Επιστροφή στο Forum : Αίτηση για νυχτερινό ρεύμα και γραφειοκρατία
DSLaManiaC
21-03-11, 23:39
Αποφάσισα να βάλω νυχτερινό ρεύμα στο σπίτι.
Μιλώντας με τη ΔΕΗ πριν μερικές μέρες, είπαν πως χρειάζεται πλέον γείωση μέσω ηλεκτροδίου και δε της φτάνει η παλιά γείωση μέσω της παροχής ύδρευσης καθώς και ένα καλώδιο για την ένδειξη στο πίνακα (πρακτικά άχρηστο μιας και οι ώρες είναι γνωστές, αλλά το θέλουν).
Έτσι λοιπόν, λόγω παλαιότητας της πολυκατοικίας, δεν υπήρχαν αυτά τα πράγματα και σήμερα το πρωί κατεβάσαμε (απ τον 5ο παρακαλώ) καλώδιο γείωσης στο υπόγειο καθώς και το μπλε της σηματοδοσίας που θέλουν, και καρφώθηκε ένα ηλεκτρόδιο 1μιση μέτρο (πάλι καλά που βρήκαμε χώμα κάτω απ το τσιμέντο του υπογείου) και τα τερματίσαμε κοντά στο ρολόι μου.
Παίρνω και το πιστοποιητικό λοιπόν που αναφέρει τη νέα κατασκευή και παω στη ΔΕΗ να κάνω αίτηση. Εδώ αρχίζουν τα ωραία:
Δεν γίνεται λέει σήμερα η αίτηση, θα στείλουμε τους τεχνικόυς να δουν την εγκατάσταση και μετά η ΔΕΗ θα σας στείλει επιστολή ότι την ενέκριναν για να έρθετε μετά, να κάνετε την κανονική αίτηση και μετά να σας τοποθετήσουν το νυχτερινό.
Η διαδικασία σε βήματα:
Πρέπει να πας ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ στη ΔΕΗ για να κάνεις αυτή τη "προ-αίτηση".
Συνεργείο της ΔΕΗ θα έρθει να πει το ΟΚ.
Θα στείλει μετά από κάποιες μέρες η ΔΕΗ γράμμα(!) ότι εγκρίθηκε η εγκατάσταση που έχεις και μπορείς να προχωρήσεις.
Θα πρέπει να ξαναπάς για να κάνεις τη κανονική αίτηση
Θα έρθουν να βάλουν το νυχτερινό.
Όλα αυτά τα γράφω γιατί μου φάνηκε πραγματικά τραγική η διαδικασία που έχουν και γραφειοκρατική όσο δε γίνεται άλλο.
Έχετε παρόμοια εμπειρία? Το βρίσκετε λογικό όλο αυτό?
Δε θα μπορούσαν, ναι ακόμα κι αυτό, οι τεχνικοί που θα έρθουν για τον έλεγχο απλά να δώσουν εκείνη τη στιγμή ένα χαρτί για παράδειγμα που να λέει ΟΚ και να παώ να τελειώνω χωρίς να περιμένω γράμμα?
Δε θα μπορούσε να γίνει σήμερα η αίτηση και αν εγκριθεί να προχωρίσει για να μη χρειάζεται να ξανατρέχεις?
Αυτές οι λίγες σκέψεις..
ΥΓ: Χάρηκα τουλάχιστον γιατί για πρώτη φορά είδα τα πολύπριζα ασφαλείας να έχουν ζωηρά το λαμπάκι της γείωσης αναμμένο :p
Τι να σου πω, πρόσφατα κάναμε την αίτηση, δεν ζητήσανε τίποτα, απλά μας είπανε οτι σε 15 μέρες θα είμαστε έτοιμοι
Βέβαια είναι κλασική περίπτωση ανάλογα σε ποιον υπάλληλο θα σου κάτσει
Εγώ νόμιζα ότι το νυχτερινό είναι τιμολογιακό πρόγραμμα (πώς λέμε double-play :p ).
Εγώ νόμιζα ότι το νυχτερινό είναι τιμολογιακό πρόγραμμα (πώς λέμε double-play :p ).
Για το ρεύμα θέλει ειδικό ρολόι (μετρητή) για να δουλέψει (για να καταγράφει χωτριστά την κατανάλωση της νύχτας).
Δεν είναι σαν το τηλέφωνο που καταγράφεται η ώρα όταν κάνεις την κλήση...
Εδώ που μένω, η ΔΕΗ δεν δέχεται να σου δώσει ενισχυμένο μονοφασικο (όπως θα έπρεπε, εφόσον το ζητάς) για να εχεις νυχτερινό, πάρα μονο τριφασικό.
Φέρνουν τόσες δυσκολίες, αντιρρήσεις και προσκόμματα, που στο τέλος για να μη σπας το στομάχι σου, πληρώνεις το παραπάνω και βάζεις τριφασικό.
Manolis_karas
22-03-11, 11:46
Εδώ όταν ρωτάς πληροφορίες, κάνουν ότι μπορούν για να σε απογοητεύσουν και να τα παρατήσεις.
Εγώ δόξα τω θεό είχα ζητήσει από τον μηχανικό σε νεόδμητο να το βάλει αυτός πριν μπω. Το έκανε και δεν μπήκα σε γραφειοκρατεία. Η ΔΕΗ γενικά πάντως έχει γραφειοκρατία άλλων εποχών.
DSLaManiaC
24-03-11, 10:53
Update: Ήρθε σήμερα πρωί πρωί ο ΔΕΗτζης και έκανε τη μελέτη που χρειαζόταν.
Τα βρήκε όλα ΟΚ, πέρασα τις εξετάσεις...:p
Τώρα περιμένουμε την επιστολή της ΔΕΗ για να πάω πάλι να κάνω την αίτηση.
το μπλε καλωδιο στο ζητανε γιατι ειναι των εντολων .
για να δουλεψει το μειωμενο θελει φυσικα μετρητη διπλου τιμολογιου και επιπλεον βαζουν ενα Δ.Α.Σ ( δεκτης ακουστικης συχνοτητας ) http://www.intracom-telecom.com/gr/products/other_markets/energy/dt-i_3175.htm για να δουλεψει κ να δινει την εντολη .
οσο για το θεμα γραφειοκρατιας κανεις αιτηση ερχονται να δουνε αν ολα ειναι οκ απο θεμα ηλεκτρολογικο κτλ κτλ και εν συνεχεια ερχονται για την πραξη . Δεν ειναι οτι να'νε και αφηστε να ξερω λιγα περισσοτερα
DSLaManiaC
24-03-11, 19:59
.......
Επίσης μετράνε τα φορτία. Την νύχτα η παραγωγή ειναι μικρότερη. Εαν ήδη στην περιοχή έχουν υψηλό φορτίο μπορεί και να μην σου δώσουν. Σε μένα τουλάχιστον έτσι είπαν, και μου φαίνεται λογικό. Γιαυτό γίνεται η προαίτηση, προκειμένου να δουν ακριβώς στην περιοχή σου τι γίνεται απο θέμα φορτίων. Οσο για την εγκατάσταση, σε μένα δεν κοιτάξανε απολύτως τίποτα, απλά τους πήγα το χαρτί του ηλεκτρολόγου που θέλουν (ξανά το ίδιο με την αρχική αίτηση, γιατί; δεν ξέρω) και τίποτα άλλο. Το καλώδιο εντολών χρειάζεται ώστε συσκευές να ενεργοποιούνται αυτόματα με το γύρισμα σε νυχτερινό και αντίστροφα (λειτουργεί ως διακόπτης δηλαδή στις συσκευές). Δεν είναι απαραίτητο, εαν πχ είσαι με χρονοδιακόπτες. Εγώ δεν εχω, και δεν μπορεί να μπεί, τουλάχιστον με οικονομικό τρόπο.
DSLaManiaC
24-03-11, 20:38
Η μόνη χρήση που έχει το μπλε, τουλάχιστον για την περιοχή μου, είναι ν ανάβει το λαμπάκι στο πίνακα. Αν μπορεί να αντικατασταθεί το λαμπάκι με διακόπτη ίσως γίνεται αλλά η Δεη το ζητάει απλώς για το ενδεικτικό
Η μόνη χρήση που έχει το μπλε, τουλάχιστον για την περιοχή μου, είναι ν ανάβει το λαμπάκι στο πίνακα. Αν μπορεί να αντικατασταθεί το λαμπάκι με διακόπτη ίσως γίνεται αλλά η Δεη το ζητάει απλώς για το ενδεικτικό
Παλιά ο θείος μου που είχε θερμοσυσσωρευτές, έπαιρναν απο ξεχωριστή θέση στον πίνακα, και είχε ένα σύστημα που έδινε ρεύμα στους θερμοσυσσωρευτές, όταν άναβε και η ένδειξη, σαν διακόπτης.
DSLaManiaC
24-03-11, 21:26
Παλιά ο θείος μου που είχε θερμοσυσσωρευτές, έπαιρναν απο ξεχωριστή θέση στον πίνακα, και είχε ένα σύστημα που έδινε ρεύμα στους θερμοσυσσωρευτές, όταν άναβε και η ένδειξη, σαν διακόπτης.
Κι εγώ έχω δει τέτοιο. Όχι στην Αθήνα, αλλά θεωρώ πως το σήμα που έρχεται από κάτω μπορείς να το κανείς ότι γουσταρεις. Από λαμπάκι μέχρι..
Αλλά είναι πολύ ειδικη περίπτωση. Εγώ απλώς θα αναβω τα κλιματιστικά &το θερμοσίφωνα μόνο όταν ανάβει αυτό,.:ρ
DSLaManiaC
01-04-11, 13:08
Σήμερα μου ήρθε αυτό:
Μιας και έχουμε το θέμα αυτό με το νυχτερινό:
α) το ολικό κόστος είναι η αμοιβή του ηλεκτρολόγου+τα €34;
β) Είναι απαραίτητη η μετατροπή από μονοφασικό σε τροφασικό;
Μιας και έχουμε το θέμα αυτό με το νυχτερινό:
β) Είναι απαραίτητη η μετατροπή από μονοφασικό σε τροφασικό;
Oχι. Εγώ έχω μονοφασικό. Εαν χρειάζεσαι μεγάλα φορτία, όπως πχ με θερμοσυσσωρευτές, ίσως πρέπει να πας με τριφασικό. Σε γενικές γραμμές, όπως μου έχει πει ένας ηλεκτρολόγος (διορθωστε εαν είναι λάθος), σε μονοφασικό θεωρητικά είναι μέχρι 10KW ισχύ, στην πράξη για να είσαι σίγουρος δεν πρέπει να "φορτώσεις" πάνω απο 6-7 KW ισχύ.
Μπα.. Κανένα θερμοσίφωνο,πλυντήριο ή κλιματιστικό το καλοκαίρι.. Τα 6-7KW μου φαίνονται αρκετά.
Αν θες, μου λες και για το κόστος (ή όποιος γνωρίζει).
DSLaManiaC
08-04-11, 13:48
Update: Πήγα με την επιστολή αυτή στη ΔΕΗ προχθές και έκανα το νέο συμβόλαιο και σήμερα ήρθαν απ τη ΔΕΗ και εγκατέστησαν ένα δέκτη για το νυχτερινό και μου βάλανε και νέο μετρητή.
Ξεμπέρδεψα :cool: :twisted:
καλως μας ηρθες :p
καποτε πρεπει επιτελους να απλοποιηθουν(και να απαλλαχθουν χρεωσεων) ολες αυτες οι υπηρεσιες..
DSLaManiaC
08-04-11, 16:37
καλως μας ηρθες :p
καποτε πρεπει επιτελους να απλοποιηθουν(και να απαλλαχθουν χρεωσεων) ολες αυτες οι υπηρεσιες..
Update2: Άναψε και το λαμπάκι του νυχτερινού για το μεσημέρι. Όλα καλά :oneup:
Για να δούμε τι θα πει κι ο λογαριασμός.. :)
........Auto merged post: DSLaManiaC πρόσθεσε 22 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Και 2 πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που μόλις έμαθα και σας τα λέω ενημερωτικά:
Το κοινωνικό τιμολόγιο αυξήθηκε στις 1400 kW από 1000 που ήταν.
Οι kW του νυχτερινού δε μετράνε στο κοινωνικό. Δηλαδή μπορώ να έχω 1399kW ημερήσιο κι άλλες 200 ας πούμε νυχτερινό και θα με πιάνει η έκπτωση.
Νυχτερινό ρεύμα μπορώ να βάλω για τους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας?
Νυχτερινό ρεύμα μπορώ να βάλω για τους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας?
όχι δεν υπάρχει τέτοιο τιμολόγιο
Καλησπερα μηπως γνωριζει καποιος φιλος,ποτε η δεη θα αρχισει να τοποθετει ψηφιακους μετρητες,
και on line καταναλωσει?
Σας ευχαριστω!
καλο πασχα.
Καλησπερα μηπως γνωριζει καποιος φιλος,ποτε η δεη θα αρχισει να τοποθετει ψηφιακους μετρητες,
και on line καταναλωσει?
Σας ευχαριστω!
καλο πασχα.
http://www.tovima.gr/finance/finance-news/article/?aid=340272
Της SIEMENS θα είναι?:whistle:
:rofl::rofl:
Εχω κανει αιτηση και πληρωμη για νυχτερινο 9/5/2016 και ακομα περιμενω 16/2/2017 να ερθουν 9 μηνες και κατι. Τους εχω ενοχληση πολλες φορες και εχω ακουσει και πολλες δικαιολογιες.
ΑΛΛΑ και γιατι να μην ειναι ετσι τα πραγματα????
Με καθε επιφυλαξη για το αλληθες γιατι μια ερωτηση εκανα και μεταφερω τι μου ειπε υπαληλος τις Δεη οτι υπαρχει οικονομικο προβλημα αθετηση συμφωνιας μεροκαματου 60ευρω δηλαδη η συμφωνια ηταν 30/30 τα μισα φανερα και τα μισα κρυφα μεταξυ Δεη/Καλογριτσα (ειναι ο εργολαβος) η Δεη πληρωνη μονο τα φανερα και γιαυτο η αλλη πλευρα καθυστερηση τα εργα οσο μπορει μεχρι να παρη τα υπολοιπα κατα ολα τα αλλα η Δεη δηλωνη σημερα ολα καλα ολα φανερα.
Αραγε ποσος κοσμος κανει αιτηση καθε μηνα και προκαταβαλη κοντα 45ε και περιμενει μηνες τωρα την Δεη .???
manoulamou
19-02-17, 12:49
Υπομονη ισως-μαλλον-μπορει σε τρια τερμινα, οταν δηλαδη αναλαβει την σωτηρια των τραπεζων μας ο Κουλης... :twisted:
... μια ερωτηση εκανα και μεταφερω τι μου ειπε υπαληλος τις Δεη οτι... μισα φανερα και τα μισα κρυφα μεταξυ Δεη/Καλογριτσα (ειναι ο εργολαβος)
Τι ειχαμε - τι χασαμαν συντροφια!
:lol:
Εχω κανει αιτηση και πληρωμη για νυχτερινο 9/5/2016 και ακομα περιμενω 16/2/2017 να ερθουν 9 μηνες και κατι. Τους εχω ενοχληση πολλες φορες και εχω ακουσει και πολλες δικαιολογιες.
Με καθε επιφυλαξη για το αλληθες γιατι μια ερωτηση εκανα και μεταφερω τι μου ειπε υπαληλος τις Δεη οτι υπαρχει οικονομικο προβλημα αθετηση συμφωνιας μεροκαματου 60ευρω δηλαδη η συμφωνια ηταν 30/30 τα μισα φανερα και τα μισα κρυφα μεταξυ Δεη/Καλογριτσα (ειναι ο εργολαβος) η Δεη πληρωνη μονο τα φανερα και γιαυτο η αλλη πλευρα καθυστερηση τα εργα οσο μπορει μεχρι να παρη τα υπολοιπα κατα ολα τα αλλα η Δεη δηλωνη σημερα ολα καλα ολα φανερα.
Ο/Η υπάλληλος μπούρδες λέει . Δεν υπάρχουν αυτά φίλε . Κρυφά κονδύλια σε εργολάβους δεν παιζει και στο λέω με σιγουριά . Μιλάμε για δεη όχι για το περίπτερο της γειτονιάς.
Ο λόγος είναι κατά 99% λόγω έλλειψης υλικών, όσο και αν σου φαίνεται παράξενο . Δεν υπάρχουν ούτε χελώνες ούτε μετρητές διπλού τιμολογίου . Ουτε σκάλες , ούτε ασφάλειες , ούτε άλλα υλικά βλαβών απαραίτητα για τους τεχνικούς στα συνεργεία
Το ποιος φταίει ; Καλύτερα μην το συζητήσουμε
vasilimertzani
22-02-17, 00:08
πλεον καταργηθηκε η απαιτηση για τον αγωγο ενδειξης.
http://aepseh.gr/articles/1040/prosthetos-agogos-eksupiretisis
πλεον καταργηθηκε η απαιτηση για τον αγωγο ενδειξης.
http://aepseh.gr/articles/1040/prosthetos-agogos-eksupiretisis
Αυτό αφορά στο οτι δεν χρειάζεται πλέον να φέρνει ο πελάτης στον μετρητή το καλώδιο της πρόσθετης εξυπηρέτησης δηλαδή το 1.5αρι . Η ΔΕΗ απλά δεν το χρησιμοποιεί πλέον , εκτός κι αν ο πελάτης θέλει να οπλίσει κάποιο ρελε , δηλαδή αν δεν το χρειάζεται ο πελάτης , είτε για να ανάβει μια λυχνία όταν έρχεται το νυχτερινό είτε για να οπλίζουν Θερμοσυσσωρευτές , τους δεν χρειάζεται . Η ΔΕΗ πλέον δεν το ζηταει .
Τώρα αν ο φίλος Galactica θέλει να κάνω και εγώ ένα τηλέφωνο να το ψάξω να δω τι παιζει ας μου αφήσει προσωπικό μήνυμα . Δηλαδή να κάνω κ εγώ μια ερώτηση με τον τρόπο μου σαν παλιός τεχνίτης ΔΕΗ
Εγώ έκανα αίτηση από το 11500 τον Ιούνιο του 2016 και μου το βάλανε τον Σεπτέμβρη του 2016.....πάρε στο 11500 και ρώτα!
γνωριζει κανεις τις προδιαγραφες του ανοιγματος σε κολωνα μετρητη της ΔΕΗ ωστε να μπει ρολοι για νυχτερινο ρευμα;
Στην υπαρχον κολωνα με ανοιγμα 61cm x 60cm με ενημερωσαν πως δεν γινεται
185330
καθυστερημενη ενημερωση αλλα τελικα στις 2 του Μαι μου εβαλαν το νεο μετρητη με νυκτερινο μετα απο 1 χρονο απο την αιτηση και σημερα ηρθαν για την 1η μετρηση.
γνωριζει κανεις τις προδιαγραφες του ανοιγματος σε κολωνα μετρητη της ΔΕΗ ωστε να μπει ρολοι για νυχτερινο ρευμα;
185330
Βάζουν ακόμα μια συσκευή είναι σε μέγεθος περίπου στα 3/4 απο τον μετρητή, εκεί που δείχνεις δεν χωράει
Η δεη βαζει νεο μετρητη ηλεκτρονικο τουλαχιστον αυτο εκαναν σε μενα αλλοι βαζουν ενα προσθετο κουτι .
Κτυπα λιγο και σπασε το τσιμεντο περιπου 1 1/2 παλαμη ανοικτη σε μακρος και φαρδος και 8 δακτυλα βαθος και θα σε οκ.
185330
Σε εμένα έβαλαν στο εξοχικό το νέο ψηφιακό μετρητή και έτσι δεν χρειάστηκε να μπει τίποτα επιπλέον, ούτε να γίνει επέκταση της τρύπας..
Εγω περιμενω να μου βαλουν νυχτερινο εδω να πανω απο εναμιση χρονο :lol:
Βαλαν μεν τον μετρητη αλλα εχει βλαβη και δε γυριζει. Κι αν τους παρεις στο τηλ. πεφτει αγριο δουλεμα. Ξαναπαρτε, παρτε αλλου, δε ξερουμε κλπ...
185330
τελικα απο οτι με ενημερωσαν το ελαχιστο υψος απο το εδαφος ως το κουτι του μετρητη πρεπει να ειναι 150εκ.
Σε εμενα ειναι130+ (Γιατι προφανως πριν καποια χρονια υπηρχε χωμα στο εδαφος οποτε οντως το υψος ηταν 150εκ).
Με "πλαγιο" τροπο το ξεπερασαμε και αυτο. Ηρθε επιστολη απο τη δεδδηε για πληρωμη του ποσου που αφορα το νυχτερινο.
Ξερουμε μετα ποια ειναι η διαδικασια? Πρεπει να υπογραψω με το παροχο που ειμαι πχ νεα συμβαση? (ηρων). Η να παω στη δεδδηε να υπογραψω;
Πληρὠνεις το ποσό και στέλνεις την απόδειξη πληρωμής(αντιγραφο) με ελτά ή πας από το γραφείο του δεδδηε και το δίνεις.
έκανα αίτηση 24/1 κ μετα απο 2 βδομαδες ήρθε το χαρτί για πληρωμή. τώρα ειμαι στην αναμονή
Ξέρει κανείς αν συνεχίζει να υπάρχει τοσο μεγάλη καθυστερηση;;
όταν έκανα αίτηση μου ειχαν πει κανα 3μηνο... αλλα θα ισχύει;
έκανα αίτηση 24/1 κ μετα απο 2 βδομαδες ήρθε το χαρτί για πληρωμή. τώρα ειμαι στην αναμονή
Ξέρει κανείς αν συνεχίζει να υπάρχει τοσο μεγάλη καθυστερηση;;
όταν έκανα αίτηση μου ειχαν πει κανα 3μηνο... αλλα θα ισχύει;
Είναι αναλογα την περιοχη, το απόθεμα μετρητών και τεχνικών.Εσύ που και που πέρνε στο 11500 και ρώτα.
http://www.synigoroskatanaloti.gr/docs/reports/2018-01-10.%CE%A3%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%94%CE%95%CE%94%CE%94%CE%97%CE%95.pdf
5 μηνες περασαν κ τιποτα ακομα... κριμα τα σαραντακατι ευρω
κ δεν εχω κ χρονο για νομικες διαδικασιες
στους 11 μήνες πλέον κ ακόμα τπτ, οπότε μετα κ την παρότρυνση του ariadgr (thanks!) έκανα καταγγελία/αναφορά. Αντε να δουμε αν θα γινει κατι
σήμερα τελικά έγινε η εγκατασταση του ψηφιακού ddsd285 . μάλλον η αναφορά τους έκανε να κινηθούν αλλα μπορεί να ηταν κ τυχαίο
@ ADSLgr.com All rights reserved.