PDA

Επιστροφή στο Forum : Απόψεις για τη Cyta [Δίκτυο-Υπηρεσίες-Εξυπηρέτηση]



Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46

jason22
15-02-12, 14:12
μολις πριν λιγο καλεσα το 13877 και πηρα δυο προσφορες.

1. 8mbps internet, απεριοριστα σταθερα+υπεραστικα, 40' κινητα + 40' διεθνη. χωρις τελος συνδεσης 30€ λογω τριτεκνιας και -14.50€ στο πρωτο παγιο. συνολο κανονικου [οχι πρωτου] παγιου 33.50€
2. 24mbps internet, απεριοριστα αστικα+υπεραστικα+διεθνη, 60' κινητα. χωρις τελος συνδεσης 30€ λογω τριτεκνιας και -14.50€ στο πρωτο παγιο. συνολο κανονικου [οχι πρωτου] παγιου 38€

πως σας φαινονται?

Picard
15-02-12, 14:21
θα φερω ηλεκτρολογο να μου αλλαξει την κεντρικη πριζα και θα παρω σταθερο ασυρματο τηλ με δυο βασεις,μονο ετσι λυνεται το προβλημα με τις πολλαπλες πριζες,το ρουτερ θα ειναι κανονικα στο δωματιο,η μια βαση πομποδεκτης-φορτιστης πανω στο ρουτερ και η δευτερη βαση-φορτιστης στο σαλονι,αυτη ειναι η λυση.

Επειδη επικοινωνησα με τεχνικη εξυπηρετηση δεν ειναι απαραιτητο να αλλαξει η κεντρικη,σε οποιαδηποτε πριζα μπορω να βαλω το ρουτερ αλλα θα ειναι ανενεργες οι υπολοιπες πριζες,το μονο που χρειαζεται ειναι συσκευη ασυρματη διπλης βασης..

jason22
15-02-12, 14:27
picard συγνωμη αλλα δεν καταλαβα κατι.
για ποιο λογο χρειαζεσαι διπλη βαση στο ασυρματο?
με μια βαση ασυρματου τηλεφωνου συνδεδεμενη στο router της cyta εχεις καποιο προβλημα?

manual2100
15-02-12, 14:32
καλείς σε διεθνή? Αν όχι μπορείς να βάλεις στην περίπτωση:
1. 8mbps(19) + απ.σταθ.(9) + 80' κινητ.(9) - 50%σταθ(4,5) = 32,5 το μήνα

jason22
15-02-12, 14:41
ναι καμια φορα καλω σε διεθνη αλλα θα σκεφτω την επιλογη σου manual2100.
ευχαριστω. :oneup:

Picard
15-02-12, 14:51
picard συγνωμη αλλα δεν καταλαβα κατι.
για ποιο λογο χρειαζεσαι διπλη βαση στο ασυρματο?
με μια βαση ασυρματου τηλεφωνου συνδεδεμενη στο router της cyta εχεις καποιο προβλημα?

Αυτο θα εξυπηρετησει εμενα,εξηγησα πιο πανω,βαζω το ρουτερ στο δωματιο του υπολογιστη,η μια βαση-πομποδεκτης συνδεδεμενη πανω στο ρουτερ και η δευτερη(που ειναι μονο για φορτιση) στο σαλονι,ετσι δεν χρειαζεται να φερω τεχνικο για μετατροπη,ουτως συ αλλος δεν εχω σκοπο να συνδεσω περισσοτερες τηλ συσκευες στο σπιτι.

jason22
15-02-12, 15:11
οκ, καταλαβα picard.
παντως καλη η cyta αλλα ειδα κατι που με εκνευρισε.
διαβασα λοιπον οτι δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις δικο σου ρουτερ.
ετσι λοιπον το linksys με hdd lan support θα μπει στο κουτι του αν τελικα υπογραψω συμβολαιο με cyta.
εκτος κ αν υπαρχει τροπος να δουλεψει...

Picard
15-02-12, 17:29
οκ, καταλαβα picard.
παντως καλη η cyta αλλα ειδα κατι που με εκνευρισε.
διαβασα λοιπον οτι δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις δικο σου ρουτερ.
ετσι λοιπον το linksys με hdd lan support θα μπει στο κουτι του αν τελικα υπογραψω συμβολαιο με cyta.
εκτος κ αν υπαρχει τροπος να δουλεψει...

Εγω εκανα αιτηση με παυση μεχρι τις 16 Μαρτιου επειδη εχω δεσμευση με τον οτε,μολις φτασει αυτη η ημερομηνια περιμενω αλλες 10 εργασιμες για να ενεργοποιηθω,ελπιζω να πανε ολα καλα,ελπιζω ο συγχρονισμος στη γραμμη μου να ειναι ο αναμενομενος,ελπιζω τα χρηματα που θα δωσω να πιασουν τοπο,τελικα αποφασισα για cyta παρολο το voip διοτι η wind στις χρεωσεις και στα πακετα ομιλιας εχει ελαχιστο χρονο χρεωσης ενα λεπτο συνεχομενο,δηλαδη εαν μιλησεις 3 λεπτα και ενα δευτερολεπτο πληρωνεις για 4 λεπτα ,ενω στη cyta χρεωνεσαι ανα δευτερολεπτο απο το πρωτο δευτερολεπτο,ειναι πιο δικαιη.

Ο εξοπλισμος τους ειναι κλειδωμενος,εξοπλισμος πελατη δε μπορει να χρησιμοποιηθει,για να ρωτησω,καλυτερα να μου στειλουν thompson η το pirelli??? επισης πιο απο τα δυο εχει καλυτερο wi-fi?????

aglaisma
15-02-12, 21:59
Ο εξοπλισμος τους ειναι κλειδωμενος,εξοπλισμος πελατη δε μπορει να χρησιμοποιηθει,για να ρωτησω,καλυτερα να μου στειλουν thompson η το pirelli??? επισης πιο απο τα δυο εχει καλυτερο wi-fi?????

Και τα 2 ψιλομουφα ειναι στο σημα τους. 6 μετρα αποσταση το ενα και 8 το αλλο και πιανουν μετρια (2-3 γραμμες)

jason22
16-02-12, 01:21
αν θες καλυτερη αποδοση μπορεις να βαλεις powerline ανταπτορες και cat6 καλωδιο.

nickaros
16-02-12, 01:27
Εγω εκανα αιτηση με παυση μεχρι τις 16 Μαρτιου επειδη εχω δεσμευση με τον οτε,μολις φτασει αυτη η ημερομηνια περιμενω αλλες 10 εργασιμες για να ενεργοποιηθω,ελπιζω να πανε ολα καλα,ελπιζω ο συγχρονισμος στη γραμμη μου να ειναι ο αναμενομενος,ελπιζω τα χρηματα που θα δωσω να πιασουν τοπο,τελικα αποφασισα για cyta παρολο το voip διοτι η wind στις χρεωσεις και στα πακετα ομιλιας εχει ελαχιστο χρονο χρεωσης ενα λεπτο συνεχομενο,δηλαδη εαν μιλησεις 3 λεπτα και ενα δευτερολεπτο πληρωνεις για 4 λεπτα ,ενω στη cyta χρεωνεσαι ανα δευτερολεπτο απο το πρωτο δευτερολεπτο,ειναι πιο δικαιη.

Ο εξοπλισμος τους ειναι κλειδωμενος,εξοπλισμος πελατη δε μπορει να χρησιμοποιηθει,για να ρωτησω,καλυτερα να μου στειλουν thompson η το pirelli??? επισης πιο απο τα δυο εχει καλυτερο wi-fi?????
Το Thomson εχει λιγο καλυτερο σημα και τα δυο εχουν πολυ καλη ποιοτητα κλησης το καλο του πιρελι ειναι οτι σου εμφανιζει τισ εισερχομενες και εξερχομενες κλησεις ενω το τομσον τις 10 τελευταιες.

vespasianos
16-02-12, 01:49
Και εγώ από 24αρι connx πέρασα στην cyta,τίμια επιλογή,πριν πλήρωνα για 24 και είχα στην καλύτερη 11,τώρα πληρώνω για 8 και τα έχω.το μεγάλο ατού λοιπόν είναι ότι σου δίνει πολλές επιλογές ταχύτητας και χρόνου ομιλίας ώστε "χτίζεις" πακέτο ακριβώς στα μέτρα σου.Από εκεί και πέρα ένα θέμα με το youtube θα το έχεις,καμιά φορά θα μπλοκάρει το τηλέφωνο και θα θέλει επανεκκίνηση το ρουτερ και τέτοια ψιλά.Αυτά βέβαια από προσωπική εμπειρία σε εσένα μπορεί και να μην συμβούν.

jason22
16-02-12, 02:54
προσωπικα με πειθει η cyta.
το μονο που με προβληματιζει, οπως εχω γραψει, ειναι η χρηση αποκλειστικα εξοπλισμου του provider.
θα επικοινωνησω ξανα αυριο μαζι τους να μαθω περισσοτερα πανω σε αυτο, αν και εχω αρχισει να συμβιβαζομαι λιγο με την ιδεα.
παντως ειναι κριμα να υπαρχει router με lan hdd support και να μην μπορει καποιος να το χρησιμοποιησει.
οπως και να εχει σκεφτομαι να επιλεξω 8/1024 mbps ή vdsl 51200/10240 mbps.
η διαφορα τους δεν ειναι τοσο μεγαλη.
ισως αρχισω με 8αρα και μετα περασω σε vdsl, θα δειξει...

edit: μετα την παρουσιαση του παρακατω συνδεσμου λυθηκαν πολλες αποριες μου.
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=586801
διαβαστε την, αξιζει. πολλα μπραβο στον συντακτη.

Picard
16-02-12, 12:04
Εγω με τον οτε εχω 24 και πιανω 15Mbps κατεβαζω σταθερα με 1,5mb/s στη cyta ξεκιναω με 4Mbps επειδη θελω να δω εαν συγχρονιζει σωστα το δικτυο,οποτε θα πρεπει να πιανω max 400kb/s,εαν δω οτι ολα ειναι οκ θα τους παρω τηλ να το ανεβασουν στα 8Mbps,ετσι σταδιακα θα ανεβαινω..

JohnPro
16-02-12, 15:00
Εγω με τον οτε εχω 24 και πιανω 15Mbps κατεβαζω σταθερα με 1,5mb/s στη cyta ξεκιναω με 4Mbps επειδη θελω να δω εαν συγχρονιζει σωστα το δικτυο,οποτε θα πρεπει να πιανω max 400kb/s,εαν δω οτι ολα ειναι οκ θα τους παρω τηλ να το ανεβασουν στα 8Mbps,ετσι σταδιακα θα ανεβαινω..

Δεν χρεωνεσαι?

manual2100
16-02-12, 15:24
Την ίδια απορία έχω και εγώ. Στο site τους λέει ότι άμα πας πχ από 8 σε 35ή50 δεν χρεώνεσαι...Δεν λέει για 4 σε π.χ. 24.

jason22
16-02-12, 17:25
νομιζω καπου στα ψιλα γραμματα στο cyta.gr διαβασα οτι υπαρχει χρεωση 2€.
μπορει και να κανω λαθος, ηταν κ περασμενη η ωρα.

edit: το βρηκα αλλα αφορα επιλογες χρονου ομιλιας.


Η προσθήκη, τροποποίηση ή κατάργηση ενός ή περισσοτέρων επιλογών χρόνου ομιλίας, είναι δυνατή μια φορά κάθε τρίμηνο με χρέωση 2€ για μια ή περισσότερες αλλαγές. Η αλλαγή των επιλογών χρόνου ομιλίας τίθεται σε ισχύ με την έκδοση του επόμενου λογαριασμού. Η έκδοση λογαριασμού πραγματοποιείται κάθε 1η του μήνα.

Picard
16-02-12, 17:42
Χρεωνεσαι για αλλαγες στην τηλεφωνια,για αλλαγες στο ιντερνετ δε χρεωνεσαι,μπορει δηλαδη να το μετανιωσεις κι απο τη πρωτη μερα να ζητησεις αναβαθμιση sto internet,στην τηλεφωνια χρεωνεσαι 2€ μια φορα και οι αλλαγες πραγματοποιουνται ανα τριμηνο,π.χ εγω ζητησα μονο 4Mbps κι αναλογα με την κινηση που κανουμε στην τηλεφωνια να προβω αργοτερα σε αγορα πακετου,εαν ομως μιλαμε το πολυ μια ωρα στο σταθερο το μηνα δεν υπαρχει λογος να προβω σε αλλαγες,στο ιντερνετ ξεκιναω απο χαμηλα,εξηγησα πιο πανω το γιατι.

Ειναι δικαιη εταιρια ελπιζω να μεινει ετσι,εαν επενδυσει στο δικτυο βλεπω στο μελλον να παιρνει το δευτερο μεριδιο της αγορας μετα τον οτε,στο voip λιγο μου τα χαλουσε αλλα βρηκα τη λυση.

jason22
16-02-12, 19:16
προσωπικα το θεωρω δυσκολο να βρεθει τοσο ψηλα στην 2η θεση. οχι ομως και ακατορθωτο.
πως οταν η Forthnet διαθετει ενα απο τα καλυτερα triple play...
Mπορει φυσικα να βρισκεται μπροστα διαθετοντας στο ευρυ κοινο VDSL υπηρεσιες.
ομως αυτο ειναι πλασματικο μιας και συντομα [ελπιζω] θα προσφερουν και αλλοι παροχοι παρομοιες υπηρεσιες.
και δεν αναφερομαι μονο στο triple play και το vdsl αλλα και στην "δικαιοσυνη" που παρατηρεις στην cyta.

Picard
16-02-12, 20:19
προσωπικα το θεωρω δυσκολο να βρεθει τοσο ψηλα στην 2η θεση. οχι ομως και ακατορθωτο.
πως οταν η Forthnet διαθετει ενα απο τα καλυτερα triple play...
Mπορει φυσικα να βρισκεται μπροστα διαθετοντας στο ευρυ κοινο VDSL υπηρεσιες.
ομως αυτο ειναι πλασματικο μιας και συντομα [ελπιζω] θα προσφερουν και αλλοι παροχοι παρομοιες υπηρεσιες.
και δεν αναφερομαι μονο στο triple play και το vdsl αλλα και στην "δικαιοσυνη" που παρατηρεις στην cyta.

ο καλυτερος συνδυασμος κατα τη γνωμη μου ειναι cyta στη σταθερη και vodafone στη καρτοκινητη,εγω αυτα εχω,απο κει και περα η forthnet δεν εχει να δωσει τιποτα περισσοτερο,εχω περασει απο κει,εχω κακιστη εμπειρια και δεν την εχω πλεον υποψη μου,η nova δεν αφορα κυριως οικιακους πελατες αλλα μονο καποιους που εχουν καφενεδακια και πανε παρεες για να δουν ποδοσφαιρικους αγωνες,λιγο δυσκολο ο μεσος Ελληνας να πληρωνει nova σε περιοδο κρισης.

jason22
16-02-12, 20:29
Picard, σιγουρα ειναι δυσκολο να πληρωνεις συνδρομητικη δορυφορικη τηλεοραση στις μερες μας,
ομως αυτο δεν την καθιστα αδιαφορη για τον μεσο Ελληνα και ισχυει τοσο για τις υπηρεσιες του ΟΤΕ οσο και της Νοva.
Πολλοι πλεον χρησιμοποιουν δορυφορικη τηλεοραση και αντεχουν να πληρωνουν.
Eπιπλεον χωρις να θελω να κανω διαφημιση, οταν ημουν συνδρομητης Forthnet ειχα πολυ θετικες εντυπωσεις για τις υπηρεσιες της.

nickaros
17-02-12, 19:17
Picard, σιγουρα ειναι δυσκολο να πληρωνεις συνδρομητικη δορυφορικη τηλεοραση στις μερες μας,
ομως αυτο δεν την καθιστα αδιαφορη για τον μεσο Ελληνα και ισχυει τοσο για τις υπηρεσιες του ΟΤΕ οσο και της Νοva.
Πολλοι πλεον χρησιμοποιουν δορυφορικη τηλεοραση και αντεχουν να πληρωνουν.
Eπιπλεον χωρις να θελω να κανω διαφημιση, οταν ημουν συνδρομητης Forthnet ειχα πολυ θετικες εντυπωσεις για τις υπηρεσιες της.

Τοτε γιατι εφυγες αν επιτρεπεται? οτε εχεις τωρα?

jason22
17-02-12, 20:15
εφυγα απο την forthnet επειδη χρησιμοποιω dreambox δορυφορικο δεκτη για cardsharing κλπ.
τωρα ειμαι στον οτε και συντομα σκεφτομαι να βαλω cyta.

PANOS196
18-02-12, 08:49
πληρώνω 25 ευρώ το μήνα...ο πρώτος λογαριασμός για περίοδο μιας βδομάδας μου ήλθε 62.26 ευρώ....???????? γιατί ?

Seitman
18-02-12, 09:01
Προφανώς περιέχει την περίοδο χρήσης της μιας εβδομάδας, το επόμενο πάγιο και το τέλος ενεργοποίησης.

jason22
18-02-12, 13:04
υποψιν το τελος ενεργοποιησης αφαιρειται για τριτεκνους/πολυτεκνους και το πρωτο [μονο] παγιο εχει καποια εκπτωση.
απλα χρειαζεται ενα πιστοποιητικο οικογενειακης καταστασης μου ειπαν.

vespasianos
18-02-12, 13:46
Από ότι ξέρω εγώ το πρώτο πάγιο είναι και αυτό δωρεάν σε τριτεκνους/πολύτεκνους.

prodromosfan
18-02-12, 13:53
πρωτο παγιο δωρο και δωρεαν τελη ενεργοποιησης σε υπαρχουσα γραμμη

jason22
18-02-12, 14:08
ναι μαλλον ετσι ειναι. ξαναπηρα τηλ 13877 και η τηλεφωνητρια ειπε δωρεαν πρωτο παγιο internet και τελη ενεργοποιησης.
περιεργο ομως. τις προαλλες μου ειπαν αυτα που ανεφερα παραπανω.

Picard
19-02-12, 14:48
Αραγε θα μπορω να παιζω starcraft2 στο battle.net με τη cyta εαν θα χω ταχυτητα 8Mbps??? θα συγχρονιζω σωστα η θα βλεπω βιντεακια στο youtube με το ζορι?? ελπιζω η cyta να μην ειναι forthnet..

InsertCoin
21-02-12, 15:06
ναι μαλλον ετσι ειναι. ξαναπηρα τηλ 13877 και η τηλεφωνητρια ειπε δωρεαν πρωτο παγιο internet και τελη ενεργοποιησης.
περιεργο ομως. τις προαλλες μου ειπαν αυτα που ανεφερα παραπανω.

Σε περιπτωσεις πολυτεκνιας αφαιρουνται τα τελη ενεργοποιησης σε ενεργο μονο βροχο (-30€). Σε ανενεργο βροχο πληρωνονται κανονικα (50€).
Επισης αφαιρειται το πρωτο παγιο ιντερνετ (-16€ για τα 4μβ, -19€ για τα 8μβ, -23€ για τα 24μβ).

jason22
21-02-12, 15:44
ευχαριστω για τις πληροφοριες insertcoin.

Gordito
22-02-12, 21:27
Υπαρχει κανεις με Cyta απο Ελληνικο-Αργυρουπολη Αττικης να μας πει την αποψη του;

Δυστυχως ο ΟΤΕ, αν και τελειος, εχει αρχισει και γινεται αβασταχτος οικονομικα.

Picard
23-02-12, 02:19
Δυστυχως ο ΟΤΕ, αν και τελειος, εχει αρχισει και γινεται αβασταχτος οικονομικα.

σε λιγο καιρο οτε θα εχουν μονο τα ιντερνετ καφε,προσοχη μονο σε οσους θελουν νεο αριθμο με απ'ευθειας ενεργοποιηση απο παροχο διοτι πολυ δυσκολα οι οτετζιδες θα τους παραχωρησουν γραμμη απο το καφαο τους,ετσι την επαθα κι εγω με δυο ακυρωμενες αιτησεις πριν εναμιση χρονο στη wind.

Squall
23-02-12, 14:32
Συνδρομητης Cyta πλεον εδω (ουτε 2 ωρες δεν εχει που αλλαξε απο HOL). Η πρωτη παρατηρηση ειναι η μεγαλη διαφορα στο load των σελιδων, πολυ πιο γρηγορα. Νομιζω ομως πως εχω μεγαλυτερο ping, θα το δοκιμασω αργοτερα καλυτερα. Στο ΥΤ τα ιδια με HOL (σε ωρες αιχμης, επικ σουρσιμο).

Επισης για να καποιο λογο δεν χτυπαει το τηλ. Ενω μπορει να καλεσει κανονικα, δεν δεχετε κλησεις. Επισης εχει καμποσο θορυβο (VOIP ftw). Αν συνεχισει ετσι μεχρι αυριο θα τους ριξω ενα τηλ.

ΥΓ: Εχει fastpath η Cyta? Αν ναι λεω να τους πω να γυρισω εκει, θα εχει καποια (χειροτερη) επιπτωση στο τηλ?

nnn
23-02-12, 16:06
Αν το τηλέφωνο δεν φτιάξει μέχρι τις 6-7 πάρε τους και ενημέρωσε τους.

Μπορείς να ζητήσεις fastpath.

LAMBIS_7
23-02-12, 18:02
Συνδρομητης Cyta πλεον εδω (ουτε 2 ωρες δεν εχει που αλλαξε απο HOL). Η πρωτη παρατηρηση ειναι η μεγαλη διαφορα στο load των σελιδων, πολυ πιο γρηγορα. Νομιζω ομως πως εχω μεγαλυτερο ping, θα το δοκιμασω αργοτερα καλυτερα. Στο ΥΤ τα ιδια με HOL (σε ωρες αιχμης, επικ σουρσιμο).

Επισης για να καποιο λογο δεν χτυπαει το τηλ. Ενω μπορει να καλεσει κανονικα, δεν δεχετε κλησεις. Επισης εχει καμποσο θορυβο (VOIP ftw). Αν συνεχισει ετσι μεχρι αυριο θα τους ριξω ενα τηλ.

ΥΓ: Εχει fastpath η Cyta? Αν ναι λεω να τους πω να γυρισω εκει, θα εχει καποια (χειροτερη) επιπτωση στο τηλ?

Είναι λόγο της μεταφοράς. Θα φτιάξει. Αυτό μπορεί να κρατήσει έως το πολύ 24 ώρες, αλλα συνήθως σε 3-4 ώρες όλα δοθλεύουν κανονικά. Αν δείς ότι μέχρι το βράδυ δεν έχει φτιάξει, κάνε ένα τηλ στο 13811 ή στείλε e-mail στο techsupport@hq.cyta.gr

Squall
23-02-12, 18:51
Οντως φιλε εφτιαξε. Θα περιμενω λιγες μερες να δω πως τα παει η γραμμη (σταθεροτητα, pings στα games κλπ κλπ) και τοτε θα ζητησω για Fastpath.

Picard
24-02-12, 17:10
Ποια ειναι η διαφορα του fastpath απο το interleaved??? γιατι βλεπω τον nnn να εχει interleaved στη cyta,στον ote fastpath εχω και ειναι σφαιρατο εκτος απο youtube,εκει περιμενω να φορτωσει και μετα απο καποια δευτερολεπτα βλεπω οποιοδηποτε βιντεακι χωρις προβληματα..

dpa2006
24-02-12, 19:12
Τι είναι το Fast Path και το Interleave ; (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=45837)

Τι είναι το Fast Path και το Interleave ;
Με το διπλασιασμό από τον ΟΤΕ των ταχυτήτων πρόσβασης AΡΥΣ, όλο και πιο συχνά κάποιοι παραπονιούνται ότι ενώ είναι ικανοποιημένοι με την ταχύτητα της γραμμής (bandwidth) βλέπουν αυξημένους χρόνους στα pings. Αρκετοί ... παρατηρητικοί (κύριο προσόν του Ελληνα) ήδη έχουν εντοπίσει στo status του modem τους ότι ενώ πριν στο upstream και downstream ήταν συγχρονισμένο σε FastPath τώρα λέει Interleave.

O σκοπός του tutorial είναι να εξηγήσει τι είναι το interleaving και γιατί χρησιμοποιείται.

Το Interleaving είναι μια διαδικασία / λειτουργία που εφαρμόζεται ανάμεσα στο DSLAM και στο router/modem μας (CPE).

Το Interleaving είναι μια τεχνική που εφαρμόζεται χαμηλά στο επίπεδο 1 (φυσικό επίπεδο) των δικτύων (στο bit stream και όχι στα frames ή τα πακέτα των ανωτέρω επιπέδων)

Σε αυτό το επίπεδο τα data bits (0 και 1) στέλνονται πάνω στην φυσική χάλκινη γραμμή ΟΤΕ. Αυτά τα bits ουσιαστικά περιέχουν όλη την ψηφιακή πληροφορία που εμείς ανταλάσσουμε με το Internet.

Υπάρχουν 2 σενάρια για να περάσουν αυτά τα bits :

α) το σενάριο fast ή (Non-interleaved) και

β) το σενάριο Interleaved.

(παρακάτω όπου : Tx = Transmit = bits upstream; Rx = Receive = bits downstream)

nnn
24-02-12, 19:23
Στο interleaved path, ανάλογα με το "βάθος" που επιλέγεται τα μεταφερόμενα δεδομένα σπάνε σε μικρότερα κομμάτια και μπαίνουν ανάμεσα bits ελέγχου ώστε αν κάποιο τμήμα αλλοιωθεί από θόρυβο στην γραμμή παρεμβολές κλπ, να ζητηθεί μόνο αυτό και όχι όλη η μεταφερόμενη πληροφορία.
Αυτός ο τρόπος επιφέρει μια αύξηση στους χρόνους ping, προσθέτωντας 5-30 ms ανάλογα την απόσταση, την πληροφορία κλπ.

Στο fast path ή interleaved path 1 δεν μπαίνει κανένας έλεγχος bit και αν η γραμμή έχει προβλήματα θορύβου κλπ τότε μπορεί να "χάσει" σημαντικά σε ταχύτητα επειδή το modem ζητά επανάληψη της πληροφορίας που έλαβε αλλοιωμένη.

PANOS196
24-02-12, 23:59
Εχω πρόβλημα με το τηλέφωνο...κάποιοι μου εκαναν παράπονα οτι το τηλέφωνο κάνει συνέχεια τούτ, τούτ σαν να μιλάμε και δεν μπορούν να μας πάρουν ουτε μετα απο πολλές προσπάθειες...τι είναι πάλι και τούτο...θα το λύσει η cyta η θα την κάνουμε ...το πιο πιθανό είναι γιατί είναι μέσου voip το σύστημα...πάντως τα προβλήματα στη cyta δεν λείπουν την αλλη φορά με το internet τώρα με το τηλέφωνο

gvarth
26-02-12, 00:39
Σε άλλα 2 περιστατικά φίλων που την προτίμησαν σε Μαρούσι - Χαλάνδρι , υπάρχουν δυστυχών τα ίδια παράπονα .

Picard
26-02-12, 03:05
Σε κανα μηνα θα ειμαι στη cyta αλοιμονο τους και συναντησω αντιστοιχο προβλημα η οπως μου ειπε μια πωλητρια προχθες ορισμενες φορες συγχρονιζει καλυτερα σε χαμηλοτερες ταχυτητες,εγω θελω το max των δυνατοτητων της γραμμης μου και συμφωνα με τον οτε πρεπει στα 15mbps που σηκωνει να κατεβαζω με 1,5mb/s.

Εαν ειναι να δινεις λεφτα για κατι φτηνο κι αυτο το φτηνο να μην ειναι αποδοτικο κλειστε το μαγαζι ρε παιδια,δεν παει μονο στη cyta και σε ολους τους αλλους,μην μας κοροιδευετε αλλο,τελευταια ευκαιρια που δινω σε παροχο,ημουνα καποτε στη forthnet κοντεψα να παθω εγκεφαλικο,σε περιπτωση που δω τα ιδια χαλια με cyta εφυγα για οτε οπως να ναι,θα το κλεισω κι αυτο το νημα που ανοιξα εγω και δε θα ασχοληθω αλλο με την υποθεση internet.

JohnPro
26-02-12, 04:25
Γινε μορμονος... Και δεν θα εχεις εννοιες, και θα κανεις και μεγαλη οικονομια :p

Squall
26-02-12, 19:26
Ειναι λογικο το ping στο router (1o hop)?

http://i.imgur.com/4ykJb.jpg

a.libe
26-02-12, 20:24
μια χαρα είναι η συτα....στις 350000 συνδρομες θα υπαρχουν και καποια προβληματακια...

emeliss
26-02-12, 20:31
Ειναι λογικο το ping στο router (1o hop)?
Πως συνδέεσαι με το ρούτερ; Είναι ανοικτό κάποιο firewall;

Squall
26-02-12, 20:47
Με Ethernet (παρεμβαλεται το WhiteBox, με το οποιο στο Netfaster δεν ειχα θεμα). Firewall, των Windows μονο (του router/antivirus ειναι off).

emeliss
26-02-12, 20:56
Βγάλε για λίγο το whitebox και κλείσε το firewall των παραθύρων και ξαναδοκίμασε. Αν θυμάμαι καλά κάποια thomson έχουν ένα θέμα με το round trip time που δείχνουν χωρίς όμως να είναι αληθινό πρόβλημα.

Copyright © Keen Notion Co (2002-2014) Copyright Keen Notion Co.