltsa1994
28-12-11, 00:06
Αν υπάρχει ακόμα πρόβλημα με αύτο Δεν ηταν δυνατο το ανοιγμα συνδεσης με τον κεντρικο υπολογιστη, στη θυρα 23: Η συνδεση απετυχε' ,η λύση είναι να μην χρησιμοποιήσουν % όταν εισάγουν την ip τους!!έκανα τα βήματα και εγώ για να μπορέσω να παίξω cod modern warfare 3 με ανοιχτό ΝΑΤ και δουλέυει ρολόι!!ευχαριστώ πάρα πολύ!! =))

gedi
28-12-11, 13:22
Από την άλλη,η συγκεκριμένη συμβουλή που παρέχεται για την παράκαμψη του NAT strict του Thompson δεν είναι και πολύ ασφαλής γιατί ουσιαστικά βάζει το μηχάνημα με την δοθείσα ip σε DMZ άρα και εκτεθειμένο στον έξω κόσμο.
Σε αυτό έδωσε κανείς σημασία? Το λέω απλώς για να καταλαβαίνετε και τι κάνετε στην πραγματικότητα, πέρα από τον τυφλοσούρτη...

Όπως πολύ σωστά λέει ο RoyBatty, με αυτή τη ρύθμιση η συσκευή (PC κλπ) μπαίνει σε DMZ, δηλαδή firewall & ΝΑΤ δεν λειτουργούν για το συγκεκριμένο PC...

Αλέξανδρος Χ
07-01-12, 11:53
Γεια σας.
Εγω εχω ενα προβλημα με το ΤΕΛΝΕΤ
Δεν κανει εγκατασταση παρουσιάζει προβλημα
τι μπορω να κάνω?
ευχαριστω

xristoss1
27-01-12, 18:31
ρε παιδια εμενα δεν δουλευει αυτος ο τροπος ουτε το κανονικο ανοιγμα ειναι λες και εχει χαλασει στην αρχη ανοιγε κανονικα τις πορτες αλλα τωρα μουλαρωσε κ δεν τις ανοιγει..:down::down::down:

Αλέξανδρος Χ
27-01-12, 21:49
emena kaike kai isixasa
exasa poses wres me thn vlakia to router ayto gia to nat

zoomr2
31-01-12, 05:40
Καλημερα, ξεθαβω το ποστ αυτο μιας κ εχω σοβαρο προβλιμα κ χρειαζομαι τιν βοηθεια σας. εχω ps3 κ δοκιμασα να κανω τιν διαδικασια για να μπορω να συνδεθω αλλα το cmd εχει μουλαρωσει κ μου βγαζει αυτη την απαντηση "could not open connection to the host,on port Administrator connection failed" κ δεν ξερω τι να κανω,βοηθεια παρακαλω :sorry::sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:
p.s. εχω βαλει σωστα κωδικο κ user (by default to user einai Administrator σωστα?!?!?!?).

chieftain_gr
08-02-12, 18:12
εμενα δεν το ανοιγει το router...
C:\Users\Oro>telnet 192.168.1.254.
Σύνδεση με 192.168.1.254....Δεν ήταν δυνατό το άνοιγμα σύνδεσης με τον κεντρικό
υπολογιστή, στη θύρα 23: Η σύνδεση απέτυχε

ξερετε γιατι?ακολουθησα τα βηματα ενα ενα

skyliner34
05-03-12, 19:23
Λοιπόν
στο torrent έπαιζε μια χαρά απ το forwarding του web interface
Στο Company of heroes με παίδεψε αρκετά εμένα και πολύ κόσμο στο Internet, κατέβασα πολλές κανδέλες από τα νεύρα μου αλλά τελικώς βρήκα τρόπο, χωρίς να χαλάσω το NAT (η λύση του DMZ έχει προταθεί εδώ στο forum αλλά.... μπαίνουν κι άλλοι στο Internet!).

Απλά από τα windows, με το upnp ενεργοποιημένο, network επιλέγουμε το router και ρυθμίζουμε από κει μέσω UPNP τα Ports.

Για κάποιο λόγο το ίδιο config μέσω web interface που ΔΕΝ δουλεύει στο Company of heroes (άλλοτε δουλεύει άλλοτε δεν δουλεύει) όταν οριστει από το [network]-[Thomson 585 v8]-[properties]-[settings] παίζει ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ*

*Κλασσική περίπτωση που θα έπρεπε να παίζει κάτι και δεν παίζει. Διαβάζω στο internet οτι το Company of heroes απλά θέλει η ίδια πόρτα εξωτερικά να είναι mapped εσωτερικά

Prototype
30-07-12, 05:14
Ευχαριστώ πολύ για το tutorial, το έκανα σε έναν φίλο μου και δούλεψε στο Thomson TG782. Το login του telnet ήταν Username:cytauser και Password:cytauser

hadouken
04-08-12, 23:49
καλησπερα.ακολουθησα τον οδηγο και ειδα φως επιτελους στο psvita.εχω μια ερωτηση ομως.αν θελω να το κανω αυτο και για αλλες 2 συσκευες πχ pc και ps3 πως μπορω να το κανω;δοκιμαζοντας να βαλω αλλη ip με τον ιδιο τροπο μου λεει πως ειναι ηδη fully mapped στην outside ip 0.0.0.1

aggelos77
14-10-12, 14:43
καλημερα παιδες.οταν βαζω την εντολη = nat tmpladd intf=Internet type=nat outside_addr=0.0.0.1 inside_addr=με την ιπ τοθ πισι μου μου λεει οτι invalid interface name specified kai bud value for parameter intf τι παιζει ξερει κανεις?ευχαριστω πολυ.

antioyk
26-11-12, 17:56
http://is02.thegumtree.com/image/big/36266194.jpg
Μετά από 5 ώρες από πειραματισμό και σπάσιμο νεύρων επιτέλους βρήκα την λύση. Την λύση για το Strict στο NAT του router TG585 v7 ό,τι firmware και να έχετε. Με λίγα λόγια επιτέλους το NAT θα γίνει open.
1) Κάντε login στην σελίδα του router.
2) Ανάλογα το firmware μπορείτε να βάλετε on ή off το firewall. Κοιτάξτε το και άμα είναι on απενεργοποιήστε το, επίσης να βγάλετε και το UPnP.
3) Μην βάλετε να κάνετε port-forwarding στην εφαρμογή που θέλετε να ανοίξουν οι πόρτες.
4) Μετά πηγαίνετε στο pc σας και στον Πίνακα Ελέγχου και μετά στις Θέσεις Δικτύου και Κοινής χρήσης κάντε κλικ στο Τοπική Σύνδεση. Μετά κλικ στο Ιδιότητες. Κλικ στο Προτόκολλο Internet Έκδοση 4 (TCP/IPv4) και βάλτε static ip
π.χ. ip στο pc: 192.168.1.60, μάσκα ότι βάλει μόνο του και προεπιλεγμένη πύλη την ip του router. δλδ εδώ το 192.168.1.254. DNS βάλτε την ip του router πάλι και πατήστε ΟΚ για να κλείσουν τα παράθυρα.
5) Τώρα πρέπει να ενεργοποιήσετε το telnet στον υπολογιστή σας. Για όσους έχουν Windows 7 και Vista η διαδικασία είναι η ακόλουθη:
Πίνακας Ελέγχου και μετά Προγράμματα και Δυνατότητες. Μετά κλικ αριστερά στο Ενεργοποίηση ή Απενεργοποίηση Δυνατοτήτων των Windows. Επιλέξτε το Πρόγραμμα-Πελάτες Telnet και πατήστε OK. Θα τον βάλει στο pc σας σε λίγο.
6) Τώρα στην μπάρα αναζήτησης στην Έναρξη γράφουμε cmd και enter. τώρα γράψτε την εντολή: telnet %router-ip%" (όπου "%router-ip%" είναι η ip του router σας, όπως 192.168.1.254) δλδ telnet 192.168.1.254.
7) Βάλτε το login name του router. Αν δεν το αλλάξατε είναι Administrator με A κεφαλαίο και enter.
8) Pass του router. Άμα δεν το αλλάξατε απλά πατάτε enter χωρίς να γράψετε τίποτα.
9) Τώρα ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ γράφτε την εντολή nat tmpladd intf=Internet type=nat outside_addr=0.0.0.1 inside_addr=%pc-ip%" (όπου "%pc-ip%" είναι η ip του pc σας, πχ 192.168.1.60. Αυτήν που βάλατε πριν στα Windows και πατήστε enter.

Παράδειγμα εντολής: nat tmpladd intf=Internet type=nat outside_addr=0.0.0.1 inside_addr=192.168.1.60
10) Γράψτε saveall. μετά γράψτε exit και μετά πάλι exit.
11) Απολαύστε το nat-open.

ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!! ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΦΑΛΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ intf=internet ΤΟ ΟΠΙΟ ΠΑΡΕΛΕΙΨΑ Κ ΔΟΥΛΕΨΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ... ΝΑΤ OPEN... ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!

:oneup::oneup::oneup::oneup::oneup::oneup:

zouve
08-02-13, 08:59
αυτή η εντολή λειτουργεί για τη συγκεκριμένη ip;
αν βάλω και κάποια άλλη ip γιατί τρώω άκυρο; γενικά αν κάποιος θέλει να βάλει και άλλη ip τι γίνεται;

Napogt7
02-03-13, 18:20
Γεια σας. Εχω το tg585 v8. Κανω ολα τα βηματα αλλα κολλαω στο 6 και μου λεει ι 'Δεν ηταν δυνατο το ανοιγμα συνδεσης με τον κεντρικο υπολογιστη, στη θυρα 23: Η συνδεση απετυχε' . Σας παρακαλω βοηθηστε με ταλαιπωρει χρονια το nat στο ps3!! :cry:

bohemis09
27-06-13, 17:43
Γεια σας. Εχω το tg585 v8. Κανω ολα τα βηματα αλλα κολλαω στο 6 και μου λεει ι 'Δεν ηταν δυνατο το ανοιγμα συνδεσης με τον κεντρικο υπολογιστη, στη θυρα 23: Η συνδεση απετυχε' . Σας παρακαλω βοηθηστε με ταλαιπωρει χρονια το nat στο ps3!! :cry:

δες εδω http://www.adslgr.com/forum/threads/485914-N%CE%95%CE%9F!-Forthnet-%CE%A4homson-TG585v8-Firmware-v8-2-7-8-with-Auto-configuration-function!/page3

giannispower1
31-01-15, 11:06
http://is02.thegumtree.com/image/big/36266194.jpg.
.

το cmd μου οταν παταω enter συνδεση με 192.168.1.254 και μετα μου λεει δεν ηταν δυνατο το ανοιγμα συνδεσης με τον κεντρικο υπολογιστη, στη θυρα 23 : η συνδεση απετυχε

τι εγινε?

@ ADSLgr.com All rights reserved.