Εμένα πάντως ούτε μετά τις 1 διορθώνεται, πάντα time-outs όλη μέρα κάθε μέρα....@@##$%@@ τον ΟΤΕ... online gaming γιοκ....
Εμφάνιση 31-45 από 2770
-
16-09-05, 15:23 #31
-
16-09-05, 16:01 #32
Αρχικό μήνυμα από LION_III
Η λύση βέβαια είναι κοινή... γκρίνια!
-
16-09-05, 16:57 #33
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ UDP PAKETA ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ VOIP BUSTER .ΕΧΩ ΗΔΗ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΕΙ ΣΤΗΝ FORTHNET.ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 2810236***.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, MANOS
-
16-09-05, 16:57 #34
Αρχικό μήνυμα από trojy
Μα επιτέλους καταλάβετε οτι δεν είναι ανάγκη να εμφανίζεται μόνο σε όσους έχουν VoIP.
Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιονδήποτε χρησημοποιεί οπιοιδήποτε πρόγραμμα που κάνει παραπάνω από 1 connection ταυτόχρονα, που δημιουργεί μικρά packets και που δεν καταλαμβάνει όλο το avaliable bandwidth.
Η σύνδεση αρχίζει να χάνει την επαφή με τη πραγματικότητα. Μεγαλώνουν τα ping (πάνω από 2000ms) και μετά από λίγο χάνεται κάθε επαφή με το Internet (http, tcp κτλ). Όταν κλείνεις την εφαρμογή, μετά από λίγο όλα εντάξει.
Φιλικά, αλλά ΑΜΑΝ...
-
16-09-05, 17:31 #35
Για όσους θέλουν να καταλάβουν καλύτερα πως παίζει το TCP/IP και πως επηρεάζεται το latency καθώς και οι υπόλοιπες παράμετροι επικοινωνίες ρίξτε μια ματιά στο link εδώ
Ειδικά δέστε τι συμβαίνει στο latency όταν "μονομαχούν" ένα tcp και ένα udp connection. Τώρα βάλτε με το μυαλό σας ότι έχουμε σε κάθε dslam-bras δεν ξέρω και εγώ πόσες εκατοντάδες συνδέσεις (tcp & udp και άλλες όπως πχ icmp) και θα δείτε ότι συμπεριφορά του latency ανταποκρίνεται στο γράφημα.
Χοντρικά δηλαδή το traffic είναι πολύ μεγαλύτερο απο ότι αντέχει η γραμμή (ή έχει κάνει oversell o OTE) και φυσικά παρουσιάζεται το φαινόμενο....
Γιαυτό κάποιοι παρατηρουν ότι σε "περίεργες" όπως 4 το πρωί, τα πράγματα πάνε κάπως καλύτερα (λέμε κάπως γιατι πολλά μουλάρια και λοιπά ζωντανά δεν κοιμούνται καθόλου). Για τον ίδιο λόγο και με χρήση ISDN παίζουν καλύτερα.
QoS: Τι είναι τούτο το πράγμα; Ευρυζωνικά: Μύθοι και πραγματικότητα Οδηγίες Εγκατάστασης Oracle 10G σε Linux (RHEL4)Περι αλόγιστης χρήσης Ιντερνετ
Ikariam.gr anon@AnonCity Guzoos@76:12
-
16-09-05, 17:32 #36
Προς αποφυγή παρεξήγησης.
a) Ο τίτλος του thread "ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ UDP πακέτων από ISPs & OTE"
b) To παρών thread είναι συνέχεια σχετικού thread στα περί τηλεφωνίας. To αναφέρω και στο πρώτο post του παρόντος thread που εγώ ξεκίνησα.
c) Ευδιάκριτα παρουσιάζεται τόσο η διαγνωστική μέθοδος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί (1.ping -t www.sport.gr 2. τρέξιμο voipbuster εφαρμογής), όσο και τα συμπτώματα (μεγάλο ping reply delay, packet loss)
d) Όπως προείπα "Δεν διαφωνώ", ότι μπορεί να αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα, αλλά βρε αδερφέ δεν έχω πειστεί ότι είναι αυτό για το οποίο συζητάμε ή θα έπρεπε να συζητάμε στο συγκεκριμένο κομμάτι του forum οι υπόλοιποι.
e) Όταν αναφέρω την "γκρίνια" εννοώ στο support του ΟΤΕ και του ISP σου, και όχι στο forum. Εξάλλου, για να συζητάμε εδώ πέρα, θεωρώ ότι έχουμε ομόρροπες διαθέσεις.
Δοκίμασε να κάνεις τις δοκιμές σου, και σου εύχομαι ολόψυχα να μην αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα που ξεκίνησε για μένα πριν από κάνα δύο εβδομάδες.
-
16-09-05, 19:09 #37
Μόλις τώρα ( 16/09/2005 : 19:05 ) έκανα το τεστ. Ίσως τα αποτελέσματα που θα δώσω να ρίξουν λίγο φως στην υπόθεση, μιας και εγώ είμαι σε απιτάριστο και αποκεντρωμένο dslam (siemens 1 - νομίζω ότι είναι στην Παιανία ->εγώ είμαι στο Κορωπί) με hol 384 (από το ram) και πριν είχα φόρθνετ με την ίδια συμπεριφορά. Παίζω με το voipbuster καιρό τώρα (και αντίστοιχα είχα παίξει και χρησιμοποιήσει καιρό το x-lite με την hol) και τα τεστ που έκανα ήταν :
ping -t www.sport.gr
χωρίς voipbuster ανοιχτό :
Ping statistics for 194.30.227.25:
Packets: Sent = 39, Received = 39, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 17ms, Maximum = 46ms, Average = 25ms
με voipbuster ανοιχτό (και να μιλάω στον εαυτό μου) :
Ping statistics for 194.30.227.25:
Packets: Sent = 51, Received = 51, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 18ms, Maximum = 55ms, Average = 28ms
-
17-09-05, 03:01 #38
Μια χαρά κρατιέσαι Avatar...Δεν αντιμετωπίζεις το συγκεκριμένο πρόβλημα. Και τα pings σου είναι ζηλευτά.
-
17-09-05, 03:25 #39
Πρώτα απ'ολα αγαπητέ Trojy, δεν είναι ανάγκη να πειστείς οτι μιλάμε για το ίδιο θέμα.
Αφού δεν καταλαβαίνεις τι λέω, τότε βρε αδερφέ συνέχισε να λες τα δικά σου περί VoIP.
Ξέρεις τι λένε... όποιος δεν γνωρίζειι είναι και ευτυχισμένος.
Γυρνώντας στο θέμα μας, το πρόβλημα δεν είναι στον ISP, ούτε στο DSLAM του OTE αλλά (πρέπει να) οφείλεται στη γραμμή.
Τη Δευτέρα θα έχω περισσότερα νέα από το συνεργείο του ΟΤΕ.
-
17-09-05, 10:07 #40
Αρχικό μήνυμα από Avatar
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος BoGe : 17-09-05 στις 10:33.
-
17-09-05, 10:39 #41
- Downloads
- 44
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 30
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 300/300 Mbps
- ISP
- Inalan
- Router
- EdgeRouter™ X
Αρχικό μήνυμα από BoGe
OK boomer
-
17-09-05, 11:20 #42
Αρχικό μήνυμα από globalnoise
Πως εξηγείς τότε ότι μόλις δοκίμασε στην ίδια γραμμή άλλον παροχέα, δεν είχε κανένα πρόβλημα;Τελευταία επεξεργασία από το μέλος BoGe : 17-09-05 στις 11:25.
-
17-09-05, 11:49 #43
καλημερα.
εμενα το τηλεφωνο δεν λειτουργει εδω και αρκετο καιρο.το προβλημα εμφανιζετε στην hol και μου ειπαν οτι θα το διορθωσουν γιατι καποιες ωρες εχω και προβλημα ταχυτητας.
οταν διωρθωθει το προβλημα μου ειπαν οτι θα με ενημερωσουν(περιμενω εδο και μια εβδομαδα).....
φιλικα chris 40
-
17-09-05, 12:26 #44
Αρχικό μήνυμα από BoGe
Όχι, εννοούσα ότι και με φόρθνετ καλά πήγαινε. Είχα λίγο πιο ψηλά Pings βέβαια, αλλά σχετικά σπάνια.
-
17-09-05, 12:40 #45
Λοιπόν, αυτό το πρόβλημα με τα UDP πακέτα (και νομίζω πως γενικότερα τα μικρά πακέτα) το αντιμετωπίζω εδώ και καιρό και εγώ, μόνο που απ'ότι είχα ακούσει ευθυνόταν το packet-based ratelimiting των siemens dslams. Το πρόβλημα παραμένει ακριβώς το ίδιο είτε με ACN είτε με FORTHnet που είχα δοκιμάσει.
Μάλιστα ο λόγος που το παρατήρησα ήταν ότι το μοναδικό παιχνίδι που ήθελα κάποτε να παίξω ήταν το MTAVC (GTAVC multiplayer) το οποίο χρησιμοποιεί UDP πακέτα (και μάλιστα μικρού μεγέθους έως και κάτω από 100-bytes). Ενώ είμαι εντελώς idle (ούτε καν MSN/IRC), ανοίγω το παιχνίδι και με 2-3 UDP connections μόλις αρχίσει και ανταλλάσσει πακέτα και φτάσει 1-1.5 kB/sec στο DUMeter (20-25 pps), τα pings ανεβαίνουν ραγδαία από 100-150 ms σε 7000+ ms, νεκρώνει εντελώς η γραμμή, πρέπει να κλείσω το παιχνίδι, να περιμένω 3-4 λεπτά και επανέρχεται.
Τελικά αυτό δεν οφείλεται στο όριο 20-25 pps που έβαζαν στα siemens dslams;
ΥΣ: Το πρόβλημα αυτό το αντιμετωπίζω από το καλοκαίρι του 2004 (ίσως και παλιότερα και να μην το είχα παρατηρήσει)..
ΥΣ2: Βρίσκομαι στο DSLAM Πατησίων (Siemens 448/160) με FORTHnet ISP αλλά πιστευώ πως ο ΟΤΕ ευθύνεται, όχι ο ISP.
ΥΣ3: Κάτι μου λέει οτι θα ξεθάψω το netcat πάλι να κάνω δοκιμές για να βρω τον αριθμό και μέγεθος UDP πακέτων που αντέχει η γραμμή πριν αρχίσουν τα high pings και complete packetloss. Έχει κανείς άλλος να προτείνει άλλο utility πέρα από netcat (που θα το βάλω να στέλνει διαφόρων ειδών πακέτα στην γραμμή μου), στυλ IP Sorcery / rude;Τελευταία επεξεργασία από το μέλος psyxakias : 17-09-05 στις 13:23.
Παρόμοια Θέματα
-
Κινητοποίηση - Πρόβλημα περιορισμού πακέτων απο OTE
Από j77 στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 28-04-06, 14:36
Bookmarks