PDA

Επιστροφή στο Forum : TP LINK TL-WA5210G - Ρυθμισεις?



Σελίδες : 1 [2] 3

jkoukos
28-07-13, 17:01
Λοιπόν, με μια γρήγορη ματιά αρχικά στην εικόνα 3 θ' αφήσεις ότι έχεις βάλει μόνο στα 2 πρώτα πεδία (Διεύθυνση ΙΡ και Μάσκα υποδικτύου) και οι υπόλοιπες 3 θα είναι κενές.
Κατόπιν βλέπω (εκτός αν μου ξέφυγε κάτι) ότι έχεις ρυθμίσει σωστά το TP-Link.
Φρόντισε μόνο στο Wireless Advanced Settings να είναι επιλεγμένο το Vertical στο πεδίο Antenna Settings.
Στο τέλος όμως πρέπει να επανέλθεις στον υπολογιστή σου (εικόνα 3) και να επιλέξεις και τους 2 πίνακες (IP & DNS) στο αυτόματο.

jmk5
28-07-13, 18:31
βαζω οπως ειπες στην εικ.3 ip και subnet μασκα. (οπως βλεπεις η ip ειναι .253 ενω η διευθυνση που γραφω στο browser για να μπω στο μενου του tplink .254 )

κανω ολα οπως σου περιγραφω στη συνεχεια
(quick setup, κτλπ, ... κτλπα survey βρισκω το free δικτυο συνδεομαι κτλπ)

και στο τελος οπως ειπες επανερχομαι στην εικ.3 και το γυριζω ip + dns στο αυτοματο.

και παλι τιποτα, η συνδεση που πετυχαινω ειναι τοπικη και δε μπαινω ιντερνετ..
επισης το obtaining network parameters... παραμενει στασιμο...

τι αλλο μπορει να εχει ρυμθιστει λαθος?

γιατι ρε γμτ.... ειναι τοσο δυσκολο.... :( :sorry:

jkoukos
28-07-13, 19:36
Με το ασύρματο του laptop το πιάνεις αυτό το hotspot;
Αν ναι, τότε τι διεύθυνση σου δίνει (αν σου δίνει πρόσβαση στο διαδίκτυο);

jmk5
28-07-13, 19:46
δεν το πιανει δυστυχως... με το a.p. παντως το σημα ειναι δυνατο 20-25db
δοκιμασα και με αλλα free δικτυα (που ουτε αυτα τα πιανει το laptop) κι εχουν σημα καλο με το a.p. και με αυτα συνδεεται το ιδιο αλλα μονο τοπικα..

jkoukos
28-07-13, 20:02
Στην 1η εικόνα βλέπω ότι έχεις 2 συνδέσεις ενεργές, ενσύρματη και ασύρματη.
Ποιες διευθύνσεις έχουν αυτές;
Κανονικά θα έπρεπε ότνα κάνεις τις ρυθμίσεις του ΑΡ να έχεις κλειστό το WiFi του laptop.

jmk5
28-07-13, 20:09
η ενσυρματη ειναι αυτη του tplink (συνδεεται με το λαπτοπ με το ethernet) η αλλη η ασυρματη ειναι το wifi ενος φιλου (συνδεεται με αυτο το ασυρματο του λαπτοπ- (ειμαι στο σπιτι ενος φιλου γιατι δεν εχω ιντερνετ). δοκιμασα τα παραπανω και με κλειστο το wifi του λαπτοπ και παλι τιποτα

jkoukos
28-07-13, 20:22
Ωραία λοιπόν δοκίμασε να συνδεθείς ασύρματα με το TP-Link στο ασύρματο δίκτυο του φίλου σου γιατί έτσι θα δεις καλύτερα που είναι το πρόβλημα και ποιες ρυθμίεις πρέπει να γίνουν.
Η μόνη διαφορά με τα free είναι ότι σ' εκείνα δεν έχεις ρυθμίσεις ασφαλείας στο ασύρματο.

jmk5
28-07-13, 21:21
εκανα survey βρηκα το ρουτερ του φιλου, εκανα συνδεση (δε μου ζητησε πουθενα κωδικους - ο φιλος ομως εχει κλειδωμενο το ρουτερ ασφαλεια wpa2) εκανε ομως συνδεση τοπικα χωρις ιντερνετ και γραφει οbtaining network parameters....ακριβως οπως κανει με τα free. αρα τελικα αυτη η συνδεση που επιτυγχανω τοπικα μηπως δεν ειναι καν συνδεση?

πρεπει να γραψω καπου τους κωδικους του ρουτερ του φιλου στο μενου του tplink?


------------------

εκανα και το εξης πειραμα,
δοκιμασα να συνδεθω με ενα free δικτυο το οποιο ομως εχει πολυ αδυναμο σημα -8db
και συμπεριφερεται με τον ιδιο ακριβως τροπο, λεει οτι συνδεεται με αυτο τοπικα και γραφει obtaining network parameters... παλι! αρα μηπως τοσο καιρο νομιζα οτι πετυχαινω συνδεση? και τι σημαινει 'τοπικη συνδεση' ? οτι επικοινωνει με αυτο το free δικτυο αλλα χωρις ιντερνετ? πως γινεται να συνδεεται με τοσο χαμηλο σημα? καπου εδω βρισκεται η λυση...

jkoukos
28-07-13, 22:17
Θέλει τους κωδικούς και την ασφάλεια στο Wireless Settings, διαφορετικά δεν κάνει σύνδεση.
Κάνε πρώτα τη σύνδεση με του φίλου σου και μετά ψάχνεις για άλλα.

jmk5
29-07-13, 08:32
Θέλει τους κωδικούς και την ασφάλεια στο Wireless Settings, διαφορετικά δεν κάνει σύνδεση.
Κάνε πρώτα τη σύνδεση με του φίλου σου και μετά ψάχνεις για άλλα.

το ρουτερ του φιλου εχει wpa2

οταν παω ομως στο μενου του tplink δε με αφηνει να επιλεξω στα wireless settings security το wpa2
127031

με αφηνει μονο να επιλεξω το πρωτο τροπο ασφαλειας
wep

ή το τριτο που λεει

wpa2/psk

----γιατι οχι wpa2?

αφου οταν ανιχνευω με το ασυρματο wifi του λαπτοπ μου και βρισκω το δικτυο του φιλου για να το επαληθευσω, το βρισκει και διπλα γραφει wpa2

---


οπως ειπα και πιο πανω πως γινεται να λεει οτι εχει γινει συνδεση τοπικα χωρις να εχω βαλει πουθενα κωδικους του δικτυου το οποιο ειναι κλειδωμενο

και στις αλλες περιπτωσεις πως γινεται να λεει οτι επιταγχανει τοπικη συνδεση με ενα free δικτυο είτε αυτο εχει δυνατο σημα, ειτε σχεδον ανυπαρκτο?

-
δυστυχως στο σπιτι το οποιο ειμαι φιλοξενουμενος θα φυγω σημερα, οποτε απο το μεσημερι και μετα δε θα εχω την δυνατοτητα να πειραματιστω με αυτο το δικτυο...
και θα πειραματιζομαι ξανα με ό,τι free δικτυο υπαρχει..

και κατι αλλο,
οταν συνδεομαι υποτιθεται τοπικα με το δικτυο του φιλου το μηχανημα tplink στο πισω μερος εχει λαμπακια 'wireless signal strength' σβηστα ολα, ενω το ανιχνευει και βρισκει 40db
οταν παλι συνδεομαι με ενα free δικτυο τοπικα εχει αναμενα 3 στα 4 λαμπακια και εχει 20db
οταν παλι συνδεομαι με ενα αλλαο free δικτο εχει αναμενα 0 στα 4 λαμπακια και εχει 18db

τι μπερδεμα ειναι ολα αυτο...

jkoukos
29-07-13, 11:03
α. Δεν είναι του παρόντος ο λόγος αλλά εσύ θέλεις WPA/WPA2-PSK, όπου δουλεύουν όλα τα απλά router που διαθέτουμε.
β. Τοπική σύνδεση σημαίνει ότι έχει συνδεθεί ενσύρματα με κάποια συσκευή και όχι ασύρματα.
γ. Τα LED's ανάβουν σε Client & Repeater mode, ανάλογα της ρύθμισης RSSI Threshold και την ισχύ του λαμβανόμενου σήματος.

jmk5
29-07-13, 14:57
οκ.
παω επιλγεω wpa2-psk.
encryption: automatic
PSK Passphrase: εδω τι γραφω? το password που εχει ο φιλος στη συνδεση? το password του routερ που ηταν τυπου 345637252kf24?

jkoukos
29-07-13, 15:11
Τον κωδικό που χρησιμοποιεί στην ασφάλεια της ασύρματης εκπομπής.
Συνήθως γράφεται σε πινακάκι στο κάτω μέρος του router, αν δεν το έχει αλλάξει.

jmk5
29-07-13, 15:19
Μολις το εκανα. τιποτα. ειτε βαζω κωδικο ειτε οχι. τοπικη συνδεση, χωρις ιντερνετ. θα βαλω τα κλαμματα. γιατι γιατι? :(

jkoukos
29-07-13, 18:54
Γράφω τα βήματα που πρέπει να γίνουν με τη σειρά.
Καταρχήν κάνεις reset στο TL-WA5210G για να το επαναφέρεις στις αρχικές του ρυθμίσεις.

1. Βάζεις στην ενσύρματη κάρτα δικτύου του υπολογιστή σου σταθερή διεύθυνση 192.168.1.100 με μάσκα 255.255.255.0, αφήνωντας όλα τα άλλα πεδία κενά. Αν στον υπολογιστή υπάρχει ασύρματη κάρτα δικτύου την απενεργοποιείς.
2. Συνδέεις με ένα καλώδιο δικτύου τον υπολογιστή σου μόνο με το ΑΡ. Μπαίνεις στο μενού του πληκτρολογώντας 192.168.1.254 στον browser με όνομα χρήστη και κωδικό admin.

Επειδή όταν ψάχνουμε σε ελεύθερα ασύρματα δίκτυα δεν γνωρίζουμε ποιες διευθύνσεις χρησιμοποιούν αυτά και για να μην υπάρχουν προβλήματα στη συνέχεια, καλό είναι να ορίσουμε την διεύθυνση της συσκευής μας σε κάτι που δύσκολα είναι διαδεδομένο.
Διαφορετικά πάμε στο βήμα 6, πηδώντας τα 3-5.

3. Στο Basic Settings > Network > LAN αλλάζεις την διεύθυνση σε 172.17.2.1 και πατάς Save.
4. Βάζεις στην ενσύρματη κάρτα δικτύου του υπολογιστή σου σταθερή διεύθυνση 172.17.2.10 με μάσκα 255.255.255.0 και αφήνοντας όλα τα άλλα πεδία κενά.
5. Μπαίνεις στο μενού του πληκτρολογώντας 172.17.2.1 στον browser με όνομα χρήστη και κωδικό admin.
6. Στο Basic Settings > Operational Mode επιλέγεις AP Client Router και πατάς Save. Το ΑΡ θα επανεκκινήσει.
7. Στο Basic Settings > Wireless > Basic Settings επιλέγεις την χώρα μας και πατάς Save.
8. Στο Advanced Settings > Wireless Settings, ενεργοποιείς το WMM και στο Antenna Settings επιλέγεις Vertical.
9. Στο Basic Settings > Wireless > Wireless Mode επιλέγεις Client και πατάς Survey. Στο παράθυρο που ανοίγει επιλέγεις τον ασύρματο σταθμό που θα συνδεθείς και πατάς Connect.
10. Μετά την επανεκκίνηση κανονικά στο Status, στα πεδία του WAN πρέπει να έχεις τα στοιχεία που παίρνεις από το ελεύθερο hotspot.
11. Βάζεις στην ενσύρματη κάρτα δικτύου του υπολογιστή σου (βήμα 1) να παίρνει αυτόματα διευθύνσεις (IP & DNS).

jmk5
29-07-13, 19:07
πραγματικα σε ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια! με εμψυχωνεις να μην το παρατησω.

στο βημα 1. : ποια εννοεις ενσυρματη καρτα δικτυου? μηπως μια εχεις καποια screenshot?
ειναι αυτο που περιγραφω στις εικονες 1 2 και 3? που εμφανιζεται μολις συνδεσω το tplink στο λαπτοπ?
http://www.adslgr.com/forum/attachment.php?attachmentid=126959&d=1374948772
http://www.adslgr.com/forum/attachment.php?attachmentid=126960&d=1374948790
http://www.adslgr.com/forum/attachment.php?attachmentid=126961&d=1374948812

το λαπτοπ μου οπως ξερεις εχει εσωτερικη κεραια wifi, αν εννοεις μονο αυτη, απλα φροντιζω να μην ειναι συνδεμενη σε καποιο δικτυο?

αρα οσον αφορα τις ενεργειες για την ενσυρματη καρτα δικτυου βημα1, βημα4, βημα1
δινω μια αλφα ip, μετα δινω μια αλλη ip και στο τελος την κανω αυτοματη. σωστα?

απλα να βεβαιωθω ποια εννοεις και που ρυθμιζω αυτη την ασυρματη καρτα δικτυου.

jkoukos
29-07-13, 19:19
στο βημα 1. : ποια εννοεις ενσυρματη καρτα δικτυου? μηπως μια εχεις καποια screenshot?
ειναι αυτο που περιγραφω στις εικονες 1 2 και 3? που εμφανιζεται μολις συνδεσω το tplink στο λαπτοπ?
http://www.adslgr.com/forum/attachment.php?attachmentid=126959&d=1374948772
http://www.adslgr.com/forum/attachment.php?attachmentid=126960&d=1374948790
http://www.adslgr.com/forum/attachment.php?attachmentid=126961&d=1374948812
Ναι, αυτή εννοώ.


το λαπτοπ μου οπως ξερεις εχει εσωτερικη κεραια wifi, αν εννοεις μονο αυτη, απλα φροντιζω να μην ειναι συνδεμενη σε καποιο δικτυο?
Την κλείνεις αν έχει ξεχωριστό κουμπί ή την απενεργοποιείς από τις ιδιότητες. Να μην δουλεύει καθόλου, όχι απλά να μην είναι συνδεδεμένη κάπου.


αρα οσον αφορα τις ενεργειες για την ενσυρματη καρτα δικτυου βημα1, βημα4, βημα1
δινω μια αλφα ip, μετα δινω μια αλλη ip και στο τελος την κανω αυτοματη. σωστα?
Σωστά.

purpleaura
06-08-13, 13:27
User Guide (http://www.tp-link.com/resources/software/TL-WA5210G_User_Guide.zip)

Quick Installation Guide (http://www.tp-link.com/Resources/document/7106503701_TL-WA5210G_QIG.pdf)

Enjoy.

jmk5
08-08-13, 17:06
δυστυχως δεν εχω καταφερει να δοκιμασω τις ρυθμισεις που λες jkoukos, θα τις δοκιμασω αυτες τις μερες και θα επανελθω με τα αποτελεσματα, ελπιζω αυτη τη φορα να λειτουργησει.
'μωβ αυρα' σε ευχαριστω για την απαντηση, αλλα νομιζω αυτες τις οδηγιες τις ειχα τσεκαρει απο την αρχη απο το σαητ της τπλινκ και δεν ειχα καποιο αποτελεσμα, θα ξανατσεκαρω. θενκς

jmk5
10-08-13, 16:25
λοιπον jkoukos δοκιμασα τις οδηγιες σου αλλα τιποτα...

στο βημα1 μου λες να απενεργοποιησω την ασυρματη (ενσωματωμενη καρτα δικτυου του λαπτοπ), αυτο δε με αφηνει να το κανω μου βγαζει το παρακατω μηνυμα,
ωστοσο δεν την εχω συνδεσει σε καποιο ασυρματο δικτυο, ειναι δηλαδη 'χωρις συνδεση'.

φωτο 1 http://s21.postimg.org/y3qv6glmv/image.jpg


ακολουθω στη συνεχεια ολα οσα ειπαμε, βρισκω το free δικτυο και παταω connect φωτο2 http://s22.postimg.org/j0udjozap/image.jpg

ομως στη συνεχεια πρεπει να πατησω και save σωστα? τοτε ειναι που κανει οπως μου λες 'επανεκκινηση'
παω λοιπον μετα στο status να δω αν εχει τα στοιχεία που παίρνω από το ελεύθερο hotspot και βλεπω τα εξης

http://s14.postimg.org/8ynopd9j5/image.jpg

http://s9.postimg.org/fvub8a7jj/image.jpg

κανω και το βημα 11 στο τελος οπως λες (να παιρνει αυτοματα) και παλι τιποτα.... μου λεει 'τοπικη συνδεση' μονο και δεν εχει ιντερνετ και obtaining network parameters....

τι μπορει να ειναι λαθος?

didicola
10-08-13, 17:04
επειδη αρχιζω και εγω να συγκαταλεγομαι στους προβληματισμενους οταν θελω να συνδεθω με καποιο δικτυο κλειδωμενο πχ το δικο που ξερω τον κωδικο μου που βαζω τον κωδικο ασφαλειας?

α. Αρχικά βάζεις χειροκίνητα σταθερή διεύθυνση στον υπολογιστή, ώστε να έχεις πρόσβαση στο TP-Link.
β. Στο Operation Mode επιλέγεις ΑΡ και στο Wireless την χώρα μας και Client. Πατώντας Survey επιλέγεις το hotspot που σ' ενδιαφέρει.
γ. Στη συνέχεια στις ρυθμίσεις WAN επιλέγεις Dynamic IP.
δ. Τέλος βάζεις τον υπολογιστή σου να βρίσκει αυτόματα διεύθυνση.

pantpant
20-08-13, 20:22
παιδια 2 ερωτήσεις :
1) συνδέομαι με το tp link με πολλά δίκτυα εδώ γύρω κλειδωμένα και ξεκλείδωτα. δεν μπορώ να συνδεθώ με κανέναν τρόπο με thomson tg585 (wind) και thomson tg782(cyta). με το laptop συνδέομαι κανονικότατα μπαίνω στις ρυθμίσεις και των δύο router αλλά τίποτα!!! διαβασα σε ελληνικά και ξένα forum ότι υπάρχει κάποια ασυμβατότητα μεταξύ τους κυρίως σε σχέση με το wpa και wpa2 γιατί σε wep συνεργάζονται κανονικότατα!!!. εσείς γνωρίζετε κάτι σχετικά και αν υπάρχει κάποια λύση;

2) υπάρχει ένα δίκτυο με zte router με το οποίο συνδέομαι με το laptop αλλά το tp link όταν κάνω αναζήτηση δικτύων δεν το βρίσκει!!!!
άλλαξα τις κατευθύνσεις (vertical-horizontal), αλλά τίποτα. μού είπαν κάτι για μία ρύθμιση από τα 40hz να το κατεβάσω στα 20hz αλλά δεν κατάλαβα Χριστό. έχετε κάποια ιδέα σχετικά;

ευχαριστω

σημείωση : έχω το τελευταίο firmware διαθέσιμο

jambasoft
23-08-13, 16:12
υπάρχει κανένα άλλο μοντέλο ποιο αξιόπιστο (εξωτερικά) χωρίς προβλήματα με το wpa2- psk σε AP Client?

tsatasos
26-08-13, 12:41
Κοίτα και τα Nanostation της ubiquiti.

jambasoft
07-09-13, 02:34
υπάρχει κανένα άλλο μοντέλο ποιο αξιόπιστο (εξωτερικά) χωρίς προβλήματα με το wpa2- psk σε AP Client?

η σύνδεση με το pc γίνετε κανονικά αλλά εγώ θέλω να δώσω το σήμα (ιντερνέτ) στο εσωτερικό lan στη WAN2 Πόρτα του TP-Link TL-R480T+ για να έχω loadbalance (adsl modem=WAN1+ TL-WA5210G=WAN2)
αλλά κάτι δεν πάει καλά .... χάθηκα στη μετάφραση ?

jambasoft
08-09-13, 04:30
η σύνδεση με το pc γίνετε κανονικά αλλά εγώ θέλω να δώσω το σήμα (ιντερνέτ) στο εσωτερικό lan στη WAN2 Πόρτα του TP-Link TL-R480T+ για να έχω loadbalance (adsl modem=WAN1+ TL-WA5210G=WAN2)
αλλά κάτι δεν πάει καλά .... χάθηκα στη μετάφραση ?

όλα καλά τελικά - σύντομα οδηγός (screenshots)

εικόνες για ...

1 Χ TP-LINK TL-WA5210G
1 Χ Baudtec TW263R4 PSTN Router
1 Χ TP-LINK TL-R480T+ 2 WAN ports + 3 LAN ports Load Balance Router
1 Χ MikroTikRB2011UAS-RM (VPN)

=======================================
TP-LINK TL-WA5210G - 192.168.1.199
128407
128402
128403
128404
128405
128406
=======================================
Baudtec TW263R4 (σαν Wireless access point only) - 192.168.1.200
128408
128409
=======================================
TP-LINK TL-R480T+ Load Balance - 192.168.2.1
128410
128411
128412
128413
=======================================
MikroTikRB2011UAS-RM - 192.168.88.1
=======================================

button
10-09-13, 23:06
Μήνυμα
Λάθος : Συνημμένο Αρχείο. Αν έχετε ακολουθήσει κάποιο σύνδεσμο, θα σας παρακαλούσαμε να ενημερώσετε τους διαχειριστές του site.

jambasoft
11-09-13, 03:34
ουπς, δεν κατάλαβα πως έγινε - μόλις βρω λίγο χρόνο θα το κοιτάξω ... thx.!

button
11-09-13, 12:02
Για να καταλάβω έκανες το WA5210G να στέλνει σε ενα εσωτερικό router για να έχεις acces point στο σπίτι?

jkoukos
11-09-13, 12:22
Αυτό που κατάλαβα (χωρίς τις εικόνες) είναι ότι παίρνει ασύρματα σύνδεση Internet, μέσω του TL-WA5210G και την οδηγεί στο TL-R480T, στο οποίο επίσης έρχεται μέσω VPN (RB2011UAS-RM) άλλη μία σύνδεση Internet.
To TL-R480T κάνει Load Balance και τις μοιράζει ενσύρματα και ασύρματα μέσω του TW263R4 που δουλεύει ως απλό ΑΡ.

jambasoft
11-09-13, 13:26
Αυτό που κατάλαβα (χωρίς τις εικόνες) είναι ότι παίρνει ασύρματα σύνδεση Internet, μέσω του TL-WA5210G (192.168.1.199) και την οδηγεί στο TL-R480T, (192.168.2.1) ναι στην WAN-1 (192.168.3.1) στο οποίο επίσης έρχεται μέσω VPN (RB2011UAS-RM) άλλη μία σύνδεση Internet. (όχι μέσο WAN-2)
To TL-R480T κάνει Load Balance και τις μοιράζει ενσύρματα (σε διαφορετικό subnet mask) και ασύρματα (σε διαφορετικό subnet mask πείσεις ) μέσω του TW263R4 που δουλεύει ως απλό ΑΡ.

είμαι σε φάση μετακόμισης - δεν έχω χρόνο να ξανά ανεβάσω εικόνες - υπομονή
(εδώ βλέπετε μικρή άποψη του εξοπλισμού....)

128571

1 Χ VMware ESXi 5.1
1 Χ ISPConfig
1 X Solaris Nevada) + napp-it File server
1 Χ Win7 pc
1 X Fat Client, pfSense, κλπ κλπ ....

jkoukos
11-09-13, 14:25
Μ' αρέσει το κρέμασμα του Baudtec.
Η κεραία έτσι όπως είναι την έχεις για να δίνεις ασύρματα πάνω και κάτω από το διαμέρισμα; Διαφορετικά πρέπει να είναι κατακόρυφα και για καλύτερο αποτέλεσμα στο ψηλότερο σημείο του rack.

cac
06-10-13, 12:55
καλημερα! μετα απο πολλές απόπειρες στο εξοχικό έχω εκνευρισθεί μιας και δεν τα καταφερνω να συνδεθώ. αγορασα λοιπόν το tp λινκ 5210. To εβαλα σε ΑP mode. Sto wireless στο client. Το dhcp server disable. Αλλαξα την ip του tp link 192.168.1.111. Βρίκσω το ελέυρεο δίκτυο (30db) και κανω save. H κεραία (antenna aligment)μου δείχνει σήμα 98%. Ομως δεν έχω ιντερνετ γιατί μου βγάζει το τρίγωνο με το θαυμαστικό! Τι γίνεται??? Βοήθεια για να μην το σπάσω!!!!!

jmk5
07-10-13, 22:31
καλημερα! μετα απο πολλές απόπειρες στο εξοχικό έχω εκνευρισθεί μιας και δεν τα καταφερνω να συνδεθώ. αγορασα λοιπόν το tp λινκ 5210. To εβαλα σε ΑP mode. Sto wireless στο client. Το dhcp server disable. Αλλαξα την ip του tp link 192.168.1.111. Βρίκσω το ελέυρεο δίκτυο (30db) και κανω save. H κεραία (antenna aligment)μου δείχνει σήμα 98%. Ομως δεν έχω ιντερνετ γιατί μου βγάζει το τρίγωνο με το θαυμαστικό! Τι γίνεται??? Βοήθεια για να μην το σπάσω!!!!!

καλως ηρθες στο club... εγω το εχω αφησει στην ακρη, οταν ερθει παλι ορεξη θα το ξαναπαλεψω..

spirosgra
26-11-13, 18:55
Μια ερωτηση και απο μενα, εαν συνδεσω αυτο το ap σε ενα free δικτυο, θα μπορω εγω να λαμβανω ασύρματα κανονικα το σημα του στο λαπτοπ,
ή θα πρεπει να συνδεσω το λαπτοπ μονο μεσω ethernet;

Kαι κατι ακομα μεταξυ αυτου και του Ubiquiti NanoStation Loco 2 MiMo ποιο να προτιμήσω;

jambasoft
26-11-13, 18:59
Μια ερωτηση και απο μενα, εαν συνδεσω αυτο το ap σε ενα free δικτυο, θα μπορω εγω να λαμβανω ασύρματα κανονικα το σημα του στο λαπτοπ,
ή θα πρεπει να συνδεσω το λαπτοπ μονο μεσω ethernet;

Σύνδεση AP με laptop μεσω (lan) για να έχεις internet στο λαπ.
Σύνδεση AP με switch για να έχεις ιντερνετ στο lan
τωρα αν βάλεις επιπλεον ενα ακομη access point στο switch τότε θα έχεις το internet μεσω wifi.

spirosgra
26-11-13, 19:03
Να σου πω τι παιζει για να με κατατοπίσεις.
Η αδερφη μου εκει που μενει πιανει στο μπαλκονι της ενα free wifi, ομως χειμωνας γαρ ψαχνω τροπο(oικονομικο) να στειλω το wifi μεσα στο σπιτι για να μην ξεπαγιαζει.
Ολο αυτο ομως θελω να γινει ασυρματα.

jambasoft
26-11-13, 19:10
έχει παιδικές ασθένειες - δεν λειτουργεί με όλα - και εγώ αυτό ήθελα να κάνω ...

spirosgra
26-11-13, 19:14
Αυτο ξεπερνιέται παιρνω το nanostation. Απλα δεν ξερω εαν μπορει ταυτοχρονα να λαμβανει και να εκπεμπει το wifi ωστε να αποφυγω τα καλωδια.

jkoukos
26-11-13, 21:16
Αυτο ξεπερνιέται παιρνω το nanostation. Απλα δεν ξερω εαν μπορει ταυτοχρονα να λαμβανει και να εκπεμπει το wifi ωστε να αποφυγω τα καλωδια.
Μπορεί αλλά είναι άσκοπο, όπως και με όλα τα παρόμοια ΑΡ.
Έχει κατευθυντική κεραία. άρα η αναμετάδοση θα γίνεται σε τόξο προς τα εκεί που κοιτά.
Αν είσαι κοντά του θα το πιάνεις, αλλά παραμέσα στο σπίτι αδύνατον.

Επιλογές που έχεις είναι αυτές που έγραψε ο @jambasoft.
Προσωπικά προτιμώ το Νanostation.

ntinos97
14-01-14, 19:22
καλησπέρα μπορώ να συνδυάσω το tl-wa5210g με το TL-WA701ND να χρησιμοποιήσω το 5210g σαν client και μετά μέσα απο το 701ND μέσω ΑΡ να έχω και wifi?? γνωρίζει κάποιος;;; ευχαριστώ

sweet dreams
14-01-14, 20:17
:welcome:

Γράψε μια ποιο αναλυτική περιγραφή τι θέλεις να κάνεις.

Τι ρούτερ έχεις, το TL-WA701ND πώς παίρνει ιντερνετ, γιατί θέλεις το tl-wa5210g κ.λ.π.

ntinos97
14-01-14, 20:43
:oneup:
έχω στο σπίτι internet ena conx και με το tl-wa5210g μέσω ap kai meta client παίρνω internet στο μαγαζί που έχει ο θείος μου τώρα είναι μόνο ένας υπολογιστής συνδεμένος μέσο lan δεν μπορεί κάπως αλλιώς αν αγοράσω το TL-WA701ND και το βάλω να λειτουργεί ως AP θα δουλεύει θα μπορώ να έχω wifi ωστε να μπαίνουν κινιτά υπολογιστές και άλλες συσκευές???

sweet dreams
14-01-14, 21:01
Δηλαδή έχεις το tl-wa5210g στο μαγαζί και στην θύρα lan έχεις συνδέσει το PC;;;;;;;

Aν είναι έτσι, ναι θα δουλέψει.

Απλά δεν ξέρω τι σήμα παίρνεις από το ρούτερ του σπιτιού ώστε να δουλεύει σωστά το WI-FI.

ntinos97
14-01-14, 21:03
ναι και αντί για pc στη lan να βάλω το TL-WA701ND ......το σήμα είναι γύρω στο 20db

jkoukos
14-01-14, 21:04
Βρε φίλε, καταρχήν μου βγήκαν τα μάτια για να το διαβάσω, χωρίς σημεία στίξης.
Αν κατάλαβα σωστά το WA5210G παίρνει Internet δουλεύοντας ως Client και το δίνει σε έναν υπολογιστή ενσύρματα.
Τώρα θέλεις αντί του υπολογιστή να συνδεθεί στο WA701ND που θα δουλεύει ως ΑΡ, μοιράζοντας ασύρματα το Internet
Η σύντομη απάντηση είναι ότι γίνεται, όμως τώρα θα χρειαστεί επιπλέον και ένα switch για να συνδεθεί ενσύρματα ο υπάρχων υπολογιστής.
Άλλη λύση η χρήση ενός router, είτε με αγορά είτε χρησιμοποιώντας κάποιο εφεδρικό modem/router από πάροχο, ώστε να υπάρχει δυνατότητα ταυτόχρονα ασύρματος και ενσύρματος διαμοιρασμός του Internet.

ntinos97
14-01-14, 21:11
συγνώμη είμαι ποιο πολύ χρηστής greeklish και το παθένω συχνά κ πάλι συγνώμη....δεν με ενδιαφέρει ο υπολογιστής να είναι ενσύρματα συνδεμένος. με καλύψατε ευχαριστώ πολύ :oneup:

cranky
14-01-14, 21:19
συγνώμη είμαι ποιο πολύ χρηστής greeklish και το παθένω συχνά κ πάλι συγνώμη....
Δηλαδή, ούτε στα greeklish βάζεις τελείες κι' ερωτηματικά ;

ntinos97
14-01-14, 21:26
συνήθως χρησιμοποιώ μικρές προτάσεις και συντομέυσεις οποτε δεν χρειάζοντε .....αλλα δεν είναι το θέμα η ορθωγραφία

button
14-01-14, 21:29
μπωρεις να κάνεις το 5210 να λαμβάνει ασύρματα και να στέλνει ασύρματα χρησιμοποιώντας 2η εσ.κεραία

Copyright © Keen Notion Co (2002-2014) Copyright Keen Notion Co.