PDA

Επιστροφή στο Forum : Ποιά Ups να πάρω για τις παρακάτω συσκευές;



Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13

Re-Ti-Re
23-11-05, 00:03
Πάντως θα έπρεπε να υπάρχει επιλογή ώστε να απενεργοποιείτε αυτή η δυνατότητα.

Σε εμένα πάντως είναι χρήσιμο γιατί το δεύτερο PC βλέπει το UPS μέσω δικτύου.

ndan_gr
23-11-05, 00:20
το Protection Center της MGE, το γνωρίζει κανείς;

Είναι πολύπριζο με προστασία απο υπερτάσεις κλπ και ενσωματώνει μπαταρία για να λειτουργεί σαν ups για 30'

το έχει κανείς να μου πει την άποψη του? αξίζει η καλύτερα να αγοράσω ένα απλό ups?

ipo
23-11-05, 01:10
το Protection Center της MGE, το γνωρίζει κανείς;

Είναι πολύπριζο με προστασία απο υπερτάσεις κλπ και ενσωματώνει μπαταρία για να λειτουργεί σαν ups για 30'

το έχει κανείς να μου πει την άποψη του? αξίζει η καλύτερα να αγοράσω ένα απλό ups?Δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο, αλλά απ' ό,τι κατάλαβα είναι UPS τύπου stand-by. Αν θέλεις να έχεις αρκετά καλή προστασία καλύτερα να στραφείς σε UPS τύπου line interactive με ενσωματωμένο AVR (μπορείς να βρεις από 60 ευρώ).

Τα 30 λεπτά που ανέφερες όμως είναι αρκετός χρόνος. Κοστίζουν αρκετά τα line-interactive που δίνουν τέτοια αυτονομία. Συνήθως δίνουν 10 λεπτά με αρκετό φορτίο πάνω τους.

ndan_gr
23-11-05, 01:17
συμφωνώ ότι τα line interactive είναι ανώτερα αλλα είναι πολύ ακριβά :(

δίνω το πολύ 150 Ευρώ(αντε και λίγα παραπάνω), και σκέφτομαι ότι αν είναι να πάρω ups να κρατάει τουλάχιστον ένα χρονικό διάστημα χωρίς ρεύμα, μήπως υπάρχει ανάγκη...

δεν θέλω να είναι και γομάρι βέβαια :) πολλά ζητάω ε?

ipo
23-11-05, 01:51
Δες αυτό:
http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.701308&PHPSESSID=2qfa97o63prdmc89i8met7tec2

Πριν από δύο μέρες το e-shop είχε και ένα άλλο 1000άρι line interactive UPS με 95 ευρώ. Όποιος το πρόλαβε ήταν τυχερός. Ήταν ένα Trust, το οποίο τώρα βλέπω σε πολύ καλύτερη και ακριβότερη έκδοση στο ακόλουθο site (αν είναι το ίδιο που είχε το e-shop με 95 ευρώ θα τραβάω τα μαλλιά μου):
http://www.pixmania.com/gr/gr/155652/art/trust/ups-1000-management-pw-41.html?srcid=1354

Μήπως το 700 είναι τυπογραφικό λάθος και κανονικά είναι 70; Και πάλι όμως συμφέρει με το παραπάνω. 70 (ή 700!) λεπτά αυτονομία, line interactive, AVR και 130 ευρώ. Αν το είχα δει θα το έπαιρνα αντί για το 2ο Mustek που πήρα πριν από λίγες μέρες.

Κοίτα και αυτό:
http://www.e-acorn.gr/view_product.php?productid=3026&idcat=8&idsubcat=1&idsubsubcat=139
και κυρίως δες εδώ:
http://www.pixmania.com/gr/gr/751/307/xx/104/9/criteresn.html
Πολύ καλές τιμές και χαρακτηριστικά. Δεν ξέρω όμως αν είναι στην πράξη καλά.

ndan_gr
23-11-05, 02:35
MUSTEK UPS POWERMUST 1000VA USB LINE INTERACTIVE (φθηνό αλλά τεράστιο βρε παιδί μου:D )
TRUST UPS 1000 Management PW-4105 (πάλι τεράστιο, και όντως είναι λάθος τα 700 λεπτά)

Ποίες εταιρείες είναι πιο καλές; Εγώ θεωρώ πολύ καλές τις MGE, APC, και αρκετά ποιοτικές..

(Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου και τον κόπο σου να μου προτείνεις συγκεκριμένα προιόντα):thumb_dup

Tom_K
24-11-05, 13:11
Παρατηρω εδω και 4-5 μερες το ups μου (Mustek Powermust 800 usb) να μπαινει συνεχεια σε AVR Mode (αλλες φορες για λιγα λεπτα και αλλες για πολλες ωρες) επειδη το Voltage της ΔΕΗ πεφτει κατω απο ~200V. Παλιοτερα εχω την εντυπωση οτι δεν συνεβαινε κατι τετοιο. Αν η ΔΕΗ μου εδινε κατω απο 200V δεν θα υπολειτουργουσαν και οι υπολοιπες συσκευες του σπιτιου. Μηπως το UPS κανει κατι λαθος?

Ειναι συνδεδεμενο μεσω USB και χρησιμοποιω το προγραμμα WinPower Manager v2.0

Re-Ti-Re
24-11-05, 13:22
Tom_K, Η πιο σωστή λύση είναι να φωνάξεις κάποιον ηλεκτρολόγο να κάνει μια μέτρηση την ώρα που σου παρουσιάζει το πρόβλημα με δικό του μηχάνημα. Και να συγκρίνει τις μετρήσεις του με αυτές του UPS.

Tom_K
24-11-05, 14:04
Καταρχας Re-Ti-Re ευχαριστω για την οπως παντα αμεση απαντηση!

Να υποθεσω δηλαδη οτι εσενα το 1000αρι δεν μπαινει σε AVR mode καθε τρεις και λιγο; Θα παρω τηλ εναν ξαδερφο ηλεκτρολογο να ερθει για τις μετρησεις. Αν τελικα οι ενδειξεις στο πολυμετρο του ειναι διαφορετικες απο αυτες στο στο winpower το στελνω πισω στο e-shop; Αν ειναι ιδιες παιρνω τηλ τη ΔΕΗ και τους ξε...ζω;;;

mastermind
24-11-05, 14:05
MUSTEK UPS POWERMUST 1000VA USB LINE INTERACTIVE (φθηνό αλλά τεράστιο βρε παιδί μου:D )

Με κλειστά τα μάτια;) Δεν θα σε απογοητεύσει!!

Αν σε ενοχλεί ο θόρυβος που κάνει ο ανεμιστήρας του http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=20908

Re-Ti-Re
24-11-05, 16:04
Να υποθεσω δηλαδη οτι εσενα το 1000αρι δεν μπαινει σε AVR mode καθε τρεις και λιγο; Θα παρω τηλ εναν ξαδερφο ηλεκτρολογο να ερθει για τις μετρησεις. Αν τελικα οι ενδειξεις στο πολυμετρο του ειναι διαφορετικες απο αυτες στο στο winpower το στελνω πισω στο e-shop; Αν ειναι ιδιες παιρνω τηλ τη ΔΕΗ και τους ξε...ζω;;;
Για αρχή ναι, μπορείς να κάνεις αυτό με τον ξάδελφο σου.
Αυτός θα ξέρει αφού είναι ιδικός για το πώς θα κάνει τις μετρήσεις (για να μην κάθομαι και γράφω κατεβατά).

Δεν φταίει πάντα η ΔΕΗ.
Επί σειρά ετών απέναντι από το σπίτι μου λειτουργούσε μηχανουργείο. Όταν έβαζε να δουλέψει ο τόρνος γ@μ..... Ο Δίας. Μου είχε κάψει αρκετές συσκευές.



Αν σε ενοχλεί ο θόρυβος που κάνει ο ανεμιστήρας του http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=20908
:thumb_dup :thumb_dup

ipo
24-11-05, 23:46
MUSTEK UPS POWERMUST 1000VA USB LINE INTERACTIVE (φθηνό αλλά τεράστιο βρε παιδί μου:D )
TRUST UPS 1000 Management PW-4105 (πάλι τεράστιο, και όντως είναι λάθος τα 700 λεπτά)

Ποίες εταιρείες είναι πιο καλές; Εγώ θεωρώ πολύ καλές τις MGE, APC, και αρκετά ποιοτικές..

(Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου και τον κόπο σου να μου προτείνεις συγκεκριμένα προιόντα):thumb_dup

Τα καλύτερα line-interactive είναι τα APC. Με διαφορά μάλιστα. Το θέμα είναι ότι για να πάρεις APC θέλεις περί τα 250 ευρώ. Υπέρδιπλα απ' ό,τι τα Mustek. Η καλύτερη λύση φυσικά είναι τα on-line, αλλά αυτά ξεκινούν από 400 ευρώ.

Καλύτερα πάντως να πάρεις ένα line-interactive μέτριας ποιότητας με AVR (60 - 130 ευρώ), παρά ένα APC stand-by. Η τρίτη κατηγορία (on-line) ξεφεύγει πολύ από τα 150 ευρώ που διαθέτεις.

Σε πιο ρεαλιστικές τιμές προτείνω τα mustek, τα οποία έχουν πάρει και καλή βαθμολογία σε συγκριτικό περιοδικών υπολογιστών. Ειδικά το 800άρι έχει πολύ μικρό χρόνο απόκρισης και χαμηλό κατώφλι ελάχιστης τάσης. Αυτό έχω εγώ και είμαι ευχαριστημένος. Το 1000άρι κάνει πολύ θόρυβο, αλλά όπως είδες αν του αλλάξεις ανεμιστήρα λύνεται το πρόβλημα. Το 800άρι δεν έχει πρόβλημα με το θόρυβο, ειδικά η έκδοση με τη USB θύρα.

Τα Trust έχουν την καλύτερη σχέση τιμής/τεχνικών χαρακτηριστικών αλλά δεν ξέρω πόσο καλά είναι στην πράξη. Προσωπικά θα τα επέλεγα λόγω χαμηλού κόστους. Με 95 ευρώ παίρνεις 1000άρι.

Για τα MGE δεν ξέρω. Πολύ διαφημίζονται και δεν το θεωρώ καλό αυτό.



Παρατηρω εδω και 4-5 μερες το ups μου (Mustek Powermust 800 usb) να μπαινει συνεχεια σε AVR Mode (αλλες φορες για λιγα λεπτα και αλλες για πολλες ωρες) επειδη το Voltage της ΔΕΗ πεφτει κατω απο ~200V. Παλιοτερα εχω την εντυπωση οτι δεν συνεβαινε κατι τετοιο. Αν η ΔΕΗ μου εδινε κατω απο 200V δεν θα υπολειτουργουσαν και οι υπολοιπες συσκευες του σπιτιου. Μηπως το UPS κανει κατι λαθος?

Επί ένα χρόνο χρησιμοποιούσα το Mustek 800 pro (χωρίς USB) και ελάχιστες φορές είχε γυρίσει στην μπαταρία, παρόλο που η τάση βυθίζεται όταν χαλάει ο καιρός. Το 800άρι είχα διαβάσει ότι έχει από τα πιο χαμηλά κατώφλια τάσης λειτουργίας. Πρέπει να δουλεύει και με 185 Volt! Καλύτερα να ζητήσεις από τον ξάδερφο να σου κάνει έναν έλεγχο.



Με κλειστά τα μάτια;) Δεν θα σε απογοητεύσει!!

Αν σε ενοχλεί ο θόρυβος που κάνει ο ανεμιστήρας του http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=20908

Φοβερός ο τύπος, αλλά η διαδικασία απαιτεί αρκετή εξοικείωση με ηλεκτρικές συνδέσεις.

ndan_gr
25-11-05, 00:31
Τα καλύτερα line-interactive είναι τα APC. Με διαφορά μάλιστα. Το θέμα είναι ότι για να πάρεις APC θέλεις περί τα 250 ευρώ. Υπέρδιπλα απ' ό,τι τα Mustek. Η καλύτερη λύση φυσικά είναι τα on-line, αλλά αυτά ξεκινούν από 400 ευρώ.

Καλύτερα πάντως να πάρεις ένα line-interactive μέτριας ποιότητας με AVR (60 - 130 ευρώ), παρά ένα APC stand-by. Η τρίτη κατηγορία (on-line) ξεφεύγει πολύ από τα 150 ευρώ που διαθέτεις.

Σε πιο ρεαλιστικές τιμές προτείνω τα mustek, τα οποία έχουν πάρει και καλή βαθμολογία σε συγκριτικό περιοδικών υπολογιστών. Ειδικά το 800άρι έχει πολύ μικρό χρόνο απόκρισης και χαμηλό κατώφλι ελάχιστης τάσης. Αυτό έχω εγώ και είμαι ευχαριστημένος. Το 1000άρι κάνει πολύ θόρυβο, αλλά όπως είδες αν του αλλάξεις ανεμιστήρα λύνεται το πρόβλημα. Το 800άρι δεν έχει πρόβλημα με το θόρυβο, ειδικά η έκδοση με τη USB θύρα.

Το διαπίστωσα ότι τα APC είναι πολύυυ μπροστά σε σχέση με τα Mustec, αλλα απο τιμούλες...:-k

Το Mustec το 800άρι θα βγάζει προστασία για 560W? (υπολόγισα ότι 1VA=0.7Watt, αν ισχύει δεν ξέρω), αν βγάζει για 560 μια χαρά θα είναι εφόσον δεν κάνει και φασαρία(μόνο υδρόψυξη που δεν έχω για να καταλάβεις).

Όσο για το χιλιάρι αν και είναι τεράαστιο, τα αξίζει και με το παραπάνω τα λεφτά του, σε σχέση με της APC που έχουν διπλάσια τιμή, αλλά δεν πρόκειται να κάτσω να κάνω την διαδικασία που αναφέρουν στο thelab.gr, καθώς μπορεί να το διαλύσω τελείως και δεν θα σώζετε με τίποτα.

Ίσως τελικά το αφήσω για λίγο καιρό, για να πάω κατευθεία στο APC - αφού έχω το "μικρόβιο" ότι πέρνω να αξίζει και με το παραπάνω.:D

Απορία: Εκτός από το UPS, αν παρεμβληθεί (σωστά το γράφω; ), και ένα πολύπριζο με προστασία για υπερτάσεις, θα υπάρχει πρόβλημα;

ipo
25-11-05, 00:42
Το Mustec το 800άρι θα βγάζει προστασία για 560W? (υπολόγισα ότι 1VA=0.7Watt, αν ισχύει δεν ξέρω), αν βγάζει για 560 μια χαρά θα είναι εφόσον δεν κάνει και φασαρία(μόνο υδρόψυξη που δεν έχω για να καταλάβεις).

Όσο για το χιλιάρι αν και είναι τεράαστιο, τα αξίζει και με το παραπάνω τα λεφτά του, σε σχέση με της APC που έχουν διπλάσια τιμή, αλλά δεν πρόκειται να κάτσω να κάνω την διαδικασία που αναφέρουν στο thelab.gr, καθώς μπορεί να το διαλύσω τελείως και δεν θα σώζετε με τίποτα.

Απορία: Εκτός από το UPS, αν παρεμβληθεί (σωστά το γράφω; ), και ένα πολύπριζο με προστασία για υπερτάσεις, θα υπάρχει πρόβλημα;

480 Watt βγάζει το 800άρι (http://www.mustek.de/eng_/html/produkte/ups800usb.htm). Με έναν υπολογιστή, router, οθόνη 17" CRT καταναλώνω το 35% της μέγιστης ισχύος, δηλαδή περί τα 170 Watt. Μήπως είναι πολλά τα 560 Watt που θέλεις για ένα σύστημα;

Προτείνω να κοιτάξεις και το 1000άρι της Trust. Με 95 ευρώ κι αν έχει 70 λεπτά αυτονομία είναι φοβερή περίπτωση. Προσπάθησε να βρεις κριτικές στο διαδίκτυο σχετικά με αυτό.

Προσωπικά πριν από το UPS πάντα παρεμβάλω ένα πολύμπριζο με προστασία από υπερτάσεις (της APC) για να κόψει τίποτα χοντρό που ενδεχομένως θα μου στείλει κάποιος κεραυνός.

ndan_gr
25-11-05, 01:18
480 Watt βγάζει το 800άρι (http://www.mustek.de/eng_/html/produkte/ups800usb.htm). Με έναν υπολογιστή, router, οθόνη 17" CRT καταναλώνω το 35% της μέγιστης ισχύος, δηλαδή περί τα 170 Watt. Μήπως είναι πολλά τα 560 Watt που θέλεις για ένα σύστημα;

Προτείνω να κοιτάξεις και το 1000άρι της Trust. Με 95 ευρώ κι αν έχει 70 λεπτά αυτονομία είναι φοβερή περίπτωση. Προσπάθησε να βρεις κριτικές στο διαδίκτυο σχετικά με αυτό.

Προσωπικά πριν από το UPS πάντα παρεμβάλω ένα πολύμπριζο με προστασία από υπερτάσεις (της APC) για να κόψει τίποτα χοντρό που ενδεχομένως θα μου στείλει κάποιος κεραυνός.

όχι φυσικά και δεν χρειάζομαι 560W :)
απλά προσπαθώ να καταλάβω αν υπάρχει κάποιος τύπος με τον οποίο τα VA->Watt

mikand
25-11-05, 21:08
επειδή είμαι άσχετος με UPS,
.



Αα, δεν είσαι όπως με τα λειτουργικά και τους υπολογιστές ε; δαίμονας :D

ndan_gr
25-11-05, 21:29
Τελικά πολλαπλασιάζουμε με 0,6 :)

Αλλη απορία το τριπολικο που έχει το ups, για να το μετατρέψουμε σε σούκο αγοράζουμε άλλα καλώδιο ή εμπεριέχονται;

chatasos
25-11-05, 22:06
Αλλη απορία το τριπολικο που έχει το ups, για να το μετατρέψουμε σε σούκο αγοράζουμε άλλα καλώδιο ή εμπεριέχονται;
Την ίδια απορία έχω και εγώ. Στο Πλαίσιο πουλάνε κάτι μετατροπείς αλλά δεν μου γέμισαν το μάτι:cool:

EvilHawk
25-11-05, 22:32
Εγώ χρησιμοποιώ τα πολύμπριζα της APCή τίς Merlin για τέτοιες δουλειές!
πχ.
Merlin (http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=843&Nav_Section_Id=11&Catalog_Id=1&Product_Id=69047&Merchant_Id=1&sts_cid=3)
APC (http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=843&Nav_Section_Id=11&Catalog_Id=1&Product_Id=277825&Merchant_Id=1&sts_cid=3)

Re-Ti-Re
25-11-05, 23:09
EvilHawk, τα πολύπριζα που λες είναι για πριν το UPS και για προστασία από σκαμπανεβάσματα της τάσης. (άσε που είναι και πολύ ακριβά)
Νομίζω ότι τα παιδιά παραπάνω λένε για πολύριζο μετά το UPS.

Αγόρασα:

Ένα απλό πολύπριζο. (Προσοχή όχι Κινέζικο).
‘Ένα φις VDE (αρσενικό) που να ταιριάζει στην έξοδο παροχής του UPS (Προσοχή να ταιριάζει στην έξοδο)


Έκοψα το φις από το πολύπριζο και έβαλα το φις που ταιριάζει στην έξοδο παροχής του UPS (φωτογραφία).
Τα καλώδια είναι τρία (3). Το κίτρινο πράσινο είναι η γείωση πηγαίνει στο μεσαίο και τα άλλα δυο όπως να είναι.

Προσέξτε την κατανομή που θα κάνετε στα ρεύματα.
Π.χ. Το δικό μου UPS (Mustek 1000 USB) έχει 3 εξόδους.
παίρνει το PC
παίρνει η οθόνη
παίρνει το πολύπριζο που έχει απάνω του μικροσυσκευές που καταναλώνουν λύγο ρεύμα (π.χ. router)

EvilHawk
25-11-05, 23:18
EvilHawk, τα πολύπριζα που λες είναι για πριν το UPS και για προστασία από σκαμπανεβάσματα της τάσης. (άσε που είναι και πολύ ακριβά)
Νομίζω ότι τα παιδιά παραπάνω λένε για πολύριζο μετά το UPS.

Τα χρησιμοποιώ μετά το ups, ειδικά τα merlin με αυτή την ιδιόμορφη χωροταξική τοποθέτηση των σούκο που έχει, με έχει βολέψει αφάνταστα!

Re-Ti-Re
26-11-05, 00:15
με αυτή την ιδιόμορφη χωροταξική τοποθέτηση των σούκο που έχει, με έχει βολέψει αφάνταστα
Σε αυτό συμφωνώ ;)

JohnGR
26-11-05, 00:17
Κι εγώ έχω "καρφώσει" τρία MGE πάνω στο MGE!

nnn
26-11-05, 01:36
Τελικά πολλαπλασιάζουμε με 0,6 :)

Αλλη απορία το τριπολικο που έχει το ups, για να το μετατρέψουμε σε σούκο αγοράζουμε άλλα καλώδιο ή εμπεριέχονται;
VA * 0,625=Watt.

ndan_gr
26-11-05, 02:46
Μήπως γεμίζει ο τόπος καλώδια; είπαμε να κάνουμε το καλό...

Έφτιαξα στο paint ένα σχεδιάκι ( δεν θέλω γέλια :p )
http://img431.imageshack.us/img431/5737/sxedioups9lf.th.jpg (http://img431.imageshack.us/my.php?image=sxedioups9lf.jpg)

Συγκεκριμένα θέλω να βάλω πάνω στο 1ο πολύμπριζο 8 συσκευές!

Αν αυτές τις βάλω όλες μαζί σε μια μπριζούλα του μετατροπέα και μετά σε μία του ups είναι οκ; γιατί έχω διαβάσει ότι δεν κάνει καλό να είναι σε μία μπριζα πολλές συσκευές σε ένα ups

Re-Ti-Re
26-11-05, 03:16
Αν αυτές τις βάλω όλες μαζί σε μια μπριζούλα του μετατροπέα και μετά σε μία του ups είναι οκ; γιατί έχω διαβάσει ότι δεν κάνει καλό να είναι σε μία μπριζα πολλές συσκευές σε ένα ups

Η όσο το δυνατόν ισόποση κατανομή του φορτίου στις πρίζες του UPS το βοηθάει στην σωστή λειτουργία του. Η οποία είναι κρίσιμη σε μια ώρα ανάγκης. ;)


Προσέξτε την κατανομή που θα κάνετε στα ρεύματα.
Π.χ. Το δικό μου UPS (Mustek 1000 USB) έχει 3 εξόδους.
παίρνει το PC
παίρνει η οθόνη
παίρνει το πολύπριζο που έχει απάνω του μικροσυσκευές που καταναλώνουν λύγο ρεύμα (π.χ. router)

vgiozo
30-11-05, 23:17
Να αναφέρω μια μικρή μετατροπή που εκανα στο UPS Mustek 1000 USB ώστε να βγάλει τον σκασμό...

...ειχα αναφέρει σε προηγουμενες σελίδες ότι το ups συνοδεύεται απο ένα ιδιαίτερα θορυβώδες 60άρι ανεμιστηράκι...γεγονός που γνωρίζουν καλά οι κάτοχοι της εν λόγω συσκευής...το αντικατέστησα λοιπόν με το 60mm sharkoon 21dbA με τον παρακάτω τρόπο..

Το εργοστασιακό ανεμιστηράκι έχει ένα ιδιαίτερο λεπτό 3πινο βύσμα, διαφορετικό από εκείνο των ανεμιστήρων που κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά...μια λύση για την αντικατάστασή του θα ήταν να κοπεί το βύσμα αυτο απο τον εργοστασιακό ανεμιστήρα και να κολληθεί στον καινουριο, ώστε να συνδέεται κανονικά στην πλαστική βάση της πλακέτας...
...εγώ εγκατέστησα το 60άρι ανεμιστηράκι που ανέφερα παραπάνω χωρίς τελικά να κάνω καμία μετατροπή στα καλώδια...
...αντί να βάλω στο 3πινο Σαρκουν το λεπτό τρίπινο βυσματάκι του ανεμιστήρα που συνόδευε το ups, πράγμα που θα απαιτούσε "κόψιμο" - "ράψιμο" και τα σχετικά, αυτό που έκανα ήταν να βγάλω απο την πλακέτα προσεκτικά με μια πένσα τη πλαστική βάση που κάλυπτε τα πινάκια και στην οποία κούμπωνε το βύσμα του εργοστασιακού ανεμιστήρα και να συνδέσω επάνω κατευθείαν το τρίπινο βύσμα του νεου ανεμιστήρα, το οποίο παρά την έλλειψη πλαστικής βάσης παραμένει σταθερό, αφου σφηνώνουν τα πινάκια της πλακέτας στο βύσμα...

..ωστόσο χρειάστηκε να κάνω μια μικρή μετατροπή...στον εργοστασιακό ανεμιστήρα τα τρία καλωδιάκια του βύσματος - μαύρο, κίτρινο (λευκό σε πολλούς ανεμιστήρες) και κοκκινο - είχαν διαφορετική διευθέτηση σε σχέση με τον αγορασμένο ανεμιστήρα...
στον πρώτο το κόκκινο και το μαύρο καλώδιο καταλαμβάνουν τις άκρες, ενώ στον δεύτερο το μαύρο και το λευκό είναι στις άκρες και το κόκκινο στην μέση...
...μ' ένα λεπτό κατσαβιδάκι λοιπόν, έβγαλα τα μεταλλικά ακροφύσια απο το βύσμα και τα τους άλλαξα σειρά ώστε να ταιριάζουν με τη ρύθμιση της πλακέτας...

...Το UPS λειτουργεί κανονικά πλέον με τον νέο αθόρυβο ανεμιστήρα...αν και 1500 στροφών ανά λεπτό πιο αργός, ο νέος ανεμιστήρας κρατά σε αρκετά χαμηλε΄ς θερμοκρασίες το εσωτερικό του ups ώστε να μην διαμαρτύρεται - για την ακριβεια να βγάζει αυτόν τον όχι τόσο εκκωφαντικό αλλά ικανής έντασης διαπεραστικό θόρυβο...

...καλού κακού θα αφήσω το ups μόνο του στην πρίζα για 1 μέρα να δώ αν με την άνοδο της θερμοκρασίας λόγω συνεχους λειτουργίας αρχίσει να διαμαρτύρεται...μετά, αν όλα πάνε καλά, θα το συνδέσω στον υπολογιστή μου, ελπίζοντας το φορτίο να μην φερει τα αρνητικά αποτελέσματα της ανοδου της θερμοκρασίας...

ndan_gr
30-11-05, 23:31
Προσωπικά πριν από το UPS πάντα παρεμβάλω ένα πολύμπριζο με προστασία από υπερτάσεις (της APC) για να κόψει τίποτα χοντρό που ενδεχομένως θα μου στείλει κάποιος κεραυνός.

Mπορείς να μου ζωγραφίσεις πως το κάνεις αυτό; ειδικότερα στην περίπτωση των τριπολικών πριζών
tnx

JoeBar
01-12-05, 00:42
Με συγχωρείτε αν η ερώτηση μου έχει απαντηθεί, αλλά γνωρίζετε αν υπάρχει κανένα πολύμπριζο ασφαλείας με ενσωματωμένο σταθεροποιητή τάσης;

nikolaos7
01-12-05, 01:43
Τωρα τελευταία εχω προβληματιστεί ποιο Ups να διαλέξω. Πάνω του θέλω να συνδέσω οθόνη Samsung 15' TFT και την κεντρική μονάδα που δεν ξερω ποσα είναι τα watt το τροφοδοτικό του αλλα το είχα πάρει 35 ευρω.Εχω σκεφτει να πάρω αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701037 που είναι stand by και να πάρω και ένα στεθεροποιητή τάσης ή να πάρω αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701103 και ένα σταθεροποιητή τάσης.Να πάρω κατευθείαν Line interactive?Αν ναι ποιο μου προτείνετε?(Μέχρι 200 ευρώ)
Ακούω τη γνώμη σας.

sdikr
01-12-05, 02:19
Τωρα τελευταία εχω προβληματιστεί ποιο Ups να διαλέξω. Πάνω του θέλω να συνδέσω οθόνη Samsung 15' TFT και την κεντρική μονάδα που δεν ξερω ποσα είναι τα watt το τροφοδοτικό του αλλα το είχα πάρει 35 ευρω.Εχω σκεφτει να πάρω αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701037 που είναι stand by και να πάρω και ένα στεθεροποιητή τάσης ή να πάρω αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701103 και ένα σταθεροποιητή τάσης.Να πάρω κατευθείαν Line interactive?Αν ναι ποιο μου προτείνετε?(Μέχρι 200 ευρώ)
Ακούω τη γνώμη σας.

Θα έλεγα να δώσεις κάτι παραπάνω για Line interactive


Με συγχωρείτε αν η ερώτηση μου έχει απαντηθεί, αλλά γνωρίζετε αν υπάρχει κανένα πολύμπριζο ασφαλείας με ενσωματωμένο σταθεροποιητή τάσης;

Υπάρχουν αρκετά έχουν και η MGE και η APC ΄κόστος απο 25 ευρώ

JoeBar
01-12-05, 15:06
Υπάρχουν αρκετά έχουν και η MGE και η APC ΄κόστος απο 25 ευρώ
Thanks. Θα κάνω μια έρυνα αγοράς να δώ τι υπάρχει.

duende
10-12-05, 19:11
καμια ιδεα για τα παρακατω?...για να μην ανοιγω νεο θεμα..ο εξοπλισμος που θελω κυριως να βαλω στο ups ειναι
το tower το οποιο εχει athlon xp,5 fans,3 σκληρους,3 οπτικα drives 2 usb hubs και εξωτερικη καρτα ηχου.την οθονη η οποια ειναι 19ρα,netmod,ενας εξωτερικος σκληρος και το router.χοντρα χοντρα υπολογισα τη καταναλωση γυρω στα 600-650 watt.οποτε παω μαλλον για 1000ρι UPS.

θα ηθελα τις γνωμες σας για τα παρακατω

ACCUPOWER BL-1000 1000VA
MGE NOVA 1100VA AVR SERIAL
MUSTEK UPS POWERMUST 1000VA USB
¨
τα παραπανω παιζουν στο ιδιο ευρος τιμων και θα ηθελα αν ειναι καποιος κατοχος καποιου απο αυτα να μου πει 1.αν εχουν shucko πριζες πισω 2.αν εχουν καποιο προγραμμα το οποιο να σου δειχνει τον υπολοιπομενο χρονο αυτονομιας οταν κοπει το ρευμα και αν μπορει να κανει αυτοματα shutdown τον υπολογιστη.αλλες προτασεις φυσικα δεκτες :)

Re-Ti-Re
10-12-05, 19:41
MUSTEK UPS POWERMUST 1000VA USB

1.αν εχουν shucko πριζες πισω
2.αν εχουν καποιο προγραμμα το οποιο να σου δειχνει τον υπολοιπομενο χρονο αυτονομιας οταν κοπει το ρευμα και αν μπορει να κανει αυτοματα shutdown τον υπολογιστη

Όχι δεν έχει shucho (Αλλά μπορείς να φτιάξεις μόνος σου ή να αγοράσεις μετατροπέα)
Ναι έχει και κάνει αυτόματα Shutdown το PC που είναι σηνδεμένο με την USB ή την COM. Αν έχεις και άλλο PC συνδεμένο μπορεί να το κάνει Shoutdown μέσω Lan.
Κάνει θόρυβο ο ανεμιστήρας (αν κάνει θόρυβο και το PC δεν το ακούς)
Με όλα αυτά που θέλεις να βάλεις το 1000 είναι ίσα, ίσα. (Αν θέλεις να βάλεις και δεύτερο PC θα έχεις πρόβλημα).

gRim
10-12-05, 23:26
Καλησπέρα!

Σήμερα αγοράσα το MGE NOVA 1100VA και έπιασα να το ρυθμίσω. Αυτό που δεν κατάφερα να βρω είναι αν υπάρχει επιλογή ώστε να μην κάνει restart το pc μόλις επανέλθει το ρεύμα και φορτίσει η μπαταρία. Με λίγα λόγια σε περίπτωση που γίνει διακοπή ρεύματος θέλω να έρθω σπίτι και να βρω το pc κλειστό.

Και κάτι άλλο..Έχει δοκιμάσει κανείς να αλλάξει το ανεμιστηράκι; Κάνει θόρυβο και το θέμα είναι ότι για να σταματήσει θα πρέπει κάθε φορά να κλείνω το ups και να το βγάζω από την πρίζα.

ipo
11-12-05, 01:51
Σήμερα αγοράσα το MGE NOVA 1100VA και έπιασα να το ρυθμίσω. Αυτό που δεν κατάφερα να βρω είναι αν υπάρχει επιλογή ώστε να μην κάνει restart το pc μόλις επανέλθει το ρεύμα και φορτίσει η μπαταρία. Με λίγα λόγια σε περίπτωση που γίνει διακοπή ρεύματος θέλω να έρθω σπίτι και να βρω το pc κλειστό.Έχω την εντύπωση ότι τα UPS δεν μπορούν από μόνα τους να ξεκινήσουν το pc όταν φορτίσουν. Η επιλογή έχει να κάνει με το BIOS. Κάπου στο BIOS θα βρεις επιλογή σχετικά με την αντίδραση στην επαναφορά της τάσης από την πρίζα ("previous state" για να ανοίγει αν κλείσει βίαια, "off" για να μην ανοίγει όταν επανέλθει η τροφοδοσία και "on" για να ανοίγει αυτόματα το pc όταν επανέλθει η τάση).

gRim
13-12-05, 01:25
Μέχρι τώρα όσες φορές έκλεινε ο υπολογιστής λόγω ρεύματος δεν bootare μόλις ερχόταν ενώ τώρα το ups μου τον ενεργοποιεί. Έψαξα στο bios και δε βρήκα καμιά επιλογή αλλά θα το κοιτάξω ακόμα.

Btw το ups (ΜGE Nova 1100) μέχρι τώρα με έχει σώσει 3 φορές( α ρε δεή) αλλά είναι πολύ θορυβώδες και όταν το βγάζω από την πρίζα ξεφορτίζει(πέφτει στο 70% η μπαταρία). Είναι φυσιολογικό να ξεφορτίζει τόσο σε 8 ώρες;

duende
15-12-05, 19:09
τελικα αγορασα 2 MGE 600 AVR.μια χαρα!τα τεσταρα σημερα.15 λεπτα αυτονομια με tower+εξωτερικο σκληρο στο ενα και οθονη,εκτυπωτη,σκανερ και τροφοδοτικα απο modem,router,netmod και hubs στο αλλο.πολυ ευχαριστημενος :)

HellV1L
17-12-05, 23:45
εχω ενα TRUST (ξερω τι θα μου πουνε μερικοι για τη μαρκα... :( )
κλεινει 3 χρονακια λειτουργιας και μου εχει αναψει το λαμπακι της μπαταριας...
θελει αντικατασταση το μασινι... ή τουλαχιστον η μπαταρια του που δεν το βλεπω...

οποτε μου τη βαρεσει θα παω για το 1000αρι της MUSTEK .

ερωτηση... αν το αφησω να συνεχιζει να παιζει εστω και χωρις να αντικαταστησω τη μπαταρια του το οποιο σημαινει οτι μολις πεσει το ρευμα λογικα θα σβησει και το pcακι αλλα αυτο ειναι κατι το οποιο συνεβαινε και στις καλες του (stand by type...) , παιζει κανενα προβλημα?

σημειωτεον οτι ειναι πισω και απο πολυμπριζο ασφαλειας...

θα κανει εστω ενα τυπικο voltage regulation ? μαλλον οχι ε?

Re-Ti-Re
18-12-05, 00:07
HellV1L, Απλά άλλαξε την μπαταρία και θα είναι όπως το αγόρασες.

ΠΡΟΣΟΧΗ αν δεν ξέρεις είναι επικίνδυνο να πάθεις ηλεκτροπληξία κατά την αλλαγή.
Αλλά συμφέρει ένα UPS έχει 100 euro αλλά μόνο η μπαταρία < 10 euro

mrsaccess
18-12-05, 00:19
Re-Ti-Re η μπαταρία δεν είναι τόσο φθηνή.
Επίσης πρέπει να προσέξει το όνομά της και τα χαρακτηριστικά της και να πάρει μια παρόμοια. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές και δεν κάνουν για όλα τα ups. Αλλιώς μπορεί να προκληθεί σοβαρή ζημιά.

Re-Ti-Re
18-12-05, 00:29
Δεν ξέρω ακριβός τις τιμές αλλά είναι πολύ φτηνές και δεν συμφέρει να αγοράσεις νέο UPS.
Οι μπαταρίες είναι αναλώσιμα.

Όσο για το ότι θα πρέπει να αγοράσει μπαταρία με τα ίδια χαρακτηριστικά νομίζω ότι είναι αυτονόητο.

mrsaccess
18-12-05, 00:37
Το είπα αυτό για τα χαρακτηριστικά γιατί συχνά δεν αναφέρονται πάνω στη μπαταρία.

Τότε πρέπει να ψάξεις στο ίντερνετ για το μοντέλο της μπαταρίας σου, να βρεις ποια προτείνονται στη θέση της και να τη παραγγείλεις με το όνομά της από το ηλεκτρονικάδικο.

Re-Ti-Re
18-12-05, 00:48
Το είπα αυτό για τα χαρακτηριστικά γιατί συχνά δεν αναφέρονται πάνω στη μπαταρία.
Όσες μπαταρίες έχω αλλάξει (ναι είναι αρκετές) την αγορά την έχει κάνει το σχετικό τμήμα εκεί που δουλεύω. Πάντα κάτι έγραφαν απάνω. Αυτό δεν σημαίνει ότι ήξερα και να το διαβάσω. Πηγαίνεις στο μπαταριομάγαζο και ζητάς μια ίδια. Τώρα αν είσαι άτυχος και δεν υπάρχει αντίστοιχη τι να πω.

Re-Ti-Re
18-12-05, 01:12
Ασχετο.
Ό αδελφός μου ένα διάστημα δούλεψε σε μαγαζί που πουλούσε ρολόγια.
Και φυσικά άλλαζε και μπαταρίες. Για όσες μπαταρίες από ρολόγια δεν έγραφαν το τύπο, υπήρχε ένας χάρακας με τρύπες που δοκίμαζε την παλιά και έτσι έβρισκε (από τις διαστάσεις) τα χαρακτηριστικά.

vgiozo
22-12-05, 15:45
Μια ερώτηση...υπάρχει κάποιο κερδος στο να αγοράσει κανείς έναν σταθεροποιητή ρεύματος, πχ 1200Αν της APC και να συνδέσει επάνω ένα ups stand-by ή και line-interactive;
Καπου είχα διαβάσει ότι το Line-int δινει ρεύμα φιλτραρισμένο μόνο όταν δίνει απο την μπαταρία, κάτι που δεν συμβαίνει δλδ σε κανονική χρήση και μάλλον μόνο σε περιπτώσεις μεγάλων διακυμάνσεων...παρόμοια λειτουργία έχει και το standby...
...σ' αυτή τη περίπτωση καλύτερο δεν είναι να υπάρχει ένας ξεχωριστός σταθεροποιητής για να παρέχει συνεχώς καθαρό ρεύμα στο ups και στον υπολογιστή;
ή καπου έχω μπερδευτεί;

vgiozo
22-12-05, 16:15
Μερική απάντηση:

What are the different types of UPSs and how do they differ?

There are basically three types of UPSs: Standby, Line-interactive, and On-line.

Standby: (sometimes called "off-line") With this type of power supply, power comes directly from the A/C outlet until the voltage sags or the power fails. After the power sags or fails, a battery powered inverter almost immediately turns on to continue to supply you with power. Batteries are charged, as necessary, when direct A/C power is available. Even while power is coming directly from the A/C outlet, the UPS provides protection from voltage spikes and surges. Standby units are the low cost solution in the UPS family.

Line-interactive: Just like the standby units, line-interactive UPSs provide protection from spikes and surges, as well as supplying auxiliary power if a voltage sag or a blackout occurs. Unlike the standby units, line-interactive UPSs provide automatic voltage boost when the power dips, without accessing the batteries. This feature provides continuous lined conditioning, promotes longer battery life, and eliminates electronic "noise" that can cause minor application errors and loss of data.

On-line: On-line UPSs provide the highest quality of power protection by using a double-conversion technique. The UPS takes the incoming A/C power and recreates it by converting the voltage to D/C, then conditioning the power to eliminate noise, sags, or surges, and, finally, converting it back to A/C before it exists the UPS. Since the power runs continuously through the inverter, there is no transfer or switching time to battery mode in the event of a blackout.


Ωστόσο η ερώτηση παραμένει...υπάρχει κάποιο κέρδος στο να παρεμβάλει κανείς έναν σταθεροποιητή ρεύματος μεταξύ του ups και της παροχής;;

Και τί είναι πι αποτελεσματικό;
- Σταθεροποιητής + standby ups
- Line-int. ups
- Σταθεροποιητής + line int ups

Εχει νοήμα το τελευταίο;;

Re-Ti-Re
06-01-06, 21:58
Καλά τι ήταν αυτό το αποψινό.
Πέσανε δυο κεραυνοί κοντά στο σπίτι
Ευτυχώς χωρίς απώλειες.
Έχω UPS Mustek 1000VA & σταθεροποιητή αγνώστων λυπών στοιχείων των έφτιαξα μόνος μου.

Ευτυχώς χωρίς απώλειες.

Για να καταλάβετε πόσο κοντά η πόσο δυνατοί ήταν οι κεραυνοί το σπίτι έχει τριφασικό ρεύμα (για τους θερμοσυσσωρευτές) η μία φάση δεν δουλεύει.

euri
06-01-06, 23:14
το σπίτι έχει τριφασικό ρεύμα (για τους θερμοσυσσωρευτές) η μία φάση δεν δουλεύει.

Δες μήπως έχει πέσει η ασφάλεια στο ρολόι.

Green Dragon
07-01-06, 02:14
Να ρωτήσω κάτι......αλλά μη με δείρετε
Το UPS το συνδέεις στη πρίζα ΟΚ, πάνω του τι από όλα συνδέεις; Τη κεντρική μονάδα και την οθόνη;

Copyright © Keen Notion Co (2002-2014) Copyright Keen Notion Co.