Χαίρομαι που σε πείσαμε τόσο γρήγορα![]()
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Είστε υπέρ της αποποινικοποίησης της ινδικής κάναβης?
- Ψήφισαν
- 483. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
-
Είμαι κατά
175 36,23% -
Είμαι υπέρ για συγκεκριμένες ποσότητες,σε συγκεκριμένους χώρους
102 21,12% -
Είμαι υπέρ της αποποινικοποίησης/καλλιέργειας μόνο για προσωπική χρήση
206 42,65%
Εμφάνιση 1.036-1.050 από 1679
-
29-04-08, 18:07 Απάντηση: Είστε υπέρ της αποποινικοποίησης της ινδικής κάναβης? #1036Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας
-
29-04-08, 18:58 Απάντηση: Είστε υπέρ της αποποινικοποίησης της ινδικής κάναβης? #1037
Αυτούς που πρέπει να πείσεις (αν πρόκειται περί αυτού) είναι οι οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους από την κατρακύλα των ναρκωτικών !
Αποποινικοποιώντας το ενδεχομένως πρώτο στάδιο της κατρακύλας αυτής δεν συμβάλουμε σε τίποτα!
Το μόνο που κάνουμε είναι να δίνουμε στους εμπόρους του θανάτου ένα σκαλοπάτι για να προωθήσουν ακόμα πιο επικίνδυνες ουσίες !
........Auto merged post: Christos123 added 10 Minutes and 49 Seconds later........
Θέλω επίσης να ρωτήσω κάτι σχετικά με την δεύτερη ερώτηση της δημοσκόπησης που λέει ότι : "Είμαι υπέρ για συγκεκριμένες ποσότητες,σε συγκεκριμένους χώρους " !!!
Με τον φόβο να παρανοήσω την ερώτηση ήθελα να ρωτήσω ποιες είναι οι ορισμένες αυτές ποσότητες και οι συγκεκριμένοι αυτοί χώροι και ποιος είναι αυτός που θα ορίσει τις παραμέτρους αυτές ?
Το ρωτάω γιατί άκουσα ότι πολλοί δεν συμφωνούν στον κρατικό έλεγχο για την χρήση της ινδικής κάνναβης !
Άρα ? Ποιος θα φτιάξει τους κανόνες ? Χάριν αστεϊσμού , δεν πιστεύω να το αφήσουμε στους εμπόρους ναρκωτικών ε ?Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Christos123 : 29-04-08 στις 18:58. Αιτία: auto merged post
-
29-04-08, 19:10 Απάντηση: Είστε υπέρ της αποποινικοποίησης της ινδικής κάναβης? #1038
Απλα δεν εχει κανενα νοημα ο διαχωρισμος νομιμων -- παρανομων τοξικων ουσιων (ουτε καν των λεγομενων μαλακων --- σκληρων) και τοσα χρονια αντι να μειωθει το προβλημα γιγαντωθηκε!
Μονοι (?) ωφελημενοι περαν των εμπορων: γιατροι, δικηγοροι, αστυφυλακες, δεσμοφυλακες κλπ κορακια...
Χιλιαδες καταληγουν καθημερινα στις φυλακες ή/και στο θανατο
ακριβως επειδη ξεκινησαν μ ενα σκετο τσιγαριλικι...
Και ομως υπαρχουν αλλα τοσα εκατομμυρια που δεν πηγαν πιο περα.
Σκεφτειτε τι θα γινοταν εαν γινονταν ολες οι εθιστικες ουσιες ξαφνικα παρανομες και
συλλαμβανονταν ΟΛΟΙ οσοι καπνισαν ενα (τωρα) νομιμο τσιγαρο ή ηπιαν ενα ποτηρι κρασι...
Θυμηθειτε πως μια απλη μαφια εγινε παντοδυναμη διεθνως μετα την ποτοαπαγορευση.
Εαν τα ναρκωτικα δινονταν με συνταγη ειδικων ιατρων σε πραγματικα ψυχικα ασθενεις ανθρωπους
μεσα απο τα φαρμακεια ή τα νοσοκομεια που θα ηταν το επικινδυνο και
ποιοι θα ηταν οι αληθινα χαμενοι απο μια τετοια πολιτικη;
Οι πρωην ναρκομανεις ειχαν αντιδρασει αρνητικα και για την χορηγηση μεθαδονης
τι σημαινει αυτο, οτι αυτοι ξερουν καλυτερα ή μηπως οι γονεις τους
που ετσι κι αλλιως ειχαν χασει προ πολλου τον ελεγχο;Τελευταία επεξεργασία από το μέλος manoulamou : 29-04-08 στις 19:16.
Τα πέντε "Α" του Μανόλη Γλέζου:
Αγανάκτηση, Αμφισβήτηση, Αυτογνωσία, Αλληλεγγύη, Αντίσταση.
Μένανδρος:
Όσοι δεν έχουν δικά τους προσόντα, καταφεύγουν στους ενδόξους προγόνους και παππούδες τους, με άλλα λόγια, σε τάφους και μνήματα.
-
29-04-08, 21:19 Απάντηση: Είστε υπέρ της αποποινικοποίησης της ινδικής κάναβης? #1039
Ένα από τα ισχυρότερα επιχειρήματα υπέρ της αποποινικοποίησης είναι ότι με μια νομοθετική ρύθμιση βγάζεις τους εμπόρους εκτός παιχνιδιού την αμέσως επόμενη ημέρα! Δεν ξέρω ποιός από τους δυό μας λοιπόν (ποιά άποψη εννοώ) πρέπει να απολογηθεί και να πείσει!
Όσο για το "πρώτο στάδιο" ακόμη δεν έχω διαβάσει αξιόλογη μελέτη που να συνδέει τα ελαφρά με τα υπόλοιπα η οποία να λαμβάνει υπόψιν της και να καταφέρνει να σταθμίζει:
1. Την επαφή με τον υπόκοσμο (εμπόρους) στην οποία οδηγεί η παρανομία
2. Παράγοντες όπως "καπνίζει τσιγάρο", "πίνει αλκοόλ".
Όταν τη βρεις πες μου και μένα
Ο αρχικός poster μάλλον εννοούσε ένα μοντέλο στο οποίο επιτρέπεται η καλλιέργεια στο σπίτι και μόνο για προσωπική χρήση, όχι για πώληση. Την πώληση ας την αναλάβει το κράτος! Μια χαρά τα καταφέρνει με τα τσιγάρα και το αλκοόλΤελευταία επεξεργασία από το μέλος yiapap : 29-04-08 στις 21:20.
Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας
-
29-04-08, 21:28 Απάντηση: Είστε υπέρ της αποποινικοποίησης της ινδικής κάναβης? #1040
- Περιοχή
- Amsterdam
- Downloads
- 26
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 1
- Ταχύτητα
- 100/100Mbps
- ISP
- KPN
R5 5600G / Gigabyte B550m Aorus elite / 32GB Kingston Fury Beast DDR4 @3200MHz / Sapphire Pulse RX 6600 8GB / Team Group MP33 M2 PCI EXP 3 1TB / Thermaltake Smart BM2 650W / Lian Li Lancool 205 Mesh / Acer Nitro IPS HDR 24.5" 1080p @144Hz / AOC Agon AGK700 Cherry MX Red / Logitech MX Master 3s / Fanatet CSL DD 5nM + McLaren GT V2 Wheel / Thrustmaster T-LCM
-
29-04-08, 22:40 Απάντηση: Είστε υπέρ της αποποινικοποίησης της ινδικής κάναβης? #1041Ένα από τα ισχυρότερα επιχειρήματα υπέρ της αποποινικοποίησης είναι ότι με μια νομοθετική ρύθμιση βγάζεις τους εμπόρους εκτός παιχνιδιού την αμέσως επόμενη ημέρα!
-
30-04-08, 01:49 Απάντηση: Είστε υπέρ της αποποινικοποίησης της ινδικής κάναβης? #1042
- Περιοχή
- Athens, Greece, Greece
- Downloads
- 14
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 6
- Ταχύτητα
- 1024/256
- ISP
- Conn-x OTE/Otenet
"Ν' αγιάσει το στόμα σου" η εκμετάλλευση ορισμένων ο θεός να τους κάνει γιατρούς ο όρκος του Ιπποκράτη τους μάρανε, γνωστοί στο σινάφι από στόμα σε στόμα δουλεύει το πελατολόγιο τους, δίνοντας συνταγολόγιο και καλά τα "στερητικά" όπου με αλόγιστη χρήση μια χαρά εθισμό προκαλούν και αυτά στον ασθενή . . (έχουν βρει το νόημα
ναααααα οι ουρές έξω από τα "ιατρεία" τους να τα πω?) σσσσσσσσ
Λοιπόν έλεος στον πόνο του άλλου άιντε μπράβο. . . . σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, όταν έχει να κάνει με την Υγεία
Προσοχή σε Γονείς, Αδέρφια, Φίλοι «του εθισμένου» μην τυχών σας ζητήσει βοήθεια για κάτι τέτοιο. Συμβουλευτείτε πρώτα και μετά πράξετε, μην κάνετε απεγνωσμένες κινήσεις Ενημερωθείτε πρώτα!
Όπως πολύ σωστά κάποιος το εστίασε πολύ ωραία
Οι κοινωνία μας θέλει δυστυχώς ακόμα εκπαίδευση,
όποτε θέλετε πάτε όποτε θέλετε φεύγετε.
Ορίστε κυρίες και κύριοι: με διαφάνεια οι σελίδες τους με τις διευθύνσεις τους και τα τηλέφωνα τους
σε οποιοδήποτε ΚΕΘΕΑ ........άλλη επιλογή
σε οποιοδήποτε ΟΚΑΝΑ . . . . . . άλλη επιλογή
εξαιρετική δουλειά και για τους μεγάλους γίνεται και στο 18ΑΝΩ . . . . άλλη επιλογή
Οι Ν.Α . . . . . . . άλλη επιλογή εεεεεεεε νομίζω το Άγιο Όρος;
απλά πράματα ενδιαφερθείτε δεν έρχεται μαγικά η επιφοίτηση, σχολεία γονείς άπαντες!
Εκτός από τις ομάδες ασθενών, υπάρχουν και ξεχωριστές ομάδες γονέων, αδερφών, και φίλων, πρώτα γίνονται κάποιες ατομικές συνεδρίες και μετά όταν κρίνει ο Θεραπευτής μπαίνουν σε ομάδες (μαθαίνουν για το πώς πρέπει να συμπεριφέροντε, όπως επίσης μπορεί να βοηθήσουν τον θεραπευτή στο να βρει για πιο λόγω καταφεύγει ο ασθενής στο να εθίζεται κατά αυτό τον τρόπο) θέλει πολύ δουλειά μέχρι να ανοιχτή ο ασθενής και να βγάλει αυτά που έχει μέσα του ενδόμυχα
Επίσης υπάρχει ανοικτό πρόγραμμα κλειστό πρόγραμμα στεγνό πρόγραμμα πολλές οι εναλλακτικές θεραπείες για έναν ασθενή, όπως πολύ κουβέντα συζήτηση μαθαίνοντας να αποδέχεται την πραγματικότητα χωρίς να ωραιοποιείτε και πάνω απ΄όλα να σέβεται τον εαυτό του το σώμα του και να θέλει το καλύτερο, επίσης διάφορα σεμινάρια όπου μπορεί μέσα από αυτά να βοηθηθεί και επαγγελματικά, ασχολίες με τον αθλητισμό, και από τον εικαστικό χώρο (άσχετα με την επιλογή προγράμματος κλειστό ή ανοικτό) . . κτλ.
το παρόν κείμενο μου είναι και μια απάντηση στην σελίδα 63
Ζητώ συγγνώμη και εγώ αν κούρασα αλλά έχει να κάνει με την Υγεία!
Το 80% των ασθενών από την ινδική κάνναβη ξεκίνησαν,
δηλαδή για να το καταλάβουμε αυτό θα πρέπει να πέσουμε από την Ακρόπολη;
α ναι σωστά εκεί ο κίνδυνος είναι εμφανής μάλιστα . .Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mosaic : 30-04-08 στις 02:58.
- - «Ανθολογία της Οικονομίας»
Φιλόμουσοι της Τεχνολογικής Κοινότητας, "Άρωμα Γυναίκας" στο SNR.grτο ραδιόφωνο του ADSLgr.com
Πρόληψη/Ενημέρωση «Χρέος μας…η ζωή» . . .
-
30-04-08, 10:03 Απάντηση: Είστε υπέρ της αποποινικοποίησης της ινδικής κάναβης? #1043
90% των ασθενών ξεκίνησαν από τη νικοτίνη
95% των ασθενών ξεκίνησαν από το αλκοόλ
50% των ασθενών ξεκίνησαν από φαρμακευτικά σκευάσματα (χάπια)
Επίσης αν θεωρήσουμε ότι το 40% του πληθυσμού έχει καπνίσει κάνναβη και το 2% του πληθυσμού έχει προχωρήσει σε χρήση σκληρών ναρκωτικών τότε ποσοστό >95% των καπνιστών κάνναβης ποτέ δεν έκανε χρήση σκληρών ναρκωτικών!
Η στατιστική είναι μια πανέμορφη επιστήμη, έτσι δεν είναι;
Όταν λοιπόν κάποιος πετάει έναν αριθμό θα πρέπει να μπορεί να αποδείξει τη σχέση [αίτιο->αιτιατό]
Προσωπικά δεν έχω καμμιά αντίρρηση να δεχτώ ότι η κάνναβη ενδέχεται να οδηγήσει σε άλλα εξαρτησιογόνα ναρκωτικά επειδή ουσιαστικά για να τη χρησιμοποιείς βγαίνεις εκτός νόμου. Κινείσαι και σκέφτεσαι ως παράνομος, κάνεις επαφές με άλλους παρανόμους.
"Ε και να μην έχει μια μέρα τσιγαράκι και να έχει σκονάκι τι έγινε; Σάμπως θα μας σκοτώσει; Χα! Τα ίδια λένε και για την κάνναβη!"Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yiapap : 30-04-08 στις 10:47.
Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας
-
30-04-08, 10:46 Απάντηση: Είστε υπέρ της αποποινικοποίησης της ινδικής κάναβης? #1044
Οι στατιστικες και οι αριθμοι μπορουν να σου αποδειξουν τα παντα
ακομη και οτι ο ηλιος γυριζει γυρω απ τη σεληνη!
Δεν ξερω κανεναν να ξεκινησε κατ ευθειαν απ τα σκληρα, αντιθετα υπαρχουν απειρα παιδια
που ξεκινησαν απο απλο καπνισμα και "νομιμα" μεθυσια
για να περασουν σε χασις, χαπακια κοκ Ομως τα πιο πολλα σταματησαν εκει ...
γιατι να τα σπρωξουμε λοιπον μεχρι τελους λογω της παρανοϊκης ποινικοποιησης ;
Τοξικες ουσιες υπηρχαν παντα, ας φροντισουμε να τ αποτρεψουμε απο τον τοξικο τροπο ζωης!Τελευταία επεξεργασία από το μέλος manoulamou : 30-04-08 στις 10:48.
Τα πέντε "Α" του Μανόλη Γλέζου:
Αγανάκτηση, Αμφισβήτηση, Αυτογνωσία, Αλληλεγγύη, Αντίσταση.
Μένανδρος:
Όσοι δεν έχουν δικά τους προσόντα, καταφεύγουν στους ενδόξους προγόνους και παππούδες τους, με άλλα λόγια, σε τάφους και μνήματα.
-
30-04-08, 13:28 Απάντηση: Είστε υπέρ της αποποινικοποίησης της ινδικής κάναβης? #1045
Πολύ σωστά ο yiapap και η manoulamou έθεσαν τα δυο βασικά αντεπιχειρήματα (τα οποία έχουν επαναληφθεί πολλάκις):
- ότι η πλειοψηφία των τοξικομανών έχουν ξεκινήσει από νόμιμες ουσίες (καπνός, αλκοόλ), αλλά οι υποστηρικτές της κατασταλτικής πολιτικής δεν υποστηρίζουν την απαγόρευση της χρήσης τους, όπως κάνουν με την κάνναβη.
- ότι η απαγορευτική πολιτική εμπλέκει τους χρήστες κάνναβης στα γρανάζια παράνομων κυκλωμάτων, κι έτσι συντελεί στο να περάσουν ορισμένοι από αυτούς τους χρήστες σε σκληρότερες ουσίες.
Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο: έχεις υπόψη σου κάποια επιστημονική μελέτη που να αποδεικνύει ότι από φαρμακολογικής απόψεως η κάνναβη χαρακτηρίζεται από ένα είδος ιδιότυπης "ανοχής" που ωθεί τους χρήστες της σε ολοένα και σκληρότερες ουσίες;
-
30-04-08, 13:46 Απάντηση: Είστε υπέρ της αποποινικοποίησης της ινδικής κάναβης? #1046
Aν και μπαίνω σφήνα σε ερώτημα που απευθύνεται σε άλλον, ούτε καν από ψυχολογικής άποψης (αν βγάλεις εκτός το θέμα της παρανομίας και της "διάψευσης προσδοκιών"). Όποιος έχει έστω και ένα επιχείρημα γιατί ένας άνθρωπος που καπνίζει κάνναβη και χαλαρώνει θα περάσει σε παραισθησιογόνα, διεγερτικά ή ευφορικά σκληρά ναρκωτικά δηλαδή σε ουσίες που δρουν τελείως διαφορετικά θα ήθελα να το ακούσω.
Και βέβαια να θέσω από τώρα το ερώτημα γιατί δεν θεωρούν ότι οι διεγερτικές συνέπειες του αλκοόλ δεν οδηγούν κατευθείαν σε διεγερτικά ναρκωτικά όπως π.χ. η κοκκαΐνη ή οι μεθαμφεταμίνες.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yiapap : 30-04-08 στις 13:47.
-
01-05-08, 16:06 Απάντηση: Είστε υπέρ της αποποινικοποίησης της ινδικής κάναβης? #1047
- Περιοχή
- Athens, Greece, Greece
- Downloads
- 14
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 6
- Ταχύτητα
- 1024/256
- ISP
- Conn-x OTE/Otenet
αναφέρομαι στους τοξικομανείς ηρωινομανείς & κοκαινομανείς
ναι το 80% αυτών από την ινδική κάνναβη ξεκίνησαν, μα και τους ιδιους να ρωτήσετε αυτό θα σας πούνε,
μετά δεν τους έφτανε η (μαστούρα) εχμ. . δεν μ αρέσει να μπαίνω σε τέτοια ορολογία και ήθελαν κάτι πιο διεγερτικό. . .
. .όπως επίσης δεν είναι και στις συμπάθειες τους το οινόπνευμα, αν με ρωτήσεις/τε yiapap κ λοιποί γιατί;
δυστυχώς δεν μπορώ να το εξηγήσω αν κάποιος άλλος ίσως, πάντως είναι αρκετοί οι τοξικομανείς που δεν αγγίζουν το αλκοόλ
(πλην της κατηγορίας με τα χαπάκια αυτοί ναι συνδυάζουν με αλκοόλ)
- - - - - - - - - - - -
@tapeinos αμφισβητείς ότι προκαλεί αναβλητικότητα, απώλεια ικανότητας συντονισμού, δυσκολία στην ικανότητα σκέψης και επίλυσης προβλημάτων, ψυχωτικά συμπτώματα, επίσης κρίσεις πανικού, παράνοια και δε ξέρω τι άλλες οξείες παρενέργειες, αναλόγως πάντα με την κράση που έχει ο χ, ψ, χρήστης, όπως και ο χαρακτήρας παίζει σημαντικό ρόλο. . όπως βέβαια παίζει ρόλο και οι ποιότητα της κάνναβης.
Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα μπορείτε να ανατρέξετε σε μελέτες που μας προσφέρονται και μέσω internet . . .
- - - - - - - - - - - -
επίσης σε αυτό που λες. . .
όπως απάντησε και ο Christos123 έτσι και εγώ. . "Σε αυτό επέτρεψε μου να έχω ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ αμφιβολίες"
Κέρδος θα έχει μόνο το κράτος στο ταμείο του από τους εμπόρους/παραγωγούς κάνναβης εννοώ, και ΟΧΙ ο χρήστης!
. .Όφελος ο χρήστης θα έχει μόνον αν νομιμοποιούσαν (την κατ' οίκον καλλιέργεια) δηλωμένης και ελεγχόμενης για το λόγω καθαρά της ποιότητας,
έτσι ναι θα έβγαιναν από το παιχνίδι οι έμποροι, αλλά συμφέρει το κράτος εεε??
Τι να πω παιδιά, μερικές φορές σε τέτοια ζητήματα ξέρεις/ξέρετε τι λέω μακάρι να βγω ψεύτρα!
. .επίσης μην Ξεχνάμε ότι και το Ολλανδικό μοντέλο απέτυχε, και τώρα τρέχουν και δε φτάνουν να σώσουν την νεολαία τους
που το έχουνε ρίξει πάλι στα Παράνομα (MDMA,LSD)
Έχουν πολύ υψηλά ποσοστά χρηστών αυτών των ουσιών . . .
. .πάνω εδώ θα ήθελα να σταθούμε στο ποινικό κομμάτι σχετικά με τους χρήστες, Χρήζει Άμεσης Αναθεώρησης!
Δεν έχει κανένα μα κανένα όφελος το να τον κλείνουν στην φυλακή, αντιθέτως μπορεί να φέρει αρνητικά αποτελέσματα
συμπεριφοράς και παραβατικότητας του χρήστη στην κοινωνία,
Μήπως θα ήταν μια καλή ιδέα να προτείνουμε λύσεις, αντί του να εθίζεται καποιος νόμιμα,
να βρεθεί άλλος τρόπος τιμωρίας από το να τον κλείνουν σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα, όπως και το πώς Να Μην Εθίζεται?
λέω εγώ τώρα. .- - «Ανθολογία της Οικονομίας»
Φιλόμουσοι της Τεχνολογικής Κοινότητας, "Άρωμα Γυναίκας" στο SNR.grτο ραδιόφωνο του ADSLgr.com
Πρόληψη/Ενημέρωση «Χρέος μας…η ζωή» . . .
-
01-05-08, 16:22 Απάντηση: Είστε υπέρ της αποποινικοποίησης της ινδικής κάναβης? #1048
Εαν αποποινικοποιηθεί η χρήση της ινδικής κάνναβης τι θα σημαίνει αυτό από νομικής πλευράς ? Ρωτάω γιατί δεν είμαι νομικός και δεν μπορώ να παρακολουθήσω τον αντίκτυπο από την δικονομική του πλευρά !
Μήπως όμως θα σημαίνει αυτόματα και ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ της χρήσης της ?
Εαν ναι , ποιος και κυρίως πως θα ορίσουμε το πότε και υπό ποιες συνθήκες θα γίνεται αυτή η χρήση ?
Να εξηγήσω το σκεπτικό μου !
Έστω ότι ένας οδηγός σχολικού λεωφορείου κάνει χρήση (ή αν θέλετε να το αποποινικοποιήσω , "καπνίζει") ινδική κάνναβη ! Έστω λοιπόν ότι ο οδηγός αυτός έχει το έννομο δικαίωμα να καπνίζει αυτή την ουσία !
Τι συμβαίνει λοιπόν σε αυτή την περίπτωση ? Πότε θα έχει το δικαίωμα να καπνίζει την ουσία ? Θα έχει το δικαίωμα να τα κάνει αυτό σε ώρα εργασίας όπου θα μεταφέρει τα παιδιά μου στο σχολείο ? Και εάν όχι , ποιος θα είναι αυτός που θα τον ελέγχει ότι πραγματικά ήταν σε εγρήγορση και διαύγεια όπως προφανώς απαιτείται ?
Θα μου πείτε ότι αυτό μπορεί να συμβεί έτσι κι αλλιώς ακόμα και σήμερα !
Με την ειδοποιό διαφορά ότι σήμερα θα υποστεί τις κυρώσεις του νόμου ενώ εάν η χρήση της ινδικής κάνναβης είναι νόμιμη τότε τι θα αλλάξει σε μια τέτοια περίπτωση ?
Ο αποτρεπτικός και όχι ο απαγορευτικός χαρακτήρας του νόμου έχει από την δική μου πλευρά προσέγγισης μεγάλη σημασία καθώς σίγουρα δεν συζητάμε για την χρήση της ινδικής κάνναβης από ανθρώπους που περνούν την ζωή τους κρεμασμένοι πάνω σε ένα δέντρο στην Καραϊβική καπνίζοντας ουσίες αλλά για συνανθρώπους μας άμεσα εμπλεκόμενους στην καθημερινή ζωή μας !
-
01-05-08, 16:31 Απάντηση: Είστε υπέρ της αποποινικοποίησης της ινδικής κάναβης? #1049
Δεν το γνωρίζω το γιατί..
Γνωρίζω όμως περιπτώσεις πολύ κοντινών μου ανθρώπων που κατέληξαν στα βαρηά ενώ ξεκίνησαν απο ένα τσιγαρλίκι.
Δύο απο αυτούς δυστυχώς τους βρήκαν σε εγκαταλειμένο κτίριο.
Και πέρα απ την επιστημονική προσέγγιση του θέματος - εννοώ η ουσία Α οδηγεί στην ουσία Β γι αυτούς τους λόγους ενώ δεν οδηγεί στην ουσία Γ γι αυτούς τους λόγους - που είναι σαφώς σωστή υπάρχει και η εμπειρία με ανθρώπους που λίγο πολλοί όλοι μας γνωρίζουμε γύρω μας.
Και εγώ γνωρίζω κάποιους που κάπνισαν κάποτε ένα ή δύο τσιγάρα αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρόκειται για χρήστες. Πρόσωπα όμως που καπνίζουν πάνω απο δεκαετία σε τακτικά διαστήματα έστω και ελαφρά σαφώς και είναι χρήστες. Και η δική μου προσωπική εμπειρία σχετικά με τέτοιους χρήστες δεν μου επιτρέπει να πώ ότι η κάνναβις είναι ακίνδυνη για τον άνθρωπο. Ίσως παραμένει αθώα μέχρι ενός σημείου αλλά δεν παραμένει αθώα απο ένα σημείο και μετά. Ακόμα και εάν δεν οδηγήσει στα βαρηά η πολυετής χρήση της προκαλεί σίγουρα παρενέργειες στην όλη συμπεριφορά και την ζωή του ανθρώπου. Αυτό βεβαιώνει εμένα η δική μου εμπειρία.
Ας αντιστρέψουμε όμως και λίγο το ερώτημα:
Γνωρίζετε πολλούς χρήστες σκληρών ναρκωτικών που να ΔΕΝ ξεκίνησαν απ τα ελαφρά;
Και εάν γνωρίζετε ποιό ποσοστό απ το σύνολο των χρηστών σκληρών ναρκωτικών
αντιπροσωπεύουν αυτοί που ποτέ ΔΕΝ έκαναν χρήση ελαφρών ή ΔΕΝ ξεκίνησαν απ τα ελαφρά;
Γιατί ναι μεν δεν οδηγούν ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ και όλους τα ελαφρά στα σκληρά σίγουρα όμως
το μεγαλύτερο ποσοστό χρηστών σκληρών ξεκίνησε απ τα ελαφρά.. πέραν κάθε αμφιβολίας.
Προσωπικά δεν γνωρίζω ούτε έναν που να πήγε κατευθείαν στα σκληρά.. δεν το αποκλείω βέβαια να υπάρχουνΤελευταία επεξεργασία από το μέλος conpap : 01-05-08 στις 21:11.
-
01-05-08, 20:25 Απάντηση: Είστε υπέρ της αποποινικοποίησης της ινδικής κάναβης? #1050
To whiskey πωλείται νομιμότατα στο super market. Ο οδηγός που αναφέρεις έχει το δικαίωμα να κατεβάσει ένα μπουκάλι.
Έχει δικαίωμα να το κάνει εν ώρα εργασίας; Όχι
Πού βασίζεσαι ΤΟΣΑ χρόνια πως οι οδηγοί σχολικών δεν οδηγούν μεθυσμένοι; ΠΟΥΘΕΝΑ. Είναι τυφλή εμπιστοσύνη, ακριβώς όπως τη στιγμή που οδηγείς και εμπιστεύεσαι υποσυνείδητα τον οδηγό στο αντίθετο ρεύμα πως δε θα κόψει αριστερά το τιμόνι και δε θα πέσει πάνω σου μετωπικά.
Αν τον πιάσουν θα έχει κυρώσεις; -> ναι.
Το ίδιο θα ισχύει και αν γίνει αποποινικοποίηση του χόρτου.
........Auto merged post: ESP1982 added 5 Minutes and 51 Seconds later........
Αυτό είναι σα να λες για κάποιον 40άρη ο οποίος πίνει περιστασιακά αλκοόλ. Ξεκίνησε κατευθείαν από Jack Daniels ή αψέντι με 70% αιθυλική αλκοόλη; Δε νομίζω. Πρώτα πέρασε από μπυρίτσα, μετά από κρασί και αργότερα κατέληξε να πίνει whiskey, vodka or whatever. Αυτό τον κάνει αλκοολικό;
Αν πίνει βέβαια μισό μπουκάλι τη μέρα, θα καταλήξει να χρησιμοποιεί το συκώτι για να σουρώνει μακαρόνια.Άρα και τα δύο, έχουν τις επιπτώσεις τους στην υγεία. Απλώς το αλκοόλ πωλείται νόμιμα, ενώ το χόρτο όχι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ESP1982 : 01-05-08 στις 20:25. Αιτία: auto merged post
Richard Stallman: "I see you are being your usual friendly self ;-}."
Theo de Raadt: "Yes, and you are being the usual slimy hypocritical asshole."
Bookmarks