ακριβως φιλε μου και γιαυτο το εβαλα...
ξαφνικα μεσα σε ενα βραδι απο 20ΜΒ που συγχρονιζα εγινε αυτο( και δεν συγχρονιζει πια πανω απο 12ΜΒ)...
Το ακομα πιο περιεργο ειναι οτι εαν παω να συγχρονισω σε απλο ADSL η ταχυτητα συγχρονισμου ειναι περιπου 5ΜΒ. Δηλαση ειναι σαν καποιο "αορατο" χερι να εβαλε περιορισμο κατα 50%....!!!!Δοκιμασμενο με 3(τρια) διαφορετικα Modem (Siemens, Zyxel & U.S.Robotics)
Το εχω δωσει στη Forthnet (δυο φορες) και υποτιθεται περιμενω να δουν τι εχει συμβει και να το λυσουν..!!!.........
..
![]()
Εμφάνιση 61-75 από 145
-
23-03-08, 16:39 Απάντηση: DMT tool-Τι σημαινει αυτο? #61
-
23-03-08, 17:01 Απάντηση: DMT tool-Τι σημαινει αυτο? #62
Το φάσμα είναι το ίδιο και με τα τρία ρούτερ; Το U.S.Robotics έχεις συνδεμένο τώρα; Αν ναι, δώσε μέσω telnet την εντολή:
adsl info --Bits
και κάνε ένα paste τ'αποτελέσματα (σε spoiler καλύτερα για να μην "ξεχειλώσει" το post).
ISDN γραμμή έχεις, έτσι;Τελευταία επεξεργασία από το μέλος [Insomniac] : 23-03-08 στις 17:21.
-
23-03-08, 17:09 Απάντηση: DMT tool-Τι σημαινει αυτο? #63
-
23-03-08, 17:26 Απάντηση: DMT tool-Τι σημαινει αυτο? #64
-
23-03-08, 17:43 Απάντηση: DMT tool-Τι σημαινει αυτο? #65
@kostasls, καλό είναι. Θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερο στις υψηλές συχνότητες, αλλά δε νομίζω να μπορείς να κάνεις και πολλά γι'αυτό.
σσ. Αφού είσαι forthnet, με βάση τα δεδομένα του screenshot, αν κάνεις resynch θα κλειδώσεις παραπάνω.
Γενικά μιλώντας πάντως, κατά τη γνώμη μου, αν είστε σε fixed rate (συγκεκριμένη ταχύτητα δηλαδή) και κλειδώνετε χωρίς αποσυγχρονισμούς, όπως επίσης και αν το rate που πιάνετε είναι σχετικά κοντά σ'αυτό που μπορείτε να υπολογίσετε από εδώ, δεν υπάρχει λόγος να μπλέκεστε με το φάσμα. Εκτός και αν το κοιτάτε καθαρά εγκυκλοπαιδικά, οπότε σε τέτοια περίπτωση μπορεί να γίνει κουβέντα, αλλά όχι του στυλ, -"Πώς το βλέπετε αυτό;" -"Καλό είναι. Next".
Φιλικά.
@maxtak, το usr9105 δεν υποστηρίζει adsl2+, οπότε δε θα βοηθήσει και πολύ η πληροφορία που σου ζήτησα.
Πάντως πέρα από το λάθος του προγράμματος στο χρώμα του φάσματος, το κενό και μόνο που δείχνεις, αν ισχύει, σου κόβει με πρόχειρους υπολογισμούς ~3Mbps. Οπότε λογικά υπάρχει γενικότερο πρόβλημα και όχι μόνο στις υψηλές συχνότητες. Θα έπρεπε να έχεις καλύτερο SNR (πιο ψηλό το δεύτερο διάγραμμα), γι'αυτό το attenuation.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος [Insomniac] : 23-03-08 στις 17:44.
-
23-03-08, 23:43 Απάντηση: DMT tool-Τι σημαινει αυτο? #66
-
24-03-08, 03:29 Απάντηση: DMT tool-Τι σημαινει αυτο? #67
-
29-03-08, 04:59 Απάντηση: DMT tool-Τι σημαινει αυτο? #68
Πως σας φενεται το ολο θεμα?
-
01-04-08, 00:37 Απάντηση: DMT tool-Τι σημαινει αυτο? #69
Ρε παιδια εχω ενα μικρο προβλημα, δεν ανοιγει η τελευταια καρτελα (μετα την καρτελα info3) για να μπω να αλλαξω το νοισe margin!! Μολις κανω κλικ πανω δεν ανοιγει και με παει παλι στην πρωτη καρτελα! Τι κουλα ειναι αυτα παλι?
-
03-04-08, 18:14 Απάντηση: DMT tool-Τι σημαινει αυτο? #70
-
05-04-08, 19:02 Απάντηση: DMT tool-Τι σημαινει αυτο? #71
Για το usr9111 ποια εκδοση να κατεβασω ή μαλλον δεν παιζει καμμια;
-
16-04-08, 18:25 Απάντηση: DMT tool-Τι σημαινει αυτο? #72
Μετα απο αναβαθμιση σε ιδιοκτητο forthnet ιδου τα αποτελεσματα. Μπορειτε να συγκρινετε με το πιο πανω screenshot που ηταν shared τελλας απο ΟΤΕ. Γιατι τοσα Gaps τωρα? παιζουν καποιο ρολο? παντως σερνεται στο browsing σε μερικα sites. Να σημειωσω επισης οτι οι εισερχομενες κλησεις δεν εχουν ενεργοποιηθει ακομα, δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο αυτο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος capvag : 16-04-08 στις 18:32.
-
17-04-08, 00:17 Απάντηση: DMT tool-Τι σημαινει αυτο? #73
Θα ήθελα φίλοι τη γνώμη σας και για τη δική μου περίπτωση...
Είναι η 3η νύχτα μουστο ιδιόκτητο της Forthnet (Economy, όχι 2Play) και τα πράγματα είναι λίγο περίεργα. Τις πρώτες ώρες της σύνδεσής μου η μέγιστη εφικτή τάχύτητα ήταν περίπου 16Mbps και συγχρόνιζα στα 14.5Mbps. Αμέσως μετά όμως, και μέχρι τώρα, συγχρονίζει στα 12.9Mbps και εμφανίζει ως μέγιστη εφικτή γύρω στα 14Mbps.
Τα τωρινά στοιχεία μου είναι (σε Linksys WAG200G)
DSL Modulation Mode: ADSL2+
DSL Path Mode: Interleaved
Downstream Rate: 12919 kbps
Upstream Rate: 1020 kbps
Downstream Margin: 6 db
Upstream Margin: 11 db
Downstream Line Attenuation: 26 db
Upstream Line Attenuation: 4.5 db
Downstream Transmit Power: 12 db
Upstream Transmit Power: 23 db
(με PPPoE, LLC)
ενώ με το DMT το φάσμα μου (στο USR9108 που είχα επί εποχής ΟΤΕ) είναι πανομοιότυπο με αυτό του φίλου παραπάνω (7-8 gaps σε όλο το μήκος του φάσματος) ενώ στο τρίτο τμήμα του γραφήματος η εξασθένηση είναι με μικρή και σταθερή κλίση.
Ας σημειωθεί ότι ακριβώς τα ίδια στοιχεία παίρνω τόσο με το USR9108 όσο και με το Linksys WAG200G. Επίσης ότι τα firmware είναι up-to-date και οι δοκιμές γίνονται χωρίς τηλέφωνα συνδεδεμένα και χωρίς splitter. Δεν έχω αποσυνδέσεις.
Το ερώτημα που έχω είναι...μου αξίζει καλύτερη ταχύτητα (17.63 Mbps σύμφωνα με το εργαλείο υπολογισμού). Τι μπορώ να κάνω για να την αποκτήσω;
(δεν ανεβάζω εικόνα επειδή δε γνωρίζω πώς..μόλις μάθω θα την ανεβάσω)
-
20-04-08, 09:26 Re: DMT tool-Τι σημαινει αυτο? #74
@capvag
I think the gaps are because of your DSLAM with infineon chipset. They are typical for it. Dont know why exactly
-
21-05-08, 12:42 Απάντηση: DMT tool-Τι σημαινει αυτο? #75
Ρε παιδιά πώς μπορούμε να πειράξουμε με το dmt tool το snr στο upload?
Παρόμοια Θέματα
-
DMT tool - help
Από striants στο φόρουμ Broadband SoftwareΜηνύματα: 48Τελευταίο Μήνυμα: 21-02-16, 00:24 -
WAG200 and dmt tool.
Από Exarxeia στο φόρουμ Linksys ADSL modems και routersΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 07-11-08, 13:12 -
τι σημαινει παλι αυτο?
Από friuto στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 9Τελευταίο Μήνυμα: 23-07-08, 01:09 -
Τι σημαίνει αυτό το SNR:::
Από mitsakleas στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 11-07-08, 21:54 -
Τι σημαινει αυτο το μυνημα;
Από magician στο φόρουμ Hardware ΓενικάΜηνύματα: 26Τελευταίο Μήνυμα: 31-03-05, 12:51
Bookmarks