PDA

Επιστροφή στο Forum : Συμβουλες για αυξηση της ταχυτητας σε netbook



cool11
31-05-12, 21:05
Τα netbook ειναι 'αναιμικα' απο τη φυση τους, και η cpu αλλα και τα υπολοιπα υποσυστηματα, ειναι συνηθως χαμηλης αποδοσεως, το γνωριζω.
Επισης, οτι επιταχυνει ως ρυθμιση τα ιδια τα windows, ανεξαρτητα απο το αν μιλαμε για desktop ή netbook, το εχω ήδη κανει νομιζω(ρυθμισεις).
Επισης, απο 1 gb το πηγα στα 2gb ram, νομιζω βοηθηθηκε καπως.
Απο εκει και περα ομως?

Δεν εχω απαιτηση να μου κανει βαριες δουλειες, απλα θελω να ρωτησει αν το εχει ψαξει κανεις λιγο παραπανω αυτο το θεμα, αν μπορω να το επιταχυνω λιγο περισσοτερο.
Αν υπαρχουν προτασεις-συμβουλες, ειδικα για netbooks, ωστα να τα βοηθησουμε να πανω λιγο γρηγοροτερα στη λειτουργια τους.

stefan_city
31-05-12, 21:38
κανεις κατι συγκεκριμενο, στο οποιο δεν σε ικανοποει η αποδοση του, ή απλα θες να γινει πιο γρηγορο στη φορτωση των windows, προγραμματων κλπ;

cool11
31-05-12, 21:48
Θα ελεγα η φορτωση των προγραμματων κυρίως, καθως και γενικοτερα η αποκριση εντος τους.
Ειναι αρκετα αργα κατα τη γνωμη μου, αν και δεν εχω δει αλλα netbook σε λειτουργια, και νομιζω οτι ισως λιγο σπηντάρισμα θα το επαιρνε.

stri250
31-05-12, 21:55
Θα μπορούσες να μας πεις τι μοντέλο έχεις αλλά και να βάλεις ένα screenshot από τις διεργασίες που τρέχει το λαπτοπ από το task manager. Αυτό θα μας δείξει τι ακριβώς προγράμματα τρέχουν/φορτώνονται εξ'αρχής στα windows.

stefan_city
31-05-12, 21:57
γενικοτερα, ολα τα netbook ειναι χαμηλων απαιτησεων. αυστηρα για απλη χρηση.

απο πλευρας hardware, αυτα που μπορεις να κανεις ειναι η αυξηση της ram(το εκανες ηδη), και η αλλαγη δισκου με καποιον 7200rpm. ακομα καλυτερα με καποιον μικρο ssd.

windows 7 εχει το netbook;

cool11
31-05-12, 22:13
windows 7 εχει.
Δισκο τον μαμισιο, 5400 υποθετω.

- - - Updated - - -


Θα μπορούσες να μας πεις τι μοντέλο έχεις αλλά και να βάλεις ένα screenshot από τις διεργασίες που τρέχει το λαπτοπ από το task manager. Αυτό θα μας δείξει τι ακριβώς προγράμματα τρέχουν/φορτώνονται εξ'αρχής στα windows.

Εχω φιξαρει το startup, με ενα προγραμματακι της microsoft, που λεγεται autorun(s), το οποιο σου δειχνει ολα οσα φορτωνονται με το που ξεκινα το μηχανημα. Εχω αφαιρεσει ηδη πολυ ΄πραμα'.

stefan_city
31-05-12, 22:19
η αλλαγη του δισκου λοιπον, θα κανει επισης διαφορα αν το επιχειρησεις, βαζοντας καποιον πιο γρηγορο.

απο πλευρας windows, αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να απενεργοποιησεις υπηρεσιες και ο,τι αλλο αχρειαστο φορτωνει μαζι με τα windows, πατωντας εναρξη και γραφοντας msconfig στην αναζητηση. κατα τη γνωμη μου σε ενα netbook δεν πρεπει να φορτωνει τιποτα αλλο περα απο ενα antivirus.

επισης, ο,τι οπτικα εφφε εχουν τα windows 7, πατωντας εναρξη -> δεξι κλικ στο υπολογιστης -> ιδιοτητες -> ρυθμισεις συστηματος για προχωρημενους -> για προχωρημενους -> ρυθμισεις(επιδοσεις) -> ρυθμιση για βελτιστη αποδοση.

andreas19
31-05-12, 23:36
Σε ενα νετμπουκ ενος φιλου εβαλα τα 7 starter (εργοστασιακα ειχε τα 7 home premium) και φανηκε να πηγαινει λιιιγο πιο γρηγορα..

cool11
01-06-12, 00:42
η αλλαγη του δισκου λοιπον, θα κανει επισης διαφορα αν το επιχειρησεις, βαζοντας καποιον πιο γρηγορο.

απο πλευρας windows, αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να απενεργοποιησεις υπηρεσιες και ο,τι αλλο αχρειαστο φορτωνει μαζι με τα windows, πατωντας εναρξη και γραφοντας msconfig στην αναζητηση. κατα τη γνωμη μου σε ενα netbook δεν πρεπει να φορτωνει τιποτα αλλο περα απο ενα antivirus.

επισης, ο,τι οπτικα εφφε εχουν τα windows 7, πατωντας εναρξη -> δεξι κλικ στο υπολογιστης -> ιδιοτητες -> ρυθμισεις συστηματος για προχωρημενους -> για προχωρημενους -> ρυθμισεις(επιδοσεις) -> ρυθμιση για βελτιστη αποδοση.

ok, απενεργοποιησα τα οπτικα εφε, αν και τωρα βεβαια τα win7 μοιαζουν σχεδον σαν win2000! η εικονα τους με γυρισε σε αλλες εποχες...προ 12ετιας! Ελπιζω ομως να βοηθηθει λιγο, σωστα?

Οσον αφορα το msconfig, 5-6 πραγματα φορτωνει, μαλλον drivers του netbook, δηλαδη synaptics(το trackpad μαλλον?) και 2-3 intel(audio? video? κλπ) και antivirus. Δεν νομιζω να μπορω να αφαιρεσω κατι απο αυτα, μπορω?

Οσο γενικοτερα για τα services, εχω απενεργοποιησει πολλα που δεν θα τα χρειαστω ποτε.

stefan_city
01-06-12, 00:53
ναι, ειναι λιγο αρχαια η εμφανιση, αλλα γινεται καλυτερη η αποκριση του netbook.

το synaptics σιγουρα μπορεις να το απενεργοποιησεις. τα αλλα τι ακριβως ειναι; μπορεις να τα απενεργοποιησεις και να κανεις επανεκκινηση, για να δεις αν οντως τα χρειαζεσαι ή οχι.

απο εκει και περα, αυτα που ισχυουν για οποιοδηποτε υπολογιστη, ειτε ειναι netbook/laptop, ειτε ειναι desktop. δηλαδη, καθαρισμο στο τελος της μερας, ή μια φορα τη βδομαδα για παραδειγμα, με το ccleaner (http://www.filehippo.com/download_ccleaner/). ανασυγκροτηση με ενα προγραμμα σαν το auslogics disk defrag (http://www.filehippo.com/download_auslogics_disk_defrag/). μην αφηνεις τον κατακερματισμο να ξεπερναει το 10%. και τελος, ελεγχο που και που με το antivirus που εχεις.

Simpleton
01-06-12, 00:53
Αν ανεβάσεις τον έλεγχο λογαριασμού χρήστη στο υψηλότερο επίπεδο και είσαι γενικά προσεκτικός χρήστης, νομίζω ότι μπορείς να παραλείψεις το AV που τρέχει συνέχεια (να το έχεις δηλαδή μόνο για χειροκίνητους ελέγχους).

cool11
01-06-12, 01:11
Το ccleaner δεν ειναι παρομοιο με το tuneup utilities που χρησιμοποιω?

Το auslogics disk defrag ειναι καλυτερο απο αυτο των windows?

- - - Updated - - -


Αν ανεβάσεις τον έλεγχο λογαριασμού χρήστη στο υψηλότερο επίπεδο και είσαι γενικά προσεκτικός χρήστης, νομίζω ότι μπορείς να παραλείψεις το AV που τρέχει συνέχεια (να το έχεις δηλαδή μόνο για χειροκίνητους ελέγχους).

To nod32 εχω, ευτυχως οχι κατι τυπου....norton που ειναι το βαριδι του αιωνα. Επιβαρυνει το συστημα και το nod32 λες?

stefan_city
01-06-12, 01:23
Το ccleaner δεν ειναι παρομοιο με το tuneup utilities που χρησιμοποιω?

Το auslogics disk defrag ειναι καλυτερο απο αυτο των windows?

το tune up utilities κανει πολλα πραγματα, αλλα δεν το εχω χρησιμοποιησει και δεν ξερω ακριβως τη λειτουργια του κι αν αποδιδει ή οχι. το ccleaner εχει κι αυτο 2-3 λειτουργιες, αλλα το χρησιμοποιω μονο για καθαρισμο αχρηστων, προσωρινων αρχειων τα οποια με τον καιρο μπορει να επιβραδυνουν τον υπολογιστη.

το auslogics disk defrag ειναι αρκετα γρηγορο σε σχεση με αυτο των windows, με καλα αποτελεσματα απο προσωπικη εμπειρια, μιας και ο δισκος παραμενει παντα ταχυτατος.

αυτο που ξεχασα να πω πριν, ειναι τυχον απεγκαταστασεις να τις κανεις με το revo uninstaller (http://www.revouninstaller.com/revo_uninstaller_free_download.html), ωστε να μη μενουν καταλοιπα στο δισκο που μπορει να επιβραδυνουν το συστημα.

ολα τα προγραμματα που σου προτεινα ειναι δωρεαν.

cool11
01-06-12, 01:26
Το revo θα ψαξει και για προγραμματα που ειχα εγκατεστημενα παλια, ή μονο απο δω και περα οτι απεγκαταστησω?

stefan_city
01-06-12, 01:32
ο,τι απεγκαθιστας απο εδω και περα. ειναι σαν την προσθαφαιρεση των windows, αλλα περα απο τον uninstaller της καθε εφαρμογης, κανει αναζητηση και διαγραφει τυχον καταλοιπα της εφαρμογης που εχουν παραμεινει.

cool11
01-06-12, 01:38
Το auslogics disk defrag τρεχει εντος των windows?

stefan_city
01-06-12, 01:42
ναι. ειναι ενα προγραμματακι πολυ απλο και ευκολο στη χρηση, χωρις ιδιαιτερες ρυθμισεις. εχει και χρονοδιαγραμμα, οπως η ανασυγκροτηση των windows, οπου βαζεις πχ καθε 1η του μηνα να κανει ανασυγκροτηση. δες και screenshots στο λινκ που σου εδωσα.;)

cool11
01-06-12, 12:24
Το defrag οντως βοηθησε παιδες. Κατι καλυτερο βλεπω. Οπως και η πληρης απενεργοποιηση ολων των εφε.

eagle13
01-06-12, 13:17
Το defrag οντως βοηθησε παιδες. Κατι καλυτερο βλεπω. Οπως και η πληρης απενεργοποιηση ολων των εφε.

Εγώ θα σου έλεγα να κρατήσεις μόνο το antivivirus και να απενεργοποιήσεις όλα τα υπόλοιπα από την εκκίνηση , τι antivirus έχεις ; :hmm:

cool11
01-06-12, 13:21
nod32 εχω.
Στην εκκινηση φορτωνουν κατι services της intel, υποθετω οτι ειναι αναγκαια για την ευρυθμη λειτουργια του netbook.

bill27
01-06-12, 13:23
Το ccleaner δεν ειναι παρομοιο με το tuneup utilities που χρησιμοποιω?

Το auslogics disk defrag ειναι καλυτερο απο αυτο των windows?

- - - Updated - - -



To nod32 εχω, ευτυχως οχι κατι τυπου....norton που ειναι το βαριδι του αιωνα. Επιβαρυνει το συστημα και το nod32 λες?

το nod32 εχει

eagle13
01-06-12, 14:56
nod32 εχω.
Στην εκκινηση φορτωνουν κατι services της intel, υποθετω οτι ειναι αναγκαια για την ευρυθμη λειτουργια του netbook.

Με το βαρίδι αυτό πως να πηγαίνει καλά το μηχανάκι σου ; Για σκέψου την πιθανότητα αλλαγής του antivirus με ένα από αυτά

http://www.avira.com/en/avira-free-antivirus

http://windows.microsoft.com/el-GR/windows/products/security-essentials

προσοχή όμως , αν το απεγκαταστήσεις χρειάζεσαι αυτό

http://eches.net/nod32-removal-tool-remove-completely-nod32-antivirus/

πως να πηγαίνει καλά με αυτό που φοράει , σαν να έχεις fiat 127 και να έχεις επάνω έναν τόνο πατάτες στην ανηφόρα ........................ :hmm:

derizio
01-06-12, 16:10
Εγω σε natbook asus 1000h εχω βαλει 2 ram και ενα ssd και του περασα και win7 home. Απο antivirus εχω της microsoft και μπορω να πω οτι παει αξιοπρεπεστατα. Αν αφηνα και τα xp θα πηγαινε σφαιρα, αλλα ηθελα να του περασω 7ρια. Οποτε οπως λενε τα παιδια αλλαξε antivirus και αν σηκωνει η τσεπη σου βαλε και ενα ssd. Φαντασου οτι εγω δεν εχω απαενεργοποιησει σχεδον τιποτα απο λειτουργιες των win και εχω και widgets στο desktop.

eagle13
01-06-12, 17:00
Εγω σε natbook asus 1000h εχω βαλει 2 ram και ενα ssd και του περασα και win7 home. Απο antivirus εχω της microsoft και μπορω να πω οτι παει αξιοπρεπεστατα. Αν αφηνα και τα xp θα πηγαινε σφαιρα, αλλα ηθελα να του περασω 7ρια. Οποτε οπως λενε τα παιδια αλλαξε antivirus και αν σηκωνει η τσεπη σου βαλε και ενα ssd. Φαντασου οτι εγω δεν εχω απαενεργοποιησει σχεδον τιποτα απο λειτουργιες των win και εχω και widgets στο desktop.

Για εμένα ανεξαρτήτως της τσέπης του καθενός είναι περιττό να βάζουμε ram αφού τα xp pro τρέχουν απροβλημάτιστα με 1 gb ram ( προσωπική μου γνώμη ) ....................... :hmm:

cranky
01-06-12, 21:42
... τα xp pro τρέχουν απροβλημάτιστα με 1 gb ram
Σωστά, αλλα ο derizio ήθελε 7άρια.
Το ίδιο έκανα κι' εγώ στο δικό μου.

derizio
01-06-12, 21:55
Ακριβώς. Και επειδή είχα δοκιμάσει και με 1gb, δεν υπήρχε περίπτωση!

Φανερός Πράκτωρ
01-06-12, 22:00
τελικά αυτά τα μηχανάκια είναι λειψά από την μάνα τους (στο θέμα ισχύος) και μετά την αγορά ο κάθε χρήστης τρέχει να σώσει/αναβαθμίσει ότι μπορεί μπας και κάνει την δουλειά του.

derizio
01-06-12, 22:18
Εγω πολυ τα έχω βολευτει! Απλα αναβαθμισα για την πλάκα μου, όχι ότι μου ήταν απαραίτητο. Έτσι κι αλλιώς υπάρχει και σταθερο pc. Τώρα αν κάποιοι τα αγοράζουν με άλλες απαιτήσεις, αυτο δεν το ξέρω.

Vasilis32
01-06-12, 22:58
Εχω ενα 3ετιας advent, απο τοτε που το πηρα το εκανα φορματ και περασα Ubuntu. Μεχρι τωρα τρεχει το ιδιο γρηγορα με τον λαπτοπ μου. Μονο το hd video στο youtube αργει λιγο...μονο εκει βλεπω διαφορα. Σε ανοιγμα-κλεισιμο, ανοιγμα αρχειων pdf κτλ.... αντε να εχει καθυστερηση ενα δευτερολεπτο.......

cool11
01-06-12, 23:04
Παιδια, επειδη εχω αναγκη να εχω win παντου και παντα, παροτι λενε οτι τα netbooks πανε για εξαφανιση λογω των ταμπλετων, εγω βρισκω οτι εχουν λογο υπαρξης.
Απο τη στιγμη που δεν υπαρχει ταμπλετα με win.
Αμα βγαλουν win σε ταμπλετα, το ξανασυζηταω. Αλλα και παλι, πληκτρολογηση στην οθονη...

Ωστοσο, η αχιλειος πτερνα τους, ειναι μαλλον οι επιδοσεις. Και γι αυτο ανοιξα και αυτο το θεμα. Να πουμε καποια πραγματα που θα τα βοηθησουν καπως να μην σερνονται.

eagle13
02-06-12, 13:18
Σωστά, αλλα ο derizio ήθελε 7άρια.
Το ίδιο έκανα κι' εγώ στο δικό μου.

Είναι κρίμα όμως τα 20 ευρώ για την αναβάθμιση της Ram .................... :hmm:

- - - Updated - - -


Ακριβώς. Και επειδή είχα δοκιμάσει και με 1gb, δεν υπήρχε περίπτωση!

Αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος γιατί να βάλεις τα win 7 ; :hmm:

- - - Updated - - -


τελικά αυτά τα μηχανάκια είναι λειψά από την μάνα τους (στο θέμα ισχύος) και μετά την αγορά ο κάθε χρήστης τρέχει να σώσει/αναβαθμίσει ότι μπορεί μπας και κάνει την δουλειά του.

+ 1 , βγάζεις και τα μάτια σου με τόσο μικρή οθόνη ............................. :hmm:

derizio
02-06-12, 13:56
Για να βάλεις 7αρια είναι απαραίτητο, για τα xp ισως!

- - - Updated - - -

Εγω φαντασου ότι περνάω αρκετές ώρες με την οθόνη του iPhone και δεν ζόριζομαι καθόλου, οπότε και στο netbook είμαι άνετος

cool11
02-06-12, 16:46
Μια ερωτηση στα γρηγορα, για να μην ανοιγω αλλο θεμα:
πως επιλεγω να μπουταρω απο cd-dvd(πχ. εξωτερικο dvdrw) σε netbook/laptop, κρατωντας πατημενο στο boot πιο πληκτρο? f11? del? ποιο?

derizio
02-06-12, 17:00
Νομίζω δεν έχουν όλα το ίδιο κουμπι. Δοκίμασε το f11 και δοκίμασε και το tab θα έλεγα. Τώρα δεν θυμάμαι στα δικα μου ποιο ακριβώς είναι το κουμπι.

cranky
02-06-12, 18:15
Νομίζω δεν έχουν όλα το ίδιο κουμπι.
Ακριβώς, αυτό.
Το εμφανίζει στην οθόνη, λίγο μετά το boot.

cool11
07-06-12, 13:27
To nοd32 θεωρείτε από τα 'βαριά' antivirus?
Το θεμα δεν ειναι βεβαια, να βαλω κατι που να ειναι ελαφρυ και να νομιζω οτι εχω προστασια μην εχοντας ουσιαστικα τιποτε, αλλα να εχω κατι ελαφρυ μεν, αποτελεσματικο δε.
Δεν ειμαι και πληρως ενημερωμενος για τις τελευταιες εξελιξεις, και σιγουρα καθενας θα χει και μια λυση να προτεινει, αλλα please, πειτε μου, το nod32 ειναι βαρυ, και αν ναι, τι ειναι ΚΑΙ καλο, ΚΑΙ αποτελεσματικο σας antivirus, εχοντας κατα νου, οτι μιλαμε για Netbook, και οτι θελω καθε πορος του συστηματος που απασχολειται, να εχει όντως λογο ύπαρξης;

eagle13
07-06-12, 15:44
To nοd32 θεωρείτε από τα 'βαριά' antivirus?
Το θεμα δεν ειναι βεβαια, να βαλω κατι που να ειναι ελαφρυ και να νομιζω οτι εχω προστασια μην εχοντας ουσιαστικα τιποτε, αλλα να εχω κατι ελαφρυ μεν, αποτελεσματικο δε.
Δεν ειμαι και πληρως ενημερωμενος για τις τελευταιες εξελιξεις, και σιγουρα καθενας θα χει και μια λυση να προτεινει, αλλα please, πειτε μου, το nod32 ειναι βαρυ, και αν ναι, τι ειναι ΚΑΙ καλο, ΚΑΙ αποτελεσματικο σας antivirus, εχοντας κατα νου, οτι μιλαμε για Netbook, και οτι θελω καθε πορος του συστηματος που απασχολειται, να εχει όντως λογο ύπαρξης;

Ναι είναι βαρύ , όλα εξαρτώνται από την χρήση , τίποτα δε σε προστατεύει 100 % αν εσύ δεν προσέχεις που μπαίνεις ....................... :hmm:

Copyright © Keen Notion Co (2002-2014) Copyright Keen Notion Co.