PDA

Επιστροφή στο Forum : Μεταφορά εφαρμογών στην SD,adroid 2.1 -ΟΔΗΓΟΣ-

venumis
14-02-11, 17:46
Ο παρακάτω οδηγός θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το πρόβλημα που υπάρχει με την εγκατάσταση των εφαρμογών σε adroid 2.1 στην εσωτερική μνήμη του τηλεφώνου..

Την ολη διαδικασία την έκανα σε SE Xperia X8 αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος οτι δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα αν το κάνετε σε κάποια άλλη συσκευή με adroid 2.1 (ισως και 1.6)

Η ολη διαδικασία δεν θα σας πάρει πάνω απο 5 λεπτά, δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και δεν θα χρειαστεί να κάνετε κάτι στην συσκευή του τηλεφώνου οπου εχει σχέση με φλασαρίσματα , custom roms κτλ :rolleyes:

Θα χρειαστούμε :

α) Μια κάρτα micro SD*
β) Το πρόγραμμα "MiniTool Partition Wizard Home Edition" οπου θα τρέξει στον υπολογιστή > DOWNLOAD (http://download.cnet.com/Partition-Wizard-Home-Edition/3000-2094_4-10962200.html)
γ) Το πρόγραμμα "Super One Click" οπου θα τρέξει στον υπολογιστή > DOWNLOAD (http://www.mediafire.com/?n7gd7ju2c5rbkt9)
δ) Το πρόγραμμα "Link2SD" Οπου θα τρέχει στο κινητό μας > DOWNLOAD (http://www.speedyshare.com/files/26470563/Link-2-SD-1.0.5.apk)
ε) Τους Drivers USB της συσκευής μας, το λινκ που βάζω αφορά το XPERIA X8 DOWNLOAD (http://developer.sonyericsson.com/cws/download/1/825/493/1279522538/X8_drivers.zip)

*Micro SD : Θα ήθελα να αγοράσω μια micro SD class 10 αλλά στην Ελλάδα η φθηνότερη που βρήκα 16gb ηταν στα 83€ και τα τσιγκουνεύτηκα ! Αποφάσισα να αγοράσω τουλάχιστον Class 6 οπου βρήκα μόνο 8gb (καλά είναι και αυτα) στα 25€, καλό λοιπόν είναι η κάρτα micro SD που θα αγοράσετε να είναι τουλάχιστον class 6

β) Με το "MiniTool Partition Wizard" θα διαμορφώσουμε την κάρτα μας σε 2 τομείς, ο ενας θα είναι σε FAT/FAT32 και ο άλλος σε ext2 (οι τομείς ext2 δεν είναι ορατοί σε περιβάλλον windows παρά μόνο σε Linux)

Αν η κάρτα micro SD που θα πάρουμε είναι χωρητικότητας εως 2gb ο πρώτος τομέας θα διαμορφωθεί σε FAT αν είναι μεγαλύτερης χωρητικότητας σε FAT32, ο δεύτερος τομέας της κάρτας μας θα διαμορφωθεί σε ext2 και η χωρητικότητά του δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το 1gb (αν κάποιος τολμήσει πειραματικά να τον κάνει μεγαλύτερο να μας γράψει αν λειτουργεί)

Αφού Βάλουμε την κάρτα micro SD στον υπολογιστή μας είτε μέσο card reader είτε μέσο USB αντάπτορα θα τρέξουμε το πρόγραμμα "MiniTool Partition Wizard" , αφού δούμε την κάρτα στο πρόγραμμα με δεξί κλίκ θα επιλέξουμε delete , μετέπειτα με δεξί κλικ πάλι θα επιλέξουμε create και θα διαμορφώσουμε πρώτα το τομέα FAT/FAT32 προσέχοντας με την μπάρα επιλογής της χωρητικότητας ο δευτερος τομέας να μην ξεπερναει το 1gb, ο τομέας οπου θα κάνουμε διαμόρφωση σε FAT/FAT32 θα είναι τύπου Primary

Τον δευτερο τομέα θα τον διαμορφώσουμε σε σύστημα ext2 και τύπο πάλι Primary

Αφου κάνουμε τα παραπάνω, πάνω αριστερα του προγράμματος θα πατήσουμε APPLY και θα ξεκινήσει η διαμόρφωση !!

Τώρα μπορούμε να πάρουμε ολα τα αρχεία απο την παλιά μας κάρτα και να τα κάνουμε paste στην καινούργια στον τομέα FAT/FAT32

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

γ)Super One Click : Με αυτο το πρόγραμμα θα κάνουμε root την συσκευή μας (πλήρη διακαιώματα διαχειριστή) αφου κατεβάσουμε και κάνουμε unzip το φάκελο μας θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε απο το κινητό την επικοινωνία USB, η διαδρομή απο το κινητό για να το κάνουμε αυτο είναι η παρακάτω : Ρυθμίσεις/Εφαρμογές/Ανάπτυξη/Εντοπισμός Σφαλμάτων

Θα συνδέσουμε το κινητό μέσο USB με τον υπολογιστή μας και απο το κινητό θα επιλέξουμε οταν μας βγάλει τις επιλογές την ΦΌΡΤΙΣΗ , θα περιμένουμε μέχρι να εγκατασταθούν οι drivers της συσκευής μας, αν κάποιος driver δεν εγκατασταθεί θα ανοίξουμε το device manager των windows και οπου δούμε το θαυμαστικό σε μη υποστηριζόμενο υλικό θα περάσουμε χειροκίνητα τους drivers (πανω εχω βάλει το λινκ μόνο για Xperia) θα τρέξουμε το πρόγραμμα "Super One Click" και θα επιλέξουμε ROOT , οταν τελειώσει με επιτυχία η ολη διαδικασία σβήνουμε το κινητό μας, βγάζουμε το καλώδιο USB απο κινητό/υπολογιστή και ανοίγουμε ξανά την συσκευή μας..

---------------------------------------------------------------------------------------------------

δ)Link2SD : Αφου κατεβάσουμε και εγκαταστήσουμε το πρόγραμμα την πρώτη φορά που θα το τρέξουμε θα μας ζητήσει επανεκκίνηση..

Αυτο ήταν, ανοίγοντας το πρόγραμμα πλέον Link2SD Θα μπορούμε να μεταφέρουμε οποια εφαρμογή εχουμε εγκαταστήσει στην SD κάρτα μας !!

Τα έγραψα οσο πιο αναλυτικά μπορούσα, θα δείτε οτι τα πράγματα είναι πολύ απλά και οτι πιο πολύ χρόνο σας πήρε να τα διαβάσετε παρά να τα κάνετε..

Για οτι απορίες υπάρχουν εδω είμαι/είμαστε..

Περιμένω feedback :-D

ns11
14-02-11, 19:38
αν το κάνω αυτό θα χαθούνε τα αρχεία μου ?

venumis
14-02-11, 19:56
Δεν είσαι πολύ ξεκάθαρος στην ερώτηση σου..

Αν εννοείς τις εφαρμογές που εχεις ήδη εγκαταστήσει στο κινητό σου η απάντηση είναι οτι δεν χάνεις τίποτα.

Αν εννοείς οτι την παραπάνω διαδικασία θα την κάνεις στην κάρτα micro SD που ήδη έχεις στο κινητό σου η απάντηση είναι οτι τα χάνεις ολα αφου θα κάνεις φορματ !!

Αν το κάνεις αυτο στην υπάρχον κάρτα που εχεις θα πρέπει να σώσεις ολα τα αρχεία της κάρτας σου κάπου στον υπολογιστή σου, και μόλις τελειώσει η διαμόρφωση απλά τα ξαναβάζεις.

kostpap
15-02-11, 10:34
Ο παρακάτω οδηγός θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το πρόβλημα που υπάρχει με την εγκατάσταση των εφαρμογών σε adroid 2.1 στην εσωτερική μνήμη του τηλεφώνου..

Την ολη διαδικασία την έκανα σε SE Xperia X8 αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος οτι δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα αν το κάνετε σε κάποια άλλη συσκευή με adroid 2.1 (ισως και 1.6)

Η ολη διαδικασία δεν θα σας πάρει πάνω απο 5 λεπτά, δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και δεν θα χρειαστεί να κάνετε κάτι στην συσκευή του τηλεφώνου οπου εχει σχέση με φλασαρίσματα , custom roms κτλ :rolleyes:

Θα χρειαστούμε :

α) Μια κάρτα micro SD*
β) Το πρόγραμμα "MiniTool Partition Wizard Home Edition" οπου θα τρέξει στον υπολογιστή > DOWNLOAD (http://download.cnet.com/Partition-Wizard-Home-Edition/3000-2094_4-10962200.html)
γ) Το πρόγραμμα "Super One Click" οπου θα τρέξει στον υπολογιστή > DOWNLOAD (http://www.mediafire.com/?n7gd7ju2c5rbkt9)
δ) Το πρόγραμμα "Link2SD" Οπου θα τρέχει στο κινητό μας > DOWNLOAD (http://www.speedyshare.com/files/26470563/Link-2-SD-1.0.5.apk)
ε) Τους Drivers USB της συσκευής μας, το λινκ που βάζω αφορά το XPERIA X8 DOWNLOAD (http://developer.sonyericsson.com/cws/download/1/825/493/1279522538/X8_drivers.zip)

*Micro SD : Θα ήθελα να αγοράσω μια micro SD class 10 αλλά στην Ελλάδα η φθηνότερη που βρήκα 16gb ηταν στα 83€ και τα τσιγκουνεύτηκα ! Αποφάσισα να αγοράσω τουλάχιστον Class 6 οπου βρήκα μόνο 8gb (καλά είναι και αυτα) στα 25€, καλό λοιπόν είναι η κάρτα micro SD που θα αγοράσετε να είναι τουλάχιστον class 6

β) Με το "MiniTool Partition Wizard" θα διαμορφώσουμε την κάρτα μας σε 2 τομείς, ο ενας θα είναι σε FAT/FAT32 και ο άλλος σε ext2 (οι τομείς ext2 δεν είναι ορατοί σε περιβάλλον windows παρά μόνο σε Linux)

Αν η κάρτα micro SD που θα πάρουμε είναι χωρητικότητας εως 2gb ο πρώτος τομέας θα διαμορφωθεί σε FAT αν είναι μεγαλύτερης χωρητικότητας σε FAT32, ο δεύτερος τομέας της κάρτας μας θα διαμορφωθεί σε ext2 και η χωρητικότητά του δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το 1gb (αν κάποιος τολμήσει πειραματικά να τον κάνει μεγαλύτερο να μας γράψει αν λειτουργεί)

Αφού Βάλουμε την κάρτα micro SD στον υπολογιστή μας είτε μέσο card reader είτε μέσο USB αντάπτορα θα τρέξουμε το πρόγραμμα "MiniTool Partition Wizard" , αφού δούμε την κάρτα στο πρόγραμμα με δεξί κλίκ θα επιλέξουμε delete , μετέπειτα με δεξί κλικ πάλι θα επιλέξουμε create και θα διαμορφώσουμε πρώτα το τομέα FAT/FAT32 προσέχοντας με την μπάρα επιλογής της χωρητικότητας ο δευτερος τομέας να μην ξεπερναει το 1gb, ο τομέας οπου θα κάνουμε διαμόρφωση σε FAT/FAT32 θα είναι τύπου Primary

Τον δευτερο τομέα θα τον διαμορφώσουμε σε σύστημα ext2 και τύπο πάλι Primary

Αφου κάνουμε τα παραπάνω, πάνω αριστερα του προγράμματος θα πατήσουμε APPLY και θα ξεκινήσει η διαμόρφωση !!

Τώρα μπορούμε να πάρουμε ολα τα αρχεία απο την παλιά μας κάρτα και να τα κάνουμε paste στην καινούργια στον τομέα FAT/FAT32

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

γ)Super One Click : Με αυτο το πρόγραμμα θα κάνουμε root την συσκευή μας (πλήρη διακαιώματα διαχειριστή) αφου κατεβάσουμε και κάνουμε unzip το φάκελο μας θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε απο το κινητό την επικοινωνία USB, η διαδρομή απο το κινητό για να το κάνουμε αυτο είναι η παρακάτω : Ρυθμίσεις/Εφαρμογές/Ανάπτυξη/Εντοπισμός Σφαλμάτων

Θα συνδέσουμε το κινητό μέσο USB με τον υπολογιστή μας και απο το κινητό θα επιλέξουμε οταν μας βγάλει τις επιλογές την ΦΌΡΤΙΣΗ , θα περιμένουμε μέχρι να εγκατασταθούν οι drivers της συσκευής μας, αν κάποιος driver δεν εγκατασταθεί θα ανοίξουμε το device manager των windows και οπου δούμε το θαυμαστικό σε μη υποστηριζόμενο υλικό θα περάσουμε χειροκίνητα τους drivers (πανω εχω βάλει το λινκ μόνο για Xperia) θα τρέξουμε το πρόγραμμα "Super One Click" και θα επιλέξουμε ROOT , οταν τελειώσει με επιτυχία η ολη διαδικασία σβήνουμε το κινητό μας, βγάζουμε το καλώδιο USB απο κινητό/υπολογιστή και ανοίγουμε ξανά την συσκευή μας..

---------------------------------------------------------------------------------------------------

δ)Link2SD : Αφου κατεβάσουμε και εγκαταστήσουμε το πρόγραμμα την πρώτη φορά που θα το τρέξουμε θα μας ζητήσει επανεκκίνηση..

Αυτο ήταν, ανοίγοντας το πρόγραμμα πλέον Link2SD Θα μπορούμε να μεταφέρουμε οποια εφαρμογή εχουμε εγκαταστήσει στην SD κάρτα μας !!

Τα έγραψα οσο πιο αναλυτικά μπορούσα, θα δείτε οτι τα πράγματα είναι πολύ απλά και οτι πιο πολύ χρόνο σας πήρε να τα διαβάσετε παρά να τα κάνετε..

Για οτι απορίες υπάρχουν εδω είμαι/είμαστε..

Περιμένω feedback :-D

Συγχαρητήρια για τον οδηγό.

pyautg
15-02-11, 23:34
Αν και δεν το έχω εφαρμόσει ακόμη, σώνεις αρκετό κόσμο...Ευχαριστούμε για τον οδηγό:oneup:

geometrikal
19-05-11, 14:46
Καλησπερα παιδια και μπραβο για την καλη σας δουλεια.σαν αρχαριος ηθελα να κανω μια ερωτηση.Αν και το προσπαθησα(σε συσκευη zte v9 android 2.1)δεν φαινετε να λειτουργει.Ακολουθησα τα βηματα ενα προς ενα.Μηπως το εχει δοκιμασει καποιο αλλο μελος σε αυτη τη συσκευη? ευχαριστω εκ των προτερων

venumis
19-05-11, 15:00
Σε ποιο σημείο ακριβώς εχεις κολήσει ?

Κατάφερες να κάνεις root την συσκευη ? Υπάρχουν και άλλοι τρόποι εκτος απο αυτον που αναφέρω.

geometrikal
20-05-11, 14:34
καλησπερα τα εκανα τα βηματα οπως τα περιγραφης.οταν τελιωσα τον οδηγω δεν εβλεπε το τηλεφωνο το δευτερο κοματι της καρτας .κανωντας επιστροφη πισω(εργοστασιακες ρυθμισης,και φορματ στη καρτα μνημης)το τηλεφωνο δουλευη κανονικα ?? δεν βλεπω απο το πσ την καρτα. ευχαριστω εκ τον προτερον για το χρονο σου (ζτε v9)

psolord
12-06-11, 23:43
Να ρωτήσω κάτι παρακαλώ?

Προσπαθώ να ρουτάρω το Vodafon Joy 845 της κοπελιάς, αλλά ενώ το έχω βάλει σε debug mode, όταν το συνδέω δεν μου εμφανίζει κάποια επιλογή για το τι mode λειτουργίας θέλω. Πάντως βγαίνει notification ότι έχει συνδεθεί ο εντοπισμός σφαλμάτων.

Το πρόβλημα τώρα είναι ότι το one click δεν το βλέπει κάν. Δηλαδή δεν ξέρω με ποιον τρόπο θα έπρεπε να το βλέπει. Βασικά έχω κατεβάσει την τελευταία έκδοση του One click (1.9.1) με το πακέτο που έχει όλους τους drivers.

Εν πάσει περιπτώσει, όταν πατάω root, που λέει waiting for phone και δεν γίνεται τίποτα! :(

Τώρα αυτό που θέλω να ρωτήσω, είναι εάν η γενικότερη κατεύθυνση που πρέπει να κάνουμε, είναι να κάνουμε root το κινητό και μετά να βάλουμε το links2SD ή αν πρέπει αυστηρά να χρησιμοποιήσουμε το One Click.

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν δουλεύει το App2SD μετά από αυτήν την παρέμβαση ή αν πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσουμε το links2SD.

venumis
13-06-11, 04:54
καλησπερα τα εκανα τα βηματα οπως τα περιγραφης.οταν τελιωσα τον οδηγω δεν εβλεπε το τηλεφωνο το δευτερο κοματι της καρτας .κανωντας επιστροφη πισω(εργοστασιακες ρυθμισης,και φορματ στη καρτα μνημης)το τηλεφωνο δουλευη κανονικα ?? δεν βλεπω απο το πσ την καρτα. ευχαριστω εκ τον προτερον για το χρονο σου (ζτε v9)

Το δευτερο partition που είναι σε ext2 δεν το βλέπει το κινητό, το βλέπει ομως το link2sd που μεταφέρει τις εφαρμογές

Οταν λες οτι το pc δεν βλέπει την κάρτα τι εννοείς ? φορμαρες την κάρτα ξανά σε fat 32 διαγράφοντας το ext 2 ? ή δεν βλέπεις το ext2 διαμέρισμα της κάρτας ?

........Auto merged post: venumis πρόσθεσε 12 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Να ρωτήσω κάτι παρακαλώ?

1)Προσπαθώ να ρουτάρω το Vodafon Joy 845 της κοπελιάς, αλλά ενώ το έχω βάλει σε debug mode, όταν το συνδέω δεν μου εμφανίζει κάποια επιλογή για το τι mode λειτουργίας θέλω. Πάντως βγαίνει notification ότι έχει συνδεθεί ο εντοπισμός σφαλμάτων.

2)Το πρόβλημα τώρα είναι ότι το one click δεν το βλέπει κάν. Δηλαδή δεν ξέρω με ποιον τρόπο θα έπρεπε να το βλέπει. Βασικά έχω κατεβάσει την τελευταία έκδοση του One click (1.9.1) με το πακέτο που έχει όλους τους drivers.

2)Εν πάσει περιπτώσει, όταν πατάω root, που λέει waiting for phone και δεν γίνεται τίποτα! :(

3)Τώρα αυτό που θέλω να ρωτήσω, είναι εάν η γενικότερη κατεύθυνση που πρέπει να κάνουμε, είναι να κάνουμε root το κινητό και μετά να βάλουμε το links2SD ή αν πρέπει αυστηρά να χρησιμοποιήσουμε το One Click.

4)Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν δουλεύει το App2SD μετά από αυτήν την παρέμβαση ή αν πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσουμε το links2SD.

1) Εκτος απο debug mode θα πρέπει να είναι και σε κατάσταση φόρτισης, οχι μεταφοράς δεδομένων κτλ

2) Δεν γίνεται κάτι για τον ποιο πάνω λόγο που σου γράφω

3) Το κινητό θα πρέπει να είναι root για να λειτουργήσει σωστά το link2sd με το ποια σειρά θα γίνει η εγκατάσταση δεν εχει σημασία, απλά αν δεν εχει γίνει root δεν θα κάνει την δουλεία που θέλεις.

4) Το app2sd δεν είναι τόσο καλό πρόγραμμα οπως το link2sd μάλιστα με στην τελευταία έκδοση του link2sd ολα γίνονται μόνα τους, δεν χρειάζεται καν επανεκκίνηση το κινητό στο κάθε πακέτο εγκατάστασης οπως ήταν στις πρώτες εκδόσεις. Δεν εχεις κάποιο πρόβλημα να δοκιμάσεις και το app2sd ομως..

*Αν δεν σου δουλευει το oneclick υπάρχει και πρόγραμμα που κάνει root το κινητό μέσο εφαρμογής μέσα απο το κινητό, δώσε μου μια πίστωση χρόνου να το θυμηθώ ή αν δεν βαριέσαι ψάχτο κ εσυ..

psolord
13-06-11, 13:22
Ωραία, άρα μας ενδιαφέρει το root και όχι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει,ε?

Βρήκα αυτόν τον οδηγό (http://laspas.gr/2010/12/21/vodafone-joy/) για Vodafon Joy 845 rooting, έκανα αυτά που έλεγε, μπήκα σε bootloader mode, έτρεξα το bat από τα windows και όντως κάτι φάνηκε να γίνεται, γιατί το κινητό έκανε κάτι χραπ χρουπ εκει πέρα, μαύρισε η οθόνη και έκανε restart, αλλά δεν ξέρω αν είμαι root τώρα. lol

Όπως και να έχει, εγκατέστησα το Links2SD αλλά δεν δουλεύει. Όταν το τρέχω μου δείχνει ότι διαβάζει τα applications αλλά μετά εμφανίζει ένα μήνυμα SU request πάνω αριστερά και δεν κάνει τίποτα!

Η πλάκα είναι ότι κατέβασα το Terminal Emulator από το market και έδωσα την εντολή SU, μου βγήκε ένα μήνυμα που με ρώταγε αν πρέπει να κάνω allow, deny κλπ, πάτησα allow και μου εμφάνισε ένα # δίπλα από το SU. Από ότι διάβασα αυτό δείχνει ότι είμαι root. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξαναεμφανίστηκε αυτό το dialog έκτοτε. Έχεις καμιά ιδέα τι γίνεται ή πως αλλιώς μπορώ να τρεκάρω το rooting state?

ΥΓ Η κάρτα είναι μια 8GB στην οποία έχω ορίσει 1.99GB EXT2 partition γιατί ήθελα να δοκιμάσω αυτό που είχες πει παραπάνω, εάν δηλαδή το κάνει κάποιος με 2GB, να ενημερώσει. Λες να έχει κάποια σχέση αυτό? Πάντως ούτε το Terminal δουλεύει τώρα. Όταν μπαίνω και ξαναδίνω SU, πάλι εμφανίζεται ένα SU request πάνω αριστερά και μένει εκεί! :hmm:

vaioscv
22-10-11, 14:19
Πολύ καλός ο οδηγός σου φίλε μου αλλά έχω μια ερώτηση: Ο 2ος τομέας της κάρτας που είπες να τον κάνουμε σε μορφή ext2 σε τι ακριβώς χρησιμεύει??? Τι αποθηκεύεται σε αυτόν τον τομέα και πόσο περίπου προτείνεις να τον φτιάξουμε σε χωρητικότητα, π.χ. εγώ που έχω μια κάρτα 4GB?? Είπες όχι πάνω από 1 GB αλλά πόσο?

venumis
23-10-11, 16:10
Στον τομέα ext2 θα εγκαθιστώνται οι εφαρμογές, στο λειτουργικό linux απαιτήται τέτοιο σύστημα διαμόρφωσης, το fat & ntfs είναι καθαρά αποθηκευτικοί χώροι, φωτογραφίες, μουσική κτλ

Αυτή την χωρητικότητα κάνε την όσο θέλεις, ενημερωτικά να σου πω οτι και τα 512 mb είναι αρκετός χώρος για πάνω απο 300 εφαρμογές.. Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεπεράσεις το 1gb

@ ADSLgr.com All rights reserved.