Σελ. 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 16-30 από 52
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από zeppelin Εμφάνιση μηνυμάτων
    καλή κίνηση αλλά άργησε. θα δούμε βέβαια γιατί η MS έχει τρελό μέλλον σαν εταιρία

έλα?!

Περιοχή
    Καματερό, Αθήνα
    Downloads
    9
    Uploads
    3
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    99999/9998
    ISP
    OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
    Router
    RB951G2HnD
    SNR / Attn
    14(dB) / 6(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sonic Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μην μπερδευετε τον μπραουζερ με το cloud computing. Windows Cloud δεν είναι Chrome, είναι Google Docs, Picassa, κλπ.

Και αυτό είναι το μέλλον, αν όχι σήμερα, σε λίγο.
    H Google από ότι φαίνεται έχει χρονομηχανή. Γιατί αυτά τα προσφέρει εδώ και αρκετοοοοο καιροοοοοοοο.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από zeppelin Εμφάνιση μηνυμάτων
    καλή κίνηση αλλά άργησε. θα δούμε βέβαια γιατί η MS έχει τρελό μέλλον σαν εταιρία

Κρατιέμαι γιατί δεν θέλω να σπάσω καρέκλα.

Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ On Telecoms Full
    Ταχύτητα
    20766/1024 Προφίλ 1
    ISP
    On Telecoms
    DSLAM
    On Telecoms - ΠΑΤΗΣΙΑ
    Router
    Pirelli Discus
    SNR / Attn
    7(dB) / 19(dB)
    Μερικά χρόνια πριν, πριν βγουν τα XP ή μόλις βγήκαν, (~2002 και πριν), η MS σχεδίαζε να βγάλει δύο επόμενες εκδόσεις των Windows με τις κωδικές ονομασίες Longhorn και Blackcomb.

To Blackcomb θα είχε ενα τελείως διαφορετικό interface όπου δεν θα διακρινόταν τα τοπικά προγράμματα από τα δικτυακά, κ.λ.π.. Επίσης το Blackcomb θα ήταν η τελευταία έκδοση των Windows.

Το .NET Framework θα συνυπήρχε με τα Windows Longhorn και Blackcomb, και μετά το .NET θα γινόταν το "Λειτουργικό Σύστημα" και τα προγράμματα θα ήταν κυρίως Web Services. Αυτό θα είχε το "καλό" για την Microsoft ότι θα πουλούσε τα προγράμματά της ως υπηρεσίες, με κάτι σαν μηνιαίο πάγιο, ενώ επίσης δεν θα είχε πειρατείες κ.λ.π., δηλαδή πολλά λεφτά. Τότε βέβαια το Linux θεωρούνταν ασήμαντο για την MS και είχε το απόλυτο μονοπώλειο, οπότε το μέλλον φάνταζε αρκετά χρηματο-μονοπολο-ρόδινο.

Επίσης ο Gates είχε πει το σχέδιο του με την κωδική ονομασία Universal Canvas, δηλαδή το GUI σου θα φορτωνόταν από τους κεντρικούς servers της MS σε όποιο PC θα έκανες login και έτσι τα menus σου, το background σου, και οι εφαρμογές σου θα σε ακολουθούσαν παντού όπου έκανες login (στο σπίτι, σε internet cafe, κ.λ.π.). Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν αμέσως όπως τα σκεφτόταν ο Gates και η MS, κυρίως επειδή άργησε η εξάπλωση του broadband Internet περισσότερο από ότι περίμενε ο Gates. Τώρα όμως αυτό έχει συμβεί. Έτσι φαίνεται το σχέδιο αυτό του Gates και της MS να ξαναμπαίνει ως κεντρικός στόχος όπως ήταν.

Μία τεχνική επεξήγηση. Αυτή τη στιγμή έχουμε το μοντέλο Rich Clients/Rich Servers, δηλαδή τα PC μας τρέχουν και προγράμματα τοπικά και φορτώνουν web services από το Internet. To μέλλον για την MS και τον Gates ήταν το μοντέλο να γίνει Thin Clients/Rich Servers, δηλαδή να μην τρέχουμε τίποτα τοπικά και να τρέχουν όλα από servers (και να τα πληρώνουμε).

Για μένα, ευτυχώς που υπάρχει το Linux.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος WagItchyef : 02-10-08 στις 18:20.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    17983/1020
    ISP
    Forthnet
    Router
    Siemens SL2-141
    SNR / Attn
    6.3(dB) / 28.0(dB)
    Αυτό που μου έρχεται εμένα στο μυαλό είναι κάτι που λέω από καιρό. Από τη στιγμή που πλέον υπάρχει γρήγορο ίντερνετ "παντού", οι υπολογιστές θα μπορούν να είναι ουσιαστικά μόνο τερματικά με πληκτρολόγιο, οθόνη και τη δυνατότητα ελέγχου ενός απομακρυσμένου συστήματος μέσω πχ VNC ή (τώρα πλέον) μέσω ενός browser.

Ουσιαστικά με ένα nettop του τύπου Eee + μια γρήγορη σύνδεση έχεις τις δυνατότητες και την υπολογιστική του απομακρυσμένου συστήματος...

Περιοχή
    Donwtown
    Downloads
    17
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/30000
    ISP
    Cosmote
    Router
    ZTE
    Path Level
    Fastpath
    Εάν και δεν είμαι ειδικός στις περί cloud καταστάσεις αν και κατάλαβα περί τίνος πρόκειται γιατί πολλοί από εσάς ήταν αρκετά επεξηγηματικοί....και μπράβο σε όσους το κατέχουν........
    ....έχω δυο βαρβάτες ερωτήσεις να κάνω....

1. Με τα παιχνίδια τι θα γίνουν θα στραφούν όλοι σε κονσόλες αφού απ' ότι κατάλαβα όλες οι λειτουργίες του θέλουν να τρέχουν διαδικτυακά;;;;

2. Με τις εταιρείες τι θα γίνει;;; Αφού όλοι μα όλοι θέλουν να έχουν πριβέ έγγραφα και λοιπές λειτουργίες εταιρειών.

3. Εάν στο Μακ' ος λειτουργικό παίζει Γρυλλάκης εδώ τι πρόκειται να γίνει;;;;;

και

4. Αν και δεν είναι ερώτηση αλλά ποιο πολύ παράκληση θέλω καυτές δηλώσεις από Wantilles για να πάρει μπουρλότο το νήμα αυτό....
    Facebook, Twitter, Google+: axinosgr

Το avatar του μέλους 21century
    21century Guest
    Ελπίζω να μην πέσουν απο τα...σύννεφα και οι επενδυτές και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Ουσιαστικά το λειτουργικό θα αποτελέσει την πρώτη προσπάθεια της ΜΣ για παναταχού παρόν λειτουργικό με άλλα λόγια να μην χρειάζεσαι καν λειτουργικό στον τοπικό δίσκο αλλά κάπου μέσα στο δίκτυο αν κατάλαβα καλά. Απο εκεί και περα να δούμε πως θα δουλέψει το μοντέλο...

Περιοχή
    Airstrip One
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Άρθρα
    5
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    16000/1900
    ISP
    Ο2
    Δεν πρέπει να ειναι ακριβώς λειτουργικό, γιατι λογικά θα τρέχει σε thin client ή με την (περισσότερη) επεξεργασία να γίνεται απομακρυσμένα, πιο πολύ υπηρεσία πρέπει να είναι. Αν δεν είναι τέτοιο, κάτι λάθος κάνουν εκεί στην Μ$
    Να ακούτε ύμνους, και το SNR radio!
    Ντοκιμαντέρ και άλλα που βοηθάνε την σκέψη ;)

Περιοχή
    Επαναπατρισθείς στην Αθήνα
    Downloads
    64
    Uploads
    73
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Veldrin Εμφάνιση μηνυμάτων
    να μου λείπει το βύσσινο ! όσο μπορώ προσωπικά θα αποφύγω τέτοιες λύσεις, γιατι να τους εμπιστευθεί κάποιος τα δεδομένα του λειτουργώντας το pc του σα τερματικό. Δεν είναι οι εταιρίες η μητέρα τερέζα και δε θέλω μεγάλους αδερφούς οσο και αν σιχαίνομαι αυτή την έννοια.
    Στα Apple, Mac, MacOSX αυτό έχει ήδη γίνει εδώ και πολλά χρόνια.
    Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.

Περιοχή
    Νέα Υόρκη
    Downloads
    6
    Uploads
    2
    Τύπος
    Cable
    Ταχύτητα
    600 Mbps down/20 Mbps up
    ISP
    Spectrum
    Παντού ίντερνετ απόκλειεται να υπάρξει, τουλάχιστον όχι τα επόμενα 20 χρόνια. Για εμένα που έχω ένα φορητό και ταξιδεύω συνέχεια, σε αεροπλάνα και άλλα μέρη (πχ στο κάμπινγκ που θα πάω με τον φορητό μου γιατί είμαι πορωμένος) τι λύσεις υπάρχουν ΧΩΡΙΣ ίντερνετ; Με το φτωχό μου μυαλό βλέπω ότι (ακόμα) δεν υπάρχουν...

Περιοχή
    Airstrip One
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Άρθρα
    5
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    16000/1900
    ISP
    Ο2
    Τηλέφωνο έχουμε (σχεδόν) παντού πλέον, γιατί όχι ιντερνετ;
    Να ακούτε ύμνους, και το SNR radio!
    Ντοκιμαντέρ και άλλα που βοηθάνε την σκέψη ;)

Περιοχή
    Νέα Υόρκη
    Downloads
    6
    Uploads
    2
    Τύπος
    Cable
    Ταχύτητα
    600 Mbps down/20 Mbps up
    ISP
    Spectrum
    Γιατί δεν είμαστε πάντα σε σπίτι, πολύ απλά γιαυτό. Έχω πάει για παράδειγμα να δουλέψω στο central park 1-2 φορές, γιατί μου άρεσε ο καιρός, τι θα κάνω; Να κλειστώ σπίτι ή να ελπίζω ότι θα υπάρχει access point; Ή ακόμα χειρότερα, να συνδεθώ μέσω SIM στο ίντερνετ; Άν έχω σήμα βέβαια, για να μην αναφέρω το κόστος.

Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ On Telecoms Full
    Ταχύτητα
    20766/1024 Προφίλ 1
    ISP
    On Telecoms
    DSLAM
    On Telecoms - ΠΑΤΗΣΙΑ
    Router
    Pirelli Discus
    SNR / Attn
    7(dB) / 19(dB)
    Το αρχικό μήνυμα λέει ότι στο τέλος του μήνα θα παρουσιαστεί το σύννεφο λειτουργικό, δεν έχουμε λοιπόν παρά να κάνουμε υπομονή να δούμε.

Από ότι κοίταξα σε τρία IT sites, πρόκειται για pre-beta των Windows 7:

http://searchwinit.techtarget.com/ne...331851,00.html

http://windowsitpro.com/windowspault...-cloud-os.html

http://blogs.msdn.com/mswanson/archi...r-pdc2008.aspx
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος WagItchyef : 02-10-08 στις 23:10.

Περιοχή
    Νέα Υόρκη
    Downloads
    6
    Uploads
    2
    Τύπος
    Cable
    Ταχύτητα
    600 Mbps down/20 Mbps up
    ISP
    Spectrum
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nm96027 Εμφάνιση μηνυμάτων
    διευκρίνισε πως τα Windows Cloud είναι κάτι τελείως ανεξάρτητο σχέδιο από τα Windows 7, τον επερχόμενο διάδοχο των Vista.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από WagItchyef Εμφάνιση μηνυμάτων
    πρόκειται για pre-beta των Windows 7
    Αυτά τα 2 δεν ταιριάζουν μεταξύ τους, αλλά δεν είναι ανάγκη να τους πιστέψουμε κιόλας

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    51200/10240
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
    Router
    TP-Link Archer VR900
    Τα αρχεία σου μπορείς να έχεις και στον υπολογιστή σου στο cloud computing. Να τα φορτώνεις να τα επεξεργάζεσαι και να τα ξανά-αποθηκεύεις στο PC σου. Και στο Google Docs γίνεται.

Το cloud computing πάντως είτε θα εφαρμοστεί σε επίπεδο επιχειρήσεων είτε από μεμονωμένους χρήστες που μετακινούνται πολύ και δουλεύουν σε δύο η παραπάνω υπολογιστές.

Το PC/κέντρο ψυχαγωγίας στο σπίτι προφανώς θα παραμείνει, δεν μπορεί να απειληθεί σε καμιά περίπτωση από τη λύση αυτή.

Περιοχή
    Μαρούσι
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΜΑΡΟΥΣΙ
    Router
    Fritz 5530
    Το cloud computing είναι ενδιαφέρουσα ιδέα, αλλά έχει το μεγάλο μειονέκτημα ότι θέλει πάντα μια γρήγορη σύνδεση στο ίντερνετ. Από την στιγμή που στην χώρα μας υπάρχουν ακόμα περιοχές που δεν έχουν dsl, και αμφιβάλλω αν θα δούνε και ποτέ. και οι εταιρίες κινητής βλέπουν τη σύνδεση στο net μέσω κινητού σαν μια κίνηση εύκολου κέρδους (βλέπε Wind με τα 12000 €/Gb), ευχαριστώ δεν θα πάρω. Προτιμώ το μηχάνημά μου να τρέχει το λειτουργικό του και να μπορώ να δουλέψω οπουδήποτε

Σελ. 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-09-08, 23:57
  2. Μηνύματα: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-08-08, 11:57
  3. Μηνύματα: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-12-06, 17:33
  4. Μηνύματα: 32
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-10-06, 20:55
  5. Windows Vista το νέο λειτουργικό της Microsoft
    Από alexisazen στο φόρουμ Windows