PDA

Επιστροφή στο Forum : ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ PC ΜΕ TV



keynes
04-08-11, 19:29
Παιδιά καλησπέρα και καλές διακοπές να έχουμε!

Θα ήθελα τη βοήθειά σας σε ένα πρόβλημα που με ταλαιπωρεί εδώ και 2 βδομάδες.
Θέλω να συνδέσω το pc μου (η μητρική είναι αυτή http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8P67_PRO/) με την τηλεόραση και χρησιμοποιώ ένα καλώδιο hdmi (tv) to dvi (ati 6950).Ενώ έχω εικόνα κανονικά δεν έχω ήχο.Πήρα ένα καλώδιο ήχου optical τέτοιο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.752104 αλλά δυστυχώς τζίφος,δεν ακούω ήχο από την τηλεόραση.Εννοείται πως την οπτική έξοδο την όρισα ως προεπιλεγμένη συσκευή στις επιλογές της realtek αλλά τίποτα.Και μάλιστα οι 2 άκρες του καλωδίου φωτίζουν,είναι κόκκινες.Ξανακατέβασα και τους οδηγούς της κάρτας ήχου.Τίποτα πάλι.
Σκέφτομαι να δοκιμάσω και ένα τέτοιο καλώδιο http://www.multirama.gr/products/product?pid=0252382&catid=030804 Είναι καλή ιδέα;θα βγάλω άκρη;
Πριν όμως το κάνω αυτό,υπάρχει κάτι άλλο που δεν έκανα για να έχω ήχο και στην τηλεόραση;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

terry39
04-08-11, 19:33
Θέλεις ο ήχος να περνάει στη τηλεόραση ή σε ενισχυτή / home cinema ;;

Προσωπικά έχω με hdmi τηλεόραση & κάρτα γραφικών και με οπτική τον ήχο -> το home cinema , που για να περάσει ο ήχος(από την οπτική) πρέπει να επιλέγει από τις ιδιότητες του ήχου. (Συσκευή αναπαραγωγής)

keynes
04-08-11, 21:05
Καλησπέρα φίλε και σ ευχαριστώ για την απάντησή σου!
Θέλω ο ήχος από το pc να πηγαίνει απευθείας στη τηλεόραση.Πήγα στις ιδιότητες της αναπαραγωγής αλλά τίποτα.Η πλάκα είναι πως όταν βάζω το οπτικό καλώδιο ήχου δεν βλέπω κάποια αντίδραση από τον υπολογιστή.Αντιθέτως όταν του βάζω άλλα καλώδια πάντα μου πετάει και κάποιο παράθυρο διαλόγου.
Έχω σπάσει το κεφάλι μου και δεν μπορώ να βγάλω άκρη!

masterfaster
04-08-11, 21:19
παρε ενα καλωδιο και συνδεσε το speaker out (πρασινη υποδοχη συνηθως) της καρτας ηχου, στη audio εισοδο της τηλεορασης. (δηλαδη απο αναλογικο σε αναλογικο).
π.χ. ενα καλωδιο σαν και αυτο (audio jack to 2xRCA):
http://ucables.com/img/extra/35MM-AUDIO-TO-2-RCA-S-R174661-0.jpg
http://ucables.com/img/extra/35MM-AUDIO-TO-2-RCA-S-R174661-1.jpg


για αυτο που λες:
το θεμα ειναι: εχει ψηφιακη είσοδο η τηλεοραση σου? δεν εχουν ολες. συνηθως μονο σε ακριβα μοντελα, και παλι δεν ειναι σιγουρο.

Πες μας ποια ειναι η τηλεοραση και τι υποδοχες εχει.


Για παράδειγμα σε μια Hitachi τηλεοραη, σε RGB1 που ειναι η DVI υποδοχη, αντιστοιχει audio jack, οποτε μπορεις να χρησιμοποιησεις ένα καλωδιο, οπως:
(audio jack to audio jack):
http://www.vivocases.com/ipod_jack_to_jack_cable_1.jpg
στην συγκεκριμενη tv δεν υπαρχει ψηφιακη είσοδος ηχου

keynes
04-08-11, 23:17
Καλησπέρα φίλε και σ ευχαριστώ!
Στην πράσινη υποδοχή που είναι πίσω στο pc έχω ήδη συνδέσει τα ηχεία του υπολογιστή.Δοκίμασα λοιπόν εκεί να βάλω έναν διακλαδωτή http://www.plaisio.gr/Peripherals/Connectivity/Cables/Audio-Video-Cables/Belkin-Adaptor-Jack-To-Y-Blueseries-AV20603QP.htm και μπορούσα να έχω ήχο στη τηλεόραση.Όμως από τα 2 ηχεία του υπολογιστή έπαιζε μόνο το ένα.Προφανώς φταίει η μοιρασιά που έκανε η κάρτα ήχου...
Δοκίμασα και το άλλο το καλώδιο audio jack to rca αλλά και πάλι τίποτα...
Με έσωσες, παρεμπιπτόντως,με αυτό που μου είπες για την ψηφιακή είσοδο.Όντως τώρα που την κοίταξα,δεν έχει τέτοια η τηλεόρασή μου..Οπότε τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα.Είναι αυτή εδώ η http://www.skroutz.gr/s/69694/LG-26LG3050-26.html τηλεόραση.
Είναι αρκετά παλιά...

WAntilles
04-08-11, 23:29
Έξοδοι Digital audio out (coaxial)
Είσοδοι 3x HDMI v1.3, 2x SCART, Component in, S-Video, D-Sub 15pin

Δεν έχει στα σίγουρα είσοδο ήχου η τηλεόρασή σου - πέραν από το HDMI.

Αν έχει, θα έχει μόνο σε κάποιο SCART, αλλά και αυτό με την προϋπόθεση να είναι συνδεδεμένα τα αντίστοιχα pins.

Αλλά και να συμβαίνει αυτό, αμφιβάλλω πώς θα μπορέσεις να ορίσεις λήψη εικόνας από το HDMI, και ήχου από το SCART. Λογικά δεν θα μπορέσεις.

Άρα έτσι όπως το βλέπω, το playback από το PC το ξεχνάς, ενώ ήδη σπατάλησες €20 σε καλώδια, τη στιγμή που ένα π.χ. HD media player κάνει ας πούμε €80.

masterfaster
04-08-11, 23:34
συμφωνα με το γενικο manual (για ολα τα μοντελα): http://www.superfi.co.uk/extras/LG/LG_42PG3000_manual.pdf

στη σελιδα 10, το νουμερο 2 ειναι το audio-in jack (analogue) για το DVI.

οποτε δεν θα εχεις προβλημα. βρες ενα καλο καλωδιο (audio jack to audio jack) και συνδεσε την καρτα ηχου στην παραπανω υποδοχη της τηλεορασης

και συνδεσε την καρτα γραφικων στο DVI της τηλεορασης

οποτε μετα θα πατας στο RGB του τηλεκοντρολ για να βλεπεις εικονα και να ακους απο το PC

WAntilles
04-08-11, 23:37
Ο μόνος τρόπος για να πάρεις αναλογικό ήχο, είναι μέσω SCART, όπως είπα παραπάνω, με τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Αλλά τότε, όπως είπα παραπάνω, θα αναγκαστείς να πάρεις και εικόνα από αυτό. Που σημαίνει μόνο μέσω composite (διότι μόνο τέτοιοι αντάπτορες υπάρχουν για SCART που να βγάζουν και είσοδο ήχου - το S-Video ούτως ή άλλως ποτέ δεν δούλευε γιατί τα έβγαζε ασπρόμαυρα.

Αλλά τότε θα έχεις μακράν την χειρότερη ποιότητα εικόνας διότι πάει ως εξής:

HDMI > Component > SCART RGB > S-Video > Composite.

Αλλά και πάλι, πώς θα βγάλεις composite σήμα από τον υπολογιστή σου; Δεν μπορείς.

masterfaster
04-08-11, 23:43
δεν χρειαζεται να κανει τιποτα παραπανω

απλα θα παρει καλωδιο DVI to DVI για να συνδεσει την καρτα γραφικων στο DVI της τηλεορασης.

και ενα καλωδιο audio jack to audio jack για να συνδεσει το audio/speaker out (πρασινη υποδοχη συνηθως) της καρτας ηχου στο audio-in της τηλεορασης.

keynes
05-08-11, 01:19
Παιδιά να είστε καλά όλοι για τις απαντήσεις σας!Αύριο κιόλας θα πάω να πάρω τα καλώδια που αυτά που μου προτείνετε και θα σας πω και τι έγινε τελικά!
Καλό βράδυ! :)

masterfaster
05-08-11, 02:08
ολα οσα ειπα ομως, βασιζονται σε αυτα που λεει το γενικο manual που ανεφερα παραπανω

δεν ξερω αν αλλαζει κατι στην τηλεοραση σου, αν και ειναι μαλλον απιθανο να εχει τελειως διαφορετικες εισοδους/εξοδους απο αυτα που ειδα στο manual

Seitman
05-08-11, 10:00
Έτσι όπως τα λες είναι, masterfaster.

Και εγώ έτσι κάνω όταν σπάνια συνδέω το λαπτόπιο με την TV. DVI -> DVI και 1,5mm jack από την έξοδο για τα ακουστικά στην είσοδο ήχου DVI στην TV.

3lv11985
05-08-11, 13:33
Συγνωμη παιδια.. επειδη και εγω το ιδιο προβλημα εχω.. για να καταλαβω για να συνδεσω το PC με την Monitor-TV που εχω πρέπει πρώτα να δω ανα υποστηρίζει η δικιά μου TV HDMI Που να μεταφέρει τον ηχώ και μετα να δω την καλωδίωση...??

Seitman
05-08-11, 13:42
Αν ο υπολογιστής/κάρτα γραφικών έχουν HDMI, συνδέεις απλά το HDMI κατάλληλα και από τον υπολογιστή στις ρυθμίσεις ήχου ορίζεις έξοδο ήχου από το HDMI.

NoMoreDos
05-08-11, 13:56
Συγνωμη παιδια.. επειδη και εγω το ιδιο προβλημα εχω.. για να καταλαβω για να συνδεσω το PC με την Monitor-TV που εχω πρέπει πρώτα να δω ανα υποστηρίζει η δικιά μου TV HDMI Που να μεταφέρει τον ηχώ και μετα να δω την καλωδίωση...??
Αν είναι Monitor-TV γιατί να κάνεις των κόπο;;; συνδέεις απλά σαν monitor θα έχει και mini-jack για των ήχο και το εγχειρίδιο πάντα βοηθάει.

psolord
05-08-11, 14:30
Αν ο υπολογιστής/κάρτα γραφικών έχουν HDMI, συνδέεις απλά το HDMI κατάλληλα και από τον υπολογιστή στις ρυθμίσεις ήχου ορίζεις έξοδο ήχου από το HDMI.

Ναι, αυτό ακριβώς και για την ακρίβεια, δεν κατάλαβα γιατί δεν κάνει το ίδιο και ο φίλος μας ο keynes και το thread αναλώνεται σε optical, αναλογικά και scart? :hmm:

Seitman
05-08-11, 14:32
Γιατί ο keynes δεν έχει HDMI έξοδο στην κάρτα του και χρησιμοποιεί αντάπτορα DVI -> HDMI και δεν περνάει έτσι ο ήχος ;)

Τουλάχιστον αυτό κατάλαβα.

psolord
05-08-11, 14:40
Γιατί ο keynes δεν έχει HDMI έξοδο στην κάρτα του και χρησιμοποιεί αντάπτορα DVI -> HDMI και δεν περνάει έτσι ο ήχος ;)

Τουλάχιστον αυτό κατάλαβα.

Αν επίσης κατάλαβα καλά, ο keynes έχει καλώδιο DVI to HDMI που ΔΕΝ είναι το ίδιο πράγμα. Τα καλώδια DVI-HDMI δεν είναι σχεδιασμένα να μεταφέρουν και τον ήχο εκτός αν αναγράφεται στην συσκευασία τους. Οι adaptors DVI-HDMI όμως είναι υποχρεωμένοι να κάνουν σωστή μετατροπή της θύρας.

Αν και μου φαίνεται περίεργο να μην έχει HDMI η κάρτα, τότε σίγουρα πρέπει να είχε κάποιον adaptor μέσα στη συσκευασία.

masterfaster
05-08-11, 14:47
δεν υπαρχει περιπτωση απο DVI σε HDMI να μεταφερεις και ηχο. το προτυπο DVI δεν υποστηριζει μεταφορα ηχου, αλλα μονο ψηφιακου σηματος εικονας.

panatas
05-08-11, 15:48
λαθος κανεις εγω εχω συνδεμενο το μονιτορ του υπολογιστη και την τηλεορασει 32 hd στη καρτα γραφικων που εχει εξοδους dvi με ανταπτορα sd15 για το παλιο μονιτορ του pc και dvi με ανταπτορα hdmi που συνδεο τη tv και εχω ψηφιακο ηχο πολυ καλο απλος παο στη συσκευες αναπαραγογης και ενεργοπειο το ψηφιακο ηχο το προβλημα που υπαρχει ειναι μαλον στην αναγνωρισει συσκευεις απο τη tv ας παει στης ρυθμισεις της tv και ας το ψαξει λιγο δες το προβλημα μου πριν μερες
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=531070

masterfaster
05-08-11, 15:54
digital (and analogue) video signals, yes

audio, no


http://www.cnet.com.au/does-dvi-carry-audio-signals-as-well-as-video-339270821.htm


http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface

psolord
05-08-11, 15:56
digital (and analogue) video signals, yes

audio, not

http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface

Λίγο πιο κάτω από εκεί που δείχνεις! (http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface#HDMI_audio_support) ;)

Μην επιμένεις, έχω δύο PC με DVI to HDMI (adaptor+HDMIm/HDMIm cable) στην τηλεόραση και ο ήχος παίζει μια χαρά! ;)

sotos65
05-08-11, 15:59
δεν υπαρχει περιπτωση απο DVI σε HDMI να μεταφερεις και ηχο. το προτυπο DVI δεν υποστηριζει μεταφορα ηχου, αλλα μονο ψηφιακου σηματος εικονας.

Υπάρχει, οι κάρτες της ΑΤΙ/AMD συνοδεύονται από αντάπτορα dvd2hdmi που επιτρέπει και την μεταφορά ήχου. Αν χρησιμοποιεί τέτοιο ο φίλος δεν υπάρχει πρόβλημα εκεί. Δύο πράγματα μπορώ να σκεφτώ, είτε δεν έχει εγκαταστήσει τον απαραίτητο driver (που όμως υπάρχει σε όλα τα φουλ πακέτα των driver γραφικών της AMD για κάρτες HDxxxx), είτε δεν έχει ενεργοποιήσει/επιλέξει την έξοδο της κάρτας AMD HDMI Output συνολικά για το λειτουργικό ή και μεμονωμένα ανάλογα με το πρόγραμμα αναπαραγωγής.

90110

Seitman
05-08-11, 16:01
Αν δεν κάνω σοβαρό λάθος η έξοδος ήχου από DVI στις ΑΤΙ υποστηρίζεται από τη σειρά 5ΧΧΧ και πάνω.

psolord
05-08-11, 16:04
Αν δεν κάνω σοβαρό λάθος η έξοδος ήχου από DVI στις ΑΤΙ υποστηρίζεται από τη σειρά 5ΧΧΧ και πάνω.

Πάει και λίγο πιο πίσω, στην σειρά 3000 (http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/ati-radeon-hd-3000/hd-3800/Pages/ati-radeon-hd-3800-specifications.aspx). :)


HDMI output support

Supports all display resolutions up to 1920x10802
Integrated HD audio controller with multi-channel (5.1) AC3 support, enabling a plug-and play cable-less audio solution

sotos65
05-08-11, 16:04
Αν δεν κάνω σοβαρό λάθος η έξοδος ήχου από DVI στις ΑΤΙ υποστηρίζεται από τη σειρά 5ΧΧΧ και πάνω.

Και από παλιότερες, ήδη από την σειρά 2ΧΧΧ νομίζω (αν όχι τουλάχιστον από τις HD4xxx, αφού μία HD4850 που είχα περνούσε κανονικά τον ήχο, το ίδιο κάνει και η HD5770 που έχω ενάμιση χρόνο τώρα).

Ed. Πιθανότερες οι HD3xxx που αναφέρει ο pslord.

psolord
05-08-11, 16:07
Και από παλιότερες, ήδη από την σειρά 2ΧΧΧ νομίζω (αν όχι τουλάχιστον από τις HD4xxx, αφού μία HD4850 που είχα περνούσε κανονικά τον ήχο, το ίδιο κάνει και η HD5770 που έχω ενάμιση χρόνο τώρα).

Ed. Πιθανότερες οι HD3xxx που αναφέρει ο pslord.

Σωστός....! (http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/ati-radeon-hd-2000/hd-2900/Pages/ati-radeon-hd-2900-specifications.aspx):oneup: Δεν το 'ξερα! :worthy:


HDMI output support

Supports all display resolutions up to 1920x10801
Integrated HD audio controller with multi-channel (5.1) AC3 support, enabling a plug-and-play cable-less audio solution

Seitman
05-08-11, 16:08
Κάτσε Λόρδε, με έμπλεξες... :oops:

Επειδή δεν κατέχω το άθλημα όσο εσύ, μιλάμε για έξοδο DVI με υποστήριξη ήχου και όχι για HDMI, έτσι?

masterfaster
05-08-11, 16:09
ομολογω οτι μου φαινεται περιεργο. τοτε δεν μιλαμε για standard DVI ports.

γιατι απο αυτα που ηξερα το DVI μπορει να μεταφερει μονο αναλογικο και ψηφιακο σημα video και οχι ηχου.

τοτε οι καρτες γρφικων δεν εχουν standard DVI ports αλλα ενα υβριδιο HDMI/DVI.

psolord
05-08-11, 16:11
Κάτσε Λόρδε, με έμπλεξες... :oops:

Επειδή δεν κατέχω το άθλημα όσο εσύ, μιλάμε για έξοδο DVI με υποστήριξη ήχου και όχι για HDMI, έτσι?

Γιατί σε έμπλεξα βρε συ?:p

Όλες οι κάρτες της AMD από την 2900 μέχρι σήμερα, είτε έχουν HDMI είτε δεν έχουν, μπορούν να βγάλουν audio, με DVI-HDMI adaptor και μετά με σύνδεση με ένα απλό HDMI καλώδιο του κιλού.

Στέλνει το audio σήμα μέσω TMDS, που χρησιμοποιούν και τα δύο.

ΥΓ. Δεν υποστηρίζουν ΟΛΕΣ οι DVI πόρτες audio. Μερικές είναι κίτρινες και μερικές είναι άσπρες.

sotos65
05-08-11, 16:13
ομολογω οτι μου φαινεται περιεργο. τοτε δεν μιλαμε για standard DVI ports.

γιατι απο αυτα που ηξερα το DVI μπορει να μεταφερει μονο αναλογικο και ψηφιακο σημα video και οχι ηχου.

τοτε οι καρτες γρφικων δεν εχουν standard DVI ports αλλα ενα υβριδιο HDMI/DVI.

Check this, ένας μικρός οδηγός από το 2008

http://digiex.net/guides-reviews/guides-tutorials/windows-guides/462-enable-audio-over-dvi-hdmi-windows-xp-windows-vista.html

Και ένας τέτοιος adapter...

http://www.hisdigital.com/un/product2-52.shtml


Connects HDMI-Enabled Components With DVI-Enabled Sources
Enjoy the ultra-high definition video and audio HDMI delivers
Support the ATI Radeon HD 6000, HD 5800, HD 5700, HD 4800, HD 4600, HD 4300, HD 3800, HD 3600 & HD 3400 models




Αν και δεν έχει σχέση με κάρτες γραφικών, παρόμοια μέθοδο ακολουθείται και στους πρώτους δέκτες HD της Dreambox (Dreambox 800HD πχ) που δεν είχαν HDMI έξοδο λόγω δικαιωμάτων (έτσι ισχυριζόταν η εταιρεία τουλάχιστον), αλλά περνούσαν τον ήχο μέσω DVI με κάποιο αντάπτορα...

http://www.satworld.ie/images/uploads/DM800DHPVR_back_and_front_528x388.jpg

Seitman
05-08-11, 16:22
Γιατί σε έμπλεξα βρε συ?:p

Όλες οι κάρτες της AMD από την 2900 μέχρι σήμερα, είτε έχουν HDMI είτε δεν έχουν, μπορούν να βγάλουν audio, με DVI-HDMI adaptor και μετά με σύνδεση με ένα απλό HDMI καλώδιο του κιλού.

Στέλνει το audio σήμα μέσω TMDS, που χρησιμοποιούν και τα δύο.

ΥΓ. Δεν υποστηρίζουν ΟΛΕΣ οι DVI πόρτες audio. Μερικές είναι κίτρινες και μερικές είναι άσπρες.

Δεν το ήξερα...
Προσκυνώ :worthy::respekt:

masterfaster
05-08-11, 17:06
Επειδη τα μισα pin του DVI ειναι για το ψηφιακο και τα μισα για το αναλογικο σημα video, υποθετω οτι οι υλοποιησεις αυτες που μεταφερουν ηχο μεσω DVI θα κανουν χρηση (των pin) του αναλογικου (τα οποια μενουν συνηθως αχρησιμοποιητα). Αλλιως δεν μπορω να το εξηγησω :)

3lv11985
05-08-11, 19:40
Η καρτα γραφικων εχει δυο εξωδους DVI μεσο προσρμογεα το κανω HDMI και ετσι το συνδεω στην οθονη..

Φιλε μου οσο για το jack που λες.. ναι οντος εχει αλλα ειναι πολυ περιεργα εκει που το εχω συνδεση με ζορι εχω περασει και το HDMI... γιαυτο μου φενοταν περιργα..γιατι να μην περναει ο ηχος με το HDMI και ψαχνομουν με το SPDIF αλλα μετα μου ειπανε οτι ο ανταπτορας που εχω πρεπει να εχει ολα τα πινακια.. δεν ξερω αν ειναι οντς ετσι

keynes
05-08-11, 19:49
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους εδώ!

Πήρα κάποια συμπληρωματικά καλώδια σήμερα και πάλι άκρη δεν έβγαλα.
Πριν όμως πω οτιδήποτε άλλο σας επισυνάπτω 2 φωτογραφίες από το πίσω μέρος της τηλεόρασης και του υπολογιστή.
Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία,με ένα καλώδιο hdmi to dvi έχω συνδέσει τον υπολογιστή (έξοδος hdmi) με την οθόνη του (έξοδος dvi).Έπειτα,με ένα ίδιο καλώδιο έχω συνδέσει τον υπολογιστή (έξοδος dvi) με την τηλεόραση (έξοδος hdmi).
Στην πίσω πλευρά του πύργου και πιο συγκεκριμένα στην πράσινη έξοδο του ήχου έχω ''καρφώσει'' τα ηχεία του υπολογιστή.Αυτό που έχω καταφέρει λοιπόν είναι ο,τι βλέπω στην οθόνη του υπολογιστή να το βλέπω και στην τηλεόραση.Αυτό όμως που δεν έχω καταφέρει είναι και να ακούω στην τηλεόραση ό,τι ακούω από τα ηχεία του υπολογιστή.
Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα περισσότερο...
Να σημειώσω ότι η μπροστινή πλευρά του υπολογιστή δεν έχει εξόδους για ηχείο και μικρόφωνο όπως έχουν οι περισσότεροι.
Συνοψίζοντας,δοκίμασα οπτικό καλώδιο ήχου αλλά τίποτα..Δοκίμασα να συνδέσω την πίσω πράσινη έξοδο του υπολογιστή με αυτή της τηλεόρασης με καλώδιο 3,5 jack.Δούλεψε αλλά άκουγα μόνο από την τηλεόραση και όχι από τα ηχεία του υπολογιστή αφού τα έβγαλα πρώτα για να το κάνω αυτό. Δοκίμασα και rca (tv) to jack 3,5 (pc) αλλά και πάλι κανένα αποτέλεσμα.Ούτε το ξανακατέβασμα των drivers έπιασε.
Θα αναρωτηθεί κανείς,δικαιολογημένα,γιατί δεν συνδέω με καλώδιο hdmi to hdmi απευθείας τον υπολογιστή με την τηλεόραση (για να έχω κατευθείαν ήχο) και με καλώδιο dvi to dvi τον υπολογιστή με την οθόνη του.Πρώτον γιατί το έκανα αλλά δεν μπορούσα ταυτόχρονα να ακούω και από τα ηχεία του υπολογιστή και από την τηλεόραση.Ή από το ένα ή από το άλλο άκουγα.Και δεύτερον χάλασε λίγο η ποιότητα της εικόνας στην οθόνη του υπολογιστή εξαιτίας του dvi πλέον.
Ελπίζω να μην έχω ξεχάσει κάτι να σας αναφέρω.

Σας ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις σας!!

.................................................

Ελπίζω να τις επισύναψα σωστά τις φωτογραφίες...

panatas
05-08-11, 20:15
Ελπίζω να τις επισύναψα σωστά τις φωτογραφίες...

κανε απενεργοποιειση τα ηχεια που εχεις η αλιως βγαλτα εντελος διλ.. ξεσυνδεσε τα θα αφησης μονο το hdmi για να καταλαβουν τα windows οτι πρεπει να αναπαραγουν μεσο της hdmi λιπον βγαλε οτι ηχεια υπαρχουν και πανε στης ρυθμισεις της τηλεορασεις και επελεξε τη hdmi στης ρυθμισεις του ηχου της tv και θα δεις οτι θα δουλευουν τα ηχεια της tv οπου εχεις ηχειο αποσυνδεσε το γιατη μπερδευετε το pc

psolord
05-08-11, 20:40
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους εδώ!

Πήρα κάποια συμπληρωματικά καλώδια σήμερα και πάλι άκρη δεν έβγαλα.
Πριν όμως πω οτιδήποτε άλλο σας επισυνάπτω 2 φωτογραφίες από το πίσω μέρος της τηλεόρασης και του υπολογιστή.
Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία,με ένα καλώδιο hdmi to dvi έχω συνδέσει τον υπολογιστή (έξοδος hdmi) με την οθόνη του (έξοδος dvi).Έπειτα,με ένα ίδιο καλώδιο έχω συνδέσει τον υπολογιστή (έξοδος dvi) με την τηλεόραση (έξοδος hdmi).
Στην πίσω πλευρά του πύργου και πιο συγκεκριμένα στην πράσινη έξοδο του ήχου έχω ''καρφώσει'' τα ηχεία του υπολογιστή.Αυτό που έχω καταφέρει λοιπόν είναι ο,τι βλέπω στην οθόνη του υπολογιστή να το βλέπω και στην τηλεόραση.Αυτό όμως που δεν έχω καταφέρει είναι και να ακούω στην τηλεόραση ό,τι ακούω από τα ηχεία του υπολογιστή.
Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα περισσότερο...
Να σημειώσω ότι η μπροστινή πλευρά του υπολογιστή δεν έχει εξόδους για ηχείο και μικρόφωνο όπως έχουν οι περισσότεροι.
Συνοψίζοντας,δοκίμασα οπτικό καλώδιο ήχου αλλά τίποτα..Δοκίμασα να συνδέσω την πίσω πράσινη έξοδο του υπολογιστή με αυτή της τηλεόρασης με καλώδιο 3,5 jack.Δούλεψε αλλά άκουγα μόνο από την τηλεόραση και όχι από τα ηχεία του υπολογιστή αφού τα έβγαλα πρώτα για να το κάνω αυτό. Δοκίμασα και rca (tv) to jack 3,5 (pc) αλλά και πάλι κανένα αποτέλεσμα.Ούτε το ξανακατέβασμα των drivers έπιασε.
Θα αναρωτηθεί κανείς,δικαιολογημένα,γιατί δεν συνδέω με καλώδιο hdmi to hdmi απευθείας τον υπολογιστή με την τηλεόραση (για να έχω κατευθείαν ήχο) και με καλώδιο dvi to dvi τον υπολογιστή με την οθόνη του.Πρώτον γιατί το έκανα αλλά δεν μπορούσα ταυτόχρονα να ακούω και από τα ηχεία του υπολογιστή και από την τηλεόραση.Ή από το ένα ή από το άλλο άκουγα.Και δεύτερον χάλασε λίγο η ποιότητα της εικόνας στην οθόνη του υπολογιστή εξαιτίας του dvi πλέον.
Ελπίζω να μην έχω ξεχάσει κάτι να σας αναφέρω.

Σας ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις σας!!

Φίλε μου τώρα μας τα αλλάζεις. Η το ένα θα έχεις ή το άλλο! Δεν γίνεται να κάνει το σύστημα mapping τον ήχο σε δυο devices ταυτόχρονα!

Μιας και σου δούλεψε το bold, τότε αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να πάρεις ένα stereo jack διακλαδωτή (http://www.musica.gr/pegasus/products01/show00.php?code=9103&pcode=SHOW_PROD9103) και να δίνεις σήμα και στα δύο ταυτόχρονα. Πιθανόν να πέσει η ένταση του ήχου όμως έτσι!

........Auto merged post: psolord πρόσθεσε 16 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Και επειδή δεν το έγραψα πολύ καλά, το σύστημα δεν μπορεί να κάνει mapping τον ίδιο ήχο σε δύο devices. Είναι διαφορετικό το να τρέχεις μία ταινία στη τηλεόραση και ένα παιχνίδι στην οθόνη με τα ηχεία της. Το δεύτερο, ναι μάλιστα γίνεται.

keynes
05-08-11, 20:59
Προφανώς δεν τα είχα εξηγήσει εγώ από την αρχή καλά παιδιά.Και απ ό,τι κατάλαβα απο αυτά που μου λέτε δεν μπορεί να γίνει αυτό που προσπαθώ...
Μήπως υπάρχει κάποια εξωτερική συσκευή μέσω της οποίας να μπορώ να το κάνω αυτό;
Παρεμπιπτόντως δοκίμασα και τον εν λόγω διακλαδωτή http://www.plaisio.gr/Peripherals/Connectivity/Cables/Audio-Video-Cables/Belkin-Adaptor-Jack-To-Y-Blueseries-AV20603QP.htm και ενώ άκουγα από την τηλεόραση κανονικά, στα ηχεία του υπολογιστή άκουγα μόνο από το ένα.

Σας ευχαριστώ πολύ!

masterfaster
05-08-11, 21:46
αν εχεις ενα ζευγαρι ηχεια (2 ή 2.1 αν εχουν subwoofer), τοτε μπορεις να συνδεσεις αυτα τα ηχεια στην πρασινη υποδοχη της καρτας ηχου, και τα ηχεια της τηλεορασης στη μαυρη. και φυσικα θα διαλεξεις 4 ηχεια στο speaker setup (αν και λογικα θα αναγνωριστουν αυτοματα).

φυσικα μπορεις να εχεις και stereo surround (δηλαδη το στερεοφωνικο σημα θα περνα στα ζευγη των ηχειων). αυτο θα πρεπει να ειναι καπου στις επιλογες του software της καρτας ηχου (onboard audio codec). δυστυχως δεν ξερω πως λειτουργουν ολοι οι audio codecs. εγω εχω της via αλλα και αυτος ειναι απενεργοποιημενος (χρησιμοποιω ξεχωριστη καρτα ηχου).

keynes
05-08-11, 22:41
Φίλε μου καλησπέρα!Δοκίμασα αυτό που μου είπες και όντως ακούω ταυτόχρονα και στα ηχεία του pc και στην τηλεόραση!Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα.Με τα ηχεία 2.1 που ειναι καρφωμένα στη πράσινη υποδοχή όλα οκ.Στην τηλεόραση όμως συνβαίνει το εξής.Όταν ακούω τραγούδι πχ,η φωνή του τραγουδιστή ακούγεται με αντίλαλο ενω τα όργανα ακούγονται πιο δυνατά.Σαν να υπερκαλύπτουν δηλαδή τη φωνή του τραγουδιστή.Να φανταστείς στο youtube ακούω τη μουσική κανονικά σ ένα vido clip και η φωνή του τραγουδιστή ακούγεται ελάχιστα και με αντίλαλο.Σχεδόν σαν να ανοιγοκλείνει ο τραγουδιστής το στόμα του :) Και το πιο αστείο της υπόθεσης είναι οτι ακούγονται πιο δυνατά απο τον ίδιο τον τραγουδιστή οι δεύτερες φωνές :)
Δοκίμασα να κάνω και το αντίστροφο.Να βάλω δηλαδή τα ηχεία στη μαύρη υποδοχή και την τηλεόραση στη πράσινη.Το ίδιο πρόβλημα πάλι.Έβγαλα τα surround και όλα αυτά και πάλι τα ίδια.Δοκίμασα και τις άλλου χρώματος υποδοχές αλλά απο εκεί δεν έχω καθόλου ήχου.
Τι να φταίει άραγε;
Σ ευχαριστώ πολύ!

Υ.Σ: 1) Προφανώς είναι κάποια ρύθμιση για την κάρτα ήχου αλλά οι γνώσεις μου δεν πάνε μέχρι εκεί :(
2) Ξέχασα να αναφέρω και το εξής: Για να μπορέσω να ενεργοποιήσω την μαύρη υποδοχή και να ακούω τον ήχο και από την τηλεόραση πρέπει να τικάρω την επιλογή ''συμπλήρωση ηχείου'' στη διαχείριση ήχου της realtek.Στη συμπλήρωση ηχείου λέει ακριβώς δίπλα: ''η συμπλήρωση ηχείου δημιουργεί ένα εικονικό περιβάλλον για αναπαραγωγή στερεοφωνικών πηγών ήχου σε συστήματα με ηχεία surround''.Μήπως λοιπόν αυτή η επιλογή ή τελικά η μαύρη υποδοχή είναι για surround ήχο και γι αυτό ακούγεται έτσι;δεν γίνεται όμως να το ξετικάρω γιατί τότε δεν έχω καθόλου ήχο από την τηλεόραση.

masterfaster
05-08-11, 23:06
οι υποδοχες δεν εχουν καμια σχεση, ετσι οπως σου ειπα πρεπει να τα βαλεις.

δες μηπως εχει presets o mixer (το προγραμμα) της καρτας ηχουν,

μπορει να εχει preset για ενεργοποιηση εξομοιωσης 3D ή για ταινιες ή παιχνιδια ή για μουσικη κλπ.

δυστυχως δεν μπορω να βοηθησω περισσοτερο στην ρυθμιση του software της καρτας ηχου.

ελπιζω καποιος συμφορουμιτης που εχει realtek audio codec να σε βοηθησει

καλο θα ηταν να κατεβασεις και του τελευταιους Realtek HD Audio drivers/software απο εδω:
http://www.station-drivers.com/page/realtek_audio.htm

keynes
06-08-11, 01:15
οι υποδοχες δεν εχουν καμια σχεση, ετσι οπως σου ειπα πρεπει να τα βαλεις.

δες μηπως εχει presets o mixer (το προγραμμα) της καρτας ηχουν,

μπορει να εχει preset για ενεργοποιηση εξομοιωσης 3D ή για ταινιες ή παιχνιδια ή για μουσικη κλπ.

δυστυχως δεν μπορω να βοηθησω περισσοτερο στην ρυθμιση του software της καρτας ηχου.

ελπιζω καποιος συμφορουμιτης που εχει realtek audio codec να σε βοηθησει

καλο θα ηταν να κατεβασεις και του τελευταιους Realtek HD Audio drivers/software απο εδω:
http://www.station-drivers.com/page/realtek_audio.htm

Δυστυχώς δεν έχει φίλε.Το έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι.Κατέβασα και τους drivers αλλά πάλι έτσι ακούγεται.Θα κοιτάξω μήπως βρω κάτι στο google. :)

Με βάση αυτή την εικόνα,η μαύρη υποδοχή είναι για surround οπότε ίσως γι αυτό ακούγεται περίεργα ο ήχος όταν βάζω εκεί το καλώδιο ήχου που έρχεται από την τηλεόραση. http://www.tomshardware.com/forum/14089-63-speaker-setting-computer

xfol
09-08-11, 15:13
Υπάρχει, οι κάρτες της ΑΤΙ/AMD συνοδεύονται από αντάπτορα dvd2hdmi που επιτρέπει και την μεταφορά ήχου. Αν χρησιμοποιεί τέτοιο ο φίλος δεν υπάρχει πρόβλημα εκεί. Δύο πράγματα μπορώ να σκεφτώ, είτε δεν έχει εγκαταστήσει τον απαραίτητο driver (που όμως υπάρχει σε όλα τα φουλ πακέτα των driver γραφικών της AMD για κάρτες HDxxxx), είτε δεν έχει ενεργοποιήσει/επιλέξει την έξοδο της κάρτας AMD HDMI Output συνολικά για το λειτουργικό ή και μεμονωμένα ανάλογα με το πρόγραμμα αναπαραγωγής.

90110

Μπράβο!!!!!!:oneup:
Τσεκαρισα την παρακατω επιλογη (εχω την ATI 3850), και παιζει απο τα ηχεια της tv!
Η καρτα δεν εχει hdmi αλλα στην συσκευασια της ειχε ανταπτορακι dvi σε hdmi...

keynes
12-08-11, 16:47
Παιδιά καλησπέρα και πάλι.Ως τώρα δεν έχω βγάλει άκρη και θα θελα να με διαφωτίσετε στο εξής: Αν προσθέσω μια τέτοια εξωτερική κάρτα ήχου usb http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Sound-Cards/KONIG-5-1-USB-RET-CMP-SOUND-USB-12.htm θα γίνει αυτό που θέλω,δηλαδή να ακούω τον ίδιο ήχο ταυτόχρονα τόσο από την πίσω πράσινη έξοδο ήχου του desktop όσο και από την έξοδο της κάρτας αυτής;Θέλω δηλαδή η μουσική να ακούγεται ταυτόχρονα και από τα ηχεία του υπολογιστή και από την τηλεόραση.Η μήπως αν τη βάλω αυτή τη κάρτα θα μου μπλοκάρει αυτή του υπολογιστή;
Σας ευχαριστώ πολύ!!

psolord
12-08-11, 18:56
Έχεις ήδη δύο κάρτες ήχου στον υπολογιστή σου. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα σου. Όπως σου είπα, δεν μπορείς να κάνεις map τον ίδιο ήχο σε δύο devices. Τουλάχιστον δεν ξέρω κάποιο πρόγραμμα που να μπορεί να το κάνει αυτό, αλλά και να βρεις θα δουλεύει για κάτι συγκεκριμένο και όχι για όλα.

O διακλαδωτής που πήρες είναι σίγουρα από stereo σε stereo και όχι από stereo σε mono?

keynes
12-08-11, 19:13
Φίλε καλησπέρα!Ο διακλαδωτής που πήρα είναι σαν και αυτόν,πιο φτηνός για την ακρίβεια.
http://www.plaisio.gr/Peripherals/Connectivity/Cables/Audio-Video-Cables/Belkin-Adaptor-Jack-To-Y-Blueseries-AV20603QP.htm
Λες να υπάρχουν και αντάπτορες που βγάζουν 2 εξόδους στέρεο;
Σ ευχαριστώ!

psolord
12-08-11, 19:30
Φίλε καλησπέρα!Ο διακλαδωτής που πήρα είναι σαν και αυτόν,πιο φτηνός για την ακρίβεια.
http://www.plaisio.gr/Peripherals/Connectivity/Cables/Audio-Video-Cables/Belkin-Adaptor-Jack-To-Y-Blueseries-AV20603QP.htm
Λες να υπάρχουν και αντάπτορες που βγάζουν 2 εξόδους στέρεο;
Σ ευχαριστώ!

Ναι βρε συ το θυμάμαι ότι είχες πάρει αυτόν! Το είχαμε συζητήσει σε παλαιότερο μήνυμα. Για αυτό σε ρωτάω αν είναι σίγουρα stereo < stereo female. Αν είναι, τότε μπορεί να υπάρχει κάποιο ηλεκτρικό πρόβλημα, γιατί θεωρητικά θα έπρεπε να δουλεύει αν και ίσως με ποιο χαμηλή ένταση.

Υπενθυμίζω ότι είχα προτείνει αυτόν (http://www.musica.gr/pegasus/products01/show00.php?code=9103&pcode=SHOW_PROD9103), που είναι φτηνούλης και γράφει ξεκάθαρα stereo male <-> stereo female.

keynes
12-08-11, 22:12
Ναι βρε συ το θυμάμαι ότι είχες πάρει αυτόν! Το είχαμε συζητήσει σε παλαιότερο μήνυμα. Για αυτό σε ρωτάω αν είναι σίγουρα stereo < stereo female. Αν είναι, τότε μπορεί να υπάρχει κάποιο ηλεκτρικό πρόβλημα, γιατί θεωρητικά θα έπρεπε να δουλεύει αν και ίσως με ποιο χαμηλή ένταση.

Υπενθυμίζω ότι είχα προτείνει αυτόν (http://www.musica.gr/pegasus/products01/show00.php?code=9103&pcode=SHOW_PROD9103), που είναι φτηνούλης και γράφει ξεκάθαρα stereo male <-> stereo female.
Λοιπόν φίλε μου έψαξα να βρω το κουτάκι του και το βρήκα!Είναι ακριβώς αυτός εδώ http://www.electroworld.gr/site/product.jsp?catid=10097019 και τον είχα πάρει από το συγκεκριμένο κατάστημα.Κοιτάζοντας όμως δεν λέει αν είναι και τα 2 στέρεο ή περισσότερες λεπτομέρειες...Για να ψάξω λιγάκι... :)
Σ ευχαριστώ!

Copyright © Keen Notion Co (2002-2014) Copyright Keen Notion Co.