PDA

Επιστροφή στο Forum : ZXDSL 931VII και dyndns - no-ip



hell00
15-12-12, 23:02
Εχει καταφερει καποιος φιλος να δουλεψει το dyndns ή το no-ip με το συγκεκριμενο ρουτερ που δινει ο ΟΤΕ για VDSL ?

Προσπαθω εδω και μερες αλλα δεν τα εχω καταφερει .

farcry
16-12-12, 05:27
αυτο σε βοηθαει?


http://www.dyncommunity.com/questions/30099/zxdsl-931vii-dyndn-setup.html

Zer0c00L
16-12-12, 15:30
ειναι ανωφελο το dyndns καθως ειναι επι πληρωμη πλεον δεν εχει δωρεαν οπως το no-ip που δεν υποστηριζεται.

farcry
17-12-12, 01:11
αμα θες μπορεις να βαλεις αυτο που ειναι δωρεαν και υπαρχει μεσα στο router

http://www.dtdns.com/dtsite/pricing

Zer0c00L
17-12-12, 11:04
αυτο εβαλα και εγω στο ρουτερ

hell00
17-12-12, 19:12
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις

Ειναι κριμα παντως να υπαρχει τετοιος περιορισμος στο συγκεκριμενο router .

mpetou
22-12-12, 07:54
και γιατι δεν στηνεις δικο σου dns server ετσι το εκανα εγω.Εστησα bind σε linux το οποιο παταει σε ενα A record απο noip και ειμαι τζαμι

AssVas
22-12-12, 19:39
Δοκίμασε να δεις αν δουλεύει με το firmware που έβγαλαν και πες μας

http://oteshop.ote.gr/storefront/template-resources/attachments/attachements/gr/home/exomplismos/ZTE/p31vii_v2000otet04p7_firmware.zip

Αγγελος Κων
17-01-13, 19:16
Γειά σας και από εμένα. Δοκίμασα το νέο firmware αλλά τίποτα δεν έγινε. Με ενδιαφέρουν πολύ όλα τα παραπάνω, αλλά οι γνώσεις μου δεν φτάνουν. Μήπως υπάρχει κάποιος οδηγός είτε για το dtdns ή για το άλλο κόλπο που λέει ο φίλος, για δικό μου dns server ? Κάθε βοήθεια, πολύτιμη. Ευχαριστώ.

dlog1968
19-01-13, 17:17
Εμενα μετα απο 1 εβδομαδα ταλαιπωρια , ψαξιμο κια παιδεμα με port forwarding κλπ , επαιξε με dyndns. Τα no-ip και DtDNs που ειναι και free δυστυχως οχι....

mikeluckyluke
15-03-13, 15:59
Παιδιά μια βοήθεια. Όταν για κάποιο λόγο κάνει αποσύνδεση το router όχι restart κάνει ενημέρωση στο dyndns για να αλλάξει η ip στον server; Γιατί όλα πήγαιναν καλά με την dyndns αλλά μετά από αποσύνδεση δεν μου έχει ενημερώσει τον server (dyndns) για να αλλάξει την ip. Μήπως δεν έχω κάνει κάτι σωστά;

AnDas
18-03-13, 02:35
Όχι ούτε εμένα κάνει και μάλιστα με "κρέμασε" τη βδομάδα αυτή!
Όταν γυρίσω, θα βάλω να τρέχει ο server που έχω ανοιχτό, software για να κάνει την ενημέρωση.

mikeluckyluke
18-03-13, 21:35
Η Ip άλλαξε από μόνη της η από τον ΟΤΕ; Γιατί μίλησα με τον ΟΤΕ και μου είπαν ότι η Dynamic ip στην VDSL αλλάζει μόνο από διακοπή για κάποιο λόγο της σύνδεσης ή από restart του router. Όταν κάνει restart το router ενημερώνετε η dyndns και λειτουργεί κανονικά. Το θέμα είναι αν έγινε διακοπή της σύνδεσης για κάποιο άλλο λόγο (χρειαζετε restart το router για να επανέλθει ) ή αλλαξε από τον ΟΤΕ οπότε υπάρχει θέμα με την λειτουργία της dyndns.

AnDas
21-03-13, 02:22
Λοιπόν έχεις δίκιο, όταν κάνει restart το router και αλλάζει η ip, τότε ενημερώνεται το dyndns.
Όταν όμως αλλάζει η ip από τον ΟΤΕ (σήμερα για κάποιο λόγο άλλαξε τρεις φορές), τότε το router "ξεχνάει" να κάνει την ενημέρωση!!!
Πλέον τρέχω στον server μου το προγραμματάκι της dyndns και απενεργοποιήσα την ενημέρωση από το 931

antonon
01-05-13, 10:18
Καλημέρα,
Μπορείς σε παρακαλώ να μας πείς τι έκανες και δούλεψε διότι έχω το ίδιο πρόβλημα με εσένα;

Ευχαριστώ,

Zer0c00L
04-05-13, 20:14
το ddns ομως ειναι επι πληρωμη απο οσο θυμαμαι ενω το no-ip ειναι δωρεαν.?

η κανω λαθος

Mills
12-07-13, 01:39
- - - Updated - - -


Εμενα μετα απο 1 εβδομαδα ταλαιπωρια , ψαξιμο κια παιδεμα με port forwarding κλπ , επαιξε με dyndns. Τα no-ip και DtDNs που ειναι και free δυστυχως οχι....

Επειδή αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα μήπως θα μπορούσες να είσαι πιο αναλυτικός ως προς τον τρόπο επίλυσης; Τί ακριβώς έκανες και δούλεψε. Εγώ μέχρι στιγμής δεν τα έχω καταφέρει.

blugosi
14-07-13, 21:42
Το δικό μου παίζει κανονικά με dtdns

sprkrt
11-08-13, 16:40
Το δικό μου παίζει κανονικά με dtdns

για πες τα βηματα που εκανες, γιατι οτι εχω δοκιμασει δεν δουλευει... :hmm:

Zer0c00L
11-08-13, 17:28
για πες τα βηματα που εκανες, γιατι οτι εχω δοκιμασει δεν δουλευει... :hmm:

το dtdns περιλαμβανεται μεσα στο μενου αρκει να εχεις λογαριασμο στην υπηρεσια.

sprkrt
11-08-13, 18:09
το dtdns περιλαμβανεται μεσα στο μενου αρκει να εχεις λογαριασμο στην υπηρεσια.

εκανα λογαριασμο φυσικα, αλλα δεν μπορω να συνδεθω με τιποτα.
η διευθυνση που επιλεγω ειναι "myusername.dtdns.net"

Zer0c00L
11-08-13, 18:15
τα στοιχεια προσβασης απο την υπηρεσια ονομα χρηστη και κωδικο προσβασης

τα εχεις βαλει στο αναλογο μενου της υπηρεσιας στο ρουτερ?

η διευθυνση που αναφερεις φιλε μου "myusername.dtdns.net" ειναι για προσβαση απο εξω οχι απο το εσωτερικο δικτυο

sprkrt
11-08-13, 18:37
τα στοιχεια προσβασης απο την υπηρεσια ονομα χρηστη και κωδικο προσβασης

τα εχεις βαλει στο αναλογο μενου της υπηρεσιας στο ρουτερ?

η διευθυνση που αναφερεις φιλε μου "myusername.dtdns.net" ειναι για προσβαση απο εξω οχι απο το εσωτερικο δικτυο
αυτα βαζω στο ρουτερ:

127419

ναι φυσικα, απο το κινητο μου δοκιμαζω που ειναι σε gsm.

Zer0c00L
11-08-13, 18:51
απο οτι βλεπω στην εικονα ολα σωστα δειχνουν αρκει να ειναι τα ιδια που βαζεις στην σελιδα του DtDNS.

δες πως το χρησιμοποιω εγω και δουλευει σωστα (βλεπω δηλαδη την σελιδα του ρουτερ και απο εξω και απο μεσα)

sprkrt
11-08-13, 18:53
τις ιδιες ρυθμισεις εχουμε, απορω γιατι δεν δουλευει σε μενα!!!

χρειαζεται καποιο port forwarding ή DMZ?

το ρουτερ ειναι για vdsl αλλα το χρησιμοποιω σε απλη adsl γραμμη.

Zer0c00L
11-08-13, 18:56
οχι τα μονα που χρειαζεται ειναι αυτα που βλεπεις και στην εικονα

δηλαδη ονομα χρηστη και κωδικο

να ειναι σωστα

απο εκει και περα αφου σεταριστει ισως να χρειαστει να γινει ενα ρεσταρτ το ρουτερ να παρει νεα IP αφου γινει αυτο μπαινεις στην ιστοσελιδα του DtDNS και βλεπεις το hostname σου πηρε την ιδια IP που εχει το ρουτερ? αν ναι τοτε ειναι ολα οκ. οπως βλεπεις και στις σχετικες εικονες.

sdikr
11-08-13, 20:55
αυτα βαζω στο ρουτερ:

127419

ναι φυσικα, απο το κινητο μου δοκιμαζω που ειναι σε gsm.

Στο κομμάτι που λέει server, βάζεις το host.dyndns.net και όχι το www.dydns.net
Ακόμα ελπίζω να έχεις κάνει off την αυξημένη προστασία στο My.otenet.gr (υποθέτω ότι μιλάμε για οτε σύνδεση μιας και είμαστε σε αυτό το section)

Zer0c00L
11-08-13, 21:06
εισαι σιγουρος για αυτο γιατι οπως βλεπεις και στην δικη μου εικονα στο server εχει το http://www.dtdns.com

XPHSTOS29
11-08-13, 21:11
Μηπως φταιει οτι δεν εχει βαλει το http:/ και εχει βαλει σκετο www

sdikr
11-08-13, 21:42
εισαι σιγουρος για αυτο γιατι οπως βλεπεις και στην δικη μου εικονα στο server εχει το http://www.dtdns.com

Κάτι κάνεις λάθος

δες εδώ
http://support.y-cam.com/kb/index.php?action=article&id=324&relid=1

Στο νο 6

XPHSTOS29
11-08-13, 21:51
Κάτι κάνεις λάθος

δες εδώ
http://support.y-cam.com/kb/index.php?action=article&id=324&relid=1

Στο νο 6

εκει λεει host name ενω στο αλλο λεει server...

AnDas
11-08-13, 21:52
Χμ λες και σε μένα γι αυτό να μην μου δουλεύει;
Όταν γυρίσω Ελλάδα θα το δοκιμάσω. Σαν προσωρινή λύση όσοι θέλετε μπορείτε να βάλετε να τρέχει το αντίστοιχο προγραμματάκι στον server σας και να ανανεώνονται από εκεί οι ips...

sdikr
11-08-13, 21:57
εκει λεει host name ενω στο αλλο λεει server...

Οκ, είναι όπως το λέτε

Zer0c00L
11-08-13, 21:58
τι να σου πω ετσι το εχει ρυθμισμενο το ρουτερ (δεν προσθεσα κατι εγω) και δουλευει κανονικα

AnDas
11-08-13, 22:14
Εμένα όπως είναι ρυθμισμένο το router, πότε την ανανεώνει και πότε όχι και όπως καταλαβαίνετε είναι πρόβλημα αυτό, γιατί δεν μπορεί να το εμπιστευτείς. Έτσι όπως το έχω δει, όταν έρχεται από reboot ή το ανοίγεις και συνδέεται, την ανανεώνει, αν όπως είναι ανοιχτό και ενωμένο, αλλάξει ο ΟΤΕ την ip, δεν κάνει απολύτως τίποτα!!

sprkrt
11-08-13, 22:14
τα δοκιμασα ολα που λετε, δυστυχως κανενα αποτελεσμα

Zer0c00L
11-08-13, 22:18
τοτε κατεβασε καποιο client ειτε για το no-ip ειτε για το dtdns και κανε το εγκατασταση στον υπολογιστη.

αλλη λυση δεν εχω φιλε μου.

sprkrt
11-08-13, 22:19
το ξερω αυτο, αλλα δεν θελω να χρειαζεται να εχω ανοιχτο τον υπολογιστη για να δουλεψει.

ευχαριστω ολους για την βοηθεια. :)

XPHSTOS29
11-08-13, 22:23
Μηπως πρεπει να κοιταξεις αν εχεις ενεργοποιημενη την αυξημενη προστασια στην συνδεση σου;

sprkrt
11-08-13, 22:25
Μηπως πρεπει να κοιταξεις αν εχεις ενεργοποιημενη την αυξημενη προστασια στην συνδεση σου;
εννοεις αυτο?


Path:Security-Firewall
Enable Anti-Hacking Protection

αν ναι, το εχω βγαλει εντελως.

Zer0c00L
11-08-13, 22:27
οχι εννοει την "αυξημενη προστασια" υπηρεσια του ΟΤΕ.

sprkrt
11-08-13, 22:29
οχι δεν νομιζω, αλλα θα το ξανακοιταξω.


--------------
δεν ειναι ενεργοποιημενη.

AnDas
12-08-13, 01:55
Αυτό το είχα απενεργοποιήσει εγώ όταν είχα adsl, παίζει με την μετατροπή σε vdsl να ξανάενεργοποιήθηκε;
Θυμίστε μου που το κοιτάμε αυτό, γιατί μετά από τόσα χρόνια δεν το βρίσκω!
Thanks!!!

XPHSTOS29
12-08-13, 02:13
Στο https://ps.otenet.gr/active/ServiceActivation/csAuth.jsp
Αν δεν θυμασαι τα στοιχεια πελατη πατα κατω

Αν δεν θυμάστε τα Στοιχεία Πελάτη, πατήστε εδώ
και βαλε ονομα και κωδικο ...
Μετα θα σου βγαλει ενεργοποιημενη υπηρεσια ... και καπου εκει ειναι και οι επιλογες...
Δεν τα θυμαμαι ακριβως και δεν εχω αυτη την στιγμη κωδικους για να το κανω πιο αναλυτικα.

mbthemis
08-04-14, 00:30
Επειδή είδα ότι δεν υπάρχουν πολλές απαντήσεις στο θέμα αυτό σχετικά με το DynDns και την συνδεσιμότητα είπα να κάνω ένα μίνι οδηγό για το πως θα καταφέρετε να το κάνετε να δουλέψει:

1ο Βήμα:
Επισκευθείτε τις οδηγίες εδώ:
https://www.ote.gr/web/guest/help-and-support/internet/security/-/support/article/41638980
και μετά πηγαίντε εδώ http://my.otenet.gr/ και πατήστε το πράσινο αλλαγή ονόματος και κωδικού πρόσβασης (μη φοβάστε δεν θα κάνει αυτό). Ακολουθώντας τις οδηγίες απενεργοποιήστε την προστασία από κακόβουλες επιθέσεις που έχει ο ΟΤΕ μόνος του ( υπάρχει περίπτωση να σας δουλέψει και με την προστασία ανοιχτή, αλλά πειραματιστείτε πρώτα έτσι.)

2ο βήμα:
Ρυθμίστε την υπηρεσία DynDns
A. Πηγαίντε από το αριστερού μενού στο Application
B. Πατήστε το κουμπί DDNS
Γ. Στο μενού δεξιά πλέον πατήστε enable, μετά στο server αφήστε http://www.dyndns.org
μετά στο username και στο password βάλτε αυτά που έχετε από την υπηρεσία DynDns που φυσικά προϋποθέτει ότι έχετε κάνει πιο πριν εγγραφή: http://dyn.com/dns/
στο πεδίο Wan connection βάζετε την σύνδεσή σας και τέλος στο hostname βάζετε το host που έχετε πάλι από την υπηρεσία dyndns ακολουθούμενο συνήθως από την κατάληξη .dyndns-server.com
και τέλος πατάτε φυσικά το κουμπί submit

3ο Βήμα:
Ανοίξτε την θύρα 1723 που επιτρέπει το πρωτόκολλο PPTP για VPN connection. Αν θέλετε άλλη υπηρεσία ψάξτε να βρείτε ποια θύρα είναι η κατάλληλη για εσάς να ανοίξετε.
Μετά διαβάστε τον οδηγό εδώ
https://www.ote.gr/web/guest/help-and-support/internet/vdsl/-/support/hot-topic/1315357
A. Πηγαίντε από το αριστερού μενού στο Application
B. Πατήστε το κουμπί Port forwarding
Γ. Στο μενού δεξιά πλέον πατήστε enable,
δώστε ένα οποιοδήποτε όνομα στο name,
βάλτε σωστό πρωτόκολλο tcp ή και τα 2,
αφήστε τα WAN Host Start IP Address και WAN Host End IP Address κενά
στο πεδίο Wan connection βάζετε την σύνδεσή σας
στο πεδίο WAN Start Port βάζετε 1723 ( ή όποια άλλη θύρα θέλετε να ανοίξετε)
στο πεδίο WAN End Port βάζετε 1723 ( ή όποια άλλη θύρα θέλετε να ανοίξετε)
μετά από αυτό καθορίζετε σε ποιον υπολογιστή θέλετε να ανοίγου οι θύρες (από το τοπικό σας δίκτυο κάντε ένα command prompt και ενα ipconfig στον υπολογιστή που θέλετε να ανοίξει η θύρα για να βρείτε ποια ip έχει ο υπολογιστής αυτόες που θέλετε να ανοιξει η port, ή δείτε ποια η mac address)
κατόπιν συμπληρώστε την MAc Adress ή αν δεν θέλετε την mac address συμπληρώστε από κάτω το LAN Host IP Address -ΠΡΟΣΟΧΗ το router συνήθως δίνει στον πρώτο υπολογιστή την θύρα 192.168.1.3 οπότε τις πιο πολλές φορές οι απλοί χρήστες αυτό θα πρέπει να συμπληρώσουν εκεί.
Τέλος στο LAN Host Start Port και LAN Host End Port βάζετε 1723 ( ή όποια άλλη θύρα θέλετε να ανοίξετε) και τέλος πατάτε φυσικά το κουμπί submit

Τώρα πλέον to dyndns σας πλέον θα δουλεύει και θα μπορείτε να στείσετε στον υπολογιστή που σας ενδιαφέρει το remote desktop policy ωστε να δέχεται επισκέψεις.

sprkrt
08-04-14, 20:42
δυστυχως το http://dyn.com/dns/ δεν ειναι πλεον δωρεαν.

Copyright © Keen Notion Co (2002-2014) Copyright Keen Notion Co.