PDA

Επιστροφή στο Forum : Ανεβηκε η ταχυτητα μου κατα 9mbps



blackwar
09-02-12, 12:10
Σημερα το πρωι επαθα την πλακα μου μολις το ειδα :worthy: Αποφασισα να αλλαξω τις παλιες πριζες του ΟΤΕ (που ειναι σαν τις πριζες της ΔΕΗ) και να βαλω τις καινουριες που εχουν rj11 πανω στον τοιχο. Εκανα μια βλακεια με το μπλε και το κοκκινο καλωδιο . Κανονικα υπαρχουν 2 κοκκινα και 2 μπλε. Ενα μπλε και ενα κοκκινο που ειναι τα καλωδια που πανε στον Οτε και αλλο ενα μπλε και κοκκινο που ενωνονται με ολες τις πριζες του σπιτιου .Αυτα τα 4 συνολικα πρεπει το ενα να ακουμπαει το αλλο για να εχεις και τηλεφωνο και να λειτουργουν και οι 4-5 πριζες που υπαρχουν στο σπιτι. Εγω εβγαλα τα 4 ενωμενα καλωδια μπλε-κοκκινα και εβαλα μονο τα 2 στην καινουρια πριζα<αυτα που συνδεονται στο οτε). Ετσι ολο το σπιτι ειχε σε λειτουργια μια μονο πριζα (δεν λειτουργουσε ουτε συναγερμος) εβαλα το ρουτερ μου στην μια πριζα που λειτουργουσε και απο 5.900kbps πηγα στα 15.000Kbps και μαλιστα με 11 SNR αντι 6 που δινει η forthnet κανονικα. Ευχομαι να με καταλαβατε οσοι γνωριζετε απο αυτα ;P
Τα στοιχεια οταν λειτουργουν ολες οι πριζες.

Link Information

Uptime: 0 days, 0:09:50

DSL Type: G.992.5 annex A

Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 884 / 6.516

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 879 / 5.929

Data Transferred (Sent/Received) [MB/MB]: 17,74 / 185,41

Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 19,5

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 13,5 / 26,0

SN Margin (Up/Down) [dB]: 15,0 / 11,5

Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN

Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0


και τα στοιχεια που λειτουργει μονο η μια.

DSL Type: G.992.5 annex A


Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 908 / 14.912



Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 913 / 14.600



Data Transferred (Sent/Received) [MB/MB]: 1,39 / 7,13


Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 19,5


Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 13,5 / 25,5


SN Margin (Up/Down) [dB]: 15,0 / 11,0


Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN


Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0


Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0


Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0


Η αποσταση μου ειναι 1800 μετρα απο το κεντρο συμφωνα με τον ΟΤΕ. Τωρα ξανασυνδεσα ολες τις πριζες γιατι δεν θα μπορουσα να εχω 3 τηλεφωνα και ξαναεπεσα στα 6000Kbps.
Σκεφτηκα να αγορασω αυτα τα ασυρματα http://www.amazon.co.uk/Gigaset-S810A-Trio-Cordless-Phone/dp/tech-data/B005EERVK4/ref=de_a_smtd. Απο τι καταλαβα συνδεεις το κεντρικο τηλεφωνο στην πριζα τηλεφωνου και τα αλλα επικοινωνουν με αυτο μεσω bluetooth χωρις να συνδεονται σε πριζες;

pat122
09-02-12, 12:45
καλά δεν καταλαβαίνω και πολλά με τα καλώδια αλλά σίγουρα σε βλέπω για ασύρματα τηλέφωνα :p

grovolis
09-02-12, 14:26
Αγορίνα τι τα θες τόσα τηλέφωνα μπροστά στα +9 mbps! Πάντως για τα στατιστικά της γραμμής σου τα 6 mpbs είναι τουλάχιστον λίγα! Τόσα πίανω εγώ με att 46 και fastpath. :P

blackwar
09-02-12, 15:58
Εχω προβλημα μεγαλο.. Γι'αυτο λεω να παρω τα ασυρματα τηλεφωνα Gigaset . Αλλα δεν ξερω αν τα ασυρματα το καθενα θελει δικια του πριζα τηλεφωνου.

jaguar13
10-02-12, 01:11
Όχι. Μόνο η βάση-φορτιστής θέλει πρίζα τηλεφώνου. Τα υπόλοιπα μόνο πρίζα ΔΕΗ:)

makfil
10-02-12, 10:27
Κατά τη γνώμη μου, η εσωτερική εγκατάσταση του σπιτιού έχει πρόβλημα και αυτό λύνεται με ασύρματα τηλέφωνα DECT (http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Delectronics&field-keywords=panasonic+dect&x=11&y=15) που κυκλοφορούν σε πολλές εκδόσεις και μάλιστα στο amazon, σε πολύ χαμηλότερες τιμές και με δωρεάν αποστολή για αξία πάνω από 25 λίρες.

Στην κεντρική πρίζα βάζεις τη βάση και τα υπόλοιπα τηλέφωνα θέλουν μόνο ρεύμα.
Η ευκολία στη χρήση είναι μεγάλη αφού μπορείς να κυκλοφορείς σε όλο το σπίτι με μια συσκευή στην τσέπη, αλλά και έξω από αυτό.

Το λέω εκ πείρας, αφού ακολούθησα αυτή τη λύση και εγώ με συσκευές Panasonic.

blackwar
10-02-12, 15:50
Ναι μαλλον με τα πρωτα χρηματα θα αγορασω τα siemens eco dect που εχω στο λινκ . Εχω αλλο θεμα. Αφου κανω αυτο με τα ασυρματα , πρεπει να βρω το καλωδιο του συναγερμου σε ποια πριζα επικοινωνει για να το εχω σε επικοινωνια :/

........Auto merged post: blackwar πρόσθεσε 3 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Ναι μαλλον με τα πρωτα χρηματα θα αγορασω τα siemens eco dect που εχω στο λινκ . Εχω αλλο θεμα. Αφου κανω αυτο με τα ασυρματα , πρεπει να βρω το καλωδιο του συναγερμου σε ποια πριζα επικοινωνει για να το εχω σε επικοινωνια :/

* Αυτα http://www.amazon.co.uk/Panasonic-KX-TG8524EB-Digital-Cordless-Machine/dp/B003LPTARK/ref=sr_1_2?s=electronics&ie=UTF8&qid=1328878194&sr=1-2 ειναι καλυτερα απο τα siemens που εχω ποσταρει στο πρωτο ποστ; γιατι ειναι πολυ φθηνα

geonet
10-02-12, 15:55
Πολύ πιθανόν να σου δημιουργεί θέμα ο συναγερμός. Επίσης απλά τσέκαρε ότι κάποια πρίζα δεν βραχυκυκλώνει δια της ατόπου...

blackwar
10-02-12, 16:20
Πολύ πιθανόν να σου δημιουργεί θέμα ο συναγερμός. Επίσης απλά τσέκαρε ότι κάποια πρίζα δεν βραχυκυκλώνει δια της ατόπου...

Θα το ψαξω... κατι ακομα. Καλωδια χαλκο για το τηλεφωνο, που μπορω να βρω ;

jkoukos
10-02-12, 20:46
Φίλτρα στα τηλέφωνα που έχεις τώρα και στον συναγερμό, υπάρχουν;

blackwar
10-02-12, 21:53
Φίλτρα στα τηλέφωνα που έχεις τώρα και στον συναγερμό, υπάρχουν;

Τα παντα υπαρχουν, και στο συναγερμο..

jkoukos
10-02-12, 23:45
Οπότε για αρχή κάνε αυτό που έγραψε παραπάνω ο @geonet.

blackwar
11-02-12, 13:30
Σημερα αφου απο 11 πηγε στο 6 το snr μετα απο επικοινωνια με την 4νετ συχρονισα 17 mbps παρακαλω. με attentuan 25,5. alla μονο οταν παιζει η μια πριζα ,αλλιως 11. τωρα που πηγα να δω την πριζα του συναγερμου και τησ αλλαξα τα φωτα συχρονιζω στα 8 απο 11 :p Οταν λετε βραχυκυκλωνει πως μπορω να το δω; τι να κανω ;

baskon
11-02-12, 13:39
Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να φωνάξεις εναν ηλεκτρολόγο να τσεκάρει την καλωδιωση σου..
ΑΠο κει και περα αν θες να το κανεις μονος σου αποσυνδεσε ολα τα τηλεφωνα καταρχας.Οι πριζες να ειναι συνδεδεμενες.
Πως παει η γραμμή;
Μετα ανοιξε μια μια τις πριζες και αποσυνδεσε τες.Βλεπεις καποια να σου προκαλει το προβλημα;
ΑΝ οχι μάλλον το θεμα σου είναι κάπου στα καλώδια...

Επίσης θα μπορουσες να κανεις και κατι αλλο το οποιο νομιζω θα σου λυσει το προβλημα.
Αφηνεις την πρίζα ως έχει και πιανεις 17 Mbps. Βάζεις ένα splitter.Βαζεις το ρουτερ πάνω στο splitter.
Παίρνεις την έξοδο τηλεφωνου του splitter Και την συνδέεις με τα 2 καλώδια που πανε στις υπολοιπες πριζες.Πλεον δε χρειαζεσαι ουτε φιλτρα στις αλλες συσκευες..

blackwar
11-02-12, 13:51
Μα αν ηταν να εχω μια πριζα θα το εκανα και θα αγοραζα ενα ασυρματο τηλεφωνο με πολλες βασεις. ;) Το προβλημα ειναι οτι εχω συναγερμο και πρεπει να παιζει και αυτος..

makfil
11-02-12, 13:55
Επίσης θα μπορουσες να κανεις και κατι αλλο το οποιο νομιζω θα σου λυσει το προβλημα.
Αφηνεις την πρίζα ως έχει και πιανεις 17 Mbps. Βάζεις ένα splitter.Βαζεις το ρουτερ πάνω στο splitter.
Παίρνεις την έξοδο τηλεφωνου του splitter Και την συνδέεις με τα 2 καλώδια που πανε στις υπολοιπες πριζες.Πλεον δε χρειαζεσαι ουτε φιλτρα στις αλλες συσκευες..

Σ' αυτή τη λύση, που είναι η καλλίτερη, αφού δεν μπορεί να ασχοληθεί με βραχυκυκλώματα κλπ, θα πρότεινα να μην χρησιμοποιηθούν καλώδια αλλά ασύρματα τηλέφωνα (1 ή 2 ή 3) με μία, μόνον, βάση δίπλα στο router.

blackwar
11-02-12, 18:21
Σ' αυτή τη λύση, που είναι η καλλίτερη, αφού δεν μπορεί να ασχοληθεί με βραχυκυκλώματα κλπ, θα πρότεινα να μην χρησιμοποιηθούν καλώδια αλλά ασύρματα τηλέφωνα (1 ή 2 ή 3) με μία, μόνον, βάση δίπλα στο router.

Αλλα δεν μπορω να βαλω τον συναγερμο :/ Μαλλον θα παρω τεχνικο να μου τα φτιαξει η να κρατησει ενα για τηλεφωνο-ρουτερ και ενα για συναγερμο. Εκτος αν υπαρχει κι αλλη λυση :D:worthy:

XPHSTOS29
11-02-12, 18:46
Παρε μια μπριζα με 2 θεσεις ....
στην μια θεση βαλε τα καλωδια του οτε και στην αλλη τα καλωδια που πανε στο υπολοιπο σπιτι
βαλε ενα σπλιτερ και το καλωδιο που ειναι για το τηλεφωνο συνδεσε το στην μπριζα που επιστρεφει στο σπιτι ;)
Ετσι δεν θα χειαζεσαι και φιλτρα στις υπολοιπες μπριζες

blackwar
11-02-12, 21:39
Παρε μια μπριζα με 2 θεσεις ....
στην μια θεση βαλε τα καλωδια του οτε και στην αλλη τα καλωδια που πανε στο υπολοιπο σπιτι
βαλε ενα σπλιτερ και το καλωδιο που ειναι για το τηλεφωνο συνδεσε το στην μπριζα που επιστρεφει στο σπιτι ;)
Ετσι δεν θα χειαζεσαι και φιλτρα στις υπολοιπες μπριζες
Ειστε θεοι. Πηγα στα πρακτικερ πηρα μια διπλη των 6 ευρω. Και τωρα συχρονιζω στα 15,5-16 mbps και λειτουργουν ολες οι πριζες...
ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΜΟνο τον ηλεκτρολογο που γλυτωσα αξιζε τον κοπο :) καλο ειναι να φτιαχτει ενα θεμα με τις οδηγιες απο πανω διοτι πολυ θα αντιμετωπιζουν τετοιο προβλημα ;)

nongrata
11-02-12, 21:44
Εγώ έχω πάρει μια πρίζα με 2 RJ11. Στη μια υποδοχή έχω συνδέσει αυτό που έρχεται από τον ΟΤΕ και στην άλλη αυτό που πάει στα δωμάτια. Μετά με γέφυρα από το splitter τραβάω ένα καλώδιο ένα μέτρο και το καρφώνω στο RJ11 που πάει στα δωμάτια και όλα καλά.

makfil
11-02-12, 21:52
Εγώ έχω πάρει μια πρίζα με 2 RJ11. Στη μια υποδοχή έχω συνδέσει αυτό που έρχεται από τον ΟΤΕ και στην άλλη αυτό που πάει στα δωμάτια. Μετά με γέφυρα από το splitter τραβάω ένα καλώδιο ένα μέτρο και το καρφώνω στο RJ11 που πάει στα δωμάτια και όλα καλά.

Το ίδιο δεν λες με τον Χρήστο29 ή κάτι διαφορετικό;

blackwar
11-02-12, 21:52
κατι τελευταιο. συνδεσα του δωματιου το τηλεφωνο χωρις φιλτρο αλλα εκανε παρασιτα. γιαυτο εβαλα φιλτρο.Πειραζει ; Και ο συναγερμος εχει φιλτρο.

baskon
11-02-12, 22:16
Αλλα δεν μπορω να βαλω τον συναγερμο :/ Μαλλον θα παρω τεχνικο να μου τα φτιαξει η να κρατησει ενα για τηλεφωνο-ρουτερ και ενα για συναγερμο. Εκτος αν υπαρχει κι αλλη λυση
Η λυση που σου ειχα πει παραπανω ηταν ακριβως το ιδιο πραγμα με τη διπλη πριζα.
Θα δουλευαν ολες οι τηλ πριζες σου και ο συναγερμος.
Απλως αντι να εχεις διπλη πριζα θα υπηρχε μια διαφορετικη ενωση απο το σπλιττερ (γραμμη εξοδου τηλεφωνου) με τα 2 καλωδια που πανε σε ολες τις υπολοιπες πριζες.
Νομιζω οτι το ειπα και πριν οσο πιο καθαρα γινοταν.

Anyway η διπλη πριζα ειναι ακομα καλυτερη ωστε να κανεις ακομα πιο καθαρη δουλεια..

XPHSTOS29
11-02-12, 22:17
Χμμμμ ... λογικα δεν θα επρεπε να εχεις παρασιτα μιας και εχεις το σπλιτερ, μηπως πρεπει να αλλαξεις το καλωδιο στο τηλεφωνο σου , η του ακουστικου η της γραμμης.

xmperop1
11-02-12, 22:46
κατι τελευταιο. συνδεσα του δωματιου το τηλεφωνο χωρις φιλτρο αλλα εκανε παρασιτα. γιαυτο εβαλα φιλτρο.Πειραζει ; Και ο συναγερμος εχει φιλτρο.

Ανοιξε τον συναγερμό και απομόνωσε την τηλεφωνική γραμμή,αν κοπεί το adsl και η τηλεφωνία τότε η γραμμή σου περνάει μέσα από τον συναγερμό και δίνει στο υπόλοιπο σπίτι ( από κατασκευής).

Θα πρέπει ο συναγερμός να πάρει μετά το σπλίτερ με δικιά του γραμμή άσχετα να έχει φίλτρο τώρα το οποίο θα αφαιρέσεις μετά.

makfil
12-02-12, 11:29
Με την ευκαιρία, θέλω να ρωτησω και εγώ κάτι σχετικό με τις πρίζες.
Έχω δύο γραμμές στο χώρο μου και πριν από χρόνια έβαλα μια πρίζα με 2 RJ11 και σε κάθε μια θέση έχω κουμπώσει τις συνδέσεις μου, όπως παρακάτω.

Στη γραμμή 1, που είναι και η κύρια, ως προς τον αριθμό τηλεφώνου, συνδέται, στην πρίζα, και το παλαιό καλώδιο που κυκλοφορούσε τη γραμμή στα δωμάτια. Σήμερα χρησιμοποιείται αυτό το καλώδιο μόνο κατά ένα τμήμα του και συγκεριμένα για τη σύνδεση με το συναγερμό. Στο RJ11 της 1 συνδέεται ένα splitter, από το οποίο το ένα βύσμα συνδέεται με ένα router για ένα pc και το άλλο, με διακλαδωτή, με μια δίγραμμη σταθερή συσκευή (χρησιμοποιείται μόνο για τη γραμμή 1) και με ένα ασύρματο που εξυπηρετεί το χώρο.

Στο RJ11 της 2 συνδέεται ένα splitter, από το οποίο το ένα βύσμα συνδέεται με ένα άλλο router για άλλο pc και το άλλο με τη βάση ενός άλλου ασύρματου με δύο συσκευές που εξυπηρετούν το χώρο.

Επειδή από χρόνια, κάθε φορά που λειτουργούν ταυτόχρονα οι τηλεφωνικές γραμμές, ακούγεται στο βάθος της μιας η συνομιλία της άλλης, χωρίς να είναι ξεκάθαρη η συνακρόαση αλλά απλά ενοχλητική, σκέφτομαι να επανεξετάσω το θέμα των συνδέσεων αφενός για να ελέγξω μήπως κάποιο καλώδιο της μιας γραμμής στην πρίζα ακουμπάει σε καλώδιο της άλλης αφετέρου για να συμμαζέψω τις συνδέσεις που είναι αρκετές, όπως φαίνεται.

Το ερώτημα είναι εάν πρέπει να ξεχωρίσω τις δύο γραμμές από τη μία πρίζα 2 θέσεων ή όχι ή ποιες άλλες επεμβάσεις μπορώ να κάνω για τη βελτίωση της κατάστασης. Διευκρινίζω ότι όλες, σχεδόν, οι συνδεσμολογίες έχουν γίνει από εμένα. Επίσης ότι, ενώ το router της 2 κλειδώνει στα 8600 περίπου, εκείνο της 1 κλειδώνει στα 5600, αν και έχω τον ίδιο πάροχο (4νετ) και όσες φορές ανέφερα το πρόβλημα στους τεχνικούς, δεν έδωσαν λύση.

blackwar
27-02-12, 12:12
Ευχαριστω πολυ μελη του ADSLgr :D
Ειπα σημερα να ανεβασω και ενα screenshot με τη νεα μου ταχυτητα.. η οποια ανεβηκα κατα 12 mbps τελικα και κατεβαζω με 1,7-1,8 mb/sec .. με 25,5-26,5 db και SNR στο 6 Forthnet.
[IMG]http://img252.imageshack.us/img252/4866/adsli.png (http://imageshack.us/photo/my-images/252/adsli.png/)

XPHSTOS29
27-02-12, 17:31
Με την ευκαιρία, θέλω να ρωτησω και εγώ κάτι σχετικό με τις πρίζες.
Έχω δύο γραμμές στο χώρο μου και πριν από χρόνια έβαλα μια πρίζα με 2 RJ11 και σε κάθε μια θέση έχω κουμπώσει τις συνδέσεις μου, όπως παρακάτω.


Αφου εχεις 2 γραμμες παρε μια μπριζα με 2 RJ45 κα βαλε :
Στην πρωτη υποδοχη την μια γραμμη και την επιστροφη της στο σπιτι και ομοιως και στην δευτερη υποδοχη.
Στα κλιπς βαζεις 2 καλωδια τηλεφωνου στο καθενα με το ενα να πηγαινει στο σπλιτερ ("line" αν υπαρχει) η απευθειας στο ρουτερ, και το αλλο στο σπλιτερ ("phone", αν υπαρχει) η στην εξοδο τηλεφωνου του ρουτερ.
Το πιο ευκολο ειναι να βαλεις τα καλωδια σε σειρα μεταξυ τους .
πχ το ενα καλωδιο θα παει στα 1234 του κλιπ και το αλλο στα 5678. και θα συνδεσεις τις γραμμες σου στα 23 και 67 στην μπριζα.
ΥΓ. προυποθεση ειναι η χρηση τηλεφωνικου καλωδιου με 2 ζευγη η 4 καλωδια. Με 2 καλωδια η ενα ζευγος θα σε δυσκολεψει περισσοτερο.
Καλωδιο utp βαλε αν το τηλεφωνο σου ερχεται στο ρουτερ (IP τηλεφωνια).

tintin
01-03-12, 00:10
Oσα περισσοτερα τηλεφωνα εχες στο σπιτι, τοσο περισσοτερο επηρεαζεται αρνητικα η ταχυτητα του κατεβασματος?

Copyright © Keen Notion Co (2002-2014) Copyright Keen Notion Co.