Εξακολουθώ να είμαι (πολύ) προβληματισμένος.
Έκανα από περιέργεια μία αναζήτηση για Passive PFC τροφοδοτικά.
Κοίταξα αρχικά τα Chieftec τα οποία είναι προτίμηση του Σπύρου (aka Patentman) χωρίς πολλά φρου-φρου & αρώματα και οικονομικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Απ' τις 4 κατηγορίες ("Smart", "Green", "Super", "Turbo") μόνο κάποια της 2ης ήταν passive και μάλιστα σε αρκετά χαμηλή κατηγορία ισχύος (min. 300W, max 500W) στην οποία ενδεχομένως ο κάτοχος νέου PC να μην αισθάνεται άνετα.
Παρομοίως για τα εξής:
(ταξινομημένα αλφαβητικά, αγνόησα τα τέρατα των 1000W+ και επικεντρώθηκα στην κατηγορία ~500W που αφορά τον μέσο χρήστη)
Antec
CoolerMaster
Enermax
Heroichi
Seasonic (ΟΛΗ η σειρά είναι active PFC, όπως το 650άρι που έχω)
Silverstone
Tagan (το μικρότερο ήταν 700W)
Thermaltake (αυτή έχει μοντέλα των 500 & 550W με Passive PFC)
Zalman
Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο:
Οτιδήποτε άνω των 500W σε *επώνυμες* μάρκες είναι πλέον Active PFC, με μοναδική εξαίρεση (που επιβεβαιώνει τον κανόνα) την Thermaltake.
Πως λοιπόν μας λες κυρία APC, ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ (=μετά την αγορά) ξέρετε αγαπητέ πελάτη δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μοντέλα της σειράς Back-UPS σε συνδυασμό με active PFC PSUs;
Ε, όχι ρε κίναιδε αυτό είναι ΚΟΡΟΪΔΙΑ.
Δηλ. τώρα μας υποχρεώνεις είτε να πάρουμε κάποιο χαμηλότερης ισχύος (και ίσως *no-name* ή τύπου Innovator/Turbo-X κλπ) ή να σκάσουμε ένα κάρο λεφτά για Smart-UPS;
Σε κάθε περίπτωση, ζημιωμένος βγαίνει ο καταναλωτής.
Μία εταιρεία που ΣΕΒΕΤΑΙ τους πελάτες της, θα το είχε τυπώσει φαρδιά-πλατιά πάνω στο κουτί και πιστέψτε με το έλεγξα απ' άκρη σ' άκρη (έχει όντως πολλές πληροφορίες) αυτό όμως λάμπει διά της απουσίας του.
Το ίδιο ισχύει για τα specifications όπως αναφέρονται στο site.
Εμφάνιση 106-120 από 182
Θέμα: Το UPS κάηκε!
-
25-03-08, 18:45 Απάντηση: Το UPS κάηκε! #106Isn't it great when things just WORK?
minus21grams [dot] net
-
26-03-08, 03:50 Απάντηση: Το UPS κάηκε! #107
Έτσι είναι, όλα σχεδόν τώρα πια είναι Active. Αυτό είναι καλό πράγμα.
Το θέμα είναι αν υπάρχει πρόβλημα να χρησιμοποιείς το back-ups με το τροφοδοτικό σου. Και η απάντηση σε αυτό είναι "όχι".
ΑΝ ποτέ καεί (χτύπα ξύλο) το UPS θα στο αλλάξουν κανονικά και τελειώνει η υπόθεση. Δεν χρειάζεται να το αναφέρεις πουθενά το μοντέλο τροφοδοτικού που έχεις. Θα πεις στην APC ότι έχεις ένα Passive αν σε ρωτήσουν (που ΔΕΝ θα ρωτήσουν).------- In the Flesh? -------
-
26-03-08, 03:52 Απάντηση: Το UPS κάηκε! #108
Σε εμένα πάντως το Noname καθώς και αρκετά που έχω δοκιμάσει δεν μου βγάζουν κάποιον θόρυβο,
μήπως το πρόβλημα είναι πραγματικά στο τροφοδοτικό;
-
26-03-08, 04:00 Απάντηση: Το UPS κάηκε! #109
Ο θόρυβος βγαίνει μόνο σε κατάσταση μπαταρίας και εξαρτάται και από την έξοδο του UPS και από το τροφοδοτικό. Μπορεί αλλος συνδυασμός των δύο να έχει άλα ακουστικά αποτελέσματα.
Βέβαια, σε κατάσταση μπαταρίας, έτσι κι αλλιώς, το APC χαλάει τον κόσμο με τα beeps και τον ανεμιστήρα τουΤελευταία επεξεργασία από το μέλος strider : 26-03-08 στις 04:01.
------- In the Flesh? -------
-
26-03-08, 11:08 Απάντηση: Το UPS κάηκε! #110
"Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα"
Ρίξτε μια ματιά σε σχετικό topic του Insomnia forum
http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=227611
Σε κάποιον χρήστη κάηκε κατ' επανάληψη το PSU
και αν θέλετε βάλτε στην αναζήτηση του Google "καθαρό ημίτονο" (match case, δηλ. με τα εισαγωγικά)
Όπως έχω αναφέρει πολλάκις έως τώρα, το αν κάνει θόρυβο το (οποιοδήποτε) PSU κατά την διάρκεια του battery mode operation με αφήνει αδιάφορο ως προς το θέμα των dB.
Πολύ σωστά αναφέρει ο strider ότι το διάστημα εκείνο ούτως ή άλλως ακούγεται το (ακόμα πιο ενοχλητικό) beep-εράκι του UPS.
1η προτεραιότητα ήταν, είναι και θα είναι αυτό που ακριβώς σημαίνει το αρκτικόλεξο UPS, δηλ. η αδιάλλειπτη παροχή ρεύματος.
Πως είναι δυνατόν να πιστεύω ότι επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο όταν στο "manual self -test" μου σβήνει το PC;
Κατά τα άλλα, υπενθυμίζω ότι έως τώρα το ποσοστό επιτυχίας είναι 2/3 (παραδέχομαι ότι το στατιστικό δείγμα είναι ελάχιστο, αλλά τι να κάνω να αρχίσω να ανοιγοκλείνω τις ασφάλειες; )
Υπό κανονικές συνθήκες, το UPS θα έπρεπε να απασχολεί τον κάτοχο ΜΙΑ ΦΟΡΑ ανά ~3 χρόνια, όταν και θα είχε ολοκληρωθεί το life expectation των μπαταριών (αναλόγως με τη χρήση βέβαια)
Ε, τώρα πολύ απλά, αυτό ΔΕΝ συμβαίνει.
Η έκφραση που μου έρχεται πρώτη στο μυαλό για ένα αξιόπιστο προϊόν, είναι αυτό που λένε οι Άγγλοι, "Peace of mind".
Αντ' αυτού εγώ κάθε φορά που θα ακούω για προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ ή οι καιρικές συνθήκες θα είναι ακραίες, θα βλέπω φόρα παρτίδα τον 4ο δίσκο των Maiden, "Piece of mind".
Θα δουλέψει, δεν θα δουλέψει, θα δουλέψει, δεν θα δουλέψει - παίξε Λόττο/Τζόκερ λιγότερο άγχος, περισσότερα κέρδη!
Εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι η APC εν πλήρει συνειδήσει παραπλανεί (για να μην πω εξαπατεί) το αγοραστικό κοινό, αποκρύπτοντας σημαντικές πληροφορίες.
Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει (τουλάχιστον σε όσους το "Back-UPS" δεν λειτουργεί ομαλά) είναι να δεχθεί επιστροφή, επιδοτώντας ταυτόχρονα την αγορά του αντίστοιχου Smart-UPS μοντέλου με το ποσό που πλήρωσε ο πελάτης για την αγορά του πρώτου.
Αυτό βέβαια, ανήκει στη σφαίρα του φανταστικού...
Από εδώ και στο εξής θα έχουμε να κάνουμε με το loop χάλασε, το πάμε για επισκευή αποσιωπώντας το γεγονός ότι έχουμε (όπως άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία) Active PFC τροφοδοτικό
Μια-δυο επισημάνσεις ακόμα:
Όπως προέκυψε μετά από έρευνα σε σχετικά threads, τα πολύπριζα που συνδέουμε στις εξόδους του (οποιοδήποτε) UPS, πρέπει (ή τουλάχιστον είναι προτιμότερο) να ΜΗΝ έχουν surge protector κύκλωμα, κοινώς καλύτερο είναι να βάζουμε τα φτηνότερα των 3~5€.
(νομίζω το διάβασα στο AVsite ή AVclub - κάτι τέτοιο)
........Auto merged post: -21grams added 55 Minutes and 27 Seconds later........
Copy/Paste από όσα αναφέρει ο madsc (moderator στο Insomnia forum) και δυστυχώς επιβεβαιώνουν τους φόβους μου για *καταπόνηση* των εξαρτημάτων που απαρτίζουν το PC οφειλόμενη σε (ακατάλληλο) UPS.
Αρχικό μήνυμα από madsc
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος -21grams : 26-03-08 στις 11:08. Αιτία: auto merged post
Isn't it great when things just WORK?
minus21grams [dot] net
-
26-03-08, 11:39 Απάντηση: Το UPS κάηκε! #111
Ρε πάρτε ένα Mustek με το 1/3 των χρημάτων, να είστε μια χαρά!
-
26-03-08, 13:20 Απάντηση: Το UPS κάηκε! #112Ryzen PC:3600x@4.550Ghz, Gigabyte Aorus x570 mobo, MSI 6700xt, G.Skill Trident Z 3733 15-14-14-1T
Oneplus 12 16/512 & 9 Pro 8/128gb: Rooted, OOS Android 15
OnePlus WATCH 2: WEAR OS 4
Blackview Tab 11 Tablet 8/128gb: Android 11
Amazon Firestick: 4k max
-
26-03-08, 14:57 Απάντηση: Το UPS κάηκε! #113
τα mustek και συγκεκρινένα το 1000 έχει modified sinewave, αυτο δεν αποτελει πρόβλημα με τα apfc τροφοδοτικά?
-
26-03-08, 17:34 Απάντηση: Το UPS κάηκε! #114
Ναι, τα Mustek και όλα τα UPS των ~100€ έχουν ψευτοημίτονο.
Κοίτα, αυτό είναι σημαντικό θέμα. Κάνε το self-test 10 φορές και αν έστω σε 1 δεν παίξει σωστά το UPS, πήγαινέ το πίσω και άλλαξέ το με smart-ups. Είναι πιθανό να είναι lemon το συγκεκριμένο κομμάτι ή πραγματικά να χρειάζεσαι smart-ups για το σύστημά σου. Δηλαδή το Seasonic σου μπορεί να ζητάει πολύ γρήγορα το ρεύμα του και να μην του κάνει αμέσως αυτό που του δίνει η μπαταρία του back-ups που, με τη σειρά του, προτιμάει τα passivePFC.
Σε ξαναρώτησα, δεν είχες πρόβλημα με το Seasonic όταν είχες το NRG?
Έκαναν καλύτερο "ζευγάρωμα"?------- In the Flesh? -------
-
26-03-08, 17:49 Απάντηση: Το UPS κάηκε! #115
(1) Παράλειψη μου.
Το NRG Guard 1000VA μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου 2007 παρείχε ρεύμα στο παλιό PC μου
Athlon XP 2800+, με τροφοδοτικό που έρχοταν πακέτο με το κουτί, Heroichi των 300 ή 350W αγορασμένο το 2004, θα σε γελάσω τώρα δεν θυμάμαι - το πούλησα σε φίλο.
Προφανώς σε αυτή την κατηγορία ΔΕΝ θα ήταν active PFC...
Σαν ζευγάρι ήταν σαφώς πιο αγαπημένα και αναμφίβολα είχαν ταιριάξει τα χνώτα τους ή μήπως θα 'πρεπε να πω οι πυκνωτές τους;
(2) Έστω ότι κάνω 10 φορές self-test και αποτυγχάνει (1 ή περισσότερες δεν έχει σημασία).
ΠΩΣ μπορώ να το αποδείξω αυτό στην εταιρεία, από τη στιγμή που ΔΕΝ καταγράφεται στο γ@μημένο το log; (είπαμε την μια φορά που το 'κανα, έσβησε και μετά στο Result of manual self-test υπήρχε η τιμή "Not Recorded")
(3) Τι εστί *lemon*;Isn't it great when things just WORK?
minus21grams [dot] net
-
27-03-08, 02:55 Απάντηση: Το UPS κάηκε! #116
-
27-03-08, 10:37 Απάντηση: Re: Το UPS κάηκε! #117
Αυτό είχε απαντήσει ο pelasgian αρχές Φεβρουαρίου, όταν είχα αναφέρει το σύμπτωμα του *μεταλλικού* θορύβου κλπ. που παρουσίαζε το NRG Guard.
Ε, λοιπόν το έκανε ΚΑΙ το APC (χθες και σήμερα) από μία φορά (όχι όμως 4-5 συνεχόμενα κλικ, ακούστηκε ΜΟΝΟ ένα)
Αυτομάτως εμφανίστηκε ballon tip με κάποιο μήνυμα που ενημέρωνε ότι το AC power was set to something.
(υποθέτω ότι μπήκε στιγμιαία σε battery mode, ΔΕΝ ήχησε το beeper πάντως)
Δεν πρόλαβα να το διαβάσω την 1η φορά και τώρα πήγα να ανοίξω το Hypersnap για να πάρω screenshot και το 'χασα πάλι
Κι αυτή η μ@λ@κία δεν θεωρείται serious event για να καταγραφεί στο log.
Άντε πάλι, ξανά-μανά να ασχολούμαι με *******
Εκείνο το "Peace of mind" που λέγαμε παραπάνω με αποχαιρέτησε ανεπιστρεπτί...Isn't it great when things just WORK?
minus21grams [dot] net
-
27-03-08, 13:54 Απάντηση: Re: Το UPS κάηκε! #118PC1:14600kf, 4070ti, z690, PC2:8600k, rx 6600, z370, PC3:2700k, GTX 1070, P67
PC4:12600kf, rx9070, B760, PC5:4770k, rtx3060ti, z97, PC6:Lenovo Thinkcentre M71E
Work PC, 13500, GTX 970, B660
Reviews: ATI 4870X2, ΑΤΙ 4850,test GTX 970 σε 3 CPUs
-
27-03-08, 18:23 Απάντηση: Re: Το UPS κάηκε! #119------- In the Flesh? -------
-
28-03-08, 10:02 Απάντηση: Το UPS κάηκε! #120
Γκαβομάρα:
Τελικά υπάρχει και ένα "EventViewer.exe" της ίδιας της APC που βρίσκεται στον φάκελο στον οποίο είναι εγκατεστημένο το PowerChute Personal Edition.
Ιδού τι έχει καταγράψει έως τώρα:
(με spoiler tags γιατί είναι κάπως μεγάλο και αμφιβάλλω για την χρησιμότητα του)
Spoiler:Isn't it great when things just WORK?
minus21grams [dot] net
Παρόμοια Θέματα
-
Τί να κάηκε ;
Από Antonis94 στο φόρουμ Motherboards, CPU και memoryΜηνύματα: 15Τελευταίο Μήνυμα: 06-09-08, 21:07 -
660hw-67 καηκε???
Από sada12 στο φόρουμ Zyxel ADSL modems και routersΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 15-04-07, 18:13 -
Κάηκε το PC!!!
Από Valder στο φόρουμ Hardware ΓενικάΜηνύματα: 17Τελευταίο Μήνυμα: 24-09-05, 19:16
Bookmarks