Εμφάνιση 3.151-3.165 από 4738
-
01-06-08, 17:07 Απάντηση: Τι είναι τα dB και οι μετρήσεις ποιότητας Signal-to-Noise - Attenuation - Power #3151
- Περιοχή
- Πολύδροσο Λακουβοχωρίου
- Downloads
- 11
- Uploads
- 2
- Άρθρα
- 1
- Ταχύτητα
- 102400/10240
- ISP
- COSMOTE
- Router
- ZTE Speedport Entry 2i
- SNR / Attn
- 14.6(dB) / 6.2(dB)
Crisis is the time when the old is dead, but the new cannot be born... Antonio Gramsci
-
01-06-08, 19:06 Απάντηση: Τι είναι τα dB και οι μετρήσεις ποιότητας Signal-to-Noise - Attenuation - Power #3152
Χτες ( σημ. Σάββατο) φτάνοντας στο σπίτι μου είδα δυο τυπάδες να “σκαλίζουν” το καφαο. Αναρωτήθηκα: Καλά δουλεύουν και Σάββατο οι ΟΤΕτζιδες;;
Αμέσως τους πλησίασα και έπιασα κουβεντούλα. Ο διάλογος έχει ως ακολούθως.
- Καλησπέρα παιδιά. Να ρωτήσω; Είστε για βλάβες τηλεφώνων ή internet.
- Και για τα δυο. Βασικά ασχολούμαστε με ότι έχει να κάνει με την υπόγεια καλωδίωση.
- Αααα. Ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με ένα πρόβλημα που έχω στην ADSL γραμμή μου. (σημ. το πρόβλημα είναι φίλου μου και το παρουσίασα σαν δικό μου ) Δεν ξέρω αν ασχολείστε εσείς με αυτά.
- Τι πρόβλημα ακριβώς;
- Το πρόβλημα είναι ότι, βάση της εξασθένησης του σήματος έπρεπε να κλειδώνω περίπου στα 16 Mbps αλλά κλειδώνω στα 4 λογω θορύβου.
- Εμείς επιδιορθώνουμε τέτοιες βλάβες, όταν μας περισσεύει χρόνος ( δηλ ποτέ) , διότι είμαστε μόνο ένα συνεργείο για όλη την Αττική!!!!(άμα θέλουμε το πιστεύουμε)
- Τώρα που σας βρήκα, μπορείτε να μου εξηγήσετε τι ακριβώς παίζει, γιατί στο 121 με γράφουν εκεί που δεν πιάνει η μελάνι.
- Τι τιμές παίρνεις στο router;
- Στα 4 που κλειδώνω έχω 6 dB SNRM με 24 Attn
- Ναι όντος έχεις πολύ θόρυβο και είσαι και σχετικά κοντά στο DSLAM.
Αρχίζουν οι κλασικές ερωτήσεις περί συναγερμών κ.τ.λ. Τους το κόβω αμέσως λέγοντας τους ότι έχω πάρει μέτρηση με αναλάιζερ
απο τον κατανεμητή της πολυκατοικίας μου ( σημ. Οι τιμές που πήρα, αποκλείουν οποιαδήποτε περίπτωση να έχω οποιοδήποτε πρόβλημα θορύβου στην καλωδίωση του σπιτιού).
- Ε τότε το πρόβλημα θα βρίσκεται κάπου μεταξύ του σπιτιού σου και του καφαο ή κάπου μεταξύ του καφαο και του Α/Κ.
Δεν τους έχω πει ακόμα μια μικρή λεπτομέρεια, τους την κρατάω για έκπληξη στο τέλος.
- Λογικό είναι αυτό που λες, το θέμα είναι πως εντοπίζεται αυτή η βλάβη σε ένα καλώδιο περίπου 2 χλμ.
- Πρέπει να έρθουμε μια μέρα με αναλάιζερ και να πάρουμε μια μέτρηση της γραμμής σου απο το καφαο.
Αρχίζει και μου αναλύει οτι στο καφαο πρέπει το SNR ειναι ή πάνω ή κάτω απο -60dB για να θεωρηθεί βλάβη. Δεν κατάλαβα καλά κάπου χάθηκα. ( αν μπορεί κάποιος ας εξηγήσει )
- Α μάλιστα ( κάνω οτι καταλαβαίνω) Και πες οτι πράγματι είναι βλάβη. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;
- Αλλαγή ζεύγους. ( αυτό περίμενα να ακούσω )
- Αυτή η αλλαγή ζεύγους είναι τόσο δύσκολη όσο μας την παρουσιάζουν οι τεχνικοί σας απο το τηλέφωνο; ( έχω ακούσει διάφορα κατά καιρούς με μπουλντόζες να σκάβουν και τέτοια )
- Όχι!!! Να δες ( μου δείχνει ένα καλώδιο στο καφαο ). Πες οτι αυτό το καλώδιο είσαι εσύ που έχεις το πρόβλημα.
Βρίσκω μια γραμμή που δεν έχει πρόβλημα και σε κουμπώνω σε αυτή. Άμα δεν υπάρχει ελεύθερη
βρίσκω μια γραμμή που δεν έχει internet αλλά μόνο τηλέφωνο και τις αλλάζω. Έχω το δικαίωμα αυτό.
- Ρε παιδιά αφού είναι τόσο εύκολο γιατί αφήνεται τον κόσμο και ταλαιπωρείται έτσι;
- Δεν είναι θέμα κόπου, αλλά χρόνου. Μια τέτοια βλάβη εμένα θα μου πάρει 3 ώρες να την φτιάξω και θα εξυπηρετήσω ένα συνδρομητή,
ενώ κάπου αλλού μπορεί να έχει κοπεί ένα κεντρικό καλώδιο και με αυτές τις 3 ώρες να εξυπηρετήσω 20 συνδρομητές.
Όπως καταλαβαίνεις οι βλάβες του θορύβου σταματούν στο 121 και οι εντολές δεν φτάνουν ποτέ σε εμάς.
Αλλά άμα επιμείνεις θα την προωθήσουν. Μόνο όμως αν η γραμμή σου είναι full ΟΤΕ. ΟΤΕ δεν έχεις;
- Ναι ΟΤΕ.
- Βλάβες θορύβου απο ιδιωτικές εταιρίες ούτε καν τις κοιτάμε.
- Δηλαδή ισχύει αυτό που λένε οτι ο ΟΤΕ σαμποτάρει εμμέσως τις ιδιωτικές.
- Τι να σου πω.... οτι κατάλαβες, κατάλαβες.
- Να σε ρωτήσω και κάτι τελευταίο;
- Πες
- Αν τελικά φτάσει η βλάβη μου σε σας. Διαπιστώσεις ότι πραγματικά έχω πρόβλημα με το θόρυβο, αλλά δεν μπορείς να βρεις καθαρή γραμμή για τον Α ή Β λόγο
και βρίσκεις μια καθαρή που είναι shered LLU π.χ. στην Vivodi. Τι κάνεις; Κάνεις πάλι την αλλαγή που μου είπες;
- Εννοείται. Θα εξυπηρετήσω τον συνδρομητή που είναι δικός μας.
- Και ο της Vivodi εκεί που ήταν τούμπανο, μια ωραία πρωία η γραμμή του θα πιάσει πάτο;
- Ακριβώς.
Σκάει η βόμβα, η λεπτομέρεια που σας έλεγα στην αρχή.
-Να σου πω την αλήθεια και με εμένα το ίδιο έγινε. Ήμουν shared LLU και η γραμμή μου δούλευε απροβλημάτιστα στα 8 Mbps για πάνω απο ένα χρόνο
και μια ωραία πρωία δεν ανέβαινε πάνω απο 4 Mbps λόγω θορύβου. Λες να έγινε το ίδιο και με εμένα;
Κοιταει ο ενας, τον αλλο
- Αν είναι έτσι όπως τα λες και μια ωραία πρωία έπιασες πάτο, ναι
Τα συμπεράσματα δικά σας.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος magnuslupus : 01-06-08 στις 19:12.
«Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες Όσσα, ραγιάδες έχεις μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι,
κούφιοι και οκνοί καταφρονάν τη θεία τραχειά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι»
Κ. Παλαμάς
-
01-06-08, 20:42 Απάντηση: Τι είναι τα dB και οι μετρήσεις ποιότητας Signal-to-Noise - Attenuation - Power #3153
Μια είναι η λύση... βάλε φωτιά το ΚΑΦΑΟ! :P
-
01-06-08, 20:44 Απάντηση: Τι είναι τα dB και οι μετρήσεις ποιότητας Signal-to-Noise - Attenuation - Power #3154
- Περιοχή
- Πολύδροσο Λακουβοχωρίου
- Downloads
- 11
- Uploads
- 2
- Άρθρα
- 1
- Ταχύτητα
- 102400/10240
- ISP
- COSMOTE
- Router
- ZTE Speedport Entry 2i
- SNR / Attn
- 14.6(dB) / 6.2(dB)
-
01-06-08, 20:53 Απάντηση: Τι είναι τα dB και οι μετρήσεις ποιότητας Signal-to-Noise - Attenuation - Power #3155
-
01-06-08, 20:55 Απάντηση: Τι είναι τα dB και οι μετρήσεις ποιότητας Signal-to-Noise - Attenuation - Power #3156
Δηλαδή μετά απο αυτά... αισθάνομαι χρήστης 2ης 3ης κατηγορίας που έκανα αίτηση στην 4νετ...
-
01-06-08, 23:27 Απάντηση: Τι είναι τα dB και οι μετρήσεις ποιότητας Signal-to-Noise - Attenuation - Power #3157
Την δευτερα ειπαν, θα φερουν κομπρεσερ γιατι εχει κοπει ενα καλωδιο στα 8 μετρα απο το καφο και πρεπει να σκαψουν.
........Auto merged post: magnuslupus πρόσθεσε 1 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Ειναι φατσα καρτα απο το μπαλκονι μου. Ουτε κατω δεν θα χρειαστει να κατεβω
........Auto merged post: magnuslupus πρόσθεσε 2 λεπτά και 1 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Βασικα ειμαστε πολιτες 2ης και 3ης κατηγοριας.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος magnuslupus : 01-06-08 στις 23:27. Αιτία: auto merged post
«Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες Όσσα, ραγιάδες έχεις μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι,
κούφιοι και οκνοί καταφρονάν τη θεία τραχειά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι»
Κ. Παλαμάς
-
02-06-08, 00:45 Απάντηση: Τι είναι τα dB και οι μετρήσεις ποιότητας Signal-to-Noise - Attenuation - Power #3158
Α ρε ενδοξε Ευαγγελατε. Που να ηξερες οτι θα βρεις μιμητες .
Την αλλη φορα βεβαια να τους τραβατε και με μια καμερα.
-
02-06-08, 01:13 Απάντηση: Τι είναι τα dB και οι μετρήσεις ποιότητας Signal-to-Noise - Attenuation - Power #3159
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος magnuslupus : 02-06-08 στις 01:22.
Κ. Παλαμάς
-
03-06-08, 11:15 Απάντηση: Τι είναι τα dB και οι μετρήσεις ποιότητας Signal-to-Noise - Attenuation - Power #3160
Ωραία πολιτική οι ΟΤΕτζήδες. Και μετά έχουμε κάποιους εδώ μέσα, (υπαλλήλους του ΟΤΕ βέβαια
) που προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν σαμποτάρει ο ΟΤΕ τους εναλλακτικούς ... και μαζί μ'αυτούς ΕΜΑΣ
-
03-06-08, 12:42 Απάντηση: Τι είναι τα dB και οι μετρήσεις ποιότητας Signal-to-Noise - Attenuation - Power #3161
-
04-06-08, 18:38 Απάντηση: Τι είναι τα dB και οι μετρήσεις ποιότητας Signal-to-Noise - Attenuation - Power #3162
Παιδια επειδη δυσκολευομαι να βρω τις μετρησεις στο ρουτερ(Baudtec) μηπως 8α μπορουσατε να με βοη8ησετε για να τις βρω?
Ευχαριστω
-
04-06-08, 19:15 Απάντηση: Τι είναι τα dB και οι μετρήσεις ποιότητας Signal-to-Noise - Attenuation - Power #3163
Νομιζω πας Status - ADSL
Ριξε και μια ματια http://www.adslgr.com/forum/forumdisplay.php?f=174«Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες Όσσα, ραγιάδες έχεις μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι,
Κ. Παλαμάς
-
04-06-08, 19:39 Απάντηση: Τι είναι τα dB και οι μετρήσεις ποιότητας Signal-to-Noise - Attenuation - Power #3164
Αυτα βρηκα!!
SNR Margin : 12.5 27.6 db
Line Attenuation : 32.8 23.8 db
Data Rate : 1024 253 kbps
Πως σασ φαινονται?
Με 24αρα συνδεση ποσο θα πιανει?
Ευχαριστω
-
04-06-08, 19:57 Απάντηση: Τι είναι τα dB και οι μετρήσεις ποιότητας Signal-to-Noise - Attenuation - Power #3165
Θεωρητικά πιάνεις περίπου μέχρι ~18.8mbps. Το SNR σου είναι μια χαρά. Οπότε ίσως κάπου εκεί γύρω πιάνεις. Πιστεύω πως 17-18 πιάνεις πάντως
Edit: [ http://www.adslgr.com/forum/showthre...&page=212#3165 ]Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Mouse Potato : 04-06-08 στις 20:16. Αιτία: λάθος
I'm lazy. But it's the lazy people who invented the wheel and the bicycle because they didn't like walking or carrying things.
Παρόμοια Θέματα
-
Attenuation και Noise Margin
Από N3ptun3 στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 28-11-07, 01:42
Bookmarks