PDA

Επιστροφή στο Forum : Αντικατάσταση μπαταριών ups mustek powermust 1000 usb



NIKOLAKIS002
17-02-11, 22:15
Καλησπέρα,

Έχω ένα UPS mustek powermust 1000 και δυστυχών οι μπαταρίες του δεν αντέχουν παραπάνω από 5 δευτερόλεπτα.

Οι 2 μπαταρίες που φοράει είναι οι YUASA NPW36-12 12V 36W/CELL 10min.

'Όσο και αν προσπάθησα να βρω τις ίδιες μπαταρίες δεν κατάφερα παρά μόνο αυτές
http://www.batteries.gr/product.asp?catid=3146
που όμως είναι NPW45. :sorry:

Γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω ή αν κάνουν οι παραπάνω;

Ευχαριστώ!!!

nontasaggelis
18-02-11, 01:20
Καλησπέρα,

Έχω ένα UPS mustek powermust 1000 και δυστυχών οι μπαταρίες του δεν αντέχουν παραπάνω από 5 δευτερόλεπτα.

Οι 2 μπαταρίες που φοράει είναι οι YUASA NPW36-12 12V 36W/CELL 10min.

'Όσο και αν προσπάθησα να βρω τις ίδιες μπαταρίες δεν κατάφερα παρά μόνο αυτές
http://www.batteries.gr/product.asp?catid=3146
που όμως είναι NPW45. :sorry:

Γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω ή αν κάνουν οι παραπάνω;

Ευχαριστώ!!!

Αυτες κανουν!!!

NIKOLAKIS002
18-02-11, 12:34
Αυτες κανουν!!!

Ευχαριστώ !!!

Μπορεί κάποιος να μου πεί πόσα Ah είναι οι συγκεκριμμένες που έχω και πως το βρίσκω;

Pehlis
19-02-11, 21:34
http://www.mustek.de/powermust-1000-lcd-492/


Battery Battery type & number: 12V/7AH * 2 pcs

πέρνει 2 x 12 volt - 7ah

nontasaggelis
20-02-11, 00:40
http://www.mustek.de/powermust-1000-lcd-492/



πέρνει 2 x 12 volt - 7ah

ΜΕ 9Αh ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ!
Οι 9Αh που δινω στο λινκ εχουν τις ιδιες διαστασεις με τις 7Αh!!!
http://www.batteries.gr/product.asp?catid=3146

NIKOLAKIS002
20-02-11, 23:38
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Θα ρωτήσω και κάτι ακόμα αν με αντέχετε.

Μου έδωσε ένας φίλος 2 καινούργιες μπαταρίες 12V 7ah lead acid από αυτές που βάζουν στους συναγερμούς.

Τις έβαλα πάνω τις φόρτισα άλλα μια από τα ίδια μόλις τραβάω την πρίζα δεν κρατάει ούτε δευτερόλεπτο με την διαφορά ότι τώρα κλείνει ανάβει το κόκκινο λαμπάκι και σφυρίζει συνέχεια όταν το βγάλω από το ρεύμα ενώ πριν όχι.

Δεν κάνουν οι συγκεκριμένες για UPS;
Μήπως τελικά έχει πρόβλημα το UPS;

Ευχαριστώ και πάλι.

TopGear21
07-02-12, 16:54
Λοιπόν.

Έχω αυτό (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701308) το UPS (δηλαδή αυτό του thread) και 1100W τροφοδοτικό. Πάνω του έχω συνδεδεμένα μια οθόνη και το tower μόνο. Τίποτε άλλο. Το'χω απ'το 2008 κι είμαι υπερευχαριστημένος, δε μου'χει βγάλει κανένα πρόβλημα.

Χτες με τις καταιγίδες, υπήρχαν στιγμιαίες πτώσεις τάσης, η οποίες όμως δεν έριχναν το γενικό, απλά τρεμόπαιζαν τα φώτα ελάχιστα και τέλος. Ενώ άλλες φορές, δεν είχα κανένα μα κανένα θέμα με το UPS και μου κρατούσε αναμμένο τον υπολογιστή, χτες έσβηνε ο υπολογιστής αμέσως, ακουγόταν η σειρήνα συνεχόμενα και άναβε ένα κόκκινο led το οποίο το manual επισημαίνει ως "βλάβη" (είτε από μπαταρία, είτε βλάβη του UPS).

Κοιτάω ωστόσο το λογισμικό επικοινωνίας με τον υπολογιστή και μου βγάζει το παρακάτω:

96207

Το φορτίο είναι φυσιολογικό (πάντα απ'τις αρχές το load ήταν 16%-17%, σπάνια περισσότερο), η μπαταρία δείχνει full, τι παίζει να είναι; Την Πρωτοχρονιά ξαφνικά, ενώ είχα τον υπολογιστή σε sleep mode, είδα πάλι ότι άναβε το κόκκινο led αλλά ακουγόταν πολύ σιγανά η σειρήνα του. Κι όταν προσπάθησα να το κλείσω και να το ξανανοίξω, δεν άναβε και μου'ριξε την ασφάλεια στο δωμάτιό μου. Παίζει να τα'χουν φτύσει οι μπαταρίες απλά, οπότε δεν κρατάει όταν πέφτει το ρεύμα; Κι ας βγάζει false ένδειξη ότι είναι full 100%. Ή μπα;

Το μεταγενέστερο μοντέλο πρέπει να'ναι αυτό (http://www.mustek.de/11/index.php/en/products/ups/ups-3/287-powermust-1000usb/204-pm1000usb) αν και μόνο εμφανισιακά μου φαίνεται πώς αλλάζει (τελικά το ίδιο πρέπει να'ναι).

Στο manual βρήκα αυτά:
http://i41.tinypic.com/2ewpiti.jpg

vagsk
07-02-12, 20:13
Έχω το προγενέστερο μοντέλλο ... όπως και εσύ

Είχα περίπου το ίδιο πρόβλημα. Η μπαταρία "φαινόταν" φορτισμένη. Όταν όμως δοκίμασα να την χρησιμοποιήσω απλά έπεφτε γρήγορα και σε κάποια φάση έτρωγα και error. Μετά απο μερικές δοκιμές έτρωγα αμέσως το error και έδειχνε ότι οι μπαταρίες δεν έπιαναν την τάση. Περίπου 27V δίνουν όταν είναι εντάξει οι μπαταρίες και αυτές που είχα χτύπαγαν κοντά στα 24-25V

Έκανα αντικατάσταση με αυτές εδώ και είμαι κομπλε
http://www.batteries.gr/product.asp?catid=3114

Θεωρώ ότι αν ζορίσεις λίγο ακόμα το UPS σου θα φανεί το πρόβλημα με τις μπαταρίες. Και στο δικό μου είχα μήνες να συναντήσω θέμα με την ηλεκτροδότηση και το UPS δεν είχε πάρει μυρωδιά οτί τα είχαν φτύσει η μπαταρίες.

TopGear21
07-02-12, 20:54
Έχω το προγενέστερο μοντέλλο ... όπως και εσύ

Είχα περίπου το ίδιο πρόβλημα. Η μπαταρία "φαινόταν" φορτισμένη. Όταν όμως δοκίμασα να την χρησιμοποιήσω απλά έπεφτε γρήγορα και σε κάποια φάση έτρωγα και error. Μετά απο μερικές δοκιμές έτρωγα αμέσως το error και έδειχνε ότι οι μπαταρίες δεν έπιαναν την τάση. Περίπου 27V δίνουν όταν είναι εντάξει οι μπαταρίες και αυτές που είχα χτύπαγαν κοντά στα 24-25V

Έκανα αντικατάσταση με αυτές εδώ και είμαι κομπλε
4http://www.batteries.gr/product.asp?catid=311

Θεωρώ ότι αν ζορίσεις λίγο ακόμα το UPS σου θα φανεί το πρόβλημα με τις μπαταρίες. Και στο δικό μου είχα μήνες να συναντήσω θέμα με την ηλεκτροδότηση και το UPS δεν είχε πάρει μυρωδιά οτί τα είχαν φτύσει η μπαταρίες.

Σ'ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Κι εγώ μπαταρίες υποψιάζομαι ότι είναι. Το δουλεύω άλλωστε από Σεπτέμβριο του 2008 και δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα. Δοκίμασα να το τραβήξω απ'την πρίζα κι έσβησε αμέσως (ούτε καν υπήρξε ηχητικό σήμα). Δεν έμεινε κανένα λαμπάκι αναμμένο. Ενώ χτες με τις στιγμιαίες πτώσης τάσης, μου άναβε το κόκκινο (βλάβη), ακουγόταν η σειρήνα και έσβηνε ο υπολογιστής.

Άρα πάμε σε μπαταρίες λογικά κι είναι πάλι δυνατό χωρίς πρόβλημα; 12V 7.2ah παίρνει; Γιατί στο link είναι λέει για το 600, ενώ εμείς έχουμε το 1000. Είναι της "μαμάς" του οι προδιαγραφές ή έβαλες ενισχυμένη; Η αντικατάσταση είναι εύκολη; Ξέρω να το κάνω, αλλά έχω και άτομο φίλο που ασχολείται ειδικά με UPS και ηλεκτρολογικά, απλά το μόνο πρόβλημα είναι ότι θα το κρατήσει καμιά μέρα, είναι χρονικό το ζήτημα δηλαδή.

//Βέβαια, έκανα search στο batteries με όνομα PowerMust 1000 και μου έβγαλε τις ίδιες μ'αυτές που είπες, αλλά x3 (http://www.batteries.gr/product.asp?catid=3117). Εμάς παίρνει 1, απλά στην περιγραφή έχουν ξεχάσει να βάλουν το 1000άρι ή παίρνει 3; Ή απλά αυτοί έχουν και "οικονομικό πακέτο" για να αγοράσει κάποιος 3 μπαταρίες μαζί;

//Επίσης, βρήκα και πακέτο x2 (http://www.batteries.gr/product.asp?catid=3115), που νομίζω παίρνει το δικό μας (απ'όσο έψαξα), αλλά ούτε σ'αυτό έχει το δικό μας μοντέλο όσον αφορά στη συμβατότητα.

biggeo65
08-02-12, 11:43
Όπως θα δείς κι εδώ (http://www.mustek.de/11/images/stories/mustek_products/UPS/Line-Interactive/PowerMust1000LCD/download/ProductInfo/Product%20info%20PM1000-2000%20LCD-En.pdf), δύο μπαταρίες παίρνει,
Battery type & number 12V /7 Ah * 2 pcs

TopGear21
08-02-12, 19:29
Όπως θα δείς κι εδώ (http://www.mustek.de/11/images/stories/mustek_products/UPS/Line-Interactive/PowerMust1000LCD/download/ProductInfo/Product%20info%20PM1000-2000%20LCD-En.pdf), δύο μπαταρίες παίρνει,
Battery type & number 12V /7 Ah * 2 pcs

Ευχαριστώ. :oneup:

Βασικά έχω το προγενέστερο αυτού (http://www.mustek.de/11/index.php/en/products/ups/ups-3/287-powermust-1000usb/204-pm1000usb), όχι το LCD, αν και όλα αυτά παίρνουν 2 x 12V / 7Ah. Όπου απ'ό,τι διάβασα, αν βάλουμε και τις 7,2 Ah (http://www.batteries.gr/product.asp?catid=3115), τις παίρνει χωρίς πρόβλημα ε; :)

Η αντικατάσταση είναι απλή διαδικασία ή έχει μπελάδες (σφιχτά καπάκια, βίδες κτλ), το συγκεκριμένο UPS; Το manual βέβαια, λέει βγάζεις το καπάκι εύκολα, αφαιρείς ένα προστατευτικό και voila οι μπαταρίες. :hmm:

biggeo65
08-02-12, 23:49
Εύκολα γίνεται η αλλαγή. Κι όλοι έξω από ότι είδα των 7.2 Ah δίνουν για το
1000. Δες κι εδώ (http://www.hardwarexpress.co.uk/mustek-powermust-1000-battery-replacement-312-p.asp)
Δεν θα έχεις πρόβλημα.

Και δεν ξέρω αν μπορείς να βάλεις τις μπαταρίες των
9Αh για μεγαλύτερη διάρκεια σε περίπτωση διακοπής.

Τα άλλα δύο μοντέλα της σειράς, το 1400 και το 2000, των 9Ah παίρνουν
και δεν έχουν διαφορά στις διαστάσεις.

Αν θέλεις κάνε μια ερώτηση στην Mustek (http://www.mustek.de/11/index.php/en/contact)

TopGear21
09-02-12, 00:02
Εύκολα γίνεται η αλλαγή. Κι όλοι έξω από ότι είδα των 7.2 Ah δίνουν για το
1000. Δες κι εδώ (http://www.hardwarexpress.co.uk/mustek-powermust-1000-battery-replacement-312-p.asp)
Δεν θα έχεις πρόνλημα.

Ωραία, σ'ευχαριστώ πολύ. Πιθανώς θα πάω να τις πάρω και να τις αλλάξω και μόνος μου. Δεν είναι ότι φοβάμαι, απλά επειδή μερικά μοντέλα είναι πολύ καλά κολλημένα, σκαλώνουν στο άνοιγμα κτλ, μην είναι κι αυτό έτσι και σπάσω κανά κλιπ.


Και δεν ξέρω αν μπορείς να βάλεις τις μπαταρίες των
9Αh για μεγαλύτερη διάρκεια σε περίπτωση διακοπής.

Τα άλλα δύο μοντέλα της σειράς, το 1400 και το 2000, των 9Ah παίρνουν
και δεν έχουν διαφορά στις διαστάσεις.

Δεν καίγομαι ιδιαίτερα για τη διάρκεια, ούτως ή άλλως, μου κρατούσε πάνω από 15' χωρίς ρεύμα, μόνο με τη χρήση των μαμά μπαταριών. Αν και απ'ότι είδα στο batteries, είναι εξαντλημένες αυτές των 9 Ah.


Αν θέλεις κάνε μια ερώτηση στην Mustek (http://www.mustek.de/11/index.php/en/contact)

Thanks! :oneup:

baskon
09-02-12, 00:13
Ωραία, σ'ευχαριστώ πολύ. Πιθανώς θα πάω να τις πάρω και να τις αλλάξω και μόνος μου. Δεν είναι ότι φοβάμαι, απλά επειδή μερικά μοντέλα είναι πολύ καλά κολλημένα, σκαλώνουν στο άνοιγμα κτλ, μην είναι κι αυτό έτσι και σπάσω κανά κλιπ.



Δεν καίγομαι ιδιαίτερα για τη διάρκεια, ούτως ή άλλως, μου κρατούσε πάνω από 15' χωρίς ρεύμα, μόνο με τη χρήση των μαμά μπαταριών. Αν και απ'ότι είδα στο batteries, είναι εξαντλημένες αυτές των 9 Ah.

Thanks! :oneup:

Ενημερωτικά πάντως και σε αυτη την κατηγορια μπαταριων οτι πληρωσεις παιρνεις.
Υπαρχουν διαφορες ποιοτητες σε διαφορες τιμες.
Οταν ειχα παρει τις φτηνοτερες μου κρατησαν 2 χρονια ενω οι μαμα σε ενα Ups Που ειχα κρατησαν 4 χρονακια..
Προσωπικά θεωρω καλή επιλογη μπαταριουλες Yuasa...
Ειχα παρει προσφατα για το Ups της κοπελας μου με περιπου 23 ευρω τη μια.Τετοιες μπαταριες εχουν πολλά απο αυτα τα καταστηματα με μπαταριες αυτοκινητων,συναγερμων κλπ..

Και φυσικά για καποιο λογο οσο ποιο καλη η μπαταρια τοσο ποιο βαρεια ειναι..

TopGear21
09-02-12, 00:17
Ενημερωτικά πάντως και σε αυτη την κατηγορια μπαταριων οτι πληρωσεις παιρνεις.
Υπαρχουν διαφορες ποιοτητες σε διαφορες τιμες.
Οταν ειχα παρει τις φτηνοτερες μου κρατησαν 2 χρονια ενω οι μαμα σε ενα Ups Που ειχα κρατησαν 4 χρονακια..
Προσωπικά θεωρω καλή επιλογη μπαταριουλες Yuasa...
Ειχα παρει προσφατα για το Ups της κοπελας μου με περιπου 23 ευρω τη μια.Τετοιες μπαταριες εχουν πολλά απο αυτα τα καταστηματα με μπαταριες αυτοκινητων,συναγερμων κλπ..

Και φυσικά για καποιο λογο οσο ποιο καλη η μπαταρια τοσο ποιο βαρεια ειναι..

Κι εγώ για Yuasa κοιτάω, αλλά δεν ξέρω πού θα βρω, θα πρέπει να ψάχνω που λες σε τέτοια καταστήματα και σαφώς να είμαι σίγουρος και για τις διαστάσεις, ώστε να χωράνε. Ευχαριστώ πάντως.

Έχω την εντύπωση, πώς το συγκεκριμένο Ups έχει Yuasa μέσα απ'το εργοστάσιο.

ariadgr
09-02-12, 00:51
Κι εγώ για Yuasa κοιτάω, αλλά δεν ξέρω πού θα βρω

http://shop-e.gr/pals/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=168&Itemid=53

TopGear21
09-02-12, 01:08
http://shop-e.gr/pals/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=168&Itemid=53

Έχεις ψωνίσει καθόλου από κει; Το'χα βρει εδώ και μερικές μέρες. Είναι και δίπλα στο σπίτι μου, Βύρωνα μένω, οπότε με βολεύει κιόλας.

Βέβαια, αν πατήσεις πάνω στις μπαταρίες, βγάζει product not found. :p

Οκ, τις βρήκα (http://shop-e.gr/pals/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=3385&category_id=168&option=com_virtuemart&Itemid=53). :oneup: :oneup:

ariadgr
09-02-12, 12:12
Έχω πάρει παλαιότερα, πάρε τους τηλέφωνο για διαθεσιμοτητα κλπ αν δε βγαζεις ακρη με το σαιτ

TopGear21
09-02-12, 20:27
Έχω πάρει παλαιότερα, πάρε τους τηλέφωνο για διαθεσιμοτητα κλπ αν δε βγαζεις ακρη με το σαιτ

Όχι, εντάξει, έβγαλα. Μένω 5' με αυτοκίνητο από κει κι είδα ότι τις Yuasa NP7 12 τις έχουν σε 900+ κομμάτια σε διαθεσιμότητα. Όσο και να μην το έχουν ενημερώσει, του κερατά, θα'χουν απόθεμα.

TopGear21
10-02-12, 14:35
Όλα καλά, το άνοιξα, αλλά ρε γμτ, δεν κλείνει το καπάκι τώρα. :(

Πρέπει να χαλαρώσανε τα πλαστικά και μου ανοίγει από πάνω. Να δω πώς θα το κλείσω. :hmm: Μάλλον μαύρη μονωτική περιμετρικά.

Κάπως έτσι είναι δηλαδή:
http://i40.tinypic.com/o7oghw.jpghttp://i51.tinypic.com/2rmxyxe.jpg

Για την ιστορία πάντως, αυτές (http://www.leoch.com/uploadfiles/LP12-7_0.pdf) τις μπαταρίες είχε μέσα.

Sofos
13-02-12, 22:32
Έχω και εγώ το ίδιο UPS. Σήμερα το έκλεισα για μερικά δευτερόλεπτα και άρχισε να σφυρίζει και να ανάβει ένα κόκκινο φωτάκι! Πως διορθώνεται το πρόβλημα;

Αυτό ειναι το UPS http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701308

TopGear21
14-02-12, 01:13
Έχω και εγώ το ίδιο UPS. Σήμερα το έκλεισα για μερικά δευτερόλεπτα και άρχισε να σφυρίζει και να ανάβει ένα κόκκινο φωτάκι! Πως διορθώνεται το πρόβλημα;

Αυτό ειναι το UPS http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701308

Αν καταφέρνει και κρατάει ανοιχτό τον υπολογιστή, τότε είναι οκ μάλλον.
Αν όμως κλείνει, χρειάζεται να αντικαταστήσεις τις μπαταρίες του.

Sofos
14-02-12, 15:28
Το κακό είναι ότι δε σταματά να σφυρίζει και ούτε το κόκκινο φωτάκι αλλάζει...ούτε ρεύμα δίνει!! Δεν το έχω ανοίξει αλλά από ότι κατάλαβα θέλει 2 μπαταρίες οπότε συνολικά θέλω 50 ευρώ για μπαταρίες! Συμφέρει να τις αλλάξω... ή να πάρω καινούργιο;

Tiven
14-02-12, 15:36
Θα μπορούσα να του βάλω 4x 7ah ή το ζορίζει;

Δηλαδή 2 ζευγάρια με 2x μπαταρίες με όλους θετικό με θετικό και αρνητικό με αρνητικό

Τα ζευγάρια μετά θετικό με αρνητικό οπότε να έχω 24v για ένα APC.

makisx
31-10-12, 18:56
βρε παιδια , το ειχα για πολυ καιρο ανενεργο στην αποθηκη. για κανα χρονο. τωρα το ξαναβαλα και μπηκε λιγο στο ρευμα ναφορτισει αλλα μετα αναβει το κοκκκινο φωτακι και ηχει ο ηχος διαρκως.
λετε να χαλασαν οι μπαταριες?

katdoc
01-11-12, 15:52
Καιγω εχω το ιδιο προβλημα με το κοκκινο φωτακι που σφυριζει χωρις τελειωμο.Αν το κλεισω και ξαναοινξω αναβει και το ενα πρασινο.Μαλλον θελει μπαταριες.Τωρα αν συμφερει.Θελουν γυρω στα 50 ευρω ενω καινουριο θελει 120 οποτε συμφερει.
Μηπως κατα τυχη εχει κανεις το λογισμικο?Εχω χασει το cd.Θελει καποιο serial.Τοχει κανεις? Ευχαριστω

giorgosk21
01-11-12, 21:22
Μηπως κατα τυχη εχει κανεις το λογισμικο?Εχω χασει το cd.Θελει καποιο serial.Τοχει κανεις? Ευχαριστω

Το Winpower (http://www.ups-software-download.com/winpower.htm) εννοείς έ;
Το serial φαίνεται μέσα στο manual (σελ.10) (http://www.ups-software-download.com/winpower/data/WinPower%20Manual.pdf) και στο quick installation guide (σελ.1) . (http://www.ups-software-download.com/winpower/data/WinPower%20Quick%20Installation%20and%20Setup.pdf)

katdoc
02-11-12, 10:34
Σε ευχαριστω πολυ για τα λινκ.Με ειχε σκασει.Δυστηχως το tray icon μου βγαζει X σαν να μη βλεπει το UPS!Δεν ξερω τι παιζει.

giorgosk21
02-11-12, 15:06
Έτσι ξεκινάει το πρόγραμμα. Με το Χ που βλέπεις.Φυσιολογικό είναι.

Κάνε μετά δεξί κλικ στο tray icon και πάτα "Start Monitor"(το "Start Agent" λογικά θα είναι ενεργοποιημένο από μόνο του,διαφορετικά επέλεξέ το κι αυτό από πριν το "Start Monitor").

katdoc
02-11-12, 18:40
Μπα δεν το βλεπει καν.Δηλαδη και στο WAN kai LAN μου βγαζει μηδεν.Το Χ παραμενει στην πριζιτσα στο tray

thourios
03-11-12, 07:20
Κατέβασε την τελευταία έκδοση από εδώ (http://www.ups-software-download.com/)

Αν εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα με το "X" δηλαδή δεν ξεκινάει ξεκίνα το με τον ακόλυθο τρόπο.
Πίνακας ελέγχου-> διαχ. εργασιών-> εργαλεία διαχείρησης->Υπηρεσίες-> Βρες το UPSmonitor και πάτα εκκίνηση ή επανακίνηση από εκεί. Επίσης βρες το UPSRMI και κάνε το ίδιο.
Αφού δεις ότι λειτουργεί ρύθμισε το πρόγραμμα να ξεκινάει αυτόματα.


:p

katdoc
03-11-12, 15:41
Με την καινουργια εκδοση το βρηκε κατευθειαν.Σε ευχαριστω πολυ!!!! :respekt:
Δυστυχως παρολο που στην εφαρμογη βγαζει battery 100% με το που βγαζω την πριζα σβηνουν ολα.Η μπαταρια ταχει φτυσει? Ειναι τεσσαρων χρονων.

giorgosk21
03-11-12, 19:56
Ω ναι, αλλαγή μπαταρίας χρειάζεται. Αυτές οι μπαταρίες συνήθως έχουν διάρκεια ζωής 4-5 χρόνια (με φυσιολογική χρήση του ups), να ξέρεις.

Και μια λεπτομέρεια...Όταν θες να τσεκάρεις το ups, είναι καλύτερο να κατεβάζεις την ασφάλεια (του αντίστοιχου δωματίου όπου βρίσκεται το pc) από τον πίνακα του σπιτιού παρά να βγάζεις από την πρίζα το ups, για να μην χάνεις τη γείωση.

a5m5g
03-11-12, 20:41
Ρε παιδιά μιας και πιάσαμε την κουβέντα εδώ, μην ανοίγω άλλο θέμα. Ξέρεις κανείς που θα βρω μπαταρίες για το mustek 2000? Γιατί όπου και να ρώτησα μου λένε ότι δεν αξίζει τον κόπο κτλ...

katdoc
03-11-12, 20:50
Σε ευχαριστω πολυ για ολη τη βοηθεια και τις πληροφοριες.
Παμε λοιπον για αλλαγη μπαταριων.

biggeo65
03-11-12, 23:18
Ρε παιδιά μιας και πιάσαμε την κουβέντα εδώ, μην ανοίγω άλλο θέμα. Ξέρεις κανείς που θα βρω μπαταρίες για το mustek 2000? Γιατί όπου και να ρώτησα μου λένε ότι δεν αξίζει τον κόπο κτλ...

Το line Interactive έχεις; Τότε με βάση το εγχειρίδιο (http://www.vali.bg/manuals/Product%20info%20PM1000%201400%202000%20USB%20P.pdf)
οι μπαταρίες είναι 12V 34W(9Ah) x 2 (http://www.batteries.gr/product.asp?catid=3147)
Δες και τα μοντέλα που αντικαθιστά, η συγκεκριμένη μπαταρία,
και δες αν υπάρχουν οι μπαταρίες του δικόυ σου μέσα.

Αλλοιώς κάντους ένα τηλέφωνο, θα ξέρουν να σου πουν.

a5m5g
06-11-12, 17:42
Ευχαριστώ biggeo65! Το line interactive ναι.. Θα κάνω ένα τηλέφωνο όπως είπες για περισσότερα.

pipinos1976
28-08-14, 23:27
Επανέρχομαι στο παλιό αυτό θέμα μιας και έχω ένα πρόβλημα με το εν λόγω UPS.

Πριν τις διακοπές όλα δούλευαν ρολόι. Αν και παλιές (πρέπει να είναι πάνω από 5-6 χρόνια) οι μπαταρίες κρατούσαν το μηχάνημα ζωντανό για αρκετό χρόνο (τα τελευταία 3 χρόνια δούλευε ελάχιστα το PC, οπότε όλα ήταν χαλαρά για το UPS) μέχρι να το κλείσω και γενικά ήμουν 100% ευχαριστημένος από το UPS αυτό.

Επιστρέφω από διακοπές, πάω να το ανάψω και... τίποτε. Κοιτάω πίσω, δεν είχε πεταχτεί η ασφάλεια. Αφουγκράζομαι καλύτερα και κάτι ακούγεται να δουλεύει από μέσα. Δοκιμάζω με ένα αιχμηρό αντικείμενο αν δουλεύει ο ανεμιστήρας και δουλεύει, αν και δεν ακούγεται καθόλου, όπως όταν δούλευε κανονικά. Γενικά, το UPS φαίνεται νεκρό: ούτε LED ανάβουν, ούτε cold start, ούτε τίποτε.

Η ερώτηση είναι: ρισκάρω να πάρω νέες μπαταρίες ή το πετάω και παίρνω κάτι καινούργιο; και αν πάρω καινούργιο τι παίρνω στα ίδια VA και LI, φυσικά, για να κρατήσω το κόστος <<200€;

Ευχαριστώ.

leopal
30-08-14, 23:15
Μια ερώτηση μην ανοίγω καινούργιο θέμα.

450W PSU
i5 3570K
2 HDD(Μηχανικοί)
1 monitor 19"
Όχι εξωτερική κάρτα γραφικών

Για το παραπάνω σύστημα πόσα VA ups θα χρειαστώ;

Αν κρατάει περίπου ένα δεκάλεπτο θα μαι ευχαριστημένος.

andreasp
08-09-14, 11:41
Σε ευχαριστω πολυ για τα λινκ.Με ειχε σκασει.Δυστηχως το tray icon μου βγαζει X σαν να μη βλεπει το UPS!Δεν ξερω τι παιζει.

Ειναι μπούρδα το Winpower
Δοκίμασε το Ups Assistant
http://www.softpedia.com/get/System/System-Miscellaneous/UPS-Assistant.shtml

Δουλεύει τέλεια με το Mustek 1000

Tiven
08-09-14, 13:59
Μια ερώτηση μην ανοίγω καινούργιο θέμα.

450W PSU
i5 3570K
2 HDD(Μηχανικοί)
1 monitor 19"
Όχι εξωτερική κάρτα γραφικών

Για το παραπάνω σύστημα πόσα VA ups θα χρειαστώ;

Αν κρατάει περίπου ένα δεκάλεπτο θα μαι ευχαριστημένος.

Με 800άρι θα είσαι κομπλέ πάντως.

Copyright © Keen Notion Co (2002-2014) Copyright Keen Notion Co.