Εμφάνιση 61-75 από 533
Θέμα: Fedora 7 - Episode III
-
05-06-07, 09:48 Απάντηση: Fedora 7 - Episode III #61
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Νικαετός : 24-06-07 στις 22:57.
-
05-06-07, 11:19 Απάντηση: Fedora 7 - Episode III #62
Έβαλα κι εγώ το Fedora 7 σε ένα φορητό με 1133MHz CPU και 256ΜΒ πολύ αργής μνήμης. Πολύ καλά πάει, ώραιο και το KDE, είχα να το χρησιμοποιήσω κάτι χρόνια.
Μόνο πρόβλημα το kpowersave που κράσαρε από το δεύτερο boot και πέρα. Η μπαταρία δεν κρατάει καθόλου όμως, οπότε το ξαπόστειλα. All in all
ΥΓ: ακολούθησα τον οδηγό του mjmwired για απενεργοποίηση services. Όταν απενεργοποίησα το consolekit, δεν έκανε automount τα dvd (ενώ ο οδηγός δεν αναφέρει τίποτα σχετικό)"We're a virus with shoes." -- Bill Hicks
-
05-06-07, 12:04 Απάντηση: Fedora 7 - Episode III #63
-
05-06-07, 12:39 Απάντηση: Fedora 7 - Episode III #64
Μάλλον το έκαψες σωστά. Δοκίμασε ίσως και το i686 live cd.
Έχεις άλλο εγκατεστημένο linux στο σκληρό; (Αν ναι και δεν το θέλεις πια δοκίμασε να το διαγράψεις από τον δίσκο και μετά να κάνεις boot το livecd- ακούγεται κουφό αλλά έχουν παρατηρηθεί τέτοια προβλήματα)
Έχεις δίσκο sata; κάποια περιέργη συσκευή usb ή αλλη;
Chipset μητρικής;
Μπορείς πάντα να δοκιμάσεις κάποια options πριν την εκκίνηση.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος shadowman : 05-06-07 στις 12:44.
-
05-06-07, 16:51 livna, freshrpms και fedora 7 #65
τελικά στην 7 επανήλθαν τα προβλήματα συμβατότητας ανάμεσα στα δύο repositories livna και freshrpms. Συγκεκριμένα εμένα μου βγάζει πρόβλημα στο xine και όσα πακέτα σχετίζονται με αυτό. Ένα πράγμα που επίσης πρόσεξα έχει να κάνει με το πολύ καλό (imho) devede, αν ο χρήστης έχει ενεργό το livna και έχει κάνει από εκεί ολα του τα updates (ανάμεσα σε αυτά είναι και τα mencoder, mplayer) τότε μετά την εγκατάσταση του Devede όταν ο χρήστης το τρέξει για πρώτη φορά παίρνει το μήνυμα πως το πρόγραμμα απαιτεί για την λειτουργία του την εγκατάσταση των mplayer, mencoder. Ελα όμως που τα παραπάνω είναι εγκατεστημένα
Αν τα ξηλώσω και αλλάξω σε freshrpms μόνο και εγκαταστήσω από εκεί τα mplayer, mencoder τότε δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.
Υπάρχει τρόπος να μην χρησιμοποιείται καθόλου το livna;
Δηλαδή τα αναντικατάστατα πακέτα που έχουν σχέση με xine, amarok, k3b μπορούν να βρεθούν με άλλο τρόπο;
-
05-06-07, 17:01 Απάντηση: Fedora 7 - Episode III #66
Στην πραγματικότητα δεν υπήρχε ποτέ σοβαρή συμβατότητα μεταξύ linva και freshrpms.
H μόνη λύση είναι αυτό που περιγράφεις : "Αν τα ξηλώσω και αλλάξω σε freshrpms μόνο και εγκαταστήσω από εκεί τα mplayer, mencoder τότε δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα."
-
05-06-07, 22:14 Απάντηση: Fedora 7 - Episode III #67
Good... Bad... I'm tha guy with tha Gun...
WAntilles: Ούτε σε όλους έχει αφαιρεθεί με βάναυσο - γκεμπελικό χειρουργείο, το μέρος του εγκεφάλου που συμπαθεί τα Windows.
Trolling με γεύση παπάγια
-
08-06-07, 10:15 Απάντηση: Fedora 7 - Episode III #68
Την πάτησα με τους drivers της nvidia και τώρα δεν έχω Χ.
Για κάποιο λόγο εχθές το livna μου κόλλαγε το yumex και δεν μπορούσε να μου κατεβάσει τους drivers (αλήθεια, οι τελευταίοι ποιοί είναι ? η nvidia λέει 9755 αλλά αν θυμάμαι καλά, είδα νεώτερους στα repos).
Έτσι λοιπόν κατέβασα τους drivers της nvidia οι οποίοι ήθελαν κάποιον kernel για να κάνουν compile τους οδηγούς. Δεν τον βρήκαν με αποτέλεσμα -πλέον- να μου λέει οτι δεν μπορεί να μπεί στον Χ γιατί του λείπει το GLX.
Μπορώ να κάνω κάτι πριν γίνει ... format?
(όχι, το πρόβλημα ΔΕΝ είναι στο marafeti)
Α, ναι, ποιό service είναι υπεύθυνο για το frequency scaling και εάν το σταματήσω, θα πάει σε full throttle ο επεξεργαστής?
Έχω παρατήσει το μηχάνημα να διπλώνει σε πολύ μικρή ταχύτητα
WAntilles: Ούτε σε όλους έχει αφαιρεθεί με βάναυσο - γκεμπελικό χειρουργείο, το μέρος του εγκεφάλου που συμπαθεί τα Windows.
-
08-06-07, 10:51 Απάντηση: Fedora 7 - Episode III #69
δοκίμασε ως root:
Κώδικας:system-config-display
(ακροβατικά=εγκατάσταση με το χέρι)
Α, ναι, ποιό service είναι υπεύθυνο για το frequency scaling και εάν το σταματήσω, θα πάει σε full throttle ο επεξεργαστής?Τελευταία επεξεργασία από το μέλος shadowman : 08-06-07 στις 10:52.
-
08-06-07, 11:17 Απάντηση: Fedora 7 - Episode III #70
Όσοι ενδιαφέρονται για να φτιάξουν custom εκδοχές fedora, υπάρχει το gui tool revisor
εγκατάσταση:
Κώδικας:yum install revisor
Remixing-Fedora-7
-
08-06-07, 11:22 Απάντηση: Fedora 7 - Episode III #71
-
08-06-07, 11:22 Απάντηση: Fedora 7 - Episode III #72
BlindG, δε λες για το laptop που πήρες έτσι;
Αν είναι για κανένα παλιό desktop, κάποιες GPU δεν υποστηρίζονται από τους τελευταίους drivers και θες τους legacy. Δες εδώ για συμβατότητα. Και ναι, υπάρχουν κι αυτοι στα repositories."We're a virus with shoes." -- Bill Hicks
-
08-06-07, 11:36 Απάντηση: Fedora 7 - Episode III #73
-
08-06-07, 13:49 Απάντηση: Fedora 7 - Episode III #74
δεν μπορώ να σου πω γιατί:
α) Δεν το έχω μπροστά μου (είναι στο σπιτι)
β) Πιθανόν να μην μπορούσα να ανγνωρίσω το που θα ήταν
Μπα, δεν έχει τίποτα μέσα η εγκατάσταση, δεν θα μου λείψει τίποτα
Όχι δεν λέω για το φορητό marafeti, και η κάρτα είναι μια 7300 οπότε δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας
Ελπίζω να μπεί με "βασικούς" drivers
Δεν έκανα λάθος που έψαχνα στο livna για τους drivers, έτσι δεν είναι?
...Όσο για τα "ακροβατικά" κάποιο πτηνό μου είπε να τους κατεβάσω απ'την πηγή(www.nvidia.com) και να δοκιμάσω, σαν να ήταν το πιο εύκολο πράγμαΕ, είπα να δω πόσο εύκολο είναι
Για τον pataroserver (geforce 256) δεν με ενδιαφέρει τίποτα από vga driversΜου αρκούν οι βασικοί για να μπαίνω σε Χ όταν θέλω να ρυθμίσω κάτι
A, η samba μου έκανε ένα περίεργο: Ενώ κρατάει τα shares κανονικά, σε κάθε boot, τα καθιστά invisible και να πρέπει να τα κάνω (πάλι) με το χέρι visible. Το κάνει σε κανέναν άλλο αυτό?
-
09-06-07, 04:18 Απάντηση: Fedora 7 - Episode III #75
To system-config-display δούλεψε.
Το livna δούλεψε.
Οι drivers είναι στη θέση τους.
Με βάση το link του Cassidy, μείωσα τα services σε runlevel 3 και 5.
Το boot time βελτιώθηκε. Υπάρχει όμως κάτι ακόμα που πρέπει να γίνει:
Τακτοποίηση repos για να κατεβάζει ΜΟΝΟ ΕΝΑ μηχάνημα τα updates.
Να εξηγήσω:
έστω οτι έχουμε το δίκτυο με IPs 1.1.1.X
Έστω οτι ο 1.1.1.1 είναι ο reposerver (wannabe) και έχει την cache των repos στο partition /repocache
Έστω οτι ο 1.1.1.2 είναι ο repoleecher
To yum.conf του 1.1.1.2, θέλω να "δείχνει" στην cache του 1.1.1.1
Δηλαδή, αντί να λέει
Κώδικας:cachedir=/var/cache/yum
Κώδικας:cachedir=1.1.1.1:/repocache/yum
έτσι ώστε κάθε φορά που θα καλώ το yum(ex) να ελέγχει την cache του server και να κατεβάζει από εκεί ότι χρειάζεται, ή να στέλνει (αποθηκεύει) εκεί τα νέα πακέτα.
Αν το έκανα αυτό στα παραθύρια, η γραμμή θα ήταν:
Κώδικας:cachedir=\\reposerver\repocache\yum
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος BlindG : 09-06-07 στις 04:19.
Παρόμοια Θέματα
-
Εγκατάσταση Gentoo - Episode III
Από underachiever στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 2456Τελευταίο Μήνυμα: 12-05-08, 22:59 -
Gnome vs KDE - Episode III
Από xaxa1982 στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 162Τελευταίο Μήνυμα: 04-01-07, 14:48 -
Arch Wars - Episode III
Από kadronarxis στο φόρουμ Hardware ΓενικάΜηνύματα: 13Τελευταίο Μήνυμα: 20-07-05, 16:20
Bookmarks