PDA

Επιστροφή στο Forum : Πως να αναβαθμισω τη Ram μου;



paulos12
08-03-12, 01:26
Γεια σας,
Ο υπολογιστης μου περνει DDR ram 400mhz PC3200 , εχω ιδη μια 512mb ram και θελω να βαλω επιπλεον 1,5 για να παω στα 2 GB ram . Ομως δεν μπορω να ταιριαξω ολα τα χαρακτηριστικα μεταξυ τους οπως, ταχυτητα ,timings,volt. θα μπορουσε καποιος να με καθοδηγησει?Η αν επερνα 2 x 1 GB DDR ιδιων χαρακτηριστικων και αφηνα το BIOS στο AUTO οπου και ειναι θα μου ελυνε τα προβληματα οσων αφορα errors κτλ κτλ ??

stefan_city
08-03-12, 02:11
:welcome:

πρωτα πρεπει να βεβαιωθεις αν η μητρικη σου υποστηριζει 2gb ram και ποιες ταχυτητες υποστηριζει. προσπαθησε να βρεις στα ιδια volt. η ταχυτητα και τα timings κανονικα δεν πρεπει να σου δημιουργησουν προβλημα, απλα θα τρεχουν και οι δυο μνημες με την ταχυτητα της πιο αργης.
ολα αυτα υπο ιδανικες συνθηκες, καθως ιδιαιτερα τα παλιοτερα συστηματα ειναι καπως δυστροπα, και μπορει να δημιουργηθει θεμα ασυμβατοτητας.

αν εχεις βρει σετακι σε καλη τιμη και θεωρεις οτι αξιζει, τσιμπησε το και πηγαινε σε 2gb. αλλιως, παρε τη μια που μαζι με αυτη που εχεις θα σε πανε στο 1.5gb

masterfaster
08-03-12, 02:32
π.χ. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553336

maxmad
08-03-12, 02:35
πες μας το μοντελο της μητρικης σου να δουμε τι ακριβως μπορει να παρει....

paulos12
08-03-12, 16:04
Manufacturer: Micro-Star Inc.
Model: MS-6788
Version: 20A
Serial Number: Unknown

Bridge:
North Bridge intel i865P/PE/G/i848P Revision A2
South Bridge intel 82801EB (ICH5) Revision 02

CPU
Name: Intel Pentium 4 3.2 Ghz
CPU socket socket 478 mPGA

Memory
Max capacity: Unknown
Maximum Memory Module Size 1024 MBytes
Memery slots: Unknow (4 το εχω ανοιξει κ εχω δει)

Aυτα μου δειχνει το SIW στο motherboard..

Οταν πηγαινω στο memory λεει οτι το BIOS εχει αναφερει λαθος νουμερα...Ελπιζω να καταλαβατε απο αυτα μεχρι ποσο ram περνει..

stefan_city
08-03-12, 16:24
αν ειναι αυτη (http://www.memory-up.com/memory/MSIMS-670012576.html) η μητρικη σου, τοτε συμφωνα με αυτο που λεει κατω κατω, υποστηριζει μεχρι 2gb ram, με 1gb σε καθε slot.

maxmad
08-03-12, 18:41
paulos12 εισαι σιγουρος οτι ειδες 4 slots?
μηπως τα μπερδεψες με τα PCI?

baskon
08-03-12, 18:49
http://www.ocs.gr/photo/motherboard/ms_6788_848P_Neo-V_001_ocs.html
Εαν ειναι αυτο το μοντελο που μας λες τοτε απο οτι δειχνει και η εικονα εχει 2 slots..
Οπως και να εχει με τοσο παλιο συστημα δεν αξιζει να ασχοληθεις. Αγορασε το φθηνοτερο 1 γιγα που μπορεις να βρεις και βαλτο πανω. Αν βρεις τιποτα μεταχειρισμενα σε καλη τιμη δες μηπως παρεις και 2Χ1 Gb..
Αλλιως 1 Gb.Λογικά δε θα εχεις καποιο προβλημα με τη συμβατοτητα οτι και αν παρεις..

eagle13
08-03-12, 18:55
Τρέξε το να σου πει τι χρειάζεσαι ....................... :hmm:

http://www.crucial.com/systemscanner/

paulos12
08-03-12, 20:21
Aφου ετρεξα το crusial scanner ειδα οτι εχει 2 slots οπως μου ειπατε..Αν βρω 2 x 1 GB ιδια sticks θα εχω καποιο προβλημα συμβατοτητας?

stefan_city
08-03-12, 20:40
οχι, αν ειναι ιδια δεν θα πρεπει να εχεις κανενα προβλημα. και με διαφορετικα δε σημαινει πως θα εχεις σιγουρα προβλημα, αλλα ποτε δεν ξερεις.

maxmad
08-03-12, 20:41
Κατα 99% οχι...

Να ξερεις παντως οτι οι μνημες DDR πωλουνται πολυ ακριβα σε σχεση με DDR2 η DDR3...
Βρες 1G και βαλτο... για να κρατησεις και αυτο που ηδη εχεις... με 1.5GB συνολο θα εισαι καλα...

paulos12
08-03-12, 21:00
Ευχαριστω πολυ παιδια!!

paulos12
12-03-12, 16:39
Σημερα που ανοιξα τον υπολογιστη, παρατηρησα οτι διπλα απο τα πρασινα slot της ram (οπου ειναι κενα) ειναι ενα μπλε slot οπου εκει ειναι η ram που εχω τωρα..Tι slot ακριβως ειναι αυτο??? :hmm: :hmm:

stefan_city
12-03-12, 20:40
μπορεις να ανεβασεις μια φωτογραφια;:hmm:

paulos12
12-03-12, 21:35
http://www.ocs.gr/photo/motherboard/...V_001_ocs.html

Οπως ειναι αυτη η μητρικη, μονο που στα δεξια απο τα 2 πρασινα slot της ram εχει ενα μπλε
οπου και ειναι αυτη που εχω τωρα..
Αν δεν σε ικανοποιησε αυτο , θα ανεβασω photo καποια αλλη στιγμη.

Ευχαριστω για το ενδιαφερον!

stefan_city
12-03-12, 21:57
δε δουλευει το λινκ.

απλα μου φαινεται περιεργο βασει μοντελου να βλεπουμε οτι εχει 2 slot. στη συνεχεια να το ελεγχεις και μεσω software, οπου επιβεβαιωθηκαν τα 2 slot, αλλα η ram σου να βρισκεται κουμπωμενη σε αλλο slot.:what:

orelink
14-03-12, 01:44
Συνηθως κολλανε ενα κιτρινο χαρτι στο κουτι που δειχνει το σχεδιο της μητρικης εκει εχει και το μοντελο αν και αν ψαξεις πανω στην μητρικι θα λεει με μεγαλα γραμματα .δες και πες μας

eagle13
14-03-12, 02:05
http://www.ocs.gr/photo/motherboard/...V_001_ocs.html

Οπως ειναι αυτη η μητρικη, μονο που στα δεξια απο τα 2 πρασινα slot της ram εχει ενα μπλε
οπου και ειναι αυτη που εχω τωρα..
Αν δεν σε ικανοποιησε αυτο , θα ανεβασω photo καποια αλλη στιγμη.

Ευχαριστω για το ενδιαφερον!

Βγάλε με το κινητό μια φωτογραφία και ανεβασέ την να δούμε την μητρική ...................... :hmm:

biggeo65
14-03-12, 02:14
http://www.ocs.gr/photo/motherboard/...V_001_ocs.html

Οπως ειναι αυτη η μητρικη, μονο που στα δεξια απο τα 2 πρασινα slot της ram εχει ενα μπλε
οπου και ειναι αυτη που εχω τωρα..
Αν δεν σε ικανοποιησε αυτο , θα ανεβασω photo καποια αλλη στιγμη.

Ευχαριστω για το ενδιαφερον!

Aν αυτή είναι η μητρική (http://us.msi.com/product/mb/865PE-Neo2-V.html#/?div=Detail) έχει τρία slots μνήμης,
και μπορεί να πάρει μέχρι 3 GB.

Aπλά τα πράσινα δουλεύουν και Dual Channel,
αν βάλεις δύο ίδιες μνήμες.

Πάντως επειδή η μητρική είναι παλιά, καλύτερα στα πράσινα
να βάλεις ένα σετ 2χ1 GB (http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=134020475) για να δουλέψει το dual channel,
αλλά και να μπορείς να αφαιρέσεις την 512 ΚΒ που έχεις,
αν τυχόν υπάρχουν προβλήματα με τρία module μνήμης
εγκατεστημένα.

SirAggelos
14-03-12, 13:52
Συμφωνω βρες μεταχειρισμενα(για πιο φθηνα) 2Χ1GB απο κανα ebay.Αυτη που εχεις πανω βγαλτη μην τυχον δημιουγησει προβληματα

paulos12
14-03-12, 16:39
Aν αυτή είναι η μητρική (http://us.msi.com/product/mb/865PE-Neo2-V.html#/?div=Detail) έχει τρία slots μνήμης,
και μπορεί να πάρει μέχρι 3 GB.

Aπλά τα πράσινα δουλεύουν και Dual Channel,
αν βάλεις δύο ίδιες μνήμες.

Πάντως επειδή η μητρική είναι παλιά, καλύτερα στα πράσινα
να βάλεις ένα σετ 2χ1 GB (http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=134020475) για να δουλέψει το dual channel,
αλλά και να μπορείς να αφαιρέσεις την 512 ΚΒ που έχεις,
αν τυχόν υπάρχουν προβλήματα με τρία module μνήμης
εγκατεστημένα.

Αυτη ακριβως ειναι!!
Το κακο ειναι οτι δεν ξερω να κανω αγορες online..Επισης ειναι αξιοπιστες οι αγορες απο εκει οσο και τα προϊοντα??
Ειχα βρει απο τα multirama οταν εχει πτωση τιμων αλλα οταν ηταν να παω και ξανακοιταξα το site τις ειχαν βγαλει..
Ευχαριστω παιδια!!!!!!!! :oneup:

biggeo65
15-03-12, 06:32
Αν πάρεις από e-bay να προσέχεις η μνήμη να γράφει ΝΟΝ-ΕCC
Έχει κάποιες που βγαίνουν φθηνά, αλλά έχουν ξεμείνει από servers
είναι ΕCC και δεν θα τρέξουν στον δικό σου.

Από Ελληνικά μαγαζιά μπορείς να παραγγείλεις on-line χωρίς φόβο.
Πληρώνεις αφού έρθει το προϊόν σπίτι σου ή στο πλησιέστερο κατάστημα,
οπότε αν δεν είναι αυτό που θέλεις το ξαναστέλνεις πίσω.

proalless
15-03-12, 13:01
Ειχα βρει απο τα multirama οταν εχει πτωση τιμων αλλα οταν ηταν να παω και ξανακοιταξα το site τις ειχαν βγαλει..

είχε στο vision studio με λογική τιμή (δεδομένου ότι πριν μήνες ήταν από 45 ευρώ και πάνω) 22 ευρώ ( έχω πάρει 6 κομμάτια και ανέστησα 4 μηχανήματα)
λογικά με παραγγελία απλά πάρε ένα τηλ πρώτα να δεις σε πόσο καιρό θα έχει

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=2591&cat=4&sub=180&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined

επίσης όπως αναφέρθηκε πιο πάνω έχει και το e-shop αλλά πλέον μόνο την apacer
άμεσα διαθέσιμη με 27 ευρώ

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.556082

paulos12
15-03-12, 13:52
Αν πάρεις από e-bay να προσέχεις η μνήμη να γράφει ΝΟΝ-ΕCC
Έχει κάποιες που βγαίνουν φθηνά, αλλά έχουν ξεμείνει από servers
είναι ΕCC και δεν θα τρέξουν στον δικό σου.

Από Ελληνικά μαγαζιά μπορείς να παραγγείλεις on-line χωρίς φόβο.
Πληρώνεις αφού έρθει το προϊόν σπίτι σου ή στο πλησιέστερο κατάστημα,
οπότε αν δεν είναι αυτό που θέλεις το ξαναστέλνεις πίσω.

Δηλαδη πληρωνω κατα την παραλαβη αλλα και μπορω να παω σε καποιο καταστημα (multirama π.χ , που ειναι κοντα μου)να πληρωσω εκει και μετα να μου το στειλουν?

Ευχαριστω και παλι!! Το αγαπω αυτο το φορουμ! :respekt:

biggeo65
15-03-12, 14:19
Δηλαδη πληρωνω κατα την παραλαβη αλλα και μπορω να παω σε καποιο καταστημα (multirama π.χ , που ειναι κοντα μου)να πληρωσω εκει και μετα να μου το στειλουν?

Ευχαριστω και παλι!! Το αγαπω αυτο το φορουμ! :respekt:
Αν παραγγείλεις π.χ. online από multirama,
και υπάρχει multirama στην περιοχή σου,
στην παραγγελία που θα κάνεις, δηλώνεις Παραλαβή από κατάστημα.

Εέτσι γλυτώνεις και τα μεταφορικά που συνήθως είναι 3-4€
και μόλις η παραγγελία φτάσει στο multirama thw περιοχής σου
σου παίρνουν τηλέφωνο, πας πληρώνεις και την παίρνεις.

Αν η παραγγελία έρθει σπίτι σου, πληρώνεις στην courier
την αξία + μεταφορικά.

eagle13
15-03-12, 14:32
Δηλαδη πληρωνω κατα την παραλαβη αλλα και μπορω να παω σε καποιο καταστημα (multirama π.χ , που ειναι κοντα μου)να πληρωσω εκει και μετα να μου το στειλουν?

Ευχαριστω και παλι!! Το αγαπω αυτο το φορουμ! :respekt:

Αθήνα ή Θεσ/νικη μένεις ; :hmm:

paulos12
15-03-12, 17:10
Αα τωρα καταλαβα ευχαριστω!

Αθηνα.

eagle13
15-03-12, 17:52
Αα τωρα καταλαβα ευχαριστω!

Αθηνα.

Άρα δες αυτή που σου πρότεινε ο proalless από το eshop , αλλιώς

http://www.ebay.co.uk/itm/Kingston-1GB-PC3200-DDR-400MHz-Non-ECC-SD-RAM-Memory-6a-/260735898009?pt=UK_Computing_ComputerComponents_MemoryRAM_JN&hash=item3cb5121199

και είσαι εντάξει ................................. :hmm:

biggeo65
16-03-12, 03:53
Καλύτερα να πάρει σετ, 2χ1 για να κερδίσει έστω και λίγο και από το dual channel.
Aν πάρει δύο μονές το dual channel ,πιθανώς δεν θα δουλεύει.

Copyright © Keen Notion Co (2002-2014) Copyright Keen Notion Co.