Εμφάνιση 16-30 από 37
-
06-10-08, 14:54 Απάντηση: Βοήθεια για ταυτόχρονη λήψη hotbird και astra #16
-
06-10-08, 17:23 Απάντηση: Βοήθεια για ταυτόχρονη λήψη hotbird και astra #17
-
06-10-08, 18:27 Απάντηση: Βοήθεια για ταυτόχρονη λήψη hotbird και astra #18
Προς ενημέρωση στην περιοχή Αγιά Λάρισας με πιάτο 0.80 πιάνω πολύ καλά astra & hotbird.
-
06-10-08, 22:33 Απάντηση: Βοήθεια για ταυτόχρονη λήψη hotbird και astra #19
Τελικά το προγραμματάκι "fastsatfinder" είναι καλό. Μπορείς να το δουλέψεις και απομακρυσμένα από άλλη συσκευή (πχ laptop ή pda), ώστε να μη χρειάζεται να είναι κάποιος άλλος μπροστά από την οθόνη. Όποιος έχει δορυφορική κάρτα στο pc του αξίζει να το δοκιμάσει.
Με βοήθησε να συντονίσω λίγο καλύτερα το πρώτο lnb και να πιάσω συχνότητες που στην αρχή δεν κατέβαιναν. Φαντάζομαι θέλει να παίξω και λίγο με το skew, για βέλτιστα αποτελέσματα. Αύριο θα βάλω και το 2ο lnb πάνω και θα αρχίσει η πλάκα.
-
08-10-08, 20:50 Απάντηση: Βοήθεια για ταυτόχρονη λήψη hotbird και astra #20
Θρίαμβος! Δεν ήταν τόσο δύσκολο όσο περίμενα! Έβαλα κέντρο τελικά τον hotbird και παράκεντρα τον astra. Μου ξεφεύγουν ακόμη μερικές συχνότητες από τον καθένα, κι αυτό διότι τα lnb είναι στον αέρα και δεν μπορώ να τα φτάσω να τα κουνήσω λίγο εκεί που έχω βάλει το πιάτο, παρα μόνο αν το γυρίσω προς τα μέσα.
Το ως άνω προγραμματάκι πάντως είναι πολύ χρήσιμο.
-
09-10-08, 11:23 Απάντηση: Βοήθεια για ταυτόχρονη λήψη hotbird και astra #21
Οι περισσότεροι πάντως, βάζουν τον Αστρα στο κέντρο γιατί έρχεται χειρότερα στην Ελλάδα.
Το πιάτο είναι δικό σου. Εσύ αποφασίζεις!
-
09-10-08, 15:03 Απάντηση: Βοήθεια για ταυτόχρονη λήψη hotbird και astra #22
-
10-10-08, 01:24 Απάντηση: Βοήθεια για ταυτόχρονη λήψη hotbird και astra #23
Θα το δοκιμάσω κι έτσι (σε δουλειά να βρισκόμαστε!), γιατί όπως είπα δεν κατεβαίνουν όλες οι συχνότητες του άστρα καλά. Απλά επειδή μου έκατσε με την πρώτη ο hotbird, είπα να το δοκιμάσω πρώτα έτσι.
-
10-10-08, 09:34 Απάντηση: Βοήθεια για ταυτόχρονη λήψη hotbird και astra #24
Σου θυμίζω ότι πρέπει να στρίψεις λίγο και το LNB για να πετύχεις καλύτερο σήμα. Επίσης σημασία έχει και η απόσταση που έχει το LNB από το πιάτο.
Βλέπεις, στα παλιά πιάτα, το "μπράτσο" που στηρίζει το LNB με το πιάτο, έπιανε επάνω στο LNB και δεν σου έδινε περιθώριο για "μέσα-έξω" παρά μόνο για να στρίψεις το LNB δεξιά-αριστερά.
Εδώ και αρκετά χρόνια, υπάρχει η δυνατότητα να βάλεις-βγάλεις το LNB λίγο μέσα-έξω.
Αυτό το κενό, υπάρχει για να μπορείς να συνδέσεις τη βάση που θα στηρίξει και το 2ο LNB.
Εύχομαι να μην σας μπέρδεψα με το παραπάνω.
-
11-10-08, 20:32 Απάντηση: Βοήθεια για ταυτόχρονη λήψη hotbird και astra #25
Εγώ είπα να κάνω κανένα test να πιάσω τον Astra.
Αφού άλλαξα δορυφόρο απο το μενού συνδέθηκα δικτυακώς με το iPhone στο Web Interface του Dream και έπαιρνα τις τιμές του satfinder του δέκτη απο εκεί. Γυρνάω λίγο το πιάτο, πιάνει κάτι και κλειδώνει... το σηκώνω και λίγο - κατάφερα να έχω τιμές BER απο 0 μέχρι άπειρες...Λίγο Premiere είδα... ωραία πράγματα. Για το 60άρι πιατάκι που έχω καλά είναι. Μετά το ξαναγύρισα στους HotBird.
Ψήνομαι τώρα για 2ο LNB, βάση για αυτό και DiseQc switch.
-
14-10-08, 14:34 Απάντηση: Βοήθεια για ταυτόχρονη λήψη hotbird και astra #26
Κάνει και o dream τέτοια κόλπα, ε; Καλό. Κάντο, είναι πιο εύκολο τελικά από ότι νόμιζα.
Απλά το πιάτο που είχε το ido είναι λίγο για πέταμα. Το είχα σφίξει όσο δεν πάει άλλο και με τον αέρα πάνε και οι 2 δορυφόροι.
-
14-10-08, 14:47 Απάντηση: Βοήθεια για ταυτόχρονη λήψη hotbird και astra #27
Θυμάμαι το 2000 που πειραματιζόμουν με τα δορυφορικά, για δοκιμή διαφόρων εταιρειών για παροχή δορυφορικού Internet. Όταν ήθελα να ρυθμίσω το σήμα σε ένα από τα σταθερά πιάτα, χρησιμοποιούσα την λειτουργία του λογισμικού της PCI κάρτας που έκανε "ανάγνωση" του ποσοστού σήματος. Έβαζα λοιπόν μία τηλεφωνική συσκευή δίπλα στα ηχεία και έπαιρνα το ασύρματο τηλέφωνο στη ταράτσα και άκουγα: "Seventy-five(75), Eighty(80), Eighty-Two (82)" και αρκετές φορές: "Zero(0), Zero(0), Zero(0)".
Το χειρότερο ήταν όταν τελείωνε η μπαταρία του ασυρμάτου και έβαζα τέρμα τα ηχεία για να τα ακούω σε 2 ορόφους πιο πάνω. Πρέπει να είχαν φρικάρει οι γείτονες και να έλεγαν "ποιος λακάμας έχει διαστροφή να ακούει τους ίδιους και τους ίδιους αριθμούς στα Αγγλικά τόσο δυνατά" για τόσες ώρες κάθε μέρα.
Βέβαια θα μου πείτε γιατί δεν έπαιρνα ένα μετρητή σήματος που κάνει τη ρύθμιση του πιάτου παιχνιδάκι, να μην παιδεύομαι; Ε ήμουν πιτσιρικάς και φυσικά.. ψυχάκιας
-
28-01-11, 16:18 Απάντηση: Βοήθεια για ταυτόχρονη λήψη hotbird και astra #28
Ξερω οτι το τπικ πιανει 3 χρονια , αλλα δεν αντεξα στον πειρασμο να απαντησω...
Αυτη τη γνωριμη γυναικεια φωνη την ακουγα και εγω πολλεεεες ωρες στην ταρατσα.... ως και στα FM εβγαινε
zero...zero...zero...zero.. twenty two .. twenty four....
-
16-04-11, 02:23 Απάντηση: Βοήθεια για ταυτόχρονη λήψη hotbird και astra #29
Καλησπέρα! Έχω κι εγώ το ίδιο πρόπλημα που είχε και ο φίλος προ διετίας.. Θέλω να βάλω στο ίδιο πιάτο (EDITION 1m) δύο lnb για astra και hotbird. Όλες οι φωτογραφίες που έχω δει και σε ό,τι έχω διαβάσει λένε τον άστρα κέντρο και το hotbird παράκεντρα και αριστερα, όπως στεκόμαστε πίσω από το πιάτο. Όπως το βλέπω εδώ όμως http://www.dishpointer.com/ είναι ακριβώς το ανάποδο, (μένω Ν.Ερυθραία Αθήνα) δηλαδή όπως κοιτάω από πισω απο το πιάτο δεξιά ο hotbird και αριστερα ο astra! Από μία προσπάθεια που έκανα εχθες μάλλον το site τα λέει καλά (προσπάθησα με monoblock και έπιανα ή τον ένα ή τον άλλο βέβαια,θα προσπαθήσω ξανά αύριο με δύο μονά lnb) κάτι που φαίνεται και από τις συντεταγμένες των δορυφόρων Azimuth (true): astra 187.5, Azimuth (true): hotbird 197.2 . Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό? ή μήπως κάτι δεν έχω καταλάβει και τα κάνω εντελώς λάθος??
-
16-04-11, 11:45 Απάντηση: Βοήθεια για ταυτόχρονη λήψη hotbird και astra #30
Καλημέρα, όχι, όπως στεκόμαστε πίσω από το πιάτο το δεξί lnb βάζεις Astra 1 19.2 και το αριστερά Hotbird 13. Αυτό γιατί πιάνει τον Hotbird παράκεντρα, οπότε έρχεται το σήμα δεξιότερα από τον Astra.
Παρόμοια Θέματα
-
Κινητο και σύνδεση για αποστολή και λήψη email
Από zeibekis στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computingΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 18-09-07, 03:14 -
Επικρίσεις ΣΑΤΠΕ για την απόφαση της ΕΕΤΤ για λήψη προσωρινών μέτρων για το LLU
Από gtl στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 10Τελευταίο Μήνυμα: 10-05-07, 10:34 -
Συχνότητες για HOTBIRD που μπορώ να βρω?
Από anfil στο φόρουμ SatelliteΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 10-05-04, 01:21 -
Απορίες για την ταυτόχρονη χρήση τςν 2 Β καναλιών και άλλα
Από teachergeorge στο φόρουμ Isdn - PstnΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 24-01-04, 21:54
Bookmarks