Επιστροφή στο Forum : Προστασια απο δισκογραφικες εταιριες
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλος αυτός ο πανικός με την ασφάλεια του P2P, όταν υπάρχει το Usenet που καθημερινά διακινούνται δεκάδες χιλιάδες MP3 αρχεία...
Περισσοτερες πληροφοριες για αυτο;
Περισσότερα για αυτό θα βρεις εδώ στο forum. Με λίγο ψάξιμο θα βρεις πολλές αναφορές και συζητήσεις για το Usenet και τα Newsgroups.
Όταν κάνεις αναβάθμιση
εννοεις windows update, critical updates κλπ;
Από εκεί τον προμηθευτή σου, από τον προμηθευτή το τηλέφωνό σου και από εκεί τη διεύθυνση, το όνομά σου κλπ.
Υποθέτω, αν αναφέρεσαι στα ελληνικά δρώμενα, πως αστειεύεσαι :twisted:
Ωραίος pelasgian...
Aκριβώς ότι χρειάζεται ο stavpal για να ηρεμίσει...
:P
Όπως λέει και ένας γνωστός: «καλύτερα να τρομάζεις με τη προοπτική της ψειρούς, παρά με θέα από το παράθυρό της.»
Αν θέλει να ηρεμίσει, να είναι μεσω της εξασφάλιση πραγματικής ασφάλειας (λειτουργίας, δεδομένων, νομιμότητας) που προσφέρουν τα ελεύθερα προγράμματα, και όχι με τη ψευδαίσθηση του τι του λέει ο καθένας για να τον καθησυχάσει. Δεν μπήκε σε ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης καρκινοπαθών, αλλά σε φόρουμ πληροφόρισης σχετική με τους υπολογιστές. Δεν θα του πούμε «όλα θα πάνε καλά αρχηγέ μη φοβάσαι τίποτα» για να τον κάνουμε να νοιώσει καλά, γιατί όταν θα τη φάει, θα μας καταριέται 14 γενιές.
Τα πράγματα είναι απλά και λογικά:
Αν έχεις πειρατικά προγράμματα/δεδομένα η πιθανότητα να σε πιάσουν είναι διάφορη του μηδενός, γιατί η EULA λέει για «prosecution to the maximum extend permitted by law». Για μένα και 0.00001% πιθανότητα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ όταν πρόκειται για ΠΕΡΙΤΟ κίνδυνο. (Σε περίπτωση με σαφές τεράστιο κέρδος παίζω το κεφάλι μου και 50-50%, αλλά για μαλακίες δε βάζω το κεφάλι μου στο ντορβά,)
Αν έχεις ελεύθερο λογισμικό (που το παίρνεις δωρεάν σε αντίθεση με τα πειρατικά αντίγραφα) η πιθανότητα να σε πιάσουν είναι 0% γιατί είσαι 100% νόμιμος, αφού τα αντίγραφα είναι προβλεπόμενα από την GNU.
Οι άνθρωποι της Μ$ και της RIAA λένε γραπτώς ότι αν σε πιάσουν με πειρατικά θα σου «κόψουν το κώλο» και εγώ δεν συμβουλεύω σε κανέναν να πει «θα μας τα κλ....», γιατί ο διάολος έχει πολλά ποδάρια, χώρια δε που στην Ελλάδα μετά τους Ολυμπιακούς πολλά άλλαξαν με την αστυνόμευση που ακόμα δεν βγήκαν στη φόρα, αλλά θα τα διαπιστώσουν κάποιοι σύντομα.
Οπότε, καλά θα κάνει ο stavpal και ο κάθε stavpal να μην ηρεμίσει καθόλου και αν συνεχίσει να έχει πειρατικά προγράμματα να μην μπαίνει στο internet, γιατί μπορούν να τον βρούν ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Όταν κάνεις αναβάθμιση
εννοεις windows update, critical updates κλπ;
Δεν σε παραξένεψε ότι η Μ$ σου λέει ότι «δεν βρέθηκε σωστή άδεια» και μετά ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να σου δίνει τα updates;
δλδ. καλύτερα να αγοράσω τα xp ας πούμε?
Δεν σε παραξένεψε ότι η Μ$ σου λέει ότι «δεν βρέθηκε σωστή άδεια» και μετά ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να σου δίνει τα updates;
δε το σκεφτηκα ποτε ακριβως αυτο αλλα μου περασε απο το μυαλο πως "γραφονται" τα σιριαλς που ζητησαν απντειτ, ουτε καν θυμαμαι απο ποτε εχω να κανω crtical update, I have win98 SE, λογω του οτι πριν πολλους μηνες που εκανα τελευταια φορα, ηταν 2 το πρωι, με το που τελειωσαν τα εκλεισα ολα και το επομενο πρωινο, ολα ειχαν γινει ενα μπαχαλο και χρειαστηκα φορματ...
κατσε πελα για να καταλαβουμε τι λες. Συμφωνοι αν καποιος δεν ειναι προσεκτικος στο τι ανεβαζει/κατεβαζει στο νετ και κυριως σε p2p προγραμμα, παντα υπαρχει ενας τροπος να τον πιασουν ωραια? η συνεχεια αυτου ειναι οταν θα ερθουν σπιτι και βρουν οτιδηποτε αλλο παρανομο, πχ προγραμματα ps2 copied games without the original's presence κλπ, επισπροσθετως και γι'αυτα σου κοβουν τον ass. Επισης εμαθα απο σενα οτι ασχετως με π2π προγραμμα, αν παω με κλεμμενο σιριαλ να κανω απντειτ, θα κανω μεν απντειτ αλλα πιθανοτατα αν εχουν κανει και τιποτα ενεργειες θα μπω και σε black list και μετα ειναι στη διακριτικη τους ευχερεια ποτε και πως θα κινηθουν, σωστα; Τωρα, περα απο αυτο. Αν δεν δωσω δικαιωμα απο π2π προγραμμα να με ψαξουν κι αν δε κανω ποτε απντειτ απο τη Μ$, και κανω απλα και μονο browsing, πως και γιατι δλδ, με ποια αφορμη να δουν-μπουκαρουν σπιτι να μου τα βρουν; πχ clonecd ή nero που εκεινη την ωρα του browsing, δε χρησιμοποιω κι απλα καθονται.
@dreadlord,
θεώρησε τεχνικά βέβαιο ότι αν η MS θέλει να καταγράψει ποιος έχει πειρατικά Windows, μπορεί.
Το Windows Update είναι ίσως το καλύτερο σημείο, ειδικά σε Win2000/XP όπου τρέχει ως υπηρεσία... αλλά δεν είναι το μοναδικό.
Π.χ. μπορεί ο Internet Explorer σου την ώρα που κοιτάς ένα καθόλα νόμιμο site να στείλει ένα μικρό πακετάκι με το serial των Windows σου στη Microsoft.
Επίσης Τεχνικά οποιοδήποτε πρόγραμμα έχει πρόσβαση στη λίστα με τις εγκατεστημένες εφαρμογές σου και το 90% των serials/keys για κάθε μια από αυτές. Οι παραπάνω πληροφορίες είναι βολικά τοποθετημένες και μη κωδικοποιημένες στο registry των Windows (HKEY_LOCAL_MACHINE\Software).
Είπα βέβαια ΤΕΧΝΙΚΑ. Γιατί στην πράξη, υπάρχουν πάρα πολλοί στην παγκόσμια κοινότητα που θα εντόπιζαν αυτή την μη εγκεκριμένη αποστολή και θα την ανέφεραν. Και μετά η MS ή η Ahead ή η οποιαδήποτε θα έπρεπε να ψάχνουν για δικαιολογίες.
Με τι ήταν ο μεγάλος ντόρος παλαιότερα που ανάγκασε την MS να βάζει όπου και όπως μπορεί "δεν μεταδίδονται προσωπικά δεδομένα στη Microsoft"?
Η διαδικασία είναι ως εξής:
0) διαπιστώνεται η παράβαση και η οικονομική της σημασία
1) γίνεται καταγγελία
2) βγαίνει εισαγγελικό ένταλμα έρευνας
3) έρχονται, σου χτυπάνε τη πόρτα και σου λένε «έχουμε ένταλμα εισόδου και έρευνας», αν πεις όχι είναι αντίσταση και τρως επιπλέον σε ότι βρουν (δεν σπάνε τη πόρτα αν δεν απαντήσεις, εκτός αν χαρακτηριστείς τρομοκράτης.)
4) μπαίνει μέσα το συνεργείο και σου παίρνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ (υπολογιστή, οθόνη, εκτυπωτή, δισκέτες, cd, ψάχνουν σε πατάρια, ντουλάπια, συρτάρια με κάλτσες, γενικά σου κάνουν το σπίτι σκατά (το ιδανικό setting για μία μάνα που θα λοιποθυμίσει όπως έχει γίνει επανηλλημένα σε έρευνες.))
5) τα πάνε στη διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος οπότε και γίνονται αντίγραφα των δίσκων σου μέσω byte copy με συγκεκριμένη διαδικασία για να μην ισχυριστείς ότι τα πείραξε η αστυνομία, φυσικά ερευνώνται και καταγράφονται "ακριβώς" όλα τα cd (έχεις π.χ. 500 mp3 θα γράψουν πως έχεις 3000)
6) στα αντίγραφα ψάχνουν και βρίσκουν ό,τι παράνομο υπάρχει, από το mp3 και το shareware που έσπασες με κωδικό από το internet μέχρι τα κλεμμένα windows.
7) Όλα αυτά μπαίνουν στο αρχείο, ΕΝΩ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΟΡΟ.
8) Τη Δευτέρα έρχεται ο μπαμπάς αξύριστος, «κομμένος» από την αγωνία και με μία συντετριμένη φάτσα οπότε πληρώνει την εγγύση για να βγεις από το κελί με τους αλβανούς μαφιόζους, μαύρες πουτάνες και πακιστανούς βαποράκια που έκατσες το Σ/Κ. (Θες τρεις μέρες κάτω από το ντους για να φύγει η βρώμα από πάνω σου, νομίζεις ανα πάσα στιγμή ότι θα σε πηδήξουν και υπάρχουν κατσαρίδες.)
9) Οριζεται δικάσιμος και εσύ ξοδεύεις 2.000 ευρώ σε δικηγόρο που σου εγγυάτε ότι στη καλύτερη θα είναι έξη μήνες με αναστολή και 10.000 ευρώ πρόστιμο.
10) Κάθεσαι 6 μήνες με 1 χρόνο σε αναμένα κάρβουνα, έρχεται η μέρα της δίκης και τρώς 2 χρόνια και 50.000 ευρώ.
11) Τα παίρνει ο πατέρας σου από τη τράπεζα με καταναλωτικό, οπότε του γαμείς το σπίτι κυριολεκτικά ή αν έχεις αδέλφια σε στέλνει στη ψειρού «γιατί οι μαλακίες εδώ πληρώνονται».
12) Σε πετάνε έξω από το πανεπιστήμιο γιατί με λερωμένο μητρώο δεν μπορείς να ορκιστείς
13) Σε παρατάει η γκόμενα, γιατί με losers δεν βγαίνει
14) Γίνεσαι χαμάλης με χειρότερες προοπτικές εργασίας από παράνομους αλβανούς.
τώρα το "0)" είναι στη διακριτική ικανότητα της M$ να το κάνει όποτε θέλει από τη στιγμή «που σε ξέρει». Το ίδιο και το MP3 από την RIAA ή το iso από την SIIA, την IFPI τον ίδιο το κατασκευαστή κλπ.
θες να δοκιμάσεις αν θα τη γλυτώσεις; Be my guest που λένε και οι αμερικάνοι.
δλδ. καλύτερα να αγοράσω τα xp ας πούμε?
καλύτερα ό,τι έχεις να είναι νόμιμο. Ή είσαι νόμιμος ή δεν είσαι. Δεν έχει νόημα να είσαι νόμιμος στα windows ενώ όλες οι άλλες εφαρμογές, τα παιχνίδια και τα τραγούδια να είναι πειρατικά, πάλι παράνομος είσαι.
Πόσο κοστίζει δηλαδή να έχεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ νόμιμα; 1000 ευρώ; Αξίζουν αυτά τα λεφτά την απίστευτη life-changing καραξεφτύλα να σε πάνε μέσα; Από τη μία έχεις κάποια λίγα λεφτά (ένας μισθός στις μέρες μας) και από την άλλη έχεις την υπόληψη ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της οικογένειάς σου και το δικό σου μέλλον.
Η λογική «μα δεν έχω τα λεφτά για να πάρω το ΧΥΖ πρόγραμμα π.χ. autocad και το χρειάζομαι για τη σχολή» δεν έβγαλε κανέναν από τα κάγκελα όπως και το «μα χρειαζόμουνα ένα αυτοκίνητο για να πηγαίνω στη σχολή και δεν είχα τα λεφτά».
Προφανώς δεν το συζητάμε ότι το πας φυλακή για παιχνίδι, είναι ξεφτύλα που θα σε φτύνουν ΟΛΟΙ και θα σε λένε «μ....α» οι «φίλοι», «απερίσκεπτο» θα πουν οι παλιοί κλπ.
Αν υπάρχει ΦΥΣΙΚΗ απόδειξη ότι έκανες πειρατία, πληρώνεις, ανεξαρτήτως βαθμού.
δλδ άμα είναι στον σκληρό δίσκο αλλά σε άλλο π.χ. σκληρό με άλλα windows που δεν μπαίνεις στο net, πάλι μπορεί να τα δούν, ε?
εκεί που έχω τώρα τα windows όλα είναι νόμιμα βασικά (εχχμ....μόνο τα windows, ε... 2000...ε)
δλδ αν από εκεί που μπαίνω στο internet είναι όλα νόμιμα... (αλλά σε άλλο δίσκο που δεν μπαίνω, ε....) πάλι υπάρχει κίνδυνος?[/i]
Σκέψου μόνο τους συγγενής, τους γονείς, τη φίλη σου, το περίγυρο όταν θα μπαίνουν μέσα θα τα φορτώνουν όλα και θα σε πηγαίνουν στη ψειρού αυτόφορο με τις χειροπέδες πισθάγκωνα.
Εχεις κάποιο παράδειγμα να μας αναφέρεις; Προφανώς βέβαια δεν μιλάμε για παιδική πορνογραφία, τρομοκρατία κλπ εγκλήματα γιατι βέβαια εκεί το πρόβλημα δεν είναι τα πνευματικά δικαιώματα.
Δεν είμαι νομικός αλλά από όσο ξέρω ακόμα και τους επαγγελματίες που βγάζουν λεφτά από χρήση μη νομιμα εγκατεστημένου λογισμικού προσπαθούν να τους πιέσουν κυρίως μέσω ΣΔΟΕ, γιατί αυτοί είναι υποχρεωμένοι να έχουν τιμολόγια για κάθε τι που κατέχουν επαγγελματικά.
Επίσης πιστεύω οτι αν η MS ήθελε να αποτρέψει τους απλούς χρήστες από την χρήση των προγραμμάτων της το πρώτο που θα έκανε θα ήταν να τα κλειδώνει λίγο καλύτερα. Δεν είναι λογικό τα παιχνίδια να έχουν ισχυρότερο κλείδωμα από τα win και το office.
Με τα παραπάνω βέβαια δεν θέλω να προτρέψω κανένα να χρησιμοποιεί λογισμικό χωρίς άδεια και για ποιό λόγο να το κάνει κανείς άλλωστε αφου σήμερα για όλα σχεδόν τα μεγάλα προγράμματα κυκλοφορουν άλλα αντίστοιχα σχεδόν με ελευθερη δωρεάν άδεια. Απλά προσπαθώ να θέσω το θέμα σε μια λογική βάση.
Ξερά πάρα, μα πάρα πολλούς που σύμφωνα με τα λεγόμενα του pelasgian, θα έπρεπε να φάνε όχι 2 χρόνια και 50,000€ αλλά ισόβια και 50,000,000€.
:| :| :|
Ε, ας τους δώσουμε στις αρχές να δούμε τι θα γίνει :mrgreen:
Παραδείγματα μπορείς να ζητήσεις από το αστυνομικό δελτίο, αλλά μπορείς να ρίξεις και μία ματιά εδώ: http://www.ydt.gr/main/Section.jsp?SectionID=934
Θα λυθεί πολλών ο μύθος της banana-police σχετικά με την Ελλάδα.
Επίσης, αναφορικά με επιχειρήσεις, ρίξε μία ματιά εδώ:http://www.siia.net/piracy/report.asp
Σχετικά με ιδιώτες πρέπει να ζητήσεις το αστυνομικό δελτίο από υπουργείο, γιατί δεν είναι online. Υπάρχουν πάντως ΠΟΛΛΕΣ περιπτώσεις για διακίνηση (από πειρατές).
Προς το παρόν είναι η λεγόμενη «ευαισθησία» κάποιων που αποτρέπει το κράτος από το να πιάσει «πιτσιρικάδες» (γειώνονται οι καταγγελίες από έξω γιατί δεν είναι ψηλά στην προτεραιώτητα να κυνηγάν πιτσιρίκια με ΜΡ3 όταν έχουν αλβανούς με μαχαίρια). (Εδώ φρικιά με ναρκωτικά βρίσκουν και τα παρατάνε).
Όμως, αν «σκάσει» κάτι μεγάλο από «always pissed-off lawyers» από το «αφεντικό» (βλέπ. λήμα «Αμερική») τότε βαράνε προσ'χη και σου'ρχονται.
Ξερά πάρα, μα πάρα πολλούς που σύμφωνα με τα λεγόμενα του pelasgian, θα έπρεπε να φάνε όχι 2 χρόνια και 50,000€ αλλά ισόβια και 50,000,000€.
:| :| :|
εχει καποιο βαθυτερο νοημα αυτη σου η απαντηση; δε το "παιζω", πραγματικα εχω απορια.
@pelasgain,
Όλα ωραία και σωστά και είναι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τα λες.
Αυτά προς γνώση των υπολοίπων και όσων υπονοούν ότι μπορεί ο pelasgian να έχει άδικο.
Όμως, μπορώ να σου κάνω αντίστοιχα (ίσως και χειρότερα!) σενάρια π.χ. με την οδηγησή σου (μου, σας/μας- εννοείται!):
Σκέψου πόσες φορές ισόβια λοιπόν θα φας την επόμενη φορά που θα οδηγήσεις πιωμένος/κουρασμένος/ή-απλά-γρήγορα και στο δρόμο σου βρεθεί ένα αυτοκίνητο/τρακτέρ/πούλμαν-με-μαθητές/παιδάκι-που-παίζει-τόμπολα-στο-δρόμο.
Καταστροφικά σενάρια μπορούμε να κάνουμε σχεδόν με οποιαδήποτε δραστηριότητα.
Και φυσικά εξίσου εύκολο με το να έχεις νόμιμο λογισμικό είναι το να οδηγάς νηφάλιος/ξεκούραστος/αργά!
βασικά η ερώτηση είναι: αν έχει κανείς τα win2000 μη αγορασμένα και κάνει update όχι αυτόματα, και όλα τα άλλα είναι νόμιμα (office κλπ), πάλι είναι σε κίνδυνο ε?
τα xp pro ας πούμε πόσο είναι? γιατί τα έχουν 230€ το upgrade!
Ξερά πάρα, μα πάρα πολλούς που σύμφωνα με τα λεγόμενα του pelasgian, θα έπρεπε να φάνε όχι 2 χρόνια και 50,000€ αλλά ισόβια και 50,000,000€.
:| :| :|
εχει καποιο βαθυτερο νοημα αυτη σου η απαντηση; δε το "παιζω", πραγματικα εχω απορια.
Εννοώ ότι σχεδόν όλοι μας εδώ μέσα έχουμε πάνω από 300mp3's και αρκετά σπασμένα προγράμματα στα πισιά μας.
Πόσους έχουν πιάσει σαν και εμάς στην Ελλάδα μέχρι τώρα???
Πόσους σε όλον τον κόσμο???
Το βλέπετε εφικτό να κυνηγήσουν τον καθένα???
Εδώ ούτε στο εξωτερικό δεν τραβάνε έτσι τον μέσο χρήστη...
Πόσο μάλλον εδώ...
Δεν μιλώ για πειρατεία και διακίνηση, πώληση κλπ κλπ...
Την απλή περίπτωση λεω... Ένας τυπάς στα 25 π.χ με σπασμένα windows, 3000 mp3 15 ταινίες, και καμια 30αριά προγράμματα σπασμένα... (Όχι δεν περιγράφω τον εαυτό μου...)
Πόσοι τέτοιοι υπάρχουν, πόσους έχουν πιάσει μέχρι τώρα και πόσο εφικτό είναι να αρχίσουν να τους κυνηγούν???
To ιδιωτικο απορρητο δεν πεζει κανενα ρολο ?
Εγω δηλαδη στο πισι μου δεν μπορω να βαλω οτι θελω εφοσον ουτε κανω διακινηση ουτε τα πουλω ....
Μια ηλιθια ερωτηση κανω :)
To ιδιωτικο απορρητο δεν πεζει κανενα ρολο ?
όχι οταν υπάρχει ένταλμα απο δικαστήριο- εισαγγελέα
Παλιά τα πράγματα ήταν πολύ εύκολα. Δεν πιάναν την ιδιωτική χρήση, αλλά τη πώληση, όπως ακριβώς με τα ναρκωτικά. Τώρα τα πράγματα είναι ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ πιο δύσκολα, γιατί οι χρήστες γίναν ΟΛΟΙ τους βαποράκια με τα p2p. Το θέμα τώρα είναι ΠΟΙΟΝ κυνηγάς; Τώρα τους κυνηγάς όλους, και να σας πω γιατί. Είναι πολύ πιο εύκολο, παρόλο που είναι τόσο περισσότεροι.
Βλέπετε δεν μπορείς να τη στείνεις στη κάθε γωνία μέ έναν αστυνόμο για να δεις πού έκλεισε ραντεβού στο αμάξι του ο πειρατής με τον πελάτη του για να του ρίξει «το πράμα». Μπορείς όμως ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ να κάνεις ένα traffic-analysis και να βρεις ποιοι κατεβάζουν ΠΟΛΥ ΠΡΑΜΑ (η πιθανότητα είναι ότι σπρώχνουν στην αγορά επίσης). Δηλαδή τώρα αν έχεις στον ΟΤΕ μία 1024 γραμμή για οικιακή χρήση που κατεβάζει 365/24/7 όλα τα iso του διαδικτύου, τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια (όποιος πει σκύλος που ξέρει ξένες γλώσσες, θα του κόψω τη δική του! :mrgreen:)
Κατ'αρχάς να θέσω μια ερώτηση, διότι δεν έχω καταλάβει γιατι ακριβώς θα έπρεπε να έχω στο PC μου το Protowall, αφού όπως λέτε δεν προστατεύει...Και το ip blocker του Kazaa Lite/Ressurection τι κάνει;
Επίσης, να παραθέσω τις απόψεις μου σχετικά με τον τρόμο που έχει εξαπλωθεί τελευταία:
Πράγματι, έχουν αρχίσει αγωγές και στην Ευρώπη. Το θέμα είναι τι γίνεται με την Ελλάδα; Η νομοθεσία δεν έχει ακόμα άρει το απόρρητο στις τηλεπικοινωνίες (αν και κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει σύντομα). Επίσης, στην Ελλάδα δεν έχουμε καλά καλά DSL συνδέσεις - ποιος θα "σκεφτεί να ψάξει" για διακίνηση τραγουδιών στην Ελλάδα; Ακόμα και σε περίπτωση που σε τσακώσουν, τα 50.000€ δεν είναι πέρα από κάθε συζήτηση; Αν πούμε ότι έχει κάποιος στο PC του 500 παράνομα τραγούδια, δεδομένου ότι στο i-Tunes και τις συγγενείς εφαρμογές κάθε τραγούδι στοιχίζει $0.99, για τα 500 παράνομα θα έπρεπε να πληρώσει τουλάχιστον την αξία τους, δηλαδή περίπου $500 και άντε ένα πρόστιμο επειδή παρανόμησε. Από τα $500 + πρόστιμο μέχρι τα $50.000 υπάρχει μεγάλη διαφορά...
Προσωπικά πιστεύω ότι για τους περισσότερους δεν υπάρχει κίνδυνος, τουλάχιστον προς το παρόν. Όλοι έχουμε 200-300 mp3 από P2P δίκτυα - αλίμονο αν άρχιζαν οι αρμόδιοι να κάνουν αγωγές εναντίων 2.000.000 χρηστών στην Ελλάδα. Σε τελική ανάλυση, μην το παρακάνουμε με τα τραγούδια...Το σκεπτικό μου έχει ως εξής : Τα περισσότερα από τα σύγχρονα τραγούδια είναι ψιλομαλ***ούλες - ελάχιστα αξίζουν. Από τα παλιότερα τραγούδια, σίγουρα ό,τι θελήσουμε θα υπάρχει στη δισκοθήκη (ή την mp3οθήκη :) ) κάποιου φίλου. Ας ψάξουμε λοιπόν για κάποιον φίλο μας που τα έχει ήδη στο PC του αντί να τα ψάχνουμε στο Kazaa.Έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να μας τσακώσουν.
όποιος πει σκύλος που ξέρει ξένες γλώσσες, θα του κόψω τη δική του!
Υπολογιστής με voice syntesis!! :guitar
Σκέψου πόσες φορές ισόβια λοιπόν θα φας την επόμενη φορά που θα οδηγήσεις πιωμένος/κουρασμένος/ή-απλά-γρήγορα και στο δρόμο σου βρεθεί ένα αυτοκίνητο/τρακτέρ/πούλμαν-με-μαθητές/παιδάκι-που-παίζει-τόμπολα-στο-δρόμο.
Με εξαίρεση το πιωμένος, οπότε και θα φας 25 χρονάκια (φόνος από εγκληματική αμέλεια - εκτός αν είσαι βουλευτής), για τα υπόλοιπα θα σε πληρώσει η ασφάλεια. Δυστυχώς ακόμα η κυκλοφορία στο internet δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη όπως οι δρόμοι :mrgreen:
:death έρχομαι για τη γλώσσα σου! :up
:death έρχομαι για τη γλώσσα σου! :up
Μα δεν είπα σκύλος που ξέρει ξένες γλώσσες!!
Σκέψου πόσες φορές ισόβια λοιπόν θα φας την επόμενη φορά που θα οδηγήσεις πιωμένος/κουρασμένος/ή-απλά-γρήγορα και στο δρόμο σου βρεθεί ένα αυτοκίνητο/τρακτέρ/πούλμαν-με-μαθητές/παιδάκι-που-παίζει-τόμπολα-στο-δρόμο.
Με εξαίρεση το πιωμένος, οπότε και θα φας 25 χρονάκια (φόνος από εγκληματική αμέλεια - εκτός αν είσαι βουλευτής), για τα υπόλοιπα θα σε πληρώσει η ασφάλεια.
Θα σε πληρώσει η ασφαλιστική για το παιδάκι-που-παίζει-τόμπολα; Προφανώς και όχι!
Θα σε πάρουν μέσα επειδή δεν πρόσεχες (ως όφειλες) ή έτρεχες τόσο που δε φρέναρες και θα δικαστείς για φόνο εξ' αμελείας.
Οι γονείς και συγγενείς του παιδιού θα σου κάψουν το σπίτι, η γυναίκα σου θα σε παρατήσει και θα πάρει μαζί της και τα 4 παιδιά σου, το αφεντικό σου δε θέλει να σε δει ούτε ζωγραφιστό, η γιαγιά θα πάθει έμφραγμα κι εσύ θα κάνεις παρέα στα Διαβατά με τον Ισμαήλ που θα επιμένει να σε αποκαλεί Λορέτα.
Είπαμε... σενάρια να θέλεις!
Δυστυχώς ακόμα η κυκλοφορία στο internet δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη όπως οι δρόμοι :mrgreen:Να διεκδικήσουμε και επίδομα ανθυγιεινού κι επικίνδυνου!!! :mrgreen:
sotiriskakos
15-10-04, 13:42
Εγώ πάντως νομίζω πως το τόσο το έχουμε κάνει τόοοοσο.Προσωπικά δεν πιστεύω πως στην Ελλάδα θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και θα βρεθούμε στην ψιρού γιατί είχαμε κατεβάσει 1000 τραγούδια.Είμαστε νομίζω ακόμα μακριά.Αλλά πρέπει να είμαστε συνετοί και να φυλαγόμαστε όπως και να 'χει.
Εγώ όμως άλλο θέλω να ρωτήσω, που δεν έχω καταλάβει.Απ' όσα έχω καταλάβει ο ντόρος γίνεται μόνο για τραγούδια και ταινίες και όχι για βιβλία π.χ, για παιχνίδια, για τσόντες και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.Λοιπόν, αν εγώ έχω στο σκληρό μου π.χ. 1000 κομμάτια (που δεν είναι δύσκολο να τα έχεις και δεν είναι και λίγα) και έχω μέσα Τιτσάνη, Ζαμπέτα,Θώδη,Πλούταρχο ξέρω γω και ό,τι άλλο φανταστείς, θα ρθει η κυρα ρία να μου κάνει κάτι;Ακόμα και αν έχω και ξένα τραγούδια καλλιτεχνών της θα έρθει να με μηνύσει για όλα τα τραγούδια που έχω στο σκληρό μου;Με ποιό σκεπτικό;Γιατί δεν έρχεται π.χ. η Θώδη ή η Heaven να το κάνει, η riaa ενεργεί εξ ονόματος όλων αυτών;Δεν ξέρω, αλλά εμένα μου φαίνεται λίγο δύσκολο αυτό.Εσείς τι πιστεύετε;
Εσείς τι πιστεύετε;
εγω πιστευω στα UFO :shock:
Η όλη ιστορία ξεκινάει από κάποιον που χιτλέριασε και «σε έδωσε» γιατί είδε ότι ένα από αυτά που έχεις και δίνεις στους άλλους είναι δικό του. (Μπορεί να είναι ο πειρατής της διπλανής πόρτας που ξέρει ότι μοιράζεις πειρατικά και είπε να σπάσει τη πιάτσα!)
Όταν θα σε ψάξουν, θα βρουν και τα άλλα. Είναι σαν το κλέφτη που τον σταματάνε γιατί πέρασε το όριο ταχύτητας και βρίσκουν ότι στο πορτπαγκάζ είχε τα κλεμμένα, ότι το αμάξι ήταν μαϊμού, ότι η άδειά του έληξε και ότι οδηγούσε χωρίς ζώνη, γυαλιά, είχε σπασμένο πίσω φλας, το τασάκι του ήταν γεμάτο, στο φαρμακείο δεν είχε τσιρώτα κλπ :mrgreen:
Είναι τυπική νοοτροπία να σε πιάνουν για ένα, να βρίσκουν άλλα 10 και να φαντάζονται και άλλα 20. Το θέμα είναι ου μπλέξεις, γιατί εδώ είναι και ΕΛΛΑΝΤΑ, δύσκολα αρχίζει, αλλά να δεις πόσο δύσκολα σταματάει ΑΜΑ αρχίσει.
Θα σε πληρώσει η ασφαλιστική για το παιδάκι-που-παίζει-τόμπολα; Προφανώς και όχι!
Γιατί; Η ασφάλεια δεν καλύπτει προστατευόμενα και σπάνια ίδια παιχνιδιού; (Σιγά μην παίζουν και ... μήλα στις μέρες μας τα παιδιά ή αμπάριζα ή ξυλίκια.)
Οι γονείς και συγγενείς του παιδιού θα σου κάψουν το σπίτι,
Αυτό αποκλείεται! (είναι ... δικό τους! :mrgreen:)
η γυναίκα σου θα σε παρατήσει και θα πάρει μαζί της και τα 4 παιδιά σου
Ντεν ίντανε ντικά μου, ντεν ίντανε ντικά μου (θυμάσαι το γύφτο με τη βαλίτσα;)
το αφεντικό σου δε θέλει να σε δει ούτε ζωγραφιστό, η γιαγιά θα πάθει έμφραγμα
Είμαι independent researcher και η γιαγιά μου στα 96 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να πάθει έμφραγμα.
κι εσύ θα κάνεις παρέα στα Διαβατά με τον Ισμαήλ που θα επιμένει να σε αποκαλεί Λορέτα.
Καλά, έλα στη συνάντηση να με δεις, να δούμε ποιον θα πουν Λορέτα στο 1.98m/110Κg μουάχαχαχα, μουάχαχαχα (θυμάσαι το γέλιο του μίνι μο στο spy who shagged me?)
Είπαμε... σενάρια να θέλεις!
Μα εγώ έλεγα για σενάρια Scifi και εσύ το γύρισες σε Μάρθα Βούρτση και Μπάρκουλη. :mrgreen:
Δυστυχώς ακόμα η κυκλοφορία στο internet δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη όπως οι δρόμοι :mrgreen:Να διεκδικήσουμε και επίδομα ανθυγιεινού κι επικίνδυνου!!! :mrgreen:[/quote]
Αίσχος!, *ΑΙΣΧΟΣ* ΛΕΓΩ ΗΜΙΝ! «να ζώα»! κάνουμε ανθυγιεινό, επικίνδυνο και μας έχουν ανασφάλιστους! Εκμεταλεύονται την υπεραξία της εργασίας μας, δεν μας κολάνε ένσημα, δεν μας κάνουν μασάζ, δεν μας αλλάζουν τα γυαλιά όταν με τη φτηνιάρικη οθόνη «καμπύλοτρον» μας γίνουν πατωμπούκαλα, δεν μας κάνουν αναβάθμιση στο bios, δεν έχουμε σνακς όπως στο google, και...
...
αυτά :mrgreen:
Για να πάρετε μια γεύση απο το τί πρόκειται να γίνει στο μέλλον....
UK Music Industry Wins High Court Decision
The UK music industry has won an important case in the High Court that clears the way for it to begin subpoenaing ISPs for the names of people who use peer-to-peer music trading Web sites.
Internet service providers are obliged to hand over names and addresses of Brits suspected of posting and downloading songs on such sites as Kazaa and eDonkey, according to the ruling.
The British Phonographic Industry (BPI) association and the International Federation of the Phonographic Industry -- the organizations that filed the suit -- say they are giving the providers 14 days to comply. Currently, 28 Brits are in their legal sights ......
Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο εδώ http://news.yahoo.com/news?tmpl=story&u=/nf/20041014/bs_nf/27609
&
File-sharing law could send violators to prison
October 15, 2004
The U.S. House Judiciary Committee approved legislation last month that could mean even more trouble for file sharers caught on peer-to-peer networks.
The Piracy Deterrence and Education Act of 2004 calls for up to three years imprisonment for individuals caught sharing more than 1,000 copyrighted works during a six-month period, and up to five years for those sharing the files to make a profit.
Individuals caught video-recording a movie could receive up to six years in federal prison, because the bill removes all fair use protections guaranteed under former copyright law.
With the new legislation, the Recording Industry Association of America has more weaponry to aid its fight against file sharing -- a tactic it needs now that its ability to prosecute has been limited by recent court rulings.
The RIAA has already targeted Penn students on the campus network, and sued a number of students earlier this year for copyright violations.
"Piracy of intellectual property over the Internet, especially on peer-to-peer networks, has reached alarming levels. Low risk and high profit is how criminals view piracy," said Rep. Lamar Smith (R-Texas), who introduced the bill, in a statement last month.
The bill includes a requirement that the Justice Department establish educational programs for the public that will teach "the value of copyrighted works and the effects of the theft of such works on those who create them." Fifteen million dollars will be appropriated for this purpose.
The education program also authorizes the Justice Department to notify Internet service providers of alleged copyright infringements by their customers, but the ISP has the option of whether or not the notices are forwarded to the subscriber in question.
Gigi Sohn, president of intellectual property advocacy group Public Knowledge, applauded lawmakers "for making voluntary the program under which Internet service providers would pass on to consumers notices from the Justice Department alleging copyright infringement." However, she also voiced concern that taxpayer money was not being used wisely.
The U.S. Supreme Court rejected the RIAA's petition to overturn the 2003 Washington, D.C. appeals court decision in Verizon v. RIAA on Tuesday. The ruling disallowed the RIAA from sending out subpoenas to ISPs and forcing them to provide the names of customers suspected of sharing copyrighted songs.
The RIAA claimed court intervention was necessary, as more than 2.6 billion music files are illegally downloaded each month.
"The Supreme Court's action is a victory for consumers, for the Internet and its continued growth, and it marks the end of a dangerous and illegal subpoena campaign that threatened the constitutional rights of all Americans," said Sarah Deutsch, a vice president and associate general counsel at Verizon Communications.
With this decision, the justices have also implied that the Digital Millennium Copyright Act is not a valid tool for finding copyright violators.
The Piracy Deterrence bill calls for the Federal Bureau of Investigation to "facilitate the sharing among law enforcement agencies, Internet service providers and copyright owners of information concerning acts of copyright infringement" -- sidestepping the Verizon v. RIAA decision.
In the meantime, the RIAA has had to settle for filing "John Doe" lawsuits against anonymous copyright violators identified only by their computer's Internet protocol address.
However, the RIAA is still optimistic. Tuesday's "decision will not deter our ongoing anti-piracy efforts. The 'John Doe' litigation process we have successfully utilized this year continues to be an effective legal tool," said Stanley Pierre-Louis, senior vice president for legal affairs at the RIAA.
Other related intellectual property bills that passed this summer will aid the RIAA as well as the Motion Picture Association of America in curbing infringements.
The acts "will provide federal prosecutors with the flexibility and discretion to bring copyright infringement cases that best correspond to the nature of the crime," said Mitch Bainwol, chief executive officer of the RIAA.
In 2003, the movie and music industries both earned more than $10 billion each in initial U.S. revenue, despite large losses due to online piracy.
Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο εδώ http://www.dailypennsylvanian.com/vnews/display.v/ART/416f73de4f9d4
:death έρχομαι για τη γλώσσα σου! :up
Μα δεν είπα σκύλος που ξέρει ξένες γλώσσες!!
DENIAL! Έχω το φάρμακο κατά του να «εκφράζεις» άρνηση. (Αύριο πάμε για τα χέρια γιατί σήμερα έχω μόνο ψαλίδι μαζί μου.)
Ερώτηση: Αν κάποιος έχει ADSL με Net Κάρτα, μπορούν να εντοπίσουν όνομα και διεύθυνση; :?:
Ερώτηση: Αν κάποιος έχει ADSL με Net Κάρτα, μπορούν να εντοπίσουν όνομα και διεύθυνση; :?:
Kαλή ερώτηση.
Λογικα οχι, εισαι τελειως ανωνυμος με net καρτα.
Λογικα οχι, εισαι τελειως ανωνυμος με net καρτα.
Εσύ να νομίζεις οτι δεν σε βρίσκουν, αλλά γιατί έχουμε την αναγνωρίση κλήσης; και τώρα με τα adsl το atm stream;
Ωχ καλα γραψτε λαθος
Συγνώμη αν ακούστηκε επιθετίκο είμουν στις κακιές μου εκείνη την στιγμή
Πάντως δεν υπάρχει τρόπος να κρυφτείς (εσύ σαν απλός πολίτης) αντέ το πολύ να τους κάνεις την ζωή δύσκολη αλλά θα σε βρούνε.
Ξέρετε οτι όταν πέρνεις σε τηλέφωνα τύπου 800,801,90 ότι και απόκρυψη να έχετε βλέπουν το νούμερο σας;
Τι γίνετε όμως αν πχ εγώ κατεβάζω mp3 αλλά τα βγάζω κατευθείαν απο τον φάκελο share?
Mπορεί έτσι να υπάρχει πρόβλημα
Ναι.
1. Αν όλοι το κανανε τότε θα "καταστρέφονταν" το P2P network.
2. Την ώρα που κατεβάζεις ταυτόχρονα ανεβάζεις οπότε είσε "στόχος"
[quote]
Ξέρετε οτι όταν πέρνεις σε τηλέφωνα τύπου 800,801,90 ότι και απόκρυψη να έχετε βλέπουν το νούμερο σας;
Λάθος.
Αυτό ισχύει μόνο σε νούμερα αστυνομίας, ΕΚΑΒ, δηλαδή 100, 166, 199 κλπ..
7 σελίδες... τα ίδια και τα ίδια λέμε!!!
Ανακεφαλαιώνω:
Είτε έχεις Windows 98 είτε XP (SP0/SP1/SP2/SP23145), είτε AS400 (λέμε τώρα) αν θέλουν να σε καταγγείλουν, θα το κάνουν αύριο!
Είτε παίζεις με eMule, είτε με Napster είτε με eDonkey είτε με eΦαφάρι, αν το ψάξουν θα σε βρούν.
Είτε έχεις 1, είτε 100, είτε 1000 είτε 10000 τραγούδια.
Είτε μπαίνεις 1, 10,24 ώρες την ημέρα
Είτε μοιράζεις 0,1,100 τραγούδια (δλδ τα parts δε σας τα κατεβάζουν;)
Το κάνουν;
Όχι συχνά!
Αλλιώς όλοι εμείς αντί να πληκτρολογούμε, θα χτυπούσαμε τις σωληνώσεις αποχέτευσης στα Διαβατά που έλεγα προηγουμένως για να επικοινωνήσουμε! Τικ-Τικ-Τικ, Τιιικ-Τιιικ-Τιιικ, Τικ-Τικ-Τικ...
Όσο για το τι επιφυλάσσει το μέλλον... εγώ είμαι πιο επιφυλακτικός από δαύτο (το μέλλον μπρε!). Μην προτρέχετε (ναι, σε σένα αναφέρομαι :wink: ) σε δηλώσεις και quotes!
Θυμάστε τι έγινε επί δίκης Napster; Πόσους μήνες κράτησε;
Άσε που η φιλολογία περί παραδειγματισμού δε μου λέει και πολλά. Ποιοί είναι οι Ελληνικοί βασικοί servers; Είναι dialup/dsl users; Ή μήπως είναι πανεπιστήμια, ιδρύματα και εταιρίες που θεωρούν ότι αντί για sysadmin πρέπει να θρέφουν "σύμβουλο marketing". Άρα ποιόν θα κλείσουν μέσα; Το duth, το auth ή... ονόματα δε λέμε υπολήψεις δε θίγουμε!
Ή μήπως όταν αρθεί το απόρρητο θα πάνε στο duth/auth και θα πούνε "δώστε μας τα log files σας".... Χαχαχαχαχα... Όσοι ξέρουν πως δουλεύουν (ΕΥΤΥΧΩΣ!) τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, ακόμη γελάμε!
Αλλά ας πούμε ότι για παραδειγματισμό κλείνουν τον yiapap στο ίδιο κελί με τον θεόρατο pelasgian... Για 123 συναπτά έτη επειδή έχουμε και mp3 και τσόντες και παράνομο λογισμικό και τη γιαγιά του pelasgian να της κάνουν ηλεκτροσόκ απευθείας στην καρδιά και αυτή να γελάει. Από τα 4500 μέλη adslgr θα το μάθουν οι 3000, θα το πουν σε άλλους 10, άρα 30000. Θα βγεί και στο Star και οι γνώστες θα γίνουν 30006. Οι μισοί από αυτούς θα γίνουν leechers. Και;
Ξαναλέω: ΚΑΙ;
Θα ιδρώσει ο Κινέζος; Ο Κορεάτης; Ο Ισραηλινός; Ο duth/auth/whatever;
Πάρτε το χαμπάρι, τo P2P ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!
Όσοι δε θέλουν να ρισκάρουν, όπως σωστά λέει ο pelagian, να αγοράσουν όλα τα λογισμικά τους, να απεγκαταστήσουν όλα τα P2P τους, να τρώνε μόνο λαχανικά (οικολογικά ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!), να μην καπνίζουν, να μην οδηγούν, να μην αναπνέουν εντός πόλεων και φυσικά να μην αγχώνονται για κανένα περιορισμό!
:guitar
Τελευταία φορά που αφαιρώ διπλό post!
ΕΛΕΟΣ!
Το συγκεκριμένο edit έγινε μετά από αναμονή
Κατασκευή: 68.644 δευτερόλεπτα.
(βάλε και τις άλλες καθυστερήσεις...)
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ.
Σέβομαι το forum, όσο (περίπου) με σέβεται και αυτό!
Λάθος.
Αυτό ισχύει μόνο σε νούμερα αστυνομίας, ΕΚΑΒ, δηλαδή 100, 166, 199 κλπ..
Ισχύει και στα 801 κλπ νουμερά
Ψάξτο αν θέλεις
απο το http://artofhacking.com/files/BEATCID.HTM (μόνο ένα απο τα χιλιάδες που έβγαλε το google)
1) Use *67. It will cause the called party's Caller ID unit to
display "Private" or "Blocked" or "Unavailable" depending on the
manufacturer. It is probably already available on your line, and if
it isn't, your local phone company will (most likely - please ask
them) set it up for free. This is the simplest method, it's 100
percent legal, and it works. But just remember you will not be
invisible to business customers with real time ANI (like on
corporate toll free lines), or to 911, or to the mechanism that *57
triggers.
Ακόμα και με απόρρητο αριθμό; :?:
Π.χ. μπορεί ο Internet Explorer σου την ώρα που κοιτάς ένα καθόλα νόμιμο site να στείλει ένα μικρό πακετάκι με το serial των Windows σου στη Microsoft.
Επίσης Τεχνικά οποιοδήποτε πρόγραμμα έχει πρόσβαση στη λίστα με τις εγκατεστημένες εφαρμογές σου και το 90% των serials/keys για κάθε μια από αυτές. Οι παραπάνω πληροφορίες είναι βολικά τοποθετημένες και μη κωδικοποιημένες στο registry των Windows (HKEY_LOCAL_MACHINE\Software).
Είπα βέβαια ΤΕΧΝΙΚΑ. Γιατί στην πράξη, υπάρχουν πάρα πολλοί στην παγκόσμια κοινότητα που θα εντόπιζαν αυτή την μη εγκεκριμένη αποστολή και θα την ανέφεραν. Και μετά η MS ή η Ahead ή η οποιαδήποτε θα έπρεπε να ψάχνουν για δικαιολογίες.
Με τι ήταν ο μεγάλος ντόρος παλαιότερα που ανάγκασε την MS να βάζει όπου και όπως μπορεί "δεν μεταδίδονται προσωπικά δεδομένα στη Microsoft"?
Πολύ σωστός ο yiapap. Δεν συμφέρουν την Microsoft και καμμία άλλη εταιρεία τέτοιες πρακτικές. Πέρα από τον κίνδυνο να βρεθεί υπόλογος απέναντι σε πελάτη της και να πιαστεί να παρανομεί, η δυσφήμηση του ονόματος της θα ήταν τεράστια.
Ίσως να αναφέρεσαι στο Office 2000. Ο δημιουργός του ιού Melissa αναγνωρίστηκε από το GUID που περιείχε το αρχικό αρχείο του Word με το ιό, που ο ίδιος έριξε σε newsgroup. Το αποδεικτικό στοιχείο της ενοχής του ήταν η αναγνώριση του μηχανήματος το οποίο είχε δημιουργήσει το αρχείο και το οποίο βρέθηκε μαζί με άλλα στο σπίτι του.
Το GUID το βάζουν όλα τα προγράμματα του Office, από το 2000 και μετέπειτα κι έτσι κάθε αρχείο έχει και την σφραγίδα του υπολογιστή που το πρωτοέφτιαξε. Εκείνη την περίοδο η πρώτη σελίδα στο microsoft.com περιείχε "απολογία" της Microsoft για το GUID, εξηγούσε στους πελάτες ότι το κάνει για την ασφάλεια τους... και παρείχε ένα προγραμματάκι για download που αναιρούσε το GUID από τα ήδη δημιουργημένα αρχεία αλλά και όλα όσα επρόκειτο να φτιαχτούν από την υπάρχουσα εγκατάσταση του MsOffice!
Τα ίδια ξανά και ξανά... Δεν χρειάζεται ο πανικός.
Για τελευταία φορά, 'οποιος ανησυχεί υπερβολικά, μπορεί απλά να μην ανεβάζει copyrighted material.
Που σημαίνει ftp/http/newsgroups/irc ή leecher emule (rappi, dazzle, ketamine , devil's ...) ή G3 torrent, κτλ, κτλ, κτλ.
@ ADSLgr.com All rights reserved.