Εμφάνιση 751-765 από 1773
-
01-05-07, 21:03 Απάντηση: Το thread του Zenwalk - Episode I #751
-
01-05-07, 21:34 Απάντηση: Το thread του Zenwalk - Episode I #752
Λοιπόν, αφού βρήκα ένα άλλο CD-RW δισκάκι, κατάφερα να ολοκληρώσω την εγκατάσταση και έτσι ...επέλεξα το red pill
Υπάρχουν κάποιες αλλαγές στη διαδικασία εγκατάστασης. Κάποιες που εντόπισα:
- Κατά τη διαδικασία του reboot και αφού αντιγραφούν τα αρχεία στο σκληρό, δε χρειάζεται να γίνει exit από τον installer και μετά Alt+Ctrl+Del (πράγμα που είχε ταλαιπωρήσει κάποιους χρήστες που δε διάβαζαν με προσοχή τις προσταγές του installer). Αρκεί Alt+Ctrl+Del.
- Δε χρειάστηκε -όπως παλαιότερα- να επιλέξω τον τύπο του mouse που χρησιμοποιώ και αυτό βρέθηκε κανονικά (είναι USB).
- Κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το Alsa config που τρέχει μετά το reboot έχουν παραληφθεί και η διαδικασία έχει αυτοματοποιηθεί ακόμη περισσότερο.
- Ο ορισμός του pass του root γίνεται πλέον υποχρεωτικά και μέσω του περιβάλλον του installer. Παλαιότερα για όσους θυμούνται, έκανε σχετική ερώτηση το σύστημα και αν η απάντηση του χρήστη ήταν καταφατική, το pass οριζόταν αφού εκτελούνταν αυτόματα νομίζω η εντολή passwd και αυτή η διαδικασία "χαλούσε" κάπως το γραφικό χαρακτήρα του installer.
- Δε δίνεται δυνατότητα επιλογής εκκίνησης σε init 3 ή σε init 4. Αυτόματα σηκώνει X.
- Με επιφύλαξη αυτό: Νομίζω ότι παλαιότερα απαιτούνταν 2 reboot για να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση. Τώρα -αν θυμάμαι καλά- χρειάστηκε μόνο ένα.
- Και κάτι που δεν έχει σχέση με τον installer: Πλέον οι headers και τα sources του kernel είναι προεγκατεστημένα (δε ξέρω αν θα καθιερωθεί τελικά ή αν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη BETA). Οι drivers τις nvidia έγιναν compile κανονικά αμέσως μετά τη διαδικασία εγκατάστασης.
Τέλος επιβεβαιώνω τα προβληματάκια που ανέφερε ήδη ο george_apan εδώ
ΑυτάΤελευταία επεξεργασία από το μέλος pan05 : 01-05-07 στις 21:35.
- Κατά τη διαδικασία του reboot και αφού αντιγραφούν τα αρχεία στο σκληρό, δε χρειάζεται να γίνει exit από τον installer και μετά Alt+Ctrl+Del (πράγμα που είχε ταλαιπωρήσει κάποιους χρήστες που δε διάβαζαν με προσοχή τις προσταγές του installer). Αρκεί Alt+Ctrl+Del.
-
02-05-07, 11:46 Απάντηση: Το thread του Zenwalk - Episode I #753
Ξέρει κανείς τί στο καλό κάνει το Option "XkbVariant" ",extended" στο xorg.conf; Γιατί αν το αφαιρέσω και Ελληνικά έχω μια χαρά στο snapshot/4.6beta και λειτουργεί το alt-shift/alt-tab κλπ χωρίς πρόβλημα...
edit: Απαντάω μόνος μου και αν έχω χάσει πείτε μου. Το extended από ότι βλέπω προσθέτει τη χρήση του συμβόλου του ευρώ με AltGr+E.
Άρα προς το παρόν έχουμε σωστή αλλαγή Ελληνικών με alt-shift και δουλεύει το alt-tab αλλά δεν έχουμε σύμβολο ευρώ με:
Κώδικας:Section "InputDevice" ... Option "XkbLayout" "us,el" # Option "XkbVariant" ",extended" Option "XkbOptions" "grp:alt_shift_toggle" EndSection
Κώδικας:Section "InputDevice" ... Option "XkbLayout" "us,el" Option "XkbVariant" ",extended" Option "XkbOptions" "grp:alt_shift_toggle" EndSection
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος george_apan : 02-05-07 στις 12:40.
-
02-05-07, 14:54 Απάντηση: Το thread του Zenwalk - Episode I #754
@ george_apan
Πειραματίστηκα και εγώ λίγο και βλέπω ότι ουσιαστικά δε μπορούμε να έχουμε extended layout για ελληνικά, παρά μόνο basic. Το ίδιο συμβαίνει δηλαδή και αν αντικατασταθεί το "extended" με "basic".
Θα το αφήσω έτσι πάντως, γιατί το σύμβολο του ευρώ σπάνια το χρησιμοποιώ ούτως ή άλλως.
-
02-05-07, 15:11 Απάντηση: Το thread του Zenwalk - Episode I #755
Κι εμένα λίγο με ενδιαφέρει το σύμβολο του ευρώ αλλά αφού υπάρχει η δυνατότητα θα το κάνουμε να δουλέψει. Έχω ήδη δώσει το bug report και πιστεύω θα φτιαχτεί μέχρι το επόμενο beta CD.
Ορίστε και μερικά screenshots από τη beta1...
Bootsplash:
Login screen:
Καθαρό desktop:
Zenpanel:
File manager (νέο theme στα εικονίδια):
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος EvilHawk : 24-06-07 στις 22:01.
-
03-05-07, 16:25 Απάντηση: Το thread του Zenwalk - Episode I #756
Τελευταία παρατηρώ το εξής:
όποτε πάω να κάνω halt απ το kde κ έχω ανοικτό το firefox με οποιοδήποτε αριθμό tabs ανοιχτά, ο υπολογιστής αρνείται να κλείσει, δηλαδή ούτε καν βγαίνει από kde.
κλείνει μόνο όταν κλείσω το firefox.
Έχει παρατηρήσει κανείς το ίδιο;
-
03-05-07, 17:20 Απάντηση: Το thread του Zenwalk - Episode I #757
Δεν έχω ούτε μια KDE εφαρμογή στο σύστημα μου πόσο μάλλον όλο το KDE, sorry...
-
04-05-07, 03:36 Απάντηση: Το thread του Zenwalk - Episode I #758
@ Jupiter
Και εγώ δεν έχω KDE για να το δοκιμάσω, σόρι.
@ everyone
Όλα καλά με το beta 4.6. Σήμερα έκανα και αναβάθμιση πυρήνα σε 2.6.21.1 και όλων των άλλων πακέτων από το snapshot. Μια ερώτηση: Όταν σκοτώνω τον Χ server με Ctrl+Alt+Del, με πετάει σε κονσόλα, από όπου δε μπορώ να κάνω τίποτα (δε βλέπει καμία εντολή). Στις παλαιότερες εκδόσεις, με πετούσε στη login screen. Υπάρχει τρόπος να γίνεται το ίδιο και τώρα;
-
04-05-07, 14:12 Απάντηση: Το thread του Zenwalk - Episode I #759
-
04-05-07, 14:27 Απάντηση: Το thread του Zenwalk - Episode I #760
Με "telinit" 3 ή "init 3" με πετάει σε κονσόλα κανονικά. Το θέμα είναι όταν γίνεται kill του X. Επειδή χρησιμοποιώ κάπου κάπου beryl, κάποιες φορές αν το υπερφορτώσω και λόγο του εξαιρετικά low end χαρακτήρα του PC μου, είτε κολλάει, είτε συμβαίνουν άλλα πράγματα που απαιτούν kill του X. Σε αυτή τη περίπτωση, πατώντας Ctrl+Alt+Backspace, βγαίνω μεν σε κονσόλα, αλλά ό,τι και αν γράψω δεν αναγνωρίζεται. Δοκίμασα το Ctrl+Z εκεί, αλλά πάλι τίποτα...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pan05 : 04-05-07 στις 14:44. Αιτία: Διόρθωση
-
04-05-07, 14:31 Απάντηση: Το thread του Zenwalk - Episode I #761
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος george_apan : 04-05-07 στις 14:32.
-
04-05-07, 14:43 Απάντηση: Το thread του Zenwalk - Episode I #762
Καλά το έχω χάσει τελείως μου φαίνεται.. Στα παραπάνω μηνύματα, όπου Ctrl+Alt+Del, βάλτε Ctrl+Alt+Backspace...
Ναι, το κάνει και χωρίς beryl. Ουσιαστικά ψάχνω για κάποια επιλογή όπως "Automatically Restart X server after crash" ή κάτι παρόμοιο...
-
04-05-07, 14:45 Απάντηση: Το thread του Zenwalk - Episode I #763
-
04-05-07, 14:55 Απάντηση: Το thread του Zenwalk - Episode I #764
OK λοιπόν.. Εν αναμονή της beta 2 (φαντάζομαι θα πάμε εκεί μέσω snapshot)..
Και κάτι ακόμα. Μήπως ξέρει κάποιος που μπορούμε να βρούμε το firestarter; Τα links που είχαμε γράψει παλαιότερα εδώ στο forum, δε δουλεύουν πλέον..
-
04-05-07, 17:15 Απάντηση: Το thread του Zenwalk - Episode I #765
Παρόμοια Θέματα
-
Το thread του aMule - Episode I
Από WAntilles στο φόρουμ Ed2kΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 19-03-09, 00:26 -
Το thread του Ubuntu - Episode V - Gutsy Gibbon
Από WAntilles στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 1290Τελευταίο Μήνυμα: 12-04-08, 19:33 -
Το thread του Ubuntu - Episode II - Dapper Drake
Από ckoul στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 761Τελευταίο Μήνυμα: 27-10-06, 17:16
Bookmarks