PDA

Επιστροφή στο Forum : sp2 και p2p

Σελίδες : [1] 2

no_logo
09-08-04, 11:56
εγκατέστησα το sp2 όπως και αρκετοί άλλοι, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρόσεξα τα αναφέρω για να μου ρείτε και εσείς.
το shareaza δεν λειτουργεί καθόλου καλά με το sp2 δεν μπορεί να συνδεθεί με τα 3 δίκτυα που υποστηρίζει, το G2 και το gnutella δεν συνδέονται σχεδόν καθόλου, με το δίκτυο του μουλαριού δεν εχει κανένα πρόβλημα. τα παραπάνω είναι σίγουρα και διασταυρωμένα και απο προσωπική πείρα αλλά και από το επίσημο site του shareaza.
το μουλάρι νομίζω πως κατεβάζει πολύ καλύτερα αν έχω επιλεξει να διαχειρίζεται το ίδιο τις πόρτες του win xp firewall. να πω πως τα παραπάνω ισχύουν άσχετα αν το firewall των xp είναι ενεργοποιημένο ή όχι, σε μένα τουλάχιστον είναι ανενεργό.
πείτε αν παρατηρήσατε κάτι τέτοιο και εσείς

elias24
09-08-04, 13:35
Εαν όντως το service pack 2 έχει περιορισμούς που εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία μερικών P2P utilities, τότε τα προγράμματα αυτά, θα λύσουν σύντομα το πρόβλημα με updated εκδώσεις τους

elapse
09-08-04, 13:40
Κοιτάξτε εδώ (http://www.lvllord.de/index2.htm) και θα βρείτε τη λύση :D

no_logo
09-08-04, 14:02
οι σελίδες που αναφέρεις δίνουνε patch για τα sp2 τα RC όμως και όχι για το τελευταίο και επίσημο sp της microsoft

cca
09-08-04, 15:10
Γεια κοιτάξτε καλύτερα, στη σελίδα λέει: Updates Support for Build 2180! Το build 2180 είναι η επίσημη έκδοση του SP2.

elapse
09-08-04, 15:38
Γεια κοιτάξτε καλύτερα, στη σελίδα λέει: Updates Support for Build 2180! Το build 2180 είναι η επίσημη έκδοση του SP2.
Αυτό ακριβώς...

JoKo
09-08-04, 22:21
Συγκεκριμένα αναφέρει: Updates Support for Build 2180! (Intelligent Patcher with (hopefully) support for all new version will come in the next days)

Ελπίζω να έρθει γρήγορα, γιατί και εγώ έκανα τη βλακεία να βάλω SP2 και δε θέλω να πολυπειράζω χειροκίνητα αρχεία σημαντικά. Για την ώρα ας μη μου δουλεύουν τα προγράμματα P2P :cry: ...
Ας είναι καλά όμως το Gentoo :twisted: όπου όλα δουλεύουν ρολόι!

no_logo
10-08-04, 01:15
πιο πάνω ο elapse μας δίνει κάποιο link για να διορθώσουμε το πρόβλημα που προκαλεί το sp2 στα p2p προγράμματα και ειδικά στο shareaza. ενας αλλος χρήστης στο site του shareaza "πείραξε" το patch ετσι ώστε να μην περιορίζει τις tcp συνδέσεις στις 50 όπως εκανε αρχικά το πρώτο patch αλλά αυτές να είναι απεριόριστες. παραθέτω πιο κάτω το αρχείο.

no_logo
10-08-04, 01:21
:lol:

no_logo
10-08-04, 15:11
μην φοβάστε να πειράξετε τις συνδέσεις tcp του υπολογιστή σας, δεν πρόκειτε να γίνει καμιά καταστροφή, ούτε υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας. το sp1 άφηνε απεριόριστες τις συνδέσεις tcp, ο λόγος που η microsoft πείραξε το όριο και το κατέβασε στις 10!!!! αιτήσεις είναι σίγουρα για να χτυπήσει τα p2p προγράμματα :evil: απλά να μην ξεχάσετε να κάνετε back up το original αρχειάκι σε περίπτωση που βγει update για να διορθώσει το πρόβλημα

JoKo
15-08-04, 17:07
Τελικά δοκίμασα το patch, αλλά και πάλι τίποτα: Στο BitTornado είναι συνεχώς κίτρινο το φωτάκι, ενώ στο eMule Plus (αν ποτέ συνδεθεί) έχω lowid.

Χρησιμοποιώ το Outpost Pro ως firewall, υπόψιν... Λέτε να φταίει αυτό;

no_logo
15-08-04, 17:18
σύμφωνα με όσα γράφεις φταίει κάποιο firewall να έχεις υπόψιν σου πως η default ρύθμιση του firewall του winXP πλέον είναι να είναι από την αρχή ενεργοποιημένο, για δες το. Στο agnitum τα εχεις τα p2p προγραμματα σου να επικοινωνούνε ελευθερα;

JoKo
15-08-04, 17:30
Το Outpost δούλευε μια χαρά σε Windows XP με SP1, άρα γιατί να μην δουλεύει καλά και στο SP2; Καμία ρύθμιση στο firewall δε φαίνεται αλλαγμένη.

Τώρα δεν ξέρω τι παίζει με το firewall των Windows. Το Outpost δεν αναγνωρίζεται από το Security Center, αλλά έχω επιλέξει ότι θα παρακολουθώ εγώ το δικό μου firewall. Στο status του firewall στο Security Center γράφει "NOT MONITORED". Λέτε παρόλα αυτά να είναι ενεργοποιημένο και το firewall των Windows;

no_logo
15-08-04, 17:38
αν δεν το εχεις απενεργοποιήσει τότε σίγουρα είναι ανοικτό. δεν πειράζει που δεν βλέπει το agnitum αυτό μην σε απασχολεί

Aias
15-08-04, 18:11
Εμενα το azureus λειτουργει τελεια.Για δοκιμαστε απο το το control panel ,στο windows firewall να βαλεται off και στο antivirus ->i have antivirus that i handle by myself.

boss
16-08-04, 15:58
Δε παρατήρησα ιδιαίτερη βελτίωση με το fix για το TCP...
Γενικά αυτές τις μέρες σε p2p είδα δραματική μείωση σε speeds τόσο από XP όσο κ από Windows 2003(ίσως επειδή οι περισσότεροι έχουν XP-SP2 με αποτέλεσμα να μας παίρνει όλους η μπάλα(?)).
Γ@μώ την microsoft, όλο μ@λ@κίες κάνει! :mrgreen:

Επίσης το file σου xtouloyp από πού κ ως πού ονομάζεται unlimited concurrent tcp connect attempts αφού πρακτικά το μόνο που κάνει είναι από 10 να αφήνει τελικά 50 connections????

Έχω 1 αρχείο το οποίο κάνει ακριβώς την ίδια διαδικασία με την μόνη διαφορά ότι δεν χρειάζεται να κάνεις manual copy/paste ούτε να τρέχεις σε safe mode... απλά στο τέλος συνιστά να κάνεις 1 boot!
Όσοι πιστοί κατεβάστε το από εδώ!

xenbast_
16-08-04, 16:15
τι να σας πω μάγκες, στο τορρεντ με 30 τράβαγα, με 30 τραβάω χωρίς να φιξάρω τίποτα :?

no_logo
16-08-04, 16:24
αυτό που έχω ανεβάσει είναι χωρίς περιορισμό

spirosb
16-08-04, 20:52
Με το αρχείο που δινεις BOSS μπορείς να κάνεις unlimited concurrent tcp connect attempts :
Usage: EvID4226Patch20 [/L=limit] ([/W=windir] || [/F=file])

/L = Set a limit (valid values from 10-16777214)
/W = Set the windows directory if detection fails.
(cannot be used in combination with /F-command)
/F = Set the file to be patched. Does not touch any other file.
(cannot be used in combination with /W-command)

boss
17-08-04, 03:00
Thnx spirosb i know απλά άργησα να ποστάρω! ;)
Για όσους δεν γνωρίζουν έστω ότι το EvID4226Patch20 είναι στο c:\ βγαίνετε σε emulated msdos(το dos των XP) κ δίνετε EvID4226Patch20 /L=10000 or όπως έγραψε κ ο spirosb /L=16777214.
Αυτό που δεν κατάλαβα όμως είναι ότι κάτι πρέπει να γίνεται με protection files κ δε ξέρω κατά πόσο θα είναι εφικτό(για όλους τους usrs) να κρατηθεί η τιμή πχ 10000 μετά από το boot!
Βγήκε κ EvID4226Patch20c2 κάντε 1 search στον googlo-κράτορα! :mrgreen:

spirosb
17-08-04, 03:10
/F = Set the file to be patched. Does not touch any other file
Αυτο σημαίνει ότι αν ΔΕΝ βάλεις την παράμετρο αυτή τότε κάνει όλα τα αρχεία patch :
\windows\system32\drivers
\windows\system32\dllcache
\windows\servicepackfiles\i386\

Βγήκε κ EvID4226Patch20c2 :

http://www.lvllord.de/4226fix/4226fix.htm

Yngwiedis
26-08-04, 03:19
Μόλις κατέβασα το SP2 από το windows update site ( περίμενα πρώτα να δημοσιευθεί εκεί και μετά να το βάλω ).
Έχω κάποιες ερωτήσεις. Στο windows update site αναφέρει οτι είναι 75 MB's εγώ όμως κατέβασα 113 MB's. Γιατί ;
Σχετικά με τα παραπάνω που λέτε δεν έχω δει ακόμα καμμιά διαφορά, το link όμως που γράφετε δεν μου ανοίγει. Μήπως υπάρχει κάποιο άλλο link σε περίπτωση που αντιμετωπίσω πρόβλημα ;
Ευχαριστώ...

WAntilles
26-08-04, 04:31
Να μην κατεβάσεις αυτές τις βλακείες.

Να κατεβάσεις το πλήρες αυτόνομο administrative network installation που είναι 270MB.

Yngwiedis
26-08-04, 04:39
Εχχχμμμμ. Αν ήταν βλακεία δεν θα έμπαινε στο windows update site.
Αλλά anyway είναι εύκολο να μου δώσεις ένα link για το αυτόνομο πακέτο ;

Nick2k2
26-08-04, 05:02
Here it is
http://download.microsoft.com/download/1/6/5/165b076b-aaa9-443d-84f0-73cf11fdcdf8/WindowsXP-KB835935-SP2-ENU.exe :wink:

WAntilles
26-08-04, 05:03
Εχχχμμμμ. Αν ήταν βλακεία δεν θα έμπαινε στο windows update site.
Αλλά anyway είναι εύκολο να μου δώσεις ένα link για το αυτόνομο πακέτο ;

http://www.adslgr.com/forum/post-127484.html#127484

Yngwiedis
26-08-04, 05:06
Σε ευχαριστώ πολύ. Το κατεβάζω τώρα. Γιατί όμως δεν μπορώ με τίποτα να το βρω στα downloads της Microsoft ;

Yngwiedis
26-08-04, 05:40
Τελικά δεν ήταν και τόσο βλακεία αυτό στο windows update.
Κατεβάζεις 75 MB's και αναλόγως τι θα εγκαταστήσει φτάνει μέχρι 266 MB's.
Όσο και το αρχείο στο link που μου δώσατε.
Επίσης η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του είναι 25 Αυγούστου, άρα ίσως ( ίσως ξαναλέω ) αυτό από το windows update έχει μερικά fixes ακόμα.

Yngwiedis
26-08-04, 06:19
Μετά την εγκατάσταση του SP2 τρέχει συνέχεια το alg.exe που βρίσκεται στο path
Windows/system32. Τι παίζει με αυτό ;

WAntilles
26-08-04, 06:30
Τελικά δεν ήταν και τόσο βλακεία αυτό στο windows update.
Κατεβάζεις 75 MB's και αναλόγως τι θα εγκαταστήσει φτάνει μέχρι 266 MB's.
Όσο και το αρχείο στο link που μου δώσατε.
Επίσης η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του είναι 25 Αυγούστου, άρα ίσως ( ίσως ξαναλέω ) αυτό από το windows update έχει μερικά fixes ακόμα.

Με το network administrative install κατεβάζεις μία φορά και είσαι πλήρως αυτόνομος.

Και είναι και το μόνο που μπορεί να γίνει slipstream.

Η επίσημη ημερομηνία είναι 10 Αυγούστου.

Από 25 διατίθεται στο αυτόματο Windows Update.

Το SP2 έχει κλείσει οριστικά από τις 10 Αυγούστου και δεν αλλάζει.

Nick2k2
26-08-04, 06:36

Check here (http://www.google.com/search?q=alg.exe)

Yngwiedis
26-08-04, 06:58
Με το network administrative install κατεβάζεις μία φορά και είσαι πλήρως αυτόνομος.

Και είναι και το μόνο που μπορεί να γίνει slipstream.

Η επίσημη ημερομηνία είναι 10 Αυγούστου.

Από 25 διατίθεται στο αυτόματο Windows Update.

Το SP2 έχει κλείσει οριστικά από τις 10 Αυγούστου και δεν αλλάζει.

Δεν αντιλέγω σε αυτό που λες γιατί δεν ξέρω σίγουρα, αλλά έχω μια ερώτηση.
Αν θυμάμαι καλά κάποιος ανέφερε ( αν και τώρα δεν βρίσκω το topic ) οτι βγήκε ήδη hotfix για το SP2. Αν αυτό ισχύει γιατί εμένα δεν μου βγάζει τώρα τίποτα στο windows update ; Μήπως πράγματι η έκδοση του SP2 windows update site έχει κάποια fixes ακόμα ; ( Δεν αντιλέγω λέμε, συζήτηση κάνουμε ) :)

Yngwiedis
26-08-04, 07:00
Yngwiedis έγραψε:

Check here

Αυτό που δεν κατάλαβα όμως είναι αν πρέπει να το κάνω disable η όχι. Άλλα sites λένε ναι και άλλα όχι :roll:

JohnGR
26-08-04, 07:59
Αν δεν χρησιμοποιείς το firewall των XP ή το ICS, δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα αν το απενεργοποιήσεις.

Γενικώς δείχνει ακίνδυνο, εκτός από μία πηγή η οποία αναφέρει ότι είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί από κάποιο worm/trojan σαν backdoor.

EvilHawk
26-08-04, 08:00
Αυτό που δεν κατάλαβα όμως είναι αν πρέπει να το κάνω disable η όχι. Άλλα sites λένε ναι και άλλα όχι

Το alg.exe (Application Layer Gateway Service) αν δεν χρησιμοποιείς Internet Connection Sharing & Windows Firewall μπορείς να το απενεργοποιήσεις ή να το βάλεις στο manual απο τα Services! :wink:

turboirc
26-08-04, 08:25
Λιστα Services Που μπορειτε να σουταρετε:

http://members.internettrash.com/megapolon/winxptweak.html

Yngwiedis
26-08-04, 08:32
Το alg.exe (Application Layer Gateway Service) αν δεν χρησιμοποιείς Internet Connection Sharing & Windows Firewall μπορείς να το απενεργοποιήσεις ή να το βάλεις στο manual απο τα Services!

Δεν χρησιμοποιώ τίποτα από τα δυο. Είναι ήδη στο manual και όμως ξεκινάει σε κάθε reboot μαζί με τα Windows... :?

turboirc
26-08-04, 08:34
Πρεπει να κανεις disable και το service του firewall για να μην ξεκιναει.

Yngwiedis
26-08-04, 22:39
Δεν έχω βρει άκρη με το SP2 ρε παιδιά.
Ενώ αρχίζει να κατεβάζει κανονικά μετά από 30 με 40 δευτερόλεπτα πέφτει το download στο 0 !!!!
Πέρασα και εκείνο το fix αρχείο για το TCP/IP αλλά πάλι τα ίδια κάνει. Μπορεί κανένας να βοηθήσει ;

Yngwiedis
26-08-04, 22:54
Βοηθήστε ρε παιδιά. Μήπως φταίει ο provider μου και δεν φταίει το SP2 ;
Κοιτάξτε τι μου βγάζει στο speed test :

TCP/Web100 Network Diagnostic Tool v5.2.0f
click START to begin
Checking for Middleboxes . . . . . . . . . . . . . . . . . . Done
running 10s outbound test (client to server) . . . . . 80.53Kb/s
running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 284.72kb/s
Your PC is connected to a Cable/DSL modem
Information: Other network traffic is congesting the link

click START to re-test
Checking for Middleboxes . . . . . . . . . . . . . . . . . . Done
running 10s outbound test (client to server) . . . . . 76.37Kb/s
running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 257.10kb/s
Your PC is connected to a Cable/DSL modem
Information: Other network traffic is congesting the link

:cry:

Yngwiedis
26-08-04, 23:24
Έκανα δοκιμή και από το άλλο pc και δουλεύει άψογα.
Έχει και αυτό εγκατεστημένο το SP2 και το fix για τις συνδέσεις TCP/IP ανά δευτερόλεπτο.
Άρα provider δεν φταίει. Ούτε το SP2 μάλλον. Τι έπαθε πάλι το κωλό pc μου ;

Yngwiedis
27-08-04, 00:12
Έχω απηυδήσει... Δεν κατεβάζει τίποτα. Μερικά δευτερόλεπτα και μετά τέζα..
Πρέπει να πατήσω resume για να συνεχίσει πάλι μερικά δευτερόλεπτα, και ξανά το ίδιο, και ξανά, και ξανά...
Μπορεί κανένας να με βοηθήσει η θα κάθομαι να κάνω format βραδιάτικα ;

Yngwiedis
27-08-04, 01:08
Έκανα uninstall το SP2 και όμως το πρόβλημα παραμένει.
Τα νεύρα μουυυυυυυυυυυυυυυυυ

Yngwiedis
27-08-04, 01:46
Δεν αντέχω άλλο :cry:
Μέχρι και system restore έκανα και δεν άλλαξε τίποτα :cry: :cry: :cry: :cry:

Pure_
30-08-04, 21:15
ρε φιλε εχω και γω το ιδιο ακριβως προβλημα τα χω δοκιμασει ολα! 2 format εχω κανει σε 15 μερες. δε ξερω τι να κανω. μου ειχαν πει οτι εχει προβλημα ο οτε (και provider) για λιγες μερες αλλα τςρα ξανα τα ιδια. σημερα εκανα ρεκορ online 5 ωρες
εν συνεχεια.
μηπως βρηκες καμια λυση?

spirosb
30-08-04, 22:22
Ξαναβάλε το SP2
Τρέξε το fix
EvID4226Patch20C L=16777214 από command prompt
uninstall το firewall που έχεις για λίγο (κυρίως αν είναι ZoneAlarm/ΝΙS)
Αν το download που κάνεις είναι non P2P τότε δοκίμασε καποιο άλλο site(htttp/ftp)
Μήπως έχεις το protowall εγκατεστημένο?
Και να είσαι σίγουρος ότι το firewall των win και το security center είναι disable

Pure_
30-08-04, 22:28
δυστυχως φιλε μου αυτα που προτεινεις τα χω κανει εδω και 10 μερες. τιποτα δεν το στρωσε. protowall δεν παιζει :guitar

Pure_
30-08-04, 23:03
να συμπληρωσω οτι δε συμβαινει μονο σε p2p αλλα και οταν πχ. βλεπω αυτη τη σελιδα και firmware modem & nic driver ειναι updated.

το προβλημα σε μενα εντοπιζεται στο ppoe/act led το οποιο σβηνει. αυτο σημαινει οτι ειναι προβλημα του isp η κανω λαθος?

Yngwiedis
31-08-04, 21:55
Η μόνη λύση που βρήκα εγώ ήταν να κάνω format και να ξαναπεράσω τα πάντα μαζί με το SP2 ( γιατί αυτό μου δημιούργησε το πρόβλημα ).

Τώρα είμαι εντάξει από θέμα ταχύτητας αλλά μήπως κάποιος μπορεί να μου πει πως θα απαλλαγώ από το μήνυμα των XP κάθε φορά που ξεκινάει ο υπολογιστής ότι έχω κλειστό το firewall των XP ;
Έχω στο manual το Application Layer Gateway Service και disable το Windows Firewall/Internet Connection Sharing (ICS).
Μόλις όμως ξεκινάει ο υπολογιστής μου βγάζει το μήνυμα κάτω δεξιά ότι δεν έχω ενεργοποιημένο firewall. Τσεκάρω την επιλογή να μην το κάνει monitoring αλλά σε κάθε restart πάλι τα ίδια.

Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια...

ALiTiS
31-08-04, 22:08
κανε rename το/a αρχειο/a που τρεχει το μηνυμα.. το βλεπεις με alt + ctrl + del