Συγνώμη αλλά γιατί ασχολείστε ακόμα με αυτή τη γελοία προφορά της Cosmo απλά αν δεν την πάρει κανείς τότε θα τους αναγκάσουμε να ξανασκεφτούν την επόμενη φορά που θα θελήσουν να μας πουλήσουν "φύκια για μεταξωτές κορδέλες". Η καλύτερη κατά τη γνώμη προσφορά είναι της Wind που δίνει 7 ημέρες 12 GB 15€ (ο μήνας 4x15=60€ 4x12=48GB) να έχεις να κάνεις τη δουλεία σου χωρίς άγχος.
Εμφάνιση 76-90 από 176
-
28-07-10, 11:32 Απάντηση: Cosmote: Internet On The Go με κάρτα #76
-
28-07-10, 11:34 Απάντηση: Cosmote: Internet On The Go με κάρτα #77
Όντως η προσφορά είναι αστεία αλλά το δίκτυο της cosmote σε 3G φτάνει εκεί που οι άλλοι δεν έχουν ακόμα σκεφτεί, αυτό είναι και ο βασικός λόγος που ασχολούμαστε
Bad to the Bone
-
28-07-10, 11:38 Απάντηση: Cosmote: Internet On The Go με κάρτα #78
-
28-07-10, 11:42 Απάντηση: Cosmote: Internet On The Go με κάρτα #79
Αυτό είναι το πρόβλημα εάν όλοι μαζί συμφωνήσουμε σε ένα εμπάργκο σε όποιον μας κοροϊδεύει τότε θα τον αναγκάσουμε να μας δώσει μια τίμια τιμή για το εμπόρευμα που μας πουλάει. Αλήθεια ήμαστε τόσο εθισμένοι στο internet που πάμε να το αγοράσουμε στην πανάκριβη τιμή των 50€ (έστω 30€) το 1 GB ? Αν ναι τότε καλά να πάθουμε. Αν όχι τότε μαύρο στην Cosmo και σε όποια Cosmo μας περνάει για ιθαγενής και πάει να μας πουλήσει καθρεφτάκια.
-
28-07-10, 12:05 Απάντηση: Cosmote: Internet On The Go με κάρτα #80
-
28-07-10, 12:22 Απάντηση: Cosmote: Internet On The Go με κάρτα #81
Πολλή θεωρητικούρα. «Εικόνες υψηλής ανάλυσης». Σε φωτογράφο αναφέρεσαι; Δεν γνωρίζω κάποιο φωτογράφο που να μην έχει έδρα.
VNC; Βάλε nx-nomachine (υπάρχουν και άλλες λύσεις) που δεν χρειάζονται bandwidth. Ούτε σε ADSL δεν χρησιμοπειώ VNC.
Streaming video; Δεν σε καταλαβαίνω. Πάντως να σου υπενθυμίσω ότι έγραψα πως είναι πανάκριβο και μόνο για επαγγελματίες.
Άλλο χρήστης και άλλο επαγγλματίας. Μάλλον εδώ μπερδεύεσαι.
Γνωρίζεις κάποια άλλη δυνατότερη στάση αφού έγραψα ότι είναι πανάκριβο και δεν χρησιμοποιώ ούτε κινητό ούτε mobile internet επειδή είναι πανακριβά και τα δύο;
Να διοργανώσουμε πορεία, ή να στείλουμε e-mail στην Σέχτα επαναστατών;
Προσωπικά έχω στείλει email διαμαρτυρόμενος για το μισό internet που προσφέρουν και ζήτησα άδεια για να δημοσιεύσω την απάντησή τους, τί άλλο να κάνω παρά από τους αγνοήσω;
VNC δοκίμασες σε mobile internet; Προφανώς όχι..
-
28-07-10, 12:30 Απάντηση: Cosmote: Internet On The Go με κάρτα #82
Όσα αναφέρω προκύπτουν από τη δική μου εργασία (δεν είμαι φωτογράφος) και πολλών συναδέλφων. Κι αυτό μόνο σε ένα τομέα της επιστήμης, ενώ υπάρχουν πολλοί, ακόμα κι αν δεν τους φτάνει η φαντασία σου. Αυτό που φαίνεται σε εσένα "θεωρητικούρα" για πολλούς είναι καθημερινότητα. Συμπεραίνεις ότι η δική σου δραστηριότητα και η δική σου θεώρηση των πραγμάτων αντικατοπτρίζει την κοινωνία. Αυτό σε περιορίζει από το να μάθεις τι συμβαίνει τριγύρω σου.
Παρατηρώ ότι κάνεις πολλές υποθέσεις και αφορισμούς για πράγματα που δεν γνωρίζεις. Βγάζεις ακόμα και για τη δική μου εργασία συμπεράσματα, κάτι στο οποίο το ενδεχόμενο σφάλματος είναι προφανώς απροσδιόριστο για εσένα. Π.χ. χρησιμοποιώ καθημερινά remote desktop και VNC από mobile internet, παρόλο που έχω έδρα με μισθωμένη γραμμή.+
Οι χρήστες μίας υπηρεσίας διακρίνονται εν γένει σε δύο κατηγορίες: Επαγγελματίες και ιδιώτες. Συνεπώς ο επαγγελματίας είναι χρήστης μίας υπηρεσίας. Συγχέεις τον οικιακό χρήστη με το χρήστη.
Δεν απαντάω στα υπόλοιπα ειρωνικά σχόλια, μιας και μόνος σου απαξιώνεις τις θέσεις σου με τον τρόπο αυτό.Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
"Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."
-
28-07-10, 13:06 Απάντηση: Cosmote: Internet On The Go με κάρτα #83
Να σου πω εγώ που είμαι στο κινητό Internet, με 1,5gB;
Youtube δεν τολμώ να δω,
αναβάθμιση στο σύστημα επίσης, μέχρις και στις ασφαλείας χρειάζεται σχεδιασμός,
ρέουσα διανομή δεν θέλω να το σκέφτομαι,
ούτε αναβάθμιση στεγανής διανομής, αφού άμα βρω Internet και την εγκαταστήσω, άμα μετά θελήσω να περάσω ένα πακέτο που ξέχασα, ή κάτι πήγε στραβά και χρειάζεται αναβάθμιση/υποβάθμιση, απλά δεν φτάνει ο όγκος.
Ουσιαστικά, μόνο περιήγηση μπορείς να κάνεις. Αυτές είναι οι δικές μου ανάγκες, αναμφισβήτητα υπάρχουν πάρα πολλές που δεν μπορεί να φανταστεί κάποιος μόνος του.
Και γιατί δηλαδή να πληρώνουμε κάτι παραπάνω από ότι κοστίζει; Για την ψυχή της μάνας μας; Να τους χαρίζουμε τα λεφτά μας;
Επειδή η χρήση είναι περιστασιακή; Που για κάποιους αναγκαστικά δεν είναι περιστασιακή. Ας πούμε ότι αγοράζεις μπαλόνια μια φορά στα χ χρόνια, θα τα αγόραζες για αυτό το λόγο 50€ το ένα;
Και τέλος, από που και ως που τα προγράμματα διαχωρίζονται σε χρήση από το κινητό και σε χρήση από το laptop; Σε desktop δηλαδή δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω επειδή δεν έχει αντίστοιχο πρόγραμμα η Vodafone; Βλέπε Vodafone mobile internet για laptop από 1mB και Vodafone mobile internet για κινητό από 100mB. Ο διαχωρισμός αυτός δεν υφίσταται φυσιολογικά, υφίσταται όμως γιατί έτσι τους συμφέρει να το βλέπουμε.
-
28-07-10, 14:46 Απάντηση: Cosmote: Internet On The Go με κάρτα #84
Είμαι ο τελευταίος που θα διαφωνήσω ότι το mobile internet δεν είναι ακριβό και ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες δεν είναι πάντα ιδανικές. Ωστόσο, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι για ποιο λόγο συνεχίζεις να υποστηρίζεις ότι μόνο οι "ελληνικές εταιρίες" έχουν αυστηρούς περιορισμούς στο bandwidth και ότι μόνο οι "ελληνικές εταιρίες πολύ υψηλές τιμές", όταν σου έχω δείξει επανειλημμένα στο παρελθόν, ότι τα παραπάνω δεν αποτελούν "ελληνικό" αλλά διεθνές φαινόμενο.
Αντιγράφω για να μην ξαναγράφω:
- "Μπορεί η χρέωση του mobile internet να είναι εξωφρενικό, αλλά αυτό δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Όπως ήδη έχω αναφέρει παλιότερα, η Ελλάδα είναι η τέταρτη φτηνότερη στις χρεώσεις ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ. Κοίταξα την τελευταία έρευνα του ΟΟΣΑ (Ιούνιος 2009, υπάρχει στην ιστοσελίδα τους σε pdf) και υπολόγισα χοντρικά ότι το κόστος για 1-1.5GB/μήνα είναι $40 (για προγράμματα data σε υπολογιστή) και $30 (για προγράμματα data σε κινητό)."
- "Πολλοί παραπονιούνται για τον δωρεάν όγκο των 30GB το μήνα που δίνουν οι ελληνικές εταιρίες αλλά στις περισσότερες χώρες τις Ευρώπης το cap είναι στα 5GB και όχι στα 30GB." (ή 40ΜΒ με τη Wind στα συμβόλαια και 48ΜΒ στα καρτοκινητά).
Επειδή κι εγώ ζω μόνιμα στο εξωτερικό εδώ και πολλά χρόνια αλλά έρχομαι και στην Ελλάδα 1-2 φορές το χρόνο, παρατηρώ ότι η Ελλάδα έχει από τα πιο φτηνά πακέτα mobile internet, ενώ το 3G της Vodafone είναι από τα καλύτερα ποιοτικά σε σχέση με πάρα πολλά δίκτυα της Ευρώπης και Αμερικής.
Δε φταίει λοιπόν η καταναλωτική συνείδηση του "Έλληνα", όταν σε άλλες χώρες με πολύ πιο ισχυρούς καταναλωτικούς οργανισμούς, πληρώνουν τα ίδια ή και περισσότερα για να έχουν 5GB αντί 30-40GB το μήνα.
Και μη μου αναφέρεις πάλι το παράδειγμα μίας και μόνο ιταλικής εταιρίας, γιατί αυτό δεν αποτελεί τον "μέσο όρο" σύγκρισης. Ξαναγράφω: "οι χρεώσεις στην Ιταλία για την καρτοκινητή, κυμαίνονταν στα παραπάνω ποσά που αναφέρονται από τον ΟΟΣΑ, τουλάχιστο πέρυσι τον Νοέμβριο που πήγα. Αν εξαιρέσουμε το πρόγραμμα των 5€/μήνα με τα 3GB της "3", η Wind έδινε 2.5GB με κόστος 20€/μήνα, η ΤΙΜ 1GB για 20€/μήνα και η Vodafone Ιταλίας ήταν η ακριβότερη με 1GB για 5€/μέρα (ή 150€/μήνα). Αντίθετα η Vodafone Ελλάδας είναι πολύ φτηνότερη από της Ιταλίας (1.9€/μέρα για το Vodafone On Demand) και η Wind Ελλάδας είναι απλά τσάμπα (με τη απολύτως δωρεάν προσφορά των 1.5GB/μήνα).
Αυτά είναι διαφημιστικές φούσκες της Vodafone, επειδή μάλλον σκέφτηκαν ότι οι περισσότεροι καταναλωτές χρειάζονται το mobile internet όταν ταξιδεύουν με laptop. Δεν απαγορεύεται φυσικά να το χρησιμοποιήσεις και από το desktop. Αυτό που διαχωρίζει η Vodafone (και όλες σχεδόν οι εταιρίες) είναι τα προγράμματα data για υπολογιστή και για κινητό. Κι ο λόγος είναι προφανής. Από το κινητό, π.χ. με Opera Mini καταναλώνεις 10-15 μικρότερο όγκο από τον Firefox σε υπολογιστή.
-
28-07-10, 14:48 Απάντηση: Cosmote: Internet On The Go με κάρτα #85
-
28-07-10, 15:10 Απάντηση: Cosmote: Internet On The Go με κάρτα #86
Νrod, το να συγκρίνεις με τα χειρότερα για να νιώσεις πιο καλά, μάλλον θα σε στείλει πιο πίσω. Σίγουρα υπάρχουν χώρες που δεν έχουν καν mobile internet. Η δική μου όμως στάση είναι να κοιτάω μπροστά για να πάω εκεί. Αν κοιτάς πίσω, δύσκολα θα κινηθείς μπροστά.
Χρησιμοποιώ πακέτο της TIM (Telecom Italia Mobile) που ανέφερες. Με 20€/μήνα μου δίνει 150 ώρες το μήνα χωρίς όριο στο bandwidth. Χωρίς πολιτική ορθής χρήσης και με ταχύτητα 1-2Mbit τις ώρες αιχμής και 4-5Mbit τα υπόλοιπα 2/3 της ημέρας (προπληρωμένο πακέτο). Η δική μου καταναλωτική συνείδηση με κάνει να κοιτάω αυτό το συμφέρον πακέτο και όχι να στέκομαι στο ακριβό που ανέφερες. Αν εσύ προτιμάς να σταθείς σε αυτό που είπες, δε νομίζω ότι θα ωφεληθείς. Η αγορά έχει πάντοτε φτηνές και ακριβές υπηρεσίες και οι καταναλωτές καλούνται να δείξουν την προτίμησή τους.
Η Vodafone Ιταλίας είναι η ακριβότερη από τις Ιταλικές εταιρείες. Παρόλα αυτά δίνει 10GByte/μήνα (έχει και χρονικό όριο 150 ώρες, αλλά δε χρεώνει μετά, αλλά μειώνει την ταχύτητα) με 25€, ενώ με 5€ επιπλέον σου χαρίζει 7,2Mbit 3G modem. Βρες μου μία ελληνική εταιρεία που να σου δίνει κάτι τόσο συμφέρον (10GB, 150 ώρες, 7,2Mbps modem, 30€, όχι συμβόλαιο).
Η Wind σου δίνει επίσης 100 ώρες με 15€/μήνα, χωρίς όριο στο bandwidth (καρτοκινητό). Η 3 σου δίνει 300 ώρες με συμβόλαιο και 19€/μήνα, χωρίς όριο. Με κάρτα η "3" σου δίνει 3GByte με 5€/μήνα.
Σίγουρα μπορείς να βρεις ακριβότερα πακέτα στην Ιταλία, αλλά γιατί κάποιος να ασχοληθεί με τα χειρότερα τη στιγμή που είναι μπροστά του οι καλές τιμές;Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ipo : 28-07-10 στις 15:16.
Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
"Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."
-
28-07-10, 17:53 Απάντηση: Cosmote: Internet On The Go με κάρτα #87
Ούτε κινητό χρησιμοποιώ (καρτοκινητό έχω) ούτε mobile internet επειδή είναι ακριβό (μάλιστα έγραψα πανάκριβο), δηλαδή δεν τους χαρίζω τίποτα.
Αν έχεις την απαίτηση να αναβαθμίζεις το λειτουργικό σου από mobile internet και εγώ έχω την απαίτηση να έχω voip χωρίς firewall. Τα έγραψα αυτά.
Μόνο που η απαίτησή σου μου φαίνεται παράλογη, είναι σαν να έχω την απαίτηση να σηκώνω server. Πού θα σταματήσει αυτό;
Όπως και να χει η Cosmote έχει πρόγραμμα με 30 ευρώ και 5Gbytes και η Vodafone / Wind με 40 ευρώ 10Gbytes. Η Wind σου δίνει και ένα netbook δώρο αν κατάλαβα σωστά. Αν δεν έχεις πρόσβαση σε ADSL δεν είναι απλησίαστες λύσεις όταν για το ADSL πληρώνεις 30 ευρώ.
@ipo έχει πλάκα που με επαναλαμβάνεις. Πράγματι δεν γνωρίζω, γι' αυτό προτιμώ ssh και nx-nomachine από το VNC.
-
28-07-10, 18:57 Απάντηση: Cosmote: Internet On The Go με κάρτα #88
Ipo, όσα μηνύματα έχω γράψει για το mobile internet, ποτέ δεν έκανα συγκρίσεις με τα χειρότερα, πάντα έκανα συγκρίσεις (ή πιο σωστά, παραθέτω έρευνες διεθνών οργανισμών) με βάση το μέσο όρο των τιμών και του όγκου.
Αντίθετα, παρατηρώ ότι εσύ είσαι αυτός που συνήθως κάνει συγκρίσεις των χειρότερων της Ελλάδας με τα καλύτερα της Ιταλίας, όταν π.χ. γράφεις ότι "το 1GB στην Ελλάδα κοστίζει μερικές χιλιάδες Ευρώ" και συγχρόνως αναφέρεσαι με μία εταιρία της Ιταλίας όπου τα "3GB κοστίζουν 5€". Πιστεύεις ότι μία τέτοια σύγκριση είναι πιο σωστή από μια σύγκριση των μέσων όρων τιμών και όγκου;
Με την ίδια λογική, θα μπορούσα κι εγώ να πω ότι το internet στην Ιταλία είναι πανάκριβο σε σχέση με την Ελλάδα που είναι τσάμπα, συγκρίνοντας π.χ. την ακριβότερη χρέωση της Vodafone Ιταλίας με την προσφορά των 0€ για 1.5GB/μήνα της Wind Ελλάδας. Και αν έχεις 10 κάρτες Wind, θα έχεις 15GB/μήνα με κόστος 0€, χωρίς καμία προϋπόθεση και για internet από υπολογιστή (όπως είχαν προτείνει διάφοροι όταν ανακοινώθηκε αυτή η προσφορά με συνέπεια να την πάρουν γρήγορα πίσω).
Τα παραπάνω γράφονται χωρίς καμιά διάθεση αντιδικίας. Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζεις να αναφέρεσαι για το πανάκριβο internet των ελληνικών εταιριών, πολύ περισσότερο επειδή βλέπω ότι είσαι αρκετά ενημερωμένος για το κόστος και για τον όγκο των ελληνικών πακέτων.
Να αναφέρω και μία άλλη παράμετρο εξίσου σημαντική. Το συγκεκριμένα νήματα του φόρουμ τα διαβάζουν και χρήστες που δεν είναι ενημερωμένοι ή δεν έχουν εμπειρία ελληνικού mobile internet. Όταν λοιπόν βλέπουν σε αυτά τα νήματα τους πιο ενημερωμένους χρήστες να αναφέρονται σε "πανάκριβο ελληνικό internet" με κόστος "μερικών χιλιάδων ευρώ το GB" (γεγονός που προφανώς δεν ισχύει), πως μετά περιμένουμε να αυξηθεί η διείσδυση του mobile internet στην Ελλάδα και αναπόφευκτα να μειωθούν κι άλλο οι τιμές;
-
29-07-10, 00:51 Απάντηση: Cosmote: Internet On The Go με κάρτα #89
Σωστά τα λες. Τόσο για τις διαφημιστικές φούσκες όσο και για τον διαχωρισμό. Όμως, θα μου επιτρέψεις να έχω τις επιφυλάξεις μου, ότι δηλαδή αυτό, έχει σκοπό την παραπλάνηση. Γιατί, αν πρόσεξες αυτά που έγραψα, θα έβλεπες ότι δεν σου λέει πως έχει 10 προγράμματα, εκ των οποίων τα 3 πρώτα, με τον λιγότερο όγκο, συστήνονται για χρήση από το κινητό και τα υπόλοιπα, με τον περισσότερο όγκο, για χρήση από τον υπολογιστή. Αυτό θα έκανε άμα δεν είχε πρόθεση την παραπλάνηση. Τώρα όμως σου λέει: υπάρχουν προγράμματα για χρήση από υπολογιστή, που ξεκινάνε με 1mB στα 3,62€ και υπάρχουν προγράμματα για χρήση από κινητό, που ξεκινάνε από 100mB με 5€.
Πολύ ωραία, συμφωνούμε ως προς το τουλάχιστον ακριβό.
Τώρα μένει ο τρόπος χρήσης και η διακίνηση δεδομένων. Πως το ορίζεις; Και για να κάνω μία αρχή. Δεν σταματάει κάπου, αλλά εξελίσσεται στο πέρασμα του χρόνου. Πιο συγκεκριμένα, τοποθετώ την χρήση κάπου ανάμεσα στο λίγο και στο πολύ. Σαν λίγο η περιήγηση και σαν πολύ το torrent.
-
29-07-10, 10:42 Απάντηση: Cosmote: Internet On The Go με κάρτα #90
Φυσικα και εξελίσσεται και δεν έχει ταβάνι, αλλά μιλάω για το παρόν όχι για το μέλλον.
Λογικό είναι ότι άκρατο down(up)loading (που δεν αποτελεί μέρος ΔΟΥΛΕΙΑΣ) δεν είναι λογικό να απαιτεί κάποιος από mobile internet. Αν κάποιος λόγω εργασίας δεν έχει ADSL (!) και χρειάζεται mobile internet θα το πληρώσει ακριβά. Το βρήσκω λογικό.
Το βρήσκω παράλογο να απαιτείς να βλέπεις Sehrazat από mobile internet. Αργότερα σίγουρα θα είναι εφικτό, αλλά να το απαιτείς σήμερα το βρήσκω παράλογο. Λυπηθείτε μας και με την ακτινοβολία, better worry than sorry.
Αντίθετα το βρήσκω λογικότατο να απαιτείς την κατάργηση του firewall (που επίσημη απάντηση είναι «για την ασφάλειά σου») το οποίο κόβει και το VoIP.
Παρόμοια Θέματα
-
Cosmote: Νέα προγράμματα "Cosmote Απεριόριστα με Internet"
Από nm96027 στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 18Τελευταίο Μήνυμα: 20-04-11, 08:52 -
Ερώτηση για Cosmote usb modem με κάρτα sim από την Vodafone
Από nyo64 στο φόρουμ Κινητή ΕυρυζωνικότηταΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 01-09-10, 22:09 -
Cosmote Internet on the Go.
Από mastakos στο φόρουμ Κινητή ΕυρυζωνικότηταΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 26-07-10, 14:07 -
Cosmote internet on the go OR Vodafone Internet Broadband
Από lg2004 στο φόρουμ Κινητή ΕυρυζωνικότηταΜηνύματα: 19Τελευταίο Μήνυμα: 11-07-09, 10:39
Bookmarks